- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Összefoglaló
Samsung Galaxy A3 (2016)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
Használtam már McAfee-t,Eset-et is.
Céges telefonra az informatika alapból rak ilyet.
Én teljesítmény csökkenést nem tapasztalok használatuk során.
Főleg a böngészővédelem, az adathalászat elleni védelem miatt használom ezeket,Chrome böngésző mellett.
Blokkoltak már oldalakat.
Kollégám telefonja rendellenesen működött.
Az ellenőrzést lefuttatva talált is valami kártevőt,amit letakarított,s megjavult a telefon.
Ritkán találkozik az ember ilyen problémával,de talán nem árt a megelőzés. -
nagyúr
Nekem már a 6 is visszalépés volt az 5-höz képest, így semmi jóra nem számítok. Amúgyis az a sokéves tapasztalatom, hogy minden készülék az eredeti fw-el működik a legjobban, a frissítések mindig hoznak vmi nem várt hibát...
Én legfeljebb akkor frissítek, ha behozzák az AOD-t meg a screen mirroringot. -
Kroni1
veterán
Egyetértek, én is visszasírom a 6-ost és az A3 2016-ot is kicsit..
Szép és jó az S7, (én a jobb kamera miatt váltottam) de csinál olyanokat amikkel az A3-nál sosem találkoztam! pl. beragad valami az "android rendszer"-ben, és lemerül pár óra alatt, hívásnál nem tudok felvenni, üzemidő sem túl jó, stb. A tárcsázó is sokkal szarabb a nougat-ban mint a MM-on, úgyghogy én (tudván hogy azon mennyire stabil az A3) semmiképp sem upgrade-elnék! Ha az S7-re ilyen bugos lett a Nugát, akkor az A3-ra szerintem szintén nem lesz érdemes feltenni. A Sony Z1C-m is a 4.4.4-el volt a legjobb, az 5-ös kicsit rontott rajta, a 6-os meg mégtöbbet. De ez csak az én privát véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
AliasB
senior tag
(első nap a telefonnal)
Olyan, mint ha mindig ki akarna esni a kezemből
Ahogy írtad is nagy ugrás nincs a kettő közt. Használom egy hétig és ha nem sikerül vele megbarátkoznom akkor eladom és használom tovább az elődjétDe van ami már most tetszik a telefonba mondjuk az OTG amit kihagytak az elődből. Van egy olyan kártyaolvasóm amit pendrivenak használok, hogy egyik fele normál usb a másik micro usb és nagyon jól lehet használni egérrel és billentyűzettel is
Járj nyitott szemmel.
-
AliasB
senior tag
Talán az elődje a hibás
Van egy 2015ös A3asom (lassan 2éve megvan) és gondoltam beszerzek mellé egy 2016ost is kíváncsiságból.
Ahhoz képest az anyaghasználata nem olyan jó. Fura, hogy a hátulja csúszós és minden meglátszik rajta. Kicsit vastagabb is de az még elmegy. A hangja sem olyan szép, mint az elődjének. Fura de a kijelzője sem olyan szép pedig felbontásba jobb a 2016os modell. Érdekes így egymással összehasonlítani a kettőt.Adok neki pár hetet hátha megszeretem
Jóval 40 alatt vettem és hibátlan karcmentes fóliás példány. A hónap végén minden olcsóbb lesz[ Szerkesztve ]
Járj nyitott szemmel.
-
nagyúr
Ne hagyd a töltőn egész éjjelre, mert meg fogja rövidíteni az akksid életét.
Bár tapasztalatom szerint az üzemidőnek jót tesz, ha - miután leáll a töltés 100%-nál - még egy negyed órát rajta hagyom, különben (ha rögtön leveszem) hamar esik vagy 4-5%-ot. Fura ez az akksi, ha nap közben csak rátöltök egy keveset, akkor is ezt csinálja, hirtelen esik 5%-ot. Régebbi telefonjaimon ezt ennyire nem vettem észre. Másnak is ilyen?
mike1334: tényleg nem érdemes ezért kikapcsolni a wifit, a Doze miatt úgyis takarékra állítja azt is a telefon, alig kér enni.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
-
Burt1793
veterán
Azért azt hozzá kell tenni, hogy megszokás kérdése. Én az S7-hez szoktam (bő fél éve meg van), van itthon A5 2016, lassúnak érződik, de ugyanez lesz majd, amikor kijön az S8, azt fogom mondani, hogy tökéletesen megfelel az S7, gyors, mint a fene. Az s8 gyorsabb lesz, csak nem fogom hosszabb távon megtapasztalni.
Nem játszom, rendszer sebességre, app-okra gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
szemesi69
addikt
Erről beszéltem eddig, gyári flip tokom van, és nyitásra felébreszti a kijelzőt, lecsukásra zárja, nem ablakos természetesen, és most a 2016A3-ról beszélek. A menüben annyit lehet állítani, beállítás, tartozékok, hogy ha van képernyőzár, elhúzásos, akkor azt is feloldja vagy ne. Azt én kikapcsoltam, így csak ébreszti a kijelzőt és zárja.
Xiaomi redmi note 12 pro
-
Kroni1
veterán
Örülök, akkor szerintem lehet mégis a mobilnettel van baj... Most jut eszembe, hogy valamikor átment a cég Vodára, de nem is gondoltam erre, maradt a számom meg minden. Ez lehet a telócserével kb egy időben volt vagy kicsit előbb, csak elfelejtettem.
Mindenesetre most átállitottam a buffert nagyobbra, talán ez megoldja. De tény, hogy a 3-as villamoson utazva folyton megszakad ami azért nem a világ legeldugottabb zuga azért. Ha tényleg a net a ludas, akkor elég sz@r a Voda. Viszont a felső sávban neked sem szerepel a progi? Mert nekem nem, ezért néha mikor megáll ujra bele kell lépnem, hogy lássam h éppen bufferel-e vagy mit csinál éppen.
Burt1793 : Köszi, én próbálkoztam, de nem jött össze eddig. Ha esetleg találsz megoldást oszd meg lécci!
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
Nah, de ennyire rosszak androidon az alapvető appok? Nem értem. Mindenki annyira szidja az OS10 -ben lévő app hiányt, de az alapvetőek sem működnek rendesen az androidon.
--Zárt csoportba hogyan lehet feltölteni FB-on képet? Lehetetlen, én ezt nem értem. Biztos van neki vmi normális módja és csak én bénázok, mert ez így használhatatlan. Galériában hiába keresem meg, azt utólag hogyan töltöm fel egy zárt csoportba?
[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
Pont ugyanígy működik nekem is!
A lakásban vannak olyan helyek, ahol már nagyon gyenge a wifi.
Gondolom ahogy mászkálok és elmegy a jel, átvált mobilnetre és utána csak akkor csatlakozik amikor felébresztem a telefont.
Lehet, hogy akkor ez nem hiba. Így akkukímélőbb, mintha folyamatosan a jelet keresné és fel-le csatlakozna.ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
nagyúr
Anyám UPC wifis modemje csinálta ezt a múlt héten, hiába reseteltem, csak dobálta le folyamatosan a telefonokat. Kihúztam a hálózatból egy fél órára (talán fél perc is elég lett volna, de biztosra akartam menni), és azóta jó (kopp-kopp-kopp). Sima routereknél is működik a trükk. Néha elég egy reset is. Régebben tp-link routerem volt, azzal sokszor volt ilyen bajom, most asus van, az eddig ilyen szempontból elég stabil (kopp-kopp-kopp ).
-
nagyúr
Nekem a 6.0 elvágta a kirívóan jó üzemidőmet, úgy döntöttem, hogy még egy hetet adok neki, hogy magára találjon, vagy rájöjjek, mit kell változtatni, különben visszateszem az előző fw-t. Pedig van pár dolog, amit vártam az új fw-ben, és jó irányban változott.
Ami zavar amúgy, hogy nem vmi állandóan jelen lévő probléma miatt romlott a készenléti idő, hanem stabilitási gond van: ugyanaz a memóraszivárgás mutatkozik, mint az előző telefonomon (JB 4.3), de az 5.1.1-en nem vettem ezt észre.
-
-
nagyúr
És te csináltál resetet frissítés után? Mert nekem ez nem olyan típusú hibának tűnik, sőt, nekem az 5.1.1 is nagyon nehezen ébredt mélyálomból (mint én ). Ha nagyon akarom, még akár szándékos újításnak is gondolhatom, pl hogy ne oldjon ki zsebben, vagy hasonló... De emiatt nem csinálnék resetet.
Ami jobban zavar, a kattogás a samsung billentyűzet használata közben. Eddig nem csinálta, nem is rezgett soha. -
-
Humbucker
senior tag
Igen, szerencsére semmi baja nem lett, lehet kicsit túlzásba viszem ezt a fóliát Lehet két fóliával már rá se menne normálisan a tok.
Ilyen tok lesz rajta. Bár ez alá lehet felesleges a két fólia, ki tudja, csak az előző telómon már két üveg csere volt, harmadjára már nem akartam -
Humbucker
senior tag
Nekem fényerő kb a felénél van a csúszka, mobilnet 2\3G van max, facebook-, viber nincsen rajta, csak egy messenger, GPS-t se szoktam használni, nem tudom mit írhatnék, nem nyomogatom tényleg, nekem minden nap kell töltenem a telót, bár fullra sose töltöm fel, mert azt mondják az hosszabb távon nem tesz jót neki, bár lehet ezt kéne
[ Szerkesztve ]
-
-
Sanyi.mTs
addikt
én egy Nillkin Ultra Thin Matte Hard Cover Case használok, de még ez is elvesz a teló kecsességéből. de még mindig jobb, mint a TPU szilikon borzalmak. így én is sokszor kiveszem a tokjából.
valaki említette, h dbrand fólia jó lenne, csak erre a telóra nem gyártanak.[ Szerkesztve ]
-
Humbucker
senior tag
Persze nem is szép bújtatni, mert gyönyörű teló ez, de hát pont ezért féltjük.
Azért néha mindenki akaratlanul is elejti a telót vagy bármihez ütközhet, pláne úgy hogy ennyire csúszik a hátlapi üveg miatt is. Én se tennék rá semmit olyan gyönyörű, de nem is akarom karcosan , törötten használni mondjuk egy fél év múlva. Bár ebben szerintem még jól is néz ki:[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nagyon jó az, annak idején a 3210-esemen is ilyen volt.
Pont tegnap mutatta egy kollégám, hogy ilyet vett a J3-asára. Szerintem aki táskába dobálja, és nem szereti az időt tölteni a bújtatós tokokkal, annak jó választás. Plusz elől jobban véd a szilikon az ütésektől, mert rugalmas.(#2249) mateus: nekem sose volt értesítő ledes telefonom, sose hiányzott. A feleségemnek van újabban egy Lenovo-ja, azon van led, de annyira nem informatív, hogy állandóan villog valamiért, de hogy miért, azt úgyis csak akkor tudom meg, ha kézbe veszem.
Ezzel szemben azért vettem samsungot, mert:
- fizikai home gombja van, ha az asztalon fekszik, nem kell kézbe venni, hogy ránézzek (jó, ezt üti a duplakoppos feloldás meg a lumiákon a készenléti képernyő)
- ha némán felejtem a telefont és hívnak, akkor is rezeg, ha különben nincs rezgőre állítva, azt ugyanis utálom.
- ha töltőn van meg ott a daydream vagy mifene, ahol úgy jelez minden értesítést, mint a lumiák.Persze, viccből írtam a 3210-est. Nekem nem az eladás miatt van tokban a teló, hanem mert annyira csúszik, és annyira csikorog a hátlapja, ha leteszem valahova, hogy nem esik jól pucéran használni. De én pl nem teszek rá fóliát. Mindenkinek más heppje van.
[ Szerkesztve ]
-
szemesi69
addikt
Feleségemnek múlt hét pénteken vettem, belőttem neki, este fel lett töltve, tegnap este néztem, mert ugye most nincs itthon 60% fölött volt. Hozzáteszem ő nagyobb részt csak telefonál, kevés kis szó játék, közben azért én is gyerekek is nyomkodtuk játszottak vele, és ez még csak egy töltés, azért ez nem rossz Egy kis off is legyen, mivel nagyon kinai gagyizta egyik fórum társ a 2015 A3-t, hát elmondom erre a gagyira tegnap frissítettem a magyar vodafonos 6.0.1-t. Azért van itt még támogatás
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
negro
őstag
-
negro
őstag
Onnan nezve igen de ket szamozas kozott (-s) 2 ev telik el. Nem tokeletes. Irtam is mi hianyzik nekem, meg vetel elott...
Lehet debutal az A7 jovore de arra merget vehetsz arra ra min fel ev mire uj A3 jon. Innen ~egy ev. Biztos ennek nem 1 eves cuklusa lesz. Lehet nem 2 csak 1,5 de, hogy nem 1 az biztos. Ez lenne a jo. Ahogy irod is :Sajnos sűrűbben dobják ki az új telókat / utódokat mint kellene"
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
bigmafa
tag
Játékra egyáltalán nem.
De a levelezés, böngészés (több lapon), waze, OneNOte, Nike Running, és kisebb alkalmazások menjenek mint a villám...
Az 1GB-os Moto G (1. gen) már idegesít lassan... 2 éve még szuper volt, de ahogy nőttek az appok, szegény nem bírja már, és újratöltöget. Jó lenne ha ez kibírna 2-3 évet legalább...
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Egy 5 éves csúcskategóriás telefont (S2) cseréltem egy vadiúj középkategóriásra, és nem gondoltam, hogy ez egy rakás imádott funkció elveszésével jár.
Csak amit tegnap óta észrevettem:
- smart alarm az ébresztőórából
- okos kezdőképernyő (fülhallgató bedugására előjött egy külön oldal csak médiaappokkal, nagyon kényelmes)
- záróképernyőre nem tudok gyorsgombokat tenni
- hívásszűréshez whitelist !!!! A fentieket még meg tudom oldani, de ezt hogy? Külön appot nem akarok csak ezért feltenni...
- screen mirroring (fent már volt róla szó, de tényleg teljesen kivették, nem csak elrejtették)Hogy írjak pozitívat is:
- gyors!
- gyors!!
- a samsung billentyűzet elég sokat fejlődött 4 év alatt, én sokat írok, nagyon kézre áll.Azért arra kíváncsi lennék, hogy a fenti eltűnt funkciók mondjuk az s6-ról is hiányoznak-e, vagyis csak simán áldozatul estek a touchwiz karcsúsításának, amitől kevesebb ramot eszik a rendszer, vagy direkt a középkategóriának butították le a funkciókat. Van vkinek összehasonlítási alapja?
-
mike1334
veterán
Köszi a válaszokat mindenkinek
Igazából üveget azért nem tetetnék rá, ami miatt te sem, mert nem passzol a széleken. A tok meg pont elrontja az egész teló "kinézetét" szerintem, mert azért ez egy szép, elegáns telefon. Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy "pőrén" mit bír a teló...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
igor-hu
tag
Az a lényeges különbség, hogy nem opt out módon működnek az engedélyek, mint a korábbi Android verziókban, hanem opt in. Szóval ha egy appnak kell valami akkor elkéri hozzá a jogot futás közben, ergo a usernek az arcába van tolva. hogy "hello ez az app fizetős szolgáltatásokat akar használni, tuti engedélyezed neki"? Az átlag user ettől megijed és elgondolkodik, szóval szerintem hasznos dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Dimond G
senior tag
Én is erősebb telóról váltottam és hasonlóak a tapasztalataim! Megvagyok elégedve vele és tetszik is. Szeretem, mert azonnal megcsinál mindent és nem kell várnom. Az app-ok szépen futnak rajta. Játékokat nem raktam fel rá, de úgy tudom, hogy egy egy komolyabb játék is elfutkos rajta.
Az aksija piszok jó! Igaz nekem sokat megy a zenelejátszó, (így nem sok a kijelzőidő) de 2 napot simán kibír, harmadik nap kell felraknom töltőre, de ha véletlen csak a 3. nap végére jutok el oda, hogy enni adjak neki, akkor is marad benne annyi szufla, hogy kibírja!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981
- Honor Magic 6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával