- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
válasz
hülyegyerek #147 üzenetére
Csak a fórumra vetette a hirtelen eszébe jutó gondolatokat, aztán a Te reakciód után kijelentette, lehet, hogy az első tagmondatban vázolt cselekedete nem mindig célszerű. Ennyi az egész.
-
MR007RM
addikt
válasz
hülyegyerek #147 üzenetére
Mivel válaszoltál nem.
Egyébként vmi hülyegyerekkel. A nick név segített rájönnöm.
-
Quasi_modo
nagyúr
Nem biztos, hogy értem ezt az utolsó 3 hsz-t....
-
MR007RM
addikt
válasz
hülyegyerek #145 üzenetére
Lehet. Van hogy utólag törölnék. És nem kéne mindig mindent gondolatot leírni sem.
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #143 üzenetére
Bezzeg Elop meg a VIP-tagok zsebében már rég ott van, úgy hogy nem is fizettek érte. És élveszkednek még pár hónapot, ahelyett, hogy árúba bocsátanák. Komolyan simán felhalmozhattak volna pár százezret belőle és árulhatnák függetlenül a GSM boltokon keresztül meg ahányféle módja létezik. Elhúzták a mézesmadzagot a szemünk előtt és most szivatnak, a példányszámmal meg az árral. Legyen drága a WP rendszerrel. Az úgy is menő sokak szerint. A Symbian meg nem ér semmit sem, sőt gáz. Na azzal adják ide olcsón és kiegyeztünk.
-
MR007RM
addikt
Az ára is igen jóra sikerült eddig. Hogy az a......ennyire azért már ne legyen jó.
-
joey04
titán
Sokszor leírtam: 2012 van. Minden rendszer használható. De ez számomra a legkényelmetlenebb. Ne kérj részletezést, csak flame lenne, meg egyébként is mobilról írok.
Szóval inkább eladnám, és egy androidos készüléket vennék az árából, vagy ha az is opció, akkor hozzávágnám a következő iPhone árához.
-
joey04
titán
-
törölt tag
Természetesen Windowst is használok. Miért ez kizáró ok, hogy nem utálhatom? KB amióta monopol helyzetbe kerültek az Operációs Rendszerek piacán arra vártam, hogy végre valami kikezdje őket. Végre itt az Android és az Alma. Akik divatosan szólva kiosztottak egy kokit és letarolták a mobil piacot. Remélhetőleg ez ugródeszka lesz az asztali környezet felé is. És végre ott is elindul valami amit versenynek lehet nevezni. Ez az én egyik "álmom".
No meg persze maradjunk a tényeknél. Jelen helyzet egy WP mobil nem nyújt többet mint egy Symbian vagy egy Android az Almáról nem is szólva. Tényleg nem értem miért vegyem. Vagy miért vegye bárki.
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #126 üzenetére
Akkor viszont igaz az összeesküvés-elmélet a Nokia szándékos lejáratására a Microsoft részéről.
http://ecoline.hu/hirek/2012/3/4/Lassan_bovli_lesz_a_Nokia_QNQSKP#rss
Ugyanaz készül, mint az N9 esetében. Lépnek, de aztán gyorsan ellehetetlenítik. És ezzel megbízhatatlannak adják el magukat. Mindegy ez már nagyon OFF. Ez is egy gazdasági támadás egy európai vállalat ellen(ami az utolsó ezen a területen), úgy mint az unió gazdasága ellen is. Vannak összefüggések.
-
Quasi_modo
nagyúr
-
MR007RM
addikt
"Kapcsolódó hír, hogy Jo Harlow – a Nokia egyik igazgatóhelyettese - az Aamulehti finn újságnak nyilatkozva megemlítette, hogy hamarosan a Lumia termékcsaládban is be fog mutatkozni a PureView technológia, így hónapokon belül jöhetnek az elképesztő felbontású hátlapi kamerával szerelt, Windows Phone operációs rendszert futtató okostelefonok."
Talán azért kell bő 2 hónapot várni a Nokia 808-ra. Vigyáznak nehogy symbire költsd el a pénzed. Azért ez elég undorító. De hát ezt eddig is tudtuk csak......
Simán lehetett volna előgyártani, felhalmozni X mennyiséget, amiről tudják úgy is megveszik. Mindig vannak akiknek nem számít az ár. Ha kb 300-ra tellett, akkor már több is lehetne.
-
gzbotii
nagyúr
Nem talatam kivetni valot az irsaodban, telejese egyetertek vele
En is ezeket probalom elmagyarazni a WP-t szapuloknak, de legtobbszor csak elvakult fanatikusnak tartanak (peddig probaltam en is eleget, adtam esejt masnak is, de ha egyszr annyira nem jott be..)
Idezhtem majd eme hsz-ed masokank is estleg, sporolando, hogy en is ezt be kelljen gepeljem
?
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #112 üzenetére
Mondjuk objektíven nézve a wp7 és ios szellemisége hasonló, az androidnál pedig nem szűnne meg a buherálás, testreszabás lehetősége. Én ha most váltanék Symbianról mind a 3 rendszer érdekelne. A negyedik Bada viszont biztos nem.
ha nálad az ios meg a droid kiesik, akkor nem is kell szerintem agyalni, tényleg wp7 marad. -
Sn00PiG
aktív tag
válasz
#13260800 #110 üzenetére
"A WP meg.... na azt inkább hagyjuk. Nem tudom elképzelni mi okozhatna nálunk robbanást. Szerintem a 10%-t évekig nem lépék át (de az is lehet, hogy soha)."
Na álljunk már meg egy szóra!
Csoda hogy évekig nem lépte át? 1,5-2 éve van Windows Phone (mondjuk a kettő már pont többes szám)...
Egyébként meg mi okozhatna robbanást náluk, nem is tudom... ja de: mondjuk az, hogy a Windows 8 jórésze is a WP7 Metro UI-jára épül? Vagy hogy a Windows 8-at (ha minden igaz) táblagépeken és Windows Phone 8 formájában telefonokon is viszontlátjuk majd? Remélhetőleg ugyan azzal a kernellel.
Arról ne is beszéljünk, hogy a Lumia 800 reklámjáig egy darab WP7 reklámot nem láttam itthon, az Android meg az iPhone pedig mindenhol ott van, a csapból is ez folyik. De most Microsofték és Nokiáék jól összefogtak, és munkahelyemen (ahol egyébként mobil alkalmazásokkal és ezáltal szinte 100%-ban csak mobilokkal foglalkozom) szálingóznak hozzám a kollégák, hogy ők ugyan eddig nem is hallottak róla, de mi a véleményem a Windows Phone-ról, azon belül is a Nokiáról...Már tavaly ezt éreztem, mikor mindenki a Symbiant temette, hogy gyerekek ti nagyon rohantok, már most temettek egy olyan dolgot, aminek nem is volt/lehetett ideje kiforrni!
Nem egy telefon megjárta már a kezem (tavaly szeptemberben számoltam 134-et, azóta átment megint 9, benne mindenféle oprendszerrel az iOS-től az Androidon át a Maemo-ig), most egy WP7 telefonom van. Márkát direkt nem mondok, mert designon és anyaghasználaton kívül szinte semmi különbség nincs két WP7 teló között: nekem tetszik a minimalista design, amiért cserébe gyors, átlátható és folyamatos a rendszer. Semmi felesleges csicsa, csak ami kell.
Android két magon nem tud olyan gyors lenni, mint a jelenlegi legalantasabb, 800Mhz-es, nem Tangos WP7.Hogy nem lehet Bluetooth-on fájlt küldeni? Meg Mass Storage módban használni?
De, mindkettőt lehet, egy kis turkálással.
Ja, hogy azt csak Androidon szabad/kell?
Egyébként szerintem nem omlana össze az életem, ha nem tudnék fájlt küldeni vagy pendrivenak használni - őszintén, amióta rajta van mindkét lehetőség 1x-1x használtam mindkettőt, kb. a kipróbálás kedvéért.Aki meg a WP7 sebességét próbálja szapulni, azoknak ajánlom a guglit meg a "Smoked by Windows Phone" szavakat: jelenleg az adatbázisban 189 próbálkozás található arra, hogy megverjenek egy Lumia 800-at sebességben, és mindössze 9 alkalommal vesztett. Az meg külön vicc kategória, hogy nem kétmagos szörnyektől kapott ki, hanem pl. egy HTC ChaCha-tól, ott is csak azért, mert pont FB megosztáson tesztelték, a ChaCha meg arra van kihegyezve.
Egy a lényeg: innovációban a Nokia mindig is toppon volt, és most is olyat rakott le az asztalra, amitől az MWC-n mindenkinek csillogott a szeme.
Ha ezt beépítik egy WP7 (vagy WP8?) modellbe, akkor best buy telefon lesz annak, aki nem e-penis növelésben jeleskedik a magok számlálásával és benchmarkok futtatgatásával. -
^Clown
addikt
A Nokiára ráfért már nagyon, hogy valamivel újra a középpontba kerüljön, ne minden a Samsung és az Apple körül forogjon. Erre kiváló ez a cucc, másra szerintem nem nagyon.
-
törölt tag
válasz
Nietzsche_ #114 üzenetére
Én se értettem még nem lettek gyerköceim. Addig elvoltam a bénábbnál bénább kamerákkal. Aztán azt vettem észre, hogy jó pillanatokban nincs nálam sose a kompakt gépem. Aztán meg azt, hogy a kamerás mobilom ugyan jó képet lő ha szépen rákészülök mert amúgy az AF olyan lassan fókuszál, hogy hasonlóan szar képeket készít vele az ember mint egy béna kamrás mobillal. Erre volt megoldás valahol az EDOF de ott ugye a képek minősége nem volt annyira jó mint egy jó AF kamerás képe persze rákészűlve a pillanatra ami kb képtelenség.
Ezeknek a telóknak ott van létjogosultsága, hogy mikor az esemény van kiveszem a zsebemből és készítem a képet mindenféle állítgatás nélkül. A kép pedig jó lesz. Nem elmosódott nem zavaros. Hanem jó. A "fosbookra" szinte tényleg mind1. Az "idiótáknak" (mert az csak a nyomik használják
) jó a paca is. De a gyermekeimről szeretném a legjobb pillanatokat "eltenni" telefon pedig mindig van az embernél (bár ez is nyomi dolog de mind1).
-
Nietzsche_
tag
válasz
(An)Dante #27 üzenetére
"Szerinted miért a HTC One X érdemel díjat? Miért nem a hasonlóan felszerelt Huawei Ascend D quad XL vagy a szintén négymagos ZTE Era? Miben jobb a HTC alkotása? Miben előremutatóbb?"
100%-ban jogos a kérdés!
Magyarországon is azért hónapról-hónapra látom, hogy hogy szerez egyre nagyobb nevet magának a ZTE vagy a huawei... és ezt a névszerzést viszont elsőnek az alacsonyabb kategóriákban kellett elérnie... ebben jó úton járnak... U8500, Blade, Skate, S7 Ideos Slim, Mediapad, s mind-mind minőséget is adott a maguk árkategóriájában a vásárlóknak... Ez szerintem egy járható ösvény, és ha nem vesztik el ezt a stratégiai felépítettséget, árazás/tudás arányt, akkor nem lesz nekik megállás az elkövetkező években... egy lapon említik majd rövidesen akár a Samsunggal vagy egyéb gyártókkal is.
-
Nietzsche_
tag
Soha nem fogom megérteni ezt a kamera-őrületet telefonoknál... Normális optika nélkül semmit sem ér az egész... az meg nem egy-két-egynehány centiben mérhető.... Posztolgatni meg bőven megfelel akár egy átlagos 5 MP-s kamera is. Nem foglal olyan nagy helyet egy mai normálisabb kamera, hogy tömegével arra hivatkozzanak az emberek, hogy nehéz 'kéz közelben tartani. Inkább tartok kamerát, amit minden szempontból annak lehet nevezni és értelmes telefont, amivel bármit meg lehet csinálni, ami számomra a kielégítő funkcionalitást jelenti.
Egy félig elvarrt szálnál már, amire nem igazán várható már normális szoftveres lehetőség, bővíthetőség és így azt sem értem, hogy miért indít be ennyi embert. A Nokia eddigi bukása is ebben áll. Tologathatják
A Galaxy S II méltán lett 2011 legjobb telefonja a túl-hypolt korlát-építő/korlátoló operációs rendszerekkel és telefonokkal szemben...
Top hardver, s inkább legyen meg egy szabadság, szabad bővíthetőség szegmentáltság mellett mint egy kicsi szoba ahova bevagy zárva egy több ezer oldalas szabályzattal, hogy mit tehetsz meg és mit nem...
-
Quasi_modo
nagyúr
Hogy jöhet mégis számításba
Úgy, hogy a Symbian megszűnése után számomra nem nagyon van más. Alma soha, Android isten ments. Marad a WP meg a Bada. Ezek közül a WP-ből tudom kinézni az esetleges továbbfejlődést. (Úgy képzelem, hogy előbb utóbb meg kell hajolniuk a vásárlók igényei előtt, vagy mennek a levesbe) Lényeg, hogy a WP-ből kinézek valamit, de sajnos a felület változatlanul rideg és barátságtalan a Symbian-hoz képest. A sebesség nem minden.
Megjegyzem meglehet, hogy a Win8 új felületét sem biztos. hogy le tudják nyomni a felhasználók torkán. -
gzbotii
nagyúr
válasz
#13260800 #110 üzenetére
Jo, jon ujra az a resze a tortenetnek, hogy a WP Nokia&Mango elott nem volt rekelamozva, legtobb helyen kaphato sem..Igy eleg nehez hozzaferni. Lasd, most eleg sok reklam megy rolla, a Nokiakat meg veszik is. De ez most kezd megindulni. Anno a G1 sem volt iPhone ellenfel ugyebar.
-
törölt tag
úgy látod valaki tud versenyezni az olcsóbbnál olcsóbb Androidos eszközökkel? Lassan az Alma részesedése is olvadásnak indul. A WP meg.... na azt inkább hagyjuk. Nem tudom elképzelni mi okozhatna nálunk robbanást. Szerintem a 10%-t évekig nem lépék át (de az is lehet, hogy soha).
-
-
lorand99
tag
Ez nem válasz, ennél a Nokia N8, és valószínű ez is sokkal jobbat készít. Inkább mai középmezőnybe tartozó minőség. Ne felejtsd el profi csapat próbálja ilyenkor a legjobbat kihozni a készülékből, átlagos használatban csak rosszabb lesz. (ez a Nokiára is igaz)
iPhone 4S sample fotó például.. -
AS
félisten
Itt a HTC válasza:
One X kamera sample:
LINK
Ez is jó. -
gzbotii
nagyúr
válasz
kolosanyi #99 üzenetére
Korlatolt a WP, de azert vannak hibai a symbiannak is.
En arra gondoltam, hogy van i4s telefonja, de meg iTunes accountja sincsugy hasznalja mind egy monokromos nokliat..
Catroot: En is droidon szocializaoldtam okostelefonok teren 4 honapig, az utobbi idoben is volt egy par belolluk, szarra-hugya lehet hegeszteni a rendszert mert baromi nyilt minden. De ennek vannak hatranyai is.
Akarcsak a symbianal. Es symbiannak is vannak elonyei WP-vel szemben. De az aranyok ugyeDe azt mar ne mondjak, hogy a symbian gyorsabb meg stabilabb rendszer...
Az, hogy a WP minimalista az hol baj? Tobbek kozt, nekem az tetszik, hogy hogy nez ki az egesz. Es nem a kezdolapon a teli-ok, hanem ugy az egesz rendszer (aki hasznalja, tudja) De persze izlesrol nem lehet vitatkozni
-
catroot
veterán
Nokia PureView confirmed to come to the Lumia Windows Phone family
Na, kezdhetünk spórolni, mert megerősítették
@gzbotii
Azt azért el kell ismerni, hogy a Symbian-ban vannak olyan dolgok, amik nincsenek wp7-ben. Szóval aki onnan jön át, biztos hogy hiányolni fog sok mindent, persze kap cserébe mást.
(Használtam Nokiát illetve Samsungot ezzel a rendszerrel. Akkor nekem megfelelt, ma viszont semmi pénzért nem mennék vissza - bár más OS-re sem)
-
kolosanyi
veterán
Bocsi, hogy kívülállóként beleszólok, de elég érdekes felfogásra vall, hogy az, aki egy agyon egyszerűsített, minimál rendszert használ, az expert user, aki Symbiant, az ódivatú, aki droidot, meg iOS-t az meg csak menőzni, felvágni veszi a telefont és semmire se használja, még netcsomag sincs a készüléke mellé (amúgy meg mi van akkor, ha nem kell neki mobilnet, mert mindenhol van wifi, ahol használja?). Félre ne érts, nekem is bejön a WP, de egyelőre nagyon korlátoltnak tartom.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
#13260800 #96 üzenetére
user hulyites? Szerintme ezt hagyuk meg a "meno" droidnak es felvagos iOS tulajoknak akik net nelkul hasznaljak a telefont. Aki WP vesz, tudja mire vallakozik, mit akar.
De nehogy azt mond mar, hogy a symbian jobb, meg gyorsabb, stabilabb mert akkor hatast vetek a rohogestol
you make my day
-
törölt tag
Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam. Ebből nem derül ki semmi. Illetve az, hogy a sarkítás nagymestere vagy a WP még nincs 5%-n és a Symbian sincs 20%-n. Ráadásnak ez egy bővülő piac. Így a részesedése akkor is csökken ha ugyanannyi fogy. Tendenciát elég érdekes, hogy meg tudtál állapítani ebből
WP mobilok egyenlőre felbontásban verik a Symbiant az összes többi dolgoban meg nem (ráadásnak nekem ez egy szinte lényegtelen dolog). Persze a marketing benyomja az embereknek, hogy az hű de mennyire jó de nem én leszek az aki 5% felé nyomja a WP eladásokat. A Nokia legnagyobb melléfogása volt az a rendszer.
-
válasz
Quasi_modo #90 üzenetére
apolloval ígérik és szerintem várható is lesz...S szerintem az apollóval jön megint egy rakás feature mint pl a mangoval is jött...
Dyra: ezt elemezgesd
. Finnország 2012. hetedik hét (most asszem a 9-ik jön). Ha a tendenciák folytatódtak akkor már 20% alatt ott a symbian és 5% felett a wp7 ...
Sőt még az első két vonal is csökkent
ios és dorid
-
törölt tag
Nem tudom a WP az a tipikus futottak még kategória. Na azt valóban senki sem használja. Jobb, hogy Symbiannal dobták ki.
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #90 üzenetére
A WP7-ben olyan korlátok vannak, amik ha jól tudom, nálad kizáró tényezők, vagyis korábban biztos így volt. pl a minimális testreszabási lehetőségek, a bt filetransfer hiánya, a mass storage mód hiánya, stb. És ezek nem is fognak változni a jövőben. Hogy jöhet mégis számításba?
-
Quasi_modo
nagyúr
Ha ez igaz megvan a következő telefonom vásárlásának dátuma
Ha igaz. Nyilván átkerül a WP7 vonalra is ez a technológia, de ehhez még magának a rendszernek is változnia kell. Nálam még az is játszik, hogy a WP7-ben ugyan látok fantáziát, viszont messze nem olyan barátságos mint a Symbian. Sőt: kifejezetten rideg.
De ez az én véleményem. -
joey04
titán
válasz
krisztianAMG #82 üzenetére
téves. hely (topik) és emberfüggő kinek vágják a fejéhez, tapasztalat.
-
kolosanyi
veterán
Nem csoda. Ez a cucc nagyobbat ütött, mint Chuck Norris... Személy szerint ez az egyetlen telefon tudott lenyűgözni idén, a többi csak szöszmöszölgetés a SoC váltogatásával. Ami fontos meg minden, de egy ARMv7-es, 1 GHz-es mai vas még vagy egy évig (akár tovább is) mindenre elég lesz, szóval igazi innovatív fejlesztés nincs benne. Ellenben a Nokia nem semmi dolgot tett le az asztalra.
-
"Ezek" számoltak mindennel de ez egy innovációs díj azaz az a telefon kapja ami a legtöbb innovációt hozza...
- az n+1 mag nem innováció
- az nagyobb kijelző nem innováció
- a több memória nem innovációviszont egy Mpixel alapú 3x-6x (felbontástól függően) optikai zoom a mobilokban illetve ekkora szenzorméret már a legtöbb innovációt hozó megoldás volt az idei rendezvényen. Az más kérdés, hogy ez se sok de ez már más téma
-
gzbotii
nagyúr
Amikor ezek a Nokianak adtak azt a dijat, nem szamoltak a Huawei gepeivel, vagy estleg HTC One X-t kifeletettek
Nagy kamera meg minde de ez a mobilokrol szolt es nem fenykepezogeprol...
Nem trollkodni jottem, de ez szamomra igencsak meglepo
-
No-kia
addikt
újabban egyre jobban tetszenek a nokia telefonok, csak elindulnak végre felfelé és nem a lejtőn lefelé haladnak
-
kenwood
veterán
kb. mennyi helyett foglal egy 41 megapixeles kep ?
bovitheto a 808 micro sdvel ? -
Peterson_
addikt
válasz
hülyegyerek #68 üzenetére
Többnyire igaz, viszont az én ismerőseim között is van nem egy, aki a mai napig kitart a symbian mellett, az új variánsokkal meg a végletekig elégedett...én elismerem ezt a fejlesztésüket -is-, a windows készülékeik is nagyon impozánsak.
De vagy 4 évnyi márkahűség és türelem után én már átpartoltam droidra.
És mivel már az első naptól azt nyújtotta a rendszer amit vártam, maradok is...aztán tehetnek akármit a telefonjaikba.
Ezzel sokan ugyanígy vannak szvsz. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
hülyegyerek #68 üzenetére
Aki annyira rühelli a rendszert az nem veszi meg a kamera miatt sem.
SZERINTEM. -
Picike8
aktív tag
Ebben a telefonban két hiba van. Az egyik, hogy túl szép. :-) A másik meg az, hogy nem WP7 fut rajta. :-(
Amúgy grat finnek, szép munka! -
hülyegyerek
addikt
válasz
Quasi_modo #67 üzenetére
Azt ők is tudják, hogy aki ezt meg fogja venni, az a kamera miatt teszi majd, és abszolút nem a rendszer miatt.
-
törölt tag
Gondolod a jó isten okosabb ebben a témakörben mint az MWC illetékes zsűrije? Neki minek mobil vagy fényképező? Még jó, hogy nem hallgatsz rá. Az MWC zsűrije viszont éppoly kütyü mániás mint én vagy te. Ellenben veled lehet nekik picikét több összehasonlításai alapjuk van. 20 millió a mai világban? Pár éve egy telefont még évekig nyúztam, most azt veszem észre, hogy egy év és újat akarok. Jól működik marketing gépezet. Elhiszem, hogy kell nekem a nagyobb felbontás vagy akár a jobb kamera. Ilyen ez a rendszer. 20 milla? Simán meglesz.
-
törölt tag
"A finn gyártó számára az idei rendezvény még egy komoly díjat hozott, hiszen a bizottság döntése szerint a PureView 808 kapta a legjobb új telefonnak, készüléknek vagy táblagépnek járó díjat. Fontos megjegyezni, hogy a zsűrit nem maga az 1/1,2 hüvelykes 41 megapixel kamera nyűgözte le, hanem a köré épülő szolgáltatások, hiszen a rendszer 5 megapixeles fotók esetén is háromszoros, HD videók rögzítése esetén pedig négyszeres illetve hatszoros veszteségmentes nagyítást tesz lehetővé. Ehhez hasonló korábban csak nagyméretű, kis fényerejű és megkérdőjelezhető minőségű optikákkal volt elérhető, így a legtöbb telefon csak jelentős minőségromlással járó digitális nagyítást tartogat a repertoárjában."
forrás: http://mobilarena.hu/hir/pureview_808_az_idei_mwc_legjobbja.html
Van a te véleményed meg egy MWC zsűri vélemény. A zsűrit piaci elemzők és újságírók alkották. A Symbiant te helyezgetheted akárhova ez a telefon akkor is nagyon nagyot szólt és borítékolom, hogy rekord eladásokat fog produkálni.
-
stewe780
őstag
Ez a teló megérdemelten lett a legjobb. Az N8-at még mindig nem sikerült megközelíteni a konkurenciának, erre a Nokia bedobja a 808-at. Szép volt, köszönjük!
-
joey04
titán
Neki a kedvenc kütyüje az iPhone. Kedvenc cége az Apple.
Ez tény. Ettől még a Symbian elé helyezem a wp7-et, és az androidot is, tehát ezzel nehéz lenne magyarázni. Ezen felül ilyen fejlesztést senkitől nem tartanék nagy durranásnak. Még a "kedvenc cégem" kamerás felhajtásánál sem örömködtem, amit az előző modellnél reklámoztak. Pár éve nem igazán látható érdemi fejlődés kamerák terén, a csúcskategóriában. De igazából nem is kell, ezért. -
Hobbbyt
őstag
válasz
#13260800 #58 üzenetére
Igen, én is láttam olyan terveket.. és kicsit várom is, mert eléggé szimpatikus maga az elgondolás.. De nem 1-2 évben belül fog ez bekövetkezni.. hisz szoftveresen még nem tart ott a dolog. Am szerintem a jelenlegi 2 magos gépek is képesek lennének egy jobban optimalizált win7 szintű oprendszer futtatására.. már csak abból indulok ki, hogy a Intel Atom 1.2Ghz-en 1gb rammal nagyon szépen viszi a win7-et persze tudom, hogy az utasításkészletektől kezdve rengeteg mindenben van eltérés.. és erőben is van némi előnye a Atomnak. De akkor is.. Pl Atomon nem lehet Full HD filmet nézni... az S2 röhögve viszi
-
törölt tag
Láttam olyan terveket, hogy amint hazaértél fogod a mobilt ráteszed egy dokkolóra amin van egy nagy monitor billentyűzet és egér. Ezek után mint PC-t használod tovább. Ide látom értelmét a 4 mag-nak. Amúgy csak a játékok azok amik ezt majd valamikor ki fogják tudni használni.
-
tcsfm
tag
hát nekem pl...fényképezőgéppel (dSLR) pipacsokra mész meg az asszonyra pálmafák alatt, de basszus, fel kéne fogni hogy 2012-ben nem azért van optika egy rádiótelefonon hogy megnyerd a World Press Photo-t, mint azt pár imbecillis Apple fan hiszi, hanem azért ha leugrasz a Kókadt Trágyaszórók koncertjére, és mikor a basszer beleszékel a zongorába, na azt egyből kipostold.
-
Hobbbyt
őstag
Azért nem éppen hasonítható össze a PC-s világ megaherz háborúja a mostani telefonos mag háborúval. Ugyanis 2000 körül igen igen szükség is volt a teljesítmény növekedésre... Ugyan ez nem mondható el a mobilos világ jelenlegi állására... Már a 2 mag is elég mindenre és még annál is többre. Nem értem minek a 4.
-
lorand99
tag
A videó nagyon jó (lenne), viszont nem a telefon "mozgatásával", hanem a képstabilizátorral vannak nagy gondok, olyan, mintha nem is lenne. Az erős hardver meg azért lett volna jó például, mert a "zoom"-nál és a gyors mozgásoknál nem dobálná a szemnek bántóan a framerate-et.
-
Abysmal
aktív tag
Értem én, hogy ízlések és pofonok, de ronda a lumia 800 és a 900? A 800-at sokan az eddigi legszebb telefonnak nyilvánították ki, és ha ez talán nem is teljesen igaz, de szerintem is nagyon szép. A 610 nem egy díjnyertes külsővel rendelkezik, de elmegy. A 710 szerintem is ronda. Kíváncsivá tettél, ha szerinted ezek rondák, akkor melyik telefon a szép?
-
zord01
senior tag
Én kifejezetten örülök neki, hogy ilyen irányba is megy a fejlődés, nem csak a teljesítményt (meg a képátlót) növelik ész nélkül. Kicsit olyan ez, mint anno a 2000-es években a prociknál a megahertz háború.
Én kb négy dologra használom a telómat, és számomra ezek fontosak igazán: fotózás (nyilván utcai, ad-hoc fotózásról beszélek, nem hobbi szintű fotózásról, mert arra nyilván alkalmatlanok a telefonos kamerák. Ill eddig azok voltak), zenehallgatás,GPS, és tudom, hogy ezt senki nem fogja nekem elhinni, de telefonálás.
Ötödik nagyon mellékes funkció a net, hogy míg melóhelyre beérek, legyen mit olvasni a villamoson. Ha nem lenne net, nem sírnám el magam.Szóval öröm látni, hogy a Nokia lényegi dolgokat is fejleszt, nem csak ész nélkül próbál alá nyesni a konkurenciának egy +5%-kal erősebb telóval.
Az más kérdés, hogy szvsz borzalmasan ronda telefonokat gyártanak mostanában.(Lumnia 610, 710 és a még náluk is rondább 800-as, 900-as), de reméljük előbb utóbb kinövik ezt a korszakot.
Az hogy mennyire lesz sikeres ez a teló, az árán múlik, meg azon, hogy Symbával jött ki.
Szóval ha ez a modell nem is lesz nagy sikere, feltételezhető, hogy az itt bevezetett technika, ha olcsóbb lesz, és modernebb platformra jön ki talán vonzóbb, és sikeresebb lesz a jövőben. -
zsigus
őstag
Azt tényleg nem értem, hogy egy ilyen újításról szóló három! hír közül miért nem kiemelt egyik sem (ráadásul úgy, hogy a Nokia mint támogató is jelen volt az úttal kapcsolatban), ellenben a Sony semmitmondó interjúja már elég sok ideje kiemelt hír. No mindegy.
Egyébként aki nem tartja nagy újításnak és nem is érdekli a telefon, az miért írogat 3 topicba is az elejétől kezdve? Értettük először is (már aki odafigyelt rá).
Hogy ON is legyek: sztem megérdemelte a díjat. Ha valaki más tette volna le az asztalra akkor is megemelném előtte a kalapom, de én személy szerint örülök, hogy a "rokonok" voltak, és nem valami távol-keleti vállalat.
A piacnak is az lenne a legjobb, hogy ha a Nokia is ismét visszanyerne a régi fényéből valamennyit (még ha nem is az egészet), már sokszor bebizonyították, hogy vannak jó ötleteik/fejlesztéseik, és az eszeveszett kijelző méretnövelés és"sokmagosítás" sztem nem tartozik az innovatív megoldások közé.
Ugyanaz a helyzet mint a PC-knél, hiába van 8 mag, ha semmi nem használja ki. Ettől függetlenül kell ilyen téren is a fejlődés a mobiloknál, ahogy a PC-knél is, de ez önmagában kevés.
-
Bobó_20
aktív tag
válasz
(An)Dante #30 üzenetére
Ezt olyan jól megfogalmaztad, hogy felesleges tovább firtatni
Mellesleg ez a fícsör teljes mértékben el fogja adni a készüléket, ami talán megdobja a Nokia részesedését is. Tényleg innovatív, nem is értem, hogy más gyártók miért a processzorok, és kijelzők terén viaskodnak...mondom ezt úgy, hogy nem szeretem a Nokiát... -
-
Joe 89
tag
Nem is értem mért nem az ilyen szintű kamera az alap az új telókban a négymagos processzor, meg a HD kijelző helyett...
Kegyetlenül odaver a cucc videórögzítés terén. Itt egy rövid tesztvideó, bár eléggé mozgatják a telefont felvétel közben: [link]
-
=Mentor=
őstag
Az a nagy büdös helyzet, hogy minden Nokia topikban csak trollkodsz, de amikor kérdeznek valamit akkor megy a nagy mellébeszélés . Nem is értem miért nem mentél politikusnak...
Nálad a jó telefon egyenlő a jól támogatott erőművel (amikhez lassan 2 aksi is kevés lesz de nem lényeg) , azt hiszem a többség nem ilyen sznob szempontok alapján választ telefont.
-
joey04
titán
válasz
(An)Dante #27 üzenetére
mi miatt érdemelte volna meg a legjobbnak járó díjat? A rendezvényen több HD kijelzővel és négymagos processzorral szerelt mobil is volt
Ismételni tudom magam:
de ez szubjektív, mint minden.Egyébként pl azért, mert a Sony nem hozott ilyen erőművet, a Samsung később hozza, de gondolom valami amoled kijelző benne, tw felülettel. A többiek meg support szempontjából nem jöhetnének szóba nálam, a zte meg többi gyártó vicc kategória a szememben. Nokiától nagyon jó WP7-es telefonokat várok, ami meg is valósult, csak már korábban: A Lumia 800 a legjobb telefon szerintem közöttük, nem elszállt méretekkel hozták ki, erős vas is van benne wp7-hez képest, és minőségi anyagok is vannak benne. Igaz, sajnos Amoled, de nem annyira szutyok a fehér szín rajta, mint a Galaxy telefonokon.
-
törölt tag
Hiányolom ezt a kiemelt hírekről tisztelt Mobilarena! Mindenfajta muksókkal az interjúk ott vannak akkor ez is odafért volna.
-
gybazsi
senior tag
Az biztos, hogy ez a kamera megoldás az utóbbi évek egyik legátgondoltabb fejlesztése a mobiliparban. Legalábbis szerintem. Valahogy olyan érzésem támadt, amikor a cikket olvastam róla, hogy ez baromi nagy ötlet.
-
AS
félisten
Egy kis érdekesség. Legnagyobb Amcsi oldal szerint ezek voltak legérdesebb készülékek:
Amik hoztak valami új dolgot
Nokia 808 PureView
Samsung Galaxy Note 10.1
Panasonic ELUGA
Samsung Galaxy Beam
Asus Padfone
LG Optimus 3D Max
Acer CloudMobile -
=Mentor=
őstag
Jellemző szerinted az a nagy újítás, hogy az elérhető legjobbé vasat (procit, legnagyobb kijelzőt belerakjuk) egy masinába és kész.... Ez maximum a chip gyártóját dicsérheti, de a mobilgyártó céget semmiképpen! Mellesleg a 4 magra semmi szükség ezt ki lehet jelenteni!
A Nokia ellenben valódi innovációt hozott, amikor összehasonlítjátok a digitális fényképezőgép gyártókkal a Nokia 808 teljesítményét, akkor nézzétek meg azt is, azok mennyivel nagyobb optikával érnek el hasonló eredményt!
-
(An)Dante
őstag
A Huawei esetén ott a Dolby hangzás. Szerinted az SLCD2 vagy a Beats Audio a HTC érdeme?
Komolyan kérdezem, mi a forradalmi fejlesztés benne ami:
1) kizárólag a HTC érdeme
2) semmilyen más készülékben nincs,
3) vagy esetleg ilyen kombinációban nincs?A HTC One X szerintem is egy nagyon jó készülék és sokban messze túlmutat a Nokia megoldásán. Csak nem látok benne semmi olyan, amivel behozhatatlanul túlmutatna a konkurencián.
-
(An)Dante
őstag
A Nokia 1/1,2 hüvelykes 41 megapixeles szenzora 1,4 mikronos képpontokból áll. A konkurens gyártók által előszeretettel használt 1/3,2 hüvelykes szenzorok képpont mérete néha inkább 1 mikron közeli, vagyis esetenként még képpontonként is kevesebb fény fogadására alkalmasak.
Abban igazad van, hogy a háromszoros nagyítás a PureView technológia esetén is veszteséggel jár, ám még ebben az esetben is minden képpont egy valódi szenzorpixelnek felel meg. Más gyártók termékeinél az 5 megapixeles fotó háromszoros nagyítása azt jelenti, hogy a szenzor minden egyes képpontja 3x3 pixeles méretűre lesz felnagyítva, mely nyilvánvalóan semmilyen valóságos információt nem tartalmaz, csak egy hatalmas „paca” lesz. A helyzetet tovább rontja, hogy a szenzorok csak intenzítást mérnek, vagyis egy 5 megapixeles szenzor esetén 2,5 millió csak a zöld, 1,25 milló csak a kék, 1,25 millió pedig csak a vörös szín erősségének mérésére alkalmas, míg a másik két színössztevő interpoláció útján kerül meghatározásra. Normál szenzor esetén a háromszoros nagyítás azt jelenti, hogy 2 zöld, 1 kék és 1 vörös képpontból (RGBG szűrő 2x2 pixelen) 6x6, azaz összesen 36 vörös, 36 zöld és 36 kék össztevőt tartalmazó képpont épül fel, vagyis 4 mért értékbből 108-at állít elő a szoftver. A PureView esetén azonban 4 mért értékből 12 kerül csak előállításra, mely a legtöbb kamera esetén a zoom nélküli legjobb eredmény.
1080p felbontású HD videó felvételekor (zoom nélkül) a PureView szenzor minden egyes pixelt 8 zöld, 4 kék és 4 vörös képpontból állít elő, vagyis egyetlen színösszetevő esetén sincs szükség becslésre.
-
AS
félisten
Hát igen Nokia megérdemli most. Sok Hd csoda mellett ez igazi jó termék lett.
A SGS2 meg nem viccből lett 2011 legjobb telefonja , 8 honnap alatt 20 millió db kelt el.
Nálam még külön pontot kap a Huawei mert semmiből jöttek elő. -
(An)Dante
őstag
Senki nem monda azt, hogy terére kellene borulnod a Nokia kamerája miatt.
Az MWC zsűrije viszont úgy ítélte, hogy az optikai zoomot kiváltó technológia olyan fejlesztés, ami elismerésre méltó.
A HTC One X valóban jó készülék, de pontosan mi miatt érdemelte volna meg a legjobbnak járó díjat? A rendezvényen több HD kijelzővel és négymagos processzorral szerelt mobil is volt, ráadásul a dizájn sem tette kényelmesebbé a használatot. Szerintem a Tegra 3 az Nvidia és az ARM érdeme, a kijelző, a RAM és a Flash pedig egy másik gyártóé, akik szintén elismerésre méltóak lennének. Szerinted miért a HTC One X érdemel díjat? Miért nem a hasonlóan felszerelt Huawei Ascend D quad XL vagy a szintén négymagos ZTE Era? Miben jobb a HTC alkotása? Miben előremutatóbb?
-
MorphBCS
tag
Számomra a nagy kérdés, hogy mennyi lesz az ára?
Külsőre nem a kedvenc, de tetszik, a Symbiant mindig is szerettem, szóval jöhetne jó áron jó erős akkuval.
Több oldalon olvastam, hogy májusban jön 599$-os nyitóáron (ami ma ~135k), de kis hazánkban ezt 200 rongyra tippelném -
chabusch
tag
"veszteségmentes nagyítást tesz lehetővé"
Ha jól rémlik, a 8 megás képes azért olyan jók, mert a 41 megát oversamplingnek tekinti, és abból alkot 8 megás képet. Ha viszont zoom-olok, akkor a kép már nem 41 mega oversamplingből áll elő, hanem 8 megányi képpontból, azaz igaz, hogy számszerűen tekintve nincs veszteség, de képminőségben nagyon is van, hiszen az oversampling kiiktatása miatt megjelenik a zaj és minőségromlás. Emiatt kicsit bullshit-szagú a fenti idézet.
Ha valaki jobban tudja, kérem, cáfoljon meg.
-
V.T.CS.
senior tag
az a durva hogy ez várható volt a cikkek alapján.de látszik hogy sokan csak fröcsögnek a topic-ban és nem olvasnak cikket. a kommentelést is tanulmányi teljesitményhez kéne kőtni,nem csak a szavazást.vivá jobbik.
-
(An)Dante
őstag
A zsűri a fejlesztéseket díjjazta. Azért, mert összedrótozol egy más által gyártott HD kijelzőt és egy négymagos Nvidia processzort még nem vagy innovatív. Ha a show erről szólna, akkor a számítógépemben való processzor, RAM és monitor cseréért is innovációs díjat kapnék. Sajnos idén valahogy nem volt túl sok újdonság ami a szolgáltatásokat vagy a használhatóságot illeti. Remélem a jövő év nem a nyolcmagos processzorokról és a 7 hüvelykes mobilokról fog szólni, hanem olyan újításokról, ami valóban megkönnyíti a másokkal való kapcsolattartást és tényleges előrelépést jelent a mindennapi használat terén. Mint például amit a hosszabb üzemidő hozna.
A PureView esetén a kamera mellett a hatalmas dinamikatartományú hangfelvételek rögzítésére alkalmas mikrofont, a mélyen integrált térhatású Dolby hangzást és az 500 városban használható tömegközlekedési útvonaltervezőt is méltányolta a zsűri.
-
Cyberpunk
félisten
Egyetértek ez nagyot ütött.
-
Dogmatix
tag
a képminőségbe a szoftver legalább annyira beleszól mint az optika minősége. Nem egy tükörreflexes gép van, ami a szoftver miatt volt szar, aztán kiadták a frissítést és máris szebb képet csinált ugyan azzal az obival. Kicsit parasztvakításnak tűnik ez a 41megapixel, de ha azt nézzük, hogy így elég ezt megvennie az embernek és kap egy telefont+ egy kompakt fényképezőt akkor érthető is lehet; de ki az akinek nincsen manapság fényképezőgépe? Örülök hogy Symbian került rá és nem droid!
-
krisztianAMG
senior tag
Lehet, hogy én éretlmezem rosszul a technológiát, de nekem az jött le, hogy ennek az egésznek az oroszlán részét a software-es rész alkotja, nem pedig az előre agyon szidott 41 Mpx-es érzékelő...
-
Misály
addikt
válasz
Brutális eb #16 üzenetére
Tehat nincs erved... e-penisz es pont
-
Brutális eb
addikt
Ha válaszolnék elindúlna egy flame lavina.
Én meg birom állni az elindítást...On!
Mondjuk érdekes,hogy a legjobb új készülék díjat biztos nem adtam volna neki.
Konkrétan csak a kamerája új.
A leg innovatívabb fejlesztés okés lett volna.Mondjuk nem ismerem az idei kategóriákat úgyhogy..... -
Apika
addikt
Nem kell még temetni a Nokiát, mindig előrukkol valami kuriózummal...
-
hülyegyerek
addikt
Lájk
. Nem sok jót írtam a Nokiáról mostanában, de ez a telefon meglepett. Pozitív értelemben.
-
catroot
veterán
Fú látom, ebben a topicban is kezdődik az egész dolog előröl (mé' 41 megapixel, e-penis ésatöbbi), immár harmadjára...
-
Gusztáv
addikt
A One X semmi olyat nem nyújt, amit a többi gyártó valamely modelljében ne lenne megtalálható (a Sense-en kívül). A Nokia megoldása meg egyedülálló a telefonok között (meg talán a fényképezőgépeknél is). Nekem jobban tetszik ez a fejlődési irány, mint a x magos processzor meg a tepsi méretű kijelző.
@Brutális eb, rinbando: látom pont a lényeg nem jött át. Nem az a lényeg, hogy 41 mpixeles képet csinálj, hanem hogy 5 mpixelen tudsz nagyítani (mintha lenne optikai zoom, és nincs fényerőveszteség az optika miatt), plusz kisebb felbontáson összevonja a pixeleket és kevés fénynél is használható képet csinál.
-
Misály
addikt
válasz
Brutális eb #8 üzenetére
Miert e-penisz?
-
rinbanbo
tag
Az én telefonomban 41 mega pixeles a kamera ...xdxd ez mekkora már...
-
Brutális eb
addikt
Hmm több mint érdekes.
Az e pénisz -re játszás látom még mindiig megéri. -
Szép teljesítmény gratula.
-
catroot
veterán
Gratula!
-
joey04
titán
na itt legalább helyesen lett leírva, hogy milyen díjat nyert. a legjobb új eszköz lett, a legjobb okosteló az sgs2. igaz egyikkel sem értek egyet (
), elég csak annyit mondani: One x.
-
prolad
addikt
Nem meglepő,az androidos újdonságokat csak a márkajel különbözteti meg,csúcs wp7-es meg nem jött (lesz majd?).Emellett egy ilyen kamerás ötlet abszolút nyerő,már csak azért is ,mert jól szemlélteti a rendszerben rejlő lehetőségeket.
-
bok92
addikt
Érdekes...
-
rakloo
aktív tag
41 megapixeles telefon?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az 5 megapixeles fotók esetén is háromszoros valódi zoommal kecsegtető Nokia PureView 808 nyerte a Mobile World Congress legjobb újdonságának járó díjat.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elden Ring
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- További aktív témák...
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Egyedi telefonszám, szép szám, Vodafone +3670-791-9999, +3670-793-9999
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest