- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
castiels
addikt
Sziasztok!
65k-ért tudnék hozzájutni ehez a készülékhez, akinek van ìrna egy kis véleményt, megéri e? Kamerája tényleg nem olyan jó? Sebességben, rendszer stabilitásban mit produkál? Játékok terén? P20 Lite-al és e közt vacilállok, a p20 lite 59 ez meg 65 lenne. Most jelenleg P9 Lite 2016 om van 2 éve azt fogja váltani.. -
törölt tag
Ma tesztelgettem egy kis ideig a kamerát. Érdekes, hogy bár nem tökéletes fényviszonyok mellett szinte minden más kamera app jobb...érős napfénynél, ideálisabb fényviszonynál mégis jobb a gyári app. Pontosabban csak ebben az esetben.
Nyilván maszatolás még mindig van részletbe nagyításnál, de az összkép jobb. Kevésbé ég be és a HDR is jobban képes a javításra. Leginkább a színeknél és a fényeknél. A részletek túltolása (ahogy feljebb írtam) megmaradt.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #254 üzenetére
Tálaltam Gcam -ból egy működő 6.1 verziót.
Viszont sajnos ez sem működik jobban. HDR+ megy, de javított verzió nem. Ahogy a RAW mentés, vagy a 8 megapixelnél nagyobb felbontás sem megy.
-
törölt tag
Elvileg alapban a SZELFI módban kellene indulnia az előlapi kamerának. Amint arra váltasz. Minden kamera app újraindítás után.
Bokeh -ra nincs külön kapcsoló a beállításokban. Előlapi kamera módban az első fülnél van csak, ami a SZELFIFÓKUSZ mód.
SZELFI módban nem kellene torzítania a háttérnek.
Szerk.:
Esetleg akkor lehet még gond, ha elállítottál valamilyen szépítési funkciót. A legegyszerűbb mód a visszaállításra az, ha a kamera alkalmazáson belül rányomsz a beállítások ikonra, aztán a menü alján az Alapbeállítások visszaállítására. -
sasa58
tag
Nem tudom mi az a bokeh, csak azt tudom, hogy az arc(ok) tűélesek, a háttér meg teljesen életlen, mindegy hogy 2 m-re vagy 100 m-re van. Úgy gondolom, hogy a fókusztávolság rögzítve van kb. 70 cm-re, és ami azon túl van az sz@r. Semmiféle beállítást nem állítottam át, de a szelfikameránál nem is nagyon lehet. Furcsállom, mert az előző telóimnál nem így volt, ez valami Samu találmány lehet, de szerintem kár volt érte.
-
sasa58
tag
Sziasztok!
A selfie kamera háttere mindenkinek ilyen Összemosott szar? Én ilyet még nem láttam. Vagy esetleg tud valaki valamilyen megoldást, trükköt? -
törölt tag
Várhatóan április hónaptól kezdve érkezik az android 9 Pite frissítés.
Béta verzió nincs és nem is várható.
-
törölt tag
Navi gombok helyett én szeretek gesztusokat használni, de nekem a Samsung gyári megoldása nem annyira jön be. Illetve ezen a telefonon nem is érzem annyira perfektnek szoftveres részről.
Elkezdtem használni ezt, és szerintem tök jól be lehet állítani.
-
-
macilacus
senior tag
-
törölt tag
válasz
macilacus #273 üzenetére
Pár fizetős, kamerás alkalmazást én is megvettem még régebben. Akkor akciósan voltak.
Camera Zoom FX Premium, HD Camera Pro, Better Camera Unlocked...stb.
Nekem a Zoom FX jött be a legjobban Play -ről. Mármint ennél a telefonnál a képek minőségét elnézve.
Camera FV-5 -öt nézegettem egyik nap, de azt még nem teszteltem. Biztos annak is jobb. Sőt, igazából szinte mindegyik jobb, mint a gyári.
-
macilacus
senior tag
Nekem tegnap jött meg a t-hom-tól a telefon, mostanra már majdnem teljesen be is laktam
Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, most majd jön a tesztelgetés
Kamera alternatívának én mindig a Camera FV-5 fizetős változatát használom, működni ezen a telefonon is működik és ahogy nézem jobb is mint a gyári, de még tesztelendő. -
g2gti
tag
válasz
#86973952 #261 üzenetére
Pont a csúszós hátlap miatt vettem rá egy GSM boltban egy egyszerű tokot átmenetileg (amit a boltban vásárlás előtt rápróbáltam), amíg meg nem érkeznek az Ali-ról rendelt cuccok (szilikon tok, flip tok és kijelő védő üveg fólia) ja és rendeltem rá egy 360 tokot is ami teljesen körbe védi a telefont
-
törölt tag
Igen, erről beszéltünk feljebb is.
Van olyan verzió, ami jó rá. Illetve a camera2 API támogatás miatt mókolni sem kell a telefonon. Csak telepíteni az apk -t.
Viszont nem teljesen kompatibilis ezzel a telefonnal. Pl. maximum 8 megapixelben tud fotózni. 24 -et amúgy sem erőltetném, de 12 körüli érték jól jönne.
-
Apucy01
őstag
-
törölt tag
Van a camera2 api -nak szakirodalma a neten, de pl. itt is említenek pár dolgot vele kapcsolatban.
Jelen esetben az app nagyobb szabadságot kap a képalkotásban azzal, hogy hozzáfér az alap beállításokon kívül extrább dolgokhoz is. Jobb lesz a minőség, illetve állíthatod az ISO -t és a zársebességet is.
-
törölt tag
Védelem és tok témára. Ha valaki a kijelző további védelmével nem is akar foglalkozni, szerintem tokot érdemes rá nézni.
Számomra ez a telefon is kicsit csúszós, illetve a keretet is simán meg lehet zúzni egy esésnél. Egy tok vagy egy védőkeret azért nem rossz dolog.
Arra viszont érdemes figyelni, hogy általában a gombok helyét jól eltalálja a tok, de...soknál nincs kivágva a bekapcsoló gombnál. Amivel persze be tudod kapcsolni a telefont, de az ujjlenyomat leolvasó használhatatlan lesz.
-
törölt tag
Egyelőre szobában, lámpafény melletti kép van. Tehát korlátozottabb fénnyel. Jelenleg 24 mpx mellett.
Belenagyítások:
Gyári kamera app -nál már az elején feltűnt, hogy túltolja a javítást és elvesznek a részletek. Eltűnnek az élek is. Illetve a fényeket is túltolja, nem ritkán kiég.
Majd csinálok más verziót is. Bár főleg 12 mpx mellett lesz érdemes.
-
törölt tag
Van rá működő Gcam port is, ami félig meddig oke. Sajnos 24 megapixel beállított érték ellenére csak 8 -ban megy. 12 is jó lenne... Illetve nem túl friss, még 5.1 verzió.
Egyébként úgy látom a Camera zoom FX Premium verziója is jobb képet lő, mint a gyári app. Majd lövök képet, ha valaki kíváncsi rá.
-
törölt tag
Nem rossz cucc ez. Én is beszereztem egyet.
Sosem volt még oldalsó ujjlenyomat olvasós telefonom. Érdekes megoldás, és tök jól kézreáll. Note8 -on pont a hülye elhelyezés zavar...
A hangerő gombok viszont elég fura helyen vannak (számomra).
Az is jó, hogy szoftveres tekintetben ez is megkapott pár kedvelt extrát. Pl. értesítési sáv lehúzása ujjlenyomat olvasóval. Hiányozna, ha nem lenne.
-
g2gti
tag
Elégedettek vagytok a telefonnal? Kamerát szeretitek? Szerintem ebben az ársávban (80.000 ft) ez az egyik legjobb ár érték arányú telefon.
-
Vyndree
őstag
Az üveget karcolja, de a gorilla-glass 3 keménysége valahol a korund (zafír) közelében jár, amit a fém és a gránit-kvarc keverék homok már nem karcol. A szerszámipari fém-karbid és a gyémánt már karcol, az utcai por is karcolhatja, de a gyakorlat az, hogy a J5-öm töb mint két éves, már hárman használtuk fólia és tok nélkül zsebben és gyakorlatilag karcmentes.
Aki szeretne tegyen rá, senkit nem akarok lebeszélni róla, de ezek a gorilla glass (üvegek) elég kemények ahhoz, hogy 2-3 évet lazán kibírjanak.
-
g2gti
tag
Sziasztok, tegnap vettem egy ilyen telót. Ti használtok rá bármilyen üvegfóliát? Kell egyáltalán rá?
-
macilacus
senior tag
Láttátok már ezt a videót
-
aszti75
senior tag
Sziasztok!
Erdemes egy ilyen keszulekbe fektetni?Magentatol hoznam ki elofizura havi 10-be volna elofizuval.Igazabol a kepek minosegere vagyok kivancsi.Valoban annyira sz@r mint ahogy a tesztben irtak?Munkamhoz kene havi 5-10 kep(nem szelfi),de nem profi alkotasok.HW szempontbol gondolom semmi gond nincs.
-
macilacus
senior tag
Sziasztok!
Valaki próbált már ilyen tokot a telefonhoz -
Vyndree
őstag
válasz
Angi9207 #224 üzenetére
Tehát ahova pöttyintesz, ott nem lesz éles a kép, hanem fényerőt ad rá?
Valamit elállíthattál. Tedd automata módba, ha akkor se lesz jó, akkor egy gyári beállításokra visszaállítást próbálj meg.Apucy01: nem használok headsetet. Van J5-ösöm (2016 és 2017 is), az A7 annál mindenben jobb, szerintem tudja. Felvenni hangvezérléssel is lehet.
Azt mondjuk nem értem, hogy ha a headseten meg tudod nyomni a gombot, akkor a telefonon is meg tudod, nem? -
Apucy01
őstag
Sziasztok!
Erre valaki? [link]
-
Vyndree
őstag
Ma reggel (5-kor) érkezett az A6+ mellé egy A7 64GB dual a páromnak. Valamivel erősebb hardver viszont sok a közös bennük, például a 2850Ft-os havi törlesztőrészlet 22 hónapig.
-
tony7
tag
Szerintem egy jó közép kategóriás telefon ez. Persze ha van pénzed és szánsz 200-300 ezret telefonra akkor ez nem a te telefonod. Én samsung note 4 telefonról váltottam . Vannak amik nagyon hiányoznak: ceruza, értesítési ledek pl. A gyorstöltés hiánya nem zavar mert éjszaka töltöm. De a hosszú kijelző idő kárpótol . Fotókkal én elégedett vagyok , de nálam ez nem volt szempont a vásárlásnál.
-
Angi9207
csendes tag
Mostanság vettem észre, hogy az előlapi kamerával ha szelfit akarok, akkor nem az arcomra fókuszál, hanem a háttérre. Teljesen mindegy milyen távolságból próbálkozom. Állítani nem tudok rajta. Valakinek valami tipp?
-
coxy01
tag
Üdv. Vágott SIM került a telóba. Szerintetek azért csinálja, hogy legtöbször hívás közben fogja magát és újraindul.
-
Czvik2.0
tag
Én 3 hónapja használom. Őszintén szólva engem nem győzött meg. Egy i SE-t váltott de azt valahogy jobban szerettem. Nem áll kézre, néha nekem úgy beakad hogy a szövegbevitel is gondot okoz neki. Mondjuk egy újrainditás ezt orvosolja. Előlapi kanera sokszor elmosódik. Egyedül a kijelző az amit szeretek benne.
-
Karcub
senior tag
Sziasztok! Ajánljátok még ezt a telefont megvásárlásra?
Milyen a kamera? Ahogy olvastam a kommenteket eléggé lehúzták, ilyen szar olyan szar, ilyen mosott olyan festmény stb.. De itt fentebb láttam elég szép képeket. Akik használják már egy ideje, mi a véleményetek a teloról összeségben? -
Kimi21
csendes tag
Üdv. Örülök, hogy nem ültem fel a sok negatív kommentnek olyanoktól akik még a kezükbe sem fogták a telefont. Megvettem és lassan egy hónap használat után se bánom. A kamera nekem tökéletes, az hogy micro usb a töltő pont nem érdekel, ahogy az se hogy nincs IP védelem. Az akksi kiváló. 11 órája vettem le a töltőről és 50%-on van jelenleg a telefon. A 11 órából 5 óra volt a kijelző idő.
A telefon gyors, nekem még nem sikerült megakasztani. 90ezer forintért szerintem az egyik legjobb választás. -
Apucy01
őstag
Sziasztok!
gondolkodom a telefon vásárlásán, ami nekem nagyon fontos lenne az az hogy tudja e azt amit a j5 tudod hogy a headseten kétszer egymásután megnyomtam a gombot vissza hívta a híváslistában utóljára hívott számot?
Ez nekem azért lenne fontos mert két bottal közlekedem és nem tudom másképpen megoldani.előre is köszönöm a válaszokat.
-
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Telefon vásárlás előtt állok. Ez a telefon nagyon tesztik. Viszont az lenne a kérdés, hogy támogatja valójában a gyorstöltést? Pár helyen azt olvastam, hogy nem. Máshol azt, hogy a hozzá adott töltő nem gyorstöltő. Viszont gyorstöltővel működik. Nokia 5-ről állnék át.
Előre is köszi!
Üdv.:
Totis -
Angi9207
csendes tag
Na, hát nekem debiben a karácsonyi vásáron nem sikerült ilyen képet lőni...
Mutatom mit produkált:
https://kepkuldes.com/image/2ceFt
https://kepkuldes.com/image/2cWqe
https://kepkuldes.com/image/2cKR0
https://kepkuldes.com/image/2cZV4
https://kepkuldes.com/image/2cfhL
https://kepkuldes.com/image/2c1DNVagy lehet én nem jól állítottam be valamit.
-
morge
tag
Off. Bocs, csak viszonyításképp: (xiaomi) De nekem a Samsung jobban tetszik.
-
morge
tag
válasz
Angi9207 #198 üzenetére
Hát ezek nagyon korrekt képek! Nem is értem miért írták le a kamerát. Még belenagyítva is teljesen jó. A kutyás képen a fűszálak és a levelek nagyítva is szépek. Nekem mindig Samsung telefonom volt, az A7-et néztem ki, tetszett is nagyon de a teszt olvasása, és egyéb vélemények után teljesen letettem róla. Nálam a kamera és a kijelző a legfontosabb, a kijelző az brutálisan jó, de a kamera miatt nem mertem megvenni. Ellenben a Xiaomi Mi8 lite-ra nagyon jókat írtak, és azt vettem meg. Most, ahogy a képeket néztem, megbántam. Ezen IPS kijelző van (fakó kép, fekete szín sincs), és a kamera sem tetszik. Hát már mindegy...
Egyébként videót milyet csinál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest