- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
ez lassan marketing-topik lesz
a poén ebben, hogy általában az alapvető élelmiszereket szétszórják nagy áruházakban: pékárú/húsárú/tejtermékek, stb... stratégiailag úgy szétpakolják, hogy ha alap bevásárlást akarsz csinálni, akkor is minél nagyobb területet kelljen bejárnod, hátha megpakolod még jobban a kosarad és a tervezett 1000ft-os vásárlás helyett akár pár tízest otthagyj...
másik dolog, hogy ezeknek a helyét van, hogy párhavonta változtatják, hogy a kialakult rutint felborítsák
ki van ez találva... aztán bemégy a tuskóba 1tucat zsömléért meg 2liter tejért és útközben meglátod az akciós sört, az akciós kávét meg elvisz a lendület a műszaki részleg felé és hopp: 10-15ezret már ott is hagysz
buknak jelen példában 5ft-ot a zsömle darabján, de nyernek párezret a többin...
-
mephi666
nagyúr
hát igen, de hosszútávon ha az egyik ágazat veszteséges, másik nyereséges, akkor nem éri meg belepumpálni a pénzt, mert azzal csak egyik zsebből másikba teszem a pénzt... nyereség meg nincs... a 3dfx hasonló dolog miatt ment csődbe anno: drága előállítási költségek, stb... nvidiánál meg ez messze van még... igaz sokkal több lábon is állnak: ottvannak a chipsetek, vga-k, profeszionális vga-k meg még csomó ágazat a noti mellett... de akkor is gyanús az egész
-
mephi666
nagyúr
válasz
Ricco_hun #24 üzenetére
egyébként fene tudja mi igaz ebből az "előállítási költség alatt áruljuk" dologból... szerintem jó nagy kamu az egész... minimális hasznuknak kellene rajta lenni, különben szerintem nem csinálnák... a multik általában nem arról híresek, hogy adakoznak ezerrel és a népnek akarnak jót... ha én vagy te gyártó lennék és tudnám, hogy 1db termék előállítási költsége 100ft (munkadíjjal, anyagköltséggel, szállítással, mindennel), akkor nem csinálnám azt, hogy 110ért továbbadom a kereskedőknek, majd 20ft-ot adok nekik termékenként, hogy 100ért el tudják adni és 10ft hasznuk legyen is darabján... mert hát jó hülye lennék... inkább odaadnám nekik 110ért a 80ft-os terméket és mondanám, hogy: "nincs rajta hasznom... ennyi a gyártási költség..." aztán darabja után adnék 20ft-ot nekik, hogy nyereséggel árulhassák 100ért és hangoztatnám, hogy: "én szegény szerencsétlen, hogy kicseszek magammal azért, hogy mindenki más jól járjon"
egyszerűsítve ezt a verziót könnyebben el tudom képzelni, minthogy gyártási költség alatt értékesítenek... bele látni meg innen szerintem senki nem lát bele a zöldek könyvelésébe/mérlegébe és senki nem tud semmi biztosat, csak amit a média leközöl...
#30: ennél jobban szeretem az ilyen: "hány gigás a géped?" típusú kérdéseket... ilyenkor néha visszakérdezek, hogy mi hány giga? vinyó tárterülete hány gigás? vga-n hány giga ram van? vagy a rendszerram? esetleg a cpu frekije hány "gigaherc"?
erre szokott jönni a pislogás... másik meg a "tízgigás netem van" típusú menőző szöveg, amin magamban jókat szoktam röhögni... oké, hogy sokan nem értenek hozzá, de akkor ha mondjuk sülthal vagyok valamihez, legalább nem hangoztatom... nem állok neki én sem autószerelőkkel műszaki dolgokon vitatkozni
-
mephi666
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #16 üzenetére
hát igen, ez meg a másik... amennyiért egy ilyen kategóriájú vga-t vesz az ember (pl 10-15ért), kicsit többért már integrált vga-s alaplapot kap (ami netre/filmre/pasziánszra ideális lehet), vagy +5-10ezerért mondjuk normális kártyát, amit használni is lehetne játékokra (minimum 4670)...
-
mephi666
nagyúr
azért létezik 1gigás hd3450/4560/4650 is... nem csak gigás 9400gt/9500gt/9600gso
ez számomra az envm (EzteNeVeddMeg!) kategória, mert elég vérszegények és pénzkidobás az áruk (már ha játékos szemmel nézzük)
#14: azért nem olyan rossz az a g92... csak hát 55nm... innen kellene lefelé mozdulnia az nv-nek, mert jóárasított gt200-akra lenne szükség, hogy ténylegesen előrelépjenek
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #3 üzenetére
azért országunkban ahogy látom 30-35körül indulnak a sima 9800gt-k és 40környékén a gtx-ek... ez azért elég messze van a 110$-s árcédulától... még akkor is ha ojróval számolunk dollár helyett... kötve hinném, hogy egyhamar 30 alá megy a 9800gtx-ek ára... pedig oda kellene menni, ha tényleg 22körül mennek perpill használtan a 4830ak és 30alatt lehet(ne) kapni 4770-eket... úgy jelentenének ténylegesen konkurenciát, mert aláírom, hogy alapórajelen is az alap 4850eket fölözgeti
bízok benne, hogy gyorsan ideér a hatás...
-
mephi666
nagyúr
ööö, nem ilyet beszéltünk tegnap, hogy a gts250 (9800gtx) jó kis ellenfele lenne a 4830/4850/4770 triónak jóárasítva?
csak ehhez engedni kellene az árából, amit a forgalmazók nem szeretnének és az nvidiának kellene nyelni? erre hopp: ez van... ez volt az egyetlen lehetőség... bg is mondta: fájni fog...
nem dolgozott ő korábban a zöldeknél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- 3D nyomtatás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest