- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemlehet
őstag
De én nem azzal vitatkozok, hogy nehéz megvalósítani, vagy abban a formában ahogy jelenleg gondolunk rá lehetetlen. Tehát a levegőre kivetítés része tényleg bajos fizikailag. Lehet kitalálnak valami alternatív utat, erre mondtam, hogy a mérnökök mindent megoldanak, csak idő és pénz kérdése. Tehát ha azt mondod itt a levegőben jelenjen meg ez a két 3D-ben akkor hidd el meg fogják oldani. Volt egy előadás az egyetemen, hogy a fény hullámtulajdonságát kihasználva az aktív zajszűréshez hasonlóan képesek befolyásolni a látott képet. Csak k*rvára másnapos voltam nem tudtam rá figyelni. Ebből az irányból megközelítve akár a lehet is....
Amúgy meg nem kell győzködnöd, én nem azt mondtam, hogy "Köcsög Samu/Apple, miért nem adja mán ki , hisz Tesla már rég megcsinálta". Csupán arra próbáltam rávilágítani az egyik korábbi HSZ-re reagálva, hogy semmi értelmét nem látom kijelzőn az augmented reality-nek. Mondjuk egy kocsi szélvédőjére vetített GPS, vagy a Google Glassban lévő lehetőségek mások, de amit pl jelenleg a Vita vagy a 3DS nyújt augmented reality néven az kutyafüle. 10 percig jó poén de semmi másra sem jó,
Tudományos fronton most a Higgs-bozont sikerült "megtalálni" vagy 3,5 szigma valószínűséggel (legalábbis én még itt tartok, aztán lehet, hogy lemaradtam; 5 szigmától lenne igazi felfedezés), a mai legjobb elméletünk, a Standard-modell szerint ez felel a tömegért, így a gravitációért is. Közvetíteni pedig a graviton közvetíti a hatást, ami egy feltételezett részecske, nem tudjuk, hogy létezik-e, csak az eddigi tapasztalatok alapján felállított modell jósolja a létét.
Szóval így működik a fizika: alapja a tapasztalat.Nekem erről a gravitonnak léteznie kell dologról mindig a flogiszton elmélet jut eszembe
Ugye ott a kémikusok feltételezték, hogy minden anyagban flogiszton van és amikor elégetünk valamit ez a flogiszton ég el. Csak amikor valaminek égetés után nőtt a tömege jöttek a rendkívül logikus elméletek rá: Az anyagban a flogiszton tömege negatív
Persze ettől még igazuk lehet, csak engem erősen emlékeztet erre. -
bkercso
nagyúr
Már rég megoldották a dolgot, nézd meg az Űrodüsszeia elejét! Forgatni kell egy nagy hengert úgy, hogy a falán a centripetális gyorsulás épp 1g legyen, és kész. Vagyis egy centrifugába teszed az űrhajóst. Akkorába, hogy mindenki elférjen, és hogy a fejüknél ne legyen sokkal kisebb a gyorsulás, mint a lábuknál, és a Coriolis-erő se legyen túl nagy.
Hogy a fénynek meg kell állnia, az egy prekoncepció, és ehhez hozzáragadtatok. Nem az a cél, hogy megálljon a fény, hanem hogy térben lássuk, amit előtte rögzítettünk vagy amit generáltunk.
Sokszor az áttöréshez paradigmaváltás szükséges. Vagy lehet ilyet csinálni, vagy nem. Ha igen, akkor vagy rájön valaki, vagy nem.Ennyit tudunk...
-
bkercso
nagyúr
A gravitációs tér olyan szerkezetű tér, amiben a tömegre azzal arányos (vagyis a tehetetlenséggel arányos) erő hat. Éppen a tehetetlen tömeg és a gravitáló tömeg kísérleti tapasztalata alapján mondta ki Einstein az ekvivalencia elvét, vagyis hogy egy semleges térben gyorsuló kabint és egy homogén gravitációs térben nyugvó kabint nem lehet egymástól megkülönböztetni: nem tudod eldönteni, hogy melyikben tartózkodsz, ha nincs ablaka, amin kinézz az állócsillagokra, mert a tér szerkezete mindkettőben ugyan olyan. Ebből vezette le az általános relativitáselméletet, ami a gravitáció alapelmélete (aztán ezt próbálják azóta is árnyalni, hogy beleférjen a kvantummechanikába stb.). A fényelhajlás is levezethető ebből a pofonegyszerű gondolatból. Meg kellett a dologhoz még egy kísérleti tapasztalat, hogypedig a fény mindenhez képest fénysebességgel terjed vákuumban.
Szóval kísérleti tapasztalat van először, aztán elmélet. Nem tudjuk, mi okozza a gravitációt.De ahogyan az elektrodinamikát, úgy a gravitációt is leírhatjuk hidrodinamikával, azzal analóg módon viselkedik: minden tömeg nyeli a láthatatlan, szuperfolyékony étert. Erőt csak akkor érzünk, ha az áramlás hozzánk képest gyorsul, ehhez kell a szuperfolyékonyságot feltételezni.
Na most ez alapján elképzelhető az antigravitáció is mint egy (folyadék)forrás hatása. Illetve a gravitációs dipólus is, mint egy hajócsavar. Annyi a nagy különbség az elektrodinamikához képest, hogy utóbbiakról nincs kísérleti tapasztalatunk.
A mágneses monopólus is leírható, de olyat sem találunk. Ez nem jelenti, hogy nem lehet ilyeneket mesterségesen létrehozni, és persze azt sem, hogy lehet.Hozzátartozik, hogy sokan "fedezik fel" ezeket az új dolgokat nem reprodukálható módon, vagyis csak a befektetőket hülyítik vele. Tele vannak a szabadalmi adatbázisok is elektrogravitációs készülékekkel, sok cikk is van erről és sok drága berendezés is épült. Csak hát nem működik a dolog, csak beleugrasztják a kalandvágyó befektetőket. Ilyen az áltudomány...
Tudományos fronton most a Higgs-bozont sikerült "megtalálni" vagy 3,5 szigma valószínűséggel (legalábbis én még itt tartok, aztán lehet, hogy lemaradtam; 5 szigmától lenne igazi felfedezés), a mai legjobb elméletünk, a Standard-modell szerint ez felel a tömegért, így a gravitációért is. Közvetíteni pedig a graviton közvetíti a hatást, ami egy feltételezett részecske, nem tudjuk, hogy létezik-e, csak az eddigi tapasztalatok alapján felállított modell jósolja a létét.
Szóval így működik a fizika: alapja a tapasztalat.A 3D-térbe vetítést elsősorban mérnöki kihívásnak látom, nem vagyok róla meggyőződve, hogy feltétlenül új jelenség felfedezése kell hozzá. És a mesterséges gravitáció megoldására is legalább akkora esély van kísérletezéssel, próbálgatással, mint elméleti úton. Már amennyiben létezhet egyáltalán.
-
bkercso
nagyúr
Szóval az a helyzet, hogy a gravitációt sem értettük meg rendesen. Nem sikerült még összeegyeztetni a kvantummechanikával. Pl. 2010-es mérési eredmény, hogy Poynting-vektor helyén a Poynting-vektor irányában más sebességgel terjed a fény, mint elentétes irányban. AZ elmélet már régen megjósolta, de kimérni csak 4 éve sikerült. Igaz 1E-20-os a hatás, de mégis. Amíg ezek a szenzációk, én nem jelenteném ki, hogy nem lehet mesterséges gravitációt csinálni.
Meg ez is nagyon érdekes, és ez sincs leírva még... -
nemlehet
őstag
Nekem nem kell elmagyarázni a dolgot. Bár azért a lehetetlen szerintem nem igaz, legfeljebb még nem tudjuk megoldani. Mai napig dőlnek meg abszolut igazságnak hitt fizikai tételek. Meg ha egy mérnöknek adsz egy feladatot és elég időt valamint pénzt a megvalósításhoz hidd el meg fogja oldani
Csak arra próbáltam célozni ameddig egy telefon vagy tablet kijelzőjén keresztül valósul meg augmented reality addig tök hülyeség. Esetleg a GoogleGlass-al/Ocolus Rift-el már van értelme, sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Gitáros topic
- Hegesztés topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest