- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Bocsi... már megint tévedtem...
Ha a HD 7790 2GB-ot hasonlítjuk a GTX650 ti Boost 2GB verzióhoz akkor csak 3-4 eFt az árkülönbség (azonos bolton belül érdemes vizsgálni, páédául: IP@N) hiába volt áresés.
Ezt a 3-4 ezer forintot meg bőven lefedi a kupon amit adnak a GTX650-hez..Szóval ha nincs különösebb averziód az NVIDIA ellen, pl márkahűség az ATI-hoz, bizalom a jövőben, mely a PH! jósok szerint az ATI-nak kedvez game fronton, akkor egyértelműnek látszik melyik a jobb választás.
Egyébként én úgy tapasztalom, hogy a 2-3 éves VGA-k esetén a használt piacon az NV-k jobban tartják az árukat, ez is lehet egy szempont, mert azért ennyi idő alatt megjelenik 2 generáció és érdemes VGA-t cserélni. Nem mindegy mennyit kell ráfizetni az előzőre.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Ágógreen #251 üzenetére
Szerintem nem a PhysX miatt éri meg nvidiázgatni, de akinek van pár pár játéka amiben a PhysX miatt jobb lesz a játékélménye akkor mindenképp.
Az a helyzet, hogy a HD 7790-nek esett az ára és így már 8-10e Ft az árkülönbezet a vele egy kategóriába eső EVGA GeForce GTX 650 Ti SSC-vel.
Ezért én inkább ugyanazon árért egy GTX 650 Ti BOOST verziót javasolnék.Itt már mindenképp megéri a felár a jóval nagyobb 3D teljesítménytért és az NVIDA fillingért. A promoció is jelentős az esetleg a játékkuponokat eladhatod, ezzel elvileg csökkenthető az árkülönbözet. A WoT kódra azonnal találsz vevőt. Én ezt választanám.
ASUS GTX650TIB-DC2-2GD5 GTX650Ti BOOST 2GB GDDR5 PCIE + 16.500Ft értékben kreditHa EVGA-ban gondolkozol akkor szerintem érdemes ezt a típust megnézni:
EVGA GTX 650 Ti Boost SC 2 GB Az eredményei magukért beszélnek a HD 7790-et maasan veri, és meg merem saccolni hogy jó néhány játékban zökkenőmentesebb képi élményt kapsz: -
fsb1000
nagyúr
válasz
Oliverda #247 üzenetére
Szerintem az nem rébusz, ha valakinek azt javaslom hogy több tesztoldal eredményei között is tájékozódjon.
Én sem gondolom, hogy mindenhol egyforma eredményt kell olvasni, hiszen az nagymértékben függ a mérési metódustól, melynek része az is, hogy miként válogatunk játékokat és azokat milyen ingame beállításokkal futtatjuk.Amúgy meg mezei userként tévedhetek is. Köszönöm, hogy rávilágítottál a mostani tévedésemre és pont azon oldal eredményeit hoztad fel érvként amely a mumus vagy elutasítandó szokott lenni "elavult" játékcsokra miatt.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Oliverda #245 üzenetére
Én sosem vádoltam senkit ferdítéssel a tesztek kapcsán. Persze önellentmondások vannak a tesztadatokban, de ahol ez megesett ott jeleztem is a cikk írónak (pl. táp teszteknél).
Elfogadtam hogy a VGA teszteknél modern felfogásban kerülnek kiválasztásra a játékok, és az okozza a tesztoldalak eredményei közötti eltéréséket. Szó sincs ferdítésről.Ennek szellemében választhatok én is forrást a véleményem alátámasztására.
Utána persze nem tudok vitatkozni azokkal akik szerint nem helyes OC verziót nem OC verzióval összevetni, hiszen magam is több PH!-s cikk alatt kifogásoltam ezt az eljárást.Legközelebb körültekintőbben fogok fogalmazni vagy hivatkozást választani.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Ágógreen #241 üzenetére
Persze, például a GTX650 meg a GTX550 TI is jobb PERFORMANCE/WATT arányú [link]
Ráadásul ezek a geforce kártyák 50%-al kevesebbet fogyasztanak idle állapotban ami a gépidő nagyobb részét teszi ki. Illetve a leggyakrabban használt fhd felbontásban azonos vagy jobb 3D teljesítményt nyújtanak.
-----
Szerk: Természetesen ezeket a dolgokat jelen PH! cikk nem igazolja vissza az ismert okok miatt, ezért érdemes más tesztoldalakon is tájékozódni. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Oliverda #237 üzenetére
Ez így van. A cikk címe pontosan írja le a helyzetet.
A VGA-k teljesítménye és árai precízen be vannak lőve, néha azt vizionálom, nem csak gyártón belül, de a két gyártó viszonylatában is (kivéve TOP kategória)Ahogy korábban is írtam, szerintem ennek a VGA-nak megjelenését nem egy technológiai szükségszerűség váltotta ki, hanem a piaci pozíciók balanszírozása.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
djculture #197 üzenetére
Le kéne tesztelni. Én még saccolni sem mernék 7790-nél..
De azt gondolom, hogy a "gyári" GPU/Mem frekik aránya nem véletlenül úgy van beállítva ahogy.
Valószínűleg egy tuning során érdemes együtt húzni ezeket.Ha kártyán belül eleve van valamilyen asszimetrikus limitáció, akkor a te módszereddel könnyen kitesztelhető.
Emelni kell a RAM frekit és ha kellő mértékben megy fel az fps, akkor ott valami gond van. -
fsb1000
nagyúr
Abban én is egyetértek, hogy mindenkinek értőn kell olvasni a tesztcikkeket és a saját következtetéseit levonni. De vajon hányan vannak akik csak az összegző grafikont nézik, amiből azonnal látszik, melyik VGA a "jobb".
Tetszik érteni?Én már levontam a saját következtetéseim: A PH!-n jövőbe mutató teszteredmények születnek (nyilván helyesen, hiszen VGA kártyát több évre veszünk), de ha a kárpátmedencei pillanatnyi rögvalóságot szeretném feltérképezni akkor lehet más teszteket más következtetéseket is el kell olvassak.
(#191) djculture: Mármint úgy érted a "fedélzeti" memória mérete vagy a frekvenciája esetleg az átviteli sebessége fogja vissza a tuningot? Vagy magát a kártyát?
A 128bit nekem is riasztó, de ezt már többen több helyen leírták, érvelték, hogy nem ez a fő gátja a 3D teljesítménynek és még az esetleges akadásokért sem ez felelős. Én csak mérési eredmények bírtokában tudnám cáfolni, de idevágó tesztet még nem láttam.
-
fsb1000
nagyúr
Nézd... azt a cikket inkább ne emlegesd nekem.
Tavaly szeptemberben megálltam, hogy ne szóljak hozzá. Most se szeretnék.
Van akinek látszik a kitaposott ösvény van akinek nem.Ez a 7790 legalább egy jó VGA, az árán se kell sokat gondolkozni, pontosan a HD7770 és a HD7850 közé fog beállni. Ha mégsem, akkor sem a forint árfolyamban, hanem az undefined kereskedői folyamatokban kell az okát keresni. Lehet nem lesz népkártya nálunk, max. 2 év múlva a használt piacon. De ez sem a termék bűne, hanem KKE jövedelmi viszonyai limitálják majd az eladási mutatókat.
-
fsb1000
nagyúr
" Ergo az 1200 MHz nem azt jelenti, hogy 1200 MHz-en fog működni. A PowerTune csak annyit enged, ami mellett stabilan működőképes."
Ezt valahogy a TPU tesztje nem igazolja vissza. A 18%-os (ez a gyári 7,5%-ra jön rá) OC egy kellemes 14%-os fps emelkedést eredményezett náluk: [link] Én ebből arra következtetnék, hogy ez normális érték, semmilyen eszköz nem korlátozta jelentősen.
Sőt! A PH! cikkben sincs egyetlen mérési adat ami alátámasztaná, hogy az órajel emelés kevesebb fps növekmény %-ot adna mint más ATI VGA-k esetében.
-
fsb1000
nagyúr
"de miért lenne az jó, ha minden oldalon ugyanazt olvasnád?"
hehe... egy VGA teszttel kapcsolatban ez még bizarr kérdésnek is tűnhet. A színikritika (részben) ízlés kérdése , de az fps egy elég konkrétan mérhető jellemző. Na mindegy...
Legalább ilyen bizarr helyzetre utalhatna ha azt kérdeznéd.
de miért jó, hogy a PH!-n mindig mást olvashatsz?OK, ne folytassuk ezt a szálat, már egy másik teszt alatt is meg lett beszélve.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Icemedve #168 üzenetére
Komolyan nem értem miről beszélsz.... de mindegy is.
------
De ha már a tuning szóba jött akkor beszéljünk arról is.
Vannak olyan tesztoldalak ahol jelentős túlhajtási képességekről számoltak be. Én elvárhatónak tartanám egy ilyen VGA esetén, hogy egy alapos cikkben ne csak a limitált képességű CCC-vel próbálkozzon a szerző.Ez a kártya a legtöbb beszámoló szerint a ref. 1GHz-hez képest 20%-al túl hajtható. Vagy még többel.
Én ebből azt a következtetést vonnám le, hogy a gyártó nem nagy erőlködve pozíciónálta oda a kártyát ahova került az 1GHz-es ref órajelével, hanem van egy új és jó GPU-ja, amit piaci megfontolások miatt visszafogott.
Volt már ilyen sztori... és nem csak feltétlen AMD oldalon. -
fsb1000
nagyúr
Far cry 3... megy az DX11-ben, csak oka van hogy nincs a tesztsorban.
Biztos nem elég népszerű ez a játék.(#165) Icemedve: Ne haragudj már, de miből gondolod, hogy nem láttam, hogy van OC mentes 7790 is? Ha van, ha nincs, a tesztelendő játékok megválogatásával más eredmény jön ki mint más tesztoldalakon.
Vagy te is csak DX11 játékokat használsz?
-
fsb1000
nagyúr
"a DX9-es programokat kapásból eldobjuk"
Értem. Én ezt nevezem a tesztkörnyezet "gondos" megválogatásának.
A kedves olvasóknak is szólni kéne, hogy dobálják el a dx9-es játékaikat és helyette vegyenek sokkal szebb dx11-eket.Lenne még kérdésem ezernyi, de kezdjük ezzel:
Korrekt módon leírta a szerző, hogy ez a kártya 7,5%-os gyári tuningot kapott, de vajon a vele összehasonlított GTX 560 TI is kapott 7,5% tuningot? -
fsb1000
nagyúr
válasz
Pietrosz #150 üzenetére
Én a helyedben ezt nem firtatnám. A tesztkörnyezet helyes összeválogatása és a mérési metódus apró korrekciói okozhatnak "kisebb" eltéréseket.
Érdekes módon a techpowerup-on is pont ezt a kártyát tesztelték. [link]
Sapphire HD 7790 Dual-X 1 GBValahogy náluk mindig más eredmény jön ki AMD / NVIDA viszonylatban. Valamit kezdhetnének már a méréseikkel mert biztos valamit rosszul csinálnak, ha náluk a GTX 560 TI 6%-al lehagyja a tesztalanyt, hiszen a PH! tesztlaborban ennek épp fordítotja igaz, a GTX 560 a gyengébb.
techpowerup
PH!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest