Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz Jim74 #2938 üzenetére

Eleve polarizált minden kijelző, az amoledek is, nemcsak az LCD-k, ezzel korlátozzák ugyanis a külső fény hatását a képre (a beeső fény nem verődik vissza a kijelző belsejéből). Zseblámpának szoktam éjszaka használni a telefon kijelzőjét (nem a vakut), és a polcon lévő LCD kijelzős óra számlapját csak függőlegesen tartva világítja meg, vízszintesen teljesen fekete marad. Mivel az enyémen nincs semmilyen fólia, adja magát, hogy nálad sem az tehet róla.
    A polarizált napszemüvegeket függőlegesen szokták polarizálni, hogy kiszűrje a vízszintes felületeken (tó vize, nedves úttest) a csillogást, ehhez szokták pl. az órák kijelzőjét is beállítani, hogy szemüvegben is meg tudd nézni, mennyi az idő, és mivel a telefonokat is legtöbbször függőlegesen tartva használja az ember, nyilván ezt is ehhez állítják be.
    Fun fact: a polarizált 3D szemüveg egyik lencséje sem szűri ki se az órák, se a telefonok kijelzőjét, azt nem tudom hogy. :DDD
    A színjátszós dolog nálam is látszik, annak nem tudom mi lehet az oka, valószínűleg interferencia csíkok lehetnek, a vékony üveg miatt, mint egy vízen úszó olajfoltnál.

Új hozzászólás Aktív témák