Új hozzászólás Aktív témák
-
nemlehet
őstag
De én nem azzal vitatkozok, hogy nehéz megvalósítani, vagy abban a formában ahogy jelenleg gondolunk rá lehetetlen. Tehát a levegőre kivetítés része tényleg bajos fizikailag. Lehet kitalálnak valami alternatív utat, erre mondtam, hogy a mérnökök mindent megoldanak, csak idő és pénz kérdése. Tehát ha azt mondod itt a levegőben jelenjen meg ez a két 3D-ben akkor hidd el meg fogják oldani. Volt egy előadás az egyetemen, hogy a fény hullámtulajdonságát kihasználva az aktív zajszűréshez hasonlóan képesek befolyásolni a látott képet. Csak k*rvára másnapos voltam nem tudtam rá figyelni. Ebből az irányból megközelítve akár a lehet is....
Amúgy meg nem kell győzködnöd, én nem azt mondtam, hogy "Köcsög Samu/Apple, miért nem adja mán ki , hisz Tesla már rég megcsinálta". Csupán arra próbáltam rávilágítani az egyik korábbi HSZ-re reagálva, hogy semmi értelmét nem látom kijelzőn az augmented reality-nek. Mondjuk egy kocsi szélvédőjére vetített GPS, vagy a Google Glassban lévő lehetőségek mások, de amit pl jelenleg a Vita vagy a 3DS nyújt augmented reality néven az kutyafüle. 10 percig jó poén de semmi másra sem jó,
Tudományos fronton most a Higgs-bozont sikerült "megtalálni" vagy 3,5 szigma valószínűséggel (legalábbis én még itt tartok, aztán lehet, hogy lemaradtam; 5 szigmától lenne igazi felfedezés), a mai legjobb elméletünk, a Standard-modell szerint ez felel a tömegért, így a gravitációért is. Közvetíteni pedig a graviton közvetíti a hatást, ami egy feltételezett részecske, nem tudjuk, hogy létezik-e, csak az eddigi tapasztalatok alapján felállított modell jósolja a létét.
Szóval így működik a fizika: alapja a tapasztalat.Nekem erről a gravitonnak léteznie kell dologról mindig a flogiszton elmélet jut eszembe
Ugye ott a kémikusok feltételezték, hogy minden anyagban flogiszton van és amikor elégetünk valamit ez a flogiszton ég el. Csak amikor valaminek égetés után nőtt a tömege jöttek a rendkívül logikus elméletek rá: Az anyagban a flogiszton tömege negatív
Persze ettől még igazuk lehet, csak engem erősen emlékeztet erre. -
nemlehet
őstag
Nekem nem kell elmagyarázni a dolgot. Bár azért a lehetetlen szerintem nem igaz, legfeljebb még nem tudjuk megoldani. Mai napig dőlnek meg abszolut igazságnak hitt fizikai tételek. Meg ha egy mérnöknek adsz egy feladatot és elég időt valamint pénzt a megvalósításhoz hidd el meg fogja oldani
Csak arra próbáltam célozni ameddig egy telefon vagy tablet kijelzőjén keresztül valósul meg augmented reality addig tök hülyeség. Esetleg a GoogleGlass-al/Ocolus Rift-el már van értelme, sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Káfrtyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest