- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
#80439296 #548 üzenetére
Jaaa hát, aki ismeri az informatikai ipart, amiből kinőtt a smart ipar is, azért az tisztában van vele, hogy a Távol-Keleten a garancia mint olyan nem létezik. Mert nem szokás, megvetted eldobod szevasz, nem javítanak semmit, mert többet ér az idejük, mert ameddig szarakodik a javítással, addig 200-at legyártanak, és le sem sajnálja az elromlott eszközt.
Ad egy újat mindenki boldog elköszöntök.
Na de Magyarországon nem a vevőért van sem a kereskedő, meg sem a fogyasztó kergető hivatal sem, hanem azért, hogy mindenkinek legyen munkája, lehetőleg minél kevesebb munkával. Na ezért megy ez a "megjavítjuk", vagy nem, de az már a titok része marad, ja hogy a vásárlónak nincs annyi ideje, mint 1980-ban, az mindegy... Valahogy így...Persze, tévedhetek, de nem akar negatív minősítést, ha nem muszáj...
Na ez az, minőségi kereskedelem nélkül minősítés sincs...
(#550) noorbertt
Soha nem felejtem el, vettem egy cipőt, és elrepedt a talpa, mint kiderült, a cég egy olyan "szak" barbárral vizsgáltatta be a terméket, akinél minden cipő hibáért a vevő volt a hibás. A csávónak "Rajongó" tábora volt a közösségi hálón...
Na én ezért nem veszek semmit Magyarországról, ami műszaki cikk, már cipőt sem. (Talán Karórát). Mert hát hogy is mondjam olyanok a törvények, hogy mindenki elfér a dologban, de mégis valahogy a vásárló ideje, megy mindig, és Ő szívja meg a végén, mert csak..... -
hallador
addikt
válasz
#80439296 #537 üzenetére
+ Ha már semmibe nem tudsz belekötni, akkor legalább maradtál volna csendben. Ettől nem tűnsz okosabbnak, max arrafelé! Lehet, hogy igazad van, csak éppen ettől ott még semmi nem változik, cserében feleslegesen húztad a saját és más idejét is. Hát van ahol erre van igény...
-
hallador
addikt
válasz
vittorio7 #535 üzenetére
Nem kifejezetten az EUSTOCK-ot akartam kiemelni, csak egy példa volt. Mást is írhattam volna. Az lehet, hogy erős átfedés van. De évek óta piacon vannak. A MI-Store meg nem azért még egy Webshop-al sem rendelkezik. Így a kettőt még így sem keverem össze a magam részéről.
-
hallador
addikt
Nem nagyon értem, miért csodálkoztok ezen? Magyarországon 30 éve ez megy. Magyar a tulaj ez sok mindent jelenthet.
Ilyenkor az , nincs megfelelő munka a háttérben, nincs megfelelő szervezésre igény sem, az sem kizárható, hogy tőke probléma is van.
Ez nem baj, mert ilyenkor szokott az a kifogás lenni, hogy a magyar Piac nem rendelkezik elegendő vásárlóval. Ebből adódóan, az olyan kifogások is megjelennek, hogy a Xioami nem enged be ezt azt a boltba stb. Ha nem cél, akkor nem is lesz vásárló erő, illetve de, az EUSTOCK és hasonló évek óta bizonyító igen jó hírnévnek örvendő boltok, teljesen jogosan elviszik a boltot.Ehhez nem kell rocket scientist-nek lenni, aki nyitotta ezt a boltot, nem készült fel, vagy mert nem is a sikeresség a cél, hanem az, hogy menjen. Az az most mondhatnám magyaroknak ez is jó lesz ez is, csak azt nem veszik figyelembe, hogy ezzel a sokat szidott külföldi shopok viszik el a boltot, akik ráadásul itt ott még korrektebbek is, mert nem az 1960-ban létrehozott magyar fogyasztóvédelmi törvények szerint járnak el. Hanem úgy, hogy ne csak a kereskedő járjon jól, hanem a vevő is mert ez a hülye vevő legközelebb is oda fog menni... A magyar kereskedőknek annyi a célja, hogy eladja az első gikszernél pedig bukta is a vevőt, mert nyilván nem a vevő fog jól járni. Erről a nem létező echte ungarische fogyasztóvédelem, na meg a mentalitás is hozzájárul.
A másik komoly probléma, hogy a magyar kereskedő olyan, mint a Kádár Szocializmusban az Ideológiailag művelt tanár volt sokkal jobban tudja mit akar venni a vevő, és hogyan, mint a vevő, és ez akkor még elment mert a termékekből volt 3 fajta, és ennyi, meg lehetett magyarázni bármit.
Ma viszont, hogy a termékkategóriákból is több van, nem, hogy termék fajtából így nagyon nehéz megmagyarázni ezeket a dolgokat.
Nincs tőke a háttérben, maximalizálni kell a hasznot, hogy legyen egyáltalán valami, na nem az, hogy legalább annyi terméket lehessen venni, mint akár a MI STORE SK ban hanem eleve bármit is. Ehhez pontosan úgy kell ügyeskedni, mint 1980-ban, csak ma nem a Lenin körúton a Keravill-ban teszi, hanem a xyz bevásárló központban.
Ez van... Ezt dobta a gép....
(#529) kelzsoca
A visszaküldött, cserélt, javított stb.. termékek teljesen más csatornákon kerülnek értékesítésre, így ilyen terméket nem kaphattál, ha karcos a kapszula (lehet gyári sérülés is) akkor jelezd nekik, és cserélik.
Ne nem már, aki oda tette nem látta, hogy karcos? Ezt Te sem gondoltad egészen komolyan igaz? Na erről beszélek fentebb.
-
hallador
addikt
válasz
kelzsoca #512 üzenetére
Meg azt azért tedd, hozzá, hogy a magyar sztorihoz a Xiaomi-nak annyi köze van, hogy a nevét adta hozzá, és ennyi, meg a termékeket, minden másban semmi köze a dologhoz. 3 hete beszélgettem az egyik kollégával ebből a vállalkozásból, és finoman közölte, hogy nem rendelnek olyan dolgot, ami nem hoz hasznot, tehát bitkészlet, elektromos csavarhúzó nem lesz, mert a magyar főnökök szerint nincs rá igény. Arra hivatkozva, hogy magától a Xiaomitól annyit kell rendelni, hogy soha nem fogyna el, inkább semmit nem rendel, csak ami tuti elfogy, minden más nem is lesz, így bátran ajánlotta a GearBest-et. Ez el is mondott mindent a mindenkori esetleges áruhiányról, ha nincs elegendő tőke egy adott mennyiség megrendelésére, legyen az telefon tablet kábel bármi, akkor lehet, hogy hónapokat kell várni egy adott termékre.
Magánvéleményem szerint ehhez a feketegazdasághoz, annyi köze, van, mint Vargáné és Társának a táp gyártáshoz. A matricán az Ő nevük volt ennyi.(#517) ezmivolt
A kínaiaknak a Magyar piac egy kerekítési mutató semmi más.
-
hallador
addikt
Most mondjam, hogy ennek Magyarországon nincs kultúrája. Mert egyszerűen a otthon az átlag ember gondolkodása sem ilyen, hogy előre, hanem inkább egy helyben topogva, vagy inkább két lépés vissza egy előre, aztán majd lesz valami...
A régi motorosok (pl: Aqua) már 20 éve a piacon van, nekik ez már megy. De ha megnézed, mennyi olyan jó! univerzális webáruház van, ami magyar tulajdonossal rendelkezik? Hát nem sok, na ez nem véletlenül van.
A saját boltját toló komoly, és akaró, hajtó nyugati típusú kis vállalkozókat ne keverjük ide, aki tényleg akar haladni, mert saját magának dolgozik. -
hallador
addikt
válasz
koxminator #372 üzenetére
Köszönöm szépen. Én is megrendeltem magamnak máshonnan. Valamennyit spórolok is nagy eséllyel vele, csak kell rá várni, de nekem megfelel így is.
Kösz még egyszer a választ. -
hallador
addikt
Sziasztok, aki járt ott véletlenül nem láttatok Wowstick-et, vagy esetleg Xiaomi bitkészletet? Köszi.
Ha boltban dolgozik, aki a fórumon is van esetleg leírhatná, azt tudom, hogy a Pozsonyi boltban van bitkészlet Wowstick ott sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest