Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
"A te általad említett pre-allokáció kilőve, nem oldotta meg + rohadt lassú is lett a "letöltés" menete."
Utána olvasva ezek szerint nem adminként futott a kliens. Anélkül csak arra van joga, hogy megírja nullával, aztán kezdi a letöltést. Így érthető a késlekedés szkutyinál és nálad is.
Persze mindenki döntse el maga, hogy akar-e torrent kliensnek teljes admin jogot adni, vagy esetleg csak specifikusan a lemezzel kapcsolatos jogokat annak a felhasználónak akinek a nevében fut. Vagy felhúzni egy VM-et és ott izolált környezetben adminként futtatni, hogy menjen. Vagy konténerben futtatni. Bár azt meg kell nézni, hogy olyankor hogy kezeli az írást. Vagy vagy vagy..
Ahogy nézem ez ilyen Windowsos baromság. Lassan felveszem a wifi mellé a listámba, hogy ez is csak facebookozásra való.
-
Trak
addikt
Ugyanaz volt a problémám, mint amiket most itt olvasok: mindenből jó minőségű, drága eszköz, 1000-es net, drága NAS (HDD-vel). mégis néha akadozó 50-100 giga közötti 4k anyagok LG Oled TV-n, Apple TV 4k-val, kábellel a routerre kötve, plex lifetime passal.
Olvasgattam, reddit, stb., javasolták az Infuse-t, felraktam, beállítottam, azzal minden tökéletes...
Szívesen fogadok Plex beállításokat az Apple TV-re, amivel ugyanolyan jó lesz Plexen is, mert most a család a Plexet használja, ők nem ezeket a nagy anyagokat nézik, én meg az Infuse-t, de szívesen visszatérek a Plexre, hogy ne kelljen fizetnem az Infuse díját is...
-
ugyes
senior tag
válasz
s.Oliv3r
üzenetére

Ha itt találsz DTS-t....
De ha mégis tudja, csak hallgatnak róla, akkor ok.
A lehetséges megoldások (mert a fórumon azt keressük):
a) DTS elhagyása a forrásanyagoknál
b) Plex esetén I5 11th gen feletti processzoros szerver, hogy legyen erő az átalakításhoz
c) Plex helyett más, pl Kodi használata (ez nincs webOS-en, ezért kell egy külső lejátszó), amely szoftveresen helyből kódol (sok vagy csak 2 csatornára, annak utána kell nézned)
d) tv csere Sony vagy Philips oledre. -
s.Oliv3r
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Mondjuk az, hogy SSD-n nem jön elő fragmentációs gond, az annyira nem meglepő.. De tudom, ha mindenki mindennek utána olvasna nem lenne miről beszélni a fórumon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Erre próbáltam neked válaszolni, hogy nem arról van szó hogy hülyék vagyunk, és nem tudjuk hogy egy ssd tud e töredezni, hanem az hogy mindent is beállítottunk, izom pc, izom router, széttúrtam a netet, de csak beakad egy 70 gigás film. szkutyi írta ez lehet a gond, én furcsán néztem de teszteltem, és egy nagy film letöltése után 17% töredezett lett a vinyóm (előtte 0 % volt). Most jól működik így, és nekem ez számít. Az hogy ez az ágyú 50k-ba került .. na bumm. A TV 600ba, a gép többi része meg kb. 1,4m-be. Én erre költök, más piára - szerintem én járok jobban a végén. Teszem hozzá, hogy igazán boldoggá tenne, ha a fórumba visszatérne a segítőkészség, a rosszindulatú blama helyett. Mert azt egyszerű leírni ugye, hogy ááá hülyék vagytok itt valami más gond lesz, ahelyett, hogy a megoldást keresnénk. (A te általad említett pre-allokáció kilőve, nem oldotta meg + rohadt lassú is lett a "letöltés" menete.)
-
s.Oliv3r
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Szerintem nagy baj van a toronyban... Eddig sem az volt a baj, hogy mennyire fregmentált egy lemez, hanem az, hogy be-be AKADT a film!!
-
stickermajom
addikt
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
"..én az SSD-t fullba használom, és mit ad isten azóta nincs baj
Biztos valami beállítás gond volt
"Mondjuk az, hogy SSD-n nem jön elő fragmentációs gond, az annyira nem meglepő.. De tudom, ha mindenki mindennek utána olvasna nem lenne miről beszélni a fórumon.
Szóval igen, továbbra is tartom, hogy beállítás gond, erre az SSD csak egy workaround, nem megoldás. Kb. mintha úgy oldanám meg az autó motorjából származó furcsa zajt, hogy új mélnyomót rakatok be, ami majd elnyomja.
-
szkutyi
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Mivel a qbit helyezi át a hddre a letöltés végeztével, így simán megy tovább a seed...a preallocationt próbáltam,semmi sem változott, töredezett volt fullon...egyébként az előre lefoglalas időben ugyan annyi mint az áthelyezés...xd.cserebe töredezett is marad ellenben az athelyezessel.
-
s.Oliv3r
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Ha megtehetném atomot is rádobnám, csak hogy biztosra menjek.
Másrészt, nem két lépcsőből oldom meg, én az SSD-t fullba használom, és mit ad isten azóta nincs baj
-
ugyes
senior tag
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
Bocs, de elolvasod/utána nézel az eszközeid tulajdonságainak? Apple tv 4k és egyetlen friss Samsung sem kezel DTS-t. Itt is csak szoftveresen tudod kezelni pl. Infuse-zal az átalakítást, de az csak kétcsatornás, ha jól emlékszem.
Verziók, szerintem:
a) DTS elhagyása a forrásanyagoknál
b) DTS képes soundbar vagy erősítő vásárlása + DTS képes olcsó lejátszó
c) Plex esetén I5 11th gen feletti processzoros szerver, hogy legyen erő az átalakításhoz
d) Plex helyett más, pl Kodi használata (ez nincs webOS-en, ezért kell egy külső lejátszó), amely szoftveresen helyből kódol (sok vagy csak 2 csatornára, annak utána kell nézned)
e) tv csere Sony vagy Philips(?) oledre. -
glocker
tag
mindenkinek kösz az infókat!
ugyes:
HA(!) jól értelmezem a Q800F-ben van DTS support... a TV a hunyó...
persze most is kerülöm a DTS-t, de sok angol nyelvű tartalomnál már ez az alapértelmezett... én pedig kifejezetten szeretem angol hanggal a filmeket, sorozatokat... ideig-óráig még halogathatom, de hosszabb távon kezdeni kell ezzel valamit...
Biga123:
az erősebb "cucc" mellett szól, hogy bár nem lesz DTS minőség, de transcode-olva probléma és sallang mentes "marad" az egész... nem kell vacakolni... villanyszámlában fizetem meg a kényelmet...
az NVidia cuccról csak jókat írnak de sokan hiányolják, hogy a HW-t nem fejlesztik... pl 3GB RAM van benne... mikor a RAM már már nem tétel... de a SW követés / frissítés rendszeres... szóval stabil háttér... itt csak attól tartok, hogy ha veszek egy ilyet kb 60e-ért használtan vagy 90-100e körüli újat... és fél év múlva kijön egy erősebb HW / új verzió... akkor tökön lőttem magam és lesz egy jó drága és akkor már útált cuccom...kösz mégeccer... morfondírozok tovább...
-
s.Oliv3r
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem írjuk le még egyszer a tényt, csak azért se..Légyszi próbáld ki amit mondtunk, ha neked OK... akkor meg légyszi írd már le milyen beállítás probléma lehet nálunk, meg a fél redditnél. Választhatod a könnyebb utat is, hogy megérted mi a gond. Köszi.
-
stickermajom
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
És akkor hogyan tartod seedben?
Én továbbra sem látom értelmét ennek a másolgatásnak, valószínűleg inkább valami config error okozhatta a problémát nálatok. Minden valamire való torrentkliens tud preallocationt még NTFS-en is, nem kéne olvashatatlanra széttördelnie a fájlokat. Persze ha a fél utca a folyamatosan 99%-ra megpakolt wd greenről nézi a filmeket miközben seedboxot adsz bérbe róla, akkor lehetnek gondok, de nem ez a tipikus felhasználás.
-
ugyes
senior tag
válasz
glocker
üzenetére
Nehéz lesz a DTS kezelés, mert a Samsung Q800F sem kezeli. A legjobb és legolcsóbb megoldás, ha DTS verziójú filmeket, akár mkv, akár BR, hanyagolod.
Ha mégsem lehetsz DTS nélkül, akkor erősebb szerver (i3-12100-től felfele) és lejátszócsere olyanra, amely dekódolja AC3-ra, PCM/LPCM-re a DTS-t. Ilyen lehet a Xiaomi TV stick/box (legújabbat nézd), Zidoo, stb.
Ha maradsz Plex-en, akkor kell az erő. Ha váltasz pl. Kodi-ra, akkor be tudod állítani, hogy a Kodi kódolja át neked a DTS jeleket pl. LPCM-re, amelyet kezel a soundbarod. -
Biga123
addikt
válasz
glocker
üzenetére
Ne az erősebb szerver felé mozdulj a transcode miatt , hanem a megfelelő kliens irányába hogy minden menjed dirktbe átalakítás nélkül.
Nálam ez a setup:
NAS - plex szerver -> Google chromecast with googletv 4K az AVR be dugva -> innen megy a kép a szintén LG TV be .
Így az avr megkapja direktbe a hangot , nincs átalakítás, minőségromlás, se a képen se a hangban.Shield et nem ismerem DE a CCt simán vezérli a tv , ergo nem kell + táv és rálátás se.
Gyanítom a shield is megugorja a hdmi- való vezérlést.
Szal jó irányba tereltek az sb fórumában
De rengeteg lehetőséged van nem csak a shield.
De a külső lejátszót szerintem nem úszod meg ha kell a DTS. -
glocker
tag
sziasztok!
bocs ha rossz helyen... rúgdossatok jó irányba plíz

ezek vannak:
- linux mini PC (plex server)
- LG C2 TV (plex kliens)
- Samsung Q800F soundbar (sb)adottságok
- a TV -> sb HDMI eARC (így a TV távirányítójával a hangosítás is műxik)
- a mini PC a TV-től távol (a lakás másik helységében) van
- ha minden igaz, sajnos a TV nem tudja (sőt kifejezetten szabotálja) a DTS-t és nem tudja a DTS passtrough-t semamiket használok
- TV -> plex kliens
- TV -> youtube kliens
- TV -> browser + M4sport élő
- még nincs, de nem kizárt TV -> többféle streaming (HBO, Netflix, stb)
(TV adás előfizetésem nincs, nem is tervezem)a NEM DTS tartalmak lejátszása jól műxik, a DTS tartalmakat sajnos transcode-olni akarja, de ahhoz gyenge a miniPC (N100-as proci) ezért lejátszás / homokóra / lejátszás homokóra...
a sb fórumában okosítottak ki arról, hogy a TV nem szereti a DTS-t... ajánlottak megoldást, pl. NVidia Shild TV Pro-t... (elvileg működne, ha az NVidia cucc lenne összekötve a sb-al és a sb a TV-vel... ha jól értem az NVidia (plex kliensét) vezérelve átküldené a képet és hangot a sb-nak ami megszólatatja a hangot és tovább küldi a képet a TV-nek... ami így "OKOSTV"-ből egy buta (de szép képű) kijelző lenne...
a fentit érteni vélem... de nem teccik:
- a 2 (NVidia és TV) távirányító
- az évek óta nem fejlesztett NVidia hardware (ha fejlesztenék, érdekelne)
- ha bármi világít a TV környékénvilágos, hogy kell valami média szerver a sb + TV környékére (pl szekrénybe eldugva... )
van erre valami ötletetek?!
pl. építeni kell?! ha igen, milyet?! talán erősebb miniPC?!
vagy vannak elfogadhatók?! megfizethetők?!csak érdeklődöm a lehetőségekről...
előre is kösz!

-
szkutyi
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Elég egy 6000ft-os Sáta ssd-is, senki sem mondta hogy horror áron kell X terrás ssd..a célja csak az hogy torrent rá, majd onnan megy is tovább, akár a 16 terrás exos-ra
az hogy a forumtárs ilyet vett, hát egességére, mindenki addig nyújtozik míg a takaró ér
-
ACE-
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
De itt bizonygatják egyesek hogy nem bírja azt a max. 100Mbit-et a nagy fragmentálás miatt...
-
ACE-
addikt
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
Mondom, évek óta nézek ilyen hasonló, akár 60-70Mbit bitrátájú filmeket is, de ha átszámolod hogy ez kb. 8-9 MB/sec, és az adott merevlemez 100-150-et bír, akkor rájössz, sosem lesz annyira töredezett, hogy a 8-9-et simán ne tudja ellátni... persze olyan lehet, hogy közben más is használja és egyszerre játszik le több helyről, akkor már izzad a lemez, de én általában egyszerre 1 filmet nézek, és sosem volt vele gond... de biztos nálam csoda történt.

-
s.Oliv3r
őstag
Esetleg arról van info, hogy mikor lesz lifetime plex pass akció?
-
s.Oliv3r
őstag
Szedj le egy 70 gigás filmet, ami úgy tényleg jó minőség, aztán majd rájössz mi volt a baja egyeseknek. Amit szkutyi írt valós probléma, amint leszedsz egy ilyen 50+ gigás filmet a merevlemezed kb 15-20% töredezett lesz, és be-be fog akadni a lejátszás. SSD oldja meg a problémát, vagy az ha továbbra is ezeket a 5-20 gigás tartalmakat nézegeted, ami amúgy nem méltó ezekhez az új oled tv-khez.
Még mielőtt...: IronWolf 4Tb-m van, 4 hónapos. Előtte WD green 2Tb használtam - mindkettőnél ugyanez volt a helyzet. -
itanczos
senior tag
Sziasztok! Srácok, mióta kell fizetni, ha távolról akarom a saját tartalmaimat nézni?
azt hiszem remote pass-nak hívja a Flex és havi 1.99 EUR. -
ugyes
senior tag
-
ACE-
addikt
Valaki segítsen, miért van az, hogy a Plex-en a TV (LG C3) nem tudja lejátszani az MKV-ban lévő DV-t, viszont a KODI meg simán lejátssza? Ezt a plex direkt nem implementálja? Érdekes módon az LG C4 pedig már lejátssza ugyanazzal a Plex-el... Nem lehet ezt valahogy meghekkelni?
-
Bitpalace
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Szia!
Ez a könyvjelzős téma működhet Synology NAS-on is? Mert próbáltam utána nézni, de kicsit unom már hogy a torrent fájlokat 1ével letölteni utána NAS-ba belépni a hozzáadni a torrentet. Ha nem olyan bonyolult beállítás, akkor valaki tud ebben segíteni?
Köszönöm a választ!
-
L4D1K
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Hali.
Ah köszi a részletes választ / helyreigazítást
(meg a többeknek is.). Őszintén, bele se gondoltam az automatikus másolás / allokációba.
Amit leírtál, az alapján ezek szerint összerakhatok egy olyan Nas-t amiben az egyik drive az ssd a másik meg hdd?
Amúgy ezt a típust néztem, pont azért mert N100 van benne.
Olvasok még a témában.
-
szkutyi
addikt
Nem tudom a Windows beépített hogy dolgozik, forumtarsnak be volt kapcsolva, talán kézzel is futtatta, de érdekes módon az ultimate progi amit ajánlottam, több töredezettséget látott .
Lehet nálad azért nem volt még probléma soha mert fut alapból hetente a beépített..
nálam minden film egyben van..ha egy filmet szed, az a tányéron egymás után van..ergo csak forog körbe a lemez és a fej ha kell is, max tized mm-eket mozdul...de ahogy bejön a képbe egy másik seed is, vagy filmezes, onnantól kezdődik a seek persze..
ezen nem veszunk össze, persze igazad van, és ritka is ha csak 1 filmet szednek egyszerre..
Visszatérve, azért is használom a programot, mert itt be tudtam állítani hogy milyen tartalom hol helyezkedjen el fizikailag a lemezen
-
ACE-
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Mi van? Szerinted ha van 20 ember, aki tölt tőled, akkor az mind ugyanazokat a szeleteket szedi? Dehogy, mindegyik más részt szed a filmből és ilyenkor igenis ugrálnia kell a fejnek ezerre, még akkor is ha nagy buffered van. Persze ha kizárólag 1 peer tölt tőled, akkor általában nincs ilyen gond. De az nem is akasztja úgy le a vinyót, hogy közben ne tudj filmet nézni. De ha több a peer, akkor persze hogy lehal, de olyankor teljesen mindegy hogy van-e fragmentáció, vagy nincs.
De most megnéztem és nálam a Windows alapban bekapcsolta a töredezettségmentesítést, tehát ezzel nem kell külön szórakozni, a Windows megcsinálja, ha szükséges. -
-
válasz
Troy66
üzenetére
Semmi baj a letöltögetéssel SSD-re. Én azért, mert a HDD zúgása már nagyon idegesített. Egyébként egy év alatt az előző, szinte 0-24-ben ment. 99%-os volt mikor eladtam. De az is csak egy szám hd sentinelben. Sokan vannak az SSD topikban akik régen használják 0%-osan. De megértem, ha valaki HDD-t használ, itt viszont fejünk mellett van a pc és nagyon zavaró

-
szkutyi
addikt
válasz
Troy66
üzenetére
Így van, nálam is a kliens oldja ezt meg..
10 000ft-os Sáta SSD..sebesség miatt van nálam így megoldva..egy 2.5" hdd általában max tud 100MB/s-ot..így viszont ha kész a letöltés, a nagy hdd sebességével megy át rá az adat, ami egy exos esetében 260MB/S.
Mire ez a 250gb-os SSD megadja magát a sok torrenttől, minden lelkiismeret furdalás nélkül fogok kiadni újra 10 000ft-ot egy újra.
-
stickermajom
addikt
Főleg, hogy valószínűleg az előnye is elhanyagolható élettartam szempontjából a szétbontásnak. Van egy WD30EFRX, ami még a kezdeti MyCloudos időkből van meg, 10 évnyi működési idővel. Köszöni szépen jól van, azért nincs csak a poolban, mert nem fér be több a házba.
Mindig is együtt volt kezelve a download és a media mappa rajta, ugyan ext4-en, de töredezettségmentesítésről nem hallott, mégse lett baja. A két mappa között csak egy hardlink van, de nem fordult még elő bufferelés.És mielőtt még felmerülne, hogy csak nem akarok rá áldozni: jelenleg 4x16TB Exos van a media poolban, és 2x3TB Red Immichnek, 970 Pro OS-nek és transcodenak, 12th gen i3-mal, 32GB RAM-mal, gold félpasszív táppal, szünetmentessel előtte.. Sőt, saját domainnel, hogy legyen TLS a GUI-knak lanon, ne kelljen elfogadni a biztonsági kockázatokat minden egyes alkalommal.
-
szkutyi
addikt
Ne vedd sértésnek és ne vegye senki se magára.
DE
Minden legyen fullos, de áldozni nem akarunk rá..foglalkozni nem akarunk vele..ez nem megy...
6-8000 ft már kapni egy sata ssd-t és 2000ért hozzá egy usb 3.0 házat...ennyi az egész
torrentet lehet könyvjelzőzni, ncoron csak rá nyomok egy filmre (akárhol legyek az országban) hogy könyvjelzőkhöz adás, ott kiválasztom hogy film. [kép] .2 perc mulva elkezdi az otthoni gépen lévő qbittorrent letölteni az usb-s ssdre, ha végzett, áthelyezi autómatán a hdd-n lévő FILMEK mappába..plex érzékeli és már elemzi is..ENNYI AZ EGÉSZ..
nem lessz töredett, nekem kb egy filmet elinditani letölteni 3 másodperc...letölti gigabittel x idő alatt, áthelyezi a hdd-re kb 160-260MB/s-al (attól függ milyen hdd)
az egészet egyszer kell beállitani, legyen max 1 óra, ugy hogy nem értetttem hozzá...
[kép]
Lehet siránkozni hogy nem megy így, nem megy úgy, életszerűtlen, lehet venni egy NAS-t horror áron(minipc-hez képest) és akkor azon lehet állitgatni 5x annyit mint itt....plussz érteni sem árt hozzá...ott nincs ilyen probléma, cserébe klasszikusokkal gyengébb mint az én n100 as 60k-s minipc-m, hacsak nem egy 500k-s nas-ról veszélünk..ott azon nem kell sem netezni, sem játszani...persze megvannak a NAS előnyei is...
maradok tisztelettel:szkutyi
ui: itt egy kép az én setup-omról, lehetne szebben is elhelyezni és foglalzni vele, eldugni, de nekem ez igy tökéletes..házi szerver!!! [kép] -
Multibit
nagyúr
Ha már a Plex topikban vagyunk. A Plex kötött struktúrában és kötött nevezéktannal várja a tartalmat. Tehát az az életszerűtlen, ha azt mondod, hogy minden egy helyen van, úgy, ahogy a virágboltból beesett.
Amúgy meg nem kell mindent letölteni/halmozni! Nem kell mindent a végtelenségig a torrent kliensbrn tartani. A filmtár sem archivum, ott is takarítani kell. Így, meglepő, de kevés hellyel is el lehet lenni. Ja, egyetértve fojtviki kollégával, az SSD igen hasznos tud lenni - így 2025 végén
-
Húha, lehet ám, hogy hülye vagyok, de nálunk van egy 4TB-os a filmeknek, egy 4-es a sorozatoknak, 4-es a letöltéseknek és egy 2 TB-os Pcie 5 a rendszernek. Mondjuk hozzá tartozik, hogy ágy mellett van a pc és már megőrültem a Hdd zúgásától
Egy film/sorozat ssd-nél meg az volt a probléma, hogy sokszor berakja a filmek közé a sori epizódokat, hiába van külön mappába. Most így kényelmes és halk, igaz nem olcsó
-
L4D1K
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ok de,
Az full életszerűtlen, hogy fenntartsak egy dedikált hdd-t filmezés és egyet külön a torrenteknek. És pluszban még én másolgasak jobbra balra, gyakorlatilag mindent adatot megduplázva.
Értem a segítő szándékot és köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet - de remélem abban egyetértünk h ez full logikátlan és nem felhasználó barát
főleg így 2025 végén.Pont azon agyalok h veszek egy alap / belépő NASt és véglegesen száműzük minden ilyen vackot valahova az előszobába h ne is lássam / tudjak róla csak legyen és működjön azt kész.
-
szkutyi
addikt
Gigabit seed még egyszer sem akasztotta meg a film lejetsszast..ellenben az írás már igen.de az más téma már...
Értem amit mondasz és elvileg így van..gyakorlatilag nálam és másnál is megoldotta a problémat..és szerintem L4D1K-nal is megoldja...de ezt majd megmondja ő ha ide téved..
-
ACE-
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Filmlejátszásban akkor sem lesz különbség, ha torrentezel ezerrel, a külső, töredezetlen részen található filmet sem fogja tudni rendesen olvasni a sok különböző helyről olvasás, és a lassú elérési idő miatt. Ha meg nincs terhelve a vinyó ilyenekkel, akkor teljesen mind1 mennyire töredezett, fog tudni annyit bufferelni hogy nem akadhat meg a lejátszás.
-
szkutyi
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Ismét csináltam egy tesztet, most 2 filmet szedtem le a hddre, mind a kettő 7000+ darab lett..
Speed test egyik mélyponton: [kép]
Átlag: 76MB/s.
Winyo kerreg mint állat... Nekem ez szokatlan..az elmúlt 2 évben nem hallottam így..persze ettől még normális jelenség.
Amikor megvettem, még nem tudtam errol, közel 2 Terra ment rá direkt torrent 1 nap alatt...ekkor esett be az írás olvasás mocskos módon..és akkor kezdtem utána nézni a dolgoknak.
Jelenleg így néz ki a 4 terras hdd-m: [kép]
Kék a töredezett mentes adat, piros a töredezett( ha van)
Tányér szélén a gyakran változó filmek, sorozatok, tányér közepén az állandó adat azaz mese, mese sorozatok.
Így ki van mindig maxolva az írási sebesség, mivel a tányér széle a leggyorsabb. -
szkutyi
addikt
Gondoltam hogy fenn akadunk ezeken a számokon.es igazad is van..ellenben az elérési idő csak nő..minnel toredezettebb minnel több darabban van az a film, annál több ide oda ugralas...és erre rá tesz még a seed is ha van épp..
.hidd el ez oldotta meg, nem csak nálam de másnak is..és neki is meg fogja oldani...ja nálam folyamat megy 140 torrent, gigabit sávszéllel és van hogy viszik is annyival..sosem volt vele problémam mióta máshová töltők, majd automatán áthelyezi a vegleges hddre a gép a filmet. -
ACE-
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Egy 50-60Mbit-es bitrátájú filmnek minek kéne 100MB olvasási sebesség? A tizede is bőven elég, más volt ott a gond nem a töredezettség....
Ellenben ha arra töltöd, amiről lejátszod, akkor a seed peer-ek miatti sok apró olvasgatás az nyilván gajra vágja a HDD-t... pláne ha mellette még letöltés is megy ugyanerre a drive-ra. -
szkutyi
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Probaképp letöltöttem direkt hddre egy 14gb filmet...2500+ darab lett belőle..
Olvasási tesztje: le esett többször 100MB/a alá..elérési idő pedig fel fél ugrált több száz ms-ra. [kép]
Egy darabban lévö film olvasási sebessége: [kép]
Az elérési idő 100ms alatt volt végig, az olvasási sebesség pedig 160+ MB/s..
De ezen a hdd-n 3600GB adatból ez a 14gb volt csak töredezett..
Minnel több torrent megy rá, sokkal sokkal toredezettebb lessz és annál jobban lassul minden! -
szkutyi
addikt
Most ezt nekem magyarazod?néztél már rá egy torrentezett 40+gigás filmre, hány darabban kerül a hddre?hát a 170MB/a ból lett 20-40 a szarrá toredezés miatt..nekem is és az említett fórum társnak MEGOLDOTTA a problémát

Igen ez NTFS....
Linux on nincs probléma brtfs és ext4 miatt. -
pepimama
tag
KÖSZI szépen!
Most tudok ezzel újra foglalkozni. Másik csoportba írjak, melyikbe?
HA jól értem az a feladatom, hogy a 48-as csatornáról rakjam el a router-t egy olyanra ahol nincs más és talán úgy majd menni fog a kb. 70 GB-os 4K HDR-film? Sajna egyáltalán nem értek hozzá: Ezt a Flip-ügyfélszolgálat segítségével meg tudom oldani, vagy mást javasolsz? (a múltkor felhívtam az ügyfélszolgálatot és már van egy böngészőoldal, ahol tudom változtatni a beállításokat, bár az ügyfélszolgálatos nem javasolta.) Előre is KÖSZ a segítséged! -
ACE-
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Merevlemezek (HDD-k)
Hagyományos merevlemezek esetén, a mechanikus mozgó alkatrészek miatt, a töredezettségmentesítésnek általában van értelme, mivel csökkenti az olvasófej fizikai mozgásának szükségességét, ezáltal gyorsítva az adatelérést és a rendszerteljesítményt.
Régebbi fájlrendszerek (pl. FAT32): Ezek a fájlrendszerek hajlamosabbak a súlyos töredezettségre, így náluk a defragmenálás jelentős teljesítményjavulást hozhat.
Modern fájlrendszerek (pl. NTFS, ext4, APFS): Ezeket a fájlrendszereket úgy tervezték, hogy már alapvetően minimalizálják a töredezettséget azáltal, hogy igyekeznek az adatokat összefüggő blokkokban tárolni. Emiatt a teljesítménybeli javulás kisebb, mint a régebbi rendszereknél, de rendkívül magas töredezettség esetén még náluk is lehet minimális haszna.Magyarul, azt hogy akadozik egy film, biztosan nem ez okozza... NTFS óta soha nem toredezettség mentesitettem és soha nem volt ilyen problémám ...
-
szkutyi
addikt
Ntfs-nel nincs? Na nemá.xd.hat itt az élő példa nálam is és s.Oliv3r-nél...ha egy film sok százezer darabban van, a hdd fej rangatozik mint egy idegbeteg, és ezt lassítja még az is ha a tányér közepén van valami adat, a kerületi sebesség miatt ..
Másrészt, hatvanyosan halkabb lessz a hdd .
Egy esetben nincs értelme..SSD -
szkutyi
addikt
Hidd el ez így van..nálam is ez volt a probléma anno, és most egy másik forumtarsnak is ez volt a gondja.(s.Oliv3r)..csak nem írta ki hogy sikerült megoldani..(privatban folytattuk a hiba keresést.)
Mitől lenne szét törve?hát a torrent...volt hogy egy 20 gigás filmek 200 000+ darabban volt.
Megoldásom: 10 000ft-os adata SSD usb-n a gépen...erre van... -
Csixi68
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Az rendben van, de ha elindítom, akkor a koreai sorozat jön be a Plex-en és csak a számítógépen jön be a magyar, én viszont nem töltöttem le koreai sorozatot. Szóval ez egy nagy anomália. Mindegy, törlöm a sorozatból és letöltöm filmként, hátha jó lesz!
-
ACE-
addikt
Korábban írtak alapján nem értem mi a problémája egyeseknek, nekem LG C3 van apósomnak C4, tökéletesen visz szinte mindent, ami populáris.
Egyedül annyi, hogy most vettem észre, hogy a C4 simán viszi az mkv-ba ágyazott Dolby Vision-t, a C3 viszont nem, ez sosem fog működni C3-ban? -
Csixi68
tag
Sziasztok!
Ilyet még nem pipáltam. Letöltöttem tegnap este a Jobb későn, mint soha sorozatot. Letöltés befejezése után nézem a plexet és semmi nem jelenik meg. Nagy nehezen rávettem a szinkronizálásra és ekkor megjelent a két rész. Ekkor jött a meglepetés, valami koreai filmet jelenít meg. Jobb későn, mint egyedül a címe, ilyet nem is töltöttem le. Ha letöltöm direktbe a Nasról akkor ott meg az eredeti RTL-es változat jön elő. Na ez hogyan? -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
probléma a következő.
Hisense tv akadozik a lejátszás a távoli Nasról. De ugyan azon a hálózaton agyan az a film egy Ipadan gond nélkül megy. Ebből azt gondolom nem a kiszolgáló és nem a hálózat a kevés. A tv-n youtube 4k is megy gond nélkül tehát ott se kevés a wifi. Valami pufferelést kellene a tv-n lévő plexen állítani de nem találtam a beállításokba semmit.
Valakinek ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xbox tulajok OFF topicja
- VR topik
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Ulefone RugKing
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"
Másrészt, nem két lépcsőből oldom meg, én az SSD-t fullba használom, és mit ad isten azóta nincs baj
az Apple tv-t nem vágtam.

Egy film/sorozat ssd-nél meg az volt a probléma, hogy sokszor berakja a filmek közé a sori epizódokat, hiába van külön mappába. Most így kényelmes és halk, igaz nem olcsó
úgy rémlik ki van kapcsolva az átkódolás, de ránézek