- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
lancy
tag
Esetleg valaki akar aksit venni hozza ha tobben osszeallunk akkor a szallitas mar olcsobb...
-
n.gab
aktív tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni egy Razer mamba 2012 4G-vel kapcsolatban.
Wireless módban nem működik kb 2napja. Razer progi se látja és nem is világít. Kábelesen működik.
Eddig tökéletes volt.
Valakinek volt már ilyen tapasztalata?
Tudna valaki segíteni? Küldjem vissza gariba? Vagy valami más baj lehet?Előre is köszönöm!
-
GEO001
aktív tag
Mai nappal elmondhatom, hogy "beállt" az egér kezelése.
A frissításek után megszümtek a kezdeti problémák, valamint másik aksit tettem bele.
Így már tényleg egy profi rágcsálótól elvárható érzetet, valamint minőséget nyújtja. -
tntmax
aktív tag
Negatívumok közül kimaradt hogy mindkét típusnak irreálisan elszállt ára van és egyik sem ér annyit.
Nekem is Razer egerem van Diamondback és már 6. éve nyúzom és hibátlan, igaz ez vezetékes, ez is nagyon drága volt (kb 16e), de azért mégsem teljesen irreálisan elszállt ára van mint ezeknek a mai giccses modelleknek.
-
GEO001
aktív tag
válasz
Black Dragon #96 üzenetére
Hát nálam ha töltőről veszem le, akkor belassul és jön megint a sensitivity meg accel állítás, megint vissza és csak úgy jó.Elég fura, hogy egy ilyen "csúcs egérnél" még ilyen problémákkal találkozhatunk.
Gép újraindulás után persze a light értéket is újra kell állítani, szal nem teljesen kiforrott még ez a mouse. -
GEO001
aktív tag
Ma letöltött egy update-t, de sajnos most sem volt benne, csak egy egyszerű bug fix.
De majd talán a legközelebbi.... -
GEO001
aktív tag
válasz
Black Dragon #92 üzenetére
Én is most vettem meg az Ouroboros egerem. Azt tapasztaltam, hogy gép kikapcs után, amikor már nincs kapcsolat az egérrel, sajnos nem kapcsol át sleep-be.
Ez elég bosszantó szerintem, mivel külön nem lehet az egeret kikapcsolni.
Esténként meg mindig kivenni az elemet.....
Remélem nemsokára tényleg orvosolni fogják ezt a problémát.
Esetleg vmi más megoldás? -
Black Dragon
addikt
Ez a probléma nekem is előjött, amikor nem rakom töltőre az egeret, és beállítottam rendesen a sleep módot, el is megy aludni, majd valamiért csak úgy újra bekapcsol minden különösebb ok nélkül.
És ez este is, a gép kikapcsolása után is előjön, és valószínűleg neked is ugyan ez a problémád. viszont firmwire frissítésig ez a probléma nem orvosolható. Reméljük nem csak mi tapasztaljuk ezt, és kijavítják mihamarabb.
-
tuleon
tag
válasz
Black Dragon #90 üzenetére
Megérkezett
Viszont nem az interstore ból, mert ott szemét módon amikor megrendeltem volt raktáron, mailben írták hogy 10 nap alatt szerzik be, le is mondtam.
Rendeltem pár hónapja egy Goliathus Speed egérpadot a SuperGammer.hu-ról, náluk webshopban nem volt ilyen egér, írtam nekik, hátha tudnak szerezni. Végül maximálisan segítőkészek voltak, és beszerezték 1 nap alatt, rendesen 2 év garival.Az egér tényleg nagyon jó, jó minőségű, teljesen egyben van. Viszont észrevettem, hogy este amikor kikapcsolom a gépet, és nem teszem fel dokkolóra, akkor másnapra csontra lemerül
, úgy hogy előző nap 80 % volt az akksiban.
A sleep módot 1 percre állítottam, 1 perc után ki is kapcsol az egér szépen, viszont nem értem hogy hogyan merül le így reggelre
-
tuleon
tag
válasz
Black Dragon #86 üzenetére
Tegnap megkockáztattam az interstoret, félig szlovákul, félig magyarúl elgagyogta, hogy 1 darab még van nekik raktáron. Webshopon megrendeltem, céges számlára, aztán meglátjuk... Futárnál, ha hozza úgyis kibontom, addig nem veszem át.
-
Thunder82
aktív tag
válasz
Black Dragon #86 üzenetére
ha gondolod cserélhetünk 1 kis időre ???
-
-
tuleon
tag
válasz
Black Dragon #84 üzenetére
A 220Voltosok most 34 ért árulják. Interstore-ból meg nem akartam megrendelni, mert sokan írták hogy nem adnak számlát, más terméket küldenek, bontott csomagolásút stb.. Ilyen értéknél kell az a 2 év magyarországi garancia.
Most nekem egy Logitech G5 van kb 7 éve használom, és igazából mai napig tökéletes. Egyetlen baja, hogy az asztal szétreszelte a zsinórt, meg a talpát lekoptatta, így ezért cserélem le. Egyik haverom RAT 3 at használ,rá akart beszélni a RAT 9-re, mert hogy azon több minden állítgatható mint a rézeren. Ratos fórumokon írták, hogy vannak azért elég durva hibái, meg érzékelős problémái. Meg adnak hozzá 2 kocka aksit, ami ha tönkremegy, akkor körülményes lesz beszerezni, itt meg ahogy látom, a rézer sima ceruza aksival megy, bármelyik műszaki boltban veszek egyet ha tönkremegy. Nekem még nem volt razer cuccom, de remélem az Ouroboros is kibír 7 évet.
-
Black Dragon
addikt
Sajnos ez így van, iponnál vettem annó, el is fogyott 3 nap alatt a készlet, aztán rá 1 hónapra megint volt, és ismét el is fogyott 3 nap alatt, most megint van talán, de már 45-ért a 34 helyett...
Szerintem várd meg a 220-asat, ha jó az ár, akkor inkább várd ki, az a biztos.
-
tuleon
tag
válasz
Black Dragon #81 üzenetére
Sziasztok.
Én a 220voltnál rendeltem egy hete, ma hívtak, hogy még 2 hét is lehet mire beszerzik
Megnéztem a kereskedőket, az árak 34 és 52 között alakulnak. Persze akik 52 ezerért árulják ott van raktáronEgyik magyar nyelvű, szlovák cégnél lett volna jó áron, de nem mertem megrendelni, mert miután felhívtam őket a srác eléggé törte a magyart, és le is volt pontozva a webáruházuk.
220voltosok azt mondták, hogy a razernél elkapkodták a készletet, viszik mintha ingyen lenne.
-
Stef3
csendes tag
Használd egészséggel az új egeret!
Én is Razer gazdi vagyok, az én patkányom viszont már 5-6 éves lehet. Nincs agyonhajtva, de a gumiborítás nálam is problémás. Úgy elkoszosodott, hogy szinte egyé vált a retekkel. Mikor megpróbáltam megtisztítani rétegesen elkezdett lejönni a borítás is.
Szerencsére csak esztétikailag szenvedett hátrányt, ettől még úgy használható mint új korában.
Kiadtam érte vagy 12 ezret én is, de a 35 nálam már nem férne bele. -
Black Dragon
addikt
válasz
Omniscient #72 üzenetére
Sajnos már sehol sem, elfogyott a készlet a Bluechip-nél, és az iPonnál is.
Majd nézegesd rendszeresen a netet, hátha egyszer újra lesz, aztán csapj le rá.
-
jon_snow
csendes tag
válasz
Synthwave #79 üzenetére
ja, Bps korabban 518-at hasznalt.
A driverek pedig valoban felejtosek. QW-ben szerintem mar midenki in_mouse 3 beallitast hasznal:
http://ezquake.sourceforge.net/docs/?vars-input#in_mouseA team quad valoban jo video lett, de a vegen tul sok volt szerintem az SC-s kissracbol. eloben meg plane
Bar az epic, ahogy Para leszolja, hogy maradjon mar csondbenLannal kapcsolatban jo hirem van, Zero es Orion elvileg mar szervezi. Tavasszal lesz vmi hun-lan.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ahogy nézem, a Logi MX 5xx-eket egységesen váltotta a G400. Gondolom, csak abból az apró kényelmi funkcióból kifolyólag, hogy nem kell hidusb az emelt polling rate-hez (bár az 500 Hz-hez továbbra is; a drivereket meg helyezzék föl a hátsó testnyílásukba a fejlesztők
).
bps már DA? Nohát.
Team Quad: Majdnem elsírtam magam azon a movie-n. Komolyan.
Valami jó kis Quake LAN nem ártana itthon sem. : (
-
jon_snow
csendes tag
válasz
Synthwave #76 üzenetére
Az a video a legutobbi qhlanrol keszult, azon is voltam
ott Zero ul Para mellett.
Egyebkent az a osztrak jatekos keszitette (Defcon5) aki a legutobbi magyar lanra is ellatogatott.hat...megis jelenleg Rikoll a star dueles
akik meg low sensisek emlekeim szerint azok az ikrek: Od es Votary. ha igazan mozgalmas jatekot akarsz latni, akkor oket erdemes kovetni: +forward gameplay, de hatalmas individual skill-el. Pont olyan orultek, mint Locktar, csak beloluk ketto vanParadoks: g400, 9-cmen fordul 360-at
Locktar: g400, 20-cmen fordul 360-at
bps: deathadder, 30cmMilton g400
Zero Zowie EC2-t hasznal, relativ alacsony sensivelcsupa optical sensor
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Locutus
veterán
Megjött a Func MS-3
Olyan mintha a kezemhez öntötték volna...
-
jon_snow
csendes tag
válasz
Synthwave #71 üzenetére
Az altalad emlitettek kozul mindegyikkel voltam egyutt lanon, Para mellett ultem is, de k*rvara nem emlekszem az egerere
A monitort meg a billentyuzetet meg tudom mondani
Bps iszonyuan kicsi sensivel jatszik, arra emlekszemMeg hogy Miltonek teamplay-e kivulrol nezve olyan volt, mintha valami robotokat neznek.
Ha erdekelnek az egereik, akkor este megkerdezem oket. -
Omniscient
csendes tag
Hol lehet ilyen rágcsálót vásárolni? Sehol sem találok :S
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Jaja, LAN-képeken láttam jópár DA-t is, QPAD-okon meg Mantis-okon leginkább.
Azt nem tudod, hogy Milton, ParadokS meg bps (valamiért MX 510 rémlik) mit használ? Mondjuk Para-t nem lenne túl nehéz megkérdezni, de hátha van valami infod neked is. Az ilyen dolgok mindig is érdekeltek. ^^
"Soha nem is lattam meg ra peldat."
Addig örülj. Nekem volt már hozzá szerencsém.
-
BL@CK
tag
Hali.
Olyan kérdésem lenne az egérrel kapcsolatban, hogy az elem(aksi) könnyen kicserélhető másikra? Miféle aksi van benne? Én nem akarnám töltögetni az egeret, csak simán kicserélni másik aksira és az előzőt külön feltölteni. Nagyon körülményes így? -
DroneZ
aktív tag
Átfogó, összeszedett kis teszt. Tetszett.
Nekem is Mamba van csak egyel korábbi -nem 4G- verzió. Szerintem életem végéig elkísér, feltéve ha az anyag amivel bevonták kitart addig. Éppen ettől tartok ugyan is a Diamodback-eknél és a Copperhead-nél is szépen levált az idő múlásával. Valamint a legelső generációs DB bal oldali mikrokapcsolója most készül megadni magát, erőkifejtés kell neki, hogy érzékelje. Nagyon remélem ezt már akkor felfedezték és a Mambánál már sikerült olyat beszerelni ami bírja az idők múlását. Viszont, a zsírosodást nem értem a gumiborítások mellett. Én nagy CoD és BF3 gamer vagyok, de nem tudom eddig még nem tapasztaltam, hogy koszosodna vagy zsírosodna. Nagyon izgulós vagy, hogy ennyire izzad a tenyered?
Itt jegyezném meg, hogy valamelyik egeres topicban olvastam, sokan kijárkálnak 1-2 óránként szappannal kezet mosni, pont emiatt -és persze a csúszás elkerülése érdekében- bár a Razer egereinél ez nálam nem jelentkezik.
Jah még valami lemaradt, az Ouroboros-nál azért cseréltek oldalsó gombokat mert visszajelzések alapján az elődökben (értsd: Ouroboros előtt gyártott termékek) mikrokapcsolói a heves meccsek során igen gyorsan váltak hiperérzékennyé majd később ki is múltak. Ez nem rossz dolog mert így már nem elég hozzáérni a gombokhoz amik már teszik is a dolgukat hanem kell egy kis erő is. Nekem is sokszor feltűnt, hogy szerencsétlen vissza gomb mit kaphat mikor valakit eszeveszett erővel akarok lekéselni (nekem erre van beállítva a melee funkció a játékokban). Szerintem velünk született tulajdonság, hogy "ha a W-t erősebben nyomod gyorsabban megy az autó" effektus és ez itt is jelen van.
-
dookiee
tag
Nincs is ezzel semmi gond mindenki úgy játszik ahogy neki kényelmes. Amit írtam csak saját vélemény semmi ártó szándék nem volt benne..csak leìrtam a tapasztalataimat és szeretnék egy olyan egeret ami kézre áll nekem is..te low sensel játszol de neked legalább kényelmes az egered
jò neked
-
WolfheartGR
őstag
Szem-kéz koordinációval függ össze a dolog tudtommal. Sajnos az enyém rosszabb. Ezért vagyok kénytelen alacsony érzékenységgel játszani (vállból tépni az egeret). Ha nem így játszok nemhogy nem javulok /szinten tartom magam/, hanem egyszerűen egy értelmes mozdulatot nem tudok megtenni. Egy ajtón nem találok be. Nemhogy eltaláljak valakit. Ez van. Nekem ezzel kell élnem.
-
dookiee
tag
tisztában vagyok vele próbáltam én is 400 dpi-in játszani és tudom hogy lehet úgy is játszani, és voltam lanpartyn is ahol láttam profikat ilyen érzékenységen játszani és akkor per pill. egyet sem láttam aki ne egész karból tette volna azt. azt is oda irtam hogy nem akarok ezzel senkit megsérteni ha esetleg azt nem vetted volna figyelembe
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Én nem fogom soha megérteni hogy hogy lehet 400 DPI-n játszani és az egész karodat rángatni az egérpad"
Az, hogy 400 cpi, nem jelenti azt, hogy rángatom a karomat. Ugyanúgy tudod csuklóból és ujjakkal is használni. A szenzor felbontásnak nem sok köze van a sensitivityhez.
Még Windowsban sem mondanám amúgy lassúnak a 400-at; anno 3200 x 2400 (21" + 19", 1600 x 1200) átlóban volt az egérpadon ~15 cm, enh. point. prec. OFF, accelfix telepítve.
-
dookiee
tag
Neked van igazad nem tudtam hogy 2 féle omron létezik, de ettől még a véleményem amit a kisregényben irtam az ugyan az marad.
-
WolfheartGR
őstag
Marketing. Különbséget teszünk kínai és japán Omron között. Aztán van amelyiket 5millió kattintásra hitelesítik, van amelyiket 10millióra. Az kínai na az szar. A hozzászólásaid alapján tartalak tájékozatlannak, amiben csak megerősítettél. Nem kell ehhez ismerjelek. Még csak jobb játékosnak sem kell lennem. Egyszerű olvasottság kérdése, valamint tapasztalatszerzésé.
Zsömi: [link]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
WolfheartGR #59 üzenetére
Nem nevezném kálváriának. A vége úgy is az lesz, hogy építek magamnak egy egyedi egeret, de addig próbálom kitalálni, hogy mi/hol legyen rajta.
Nézegettem azokat az überpro egereket, de formára egyik se felel meg. Ezek a dögök legalább formára változatosak. Bár ha azt veszem alapul, hogy a RAT-et se tudtam megfelelően a kezemre állítani, akkor nem tudom, hogy van-e remény számomra az egyedi egér készítésén túl...
-
dookiee
tag
Jahj..értem miszter erkölcs...kár hogy olyan tájékozatlannak tartasz pedig nem is ismersz..2.: ha ROSSZ az omron kapcsoló (nem iromhogy szar nehogy összetörjön a kis lelked) akkor miért használ most a legtöbb vezető márka omron kapcsolót? Mivel szinte minden leirásban úgy hirdetik az egereket köztük a nagyra becsült SS, hogy "Ezt az egeret is természetes a kiváló omron kapcsolókkal szerelték fel?!)
-
WolfheartGR
őstag
Senki nem kábít semmivel. Nekem az 518-am kapcsolói bírják, a low sens miatt viszont megtörött a kábele az egérnek. Kábelcsere előtt áll (javítva lett nem az igazi). Valamint az sem mindegy milyen mikrokapcsoló van az egérben. Ugyanis a kínai Omronok nem bírják annyira mint a japánok : [link]. De vannak ezen kívül is mikrokapcsolómárkák. A DB jóféle egér, azt nem is olyan könnyű gallyravágni mint a Rokkantokat. De ugye nem minden jó ami Rézer/Lodcsitek/Sztílszériesz satöbbi. De legalább vannak jó cuccaik.
Ja és káromkodással nem lehet elfedni a tájékozatlanságot. ^^TESCO-Zsömle: Látom nem értél még végére a kálváriádnak.
-
dookiee
tag
Na hagyjuk már ezt a minőség kérdést inkább amiket leirnak a Roccat topicban. Nem akarom védeni a Roccat márkát tulajdon képpen le is szarom de amiket ott irtak hibákat...kitört a középső gomb meg ilyenek...hogy a fa******ba törik az ki ha csak nem csapkodod az egeredet azér mer a láma fa*** vagy és nem tudsz lőni..meg szét megy a kapcsoló...mitől? az én diamondback-em amit szintén szét fikáztak 3 évig folyamatosan használtam játékra nagyrész (diablo+FPS) és a mai napig működik..szépen letakaritottam ha koszos volt nem vertem az asztalhoz azér mert megöltek nem csapkodtam a gombokat mert késön reagáltam arra hogy jön valaki velem szemben és meghaltam mert nem arra fogtam hogy szar ez az egér és nem reagál arra amit csinálni akarok vele. Mivel "rendeltetés" szerűen használtam nincs is ilyen baj vele se a Razer DA-val amit 2 évig használtam folyamatosan FPS-re..eltört a kapcsoló..hogy a pi*****ba? ne kábitson már engem senki ezekkel..
-
TESCO-Zsömle
titán
+1
Jómagam 1 éve keresem a kezemnek leginkább megfelelő formájú patkányt. Nem lóhalálában, de azért egy pár egér már járt itt: Roccar Kone, Kone+, Pyra; Razer Mamba, Mamba4G, DeathAdder, Abyssus, Orochi; Logitech MX512, G5, G700; Saitek RAT9, MMO7.
Eddig a Kone-ok és a Mambák jöttek be leginkább, de egyik se tökéletes. Mindkettőnek túl nagy a segge. Logitech G9 van beütemezve következőnek.
-
Locutus
veterán
válasz
Synthwave #52 üzenetére
Nincs annyira kedvem erről vitatkozni, mert úgyse jutunk sehova vele
Te úgysem fogsz leszállni a 10% által megfogalmazott igények hangoztatásáról, nekem meg úgyis röhejesek maradnak ezek az alaktalan mini egerek, mint a salmosa, és társai. Abból nekem 4 kéne a tenyerem alá -
WolfheartGR
őstag
Roccat meg a minőség mi? Tessék: [link], [link]. Esetleg a Roccat tulajok topikja-ban is érdemes körülnézni. Ezzel ellentétben az Ikarimat 400cpin használom, talpakat kellett egy éves vegyes használat után cserélnem rajta mert elkopott, ezen felül semmi baja az égegyadta világon.
Pedig én pont úgy kaszálok 50-60 centin ahogy neked nem kényelmes [link].
Persze minden gyártónál vannak gyengébben sikerült darabok. SS-nél is. -
dookiee
tag
Hát nem tudom...van igazság bőven abban amit leirtál(irtatok), de én úgy gondolom hogy igen is fontos az hogy ha ránézek az egérre amit használok akkor ne forduljon ki a belem a látványtól. Itt jön képbe a "csilli-villi" egér.
Mármint nekem! Ez egyéni vélemény..Lehet hogy egy A4Tech jó egér és nem drága és pont jó arra amire kell de nekem pl akkor se kéne ha ingyen adnák. Sok egér volt már a kezem alatt ( SS Sensei, Razer DA, Razer Taipan, Roccat Kone Pure, Logitech G500, Razer Imperator, Razer Lachesis, Diamondback) Ezekkel az egerekkel pontosságra nekem semmi bajom nem volt kivéve az imperatorral Z tengely..CSAKHOGY! egyik se volt igazán számomra a megfeleő játék KÖZBEN! Netezéskor kényelmes volt mind meg jaj de jó jaj de szép de ha játszani kellett vagy az ujjaim görcsöltek vagy a csuklóm fájdult meg.( Egyébként 1800-3000 DPI között szoktam használni az egeret, csuklóból játszok) Egyedül a Roccat Kone Pure volt az én kezemnek való csakhogy az anyaghasználat miatt (és nem az összeszerelési minőségre gondolok amit sokan szidnak, mert pl egy steelseriestől nagyon messze van SZERINTEM és nyilván pozitiv értelemben!) hanem azért mert annyira csúszós anyaggal vonták be hogy egyszerűen ha arréb akartam rakni szinte kicsúszott a kezemböl. Szóval ha valaki akkor én aztán igazán szeretném ha végre találnék egy olyan egeret ami megfelelő komfort mellett, megfelelő precizitással bir, és ha ez az egér egy 20-30, vagy 40 ezer forintos egér akkor leszarom mert úgyse fogom 1 hónap múlva lecserélni. A külömböző egér gyorsitásokra meg már van program ami megoldja ezeket nem kell ezért egy 10 éve használt egeret használni. Nem mellesleg alacsony DPI-in meg szinte mindegyik egér pontos, és akiket felsoroltál nagy része CS-s. Nem akarom bántani a CS-t se a COD-ot de pl. egy BF3-ban ami arra törekszik hogy "élethű" legyen valahol a játék és úgy szornak a fegyverek mint a barom teljesen másképp kell lőni mint az előbb emlitett 2 játélkban. (mondjuk én CS-t nem játszottam de COD-ot az sokáig)
Én nem fogom soha megérteni hogy hogy lehet 400 DPI-n játszani és az egész karodat rángatni az egérpadon (nem célom megsérteni senkit) de igen is fontos hogy az egerek valahol ebben az irányban fejlődjenek amiben most, független attól hogy nyilván nem fogok soha 8000 vagy ehhez hasonló DPI érzékenységen játszani. Nekem ez a véleményem arról hogy miért gyártanak ilyen egereket és miért erre tart ez az egész. Igen nyilván marketing..és igen tele van a net olyan fiatal hülyékkel akik tényleg azt hiszik hogy ha egy drága egérrel játszanak jobban fog menni de tele van a net olyan fiatalokkal is akiknek fontos hogy jol nézzen ki az egér és mindemellett jól is játszanak. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Innentől meg egyenes következmény a drágább dolgok szapulása"
Nem, sajnos az a próbák és tesztek egyenes következménye. Az elmúlt ~7 évben pár Zowie és egy-két egérgyártásban "noname" (Thermaltake, Asus, stb.) cucc kivételével szinte mindenem volt már, tartósabban 8 egér, a többi csak 1-2-3 napos próbák erejéig, többféle felületen, legalább két fegyvernemben (Q3 / QL / QW és CS 1.6, bár az utóbbi csak a rend kedvéért, mert a ~3 hetente esedékes CS LAN-kivételével nem igazán Kántersztrájkozom). Mindig az volt a mottóm, hogy a puding próbája az evés, ha meg az ember keresi a jót, akkor elszánt tud lenni és nagyra hízik.
"ahogy te szereted nevezni"
Nem "szeretem" annak nevezni, de az. Egy "casual"-nak lehet, hogy pl. fontos a cpi-váltás, egy veterán shooter-es viszont az életbe nem fog ilyet használni. Fixált felbontás, accelfix, emelt polling rate és annyi. Ha bizonyos fegyverekhez / bármiegyébjhez esetleg más sensi-t akar, akkor *.cfg-ben beállítgatja magának külön bind-okra az egér settings-eket, ami igazából még megbízhatóbb és jóval kiszámíthatóbb is, mintha az egéren egy gombbal variálnánk a szenzor felbontását.
Úgyanez a helyzet a makrókkal. Kinek mi a fontos."Az 1.1 pl egy állati rossz minőségű egér"
Indok? WMO-t 4 év aktív használat után adtam el (de később még került hozzám ugyanilyen, nem is egy), Intelli 1.1-et 9 évesen (!) adtam el. Egy mikrokapcsoló-csere ráfért volna már (leginkább bal klikk), de ettől függetlenül redben volt teljesen. IME 3.0-ám idén lesz 7 éves és némi felületi kopástól eltekintve az égvilágon semmi baja. Az "old school" Microsoft-okat az elkövetkezendő korok generációinak tervezték, annyira tartósak nagy átlagban.
Maximum a MS-görgőbugra gondolhatsz (néha görget egyet magától), de azt könnyen meg lehet csinálni, akár úgy, hogy szétkapod az egeret, akár úgy, hogy adott gémben egy egyszerű script-tel letiltod az 1x-es görgetést.
Esetleg gondolhatsz még a gyári talpak minőségére, ami a klasszikus WMO / IMO 1.1-eken szimpla műanyag, tekintve, hogy ezek eredetileg "irodai" egerek voltak - már más kérdés, hogy gyakorlatilag dollármilliókat lőttek velük össze az elmúlt évtizedben és a belsejüket a némileg később piacra dobott, már "gamer" IME 3.0 is örökölte. Annak már a talpain is van egy kis teflon, de még ezeknek a cseréje is ajánlott.
Egy jó teflonszett (SlickSurf, Corepad Skatez, Puretrak HD, Hyperglide) 1,5-2k és évekig jó, ennyit pedig igazán megérdemelnek ezek a kis rágcsálók."Nem kell kisarkítani a dolgokat 25ezer feletti egerekre. 5-25 között is bőven van jó választás, ami szebb, kényelmesebb, ergonomikusabb hétköznapi használatra, mint bármelyik pro cucc."
Tényleg nem kell, a valamire is való egerek 85 %-a a 3-15 ezer Ft-os kategóriában van, leginkább 5 és 10 ezer Ft közé beékelődve, melyek nem csak játékra, hanem gyakorlatilag bármilyen felhasználási területen remek alternatívának bizonyulnak.
Ennek ellenére hétköznapi használatra legtöbben még ilyet se (az árra gondolok) vesznek, nemhogy 40 ezerért valamit (ami amúgy nem jobb, sőt). Abban pedig egyetérthetünk, hogy ezeknek a 25-30-40 ezres egereknek a célközönsége NEM a középkorú felhasználó, aki irodai alkalmazásokhoz keres valami pointer-eszközt. Itt jön képbe a valójában megcélzott felhasználói réteg, mint fogalom - meg a pszichológiai faktor a csilli-villi design-ról, számokról és dobozról, e-penis növelésről, amit az előző postomban írtam.És megint az "ergonómia", ami egyénenként változik (ahogy a "szép" fogalma is, még ha vannak is bizonyos általános igazságok).
Az ergonómia MINDENKINEK fontos, de mivel ez a létező legszubjektívabb fogalom, ezalapján fölösleges is lenne bármit rangsorolni.Pl. SS Ikari Optical egy megbízható, remek szenzorral ellátott egér, ismerősömnek ráadásul még a nonpluszultrakényelem felsőfokon is - mégsem tudna rávenni sehogy, hogy a Salmosa-t lecseréljem rá, mert egyszerűen az én kezemnek nagyon nehéz, nagyon nagy és nem passzol a játékstílusomhoz (flick-es, csuklóból).
"kritikán aluli volt ergonómiára"
Ahány kéz, annyi ergonómiai tökély, ismételten. Direkt írtam, hogy a fogástól - súlytól tekintsünk el. Ami neked baromi kényelmetlen, az másnak a tenyerébe varázsolt álom.
"Az mx518 meg céges környezetben nagyon bevált cad/cam-re, mert kényelmes, az utódja is a g400 lett most, itthonra viszont játékra eszembe se jutna."
Megintcsak maximum a fogás / súly miatt, mert szenzorilag nem lehet kifogásod.
Amit a következő mondatod (8000-es Giga) alá is támaszt; egy technkailag mindenféle szempontból alsóbbrendű eszközt szívesebben használsz, mert kézre esik, a szenzorhiányosságok pedig valószínűleg a sensitivity beállításoknak köszönhetően nem igazán jönnek ki, így nem is zavarnak, nincs is szükséged többre / másra, ezért megelégedéssel használod."multi játékokban a mai napig sokkal komolyabb gond a ping, lag, latency, és társai"
A mostanában "menő" multi játékokban inkább a raw mouse input és *.cfg file hiánya, valamint a mindent elvakító viewbobbing bumpmaplensflare hegyek és játékrendszerbeni túlegyszerűsítések a gondok.
"mint hogy az egered 10mm húzásra 10mm-t megy e, vagy 11-et."
BF-ben meg CoD-okban lehet, hogy mindegy, Quake-ekben, CS-ben nem.
Itt most nem az angle snapping-ra gondolok, mert ez erősen túlhype-olt dolog - Photoshop maszkok festése közben számíthat, de a pixelrail az ugyanúgy pixelrail marad, akár van, akár nincs. Ill. ha 10 helyett 11 mm-t mozdul a kurzor, akkor nem, mert akkor pixelrail helyett pixelFail van. -
Locutus
veterán
válasz
Synthwave #50 üzenetére
Én ugyan vissza nem térek ebbe a világba, elég volt nekem az a 15 év. Már akkor sem értettem egyet ezekkel a dolgokkal, most sem fogok.
A legtöbb magát progémernek nevező egyén azért nem váltja le az egerét, mert ha azzal megy, akkor járt utat járatlanért minek hagyjon el. Innentől meg egyenes következmény a drágább dolgok szapulása. Csakhogy egy egérnél a mutató preciz mozgása nem minden. Az ergonómia, programozhatóság, állítható dpi, kényelmes görgetés, stb mind mind előbbre való dolgok az emberek 90%-ának. Mivel ugye mára az emberek 90%-a casual gamer, ahogy te szereted nevezni (és ez sajnos pont a progémer scene hibája, de ebbe nem megyünk bele itt és most).Nem kell kisarkítani a dolgokat 25ezer feletti egerekre. 5-25 között is bőven van jó választás, ami szebb, kényelmesebb, ergonomikusabb hétköznapi használatra, mint bármelyik pro cucc. Én is végigmentem az összes intellimousetól kezdve a kezdeti a4techek-en át egészen a comfort mouse, deathadder, m8000x, mx518, g400 soron. Az 1.1 pl egy állati rossz minőségű egér, akármilyen precíz legyen. Akárcsak a comfort mouse, de még a deathadder is kritikán aluli volt ergonómiára és minőségre nézve is. Innentől meg aztán olyan pontos lehetett amilyen akart. Az mx518 meg céges környezetben nagyon bevált cad/cam-re, mert kényelmes, az utódja is a g400 lett most, itthonra viszont játékra eszembe se jutna. Az m8000x sokkal jobban használható nála játékra, a fogása, gomb-elrendezése miatt. Az MS-3 meg még pluszba alá is támasztja két oldalt az ujjaimat
De menjünk át nyugodtan konkrétumokra, hogy miben mi a rossz, de a progmémerek szűk, és egyre szűkebb 10%-ának igényeit ebből nyugodtan hagyd ki. Az igényeik java része úgyis csak szőrszálhasogatás, multi játékokban a mai napig sokkal komolyabb gond a ping, lag, latency, és társai, mint hogy az egered 10mm húzásra 10mm-t megy e, vagy 11-et.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Kérdés, hogy az a kor merre halad. Hogy nem előre, az biztos.
Amúgy túlnyomó részük sok mást is, variáltak, aztán nyilván végül nem véletlenül kötöttek ki ott, ahol (és itt nem az árra gondolok, mert az ebből a szempontból irreleváns). Persze a fogás / súly miatt ez szubjektív, de a "performance" részt már lehet objektívan is vizslatni.
Nézz körbe ESL-en, ESR-en, gotfrag-on, quakeworld.nu-n, kérdezősködj IRC-n.
Mármint nincs azzal semmi gond, ha casual puffogtatásra ilyen 25k+ egerekkel elvan az egyszeri játékos, ha megfelel neki, használja egészséggel, ha már egy vagyont fizetett érte. Valakinek a wireless lag sem tűnik fel, nemhogy Z-axis problémák vagy pozitív / negatív gyorsulás, esetleg perfect control gyengeségek - ami tulajdonképpen rendben is van, mivel casual player, casual környezet; ha nem tudja, hogy mikre kell figyelni (vagy érzi, hogy van "valami", de nem tudja, mi az), akkor nem is várhatjuk, hogy teljesítmény-orientált képet alkosson.
Hogy a "fejlődés" kereke merre megy, azt sajnos leginkább a csökkenő játékos átlagéletkornak köszönhetjük; értelemszerű, hogy a fiatalabb (vagy tapasztalatlanabb) rétegnek sokkal könnyebb eladni valamit, ami színes, világítós meg nagy számok vannak a dobozon - alapvető pszichológia; a gyártóknak a változáson átesett felhasználói réteg miatt már nem pénzügyi érdeke, hogy a ténylegesen "célhardware"-eket a piacon tartsa. Egyrészt azért, mert ezeknek az ára mérsékeltebb, másrészről meg azért, mert a konkurens gyártókkal szemben eladási szinten alulmaradna, hiszen egyre inkább divatba jön, hogy minden héten új termék kell és mindig a legújabb a legjobb (ami valójában közelről sem igaz).
Bejön a képbe az agresszív marketing, fizetett internetes tesztek (vagy az olyan tesztek, amikor nem igazán kompetens emberek fognak górcső alá egy terméket és emiatt elsiklanak a negatívumok felett) és ezzel lefedtük az internet bő 80 %-át.Sajnos ez már csak rosszabb lesz az idő múlásával, de ez nem jelenti azt, hogy a "keménymagvas" réteg elfelejti az "igazi nagyokat". Az már csak hab a tortán, hogy ezeknek az egereknek a zöme 1/3 - 1/4 meg 1/5-öd annyiba kerül, mint a most futó "csodák". De az ár igazából huszadrangú, ha céleszközről van szó, csak gondoltam egy mellékes említést ez is megérdemel.
Összességében csak arra próbáltam rámutatni, hogy ne keverjük a szezont a fazonnal.
glhf
-
Locutus
veterán
Én értem hogy ők megmaradnak a beváltnál, de ettől még mások haladhatnak a korral.
Kiváncsi lennék egyáltalán közülük hányan próbáltak ki bármi mást tartósabban. Gyanítom elég szegény lenne a repertoár.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
: DDD
Ha nem hiszek magamnak : ), akkor egér <-> FPS-kérdésben semi-pro / pro quakereket (real 1900 ELO fölött, egészen a "hivatásosokig"), veterán UT playereket meg CS-seket kérdez(nék)ek meg.
A leggyakoribbak, amiket találni fogok:
---------------------------------------------------
Microsoft WheelMouse Optical 1.1(a)
Microsoft Intellimouse (Optical) 1.1a
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
Razer Abyssus
Razer DeathAdder 3 G / 3.5G
Logitech MX 518 / G400Messze ezek a leggyakoribbak. Aztán ott van még a SteelSeries Kinzu v1 (a hardware-es gyorsulás ellenére) meg újabban a SteelSeries Kana is (főleg, mióta rapha, Cypher, DaHanG meg baksteen a FW frissítés után erre váltott), 1000 cpi alatt (szerencsére más a lencse benne, mint a Kinzu v2-ben, szóval 400 / 800 cpi-n egészen korrektes).
Jellemzően 400 / 450 / 800 cpi és 500 / 1000 Hz.
Hébe-hóba még Zowie EC2 / AM, Razer Salmosa, Logitech G1 és MX 510 / MX 300 (akinek még van). Egy-egy SS Xai is előfordul.
Pár player (pro-k, div1-es emberek):
-----------------------------------------------
rapha - évekig MS WMO 1.1a SS-matricával : ), most sponzori nyomásra SS Kana
Cypher - eleinte MS WMO 1.1a, aztán sokáig Razer Abyssus, most SS Kana
cooller - sokáig MS WMO 1.1a, most Razer Abyssus
Av3k - Razer Salmosa
toxjq - MS WMO 1.1a
ZeRo4 - már nem golyós Intellimouse : ), hanem MS WMO 1.1a után Razer Abyssus
DaHanG - SS Kana
k1llsen - Logitech G9x
baksteen - hosszú ideig MS IME 3.0, most SS Kana
twister - MS WMO 1.1a
PURRI - vagy 10 évig MS IME 3.0, most Zowie-ra váltott, asszem EC2, de majd megkérdezem tőle
Spart1e - SS Kinzu v1
evil - SS Kinzu v1
Strenx - ha jól tudom, a fnatic-os idők után (SS Kinzu v1) visszatért Logi MX 518-hoz
noctis - Razer Salmosa-Abyssus hibrid a Logi G1 után
krysa - MS WMO 1.1a
fox - MS WMO 1.1a
stermy - MS IME 3.0
Vo0 - MS IME 3.0
dem0n - MS WMO 1.1a
ins - MS IME 3.0
winz - Razer Abyssus
frs - Razer Abyssus
T1E - Razer Abyssus
axion - Razer DA 3G
nightops - Razer DA 3G
zoot - MS IME 3.0
funnyb - MS WMO 1.1a
draven - MS IMO 1.1a
ischju - MS IMO 1.1a
rehepapp - Logitech MX518
Gandhi - Logitech MX 300
unnamedtony : ) - Logitech MX518LocKtar - Logitech MX 518
bulat - MS IME 3.0
rikoll - Logitech G9x
, de QW-sek között nem annyira ritka az MX 510 sem.Hogy teljesen korrekt legyen, Quake-scene-ben egyedül a semi-pro Silencep-ről tudom (tdmpickup alkalmával személyesen is megerősítette), hogy Mambát használ (vezetékkel), de ezért néz is rá kigúvadt szemekkel mindenki.
-----
CS-sek között még mindig az MS Intellimouse 1.1a / 3.0 és a Logi MX 518 a legnépszerűbb, sok top és sub-top player a GO-ba is átvitte a derekas Intelli-t. Akik SS Sensei-t vagy Xai-t használnak, azokat általában köti a SteelSeries-szerződés.
-
HalasKYO
aktív tag
Ha nem gond akkor leírom ide én is a kis történetemet egér téren.
Elsőnek volt egy vezeték nélküli A4tech bill-egér kombó aminek a bill részét a mai napig használom.
Egerével nem voltam megelégedve, ezért vettem egy Logitehc G5 öt. Nem volt rossz, de mivel játék helyett én jóval többet mozgok 3d-s programokban (3ds max, maya, solid edge, solid works, autocad)
ezért nálam nagyon magas prioritást élvez a MMB (középső egérgomb)
Ezen a téren a G5 elvérzett hála logi bácsi billegő görgőjének. Érezni lehetett, hogy mit nyomot de nem volt kellemes.Ezért váltottam egy Logitech MX revolution-ra na ez az egér aztán tényleg egy megszívatott.
A görgővel lehet hosszú oldalakat sok-sok másodpercen át folyamatosan egy mozdulattal görgetni.Ami webezésnél jó. De CAD/CAM ben elfogadhatatlan. Ezt tetézte, hogy a ball egérgomb- ami lássuk be talán a legfontosabb, meghülyült.Magamnak kellett kiforrasztani és cserélni az omront egy másikra.... Néha 2- kattintott, néha 1-et sem. Ez elfogadhatatlan egy ilyen drága és magas minőséget képviselő egérnél.Ezek után vettem egy Razer Mamba 3,5 G-t a tiednek az elődjét.
Ezzel nagyon meg voltam elégdve, csak vezetékesen használtam. Aztán egyik napról a másikra nem mozdult. A kattintás és a görgő ment, de mozogni nem akart. Mint kiderült később egy egy széria hiba. Több egérrel is előfordult, Garancia lejárt, így jártam. Itt Ph-n van egy srác aki mégis tudott kb az egér árának feléért garanciát intézni.
Kissé gyomorba vágó hogy egy 36e Ft os egérre még 14-15 ezret rá kell költeni egy szériahibánál.
Illetve még azt hogy keményebben kell nyomni az MMB-t a LMB és RMB hez képest.Ezt sikerült egy 2012 es Razer Mamba 4g-re cseréltetni. Meg vagyok vele elégedve, ami meglepett, hogy a régi mamba zokszó nélkül ment a fotelből a plüssön, az új , nem pedig azzal reklámozzák, hogy minden felülethez alkalmazkodik.
Közben egy másik gépemhez illetve laptophoz vettem egy Razer Lachesist.
Ez az egér egyszerűen szuper. Első mambánál eldöntöttem hogy ezentúl csak razer.
Minőségei kattintás, jó felület, tartós és kényelmes.
Ami tetszik benne hogy könnyű, keskeny és jó a fogása, könnyen siklik.
A lachesys kissé hosszú az én kezemnek, de megszokható.
A 4g mamba helyett is inkább ezt használom meg könnyebb mozgatni, ennek az alján még fehér talpak vannak ami kisebb súrlódást generál.
A logitech-eken és a Mamákon ez a fekete cucc van amivel nem vagyok kibékülve, valahogy hallom ahogy roszog (tiszta felületen) kicsitt smirglis hatása van, ez engem zavar.
Próbáltam teflon talpakkal, de nem sokat segít, mert az meg kopik és 1 hónap után ugyanolyan.Amire még fáj a fogam az egy orochi, mivel Bt-s laptophoz ideális, viszont tartok tőle, hogy nehéz lesz a 2db AA-s elem miatt.
PM-ben milyen minőségi egeret tudnál ajánlani a Lachesys előnyeivel (könnyen csúszik, pontos, puha gombok és MMB és könnyű) ?? Előre is köszönöm , és bocs ha hosszú lett.
Jut eszembe közben hozzám került még egy mac mini vezeték nélküli piskóta egérrel.
Hét gyerekek ez vicc. Bt-s ami szuper, de a LMB és az RMB egy billentyű és az egész egér háta billen- nem kellemes.
Nincs MMB és a kis görgője pedig eléggé hajlamos a koszosodásra. Takarítása macerás és nálam egy a négy tartó tengelyből eltört (nagyon apró műanyag alkatrész) mindemellett nehéz.
Előnyként tudom mondani , hogy elemes, 1- és 2 vel is működik illetve, hogy Bt-s.Engem egyébként nem zavar a tyúkbél, ha cserébe nincsen vele gond. Csak félek, hogy ha Lachesys tönkremegy nem lesz olyan egér ami a helyére lép. (Most látom hogy a Razer levette az oldaláról ami sajnálatos)
-
Maegoss
tag
Nekem Razer Mamba-m volt (az első verzió, nem a 2012-es) amiről később átváltottam RAT9-re. Az ok egyszerű: nekem mindig lemerült a Mamba akkumulátora játék közben. A RAT 9-nek az egyik legjobb tulajdonsága, hogy két akkumulátort adnak hozzá: amíg az egyik az egérben van, a másik töltődik. Ez azért hasznos, mert a vezetéknélküli egerek akkumulátora az USB portról töltődik, amivel csak az a probléma, hogy az USB port általában nem kap áramot, ha ki van kapcsolva a számítógép (ez ha jól tudom az alaplap beállításaitól függ) ergo csak akkor töltődik az egér akkumulátora ha be van kapcsolva a gép.
-
aram01
nagyúr
- Állítható hátsó szárny- ez már vicc
amúgy az írás jó lett
-
Locutus
veterán
Sokáig szemeztem én is az ouroborossal de aztán "szerencsére" lehúzták külföldi tesztekben a minőségét, meg a kényelmét. Talán jobb is mert 127 euro igen sok érte.
Aztán bemutatták a func ms-3 egeret. 80 euróval még a türéshatáron belül van, és sokkal profibb az ergonómiája. Szal már úton is van egy :-) -
VIBO
őstag
Az Ouroboros olyan mint egy Batmobil
-
KINKY_007
aktív tag
Én is elcsábultam egy 4g-s 2012es mambára, de nagyon rossz húzásnak bizonyult. Az utóbbi években csak logitechet használtam (mx700/1000/g5 megjelenése óta) és egy hónapos szenvedés után adtam el. Nagyon kényelmetlen volt a fogása. A körítés nagyon jó, de ki kell próbálni használat közben is...
-
RyanGiggs
őstag
válasz
Black Dragon #31 üzenetére
Én a sajátomat 1000-1500dpi között használom.
(Netezéshez 1000, játékra 1500)Egyébként a tesztben szereplő egerek közül a Mamba tetszik a legjobban.
De.. sosem vennék olyan egeret amiben nem tudom cserélni az akkut.
Hisz mint írtad is, kb 1-2 naponta tölteni kell.
Így viszont elég hamar elhasználódik az akku! (pár év)
Ha már az ember kiad ennyit egy egérért, akkor azt 5-10 évre veszi.Ilyen szempontból az Ouroboros-t választanám, mivel az elemes.
Egyébként a bátyámnak Razer Imperator-ja van! (nem tetszik mert zsinóros)
-
törölt tag
Jó cikk, ez az Ouroboros nagyon beteg patkány.
Most Deathadderem van amivel tökéletesen meg vagyok elégedve minden szempontból, ráadásul annyira kényelmes hogy az leírhatatlan. Pont ezért ha legközelebb egeret kell vennem, akkor az Mamba lesz.
Az első bekezdésben javítsd a linkeket, a Mambához is az Ouroborosé került.
-
Van valahol valami kiállító terem, ahol meg lehet tapicskolni ezeket az egereket?
-
Black Dragon
addikt
válasz
RyanGiggs #30 üzenetére
Minél több a dpi annál nagyobb a pontosság, tehát nem csak arról van szó, hogy azt kihasználd teljes mértékben, mert én 2000 fölé még nem mentem szerintem.
A világítás pedig mindenkire más hatással van, szerintem esztétikus ahogyan az Ouroboros meg van világítva, de ez másoknak lehet hátrány is, pl. neked. De ez is olyan dolog, hogy ami nem tetszik, azt nem kell megvenni, és arra sok példát lehet hozni, hogy majdnem olyan tudást kevesebb pénzért is kaphatsz, persze van ilyen, de akkor sem lesz ugyan olyan.
-
RyanGiggs
őstag
válasz
Black Dragon #28 üzenetére
Tehát akkor lényegében semmivel sem tud többet!!
(Hisz a 6400-8200dpi-t nincs az az ember aki tudna használni.)
"Mellette ugye világít" Ez inkább hátrány, mint előny! (szerintem) -
dookiee
tag
Én szivesen megvenném az ouroborost mert tetszik meg van is rá keret csak próbáltam egy taipant, és az nekem bazi kényelmetlen volt. Csuklóból játszom olyan 1600-2000 DPI között és félek hogy az ouroboros is kényelmetlen lenne annak ellenére hogy teljesen át lehet formálni mert attól még nem lesz jobb kezes kialaktású. Viszont a razer da-tól fáj a csuklóm..
-
Black Dragon
addikt
válasz
RyanGiggs #27 üzenetére
Ha jól látom, akkor a logi lézeres, a mamba, és a ouroboros pedig optikai, és lézeres egyben(6400-8200dpi). Mellette ugye világít, megfizeted a márkát, a dokkolót mondhatni, és a designt az ouroboros esetében szerintem. Ezért ennyi az ára, és ennyiben is tud többet kb.
-
RyanGiggs
őstag
Ezekhez az egerekhez képest mitől rosszabb vagy jobb egy Logitech Performance MX? (van valakinek ezekről tapasztalata?) Csak mert hogy árban a dupláját éri az egyik a másiktól. Ekkora különbséget nem tudok elképzelni.
-
dookiee
tag
csak azért kérdeztem mert az imperatorrol sok rosszat olvastam itt a Z tengely problémáról. És kiváncsi lettem volna rá hogyha ugyan az a sensor akkor a mambában miért nem szidják és az imperatorban miért igen..
-
dookiee
tag
Az én kérdésemre senki nem tudja a választ?
-
vlaho
aktív tag
Köszi a tesztet, pont Ouroboros vásárlásán töröm a fejem.
Azért még egy pozitívumot tudnék megemlíteni: kétkezes kialakítás (de csak azért mert balkezes vagyok)
-
banhammer
veterán
Kár, hogy rohadt drágák ezek az egerek.
-
kissz84
tag
Valószínűleg nem fognak belecsapni egy dízel teherautó aksit mert akkor még két kézzel se bírnád eltolni
Az idő tartam ezért is lehet kevés mert fontos azért a súly is.
U.I: Egy ilyen kis elegáns Mambát én is dédelgetnék a keblemen
-
dookiee
tag
Mármint arra vagyok kiváncsi hogy a mamba-ban is a philips twin eye sensor van?
-
Black Dragon
addikt
Sajnos ez a gond ezekkel az egerekkel, fejleszteni kell még az akksi részét. Egyébként biztos nem nő arányosan a dpi-vel a fogyasztás, de a világítás teszi ki a dolog nagy részét szerintem.
Amúgy egyetértek veled, jobb lenne, ha többet bírna, de sajnos a megváltás nem ma fog eljönni.
-
zzolika
aktív tag
válasz
Black Dragon #15 üzenetére
Elhiszem neked hogy ennyit bír, csak azért nem ezt várnám egy ilyen drága egértõl, amit azért veszek hogy sokat használjam. Aki hetente pár órát játszik, az nem ad ennyit ki egérre. Aki meg sokat, az mindig töltse? Akkor lehetne vezetékes is. Pozitívum, hogy megy legalább dróton is.
Persze, az irodai gagyi optikai, nem tudom hány dpi, max 1200 lehet talán. De ettõl még nem kellene ennyivel többet fogyasztania. Ha a 6x akkora felbontás 6x annyit fogyaszt is (amit nem hiszek), akkor sem kéne 100x kevesebbnek a használhatósági idõnek lennie. -
dookiee
tag
Azt nem tudja valaki hogy a razer mamba-ban és az imperator-ban ugyan az a sensor van?
-
Black Dragon
addikt
Amit írtam az valós, de ha valaki erre jár még, és ugyan ilyen egere van, attól még meg tudod kérdezni, hátha mást tapasztalt.
Az hogy az irodai egered miért megy azóta is egyszerűen megmagyarázható. Ez egy lézeres, 8200 és 6400dpi s xyz szenzorral felszerelt egér, ami egyben fel van vértezve optikai szenzorral is. Ezért merül ennyire, és ezért bírja az egyszerű optikai vagy alap lézeres egered azóta is.
Na meg még attól is, hogy nem világít sehol sem.
-
zzolika
aktív tag
Ezek a 10-16 órás üzemidõk tényleg valós tapasztalatok? Komolyan ennyit bír?
Az irodai vezeték nélküli egér vagy másfél éve megy a gyári elemekrõl, dokkolója sincs, de köszöni jól van. Nem folyamatos gémer használat, de azért egész nap megy, az egér sosincs kikapcsolva. És ez csak egy pár ezer forintos gagyi, nem egy 35 ezres egér. -
Thunder82
aktív tag
válasz
Black Dragon #5 üzenetére
Nagyszerű leírás, Kbö erre számítottam, jelenleg 1 RAT 9 es tulay vagyok de a következő egeremet láttam én is meg mikor (te is ) észrevetted az ujj PATKÁNYT a RAZER olodalán
. Most már biztos vagyok benne h ezzel fogok útra kelni (ha lessz ráá annyi pénzem ) a harcmezőn .
(#9) dragonfx
gondolom nem vagy nagy ("PRO") gamer ? -
Black Dragon
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #10 üzenetére
Az már az első napon megvolt, legfrissebb drivert is felraktam ami nemrég jött ki, de a helyzet nem változott.
A pulzálós dologban pedig igazad van, amint tudom átírom, köszi.
-
TESCO-Zsömle
titán
Én se vágtam, míg nem vettem meg az első Mambámat...
Megjegyzem, eddig 5 Mambát vettem, és a legdrágábbik került 19k-ba...
Black Dragon: Firmware-t frissítettél? Lehet a géped a hibás.
Bár annyival pontosítanék, hogy töltés közben, ha a gép nem megy, akkor a görgő pulzál a dokkoló helyett.
-
dragonfx
veterán
szép 2 egérn de akkor se adnék 36k.t egy egérért ha megkinoznának érte és lotto ötöst nyertem volna.
én nem vágom mitől jobb ez mitn egy sima 3k optikai egér.ugyanugy gombok, ugyanugy görgő...
előbb vennék Quad-SLI.t rajkodni meg.....i7 extreme editiont... -
Black Dragon
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #7 üzenetére
Ez érdekes, mert nekem eleinte nekem sem világított, de egy kis idő elteltével valami oknál fogva bekapcsolt a dokkoló alján lévő led sor. De sokszor nem is volt összhangban az egér, és a dokkoló fényei, az egyik sárga, a másik lila volt pl.
-
TESCO-Zsömle
titán
Razer Mamba 2012 4G
Negatívumok:
- Töltéskor világítás kikapcsolás után isNekem lekapcsol, ha kinyomom a gépet, csak a 3 led villog, hogy megy a töltés.
-
csibuka85
őstag
Szia én kb fél éve vettem a g700-at egy sráctót 13.000 ft-ért és nagyon jó kis egér és megvan még a régi g7-es is. Csak ajánlani tudom a g700-at.
-
Black Dragon
addikt
parkasz: MX518-al is volt dolgom, de nekem túl volt, meg a bal oldali "ujj markolat" sem jött be annyira, nem illett bele az ujjam.
De azért kényelem terén hozta az elvártat.
kleinguru: G700-al még nem volt dolgom.
gery2123: Sajnos a vezeték nélküli profinak mondható egerekért ennyit kérnek el, a RAT 9-ért is 30 körüli összeget szeretnének, de itt már nem az áron múlik a dolog, hanem inkább ki mennyire szeretné személyre szabni a patkányát.
All: köszönöm.
-
gery2123
őstag
nagyon jó teszt, tetszik az egér is ,de 35k
-
Ati1979
veterán
Jó teszt!
Tetszik a transformer egér.
-
Most gondolkodtam egy g700-on. Arra vonatkozóan nincs tapasztalatod?
Már annak az ára is horror
-
parkasz
senior tag
Köszi a tesztet! Alapos és igényes volt.
Ja, és grat a cincigóhoz, használd egészséggel.
Án egyenlőre beérem az mx518-al
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- EA Sports WRC '23
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nintendo Switch 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged