- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ricco_hun #81 üzenetére
Pár éve szinte még fel sem merült az 1920 mint játék felbontása, míg mostanra az alsó-közép kategória is kezd életképessé válni ekkora felbontáson. Nyilván nem a legújabb játékok mellett, de be kell látni, hogy a tendencia akkor is a felhasználóknak kedvez.
A két címbe belekötök, mert azok csak kiragadott szélsőséges - és a hype miatt ráadásul népszerű - példák. Egyáltalán nem ilyenek a mai játékok.
-
_Toka_
senior tag
válasz
CsíkosMókus #152 üzenetére
Idővel lehet, ránézek, de annyi név van még, amit nem láttam, hogy az alapján, ahogy az előzetesekben megfogott, lehet, hogy könnyedén elvisz majd a vasam, mire megnézem ... ha megnézem
-
_Toka_
senior tag
válasz
CsíkosMókus #149 üzenetére
Könnyen lehet ... pont ilyen könnyen lehet, hogy ki is marad az életemből ... és nem azért, ahogy megy, vagy éppen nem megy...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért látható, hogy az NV partnerei nem akarnak belemenni az árcsökkentős játékba. Nyilván az NV sem, de ez nekik most kötelező jellegű. Ha az AMD még ezeket az árakat is komolyabban lejjebb vinné, akkor az NV partnerek egyszerűen nem gyártanának tovább, mert az NVIDIA nem nyelne be 30-40%-os veszteséget egy-egy eladott GeForce-on. Ergo továbbra is maradnának ezek az NV-s árak. Egyszerűen nincs hova csökkenteni. Az AMD egy átlagos -30%-os árváltozással már túl kevés hasznot termelne, nem lenne anyagi fedezete a fejlesztéseknek. Pontosabban lenne, csak a pénztartalékok elfogynak, és azokat a termékek eladásából kell pótolni.
-
old gray
addikt
"Van ellenfele az...."hmm ez olyan lehet mint a boxban amikor egy profi boxolónak felhozó mérkőzésre hoznak egy nevesincs ellenfelet.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Ricco_hun #81 üzenetére
Úgy látom, nem tapasztalatból írod, amit...
Nos, én tényleg elmondhatom, hogy nyár közepe óta minden, amit próbáltam a kártyámon, gyönyörűen megy. Igyaz, csak kb. másfél hónapja adatott meg, hogy monitort tudtam cserélni, előtte 1280x1024-ben játszhatam. De ... számomra is igen meglepő, hogy azóta is megy majdnem minden tökéletesen a 2048x1152-es mai felbontáson. Jövő, vagy nem jövő ... én már lassan egy éve játszom vele különösebb kompromisszumok nélkül bőven élvezhető sebességen. Ja, és akkor 7e volt a váltás 9600GT-ről. Nekem maximálisan megérte.
Ma már a 4770 a bestbuy, de akkor a 4850 volt. És van már a kártyában több, mint 9 hónapnyi élvezetes játék... Ebben volt egy Crysis - ugyan még 1280x1024-ben, az akkori maximumon -, a GTA4 meg igazából hidegen is hagy. De nehogy már 2 játék alapján vonj le következtetést azok ellenében, akik tapasztalatból post-olnak...Az meg, hogy az nV csökkent árat, miért kellene meghatnia ATi-t. Ja, hogy nekünk jól jönne? Igen. Na és
Nem beszélve arról, hogy ATi újabb árcsökkentésére nV-nek kellene reagálnia, amire ugye ATi-nak, ..., ezzel elérve, hogy komolyabb havi apanázst fizetnének a gyártók annak, aki hajlandó egy-egy boltból elhozni a kártyájukat... Na ne má'! -
_Toka_
senior tag
Amíg jól ment az NVidiának és kártyáinak (az ő kártyái vezettek a VGA piacon), addig a partnereinek is jó volt. Most, hogy nem annyira megy - finoman szólva - már nem annyira jó, nem akarják lenyelni a békát. Szerintem nem csak a jó dolgokban kell kivenni a részüket, ha már NVidia partnerek, hanem a rosszban is; ha beüt.
Teljesen igazad van!
Továbbgondolva pedig ... a korábbi nV vevőknek is tilos lenne most ATi kártyát venni. Aztán majd ha - egyszer nagysokára - tönkrement az nV, nem vesznek többé videokártyát ... játszanak majd emlékezetből... Ugye -
rocket
nagyúr
Semmi meglepetes nincs a tortentekben, elore lathato volt ez fog tortenni, nem egy 300$+ termekrol beszelunk ahol eleg ~15000 darab a globalis hard launchoz, raadasul uj a gyartastechnologia amivel a TSMC az utolso pillanatig "kuzdott".
Majus 3. hetere helyre allhat a rend, es lesz eleg kartya a kereslet kielegitesere. -
cizoe
őstag
Kevés a 4770 úgyis az EUban. Na szóval aki GTS250-et akar venni, siessen mielőtt bedarálják kulcstartónak!
"The situation should be better next week when partners get a new batch of cards. This second batch will hopefully be larger than the first one, which apparently wasn't sizable enough for the hungry market."
-
karmester
senior tag
Lassan szétOFFoljuk az egész totyikot....
-
cizoe
őstag
Én pedig azon az állásponton vagyok (legyen szó Ati vagy NV vga-ról teljesen mindegy), hogy nem csak a driver készítő programozók dolga az ilyenek kijavítása. A legtöbb játék (na jo az ue3 alapú cuccok talán kivételek), nem jól skálázódik, esetleg bugzik, lassú. Aztán meg a csapkodás, hogy glitches a kép, meg kilépked stb. Persze sok dolgot elcsesznek a driverben (lásd pl tvout, bár nekem sose volt efféle problémám), no meg nagy erőtartalékokat lehet kihozni belőle, de nem minden az ő dolguk. Készítsenek normális játékokat, alkalmazásokat (és ide a powerdvd meg mindenféle videoprogi beletartozik) normális kóddal, és ne minden felelősséget a driverre hárítsanak. Aztán megy az oltás, hogy szar a driver, meg az nv mennyivel jobb driverileg stb. Hibátlan program (így driver sem), nem létezik. Ha meg unja az ember, könnyen ki lehet szállni ebből a mokuskerékből...
"flat out2-nél kidobott ha bekapcsoltam maxra mindent.."
-Hát mert olyan telhetetlen vagy.
-
Egzee
őstag
Az Nvidia fülig van a szarba nyitott szájjal...
-
Zso2
őstag
de mindig kell valamire megoldás.. pl a tvoutos problémák, vagy ami a legfontosabb az fps növelés
és a stabil driver és sztem alakíthatnának a driver beállítás menün pár dolgot,mert nem minden úgy működik ahogy kellne.( lehet egyedi dolgok voltak , de nekem meggyűlt a bajom néhány játéknál .. pl flat out2-nél kidobott ha bekapcsoltam maxra mindent..
-
tibz03
őstag
válasz
karmester #127 üzenetére
Nekem eddig - bármit is kerestem - mindig az argep.hu dobta ki a legtöbb ajánlatot... messze a legtöbbet.
(#128) Zso2: Érdekes, hogy válaszolni nem tudsz, csak ilyen szövegeket nyomsz be, hogy "kicsit vegyél vissza öreg". Miből vegyek vissza? Megkérdezem még egyszer: szerinted mihez mérjem az ATI kártyák árait? Szerintem az nVidiákhoz kéne... ha nem így látod, nyugodtan szólj.
-
Zso2
őstag
én ezt tudom és meg is értem, csak azt nem értem , hogy ami a cikben is szerepel" nem gondolták vólna, hogy ilyen jóra sikerűl,2 ezért nem adják mégsem 100 dolcsi alatt .
Ne nézzék már hülyének az embert ilyen kijelentésekkel... miaz,hogy nem tudták, 285x tesztelhették már, de nem is kell az olyan gárdának tesztelni ,tudják előre. -
karmester
senior tag
Mielőtt beszélsz vagy írsz, nézz szét az külföldi webáruházakban....
Hasonlítsd össze, hogy ott mennyiért vesztegetnek egy 4830 vagy 4850-es kártyát, és mennyiért itthon (ajánlott magyar referencia gyűjtőoldal: depo), aztán szépen következtesd ki, hogy vajon mennyibe fog kerülni a 4770 idehaza (nem olyan nehéz, csak egy kis matek kell hozzá), aztán újraírhatod a hozzászólásodat...
A 4770 simán a 4850 és a 4830 között lesz árban, mint ahogy ott van a külföldi árakat is szemlélve... és ez abszolút középkategória...
-
tibz03
őstag
Az nem sejtés, hogy a 4830 árban sz*rrá veri a teljesítménybeli konkurenseit, hanem tény.
Nem tűnt fel még neked, hogy állandó jelleggel, minden topicban hülyeséget beszélsz meg "osztod az észt"? Rohadt unalmas már, komolyan...
(#119) cizoe: Komolyan mondom, ezeket nem lehet észhez téríteni. Olyan csőlátásuk van, amiből akkor se tudnak engedni, ha megszakadnának. Nem az ő hibájuk, a nevelés vagy valami elcsúszott...
-
cizoe
őstag
Bírjatok már végre egy picit egy vállalat szemével gondolkozni... Nem fogja csak azért olcsóbban adni, sőt hülye lenne, csak azért mert hogy nyereséges az eladása. Csak azért mert az NV-nél alig, vagy semennyire nincs haszon egy kártya eladásán, sőt egy waferből is kevesebbet bírnak kihozni (főleg a g200nál, ahol ez már kétségbeejtő), attól még az amd nem fog ugyanilyen kis haszonkulccsal dolgozni. Teljesen jó neki így a helyzet. Nem szeretetszolgálat egyik cég sem, különben már rég becsődöltek volna. Egyszerűen az AMD-nél van az irányítás jelenleg, szépen lefedik a piacot, de ettől még pl nem engedik hogy a 4850 meg berohadjon a raktárakba.
-
Zso2
őstag
válasz
karmester #113 üzenetére
ezzel nem mondtál semmit.. "elég meggyőző"
vettél már ilyet ? azt se tudja senki mennyiért kapja majd kézhez a forintos pénzéért..:-)
és ebből nekem nem az jön le elsődlegesen,hgy az NV-nek nem megy a szekér, hanem az AMD jól rápakol az árára a 4770-nek(mikoözben tudná olcsóbban adni) , hogy a 48xx-ek kidobódjanak ... lesz még itt 150-200k-s vga én úgy látom a közeljövőben.. majd akkor visszatérnek az userek a középkategőriába és megint lezs 0,1% emberke aki felsőkategőriás vga-kal menőzik -
karmester
senior tag
Gyengélkedik az NVIDIA, nincs mese. Az AMD/ATI 4770-es kártyája elég meggyőző, az Anandtech, Hothardware, Tweaktown, Pcstats és a legtöbb tesztoldal szerint az AMD/ATI új üdvöskéje igen jól, egyesek szerint túl jól sikerült, ezért is tett rá rögtön az AMD 10 kemény dolcsit, mert veszélyezteti az AMD/ATI 4850 kártyát, ami még piacon van és nem kéne a még raktáron levő egyesek szerint igencsak bőséges 4850-es készletekkel hoppon maradni... ez van. Szóval a zöldeknek mostanság nem megy a szekér...
-
cizoe
őstag
válasz
VaniliásRönk #111 üzenetére
Őt is átnevezték.... Alex Jonesra...
-
Mystic
tag
Legyen csak olcsó mindegyik gyártónak a kártyája, ez nekünk csak jó! Minél olcsóbb, annál jobb!
-
válasz
Depression #105 üzenetére
Igen, szomorú, de a TWIMTBP hatása nem érződik már túl sokáig.
-
lsc
nagyúr
válasz
Ricco_hun #103 üzenetére
Mondjuk a fogyasztást sem értem, 2 d-ben magasabb mint a konkurens kártyák, 3d-ben viszont jobbak [link] , azt gondolom Te is sejted hogy a 4xxx szériát nem netezni és pasziánszozni találták ki . A 4890-nel meg javítottak is, még azt sem mondhatod hogy nem léptek semmit . A 4850 fogyasztásánál meg még kevesebb gond van . A 4830-nál sem látok gondot . A 4770-ről meg nem tudok mutatni innen, remélhetőleg nemsokára lesz . Akkor még egyszer, miről beszélsz ?
-
-XadAnuX+
őstag
Szurkolok neked NVIDIA
Nvidia visszavág -
Depression
veterán
válasz
TazLeacher #98 üzenetére
Ugye, milyen szomorú, hogy a több mint 2 éves kártyámat még mindig nem érdemes cserélnem. Egy kicsit alulmarad a 4850-től, de nem az a néhány % tesz egy játékot játszhatóvá. A 4870 porszívóhangja pedig ráébresztett arra, hogy az enyémnek isteni a gyári hűtése. Ez van, egyelőre maradok az ócskavasnál, majd DX11-gyel hátha jön végre teljesítménynövekedés is.
off: Mielőtt bárki ebbe belekötne, leszögezném, hogy 10-20% nem jelent egy játékban jelentős gyorsulást. Ritkán játszom, de akkor sem benchmarkokkal.
-
CsíkosMókus
aktív tag
válasz
TazLeacher #98 üzenetére
ez finoman jelzi azt is, hogy 2 éve csináltak egy jót, és azóta nem képesek előbbre lépni.
mint az amd anno az athlon xp-vel. nyomatták sok ráncfelvarráson át, aztán mikor rászánták magukat a következő generációra, már lépéshátrányban voltak. elaludtak. -
Ricco_hun
senior tag
Úgy látszik, hogy te is csak azt olvasod ki a hsz-ekből amit akarsz. Szóval én itt befejeztem veled. Meg kéne tanulni egy hsz-t egyben megérteni, nem pedig egy-egy részletet kiragadni és azokba belekötni.
Egyébként nincs ott ellentmondás: egy ref. HD4870 hangos is, forró is, sokat is fogyaszt (főleg idle-ben).
"és most a HD4xxx szérián akarják megszedni magukat. Erre írtam megoldást de gondolom a látásod is szelektív, ennyi ." Valszeg neked is szelektív, mert én ezt beismertem és én is írtam erre a megoldást.
"Az irgalmatlan fogyasztásról dobnál linket, mindenesetre elég érdekes kijelentés a legalacsonyabb fogyasztású és melegedésű még használható teljesítményű ati kártyát birtoklótól ." Miért kéne linket dobnom? Mindenki ezt ugatja be, ha valami nem tetszik neki, pedig van kismillió teszt. És az, hogy anno a legjobb ár/érték arányú vga-t választottam a HD4670 személyében, az hogy jön ahhoz, hogy a HD4870 nagyon sokat fogyaszt. Én csak a HD48xx széráról beszéltem és direkt nem HD4xxx szériát írtam, de látom nem figyelsz. -
Devid_81
félisten
válasz
TazLeacher #98 üzenetére
Véégülis nem fáj, 80W vs. 156W
De még sorolhatnám
Ha neked mindegy akkor rendben... -
tibz03
őstag
Nem akarok beleszólni a vitába, de nem igazán látod át a dolgot, ahogy nézem: a 4890 nem lehet átnevezés, mert egy "szériából" származik (4xxx), itt a komolyabb kártyák az RV770-re épülnek.
Az nVidia ugyanazt hozza nekünk a 8800 GT/GTS-től kezdve, a GTX-ek már a harmadik széria, amiben feltűnik ugyanaz a kártya.
A 4850 és 4870 párosra is azt mondod, hogy ugyanaz átnevezve?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TazLeacher #98 üzenetére
Ámen.
-
^Clown
addikt
Nyelnie kell a veszteségeket az nV-nak, ha nem akar újabb pofonokat kapni. A 250/9800gtx méltó ellenfele lesz a 4770-nek (bár alul fog maradni
).
-
TazLeacher
nagyúr
Éééés? Ez csak azt jelenti, hogy most sikerült olyan kártyát csinálni, ami eléri a 2-3 éve színvonalat. Az fáj, hogy 2 éves kártya, és egy 10%-os árcsökkenéssel még mindig verenyképes az ATi új csodájával szemben...
Nem védeni akarom a zöldeket, csak nem értem, hogy miért fáj az eggyeseknek, ha régebbi technológia...ha mind2-t berakom a gépbe, és ugyan azt az eredményt kapom, akkor nem tök mind1? Vagy most megint jön a DX10.1? Hogy majd milyen jó lesz...lehet g92-vel nem úgy megy a Stormrise...amikre ezek a kártyák ma elegendők, oda pont tök mind1, hogy miyen a "technológia".
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #92 üzenetére
Korábban az nV kártyákkal lehetett jobban játszani és az AMD-ATi viselkedett tisztességesebben, korrekt kártyákat gyártott, de a sikeres 4xxx széria mintha átvitte volna a sötét oldalra és mára nekem egyik kutya, másik eb. Trükközéseket látok mindkét oldalon és bár az ATi szimpatikusabb gyártó volt, mostanában objektíven kell döntenem a vásárlás előtt, de így is a vörösök vezetnek nálam.
-
Plusz 20 dollárért ugyanazt a teljesítményt? 3-at kérek hogy köthessem SLI-be...
-
DSG
tag
Mennyiért lehetne eladni az adatlapomon szereplő gépet kompletten? , Tudom nem ide kéne írnom de most nem akarok napokat várni a válaszra. köszii..
-
Devid_81
félisten
Van ellenfelünk az új X5-ös BMW-re, hiszen ott a Niva
Powered by: LADAKomolyan, ez nekem fáj, ugyan teljesítményben valóban egy kutya, csak épp technológiában az a röpke 2 lassan 3év, ugyan mi az?!
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
lsc
nagyúr
válasz
Ricco_hun #89 üzenetére
Spórolás a hűtésen=magas hőmérsékletek és nagyobb zajjal járó ventik. Itt csak én érzek ellentmondást ? Ha magas fordulaton megy a venti akkor jól hűt csak zajos, ha gyári szabályozáson van akkor halk csak melegszik, de azt meg bírja .
és most a HD4xxx szérián akarják megszedni magukat. Erre írtam megoldást de gondolom a látásod is szelektív, ennyi . Az irgalmatlan fogyasztásról dobnál linket, mindenesetre elég érdekes kijelentés a legalacsonyabb fogyasztású és melegedésű még használható teljesítményű ati kártyát birtoklótól . Az árról akkor még nem is beszéltem . De nem gond, még nyugodtan fröcsögj itt magadban, ha nem érted többet nem tudok segíteni, meg ahogy látom más sem . Részemről ennyi .
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #84 üzenetére
Ez jogos, bár meg is hozták érte az áldozatokat. Magasabb gpu feszültség a jobb kihozatali arány érdekében=irgalmatlan fogyasztás. Spórolás a hűtésen=magas hőmérsékletek és nagyobb zajjal járó ventik. És amúgy tényleg az áll az egész hátterében, hogy szarul álltak (egyesek szerint állnak) cpu fronton és most a HD4xxx szérián akarják megszedni magukat. Szóval, ha az AMD a közeljövőben nem csökkent vga árakat, akkor szép lassan kezdjen el kikopni a köztudatból, hogy az ATi olcsóbban kínál gyorsabb vga-kat (egyik kutya másik eb). Én is ATi-s vagyok, már soha többé nem vennék Nv-t, de a HD4670-től eltekintve semmelyik vga sem éri meg az árát. Egyedül még a HD4770 érné meg (most még meg is éri - powercolor 27.500 forintért), de a hírben benne van, hogy túl jól sikerült, ezért a partnerek emelni fogják az árát.
lsc: te mégis milyen zöldszemüvegről beszélsz? HD4670-em van és igen, mégis szapulom az ATi-t, ennyi.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #76 üzenetére
Ha ezen az oldalon található táblázatot megnézed, tényleg csak rendkívűli elfogódottság mondathatja veled, hogy ez új GPU!
, az 5-10%-os gyorsulást a 750@850-re megemelt órajelnek köszönheti, a felépítése tökéletesen ua. Én elfogulatlanul próbáltam közelíteni a témához, nem pártoskodom egyáltalán, én egyikkel sem vagyok elégedett, ezt próbálom több hsz-en keresztűl tudatosítani, de sorozatosan falba ütközöm.
Ennek ellenére ATi kártyára hajtok most, talán éppen a semlegességem igazolására. -
lsc
nagyúr
válasz
Ricco_hun #81 üzenetére
Csakhogy mialatt az Nv 20-30k Ft-ot is csökkentett az egyes modellek debütáló árán, addig ezt az AMD elfelejtette meglépni. Ebben csak az a hiba, hogy az nv piaci kényszerből engedett az árból, addig az ati eleve olcsón dobta piacra a kártyákat . Mondjuk ha erre magadtól nem jöttél rá akkor a zöld szemüveget el kellene dobni . Egyébként az nv-nek kell szurkolni hogy kidobjon új, olcsó és jó kártyákat, addig az ati miért csökkentsen árat ? Te is írod hogy nem nonprofit cég, akkor miről beszélünk .
-
glutamin
őstag
válasz
hibavissza #58 üzenetére
Nem kell azért még temetni az NV-t. Majd köv. generációban remélhetőleg összeszedi magát. Addig meg igyekeznek minél kisebb kiadással életben tartani a mostani generációt.
Ricco_hun: A kártyák árát a konkurenciához (nv) igazítják, nem pedig egy jövőben megjelenő játék igényeihez. Ráfér AMD-re nagyon is a zseton mert a CPU vonaluk sajnos nem elég erős most.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
#72042496 #74 üzenetére
Neked is meg a többieknek is, akiknek sikerült eme mondatomba belekötnie. Nem, nem vagyok idióta, tudom,hogy az AMD nem egy nonprofit cég. Csakhogy mialatt az Nv 20-30k Ft-ot is csökkentett az egyes modellek debütáló árán, addig ezt az AMD elfelejtette meglépni. Miközben meg nyílt titok, hogy kib*szott nagy haszonkulccsal értékesítik a HD4xxx szériát. Azt bírom, hogy mindenki azt mondogatja (írogatja
), hogy "vojjj felsőkategóriás teljesítményt kapunk 60-70 ezer forintért", meg hogy "itt egy 30k-s kártya ami 1920x1200-ban visz mindent fullon". Közlöm, hogy nem. Ugyanis olyan játékok vannak kint/fognak megjelenni, amelyek (sajnos) reggelire megeszik ezeket a kártyákat. Szóval növekedtek a kor igényei is. Az a szó, hogy "viszi" nekem valahogy nagyon nem tetszik. Ez ugyanis azt jelenti itt ph-n, hogy átlag 20-25 fps. És ki a fene akar a játszhatóság határán gémelni? Meg a minimum fps-ek ebben az esetben a béka segge alatt lesznek. Szóval rohadtul nem kényeztetnek el minket (most sem) a vga gyártók. Mindenki írja, hogy egy HD4850 elég mindere fullhd felbontásra is. Na persze amikor egy crysis vagy egy gta4 alatt beadja a lemondását. Nem kell belekötni a címekbe, ezek a mai játékok.
-
TK36
aktív tag
Érdekes, mármint számomra.
Amíg jól ment az NVidiának és kártyáinak (az ő kártyái vezettek a VGA piacon), addig a partnereinek is jó volt. Most, hogy nem annyira megy - finoman szólva - már nem annyira jó, nem akarják lenyelni a békát. Szerintem nem csak a jó dolgokban kell kivenni a részüket, ha már NVidia partnerek, hanem a rosszban is; ha beüt.
Ugyan ezt vallom AMD oldalon is. -
luw2win
őstag
Szerintem mind ár, és mind teljesítményben jobb az AMD, nyersen erőfitoktatásban talán nem,de driverekkel az AMD kiütéssel győz
-
Zso2
őstag
Na az AMD is elkezd variálni az árakkal..
meggondolta azt a 99 dodot-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Még mindig nem érted, a HD4890 új GPU-ra épül, gyorsabb is a HD4870-nél, a jelenlegi leggyorsabb egy GPU-s Radeon, aki a leggyorsabbra vágyik, ezt veszi. A nevéből pontosan tudni, hogy kiféle, miféle...
Ezzel szemben míg a GTS 250 neve azt sugallja, hogy a G200 leszármazottja, valójában tök ugyanaz mint 9800GTX+, a célja pedig egyértelműen és kizárólagosan a vevők megtévesztése.Szerk.: Megelőztek.
-
A 9800gtx+ és a gts250 között annyi a különbség, hogy a utóbbi alá olcsóbb nyákot raknak (elvileg), és picit kevesebbet fogyaszt.
A 4870 és 4890 között nagyobb difi van.De ami ennél sokkal fontosabb, hogy míg az említett Ati kártyák esetén a típusszámból világosan látszik, hogy nagyon hasonlóak, addig az nV-nél felmerül a teljesen új típus gondolata, hiszen tök más a száma. Aki nem ért hozzá, azt ez könnyen becsapja.
Ez a lényeg szerintem. -
törölt tag
"A jónép már nem is kaphat olcsón (viszonylag) nagy teljesítményt. Az AMD is egyre jobban rámegy erre a profit témára."
Az AMD is pénzből él, így elég nagy hülyék lennének, ha nem használnák ki a kínálkozó lehetőséget. Egyébként egyre nagyobb teljesítményt lehet egyre olcsóbban venni, tehát felesleges "sírni", azon a 10-20 dolláron meg főleg.
szerk.: Látom, más is reagált már erre.
-
fagy53
nagyúr
Igen, igazatok van az "átnevezések" ilyen megvilágításában, de amellett kitartok, hogy mindkét oldalon a ráncfelvarrások, az egymástól alig különböző kártyák piacradobása a rivalizálásból és a vevőcsalogatásból ered és semmi köze a józan észnek, realitásoknak.
Melyik az a két vevőkör, amelyikből az egyik 4870-et a másik 4890-et akar vásárolni?
És nem ugyanez az nV-nál 9800GTX+ és a GTS250 esetében? Mivel tulajdonságaik azonosak, árban is hasonlóak, akkor minek mindkét oldalon az ilyen és hasonló duplikáció? -
jap
aktív tag
a gájforsz képe alatt hirtelen azt olvastam:
" zöld szarok "
-
wwenigma
Jómunkásember
-||- <----- (fulladozós sírvaröhögős majd-a-görcstől hányós, arcról könnytörölgetős smiley helye)
Egyebet nem fűznék hozzá a cím kapcsán, kérem kapcsojjaki...
-
Nagymelák
senior tag
Egy teszt magyarul
http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=187
-
divrapier
tag
Á, most ezt miért kell? Túl jól sikerült? És? A jónép már nem is kaphat olcsón (viszonylag) nagy teljesítményt. Az AMD is egyre jobban rámegy erre a profit témára.
Most esik le, hogy az AMD nem nonprofit? (a veszteseges nem azt jelenti)
A markahuseg az egy dolog, de azt ne higgye mar senki, hogy barmelyik ceg nekunk dolgozik. Ha burkoltan, ha nem a profit a lenyeg.
ha vicc volt bocs, nem ertettem -
atti_2010
nagyúr
válasz
Hedgehanter #65 üzenetére
Most akkor mit kellett volna csinálniuk, szerintem ki akartak próbálni a 40nm mielőtt bevetik a dx11 kártyákat és az hamarosan bekövetkezik.
-
Depression
veterán
El vagy tévedve. A veszteséges gyártás is pontosan ki van számolva, hogy mennyit kell gyártani/eladni, hogy a veszteség minimális legyen. Ez pedig sosem a leállás.
Példa: 2milliárdod áll a fejlesztésekben, amit nem tudsz még gyártani. Van 500 alkalmazottad, akiknek jár a fizetés, és nem akarod kirúgni őket, mert a betanításuk hónapokba/évekbe kerül. A gyár állási költsége is horribilis összeg.
Ekkor gyártasz a régiből pl. 1 millió darabot, és kevesebb veszteséged lesz, mintha nem gyártottál volna semmit. És lesz lehetőséged a fejlesztéseket piacra dobni. Másik megoldás: kirúgok mindenkit, eladom a céget fillérekért, és elkönyvelem a befektetett összeget mint teljes bukta. Melyik éri meg jobban? -
Hedgehanter
őstag
Azert az AMD-nek sem kellene a maga ellensegenek lenni kiadni egy ilyet ami megoli az elozo generacios kartyat ami meg ugyszint uj...
-
bozont
veterán
Ez akkor lenne átnevezés, ha már 5870 néven értékesítenék, de az hogy 4870-ről 4890-re "nevezték" az nem olyan durva mint hogy a GTX250 majdhogynem megegyezik a 8800GT-vel. Azért a 4890 sem teljesen ugyan az mint a 4870, hanem egy elég jól optimalizált változata annak, és ide bőven elfér a kicsit magasabb számozás. Szerintem az nV-vel sem lenne senkinek baja, ha mondjuk 8850GT-nek vagy 8900GT-nek nevezték volna el az "új" kártyáikat. Mint ahogy ez a 7000-es szériánál is megtörtént.
-
cizoe
őstag
-
Az nem átnevezés, hogy egy magasabb órajelű kártyát kiadnak ugyanazon sorozat (4xxx) ugyanazon szegmensébe (48xx).
Azért szekálja mindenki az nV-t az átcímkézés miatt, mert egy régebbi sorozatú kártyát lát el egy következő sorozatnak megfelelő jelzéssel, pl.: 8800gt -> 9800gt vagy 9800gtx+ -> gts250.
-
subaruwrc
félisten
válasz
LackoMester #54 üzenetére
ja most hogy mondod a gtx250-et főleg
-
hibavissza
veterán
Az nvidia megmutatja, hogy húzza le magát egy cég a wc-n. Mielőtt eltűnne még jófajta marketingel körbef.ssa a deszkát.
Már azt feltételezem, hogy az nvidia marketingeseit az amd és az intel fizeti.... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Legalább a nevét tudnád, de... nem folytatom mert nem akarok bant.
-
cizoe
őstag
válasz
Egészségedre!
-
LackoMester
addikt
ha hasonló árban lenne a 2 kari,inkább a GTX250-et választanám...
-
rootkiller
őstag
Van humora az nVidia marketingeseinek...
-
Killing
addikt
Végre valami jó hírrel állt elő az NVIDIA.
-
fagy53
nagyúr
válasz
subaruwrc #47 üzenetére
Ha jól megnézed a ref-hez képest a gyártók a használat szempontjából ennél nagyobb eltéréseket megengednek és a kártya tipusa ua.
Az eltérések eléggé marginálisak a két kártya között, a 3 millió tranzisztorszám vátozás a 950 millóhoz képest említést sem érdemel a pár mm2 lapkaterület növekedés meg inkább negatívum, de elhanyagolható ez is. Ha látatlanban cserélnék a gépedben őket, észre sem vennéd a különbséget a használat során, egyedül idle a működő PP miatt látnád, hogy melyik kártya van a gépben. Ilyen különbségek vannak a G92-es maggal szerelt kártyák között is, még nagyobbak is, és mégis nV átnevezősdiről beszélünk, akkor szerintem az AMD sem maradhat ki a címkézésből. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #16 üzenetére
"Hol nevezget az AMD? Példát kérek"- 4870/4890 picit növelt órajel, működő PP és máris egy új név! nV ízű dolog!
bozont: 4770>4870>4890 helyett ez célszerűbb lenne, 4770>4890
, arra a kis időre..!
-
-
Ricco_hun
senior tag
Hát igen, azok a fránya átlag fps-ek. A mostani cod4 beállításaimmal (hd4670, 2x AA, néhány effekt off, 1680x1050) ha az ég felé nézek cseszhetem a 100 fps-em, amikor a legdurvább jelenetekben leesik 20-ra. Pedig pont akkor kéne a kraft. Az egész cod sorozat meg olyan fps igényes, hogy az nem igaz. Míg más játékoknál mondjuk be van állítva fix 30-ra a frame rate és ugye fut vígan a játék, addig a cod4-ben már akkor szaggat, ha 40fps alá esik (a játék beépített fps-számlálója nem hiába megy át pirosba 50 fps alatt - pedig elvileg 25 fps fölött már folyamatos képet látunk, na persze). Szóval nekem egy olyan kártya kéne ami kb 2.5-szeres teljesítményt nyújt a HD4670-emhez képest (ez pont egy 1GB-os HD4870 lenne). De valszeg hagyom az egészet a p*csába, nem fogok én ennyi pénzt kiadni egy rohadt vga-ra.
-
mephi666
nagyúr
ez lassan marketing-topik lesz
a poén ebben, hogy általában az alapvető élelmiszereket szétszórják nagy áruházakban: pékárú/húsárú/tejtermékek, stb... stratégiailag úgy szétpakolják, hogy ha alap bevásárlást akarsz csinálni, akkor is minél nagyobb területet kelljen bejárnod, hátha megpakolod még jobban a kosarad és a tervezett 1000ft-os vásárlás helyett akár pár tízest otthagyj...
másik dolog, hogy ezeknek a helyét van, hogy párhavonta változtatják, hogy a kialakult rutint felborítsák
ki van ez találva... aztán bemégy a tuskóba 1tucat zsömléért meg 2liter tejért és útközben meglátod az akciós sört, az akciós kávét meg elvisz a lendület a műszaki részleg felé és hopp: 10-15ezret már ott is hagysz
buknak jelen példában 5ft-ot a zsömle darabján, de nyernek párezret a többin...
-
MZsoltee
veterán
Várjunk?! Akkor az a hír hogy nincs hír?!
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
VaniliásRönk #32 üzenetére
Mégis miért? Mert számomra csak egy játéknál lényeges az fps, a COD4-nél. És pont ennél a játéknál mit látok? Hogy egy 9800GT ugyanannyi fps-t ad, mint egy HD4870. Csak ezért. A HD4670-em monitorváltás miatt kevéske lett az 1680x1050-es felbontásra (full graf 4AA alá nem adjuk
- vagyis most kénytelen vagyok
). Nyáron akarok (akartam
) vga-t újítani, de úgy, hogy egy jó ideig ne kelljen utána. Egy esetleges jövőbeni kis GTA4-ezés miatt 1GB-os HD4870-re (vagy HD4890-re) gondoltam. De hát azok az árak. Így árcsökkentés, úgy árcsökkentés csak én nem látok belőle semmit. A GTS250-et (alias 9800gtx+) meg má' szaré' hugyé' osztogatják. NV vonalra már soha nem térnék vissza, de pont ilyen g*c* helyzetben vagyok, hogy abban a játékban szarok az ATi-k ami nekem lényeges lenne.
-
Franklin
addikt
válasz
Mr.Csizmás #27 üzenetére
A Tesco és az összes többi áruház, nem a 9 ft-os zsemlén keresi magát "kékre". Ezeken a brutál árakon forgalmazott termékeken jó eséllyel még buknak is.
De azért éri ez meg nekik, mert ha már bement a vásárló 9ft-os zsemlét venni, akkor jó eséllyel mást is fog. "Ha már bejöttem, veszek még ezt-is, azt-is..." Ismerős a helyzet? Biztos te is kerültél már ilyenbe.
Na ezért éri meg a 9ft-os zsemle. Mert aki azért megy be, valszeg mást is fog venni. Amit persze nem vett volna meg, ha nem lett volna az olcsó zsemle.
Értődik? :-)
-
mephi666
nagyúr
hát igen, de hosszútávon ha az egyik ágazat veszteséges, másik nyereséges, akkor nem éri meg belepumpálni a pénzt, mert azzal csak egyik zsebből másikba teszem a pénzt... nyereség meg nincs... a 3dfx hasonló dolog miatt ment csődbe anno: drága előállítási költségek, stb... nvidiánál meg ez messze van még... igaz sokkal több lábon is állnak: ottvannak a chipsetek, vga-k, profeszionális vga-k meg még csomó ágazat a noti mellett... de akkor is gyanús az egész
-
jambiyya
őstag
Van, hogy rövid távon jobban megéri veszteséggel túladni a termékeken, de alapvetően egyetértek Veled, gyanús ez a "nekem ó milyen veszteséges ez az egész" szöveg. Mindazonáltal, a többi ágazat (pl. laptop) nyeresége azért kompenzálhatja a veszteséget.
ps: na jó, a laptop rossz példa volt a túlmelegedős balhé miatt -
mephi666
nagyúr
válasz
Ricco_hun #24 üzenetére
egyébként fene tudja mi igaz ebből az "előállítási költség alatt áruljuk" dologból... szerintem jó nagy kamu az egész... minimális hasznuknak kellene rajta lenni, különben szerintem nem csinálnák... a multik általában nem arról híresek, hogy adakoznak ezerrel és a népnek akarnak jót... ha én vagy te gyártó lennék és tudnám, hogy 1db termék előállítási költsége 100ft (munkadíjjal, anyagköltséggel, szállítással, mindennel), akkor nem csinálnám azt, hogy 110ért továbbadom a kereskedőknek, majd 20ft-ot adok nekik termékenként, hogy 100ért el tudják adni és 10ft hasznuk legyen is darabján... mert hát jó hülye lennék... inkább odaadnám nekik 110ért a 80ft-os terméket és mondanám, hogy: "nincs rajta hasznom... ennyi a gyártási költség..." aztán darabja után adnék 20ft-ot nekik, hogy nyereséggel árulhassák 100ért és hangoztatnám, hogy: "én szegény szerencsétlen, hogy kicseszek magammal azért, hogy mindenki más jól járjon"
egyszerűsítve ezt a verziót könnyebben el tudom képzelni, minthogy gyártási költség alatt értékesítenek... bele látni meg innen szerintem senki nem lát bele a zöldek könyvelésébe/mérlegébe és senki nem tud semmi biztosat, csak amit a média leközöl...
#30: ennél jobban szeretem az ilyen: "hány gigás a géped?" típusú kérdéseket... ilyenkor néha visszakérdezek, hogy mi hány giga? vinyó tárterülete hány gigás? vga-n hány giga ram van? vagy a rendszerram? esetleg a cpu frekije hány "gigaherc"?
erre szokott jönni a pislogás... másik meg a "tízgigás netem van" típusú menőző szöveg, amin magamban jókat szoktam röhögni... oké, hogy sokan nem értenek hozzá, de akkor ha mondjuk sülthal vagyok valamihez, legalább nem hangoztatom... nem állok neki én sem autószerelőkkel műszaki dolgokon vitatkozni
-
X Factor
addikt
Jaj,,, az ilyenektől ár fel a szőr a hátamon, volt 4850-enem, haver mondta vett új vga-t cod4 miatt, mondom milyet? Nem tudja, de 1 gigás, mondom fasza, de ugye tudod h. nem jelent semmit? ÁÁÁ ez tuti erősebb mint a 4850-enem, mert ugye 1giga vs 512mb...
És lám lám 9400gt volt...
-
Pepe78
őstag
Kicsit unalmas már az Nvidia átnevezgetése....
Egy ekkora cég nem engedhetné meg.
ATI sorra dobja ki az újabbnál újabb cuccokat erre Nvidia átnevez/cimkéz egy már régen bemutatott kártyát.HYPER LOL!!!!!!!
-
Mr.Csizmás
titán
Szerintem nem lesz drágább, mert ha a pénzügyi stratégiát nézzük, akkor az ATIék a tescót követik (a minőséget ne keverjük most ide
) lásd tecsóba olcsó a zsömle mondjuk 9 HUF, sarki péknél meg 14 HUF, naná hogy a sok paraszt odamegy, és nem a sarki boltba, azt' zsákszámra viszi a zsömlét,a tecsó meg kékre keresi magát az 1-2 HUF-os árréssel a zsömlin, mert sok kicsi sokra megy...
-
bozont
veterán
Azért ez még messze van az átnevezősdihez, de az tény hogy teljesítményben elég közel állnak egymáshoz. Én azt tartanám logikusnak, ha most a 4830/4850/4870 triumvirátus kicsit átalakulna, a 4830-ra és 50-re már nincs szükség és maradna a 4770/4870/4890. Ezeknél már azért nagyobb a sebességbeli különbség.
-
Ricco_hun
senior tag
Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?
Igen tudom, hogy az AMD most ezzel a HD4xxx szériával akar kijönni a többéves pénzügyi gödörből. De ha az NV már szinte (nem szinte hanem biztos) előállítási költség alatti áron adja a 98xx kártyáit meg a gtx260-at, akkor az AMD is megtehetné felém azt az igen szimpatikus lépést, hogy enged egy kicsit a hatalmas profitjából, hogy mondjuk 45k-ért tudjak 1GB-os HD4870 Toxic-ot venni. -
glutamin
őstag
Én nem érzem ezt annyira kapkodásnak. A 4830-as ugye a rosszul sikerült 4850-esekből készült. A 4850-eseknél pedig nagyobb árréssel szállítható a 4770. A teljesítménye meg kb a belőtt órajeltől (kiegészítő áramköröktől) függ majd elsősorban. AMD lépéselőnyben van és ezt most rendesen ki is használja.
-
mephi666
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #16 üzenetére
hát igen, ez meg a másik... amennyiért egy ilyen kategóriájú vga-t vesz az ember (pl 10-15ért), kicsit többért már integrált vga-s alaplapot kap (ami netre/filmre/pasziánszra ideális lehet), vagy +5-10ezerért mondjuk normális kártyát, amit használni is lehetne játékokra (minimum 4670)...
-
mephi666
nagyúr
azért létezik 1gigás hd3450/4560/4650 is... nem csak gigás 9400gt/9500gt/9600gso
ez számomra az envm (EzteNeVeddMeg!) kategória, mert elég vérszegények és pénzkidobás az áruk (már ha játékos szemmel nézzük)
#14: azért nem olyan rossz az a g92... csak hát 55nm... innen kellene lefelé mozdulnia az nv-nek, mert jóárasított gt200-akra lenne szükség, hogy ténylegesen előrelépjenek
-
fagy53
nagyúr
Érdekes helyzet ez, mindkét oldalon a kapkodás, a pillanatnyi változásokra való reagálás látszik.Már az AMD is átnevezősdit játszik, bár még nem vitte olyan tökélyre, mint az nV.
Mindketten saját gyártmányaiknak állítanak konkurenciát és árversenyt hoznak létre házon belül is. Mi ez ha nem fejveszett, lázas kapkodás!
A marketingeseik most kiélhetik magukat lsd. 640SP/800SP, csakhogy eltávolítsák az elődöt, amelyik ha 700MHz körüli órajelre állítják be ugyanúgy teljesít mint a 4770 és csak a 4850 miatt nem tették korábban erre. Az nV sokadik G92-es magra épülő változatos elnevezésű kártyái, már csak hab a tortán. -
tibz03
őstag
De jó látni ennek a lehúzós, szemét, átverős cégnek a kínlódását.
-
gfefe
őstag
Na azért ne temessük a zöldeket mert van sok fanjuk még most is, de a többiek örülhetnek
Mint pl én is mert meg lesz az új ati karim
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sajnos országunkban rengeteg GeForce van beragadva. A GTX 260-akat már kezdik áron alul kiszórni, de a 9800 GTX-ekben még bíznak a kereskedők.
Ez az oka az árkülönbözeteknek. Igazából a híreket azért mérem a globális piaci árhoz, mert a gyártó is ez alapján írja a közleményét. A tesztek és a hazai pálya a hazai piac alapján mérlegel.
Ricco_hun: az 512MB-os GTS 250 az NV képzeletében volt a HD 4850 512MB-os ellenfele.
Az 1 GB-os verzió már sanszos volt, de az új Radeon driverekkel vissza lett verve a támadás.
e=mc²: számít az NV-nek a piaci részesedés. Hogy mennyenek oda a fejlesztőkhöz, hogy támogassák a GeForce PhysX-et, amikor sokkal több HD 4800 kerül eladásra. Már 2008 végén kihalt a TWIMTBP program, mert a Radeon felhasználók többségbe kerültek. Így már nem éri meg a fejlesztőnek a többség ellen dolgozni. Max. akkor, ha valami hét számjegyű csekk landol az asztalon. De jó alap, ha nem 1-essel kezdődik.
-
radírfej
senior tag
nvidia nem áll éppen a helyzet magaslatán... 9800gtx reloaded. ebből lesz egy hatalmas, marketinggel is alig toldozható foldozható bukta.
mert, mi van az egyik oldalon:
egy kis fogyasztású, olcsón előállítható, nagyon jó teljesítményű vérbeli középkategóriás kártya, modernebb tech ficsörökkel.
másik oldalon meg max a teljesítmény egyre halványuló jelei mutathatóak ki.
valamit az Nvidia megint nem beszélt meg a partnereivel, ennek meg ugye jó vége nagyon nem lehet.
-
Ricco_hun
senior tag
"Érdekeség, hogy az AMD partnereinél sem teljes az egyetértés a Radeon HD 4770-et illetően, így a termék az előzetesen ajánlott 99 dolláros árnál várhatóan valamivel drágább lesz."
Á, most ezt miért kell? Túl jól sikerült? És? A jónép már nem is kaphat olcsón (viszonylag) nagy teljesítményt. Az AMD is egyre jobban rámegy erre a profit témára. Az meg elég érdekes számomra, hogy a GTS250 (9800gtx+) az ellenfél. Elvileg a 9800gtx+ a HD4850 ellen lett pozícionálva, de drágább és lassabb is volt annál. Majd a 9800gtx+-ra rágyúrtak driver-ügyileg és már megelőzte a HD4850-et, bár még mindig drágább volt. Átnevezték GTS250-re és azóta azt látom, hogy zuhant az ára vagy 15 ezer forintot és most éppen a HD4770 ellen pozícionálják.
Szerk.: Én ebből azt veszem ki, hogy az NV jobbra balra csökkentgeti az egyes kártyák árait, hogy mindig meg tudjon felelni az AMD/ATi támaszotta elvárásoknak (ugye mást nem tud tenni, mert fejleszteni rest volt az elmúlt pár évben). És akkor ott vagyunk, hogy az ATi kártyák ugyanannyiba kerülnek (ha nem többe lásd HD4850 - válság nem érdekel), mint a debütáláskor. Ezzel szemben pl egy GTX260-nak esett vagy 30k-t az ára. A 9800GTX+ (régebben +-jel nélkül, még régebben 8800GTX satöbbi) meg milyen életpályát bejárt: csúcskategóriás kártyaként került majd 200 ezerbe, a teljesítménye azóta csak nőtt és most egy alsó-középkategóriás ATi ellen szánják kb. 35k-ért. Örülnék, ha végre az AMD/ATi is elkezdene árat csökkenteni.
-
P00By
nagyúr
Nehéz ügy
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #3 üzenetére
azért országunkban ahogy látom 30-35körül indulnak a sima 9800gt-k és 40környékén a gtx-ek... ez azért elég messze van a 110$-s árcédulától... még akkor is ha ojróval számolunk dollár helyett... kötve hinném, hogy egyhamar 30 alá megy a 9800gtx-ek ára... pedig oda kellene menni, ha tényleg 22körül mennek perpill használtan a 4830ak és 30alatt lehet(ne) kapni 4770-eket... úgy jelentenének ténylegesen konkurenciát, mert aláírom, hogy alapórajelen is az alap 4850eket fölözgeti
bízok benne, hogy gyorsan ideér a hatás...
-
e=mc²
őstag
Most nem azert, de ha az Nvidia eladott x ezer darab kartyat y gyartonak, akkor onnantol mikoze van hozza, hogy aki megvette, az mennyiert adja el? Legalabbis logikusan gondolkozva en igy latnam...
Meg amugy is, vedd meg/gyartsd le/akarmi olcsobban, mint ahogy el tudod adni...
Vagy en gondolkozom maskent? -
Mr.Csizmás
titán
...az új árcédulára pedig 100 és 110 dollár közötti értéket képzeltek a zöldek. A partnerek azonban nemleges választ adtak a közleményre, és az árváltozást csak feltételekkel hajlandók végrehajtani. A kiszivárgott információk szerint a gyártók között nagy az egyetértés, és a legfontosabb követelésük, hogy az NVIDIA az új árral keletkező veszteségeket az utolsó centig állja, beleértve a még raktáron lévő termékeket is...
Taps-taps.
Ez legalább könyékig már a gazdasági válság pöcegödrében...lehet, hogy jó kártyáik vannak, (eltekintve az átnevezősditől) ezt elismerem, de gazdaságilag ez egy f..sz lépés.
Gratula nv.
Nem az ilyet hívják financiális öngyilkosságnak?
-
lsc
nagyúr
Működik a marketing, de már lassan megszokott lesz .
-
mephi666
nagyúr
ööö, nem ilyet beszéltünk tegnap, hogy a gts250 (9800gtx) jó kis ellenfele lenne a 4830/4850/4770 triónak jóárasítva?
csak ehhez engedni kellene az árából, amit a forgalmazók nem szeretnének és az nvidiának kellene nyelni? erre hopp: ez van... ez volt az egyetlen lehetőség... bg is mondta: fájni fog...
nem dolgozott ő korábban a zöldeknél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Villanyszerelés
- Gitáros topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED monitor topik
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest