Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
tag
válasz szkutyi #17172 üzenetére
Nem engem szólítottál meg, de ahogy én tudom, a Plex teljesen legális. Van olyan oldaluk is a Redditen, hogy kínálják a fizetős stream felületüket. Pl: [link]
A wales-i "rokonom" pedig úgy torrentezik, hogy VPN-en van mindene rám csatlakozva - eleve úgy van beállítva a routere, hogy én vagyok a kijárat, ergo a Brit Tudósok kereshetik a megoldást a problémára
De a németek is vér-szemetek, ha torrentről van szó, nos, oda is mutat egy VPN kapu, és egy Plex kliens... és még sorolhatnám.De: mostanában elég jóban vagyok a Chat GPT-vel, ő ezt mondta:
A Plex önmagában legális, hiszen egy médiaszerver, ami lehetővé teszi, hogy saját, legálisan megszerzett tartalmaidat megoszd otthon vagy távolról. Azonban ha olyan filmeket osztasz meg, amelyekhez nincs jogod (pl. illegálisan letöltött filmek), az a megosztás illegális lehet, függetlenül attól, hogy melyik országban van a másik fél. Sok ország, mint Németország, az Egyesült Királyság vagy az USA szigorúan veszi a szerzői jogok megsértését, és akár büntetéseket is kiszabhatnak.
Update:
Ragoztam neki egy kicsit, és most ezt mondta:Értem a helyzeted, és valóban egy érdekes szürkezónába esik. Magyarországon, ahogy említetted, a torrentezés nincs annyira szigorúan szabályozva, de a megosztás, különösen szerzői joggal védett anyagok esetében, jogilag problémás lehet más országokban. A VPN használata egy jó lépés a magánélet védelme érdekében, viszont fontos megjegyezni, hogy attól, hogy a kapcsolat titkosított, a tevékenység jogi megítélése nem változik meg. A szerzői jogvédelem megsértése az adott ország jogszabályai szerint még mindig illegális lehet, függetlenül attól, hogy VPN-t használtok.
[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- 5O% OMEN by Hp / 15"iPS 144Hz 99% sRGB / RTX3070 // Ryzen7 /// 24DD4/512NVMe / GAR2025-0317 +SZLA
- Xiaomi 14t pro Blue titan, 12/512gb, újszerű, közel 3 év gyártói garanciával, eladó!
- Noctua U12S Chromax Black (LGA1700)
- Silverstone DA-850-G (GOLD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest