Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Steve1988

tag

válasz Tigerclaw #162 üzenetére

Hali!

"Abban az a jó, hogy csipog ha kikerültem a beállított HR zónából, míg az M400 nem tud ilyet"

Ez nem igaz, mert ha előre beállítasz egy edzést magadnak, ott meg tudod adni, hogy milyen pulzuszónák között szeretnél futni. Máshogyan csipog, ha alatta vagy és máshogy, ha felette. A Polar Flow oldalon a Diary menüpont alatt van egy Add -> Training target funkció.

A pulzuszónák beállításához van egy jó kis kalkulátor, amit érdemes használni: Karvonen-formula, de az alap beállítás is megfelelő, ha nem akarsz rajta módosítani.

A training target megadásánál kiválasztod a futást, majd a lenti résznél a Quick targetnél a Phased fülre kell nyomni. Ekkor feldob egy default beállítást, azt X-eld ki. Majd megadhatod, hogy az edzés hogyan fog kinézni, pl. szeretnél 1 órát folyamatosan futni, akkor a "duration+"-ra kell nyomni, beállítod az időt és megadhatod, hogy milyen pulzuszónában szeretnéd azt tenni. Itt választhatsz akár sebesség zónák közül is, azokat is érdemes beállítani a sport profiles menüpont alatt.

Ez nagyon hasznos tud lenni résztávos edzéseknél is, pl. beállítod, hogy 3 km bemelegítés, majd X*400 m, közte 1 perc pihivel, Y*200 m, közte 45 mp pihi, végén 2 km levezetés. A 400 m-t és az 1 perc pihit elég egyszer felvenni, majd ha meg vagy mindennel, a Repeat phases-re nyomva tudod megadni, hogy melyik feladat hányszor legyen. Kipipálod a 400 m-t, meg az 1 perc pihit, és megjelenik egy szövegdoboz, ahova beírod az ismétlésszámot. Be tudod állítani azt is, hogy az egyes résztávok automatikusan elinduljanak vagy neked kelljen az órán elindítani őket.

Remélem tudtam segíteni. :))

Üdv
    Steve

• gyikhuszar

tag

válasz Tigerclaw #162 üzenetére

Szia!

Ebben a hozzászólásodban olvastam egy érdekeset: "Abban az a jó, hogy csipog ha kikerültem a beállított HR zónából, míg az M400 nem tud ilyet." Na most a polar honlapja szerint az M400 tud olyat, hogy "HR-based target zones with visual and audible alarm", ez nem pont erre való? Azért kérdezem, mert nekem szükségem volna olyan funkcióra, hogy ha edzek, akkor az óra csipogjon nekem, ha a pulzusom egy előre beállított (vagy mért) határ alá esik. Viszont jó lenne, ha ez csak az alsó határértékre vonatkozna, tehát fölső határ nincs, vagy ha van is, akkor annak elérésekor viszont ne jelezzen. Legalábbis az egyik sport profil esetén.

Új hozzászólás Aktív témák