- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ágógreen
senior tag
még erre a modellre figyeltem fel.
megbízható szerintetek ?
Zotac GeForce GTX 650 AMP! Edition csak 100€ ? elég jó ár.és egy 7790 ellen mit kezdene ?
fogyasztás 85W vs 64W.
elég zöld párti vagyok. hajlok a zotac felé.de 7790 is elég meggyőző.
minden nvidiában van physx ?
-
fsb1000
nagyúr
Bocsi... már megint tévedtem...
Ha a HD 7790 2GB-ot hasonlítjuk a GTX650 ti Boost 2GB verzióhoz akkor csak 3-4 eFt az árkülönbség (azonos bolton belül érdemes vizsgálni, páédául: IP@N) hiába volt áresés.
Ezt a 3-4 ezer forintot meg bőven lefedi a kupon amit adnak a GTX650-hez..Szóval ha nincs különösebb averziód az NVIDIA ellen, pl márkahűség az ATI-hoz, bizalom a jövőben, mely a PH! jósok szerint az ATI-nak kedvez game fronton, akkor egyértelműnek látszik melyik a jobb választás.
Egyébként én úgy tapasztalom, hogy a 2-3 éves VGA-k esetén a használt piacon az NV-k jobban tartják az árukat, ez is lehet egy szempont, mert azért ennyi idő alatt megjelenik 2 generáció és érdemes VGA-t cserélni. Nem mindegy mennyit kell ráfizetni az előzőre.
-
Oliverda
titán
"Természetesen ezeket a dolgokat jelen PH! cikk nem igazolja vissza az ismert okok miatt, ezért érdemes más tesztoldalakon is tájékozódni."
Mint most kiderült más oldal sem igazolja vissza.
El kellene fogadni, hogy nem egy kaptafára készülnek a tesztek. Megértjük, ha neked xy site tesztje jobban bejön. Azt olvasod amelyikhez kedved van, nyilván nem kötelező az összeset átnyálazni (a miénket sem). Az alaposan alátámasztott konstruktív kritikát szívesen vesszük, de a rébuszokban megfogalmazott, folyamatos fikázást hosszú távon mi sem kedveljük. Köszi
-
Oliverda
titán
Az általad linkelt listán a GTX550 TI a HD 7790 mögött van. Az egyetlen GeFroce ami a ref. HD 7790 előtt van az a ref. GTX 650 Ti.
"Ráadásul ezek a geforce kártyák 50%-al kevesebbet fogyasztanak idle állapotban "
cáfolat: [link]
"Illetve a leggyakrabban használt fhd felbontásban azonos vagy jobb 3D teljesítményt nyújtanak."
cáfolat: [link]
A GTX 650 és a GTX 550 Ti is a HD 7790 mögött van 1920-ban.
...és ezek után még van képed minket gyanúsítgatni. Ez már a pofátlanság komoly szintje.
-
tetszik érteni, de le tetszik sz**ni. ha valaki úgy vesz videokártyát, hogy ránéz az összesítésre, és megveszi, amelyik 5 fps-sel gyorsabb, akkor annak úgyis olyan mindegy lesz.
amúgy biztos Te is megfigyelted, hogy az emberek egy része a jövőre gondolva vásárol, más része meg a jelenre. az előbbi csapatnak ideális a pH! teszt, az utóbbinak valóban nem árt megnézni mást is.
@djculture: nem csak a sávszélesség kevés a 7790-nek, hanem a pixelfeldolgozásban sem jeleskedik. szerintem hasonlóan utálja az MSAA-t, mint a 660Ti - bár ebben középen is van egy szűk keresztmetszet, a szétfűrészelt GK104-ben meg csak a végén.
-
de az fps egy elég konkrétan mérhető jellemző
miért, azt látod, hogy adott játéknál, adott beállítással, adott helyszínen a pH! mást mér? kb. ennyire egzakt a dolog...
Legalább ilyen bizarr helyzetre utalhatna ha azt kérdeznéd. de miért jó, hogy a PH!-n mindig mást olvashatsz?
ha hiszed, ha nem, erre nagyon egyszerű válaszom van: azért, mert veszem magamnak a fáradságot, hogy értelmezzem, melyik tesztből mit lehet kiolvasni, és sokkal átfogóbb képem lesz, ha van egy jövőorientáltabb is közöttük. és bár nem adok 100%-ig igazat abban Abunak, hogy a DX9-es játékoknál mindegy az fps, mert elég magas úgyis, azért ez korántsem egy légbőlkapott érv.
amúgy vicces, de ha megnézed az anandtech tesztcsomagját, ők nemrég áltak át egy hasonló mixre, mint amit a pH! használ -
Peat;)
veterán
Azt én sem értem hogy a gtx660 miért nem került be, hiszen a ph! tesztje alapján a 660-as még tunningolva is gyengébb kártya mint egy alap 7850-es, így ez következne a lépcsőben. Na jó gonosz voltam, lehet valóban át kéne gondolni a tesztprogramokat, hiszen csak erről van szó. Ugyanakkor az új programokat be is kellene szerezni stb. A cikkek így is minőségiek és tartalmaznak egy rakat infot. A tágabb körű teljesítményadatokat más portálon is össze lehet szedni, az érthető technikai leírásokat már sokkal kevésbé.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem kell kidobni a DX9-es játékokat, de van közel 60 darab DX11-es game és ezek a termékek DX11-esek, illetve az újonnan érkező AAA játékok is ezt az API-t használják. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy ezekben a helyzetekben hogyan teljesítenek, mert a DX9-es környezetekben mindegy, hogy 100 vagy 150 fps-ed van.
A GeForce GTX 560 Ti alapmodell volt, így nem volt rajta gyári tuning, ahogy a többi másik kártyán sem. De benne van a tesztben a HD 7790 referenciateljesítménye is. Ha a Dual-X teljesítménye nem érdekel, akkor ne nézd.
(#162) Bull1: A Crysis 3-at azt be fogjuk rakni, csak még nem volt idő rá, hogy kitapasztaljuk a GPU-limites környezeteket. Ezek a tesztek időre mennek, itt nem lehet hibázni, mert nem lesz kész a teszt időre.
A Far Cry 3-at már mondtam, hogy hibásan és lassan oldja meg az NV-n a HDAO-t. Nem tudunk ezzel mit csinálni. -
Icemedve
csendes tag
-
-
Pietrosz
addikt
Ebbe nem is akartam belemenni, szimplán a megfogalmazás miértje érdekel és hogy ténylegesen mit is értenek alatta. Már egy régebbi tesztnél is előhoztam ezt amúgy, valamiért szúrja a szememet
szerk.: na meg is jött a válasz. Mi lenne, ha most már végre kivennétek? Mivel másodjára kérem. Tudom, ki vagyok én, de akkor is. Vagy legyen pontos, vagy inkább ne is írjátok bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest