- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
turbobusa
senior tag
Nagyon durva vga kártya, jelenleg nincsen ellenfele, bár mindenki maga dönti el, megéri ezt a többletet.
Nem hittem volna, hogy az Asus Ares-t is a földbe döngöli..
Milyen proci kéne hozzá, hogy maximum teljesítményt ki tudjuk csalni belőle?
Jelenleg két durva Intel cpu van ugye 200e forint alatt. i7 960, mely i5 2500k-tól nem igen erősebb s hatmagos i7 980.
Melegedést illetően, mire kell számítani?
Gondolom, némi plusz hűtés nem árt, gpu-ra kéne valami vagy többi ventilátor esetén, melyek a ház oldalán helyezkednek el, tudnák biztosítani az ideális hőmérsékletet? -
swordfish85
csendes tag
válasz
Whit3Rav3n #285 üzenetére
Es erre mi a megoldas?
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
swordfish85 #282 üzenetére
Nem, ez negatív crossfire skálázás.
-
törölt tag
Fura, hogy még mindig ATI logó van az egyik kupakon.
-
A.tessz
senior tag
válasz
swordfish85 #282 üzenetére
Ott valami más probléma van.
Én is most vettem egyet, pl max beállításon full hd ban bf2 150 fpsel ketyeg.
Left 4 dead 2 , 300 fps el ment az elején alig hittem elpersze azért be beesett 200 felé.
-
swordfish85
csendes tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
swordfish85 #279 üzenetére
Driver Sweeper-el szedj le minden VGA drivert a gépről.
Újraindítás után tedd fel Catalist 11.5-öt.Én ezt javaslom.
-
swordfish85
csendes tag
Hd 5870-rol valtottam erre de elmaradt a nagy teljesitmenykulonbseg,a catalyst szerint a masodik gpu nem hasznalja.Otlet valakinek?
-
geri930427
csendes tag
Eléggé kemény teljesitmény . De az ára is megvan
-
Depiboy
tag
de jó lenne egy ilyennel crysis-t játszani
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hát erős kártya, 3 napja tesztelem, de nem semmi!
-
flexxx2
őstag
Nem tud valaki crysis 2 gpu teszt eredményeket, nem a dx9esre (beta) hanem a teljes verzióra gondolok?
-
-volkovy-
tag
Szörnyeteg. De kicsit Voodoo5 érzésem van.. Ez már túl nagy, túl durva. Lassan a vga köré építjük a gépet..
-
kariad
senior tag
Ez egy vadállat kártya!
-
priti
addikt
válasz
Angel1981 #262 üzenetére
Áhh, hiába veszed meg az átalakítót és játszol egér+billel. Most abban mi jó van, hogy belépek multiba és lehentelek mindenkit? Semmi kihívás, semmi izgalom. Kb. olyan, mint ha 5 éves gyerekekkel versenyeznél egy konditeremben. Ha jobban megkapargatom kvázi csalsz, csak ez nem szoftveres csalás hanem hardveres Nyilván van pár gyökér akinek ez bejön, de szerintem dögunalom így játszani konzollal. Egyik napról a másikra meg nem fog elterjedni az átalakító, mert 20k alatt még nem láttam, ennyiért meg nem kell a többségnek. Ebből akkor lehet valami, ha az új konzol simán megeszi USB-n az egeret, billentyűzetet minden kiegészítő nélkül, de ezzel meg kicsesznének a régebbi típusok tulajaival, ördögi kör.
-
Angel1981
veterán
Vannak már nem hivatalos, de nagyon jól sikerült egér+billentyű használatot imitáló kiegészítők, majdnem olyan hatékonyak, mint a PC egér+billentyű kombó.
Ha ezek elterjednek a következő generációs konzolokon - ne adj Isten hivatalos kiegészítők lesznek, akkor sok-sok PC FPS fan fog véglegesen áttérni konzolra - könnyen lehet, én is. -
Torry
addikt
-
- = Zk = -
félisten
ez igaz. pedig anno a 3870 X2 a maga "belépős" 85k-s árával mekkora öröm volt számomra
aztán a sok (3) gariztatás eredménye lett egy 5770....ez van.6990-et már nem fogok venni szvsz
#252) Oliverda
DDR2-ből is javasolnád ezt a 8GB-ot? mert pl én egy jódarabig maradnék AM2+/DDR2 vonalon... -
csaabz
őstag
Egy újabb csúcs kategóriás kártya, ami csak keveseknek adatik meg...
-
Solten
őstag
Szep volt Oli...
-
Beri
addikt
válasz
HUNNIA1920 #256 üzenetére
Tehát inkább játszik 720p-ben kontrollerrel. Az ő élete. Viszont egyetlen MMO, RTS, vagy FPS játékost sem győzöl meg arról, hogy a konzol opció.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
nemethati #238 üzenetére
Na ez az. Haver is megelégelte az állandó fejlesztgetéseket, és vett egy X-Box 360 Slim gépet. Ez a legújabb generációs, nemrég kiadott változat. Gondolom a régi gép összes hibája orvosolva. Kemény 40k - ért vette. Ha számolom, hogy a jelen VGA árából még tudott venni egy FullHD - s 106cm - es LCD TV - t is, amivel még mindig olyan 160k - nál jár, akkor nem is rossz befektetés.
Amíg nem jönnek az új generációs konzolok (2 - 3 év), addig simán el lesz vele, mindenféle akadozások és fejlesztések nélkül. -
2GPU-s vga kivül van olyan kari ami képes négy monitor meghajtására?
-
kpal
nagyúr
Jó vga de a melegedés és a ventilátor gond még mindig negatívum .
-
00roli00
aktív tag
-
Angel1981
veterán
válasz
Whit3Rav3n #245 üzenetére
Ok, köszi, én is inkább erre hajlok.
-
jones965
Modder
Gratulálok a cikk írójának, az eddigi írásait és hozzá szólásait olvasva kijárt neki ez cikk összehozása.
Max respect! -
Angel1981
veterán
válasz
Oliverda #242 üzenetére
Okok ,köszi!
Tudtam, hogy működik így is, csak furcsállottam.
Egyébként tényleg minden játékhoz minden esetben elég a 4 GB ram?
Azért kérdem, mert gépépítés előtt állok, és hosszú távra tervezek; 3-4 év.
Szerinted elég a 4 GB, vagy ha tényleg évekig nem akarok hozzányúlni, vegyek 8-at?
(Win 7 64 bit futna gépen, 2500K procival, SSD-vel.) -
marcus14
tag
Az ára durva nagyon
-
MZperX75
addikt
válasz
proci985 #129 üzenetére
Szia ,ezt nagyon nagyon sajnálom,tehát :támogatás,és technika akadálya van a töbmonitoros játéktesztnek.
Azért kiváncsi lettem volna egy 3 monitoros tesztre ,mire képesek nagy felbontás+
normál grafikai beállytások mellett futttni néhány gamest ,ergo mennyivel csökken a Fps,és hol fogy ki a memoriából ,egy 4Gigás, vagy 3 Gigás kártya(NV us AMD)
Azért köszönöm a válaszod.
Néhány video töbmonitoros CF konfigre.+játékteszt
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Én azért találtam néhány games-t,de ez nem azt jelenti gondolom ,hogy ez ilyen egyszerü lenne.
Fly simulátorról már nem is beszélek,+néhány autós játékról.
Üdv tisztelettel( a cikk egyébként tárgyilagos,és független ellemzés köszönet érte) -
Bashir
csendes tag
Szép kártya, házamba beférne. Mondjuk, a konyhába...
De ilyen olcsó kártyát venni?? Főképp tavasszal, amikor leáll a fűtési szezon... -
nemethati
senior tag
Jöjjenek is a 200 ezres VGA-k csak tudnám minek...egyre többen nyitnak a konzolpiac felé
-
Angel1981
veterán
X58-as a tesztplatform (3 csatornás memória) de 2x2 GB a RAM?
Hogyhogy? -
Beri
addikt
Most nézem csak, abban a guru3d-s tesztben az ábrán csak a kártyák fogyasztása van feltüntetve, nem a komplett rendszeré. Így máris a helyére kerülnek a dolgok
Az a 736W csak a három 580-nak kell, ehhez jön még a gép többi eleme, míg a 6990-nel szerelt teljes konfig beéri 515W-tal.#233: Az a 654W szintén a teljes rendszer fogyasztása.
-
Beri
addikt
válasz
DeathAdder #231 üzenetére
Az az 515W azért nem "majdnem annyi", mint a 3-way 580-assal szerelt rendszer 736W-os fogyasztása (+43%), ami eleve mókás, ha azt nézzük, hogy a GTX-ek TDP-je 244W...
-
DeathAdder
veterán
Jó kis cikk,grat neki
Azért a fogyasztás mérések pici szíven ütöttek
Tekintettel arra,hogy itt pl. 3x GTX580 eszik majdnem annyit,mint itt 2 drb. (persze ezzel nem a PH-ra akarok rossz fényt vetni,mivel a mérő az mérő).
Én gondoltam,hogy a 650w-es tápom eltudna vinni még egy olyan kártyát, ami most van (6950@6970),de most kétségeim támadtak
És hamár felhoztam,szerintem jelen állás szerint legolcsóbban,a 6990-től majd 10%-al erősebb 2x 6950-ből kilehet hozni ezt a teljesítmény,ha sikeresen moddoljuk 6970-re, és még azon felül is tán (ha a GPU engedi), és mindezt "potom" 125-k-ból meglehet úszni.
-
Beri
addikt
válasz
buherton #226 üzenetére
Ha próbálkoztál már kézi ventivezérléssel, nyilván tudod, hogy van egy pont, ami felett hiába emeled a ventifordulatot, nem tudod az egyensúlyi állapotot (ahonnan nem melegszik tovább a kártya) lényegesen lejjebb vinni. Üszökmagas ventifordulat mellett lenne mondjuk 80 fokos a GPU, viszont még ennél is hangosabb lenne a hűtő. Az AMD szerint pedig nyilván bőven biztonságos hőmérséklet az a 85 fok, ha ilyenre tervezték a kártyát. Gondolj csak a referencia 4850-esekre, simán 80-90 fok között volt az üzemi hőmérsékletük és 120 foknál tiltottak.
A szabályzás pedig sokkal több "fokozatú", mint amennyinek látod a grafikonok alapján (már a 68xx sorozatnál, sőt a 48xx-asoknál is az volt), csak a GPU-Z mutat sokszor hülyeséget, ez le van írva a tesztben is. -
Oliverda
titán
Köszi Mindenkinek!
rocket: Sokszor lemértem (egyszer majdnem tízszer egymás után), de nem vettem észre 1-2 fps-nél nagyobb eltéréseket.
zuchy: Én nem hallottam az annyira talán nem rossz fülemmel ilyen durva kilengéseket, pedig tudom milyen hangja van ennek a ventinek 5000 fölött. Gyanítom, hogy az a GPU-Z verzió amivel csináltuk a mérést, még nem támogatta a kártyát. Mondjuk ez biztos így van, a gyanúm konkrétabban inkább az, hogy emiatt mért ilyen kilengéseket.
-
CYBERIA
őstag
Kis hiba:
„Elmondhatjuk, hogy a specifikációk ismeretében nem ért minek túlságosan nagyonmeglepetés.”Amúgy kösz a tesztet!
-
zuchy
őstag
válasz
buherton #224 üzenetére
Ez nekem is piszkálja a csőröm, lehet mérési hiba, bár a hőmérséklet lemegy azokon a helyeken, ahol megugrik a fordulat. Ha ez valóban ilyen akkor ez vicc. Olyan mintha a hajszárítót kapcsolgatnád a két fokozat között. (Már ha nem csak be és kikapcsoló van rajt) Játék közbe felsüvít azt le. Fel le a végtelenségig. Ha nem lenne hangos akkor nem is lenne olyan nagy probléma. De ez hangos. 5700 RPM-re is felmegy OMG. Majd jól megijeszti az embert ott.
Én biztos kihajítanám a házamból ha így menne. Csak vízzel használnám, bár én nem szeretem a két GPU egy nyákon típusúakat.
-
buherton
őstag
Simán lehetne alacsonyabb hőmérsékletű, ha pl. nem 2200 rpm-n menne, hanem 2700-on. Ott ahol annyin megy majdnem 80°C, és nyugodtan lehetne 3000 rpm vagy fölötte. Sosem baj ha hűsebb a VGA. Továbbá nem 75°C-tól kellene elkezdeni ráadni a kakaót, hanem picit hamarabb, mondjuk 60-65-nél. Meg lehetne valamivel szűrtebb --> több fordulatszám fokozatú, és akkor jobb esetben messziről elkerüli a 4200-as fordulatot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sosem fog a két vállalat ugyanolyan rutinokat használni. A szűrés is nagyon különbözik. Biztos olvastad, hogy az NV kritizálta az AMD szűrési módszerét, de közben az MS szerint semmi gond vele, mert pont az NV nem megy át a WHQL képminőségtesztjein.
Itt van két kép a mintavételezésből:
AMD HD 6k:
NV Fermi:
A két szám közötti differencia a mintavételezés eltérést mutatja a referenciához képest. Az NV-nél hét érték határértéken kívül van. A vállalat azonban mégis megkapja a WHQL minősítést, mégpedig azért, mert az MS elfogadta azt az indokot, hogy azért csökkentik a szűrés minőséget, hogy a shimmering jelenséget elfedjék. Az AMD hasonló szűrést vezetett be a 11.2-ben, ahol a Performance mód lényegében azt csinálja, amit az MS alapmódja. Ettől függetlenül a high és a HQ mód továbbra is a mintavételek pontosságát tartja szem előtt, csak a felhasználó eldöntheti, hogy ez a fontosabb neki, vagy a shimmering.
Igazából az MS mindkét elgondolást elfogadja. Az AMD-ét azért mert ők is így gondolják jónak, az NV-ét pedig azért, mert a shimmering valós jelenség.
A játékokban látható különbség egyébként ez lesz.
Az NV kártyán a mintavételezés nem olyan pontos, ami látszik a Trackmania felületű textúra minőségén. Az AMD mintavételezése pontosabb, így a felirat is élesebb. Mozgás esetében viszont ez a pontosság zizegést eredményez, ami ellen az NV úgy védekezik, hogy csökkentik a mintavételek pontosságát. Igazából egyik gyártónak a megoldása sem jobb. A legjobb az lenne, ha a minőség megmaradna és a zizegés is eltűnne, de ez sajnos lehetetlen. Az egyik oldalon meg kell kötni a kompromisszumot.Az AMD azt ígérte a tesszelláció kapcsán, hogy az adott profilokban a vezérlés felülírása nem fog gyakorlatban észrevehető képminőség változást okozni. Ezt most nem lehet bebizonyítani, mert egyetlen program sem alkalmaz tesszellációs profilt. Ennek az az oka, hogy egyedül a benchmarkok esetében lenne rá szükség, de ott meg mindegy a teljesítmény, mert nem játékról van szó. Nyilván ha egyszer lesz egy játékprofil, akkor az opcióról többet lehet mondani. Addig lényegében a parlagon hever. Illetve azok a felhasználók alkalmazhatják, akiknek nem olyan combos a DX11-es kártyájuk, így egyénileg maximalizálhatják a tesszellációt. Persze ezt ki kell tapasztalni. Jelenleg semmi kedvünk azzal tökölni, hogy milyen faktor az, amin még nem romlik a képminőség, így ezt a manuális kontrollt a tesztekben kerülnénk, ha lehet.
Nem biztos, hogy romlik a képminőség. A két heavenes kép ott van az előbbi hsz-emben linkelt cikkben. A két kép között a különbség a 10 és a 16 pixelre méretezett háromszögek. A különbség gyakorlatilag észrevehetetlen, de a sebesség minden hardveren +30-40%. Ez abból adódik, hogy az összes piacon lévő hardver quadrendert használ, így nem mindegy nekik, ha a raszterizálás esetében a számítások felét, vagy csak 10%-át kell eldobni. [link] Ez itt részletezve van, hogy miért történik.
Itt ez a kép. A még elfogadott eset a 16 pixeles háromszög. Ott látható, hogy 104 pixel vizsgálata történik négyes csoportokban. Ebből 76 pixel fedett lesz, míg 28 nem, vagyis a számítások 26%-a volt felesleges. A másik eset az egy pixeles fedés, ahol 12 pixel vizsgálata történik meg, de a számítások közül csak egy pixel lesz fedve, vagyis 11-szer feleslegesen dolgozott a kártya. Ez azt jelenti, hogy a számítások 92%-a feleslegesen történt meg. Ez azért számottevő probléma.A kártyák ettől kifekszenek. Majd a DX12-ben el kell rajta gondolkodni, hogy hogyan csinálj kis háromszögeket, anélkül, hogy a rasztermotor kifeküdjön. Ez még a jövő nagy talánya. Vannak nagyon jó ötletek, olvastam már róluk, de pár dolog még nem tisztázott.
-
rocket
nagyúr
válasz
Oliverda #117 üzenetére
F1-et egyszerubb lenne sajat timedemoval tesztelni, es akkor nem lenne senki aki problemazik amiatt, hogy a beepitett benchmark ugyanazon a palyan, ugyanonnan rajtolva, ugyanazzal az autoval, de random AI-val megy.
(Ez a Codemasters sajatossaga, DIRT2-ben se tudtak egy fix benchmarkot csinalni, palya meg autok ugyanazok voltak, csak a tortenesek nem.)Talaltam mar igyis elterest, Monzaban az Ascaribol kijove repkedett egy lufi, egyszer sarga volt, egyszer meg piros
-
-
hfrankee
senior tag
Jééé,új szerkesztő van?!
Jó az írás! -
rocket
nagyúr
Ez az egesz tortenet buzlik sajnos.
Igaza van az NV-nek, hogy ez alkalmazas optimalizacio lesz, amibol mindig botrany volt regebben.
Az AMD ugye azt igerte, hogy a leheto legjobb tesszellaciot fogja ez az opcio biztositani, minimalis teljesitmeny csokkenes mellett.
Ilyen igeretek sokszor elhangzottak mar a multban az NV/ATi parostol, de altalaban a vegeredmeny a teljesitmeny noveles lett, azt meg ugye csak kepminoseg romlas mellett lehet kivetelezni.Szerintem ebbol meg lehet majd galiba.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Whit3Rav3n #217 üzenetére
Összességében igen, de azt érdemes kiemelni, hogy ezek a kártyák tényleg Full HD fölé készültek, max AA-hoz. Ott már jobb a GTX 580. Az senkit sem fog érdekelni, hogy Full HD mellett és főleg alatt gyorsabb a HD 5970. Véleményünk szerint 100k fölött súlyozottan kell kezelni a magas felbontás melletti eredményeket. Szerintünk ... illetve merjük remélni
, hogy senki sem vesz 100k fölötti karit azért, hogy AA nélkül Full HD-ben játsszon.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
fondorlatos #216 üzenetére
Összességében az is lassabb mint egy 5970.
-
jozsef m.
tag
válasz
fondorlatos #209 üzenetére
Mert mikor, és hol vesztette el?
-
csucsbicep
nagyúr
Újabb mérföld kő, mint ahogy lenni szokott.
-
Devid_81
félisten
válasz
huskydog17 #201 üzenetére
Nyugi ezzel nem vagy egyedül!
De lesz ez a VGA is pár év múlva pár ezer Ft, mindegyik felett eljár az idő! -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
fondorlatos #209 üzenetére
Amint kijön, lesz róla inó.
Az meg tudjuk hogy igenis számít a gyártóknak higy kié a legerősebb. Kell ez is nem? -
fondorlatos
aktív tag
Jó kis cikk lett.
Kár, hogy csak erődemonstráció az Amd részéről ez a 6990, hogy visszakapaszkodjon a legerősebb kártya gyártójának dicső trónusára.
Vajon hogy muzsikál majd a Crysis 2 alatt? -
Dr. Akula
félisten
válasz
Whit3Rav3n #200 üzenetére
Az van fent nálam is. Win reinstall is megvolt kártyacsere után, mégse jó.
-
Destructo
senior tag
Félelmetes finomság
-
e00dgy
aktív tag
Jöhetne már az i7 verő AMD proci.
Ezt már jobban várom mint az űber VGA-kat.
-
jozsef m.
tag
Gratula a teszthez, jó lett!
A kártya is jól sikerült kártya, tudnám használni. -
rocket
nagyúr
Teszteknel a CCC-ben a tesszellacional az AMD Optimized opcio kivolt kapcsolva?
-
Köszi a cikket, még nekem is érthető, olvasmányos, részletes!
Brutális a kártya! -
keIdor
titán
Gratula Oli az első cikkedhez. Elég brutál ez a kártya, megvan az új király, a látottak alapján a GTX-590 nem fogja átvenni a helyét, főleg nem a pletykált 610MHz-es GPU-val... de brutális mindkettő fogyasztása, én megállok a GTX-580-nál úgy érzem. Majd 28nm érdekesebb lesz számomra...
-
huskydog17
addikt
Nagyon részletes és korrekt teszt!
Oliverda: minden elismerésem, fogadd gratulációmat!Ilyenem se lesz az életben az tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest