- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batawanga
tag
válasz
kaboska #4728 üzenetére
Egyelőre arról van szó, hogy melyik készülék kapja meg januárban a 10-est. Az A8 ugye újabb, mint az S8 és csak azért jött 7-es Androiddal, hogy ne legyen rajta frissebb rendszer, mint a nagytestvéren. Ugyanebből az okból szerintem, ha az S8 nem kapja meg, akkor mi sem. De reménykedjünk egy tavaszi, kora nyári meglepiben. Pláne, hogy a 10 nagy újdonsága, hogy visszaveszi a gyártóktól a biztonsági és egyéb rendszerfrissítéseket, így még egy jó darabig ellennék a telefonnal.
-
Batawanga
tag
Van valakinek Digi mobil sim a telefonjában? Nem tudom, hogyan kéne működésre bírni a VoWifit. Lehet, hogy a T-s szoftverben le van tiltva? Ha bekapcsoltatom a Telekomnál (újabban náluk is van), akkor menni fog mindkét kártyával? A VoLTE is csak Telekommal működik, legalábbis azt írja, pedig van a Diginél is.
-
Batawanga
tag
Gondoltam, ha már kijött az új TMH szoftver is, ráfrissítek a SER kódos firmwarre. Minden sikerült, csak most már DTM (Deutsche Telekomos) szoftverem van. Szórakoznak a Sammobile-nál, nem tud valaki elérhetőséget a TMH-s magyar firmwarehez? Bár azért a német lényegesen jobb, mint az orosz, itt már hajlandó frissítéseket is keresni (a SER-nél még azt írta, nem támogatott szoftver).
-
-
Batawanga
tag
válasz
Zsoltinho24 #4270 üzenetére
Szurkoljunk egyutt.
Én egy év után is bőven elégedett vagyok, még mindig örömmel veszem kézbe. Egy budget S8, ami bizonyos területeken jobb is lett, mint a nagy testvér (szelfikamera minőség és ujjlenyomatolvasó elhelyezés terén). -
Batawanga
tag
válasz
Zsoltinho24 #4268 üzenetére
2017 december a bejelentés. Elérhető 2018 januártól. Nyilván kifutó termék, hiszen 2019 van, de annyira jól sikerült, hogy még bőven lehet kapni. Pl. Konzolvilágnál, ahová a hivatalos Samsung oldal irányít.
-
Batawanga
tag
válasz
Zsoltinho24 #4266 üzenetére
Az A8 éppenséggel 2018-as modell, ha nagyon korai is. Mivel 2019 őszén jön ki az új Android, nyugodtan kiadhatják rá. Ha már üzletpolitika: a régi elégedett ügyfél a potenciális jövőbeni vásárló. Ha látja, hogy sokáig törődnek a készülékkel, akkor simán a Samsung mellett dönt, bár drágábbak a készülékeik. Az új A40 pl. majdnem ugyanaz a hardver és árkategória, nem igazságos, hogyha megkapja. Bár ugye meglesz az az előnye, hogy az XDA-s fiúk simán tudják majd portolni a Q-t A8-ra a hasonló hardver miatt. Ezt kéne elkerülni a Samsungnak, hogy ne kezdjék el buherálni az emberek egy év múlva a telefont. Jó ár-érték arányú készülék, simán ki lehet húzni vele 3-4 évet is.
-
Batawanga
tag
válasz
bencsyp18 #4262 üzenetére
A szerkesztőség magánvéleménye. Az enyém pedig az, hogy az S8 is meg fogja kapni és akkor jó eséllyel mi is. Amúgy látjuk, hogy nincs sok változás most már a főverziók váltásánál, a Samsung UI kicsit túlzásba vitt lekerekítésein kívül alig változott valami. Nekem nagyobb változás volt az, amikor megkaptuk a Dolby Atmos támogatást. Az Android Q-t sajnálnám viszont, mert épp ez lesz az a kiadás, ami kiveszi a gyártók kezéből a biztonsági frissítéseket.
-
Batawanga
tag
válasz
shapphire #4254 üzenetére
Azért nem jött ki Oreoval, mert épp akkor kapta meg az S8 is az új rendszert, így elveszett volna az előnye.
Ha nem fogja 2020-tól tovább támogatni a Samsung, még mindig ott lesz az XDA-developers és a LinageOS mint opció. De sajnos, komoly hátrányuk lesz a kamera szoftver.
Nekem például komoly igényem lenne a 3 éves támogatásra, mióta 3 évente cserélek telefont. -
Batawanga
tag
Hogy meddig lesz támogatva a telefon, nem lehet tudni. 2020 januárig biztosan és addigra már bőven kiadásra kerül az Android Q, amit természetesen a flagshipek kapnak majd meg először. Viszont az A8 helyből hátránnyal indult (nem Oreoval adták ki), ezért ha jófej akar lenni a Samsung, akkor még jövő tavasszal megkaphatjuk a Q-t. Ami után már mindegy is a további támogatás, hiszen pont ez lesz a Q újdonsága, hogy a Google fogja nyújtani a biztonsági frissítéseket a Play Store-on keresztül.
-
Batawanga
tag
Odinnal vissza tudod tenni az Oreot, garanciavesztés nélkül. (Amúgy sosem értettem ezt a hangrögzítés fixációt egyeseknél, mert hacsak nem tájékoztattad a másik felet, eddig is illegális volt, a GDPR életbe lépésével még inkább. Nem hiába került ki a lehetőség az új rendszerből.)
-
Batawanga
tag
Feltettem én is a legújabb (április 1-jei) biztonsági frissítést. Még mindig senkinek semmi ötlete, hogy a product code miért lesz XEH helyett SER? Úgy láttam, csak szolgáltatós készülékeket érint.
-
Batawanga
tag
válasz
ShadySzasza #4103 üzenetére
Persze, ugyanúgy. Mondjuk nekem eddig nem jöttek havonta frissítések, max. negyedévente. Amúgy ez a módszer ugyanaz, mintha szervizben rakták volna fel (ott használják az Odint), semmi gond vele, még a garancia is megmarad.
-
Batawanga
tag
válasz
ShadySzasza #4096 üzenetére
99%-ban magyar. Van néhány orosz dolog, Ubank, Yandex, ezeket hosszan nyomva kapcsold ki. Néhány Bixby kártya (Twitter, YouTube) szintén orosz. Sajnos, mondtam, hogy a Sammobile összekutyult valamit, hiába jelölöd a XEH-t, orosz kódost kapsz. Mindegy, eddig nagy hátránya nincs, majd beszerzek egy TMH-t, ha kiadják végre, csak hát már nagyon kíváncsi voltam.
-
Batawanga
tag
válasz
ShadySzasza #4093 üzenetére
1. Készítsd elő a telefont. Biztonsági mentés, ha valami félresikerülne, állítsd alapértelmezettre a témát, töröld a rögzített ujjlenyomatokat. Győződj meg róla, hogy eléggé fel van töltve a telefon, nem fog lemerülni frissítés közben.
2. Kapcsold ki a készüléket, majd inditsd download módban. Hangerő fel és le egyszerre + bekapcs. Utána hangerő fellel lépsz tovább.
3. Feltételezem a számítógépen minden készen áll, usb driverek telepitve, firmware és Odin kicsomagolva.
4. Inditsd el az Odint, majd dugd rá a download módba tett telefont. Ha az Odin felismerte, a szöveges terminál ablakban az Added! jelenik meg.
5. Tallózz be mindent szépen az Odinban a helyére (elnevezésekben benne van, mit hova kell tallózni). Az utolsó előtti csc fájlból kettő van, ha a a HOME kezdetűt teszed be, minden adatod megmarad, ha a másikat , akkor tiszta telepítés lesz. Utolsó user data részbe nem kell semmi.
6. Inditsd a flashelést, megvárod, míg a terminálban kiírja, hogy removed!, ekkor ki lehet húzni a telefont a gépből, megvárod míg befejezi, örülsz. -
Batawanga
tag
válasz
ShadySzasza #4090 üzenetére
A csc6 végződésűt töltötted? Én is azt raktam fel, nézd meg a (pár hozzászólással fentebb) megosztott linkemet, ott megtalálod a többi hozzávalót (Odin, USB driverek). Egyetlen gond, hogy valamit elrontottak a sammobile-nál, nem XEH (magyar), hanem SER (orosz) régiókódos.
-
Batawanga
tag
Persze, szolgáltatós Telekomos, személyesen vásároltam. Egyébként pont így volt, a román SIM csak később került bele, meg legtöbbször ki is van kapcsolva, csak azért tartom benne, hogy ne veszítsem el.
Nálad nem orosz a Bixbys Twitter kártya? Teszel egy próbát, ha megkérlek? Nekem már az előző Oreo rendszerben is ilyen volt.
-
Batawanga
tag
Az előző hivatalos tmh szoftveren is orosz volt a Twitter kártya. Ráadásul a 2 SIM közül az egyik román, emiatt pl. a Galaxy Store nálam félig magyar, félig román lett, így egyáltalán nem egyértelmű a dolog, hogy SIM vagy mitől függhet ez. Orosz kártya biztos nem volt benne soha.
-
Batawanga
tag
Tetszik a Pie, bár a lekerekített sarkokat egy kicsit túlzásba vitték.
Eddig minden indításnál figyelmeztet, hogy a SIM kártyát cserélték, indítsa újra a telefont, ettől még nem tudom, hogy lehet megszabadulni. Valamint már az előző rendszerben is idegesített, hogy egyes applikációk orosznak nézik a készüléket. A Bixby Home Twitter és YouTube kártyája pl. Ezt nem lehet beállítani valahol? Volt még egy orosz Ubank és Yandex app a rendszeren, de ezeket egyszerűen ki lehet kapcsolni. -
Batawanga
tag
Sikerült felraknom a Pie feissítést a T-s telefonra! Meglepően egyszerű és gyors művelet volt. Előtte biztonságként töröltem a rögzített ujjlenyomatokat (ez állítólag bekavarhat) és visszaállítottam alapra a témát. Majd kikapcs, download mode és mehetett a móka. Az új Odin kényelmes és egyértelmű, nincs túlbonyolítva, betallózol mindent a megfelelő helyre és kész. A HOME_CSC-vel megmaradt minden beállítás és app is, így utána csak a Galaxy Store és Google Play kiegészítő frissítéseit kellett abszolválni. Itt a [link], itt megtalálható az összes kellék egy helyen, ha valaki eddig emiatt nem vágott bele. Az egész folyamatban ezen cuccok beszerzése volt a legnehezebb.
-
Batawanga
tag
válasz
szoszo75 #4061 üzenetére
Ez sem működik már. Mindegy, hamarosan lejön és feltolom Megára az Odinnal és a driverrel együtt, legyenek egy helyen, aztán megosztom, ha kell még valakinek. Amúgy mindegy milyen neted van, nekem gigabites és mégis lassan csorog le a sammobile-ról, mindenütt pénzt kérnek a gyors letöltésért.
-
-
Batawanga
tag
válasz
bringasisti #4046 üzenetére
Köszi, ez nem tűnik vészesnek.
Más: Telekom még mindig nem adta ki a Pie frissítést. Létezik más módja a frissítésnek, mint az OTA? Ha Odinnal frissítek függetlenre, megmaradnak a beállítások/appok? Illetve, ha nem, mennyire jó a Samsung-felhő backup, ugyanazt tudja, mint az Apple?
-
Batawanga
tag
válasz
bringasisti #4041 üzenetére
Köszi, lehet, hogy egy próbát megér, nem lóg ki nagyon az USB része a telefon aljából?
-
-
Batawanga
tag
válasz
AxBattler #4026 üzenetére
Én egy éve vettem és még 2 évre tervezek vele. Szerintem egy jól sikerült darab, amoled kijelző, elég sok RAM, jó méret (bár egy kicsit lehetne kisebb, nem nevezném egykezes telefonnak). Hátránynak mondanám a stabilizátor hiányát a kamerából, valamint a kevés kézi beállítási lehetőségeket (nincs záridő beállítás pl). Szelfiben viszont jobb, mint az S8. Ja, és a csupa üveg, egyszerűen olyan síkos, mint egy fagyasztott hering. Leteszed az asztalra és órák múlva leesik, ha nincs tökéletesen síkban. Szóval a tok, az kötelező, valamint, ha T-nél veszed köss rá törés biztosítást legalább az első hónapokra. Megéri, míg hozzászoksz.
Amúgy nagyon jó ár-érték arányú teló!
2 SIM és micro SD fér bele, a SIMek közül bármelyik lehet elsődleges. -
Batawanga
tag
Halihó, sajnos elromlott a csatlakozója az A8-amnak, tud valaki segíteni, melyik a legjobb, leggyorsabb szerviz Budapesten? Még garanciális szerencsére, 3 elérhetőséget kaptam a márkaboltban, nem tudom hová érdemesebb vinni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Revolut
- Formula-1
- Friss videón a RoboCop Rogue City - Unfinished Business
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest