- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ricco_hun #81 üzenetére
Pár éve szinte még fel sem merült az 1920 mint játék felbontása, míg mostanra az alsó-közép kategória is kezd életképessé válni ekkora felbontáson. Nyilván nem a legújabb játékok mellett, de be kell látni, hogy a tendencia akkor is a felhasználóknak kedvez.
A két címbe belekötök, mert azok csak kiragadott szélsőséges - és a hype miatt ráadásul népszerű - példák. Egyáltalán nem ilyenek a mai játékok.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Ricco_hun #81 üzenetére
Úgy látom, nem tapasztalatból írod, amit...
Nos, én tényleg elmondhatom, hogy nyár közepe óta minden, amit próbáltam a kártyámon, gyönyörűen megy. Igyaz, csak kb. másfél hónapja adatott meg, hogy monitort tudtam cserélni, előtte 1280x1024-ben játszhatam. De ... számomra is igen meglepő, hogy azóta is megy majdnem minden tökéletesen a 2048x1152-es mai felbontáson. Jövő, vagy nem jövő ... én már lassan egy éve játszom vele különösebb kompromisszumok nélkül bőven élvezhető sebességen. Ja, és akkor 7e volt a váltás 9600GT-ről. Nekem maximálisan megérte.
Ma már a 4770 a bestbuy, de akkor a 4850 volt. És van már a kártyában több, mint 9 hónapnyi élvezetes játék... Ebben volt egy Crysis - ugyan még 1280x1024-ben, az akkori maximumon -, a GTA4 meg igazából hidegen is hagy. De nehogy már 2 játék alapján vonj le következtetést azok ellenében, akik tapasztalatból post-olnak...Az meg, hogy az nV csökkent árat, miért kellene meghatnia ATi-t. Ja, hogy nekünk jól jönne? Igen. Na és
Nem beszélve arról, hogy ATi újabb árcsökkentésére nV-nek kellene reagálnia, amire ugye ATi-nak, ..., ezzel elérve, hogy komolyabb havi apanázst fizetnének a gyártók annak, aki hajlandó egy-egy boltból elhozni a kártyájukat... Na ne má'! -
lsc
nagyúr
válasz
Ricco_hun #103 üzenetére
Mondjuk a fogyasztást sem értem, 2 d-ben magasabb mint a konkurens kártyák, 3d-ben viszont jobbak [link] , azt gondolom Te is sejted hogy a 4xxx szériát nem netezni és pasziánszozni találták ki . A 4890-nel meg javítottak is, még azt sem mondhatod hogy nem léptek semmit . A 4850 fogyasztásánál meg még kevesebb gond van . A 4830-nál sem látok gondot . A 4770-ről meg nem tudok mutatni innen, remélhetőleg nemsokára lesz . Akkor még egyszer, miről beszélsz ?
-
lsc
nagyúr
válasz
Ricco_hun #89 üzenetére
Spórolás a hűtésen=magas hőmérsékletek és nagyobb zajjal járó ventik. Itt csak én érzek ellentmondást ? Ha magas fordulaton megy a venti akkor jól hűt csak zajos, ha gyári szabályozáson van akkor halk csak melegszik, de azt meg bírja .
és most a HD4xxx szérián akarják megszedni magukat. Erre írtam megoldást de gondolom a látásod is szelektív, ennyi . Az irgalmatlan fogyasztásról dobnál linket, mindenesetre elég érdekes kijelentés a legalacsonyabb fogyasztású és melegedésű még használható teljesítményű ati kártyát birtoklótól . Az árról akkor még nem is beszéltem . De nem gond, még nyugodtan fröcsögj itt magadban, ha nem érted többet nem tudok segíteni, meg ahogy látom más sem . Részemről ennyi .
-
lsc
nagyúr
válasz
Ricco_hun #81 üzenetére
Csakhogy mialatt az Nv 20-30k Ft-ot is csökkentett az egyes modellek debütáló árán, addig ezt az AMD elfelejtette meglépni. Ebben csak az a hiba, hogy az nv piaci kényszerből engedett az árból, addig az ati eleve olcsón dobta piacra a kártyákat . Mondjuk ha erre magadtól nem jöttél rá akkor a zöld szemüveget el kellene dobni . Egyébként az nv-nek kell szurkolni hogy kidobjon új, olcsó és jó kártyákat, addig az ati miért csökkentsen árat ? Te is írod hogy nem nonprofit cég, akkor miről beszélünk .
-
törölt tag
"A jónép már nem is kaphat olcsón (viszonylag) nagy teljesítményt. Az AMD is egyre jobban rámegy erre a profit témára."
Az AMD is pénzből él, így elég nagy hülyék lennének, ha nem használnák ki a kínálkozó lehetőséget. Egyébként egyre nagyobb teljesítményt lehet egyre olcsóbban venni, tehát felesleges "sírni", azon a 10-20 dolláron meg főleg.
szerk.: Látom, más is reagált már erre.
-
divrapier
tag
Á, most ezt miért kell? Túl jól sikerült? És? A jónép már nem is kaphat olcsón (viszonylag) nagy teljesítményt. Az AMD is egyre jobban rámegy erre a profit témára.
Most esik le, hogy az AMD nem nonprofit? (a veszteseges nem azt jelenti)
A markahuseg az egy dolog, de azt ne higgye mar senki, hogy barmelyik ceg nekunk dolgozik. Ha burkoltan, ha nem a profit a lenyeg.
ha vicc volt bocs, nem ertettem -
mephi666
nagyúr
válasz
Ricco_hun #24 üzenetére
egyébként fene tudja mi igaz ebből az "előállítási költség alatt áruljuk" dologból... szerintem jó nagy kamu az egész... minimális hasznuknak kellene rajta lenni, különben szerintem nem csinálnák... a multik általában nem arról híresek, hogy adakoznak ezerrel és a népnek akarnak jót... ha én vagy te gyártó lennék és tudnám, hogy 1db termék előállítási költsége 100ft (munkadíjjal, anyagköltséggel, szállítással, mindennel), akkor nem csinálnám azt, hogy 110ért továbbadom a kereskedőknek, majd 20ft-ot adok nekik termékenként, hogy 100ért el tudják adni és 10ft hasznuk legyen is darabján... mert hát jó hülye lennék... inkább odaadnám nekik 110ért a 80ft-os terméket és mondanám, hogy: "nincs rajta hasznom... ennyi a gyártási költség..." aztán darabja után adnék 20ft-ot nekik, hogy nyereséggel árulhassák 100ért és hangoztatnám, hogy: "én szegény szerencsétlen, hogy kicseszek magammal azért, hogy mindenki más jól járjon"
egyszerűsítve ezt a verziót könnyebben el tudom képzelni, minthogy gyártási költség alatt értékesítenek... bele látni meg innen szerintem senki nem lát bele a zöldek könyvelésébe/mérlegébe és senki nem tud semmi biztosat, csak amit a média leközöl...
#30: ennél jobban szeretem az ilyen: "hány gigás a géped?" típusú kérdéseket... ilyenkor néha visszakérdezek, hogy mi hány giga? vinyó tárterülete hány gigás? vga-n hány giga ram van? vagy a rendszerram? esetleg a cpu frekije hány "gigaherc"?
erre szokott jönni a pislogás... másik meg a "tízgigás netem van" típusú menőző szöveg, amin magamban jókat szoktam röhögni... oké, hogy sokan nem értenek hozzá, de akkor ha mondjuk sülthal vagyok valamihez, legalább nem hangoztatom... nem állok neki én sem autószerelőkkel műszaki dolgokon vitatkozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Fujifilm X
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest