- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
Ha nem gond akkor leírom ide én is a kis történetemet egér téren.
Elsőnek volt egy vezeték nélküli A4tech bill-egér kombó aminek a bill részét a mai napig használom.
Egerével nem voltam megelégedve, ezért vettem egy Logitehc G5 öt. Nem volt rossz, de mivel játék helyett én jóval többet mozgok 3d-s programokban (3ds max, maya, solid edge, solid works, autocad)
ezért nálam nagyon magas prioritást élvez a MMB (középső egérgomb)
Ezen a téren a G5 elvérzett hála logi bácsi billegő görgőjének. Érezni lehetett, hogy mit nyomot de nem volt kellemes.Ezért váltottam egy Logitech MX revolution-ra na ez az egér aztán tényleg egy megszívatott.
A görgővel lehet hosszú oldalakat sok-sok másodpercen át folyamatosan egy mozdulattal görgetni.Ami webezésnél jó. De CAD/CAM ben elfogadhatatlan. Ezt tetézte, hogy a ball egérgomb- ami lássuk be talán a legfontosabb, meghülyült.Magamnak kellett kiforrasztani és cserélni az omront egy másikra.... Néha 2- kattintott, néha 1-et sem. Ez elfogadhatatlan egy ilyen drága és magas minőséget képviselő egérnél.Ezek után vettem egy Razer Mamba 3,5 G-t a tiednek az elődjét.
Ezzel nagyon meg voltam elégdve, csak vezetékesen használtam. Aztán egyik napról a másikra nem mozdult. A kattintás és a görgő ment, de mozogni nem akart. Mint kiderült később egy egy széria hiba. Több egérrel is előfordult, Garancia lejárt, így jártam. Itt Ph-n van egy srác aki mégis tudott kb az egér árának feléért garanciát intézni.
Kissé gyomorba vágó hogy egy 36e Ft os egérre még 14-15 ezret rá kell költeni egy szériahibánál.
Illetve még azt hogy keményebben kell nyomni az MMB-t a LMB és RMB hez képest.Ezt sikerült egy 2012 es Razer Mamba 4g-re cseréltetni. Meg vagyok vele elégedve, ami meglepett, hogy a régi mamba zokszó nélkül ment a fotelből a plüssön, az új , nem pedig azzal reklámozzák, hogy minden felülethez alkalmazkodik.
Közben egy másik gépemhez illetve laptophoz vettem egy Razer Lachesist.
Ez az egér egyszerűen szuper. Első mambánál eldöntöttem hogy ezentúl csak razer.
Minőségei kattintás, jó felület, tartós és kényelmes.
Ami tetszik benne hogy könnyű, keskeny és jó a fogása, könnyen siklik.
A lachesys kissé hosszú az én kezemnek, de megszokható.
A 4g mamba helyett is inkább ezt használom meg könnyebb mozgatni, ennek az alján még fehér talpak vannak ami kisebb súrlódást generál.
A logitech-eken és a Mamákon ez a fekete cucc van amivel nem vagyok kibékülve, valahogy hallom ahogy roszog (tiszta felületen) kicsitt smirglis hatása van, ez engem zavar.
Próbáltam teflon talpakkal, de nem sokat segít, mert az meg kopik és 1 hónap után ugyanolyan.Amire még fáj a fogam az egy orochi, mivel Bt-s laptophoz ideális, viszont tartok tőle, hogy nehéz lesz a 2db AA-s elem miatt.
PM-ben milyen minőségi egeret tudnál ajánlani a Lachesys előnyeivel (könnyen csúszik, pontos, puha gombok és MMB és könnyű) ?? Előre is köszönöm , és bocs ha hosszú lett.
Jut eszembe közben hozzám került még egy mac mini vezeték nélküli piskóta egérrel.
Hét gyerekek ez vicc. Bt-s ami szuper, de a LMB és az RMB egy billentyű és az egész egér háta billen- nem kellemes.
Nincs MMB és a kis görgője pedig eléggé hajlamos a koszosodásra. Takarítása macerás és nálam egy a négy tartó tengelyből eltört (nagyon apró műanyag alkatrész) mindemellett nehéz.
Előnyként tudom mondani , hogy elemes, 1- és 2 vel is működik illetve, hogy Bt-s.Engem egyébként nem zavar a tyúkbél, ha cserébe nincsen vele gond. Csak félek, hogy ha Lachesys tönkremegy nem lesz olyan egér ami a helyére lép. (Most látom hogy a Razer levette az oldaláról ami sajnálatos)
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Linux felhasználók OFF topikja
- LEGO klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged