Új hozzászólás Aktív témák
-
YASS
tag
válasz
Monoceros #217 üzenetére
a dual egyszálon +5 % > single egy szálon kb.
a single több szálon +10% > dual több szálon szintén kb.
Két vagy több mag esetén, 64 bites op-on nem érdemes együtt hajtani a memókat..
legalábbis szerintem.. ( ember vagyok, tévedhetek..)
aztán lehet valaki okosabb nálam, és megmonnya a tutifrankót... -
Monoceros
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam ;).
-
-
Monoceros
csendes tag
Sziasztok!
Nemsokára tervezem új alaplap, processzor és memória vásárlását. Viszont korábban már hallottam erről a problémáról. Tud valaki valamit arról, hogy dolgoznak-e a problémán?
Pont 1333-as modulokra gondoltam, mivel azok vannak számomra megfizethető árban, 2*2GB-os modulokra gondolok. Olvastam, hogy nem áll fenn a probléma akkor, ha nem ugyanabba a channelbe rakjuk a memóriákat. Viszont akkor ha jól gondolom, nem használhatom ki a dual channelt. Ez mekkora teljesítmény csökkenést jelent?
Vagy inkább érdemesebb beruházni egy 2GB-s 1600-as modulba, és később venni még egyet?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #169 üzenetére
[link] Ez jó lesz ellenségnek?
-
mmdms
addikt
válasz
Aprósólyom #212 üzenetére
Ez van meg a boniem.
-
-
mmdms
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #208 üzenetére
Az AMD is készül a szoftveres renderelés visszatérésére. Azért nincs még a köztudatban Larrabee típusú terméke, mert az csak 2014 után fog jól működni. Az Intelnek felesleges a DX11-re koncentrált GPU-t létrehozni, mert több éves lemaradásban van az NV és az AMD fejlesztéseihez viszonyítva. Mire oltári pénzmag táplálásával beérné őket addigra eljön a Larrabee ideje.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hivatalos ... (hírbe is beírtuk)
Kiegészítés: A hír megjelenését követően az AMD tájékoztatott minket, hogy a problémáról nem az új processzorok memóriavezérlője, hanem a mikrokód kiforratlansága tehet. Ennek megfelelően a jelenség orvoslása szoftveres (BIOS) frissítéssel fog történni. Amíg az új mikrokód nem érkezik meg, addig a fentebb linkelt hivatalos dokumentáció leírása alapján történik a DDR3-as foglalattal rendelkező AMD-s alaplapok kalibrálása. Ez azt jelenti, hogy 3 illetve 4 memóriamodul esetén az effektív memóriaórajel alapértelmezés szerint 1066 MHz-re lesz beállítva. A korlátozást a felhasználó igény szerint feloldhatja, és megpróbálhatja a megfelelő feszültségen való üzemeltetést. Az alaplapgyártók a kézikönyvben természetesen részletesen beszámolnak a különböző memóriakonfigurációkra vonatkozó beállításokról, az új mikrokódot tartalmazó szoftveres orvoslást pedig a lehető leghamarabb közzéteszik. Az AMD emellett beszámolt arról is, hogy a friss BIOS-ok kibővített szolgáltatásokkal rendelkeznek majd, de ennél pontosabban nem körvonalazták az újításokat.
-
Oliverda
titán
Ezt az általad leírt módon majd könnyen ki lehet deríteni. Én is szívesen tesztelném, csak nekem valószínűleg nem lesz hozzá 4 modulom.
Nem tudom hogy milyen AM3-as lapot fogtok majd kapni/szerezni de az eddigi fórumos tapasztalatok alapján az ASUS M4A79T Deluxe jobb lett mint a Gigabyte UD5P.
-
Fiery
veterán
válasz
Oliverda #196 üzenetére
Ugy legyen! Csak aztan nehogy kideruljon, hogy az ujabb BIOS-szal a teljesitmeny is picit csokkenni fog 1333-on
De mivel ezt a hibat mar rendesen felkapta a sajto, lesz boven "before & after BIOS fix" teszt a neten.
Szerk.: ezt most nem rosszmajusagbol irtam, csak a TLB-bugot is sikerult ugye BIOS frissitessel javitani, mikozben a teljesitmeny is csorbat szenvedett egyuttal... De most ne igy legyen, azt kivanom.
-
Fiery
veterán
válasz
cowboy_bebop #191 üzenetére
A Core i7 spec.update-ben 77 hibarol tesznek emlitest. A Family 10h (Phenom, Phenom II) rev.guide-ban 58 hibat latok felsorolva (ha jol szamolom). Ez nem az az arany, amit emlitesz
Es egyebkent sem gond, ha egy prociban 2-300 hiba is van aka'r, volt rengeteg minden prociban, amiota csak procikat gyartanak. Az a fontos, hogy a gyakorlatban ne okozzon egyik sem kritikus hibat vagy kellemetlenseget.
-
Oliverda
titán
Bár fenntartásokkal kezelendő a forrás milyensége okán, de:
"Updated: AMD representative has just confirmed that the issue is a software nature and that it will be fixed shortly with a simple Bios update. AMD has assured us that Phenom II chips do not have any hardware DDR3 related bugs."
...és ez még klappolna is egy korábbi hírrel:
"Meanwhile, AMD's is still struggling with technical difficulties to achieve stability and compatibly with the DDR3 controller built into its AM3-based CPUs, and so the company is also unlikely to transition to DDR3 until it is able to come out with a workable BIOS, added the sources."
Fiery
Oké.
"A Phenom procik finoman szolva sem tokeletes DDR2-1066 tamogatasara pedig jo pelda az Asus M3A lapunk, amiben a Phenom 9500 proci nem tudja 1066-on hajtani a Corsair XMS2 Dominator PC2-8500-as moduljainkat, az eloirt 2.1 V-os DIMM feszultseg beallitasaval sem."
Hátt...én erre azt mondanám hogy az ASUS M3A (nagyon) finoman szólva egy nem tökéletes lap. Nem tudom hogy más lappal esetleg próbáltátok-e. Mindenesetre nálam az ASUS M3A79-T Deluxe-ban az 1200/CL4 is stabil, igaz ehhez már 2.26V-os DIMM fesz kell (OCZ Reaper).
Kíváncsian várom azt a tesztet.
-
Fiery
veterán
válasz
Oliverda #190 üzenetére
F00F bugot barmikor elo lehet idezni, debug.exe-vel pl.
Szerintem ha eloasnam a Pentium-60-as tesztgepunket, akkor az FDIV bugot is siman lehetne reprodukalni. Majd szaladj at egyik nap, megnezzuk eloben
A Phenom procik finoman szolva sem tokeletes DDR2-1066 tamogatasara pedig jo pelda az Asus M3A lapunk, amiben a Phenom 9500 proci nem tudja 1066-on hajtani a Corsair XMS2 Dominator PC2-8500-as moduljainkat, az eloirt 2.1 V-os DIMM feszultseg beallitasaval sem. Persze lehet ilyenkor szidni a memoriat is, csak Corsair Dominatornal nem valoszinu, hogy a memoria lenne a hibas...
Amint lesz AM3-as lapunk, ki fogom probalni a Phenom II-nkent 4 db DDR3-1800-as Corsair modullal, de meg lennek lepodve, ha az EVEREST Stabilitastesztjevel nem tudnam elohozni a hibat (1333-as orajelen, 1.5 V-on)
-
brd
nagyúr
válasz
CsendesMark #167 üzenetére
Erre én is válaszolok mán'.
Azért nem halasztották el, mert minek? Kit érint ez a hiba valójában?
Az emberek nem az "ilyen" híreket jegyzik meg, hanem azt, hogy egyes médiákok' ezt hogyan tálalják (merthogy az eredeti hírt az emberek nem fogják elolvasni, abban biztos lehetsz)... ...és ha úgy tálalják, az emberek jó részének az AMD lesz a szar. Ott van pl. a "nevezetes" szept. 11-én történt "terrortámadás"; ha valaki, megfelelően értelmes, gondolkodó ember megnézi a róla készült felvételeket (pl. a CNN logóst), látja, hogy az úgy nem történhetett meg, ahogyan a média tálalta. Sajnos az emberek többsége tömegben hülye, ezzel nincs mit tenni, és mivel egyre több az ember, egyre nagyobb a tömeg, ergo egyre több a hülye is. A marketingnek túl nagy szava (befolyása) van, az a baj.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Aprósólyom #192 üzenetére
Ha kieresztik a gázt, akkor meg könnybe lábad majd a szemünk is!
-
Aprósólyom
addikt
Ez szerintem nem olyan nagy probléma, nevezetesen hogy lehet kapni már 2GB-os modulokat. Na ne mondja senki hogy 4GB-nál több memóriára van szükség, főleg, hogy az emberek nagyja nem használ 64-bites oprendszert. Azt hittem nagyobb probléma lesz a procikkal. De ezt egyáltalán nem nevezném annak, főleg, hogy ésszerű "praktikákat kínálnak fel" megoldásként. Lehet gáz, de nem kell feljúni, inkább ki kell ereszteni és az élet megy tovább.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Azért megy egyes csoportok, a flame információkat terjesztik. Rengeteg dolognak semmi alapja, és úgy hülyeség, ahogy van.
Ez igaz a k7-es sztorikra is, amit a kretének terjesztettek. A hűtő rossz felrakása is az amd proci hibája? A melegedés meg úgy ahogy van ökörség. Persze, melegedett, mint minden proci, de talán nem a 600-as duron bordáját kellett volna rátenni az 1.4-es thunderbirdre. 4 centis ventivel. Ez mind-mind user error, semmi köze a hardverhez, annak gyártójától függetlenűl sem.
Csak pár kretén terjesztette a hülyeséget, mert a p3 majd p4 procik kis túlzással sehol nem voltak ezekhez a k7 procikhoz. De akkor is azt mondták rá, hogy az sz@r, mert amd.
Nekem egy k7 sem égett le érdekes módon, pedig mind kapott plusz feszültséget, és a gyárinál magasabb órajelen is jártak. Persze azért is nehéz volt, mert hővédelemmel voltak ellátva, és legtöbb esetben biosban beállítottam, hogy kapcsoljon ki adott hőfoknál.
Inkább az a szánalmas, aki nem tud valamit, mint példáúl egy hútőt a procihoz megválasztani, vagy azt normálisan felrakni, és ezért a termék gyártóját szídja.
Nem értem, hogy most miért kell ezt a fesztivált csinálni. Mindenki tudja, hogy most az i7-es procikk jobbak, de lehetnek is az árukért. Ezzel nincs is gond.
Viszont miért kell egy dolgot úgy kezelni, ami csak speciális egyedi esetekben fordúlhat elő, persze akkor sem biztos, mintha az a világ végét jelentené.
Csak 3-4db modul esetén jöhet elő, akkor ha azok 1333-as példányok, és akkor ha 1.5V-on mennek. Ha valaki 4 modult venne ilyen típusból csak annyi a dolga, hogy a memóknak 1.6V-ot állít be. De azért jónéhány modulnak eleve nem 1.5V az alapértéke, hanem picit több, és az 1066-1333-as ddr3-nak nincs is túl sok értelme jelenleg.
A lényeg a hír igaz, de koránt sincs akkora jelentősége, mint páran próbálják elhitetni.
Ha pusztán emiatt valaki mást ajánl az ügyfeleinek, azzal csak azt bizonyítja, hogy vagy nem ért hozzá, vagy tisztességtelenűl szeretne egy kis pluszra szert tenni.
Csak emiatt nem kell lemondani a pII-ről. Ha nem ezt választod annak más okot találj, de ne ezt.
-
dezz
nagyúr
Mint már a másik topikban megbeszéltük, a DDR-es időkig bezárólag megszokott volt az ilyen irányú korlátozás (pl. csatornánként egy DDR400-as modul volt támogatott, kettőnél visszavette a BIOS 333-ra). Ennek hatása az eladásokra konvergált a 0-hoz...
Persze ha ezt most egyesek, mint pl. te, valami hatalmas zűrnek állítjátok be, verve az üstdobokat, annak esetleg lehet valami minimális hatása. De még azt sem hiszem.
Ráadásul a Nehalem 1.65V max. ramfeszes ügyével ellentétben ez talán már a következő steppiggel a múltté.
-
Fiery
veterán
válasz
benedekco #183 üzenetére
Nyilvan szukseg van a hiba javitasara (legyen szo BIOS fixrol, oprencer fixrol, workaroundrol, uj steppingrol), de ha elobb probaljak eltussolni, utobb meg a BIOS-ba bekerul a fix, akkor kicsit furan veszi ki magat a dolog, nem?
Persze lehet, hogy rosszul emlekszem, es valojaban az AMD sosem akarta a hibakat eltussolni, csak az AMD-rajongok szajkozzak azt, hogy a "valosagban sosem jonnek elo" az AMD procik "sajto altal felfujt" hibai?
-
Fiery
veterán
A hibakat nem lehet kommunikalni, csak (meg)magyarazni vagy korrigalni. Sok-sok hiba van mar az AMD mogott, es sajnos most mar tendencia, hogy minden uj processzor-generacional ujabb hiba jon
Az Intel sem mas vagy jobb, csak naluk a hibak altalaban kisebbek (kiveve FDIV), a legtobbszor valoban sosem okoznak hibat a gyakorlatban (F00F), vagy esetenkent elobb javitjak oket, mint hogy a processzor a boltok polcaira kerulne. Fontos a "valoban sosem" kitetel, ugyanis az AMD ezzel probalja sokszor magyarazni a dolgokat, de aztan megis bekerul egy bugfix vagy workaround a BIOS-ba
Ha valoban sosem jonne elo a hiba a juzereknel, akkor ugye nem kellene BIOS-ba bugfix/workaround.
-
Fiery
veterán
Vegre egy oszinte szoveg. Kicsit brutalis, de sajnos ez a magyar rogvalosag. Ha odamegy az ember egy ujauto kereskedesbe, hogy alap Swift kell, ott is rabeszelik a fullos SX4-re -- akit tudnak. Csak ott neha milliokkal jatszanak, nem par ezer / par tizezer Ft-tal.
Megjegyzem, a kereskedo mas szempontbol is jobban jar(hat) az Intel cuccokkal: ha a DDR3-1333 bug az eladott AM3-as konfigon netan megis kijon az illetonel otthon, ugyis hozza viszi vissza garban a gepet, aztan lehet a boltosnak jatszani vele, hogy stabilla valjon (ha stabilla tud valni).
-
AtHoS
nagyúr
Mondjuk erre a hsz-ra tök fölösleges reagálni, de egy megjegyzésem azért lenne ehhez a "drágább konfig" elképzeléshez:
Bemegy hozzád csávókám anyucival, hogy X pénz van gépre, ebből kéne egy AMD konfigot összeütni. Jössz a farba dumával, hogy inkább emilyen lenne jó, mert az hibás és mutogatod a cikkedet. TFH bedőlnek neked és bólintanak, hogy legyen akkkor inkább amaz. Na most akkor azt áruld már el édesöcsém hogy a mákba lesz az X pénzből drágább konfig? A jutalékodból kipótolod?
Sajnos nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak azt, hogy súlyos tízezrekkel lépjék túl az előre meghatározott keretet. -
HERR Z
veterán
válasz
az összes ezelőti amd proci is finnyáskodott 3-4 modul+alapfesz+max órajel esetén, csak ott a proci gyárilag visszavette az órajelet itt meg nem
az hogy ez az emberek szürkeállományába nem jut el az....nem az AMD hibája, k8 óta minden amd proci ilyenez mehet csárli hsz-ére is, ő is értelmesen látja a világot
-
Charlie
tag
válasz
TomBoy1986 #174 üzenetére
Ez oké viszont azt is vedd figyelembe, hogy a piac 80% az Intel kezében van. Ha nála hiba van annak százszor nagyobbnak kell lennie, hogy profitáljon belőle az AMD.
-
Charlie
tag
Tök felesleges ezen a híren lovagolni, a hiba az hiba. Ez az AMD-nek komoly bevételcsökkenést, fog okozni. Az Intel-nek meg keményen ki kell ezt használnia. A piac így működik.
-
[CS]Blade2
addikt
jó dolog a q9450, csak abba már később nem raksz procit. Egy am2+-ba meg igen. Nefeledd.
Ipon fórumán írtam:
Akinek igénye van a jobbnál jobb technológiákra, az úgyis cserélni fog lapot is. Hiába lesz jó a 2005.-ben gyártott lap a 2010-es AMD CPU-hoz, ha közben annyi új technológia jelenik meg az alaplapokon, hogy érdemes lesz azt is cserélni.
Ha nem így lenne, az alaplapgyártóknak nem érné meg amd-s lapot piacra dobni egy bizonyos idő után.leviske válasza:
Ez igaz, de nem mindegy, hogy valaki azért cserél, mert nem támogatja a lapja az új CPU-kat, vagy azért, mert jött pár új lap,ami számára érdekes , új technológiákat hoz. Egyelőre úgy tűnik, hogy erre az Intelnél is rájöttek és LGA1160-nál már a chipset is egy vonzó tényező lesz a váltásra (bár itt egyelőre a LGA775 felhasználókat kell átcsábítani, ami nem lesz könnyű), vagyis a P57 biztos sokak számára vonzó lesz, az eddigi adatok alapján. -
Gyuri27
félisten
Magyar kiskeres hozzáállása. Sózzunk rá mindent a vevőre. Gondolom a gari is így müködik nálatok. Azon persze ne csodálkozz ha egyszer zárás után kapsz egy ruhát, de úgy embereset valamelyik elégedett vásárlótol, vagy annak apjától.
Akkor lehet számolni, hogy a korházi kezelés után hova billen a mérleg nyelve.
Egyébként ilyen és ehhez hasonló hsz-k nem nagyon kellenek sem ide, sem a ph-ra.Gondolkozz el azon érdemes volt-e ide regisztrálni. Meg azon is, hogy nem jó fórumon vagy. Tehát ideje menni.
[CS]Blade2: jó dolog a q9450, csak abba már később nem raksz procit. Egy am2+-ba meg igen. Nefeledd.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
[CS]Blade2 #169 üzenetére
Tudod az a gond, hogy amíg a részesedések nem változnak, s nem izmosodik meg az AMD-é, addig az intel lényegében úgy manipulál, ahogy akar. Ezért sem kellene pl. lépten-nyomon lehúzni...
Mondjuk, ha ez igaz, s bekövetkezik, akkor egy jó hír volna: [link]
-
[CS]Blade2
addikt
Intel Core 2 Quad Q9450 2,66Ghz LGA775 Processzor _ 67 397 Ft
AMD Phenom II 940 AM2+ BOX Black Edition _ 62.026FtPH! relatív teljesítmény alapján 7% al erősebb a Q9450, és majdnem ugyanennyivel is drágább.
Mindkettő mellé mehet 4GB DDR2 1066, és egy-egy 30K alaplap. Akárhogy is számolom, az ugyanolyan ár/érték arányú lesz.INTEL Core i7-940 2.93Ghz 1366 BOX - 156.749 Ft
AMD Nincs ellene semmi bevethető procink X4Az intel ára 84.000Ft + konkurencia hiányában x2
- amint bedob ellene valami hasonlót az amd, egyből 84K-ért fogják adni
-
marcias
őstag
válasz
Sajnos igazat kell adjak, az AMD mindig rosszul kommunikálja ezeket a "hibákat" a TLB-bug is egy vicc volt, és ez is egy vicc. Csak hát valami attól lesz hír, hogy ferdítik, először csak "kisebb hiba" aztán "hiba" a végén pedig a TLB-bugos Phenomokat selejtesnek tekintették sokan...
-
CsendesMark
aktív tag
csávóként bevallani, azt ami eddig is ilyen volt. Valahol az utóbbit hívják korrektségnek
Természetesen az őszinte válasz a jobbik megoldás, de ha tuggyák hogy hibás, akkor miért nem halasztották el a megjelenést? (persze, mert így biztos dől a lé)
Persze, jön a hardveres peccs, de az ilyen híreket megjegyzik az emberek (átlag laikusok is), és sokan az ilyen és ehhez hasonló esetek miatt, kifejezetten intel procival kérik a gépüket. Még mindig visszahallani néhány embertől a K7esek melegedős, hűtőt rosszul felszerelő és leégős szotirikat... ami persze már szánalom, de sajna ez a rideg valóság.
Akármit tesz az AMD, ezek az esetek rossz fényben tüntetik fel őket.Személy szerint ha PhenomII vásárlása mellett döntenék, szerintem DDR2 mellett maradnék, hiszen azzal is lehet még egy darabig döngetni, meg most a DDR3mas ramok ára is sajna felfele kúszik (a DDR2es ram meg már ugye meg van)
-
RexpecT
addikt
válasz
CsendesMark #164 üzenetére
Akkor nem tudom hogy mit akartál ezzel mondani:
mellesleg én is ITben utazom és ha már kiajánlok egy gépet a nevemmel, csak jól működő gépet adok el, vagyis ha valaki TESCOs gépet akar, azt elhajtom a TESCOba, szopjon ott, és ne engem zavarjon a kukás gépével ;)Miért ne vennél ha jó a teljesítménye?
Persze,hogy drágábbak de tökmindegy,hogy melyik gyártó adja ennyiért akkor is lehúzás.
És akkor csodálkozik az Intel hogy nem nagyon kell senkinek sem.... -
HERR Z
veterán
válasz
CsendesMark #164 üzenetére
Tesco......inkább MM-et kellene kiemelni, mint végtelenül független és mégsem jó gépek áruháza
multkor láttam 2 magos cerka blúré olvasóval, p31-es lappal....szaggat b+ első videónála hírhez: nemtom mi a jobb....kussolni a TLB bugról jóideig vagy csávóként bevallani, azt ami eddig is ilyen volt. Valahol az utóbbit hívják korrektségnek
-
CsendesMark
aktív tag
hol írtam hogy az AMD=TESCO?
jah, ezt vetted le a szövegemből... ...AMD fanboy, akink fáj ha leszólják a kedvenc márkáját, pedig én nem tartozom egyik valláshoz sem
... nem véletlen hogy procit nem gyárt minden szar kínai cég, az ok egyszerű: a legmagasabb technológiai szinvonalt követeli meg, ami azt jelenti hogy a jól megtervezett proci nem romlik el (1000 hibás behozott gépből ha 1 procihibás akkor az már durva)
szerintem pl az amd csipszetek a legjobbak jelenleg
Tescos gép alatt inkább a proci körítésére célzok, és inkább kiajánlom az igényesebb és drágább kivitelű alaplapot, vidkarit, stbstbNe engem támadj, nem vagyok troll
X3? miért vennék selejt 4magost?
ON: amúgy nemtudok olyan esetről ahol a csúcskategóriás cuccok valaha is a legjobb ár/teljesítmény verseben dobogós helyet szereztek volna
márpedig te most a csúccsal méred össze a középkategóriás X3mast (persze hogy az X3mas nyer), pedig te is biztos jól ismered az ár / teljesítmény grafikont (ami a mainstream termékeket elhagyva hirtelen hipertérugrást eredményez az árakban, +50% árért + 5% sebesség kb) -
RexpecT
addikt
válasz
CsendesMark #161 üzenetére
-
-
3ye
tag
Itt a lényeg emberek.
Én sosem voltam egyik oldalon sem, viszont sosem engedhettem meg magamnak, hogy minding up-to-date gépem legyen.
Jelenleg is egy 5400+ BE van, egy 7600GT-vel. Bőven meg vagyok vele elégedve és hogy őszinte legyek, nekem nem ér meg annyit egy 10-20-30%-al jobb processzor. -
RexpecT
addikt
Iponról árak:
INTEL Core i7-940 2.93Ghz 1366 BOX - 156.749 Ft
AMD Phenom II 940 AM2+ BOX Black Edition - 62.026FtPH! relatív teljesítmény alapján 34% al erősebb az i7 940.
Ha annyival drágább lenne amennyivel jobb akkor ~ 84k ért kellene adniuk az i7 940-et.
És akkor az alaplapról nem is beszéltünk ....... -
marcias
őstag
A Phenom II érkezése jól mutatja, hol tartanának az Intel árai az AMD nélkül. A csúcs Core2 Quad-ok elég durván zuhantak, meg a legkisebb i7 ára is hirtelen emberi magasságokba csökkent. Ahol nincs konkurencia, ott továbbra is el vannak szállva...
Őszinte: te tényleg őszinte vagy. Az Intel is csúsztat pár százalékot, ha az AMD-ről lebeszéled a vevőket? Mert pont ezért perelik most, de mindegy.
-
Őszinte
csendes tag
Ez jó hír legalábbis nekem mint sz.tech eladónak .Eggyel több ok ,hogy a sok lúzert lebeszéljem az AMD-s rendszerek vásárlásról és a drágább Intel-es konfigokat sózzam rájuk .Bejön hétfőn egy kis görcs aki AMD-t akar venni megmutatom neki ezt a cikket mint egy véres kardot .
Minél több az eladott drágább konfig ,annál nagyobb a forgalom és annál nagyobb a jutalékom .Hell yeaaahhhhh .
-
Zso2
őstag
tévedsz, ugyanis mindig egymáshoz viszonyítják az árakat, szóval a Phenomod annyiba kerűl amennyit bír... aki meg a legjobb procit veszi(most éppen az I7) az megfizeti.
EZ mindig is így vol,. nem tudom miért kell ezen lovagolni. Ha most lenne PhenomIII ami 20 % ot ráverne őőőő kb 200k ba kerűlne -
RexpecT
addikt
Ti nem vesztek AMD-t Mi meg nem veszünk Intel-t.
Megveszitek az Intel konfigurációt 2× annyiért ami teljesítményben nem tükröződik, ráadásul amugy is hót mindegy mert játékra bőven elég egy Phenom II is, a szűk keresztmetszet úgyis a VGA lesz. -
syC
addikt
Szegény AMD péntek 13
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #144 üzenetére
Idézném Thrawn aláírását: "Don't feed the troll! -> http://href.hu/x/84bc".
-
Gyuri27
félisten
Miért az ocz? Mert itthon is elterjedt, mert kapható, mert kifizethető.
Állitottam, hogy chipet gyártanak? Nem. Veszik innen-onnan oszt jóvan. De miért is lenne ez baj? Nem sok cég gyárt chipeket viszont annál többen ramot.Azért érzed te is az ellentmondás ugye. Vegyél i7-t mert az lever mindent. Ráadásul írtó drága. Ramnak meg rakjunk bele olcsó value ramot mert az i7 mem vezérlője (mondjuk ki) pocsék. Azért ez sántit.
A valóság mindig nézöpont kérdése.Ezennel megövetlek a stilusom miatt.
-
Raymond
titán
"Miért is sértegetsz kedves barátom?"
Nem sertegetleg, de ha olyan erzekeny kedvedben vagy nezd mar meg hogy szoltal hozzam az elso hsz-ban...
Az OCZ-t meg felhozhatod peldakent, csak:
1) A ceg direkt tuningos RAM-okra specializalodik es soha nem arrol voltak hiresek hogy spec szerinti modulokat arultak volna
2) Nem gyartanak semmit maguk, a termekeik sima rebadge egy kis csilli villi koritessel. Ez nem csak a RAM-jaikra ervenyes
3) Nezd meg a tobbi modulokat kinalo ceget. Van spec-en beluli RAM nem keves."De én voltam a hülye, hogy veled szóba álltam."
A problema inkabb az volt hogy nem nezted meg mi is a valosag hanem egybol az "Intel fan ram roffent" modba valtottal es azt hiszed (hitted) valaki a lelki vilagodba akar(t) gazolni. Pedig nem
-
twollah
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #2 üzenetére
Pont ezt akartam en is irni.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #139 üzenetére
Nagy RAMos topicból:
Mennyivel növeli a teljesítményt a dual channel?
Socket A rendszerben 3-5% teljesítménynövekedés
Socket478 és LGA775 rendszereken 20-80% teljesítménynövekedés
Socket939 rendszeren majdnem annyi mint az inteles rendszerekenEzek azonban csak a mért sávszélességre igazak! Az alkalmazások futási teljesítményében (tipikusan):
Socket A: ~0% növekedés
Netburst architektúrájú procik (P4 és a megfelelő Celeronok): 10-70%
Socket 939 és AM2: 3-5%
Core2 Duo architektúrájú procik: 2-5%Fenti százalékok csak általános esetben érvényesek, amikor például nincs a rendszer memóriáját használó integrált VGA.
-
whitehand
senior tag
Jéééé, meg se lepödök
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
hackeeeee #121 üzenetére
Én úgy tudom nincs olyan nagy különbség a dual miatt. (Valami 3%-ot jelent ezeknél a rendszereknél) Viszont 2GB helyett a 3GB megváltás lehet pl. Photoshopban.
Van aki nem is nagyon erőlteti a felesleges méretet, és 32bit mellé 512Mb vagy 1Gb-os VGA mellett inkább csak 3GB-t vesz (3x1GB), mint 2x2GB-t, amiből 1GB-t nem látna az op.-rendszer.
DDR2 esetében persze nincs értelme, mert a 2x2 annyiba kerül, mint a 3x1. -
Gyuri27
félisten
Miért is sértegetsz kedves barátom?
Nézd meg az ocz kinálatát amit példaként felhoztam. Nem kis cég, nem kevés rammal és 2 db 1.5-s ddr3 ramjuk van. Abból az egyik 1066-s cl7, a másik 1333-s cl9.
De én voltam a hülye, hogy veled szóba álltam. Kerüljük egymást jó. Ne is válaszolj kérlek.
-
leviske
veterán
Aha, értem. Az az éppen megfogja inkább éppen megelőzi. Éppen megfogni inkább a F.E.A.R. alatt fogja megg "éppen", CPU limites beállítások mellett.
Ahhoz képest meg szerintem szép eredmény egy 3GHz-es procitól, hogy "éppen" megfog egy 3.2GHz-est, miután az a 3.2GHz-es durván 5x drágább.
Attól függetlenül érdekes, hogy a Crysis csak most nem számít "az is csak 1"-nek, mikor az Phenom II-k c2c verik a Core 2 Quadokat.
Nyugi, már csak hogy ne ferdítsek... nagy felbontásban (1680x1050) már van köztük kemény 10%.MOD: off
-
törölt tag
Ez a hiba, mint olyan veletlenul nem a nagy markaknak lett bejelentve, hogy ha PII-AM3-ra akarnak epitkezni, akkor mire keszuljenek fel? Nem huiszem, hogy a gepet alkatreszenkent vasarlo embereknek lenne ez olyan nagyon fontos, ott ugyis nehezebb flekeszulni inkompatibilitasra, be van kalkulalva a probalkozasokba.
Oliverda: AMD-nel a C2 volt az elso stepping? Vagy volt korabban esetleg C0-is? Fejlettsegi stadiumban melyik felel meg az intel C0-nak?
-
Gyuri27
félisten
Igen és? Csak müködö ram nem volt ami ennyin ment. Ha nem haragszol. De a jedec amúgy is érdekes brigád. Gondoljunk csak a ddr2 1066-ra.
Nézzük csak meg az ocz kinálatát mennyi ram megy náluk 1.5-n (a value szérián kivül).
Az i7 szériák is 1,65-n mennek.
De ez legyen az i7-s tulajok, problémája meg a jedecé.
Az amd elég kraftot tud adni én ennek örülök. -
Egzee
őstag
valahogy nem érint a dolog a modulok ára miatt... egyébként elég szomorú, hogy ez megint előfordul...
-
Oliverda
titán
UPDATE (02/13): AMD replied to the report, saying that work is in progress toward fixing the issue. While not getting into the specifics, AMD indicated to us that apart from addressing the issue, the company is also working toward something "which will make you ‘feel cozy' about the DDR3 support". The statement is ambiguous, and is best left uninterpreted at this point in time.
-
4 modul = sux
(phenomtol és amdtől függetlenül)
-
spirit007
senior tag
Ezt a hibát szvsz egy alaplap BIOS frissítéssel simán meg lehet/fogják oldani . Az újabb procikat meg nem fogja érinteni . (azt most ne firtassuk , a kedves felhasználók hány százalékánál kavirnyál jelenleg DDR3 RAM ...ráadásul több mint két modul
)
-
Oliverda
titán
Ők csak próbálják utánozni a konkuranciát, sajnos kevés sikerrel mert még a hibák számában sem képesek utolérni őket.
i7 C0 stepping: 89 "bug"
Core i7 Errata sheets (10-12 oldalak)
Phenom II C2 stepping: 28 "bug"
Revision Guide for AMD 10h proc. (18-19 odalak)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
[CS]Blade2 #118 üzenetére
Naigen, csak ha AM3-as lapba rak Trichannel kitet, akkor nincs dual, nemde? Szal lényegében nincs sok értelme 3 modult rakni egy AM3-as lapba, vagy nem így van?
-
Gyuri27
félisten
Gondolhattam volna, hogy amd-s hirben ahogy szoktál megjelensz. De láthatod itt van Oli is meg Tom is. Lassan jön dezz. Így én hagylak nekik. Ha nem haragszol.
Ok, hogy a jedec 2007 juniusába ennyit állapitott meg. De én a i7-ig egy muk ilyen modult nem láttam. Mind több kakaóval ment.
Mint írtam is az intel kérésére (vagy nem) lettek később alacsony feszes ddr3-k.
Persze a tévedés jogát fentartom magamnak.További szép napot.
-
RexpecT
addikt
válasz
[CS]Blade2 #118 üzenetére
"A hír biztosan jól jön néhány embernek, mivel lehet pont 3x1GB 1333Mhz-es rammal akart volna hajtani egy ilyen rendszert, így tudja, problémák lehetnek."
Biztos van ilyen ember is, de 3×1 GB nak sincs sok értelme.Akkor már 2×2 GB.
-
[CS]Blade2
addikt
Szerintem az nagyon jó dolog, hogy korlátozva van a memok fesz.-e. Minden téren be kellene vezetni néhány korlátozást, mert ha nem tennék, már megint 2-3-4V-os modulokat használhatnánk,3Kg alu-val, meg 12cm-ventivel.
A hír biztosan jól jön néhány embernek, mivel lehet pont 3x1GB 1333Mhz-es rammal akart volna hajtani egy ilyen rendszert, így tudja, problémák lehetnek.
-
csongi
veterán
Ez csak azért van mert az intel most erősebb procit gyárt. De ennél többre nem képes
egy értelmes alaplapi vga-t nem tud elkészíteni. A chipsettben sem tud jobbat a prociai alá tenni mint az amd. Ejj azok a régi 754,939-es idők. Telt ház volt az amd-s topikokban. Most meg átvándoroltak szépen a másikba
Ami nem baj, hiszen mindenki azt vásárol és azt favorizál amit akar, viszont megjegyéseket véleményeket nem így kellene tenni. ezt én úgy nevezném, hogy .....nem mondom ki
-
Gyuri27
félisten
Dehát az akkor is bug kérlek alásan. A ramgyártóknak nem kis pénzébe került az ilyen ramok gyártása és válogatása.
Meg ddr2-s hasonlattal élve azért az nem öröm, hogy a nem olcsóért vásárolt 1066-s cl5-s kittemet, 800-n cl6-ba kell hajtani.
Tehát az i7-l is kellett kompromisszumot kötni. Most itt is kell. Csak ne állitsuk úgy be, hogy minden ami sz.r csehszlovák, minden ami fasza meg amerikai.
Az intel tlb bugjából nem lett tömeg hiszti. Pedig náluk is ez a hiba kb akkora jelentőségű volt min az amd-l. Csak úgy látom a népeknek olyan jó az amd-be belerugni. -
atesss
addikt
Igen, ez szerintem is megoldható lenne.
A sebesség visszavételre: igen akkor max. nem megy 1333-ban, de vérpistike szerintem ezt sem venné észre.
Aki meg észreveszi, az meg úgyis tudja azt is, hogy hogy lehet "manuálisan" (azaz feszemeléssel) 1333-ra berakni.
De a 2. mód, azaz hogy az alaplap emelje meg egy kicsit a feszt, az mégjobb lenne.Kérdés van-e erre hajlandósága az alaplapgyártóknak. Pl. ha az Intel "ajánlott egy kis kedvezményt", hogy ne legyen...
Szerintetek van valami oka, hogy ez így nem lenne megoldható ?
2.) A cikkben írják, hogy csatornánként 2 memória esetén külön alkalmazásnak "külön memóriát" tud adni. Ez hogyan is működik a gyakorlatban, és sebességben tényleg van különbség ?
Mondjuk a Phenom 2 tesztbe még csak beleolvastam, lehethogy ott van is erről szó ? -
hackeeeee
Jómunkásember
Naigen, csak X átlagos júzerből szted hány meri belerakni a ramot a lapjába, ha a ramon pl 1,8V van, és az alaplapon ott csücsül a matrica, hogy 1,65V? Mert sztem nagyobb lenne az arány, aki inkább nem rakná bele... Inkább keresne megfelelőt...
Nekem a haveri körömben van is ilyen, aki megvette a tuningramokat, hűdejóvolt meg minden, de 1,85V kellett nekik.. És inkább nem merte belerakni. Valahogy nem ér annyit.
Itt meg max minimális feszt kell(ene) emelni, és lényegében ki is van küszöbölve a hibalehetőség. Dehát hiába, sokak nem látnak keresztül a márkajelzéseken....
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
SzlobiG
félisten
Igen ezzel nincs is semmi probléma ahogy megjelent az I7 kahatóak is voltak ezek a modulok sőt már a megjelenés előtt rendelhetőek voltak. Szal az nem igaz, hogy nem volt memória a megjelenésekor...sőt a régebbi nagyobb fesszel rendelkező modulok simán mennek dual chennelbe egy-két kivételt leszámítva (persze nem a gyári frekin) a Samu HCF0 szerelt kitekről nem is beszélve. Nah de offot befejeztem.
Mindenki eltudja dönteni, hogy mi kell magának.
-
Sanyix
őstag
válasz
rootkiller #4 üzenetére
"i7 gond nélkül megy a beletervezett 1,65V 2GHz/7-8-7-20 moduljaival."
csak szart sem ér vele
még mindig idiotizmus bármilyen ddr3 memória vétele, ugyanis még jóval drágább mint a ddr2, emellett a sávszél korlát most is a memóriakezeléstől függ, és nem a memóriától... (tehát a ddr2 is bőven kezeléskorlátos)
(amúgy a i7-esekben megy tlb bug van, mint ami az amd-nek volt) a szar köcsög intel
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az anyagi része már nem olyan vészes. Az "egyszerűbb" gyártóktól már kapsz olyan áron ddr3-at, mint egy jobb ddr2. Kérdés, hogy ki vette meg...Feltételezem azok, akiknek nem volt sok 10ezrük tuningramokra.
Meg igen, vajon mikor jön elő...Hány esetben...
@Gerisz: Azt nemnézi, hogy ott is van hiba. Most ez az új, ezt kell fikázni. Az intelnél ez véletlen elmaradt, vajon miért... Mert sok az elvakult fanatikus, aki csak azt nézi, hogy Intel, és az kurvajó, az AMD meg szar, bármit gyárt.
-
Gerisz
addikt
Szerencsétlenek!
De kiváncsi lennék 100-ból hányszor jön elő?
Az i7-nek is van hibája (írta valaki, hogy bezzeg az) de az se igen jön elő 99%-ban.
Egyébként meg mindenben van hiba, ezt használják a hekkerek is. Tökéletes akkor lenne, ha még mindig a Pentium 1@ javítgatnák.Azért se veszek Intel-t! (már meg is bántam, hogy Öcsémnek azt vettem)
Amikor azok hibájáról van szó egy említés után valamiért elfelejtődik és nem nagyon hangoztatják! De ettől tuti hangos lesz a világ! Hányinger! Már megint a "több pézem van megveszem kilóra, lehúzom ahogy csak lehet" kampány jön?
Go AMD!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged