- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Újabb DeepSeek-vita: kevesebb vagy több áramot zabál majd az AI?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #155 üzenetére
Így már érthető...
-
-
atike
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #153 üzenetére
Értem... Én mondjuk a P20 Pro kapcsán a fényképezés kapcsán gondoltam eddig. És akkor miért nem a Mate20 (Pro)?
-
én elsősorban játszok a telefonon, nem candy crush kategóriás játékokkal, így a hardver és a szoftver stabilitás, belső tárhely gyorsasága fontosabb... P20 Pro előtt Honor Play-em volt, szinte azonos a hardver, de a P20 Pro gyorsabb, sokkal...
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
törölt tag
válasz st3v3np3t3r #149 üzenetére
Alapvetően - és most teljesen általánosságban beszélve - jelenleg sem a hardver a felhasználó legnagyobb ellensége, hanem a szoftver, amit a gyártó mellé illeszt. Nyilván vannak fizikai korlátok, az emberek is már millimétereket számolnak, zsebüket mutogatják, hogy nem fér bele...stb.
Mellé azért van egy sok helyen vagy sok esetben megkérdőjelezhető képességű AI vagy HDR, digitális túlerölködés....stb. Sokszor nem természetes módon, ami nyilván sok embernek kellemesebb. Képrészlet túljavítás, hogy az összhatás kellemesebb legyen.
Érdekes, hogy egy valóban jól működő Gcam mennyivel kellemesebb és jobb tud lenni, mint egy-két gyártó többnyire saját megoldása. Természetesen ez magánvélemény.
Én például Xiaomi -t pont nem vennék, ha nem tudnék Gcam -ot használni hozzá. Lehetne bármilyen szipiszupi minden másban. Azt pedig csak remélni lehet, hogy a Xiaomi -nál nem zárnak be ezen a téren.
-
akooos
veterán
Tudtam, hogy ezt a topikot végig kell olvasnom, bár fura ez a sok szürke avatar
-
atike
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #149 üzenetére
P20 Pro-d van, és nem a fotós képességei miatt...? Mi volt akkor az a jellemző, ami miatt ezt vetted...? Nem kötekedésből, komolyan kérdezem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Rinocerosz #146 üzenetére
egyértelmű... én a P20 Pro-n is csak a 10Mpxl-es felbontást használom... meg igazából szemmel látható differencia nincs számomra... lehet ha egy profi képszerkesztővel megnézném(ha lennne), lehet lenne valamennyi diferencia... én mondjuk sose kamera alapján választok telefont... tök mind1 hány pontot ért el xy általi teszteken... nem vagyok fotográfus, nem plakátra fotózok, egy-egy pillanatot lefotózni a mai telefonok minősége bőven jó...aki profi fotókra vágyik, annak inkább ezt ajánlom,mondjuk egy ilyen objektívvel... ezzel biztos jobb képet készíthet bárki mint telefonnal a szett ára kb.1,6millió Ft... felesleges a kamerákon ugrálni... aki profi fotókat akar, az ne akarjon telefonnal fotózni
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
BiP
nagyúr
válasz Emericus Max #147 üzenetére
Lehetne mondjuk Nemzeti Tantusz.
-
Emericus Max
tag
válasz philoxenia #129 üzenetére
TTT = Trianon Tagadó Telefon
Gondolom erre gondolsz -
Rinocerosz
őstag
válasz st3v3np3t3r #141 üzenetére
Igazából a nagy megapixel miatt sokkal nagyobb lesz a kép zaj..
Nem véletlen, hogy a nagy fényképezőgépek is ilyen 16 MPx-nél többet nem használnak..Én is sokáig abban a hitben éltem, hogy a MPx olyan mint a ram ha több van az nem árt és csak az emberek hóbortja ez a "minek kell ennyi" de itt nincs így. A nagy MPx sajnos sokszor rosszabb képet eredményez mint egy kisebb mpx kamera
-
aelod
veterán
válasz Emericus Max #143 üzenetére
Egy svájci óragyártó azért nem egy Police vagy Guess és társai gagyi szerkezettel a brand mögött.
A többivel egyetértek. El kell fogadni, hogy ez egy többszereplős piac és vannak bizony olcsó és megbízható és megbízható és kiemelkedő de drága gyártói készülékek.
Mindenki azt választ ami az igényeinek megfelelő."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Emericus Max
tag
Nincs innováció a Xiaomi-nál? Hát a káva mentes koncepció honnan jött először? Jó, tudom a Sharp is ezzel jött Japánban, de máshol a világon ők tették ezt elérhetővé. A noccs őrületben, kijöttek a slider kialakítású telefonnal. Ja, és a kerámia hátlappal is ők jöttek elő, amikor mindenki más üveget használ.
Szóval ez nem igaz. De mondom kb. mindegy is, ha minőségben nem kell fájó kompromisszum fele annyiért és csúcs teljesítményű hardverrel. -
Emericus Max
tag
válasz #65577472 #40 üzenetére
Lehet, hogy így van. Nem látok rá egyik cég könyvelésére sem. De kb. nekem mint magán embernek halál mindegy, hogy mi miatt drágábbak egyes gyártók készülékei, mint másoké. Én csak egy jó telefont akarok, jó áron, garanciával és hazai szervízháttérrel. Ennyi.
Sajnos a nagy gyártók szerintem nem azért adják jóval drágábban a telefonjaikat, mert a költségeik sokkal magasabbak, hanem mert a márkát is megfizettetik.
Kb. mint a Rolex óra, hogy veszel egy 200e forintos órát és mellé 2 millió forint presztizst... -
törölt tag
válasz st3v3np3t3r #141 üzenetére
Telefonban továbbra is a pixel összevonások miatt fontos a maximális felbontás. Nem azért, hogy a legnagyobb megapixelen toljuk a képeket.
Mellesleg "rendes" gépeknél is vannak bajok a nagyobb megapixelen készült képekkel. Ami valósan hozza a "megfelelő" szintet, az meg komolyabb felszerelést igényel és pont nem az átlag felhasználásra való. Pl. fine art, reklám...stb.
Az mellékes, hogy lehet a telefonokkal nagyobb, akár 40 vagy 48 MP képeket készíteni. Ami konkrétan a marketingre jó és ha van egy kis esze a felhasználónak, akkor lejjebb is vált. A natív 40 vagy 48 MP pont arra jó, hogy minőségibb képeket alkosson 10 vagy 12 MP -n.
[ Szerkesztve ]
-
válasz hroberto #133 üzenetére
akkor mégegyszer,utoljára
kicsit cinkes lenne ha egy mobiltelefon sokkal jobb képeket készítene mint mondjuk egy profi digitális kamera...
Azt meg végképp felejtsd el, hogy egy telefon a közeljövőben DSLR minőségű fotókat fog készíteni. Hol írtam,hogy elvárom?!
Nem csak a megapixel számít?! Na de kérem?! hasonlíts össze egy 8 meg egy 40 Megapixeles kamera képét!
Ezt a "nem számítanak a megapixelek" valami hülye elhintette, azóta mindenki ezt szajkózza... fizikálisan egy kevesebb pixel felbontású szenzor nem képes részletgazdagabb képet készíteni hardveresen...
DSLRben nagyobb a szenzor... nem mondod,képzeld, az optika nagyobb...
Mondjuk kíváncsi lennék egy nagyon kompakt DSLR-re ami akkora szenzort és optikát tartalmaz mint egy mobiltelefon... az se tudna olyan minőséget produkálni mint egy nagy DSLR... gondoljatok a teleszkópokra... a kicsi Home kategóriás teleszkópok kicsik, nem is látnak el messze(ez legyen a mobil), meg vannak a nagy csillag
vizsgáló épületek hatalmas optikájú teleszkóppal.... melyik produkál jobb képet?[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
"400 ezer forintom nem egy telefonra költöm el, hanem ezért kaptam egy flagshipet(EU rommal minimál kompromisszummal) és egy prémium laptopot"
Igen. Mondjuk 400-bol kijon egy normalis lapos es talan marad 20-30 ezred egy nagyifonra, de az ugye kevesbe flagship.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
atike
nagyúr
Nem pimaszkodik... Parasztkodik.
-
*Mukeey*
addikt
Nálam nem kérdés, hogy a Mi9-et választanám a kettő közül. 300€ felárat semmi nem indokolja a Huaweinél.
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
Zoló1981
tag
Most már megtehetik, de honnan indultak mindketten...
Zoló, a segédM. - Samsung Galaxy S7 | acer aspire E15 | LG 32LA620S | LG 55UH850V | LG G2 mini (D620r)
-
-Skylake-
addikt
válasz st3v3np3t3r #114 üzenetére
"ez persze saját vélemény"
Ez azert szerencse, mert amugy tevedsz.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
janeszgol
félisten
Ott a Navon. Nem elég nemzeti?
Olcsó fos -
hroberto
veterán
válasz st3v3np3t3r #114 üzenetére
Nincs igazad! Nem csak a MPixel a lényeg.
Azt meg végképp felejtsd el, hogy egy telefon a közeljövőben DSLR minőségű fotókat fog készíteni. A komoly gépekben sokkal nagyobb a szenzor, és ezzel el is dőlt a dolog. Már ez is szép, hogy manapság ilyen fotókat, videókat lehet készíteni telefonnal.KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
törölt tag
Pannonia néven szitázott TCL. Maximum...
-
-
janeszgol
félisten
Én nem bánnám már, ha a szokásos három szereplő (Apple iPhone, Samsung, Huawei) mellé fellépne még pár. Pl a Xiaomi vagy a Meizu (ha megtanulnának már szoftvert írni), de ott szeretném látni az Asust is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az offolást mindenki fejezze be!
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
ates
aktív tag
Xiaomi majd akkor poénkodjon, ha majd saját erőből lesz valami Kirinhez hasonlója, addig az ár, üzemidő, kamera v. bármi ami jogosnak tűnik legyen a céltáblájának a keresztjében.
-
válasz hroberto #108 üzenetére
jelen téma nem az árazásról szól,hanem a kamera képességről, így az árkategória irreleváns... nyilván a Mi 9 azért előzte meg a iPhone XS Max-ot mert abban csak 12es kamera van, a Mi9-ben meg közel 4szer nagyobb pixelszámú...
mellesleg a Mi9 is, meg a Huawei is,meg a Samsung is lehetne akár sokkal jobb,csak szándékosan butitják őket... kicsit cinkes lenne ha egy mobiltelefon sokkal jobb képeket készítene mint mondjuk egy profi digitális kamera...
ez persze saját vélemény
-
veterán
válasz #65577472 #57 üzenetére
Ha szerinted az a fillérba**ás, hogy a 400 ezer forintom nem egy telefonra költöm el, hanem ezért kaptam egy flagshipet(EU rommal minimál kompromisszummal) és egy prémium laptopot, akkor legyen az vagyok. Előtte almát használtam, de az új alma 400 kiló volt és az pont 2x annyi, mint az előtte lévő. 😂
Pénzügyi területen dolgozók, hidd el ez még ma is jó üzlet lenne. 😂 -
Rinocerosz
őstag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Rinocerosz #109 üzenetére
Szerintem már alapból az összes cég árképzése vicc, amit elkérnek egy (sehol sem kompromisszummentes) flagship telefonért.
Ettől függetlenül még mindig a Xiaomi árképzése a legbarátibb mind a felső, mind középkategóriában.
És mivel ugye sehol sem kompromisszummentes az egész telefon, hol a rendszer gyengébb, hol a fényképezés, hol a videó, hol a videó alatt a hang, hol ez hol az. Csak nem mindegy, hogy több százezerért kötsz kompromisszumot, vagy fele/harmad áron..
-
törölt tag
válasz Rinocerosz #109 üzenetére
Ha nem fogy el a lendület, tovább erősödik az offline értékesítés és az európai terjeszkedés, 2 éven belül beérik a Huaweit.
-
Rinocerosz
őstag
De nemrég a xiaomi is jelezte, hogy emelni fognak az árakon valamennyit majd kívancsi leszek mennyit fognak emelni.
Mondjuk nekem a huawei felülete nagyon nem tetszik és a xiaomi-nak is hasonló.. sajnos.
De en is nézegettem olcsóbb telókat mert ezek az árak..[ Szerkesztve ]
-
hroberto
veterán
válasz st3v3np3t3r #65 üzenetére
Az igaz, hogy "csak" az 5. a listán az Mi9, de azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy az előtte helyet foglalók mennyivel kerülnek többe.
És az sem mellékes, hogy hány jóval drágább telefont utasított maga mögé.KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
eFeMeR74
senior tag
A Xiaomi nagy ivben lesz ar mindent ami eu ban (világon) van. Kína és India a célközönség (mennyien is vannak összesen) nem kell (régióval stb) a márkával foglalkozni (nem kell xiaomi terméket venni) Vegyél és használ más terméket. Maradj boldog ember ( 4 éve még a B20 is hiányzott nálam meg most az egész ház tiszta okos otthon) Természetesen nem ez a világ "legjobb" márkája és van nála jobb bőven (nem árban) de az nem a Huawei
MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
törölt tag
válasz #16820480 #105 üzenetére
Igen. Emlékszem erre én is. A hazai pálya is inkább lejtett. Viszont az tök jó dolog, hogy még időben felismerték és tettek is ellene.
Több, európában/nemzetközi szinten is egykor nagy márkának számító konkurens nem sok mindent tett ellene. Mentek/mennek is sorban a süllyesztőbe. Amit egyébként szintén sajnálok...de ez van.
Szerk.:
Jó...egy-két esetben voltak más gondok is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #86973952 #92 üzenetére
Igen, régebben nagyon büszkék voltak rá, hogy csak a közösség tolja őket, és megy magától minden, és ilyen 8-10 éve tényleg nem lehetett reklámjukat látni sehol. Akkoriban volt az, hogy hirtelen feljöttek egy időre top5-be, ha jól emlékszem, aztán megakadt a növekedés, és mások beelőzték őket. Utána szépen beindult a marketing is, mert most a top 5-höz nem 30-40 millió telefont kell évente eladni már, hanem 100-150 milliót.
batai15: Nem támadásnak szántam, csak úgy rémlett, hogy 1-2 éve még inkább kedvelted a telefonjaikat, több Mi topikban is voltál felhasználó (talán TG is?), ez a mostani véleményed már teljesen más. Igazából csak kíváncsi voltam, hogy mi az oka, mert nem követem nagyon a telefonos topkikokat.
-
eFeMeR74
senior tag
válasz South Velen #23 üzenetére
Előre is bocsi, de ki nem szar ja le, hogy ki kitől mit másol (lop)?
Tudom valakinek fontos milyen logó (márka) mutat a teloján (ruhán, autón stb).
Örülj, hogy tudsz választani. Az meg mindenkinek magánügye, hogy drágábban vesz meg u.o vagy jobb minőségű terméket mert "nincs akkor neve".Az ilyen jellegű harcal csak a felhasználó jár jól hidd el H 30 Pro akinek tetszik és megéri megveszi 800 euróért akinek jó M 9 500 euróért meg azt vagy az almát 1000 euróért, mert megteheti és elhiszi, hogy nincs jobb
Soha nem lesz olyan termék ami mindenkinek mindenben megfelel
MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
törölt tag
válasz GoldhandRent #100 üzenetére
Richard Yu azt mondta, hogy a következő Mate -nél várható 5G modell. Ami nem zárja ki azt, hogy megjelenjen előtte is valami.
Hajtogatós eszköze tudja az 5G -t, ami nyilván még nincs kereskedelmi forgalomban.
Alapvetően szerintem nem a teljesítménnyel van gond, hanem a játék kompatibilitássokkal. Nekem személy szerint nem csak Kirin -nél, hanem Exynos -nál is. Pl. Fifa.
Barkin:
Ez így van. Néha úgy érzem ezzel a véleményemmel a kisebbik táborba tartozom. Szerintem jól érzem.[ Szerkesztve ]
-
tuleon
tag
Szerintem is teljesen felesleges összehasonlítani a két kínai céget. A huawei felküzdötte magát oda, ahol most van a 3 gyártó közé. Összegezve mind a három nagy gyártó ( Apple, Samsung, Huawei) egymásról másolja a technológiát. Minden évben dolgoznak egyvalami nagyszabású projecten: A huawei a kamerán, a samsung a kijelzőn, ultrahangos ujjlenyomat olvasón, az apple az arcfelismerésen, lekerekített sarkú kijelzőn. Következő években pedig ezeket lopják egymástól és tökéletesítik, újabb köröket vernek a másikra. Ezzel szemben a Xiaomi szerintem semmit nem tett le az asztalra. Mindent vásárolt, vagy lopott ( hajlítható kijelző technológia a samsungtól) Ezért világbajnok az árban, mert nincs annyi fejlesztési költsége. Míg a többi cég dollármilliókat költ fejlesztésre, addig a Xiaomi nem sokat. A magyar piac meg neki tökéletes, mert bőven alulmaradnak a fizetések a többi országhoz képest. A legtöbb embernek bőven elegendő az a teljesítmény, amit nyújt, elég jó minőségben, fél áron.
Én majd személy szerint akkor veszek Xiaomi telefont, ha a PH majd ezt írja: " A Xiaomi mutatta be először..."
mint ahogy a P30 proban van először periszkópos kamera.... de mivel mostanában nem veszek 300 ért telefont így kiszolgál még 2 évig az iPhone x-em az elavúlt kamerájával és a stabil kis IOS-el -
GoldhandRent
őstag
válasz #86973952 #90 üzenetére
hát nemtudom.. ha egy szinten vannak teljesítményben (elvileg, kirinek nem érdekelnek), akkor miért szólna rá egy másik gyártó, hogy ideje erősebbet villantani ?
Samunka van 5G, Mi-nek van 5G, huawei-nek nincs ? (még mindig nem tudom van-e nekik ) én ezt tudom elképzelni, hisz ha nem snapit használnak, és sajátból a legújabb van benne :shrug: mit hasonlít mihez[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz #65577472 #94 üzenetére
Én használok mindent, nem preferálok egy márkát sem. Mindenben mást szeretek és mást utálok. Xiaomi, Huawei, Samsung, HTC, Alcatel, LG. Néha, bár az utóbbi időben egyre ritkábban OPPO, Meizu...stb. Illetve néha érdekesnek találok zs brand -eket is.
Apple már sokkal ritkábban, de mostanában megint kedvem lett használni egyet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
hemaka
nagyúr
Ez legalább vicces.
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
törölt tag
válasz #16820480 #89 üzenetére
Amikor azt mondják a nagyobb multik szakemberei, illetve a különböző ügynökségek, hogy reklám nélkül hosszútávon nem működik egy gyártó (sem), az azért jelent valamit. Vagy amikor a Coca Cola azt mondja, hogy nem teheti meg, hogy ne reklámozzon.
Xiaomi is a saját piacán, illetve Indiában sokat fektet brand építésre, marketingre, egyebekre. Lobbizik, pajtizik, kapcsolatokat épít. Otthon, valamint a környezetükben is megrekedtek volna, ha nem így tesznek. Bármiben le merem fogadni, hogy globálisan is ebbe az irányba fognak ellépni.
Xiaomi tipikus példája annak, hogy alacsony bevétellel is lehet létezni, de azért gondolom ők is szeretnének fejlődni globális szinten. Ezért (IS) drágulnak. Illetve már tettek értékét a név mögé.
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
válasz #16820480 #89 üzenetére
Utolsónak kérdésre válaszolva .
Most sem utálom a márkát hiába annak állítanak be itt ,csak meg untam pár dolgot ,és másik márkára váltottam . Kiegészítők viszont most is xiomik ,powerbank ,roidmi ,selfie stick ,óra , füles stb stb . Nem értem miért kötelező utálni valamit ha nem értek vele egyet ,szerintem a kettő nem jár együtt .[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GoldhandRent #70 üzenetére
Nem hiszem. Huawei -nél ugye máskor van az soc váltás és ezen megy a piszkálódás.
Kicsit furának tűnhet, de amúgy szerintem nem rossz stratégia. Samsung és Apple tekintetében.
-
törölt tag
Amúgy miért kellene minden gyártónak reklámokra meg szolgáltatói lobbira vernie a pénzért? Oké, hogy valamelyik gyártónak ez fontos, és így érvényesül, de ha valaki ezt nem szeretné kifizetni a termék árában, akkor nem baj, ha van alternatíva is.
De amúgy ettől függetlenül a Xiaomi is reklámoz és szponzorál, csak nem itt, mert ez a piac még lényegtelen számukra. Kínában vannak óriásplakátjaik meg minden.batai15: Te amúgy nem Xiaomi rajongó voltál régebben? Volt valami gyökeres változás? Vagy valamire rosszul emlékszem?
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Szánalmas. Ahogy az volt a huawei, meg előtte a samu "poénkodása" is. Manapság már ezek is szarok. régen sokkal több jó fricska volt.
-
aelod
veterán
Nem gázolsz bele a lelki világomba mert ahhoz egy használati cikkről alkotott vélemény nagyon nagyon kevés, hogy elérd vele az ingerküszöböm
Emeljenek ha ezzel végre tudnak jobbat felmutatni mint az olcsó , és jó ,de nem kiemelkedő.
Nekem ez elég is köszönöm. Nem kell kiemelkedő.
Nálam meg az alsó közép kategória az ami jobb mint az eddig használt más gyártók termékei. Töredék áron megkapom azt amit másnál ráfizetéssel. Hogy nem annyira jó vagy jobb e ezen lehet vitázni de olyasvalakit ez hidegen hagy aki úgy vesz telefont, hogy nem adósodik el közben és nem villantani akar hanem csak egy normális készüléket venne felesleges ráfizetés nélkül, igényeinek megfelelően. Ebben erős a MI. És többek között ezért sem lehet összehasonlítani a Huawei-el mert ők azt a szintet ahol most a Xiaomi tart már átlépték és az NB 1 top 3 csapatában játszanak.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
GoldhandRent
őstag
Srácok, sztem csipszeten az 5G-re gondoltak, de javítsatok ki, ha van a huawei-ben 5G modem.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
válasz #65577472 #40 üzenetére
Magyarországon ez kevés embernél fog átmenni, mert vállalkozói szinten is sok helyen TSZ szemlélet megy. Amíg nem csak kis, hanem közepes vállalkozások (helyenként nagyobbak) is rácsodálkoznak a PR, marketing, reklám, fejlesztés jelentőségére, addig kb. ez a szemlélet marad. Mindent olcsón, a többi le van ***va.
Ez nem tudatlanság, csak szimplán baromira más a magyar piac. Még a románhoz képest is. Más az emberek szemlélete is.
Külföldi gyártók is szeretik az ilyen piacokat, mint a magyar. Itt nincs akkora reklám finanszírozási elvárása a forgalmazóknak. Sok esetben, más ágazatokban meg kb. 0. Ezt tapasztalom.
Azt természetesen nem mondom, hogy minden cent a kiadások miatt növekszik meg, de azért lássuk be, hogy nem minden esetben reális az összehasonlítás. Huawei és Xiaomi között sem.
-
-
Graphics
Jómunkásember
Ha nem Xiaomit használsz... Akkor hogyan alkotsz róluk véleményt?
És akkor miért zavar téged a Xiaomi?
(mellett két darab L betű, mint a női mell, csak nem ahhoz kapcsolódik és itt van pár vessző is ,,,, )
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
batai15
félisten
Emeljenek ha ezzel végre tudnak jobbat felmutatni mint az olcsó , és jó ,de nem kiemelkedő. Flagshipben a xiaomi nem tud labdába rúgni a nagyok melett. Tudom hogy belegazolok emberek lelki világába de mióta nem csak xiaomit használok valahogy elégedettebb vagyok a telefonjaimmal.
Pont. Nem kell romolni régióval szórakozni stb stb .
Jelenleg sem flagshipet használok másik gyártónál de felső közép kategória sokkal jobb számomra mint amit a xiaomi tudott nekem adni.
Graphics : már vártam az első kérdést attól aki nehezen emészti meg amit írok Gj.de. Leírom .volt rengeteg xiaomim ,így nagyon is képbe vagyok ,de ha nem is lett volna ez eleget lehet olvasni a miui fórumokat , egyéb fórumokat, teszteket ,és jogom van ettől független véleményt formálni .[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
Mondjuk az a szerencse, hogy a cikk nem kötelez senkit vásárlásra.
Ha drágábban adnák, akkor feltételezem azért menne a szidalmazás, hogy mocskos Xiaomi, hogy képzeli ezt...
Valahogy sehogy nem jó úgy látom.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
batai15
félisten
Xiaomi mit akar? Nálunk szinte nulla innováció van ,abból építenek amit meg tudnak vásárolni. Pont ők akik nagyon is másolják a többi gyártót ,aztán ők gúnyolódnak.
Miui szvsz egy rakás,ahogy a kamera is onnantól készít normális képeket kategórián belül ha van rá gcam mert nem nagyon ölnek energiát a szoftveres részébe .[ Szerkesztve ]
-
Kamikaze75
tag
válasz Emericus Max #39 üzenetére
Igen,osztanám a véleményedet én is Mi 9 vagy mix 4- ben gondolkozom majd ha kijön.
Nagyon el lehet gondolkozni ha Xiaomi ilyen jó telefonokat rak össze fele annyiból mint a konkurencia,nem hinném hogy rosszabb minőségű alkatrészeket tartalmazza,hiszen nem lehetne akkor kimagasló eredményeket elérni.
Durván túl vannak árazva a csúcskészülékek. Nem tudnak 2-3 szoros áron kínált modellek annyival többet nyújtani -
gproject
aktív tag
Majd az arak osszehasonlitasara terjunk vissza amikor a xiaomi reklamja is felbukkanak teveben, ujsagokban, buszokon es minden egyeb helyen, ahol a huawei is hirdet europaban.
(realme x50 pro, <[ ultrasone 480i 580i 820 ]>)
-
zazenke
őstag
és melyik gyártó gyárt 7nm alatt ?
-
törölt tag
válasz Emericus Max #39 üzenetére
A Xiaomi működési költségei (K+F, szolgáltatói szerződések, marketing, szervizháttér) lényegesen alacsonyabbak, így tud nyomottabb árakat biztosítani.
-
Emericus Max
tag
Hát igen, azért nem mindegy, hogy a Mi9 még mindig 200e forint alatt van és a Huawei már 300e forintéert adja az új csúcs telót. Szerintem semmi olyan plusz nincs se az S10 szériában, se a P30 szériában, ami indokolná az alsó hangon is 100e forint árkülönbséget. Az IPhone árakat meg nem is mondom.
Huawei csúcs telóm volt egészen 1 hónappal ezelőttig, aztán hosszas nyomkodás és mérlegelés után beruháztam egy Mi Mix 3-ra 150e forintért. Már 1 hónapja használom és nem érzem, hogy a 100e forinttal olcsóbb vétellel fájó kompromisszumokat kellett kötnöm. Nem volt semmi különösebb bajom az EMUI-val, de nincs semmi különösebb bajom a MIUI-val sem. Szóval azért nem mindegy, hogy 150e vagy 300e kemény valutáról beszélünk...
Asszony nézegette az új telókat, mert le akarja cserélni a 2 éves Honor 8-at. Megyomkodta az S10e-t, a Mate20pro-t, majd megnézte a Mi9-et és látatlanba rávágta, hogy na ezt meg akarom nézni mert jobban tetszik. Ő is kb. azt mondja, hogy miért adjunk ki nem power user-ként 300e forintot telefonra, amikor kb. megkaphatjuk ezt a teljesítményt fel áron. Ezzel nehéz vitatkozni. Én eddig kellemesen csalódtam a Xiaomi-ban a Mi Mix 3-al.
Nem, nem kapok pénzt a Xiaomitól a reklámért Ez a személyes tapasztalatom és véleményem... -
Drughi
addikt
Célozz, lő és góól
nekem tetszett a poén
-
persil
nagyúr
Lehet en is trollkodnek, ha a kopetebe sem lephetnek bele a kinai nagytesonak ...
Egeybkent jopofa es tenyleg kell az ilyen csipkelodes.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
kbyte1024
veterán
Nekem tetszik 😄 adják csak egymásnak az ívet😋
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
MODERÁTOR
Pedig van a teljesítménnyel probléma hiszen, problémás a 4k-s videó felvétel, csak 30 FPS van, de ott is van képkocka vesztés, sőt az itteni teszt szerint még fHD- ban is előfordul.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
törölt tag
Nem tudatlanság, csak szimplán vicc. Vagy inkább egymás ugratása. Szerintem kellenek az ilyenek.
Egyébként a Samsung pont nem jó példa, mert ott komoly fejlesztések mennek a saját soc gyártásban. Illetve vannak egyéb fontos, szintén saját gyártású komponensek is, amit sok telefonba beszerelnek.
Tény az is, hogy ebben egyébként baromi sokat fejlődött a Huawei és sokkal minőségibb Kirin soc -ket gyártat, mint a régebbi modelleknél. Sokáig volt inkább középső kategóriás az a felső osztályba szerelt soc, mint valóban felsős.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Lehet itt hőbörögni ezen a poénon, de igaz.
-
BiP
nagyúr
-
South Velen
addikt
Ahogy Enci1983 is írta, a Sharp volt az.
A Mi Mix is egy másolat volt lényegében, más kérdés, hogy ettől még gyönyörű volt és talán ez indította el igazán a kávamentesítési lázat. Bár előbb utóbb magától is eljött volna, magától értetődő a hasznos kijelzőarány növelése. Kivéve a Sonynál.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz South Velen #23 üzenetére
Őszintén, engem nagyon hidegen hagynak ezek a formatervi dolgok...
Működjön, tegye a dolgát, bírja az aksija, ne kelljen foglalkoznom a rendszerrel.
Egy darab szóval jellemezve: Engem a használhatóság érdekel.
Amikor a fém hátlap volt a "menő" akkor mindenki azt tolta. most ez az akrilos dolog fut... Vagy épp kerámia.. Majd lesz kutyaszar borítású is gondolom...
Nem divatbemutatóra készülök, úgy is egy alap tok kerül rá. Innentől kezdve a készülékek olyan szinten egyformák, hogy sok dilemma nincs..
1 db téglalap, sarokig ( mondjuk már sarka sincs lassan egynek se) kitolt kijelzővel.
Én kifejezetten örültem a Poco műanyag-polikarbonát hátlapjának, remélem marad is a következő szériánál is.
[ Szerkesztve ]
-
prolad
addikt
Fektetve vannak a lencsék és egy tükrön keresztül lát ki, lásd KÉP. Nem új dolog, inkább csak a vastagság megkerülésére van.
hajbel
Mindenki el volt ájulva a 980-tól, de annyira azért nem lett korszakalkotó, főleg IGP terén. Persze azt bizonyította, hogy a Huawei is tud már tényleg felsőkategóriás chipet gyártani. Igaz, ehhez az is kellett, hogy lassuljon a fejlődés a mobilos hardvereknél is. -
South Velen
addikt
Azért kíváncsi vagyok ugyanez lett volna a reakciód, ha fordítva történik.
A Redmi Note 7 pont a Huaweiektől és Honoroktól lopta el majdnem a teljes kinézetét...
Te is biztos tudod, hogy szeretem a Xiaomikat. De azért lehet emellett objektívnek is maradni.
[ Szerkesztve ]
-
glacious
addikt
Ez költői kérdés volt?
Úgy működik, mint a periszkóp, el van forgatva a lencserendszer és tükör vezeti rá a fényt, így több lencsét tudnak elhelyezni a kszülékházban a nagyítás eléréséhez.(#20) hajbel: szeritnem nincs benne OIS, de megvárom ezzel a kijelentésssel Zacket, hogy szétszedje.
[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
Mi a fene ez a periszkóp-technológia? A tesztekben is így van emlegetve.
Csupán annyi, hogy egymás alatt vannak a kameralencsék (akkor meg minek van külön neve??) vagy ezen kívül mást is jelent?szerk: közben meglett. Csúnya, hogy ezt a lapcsaládon kívül kellett megtalálnom.
Így, hogy nem tudtam, mit takar, a "a P30 Pro testében periszkóposan elfektetve" számomra nem volt elég informatív.[ Szerkesztve ]
-
prolad
addikt
Az tény, hogy a Huawei hardvere még mindig lemaradásban van a konkurenciához képest, még ha egyre kevésbé is. A 980 is őszre hozott egy kb. snapdragon 845 szintet, processzorban picit jobb, grafikában picit gyengébb, mate 20-ba teljesen megfelet, mert hozta a konkurensek szintjén (Apple hardverét most hagyjuk). A P30 viszont már a snapdragon 855+ egyenértékű exynos ellenfele, amitől elmarad teljesítményben. Persze lehet mondani, hogy hova ekkora teljesítmény, de nem véletlenül FHD a kijelző és nem véletlenül nincs 4k/60fps videó. Ez pedig van akkor presztízskérdés, hogy a Xiaomi jogosan viccet csinálhasson belőle, nincs ebben semmi tudatlanság.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz South Velen #5 üzenetére
Ezt szokták igen mondani sokszor...
De úgy felmutatni se tudnék hasonló készüléket...
Ja, hogy kameraelrendezés... Hát az nagy találmány volt tényleg...De kérdést inkább nem teszek fel, mert nem szeretném, ha egy félresiklott topic lenne ez is.
---
Aki meg nem tud ezeken egy jót röhögni, annak valami nagyon savanyú... És nem a szőlő, hanem az élete
@szkaroly: Ígérték az európai megjelenést? Nem. Akkor meg?
@Zolik: Bizony, ez már nekem is gyanús
[ Szerkesztve ]
-
Zolik
senior tag
[ Szerkesztve ]
'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
Bazsi84
aktív tag
Ez szimplan csak tudatlansag.A huawei a mate szerianal vezeti be az uj procikat es azt hasznalja a p szerianal is.Mivel a mate a csucs,a p pedig csak el van tolva idoben,az eladasok pedig oket igazoljak..De melyik gyarto mutat be evente 2 uj processzoros keszuleket?Sem az apple sem a samu.
-
csoki46
senior tag
Ennyi csipkelődés belefér az üzleti életben. Kapott mindkét márka egy kis reklámot.
-
giroud199
senior tag
válasz South Velen #5 üzenetére
Nem is tudom kik vezettek be anno a szinte kavamentes készülékeket... Mi Mix... 👌
(amúgy meg bizonyos tekintetben minden gyártónál felfedezheto másolás....)>>iPhone12ProMax&SamsungS21<<
-
szkaroly
senior tag
Szerintem a Xiaomi csak hallgasson a hétfői baromságuk után. Hogy a kedvenc sorozatomból idézzek:
Hol a francba van a Redmi Note 7 Pro?
Poco F6
-
veterán
Én szeretem mikor megy a másik vérének a szívása kell az. Szerintem is kompromisszumos lett az új p30pro, de talán azért mert majd a mate szériával akarnak nagyot dobni. Bár sokkal jobban várom a xiaomi újdonságait. Valószínű idén nem lesz zsé új telefonra, de kitudja mi lesz még...
Kokzor
"Csak udvarolnak a Huaweinek. "
Biztos azért nem új lapka lett, hanem szarovszki, hogy a tulaj lánya nem almás termékeket használjon...
[ Szerkesztve ]
-
Kokzor
aktív tag
Csak udvarolnak a Huaweinek.
Cuki, ahogy a gyártók trollkodnak. -
South Velen
addikt
Vicces, de..
Mondja ezt az a gyártó, aki szinte csak másolni tud. Persze a Huawei-t se kell félteni ebben a kérdésben.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Ötletes, jók ezek a gyártói fricskák.
-
QwErTy42
addikt
Vicces, amikor egyik kínai oltja a másikat. Vagy úgy egyáltalán.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
-Ben-
veterán
-
törölt tag
Ez azért jó volt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest