- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
buherton #226 üzenetére
Ha próbálkoztál már kézi ventivezérléssel, nyilván tudod, hogy van egy pont, ami felett hiába emeled a ventifordulatot, nem tudod az egyensúlyi állapotot (ahonnan nem melegszik tovább a kártya) lényegesen lejjebb vinni. Üszökmagas ventifordulat mellett lenne mondjuk 80 fokos a GPU, viszont még ennél is hangosabb lenne a hűtő. Az AMD szerint pedig nyilván bőven biztonságos hőmérséklet az a 85 fok, ha ilyenre tervezték a kártyát. Gondolj csak a referencia 4850-esekre, simán 80-90 fok között volt az üzemi hőmérsékletük és 120 foknál tiltottak.
A szabályzás pedig sokkal több "fokozatú", mint amennyinek látod a grafikonok alapján (már a 68xx sorozatnál, sőt a 48xx-asoknál is az volt), csak a GPU-Z mutat sokszor hülyeséget, ez le van írva a tesztben is. -
zuchy
őstag
válasz
buherton #224 üzenetére
Ez nekem is piszkálja a csőröm, lehet mérési hiba, bár a hőmérséklet lemegy azokon a helyeken, ahol megugrik a fordulat. Ha ez valóban ilyen akkor ez vicc. Olyan mintha a hajszárítót kapcsolgatnád a két fokozat között. (Már ha nem csak be és kikapcsoló van rajt) Játék közbe felsüvít azt le. Fel le a végtelenségig. Ha nem lenne hangos akkor nem is lenne olyan nagy probléma. De ez hangos. 5700 RPM-re is felmegy OMG. Majd jól megijeszti az embert ott.
Én biztos kihajítanám a házamból ha így menne. Csak vízzel használnám, bár én nem szeretem a két GPU egy nyákon típusúakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1 humoros
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest