- Új kameramobil és nyers erő a Nubiától
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaffafa
aktív tag
Senki sem akar meggyözni téged (bár nyilván vannak olyanok is akik TÈNYLEG csak azért vesznek almás cuccokat, hogy felvágjanak vele. Nekem is van a környezetemben egy, aki azt hiszi, hogy mindent Steve Jobs talált fel) . Én inkább pont fordítva látom. A "PC"-s tábor akarja mindenáron meggyözni az Apple tábort, hogy az ö termékük egy szar, semmirevaló használhatatlan valami. Ezzel viszont abszolút nem tudok egyetérteni. Az Apple termékek (bár nyilván itt is van hibás. Hol nincs?) azért igencsak a minöségi kategóriába sorolhatóak. Nyilván vannak hátulütök is, mint pl a kevés gari és a magasabb ár (bár ez rendkívül relatív, hisz pl a Dell vagy a Sony is drágább a többinél), de ez legyen már az Apple-t vásárlók baja.
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
Ezt most mondd meg a húgom barátjának, akinek egy hétvégére kölcsönadtam, és már egy hónapja nem akarja visszaadni, annyira hozzánőtt. Ezt hordja magával megbeszélésekre, ebbe jegyzetel és ezzel nézi a leveleit, MSN-t, facebookot, mert kevesebb macera mint a laptop.
Pedig már jó lenne visszakapni, mert eBookot szeretnék olvasni én is
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
anulu
félisten
továbbra sem sikerült engem meggyőzni, h ez használható valamire... nem flame, csak értetlenkedek
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Jaffafa
aktív tag
Azért csak kibökted a végén, hogy bizony bizony, az árral van a probléma. Nos ez relatív. Nyilván sokan "nem engedhetik meg maguknak", de erre meg ott van a spórolás nevü dolog. Egyébként a héten próbáltam egy tabletet win7-tel és nem rossz, de azért a kettö nem egy és ugyanaz.
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
majom2
senior tag
nem. mint minden embernek, nekünk is szarul esik ha (finoman szólva) beskatulyáznak vagy éppen meg akarnak téríteni mindenáron. csak vérmérséklettől függően mindenki másképp reagál. én pl úgy, h hosszú ideje nem jártam már ide, mert rossz volt nézni azt ami itt folyt. és ha megint elhatalmasodik a kakidobálás, akkor asszem megint nem leszek egy ideig, mert erre se időm, se türelmem nincs nekem is vannak cégek/termékek amiket nem szeretek, de azokkal nem foglalkozom. kb ennyi lenne a megoldás itt is meg talán egy kicsit érettebb gondolkodás
[ Szerkesztve ]
-
majom2
senior tag
hát ja. az biztos h nem olcsó. ennek ellenére ha pl anyámnak most kellene gépet venni, lehet h mégis ezt választanám. meg nyilván magamnak is csak egyfajta játéknak venném, mert rászorulva nem vagyok. használhatod még ilyen képkeretnek is (erről jut eszembe, képzeld a nagymamádnak hogy tetszene, ha a családi képek mennének rajta slideshow-ban amíg nem használja. sztem ez hatalmas ziccer. mert ugye akár éjjel-nappal mehet, hiszen hangja nincs, fogyasztása a villanyszámlán pedig kimutathatalan)
mondom, még egy andoidos tablet lehetne alternatíva, de annak közel sem vagyok meggyőződve a funkcionális integritásáról - néhány ismerősöm tapasztalatai miatt. meg ugye a store...
biztos nagyon jó a win7-es, de én már erről a vonatról lemaradtam sajnos[ Szerkesztve ]
-
majom2
senior tag
tudom h egy netbook a komplexebb desktop os miatt több feladatot végez el ugyanahhoz a dologhoz, de engem mint végfelhasználót ez nem érdekel. csakis a végeredmény. jó a számológépes példád és pont ezt mondom én is, h az ipad arra amire megcsinálták (net, levél, stb) nagyon jó. mást meg nem akarok vele csinálni célhardver célszoftverrel.
egér? hát ízlés kérdése. én is használtam netbookot, de ne tudd meg mit szenvedtem a bélyegnyi touchpad-jével. a halálba kívántam az egészet. persze ettől még másnak bejöhet.
nem tudom milyen lehet ez a venti nélküli dell, de gondolom azon meg tojást lehet sütni mindenesetre az irányvonalat csak támogatni tudom
ha tartani kell az ipadet, akkor viszont megspórolod a kondibérletet viccet félretéve, szerintem ölben vagy asztalon parktikusabb az ipad. de nyilván vannak szituk ahol a hagyományos design a nyerő. gépelésnél kétségtelen h előnyben van a netbook, de ahogy már írtam, erre is van azért alternatíva.
de mondom, nekem még a beépített kameráig és a beépített usb portig nem aktuális a dolog. addig meg még sokminden változhat
-
ClioRS
őstag
Objektivitás a válasz
Én szeretem a Nokiákat, ezért nehéz objektívnek maradnom, ahogyan az Apple fanoknak is, de említhetnék bármilyen brand-et.majom2: Igazad van, erről az oldalról nézve tényleg egyszerűbb egy iPad mint egy netbook. Egyébként pont most gondolkoztam azon, hogy nagymamámnak is kéne szerválni valamit, neki se lenne rossz ez.
De megint az árnál lyukadok ki, mert akárhogy nézzük, hogy képet nézzek, emailezgessek és netezzek szerintem elég sok
Egyébként a netbookok is win7-el jönnek már, ami jóval stabilabb az xp-nél. Barátnőm gépén is az van, egyáltalán nem vészes, ő például szereti. Mennyit csuklik most szegény, mindig vele példálózok -
majom2
senior tag
hát igen, az extra billentyű sajnos nem olcsó, de a géphez képest azért annyira nem is drága. (ugyanakkor lehet használni iphone-hoz is )
jópofa ez a kihajtható kijelző. régen gondolkoztam én is hasonlóban, csak akkor még irreálisan drágák voltak. igazából ennél csak annyi gond van, h egy desktop xp-t terelgetsz aminek a felülete nem tacsszkrínre van optimalizálva. nem mondom h használhatatlan, mert nyilván nem, de nekem nem kéne. ráadásul én örülök h megszabadulok egy komplett desktop gép nyűgeitől, pl. tűzfal, vírusvadászat, driverek, stb. persze az, sokkal többmindenre jó, de arra nekem is van egy asztali gépem. ez meg egy ilyen kis casual device másodgépnek.
vagy csajoknak, ahogy Jaffafa esetében.
vagy esetleg elsőgépnek olyanoknak akik nagyon nem értenek hozzá és csak netezni meg levelezni akarnak. pl anyámnak egy ilyen tökéletes lenne ha tudna magyarul. soha nem tudná tönkretenni, a win-es gépét meg minimum évente rakom újra. miközben tudom h míg azt szereti (bár fél tőle), ezt egyenesen imádná. vihetné mindenhova, meg neki is könnyű lenne talán kezelni (nem úgy mint most az xp-t). de pl egy xp-s netbookkal garatáltan csak szenvedne szegény. na, jól elkanyarodtam a témától
ha már mindenképpen más, akkor már inkább egy androidos arm-os tablet, de ott meg nincs appstore a jó kis progikkal...[ Szerkesztve ]
-
Dotcom
aktív tag
elég korlátolt a gondolkodásod, neked felesleges itt írni, vagy olvasni, minek vagy itt, ha senki más nem érdekel, és szted másnak nem lehet véleménye, ha különbözik a tiedtől. Egyébként meg nem is neked írtam, miért akarnálak én meggyőzni bármiről, te erőlködsz inkább...
az Alma az agyban csodákra képes...Az Apple az új Chuck Norris...
-
Alex91
félisten
Alex91: Ezt eddig is tudtam, csak szerettem volna hallani egy nem almás embertől, aki nem véresszájú Apple-fan
Miert Egy Apple fan-nek nem hiszed el, mig egy nem almas embernek elhiszed ugyanazt...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
ClioRS
őstag
Köszönöm a választ.
Bár a sebességgel még mindig nem értek egyet, szerintem semmivel se lassabb egy netbook, főleg arra amire a feleségednek kell majd
Én is a neutrális táborba tartozok, az árral van bajom egyedül az Apple-nél.Majom2: Az iPad-hez még venni kell egy billt is, szóval így még drágább. És ágyban használva is kényelmes egy netbook, megint csak tapasztalat
De akkor vegyük a T101 szériát az Asusnál, ugyanennyi, érintőképernyővel és billel, igaz ennél csak 6,5 órát írnak készenléti időre.Alex91: Ezt eddig is tudtam, csak szerettem volna hallani egy nem almás embertől, aki nem véresszájú Apple-fan
-
veterán
Ez azért így nem teljesen igaz. Egyáltalán nem garantált, hogy egy open source cuccot többen és nagyobb tudással fejlesztenek. Ráadásul a tesztelés is annyiféle, ahányan hozzányúlnak.
"gémerekből lesznek a szakemberek, akiknek 90% win központú, 9% képes tanulni, de alkalmazkodik mert nem tud mást, 1% azért is más os-t használni."
Ez légből kapott és nem is fedi a valóságot. Játszani tényleg Win kell, de nincs analógia a játékosok és a szakemberek között. aki nem játszik, nem is érthet hozzá?
"Érdekes módon a normális szintű alkalmazás általában free vagy free opensource."
Ezt magyarázd meg az AutoDesknek is vagy a Microsoftnak vagy az Adobe-nak vagy bármelyik óriásnak, akiknek a profi cuccaik fizetősek - és nem hiába. Ne csak kicsiben gondolkozz... VLC meg Opera... bah, ezek se linux exclusive cuccok.
"Most is a 3ds max helyett a blender felé kacsintgatok, mivel jóval használhatóbbnak tűnik."
Ez személyes vélemény, nem érv.
"Azt hinni hogy egy fizetős csak jobb lehet az ingyenesnél, eléggé beszűkült tudatra vall."
A fordítottja is.
"Tudod vannak emberek akik nem önzők, vannak akik maguknak csinálják, de megosztják másokkal is."
Én sem vagyok önző, de fizetővendégeknek fejlesztek. Ez megint nem összefüggés. Aki csinálja nem biztos, hogy az, aki eladja - ne a házi szoftverekre gondolj csak.
A routerekben tényleg hülyén nézne ki egy Embedded Win. teljesen más a céleszköz és egy általános. Az android nem Linux, csak Linux alapú. Ha fejlesztettél Androidra, tudhatod, hogy nem ugyanaz.
Amúgy jó az aláírásod.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
Nem igazán... sok pont számtech analfabéta vígan használja ha felteszik a gépére, mert nem gyepesedett rá vindózra.
Tudod miért lett totális bukás a tömegek felé nyitás? Hát azért mert a gémes dolog full igaz..., gémerekből lesznek a szakemberek, akiknek 90% win központú, 9% képes tanulni, de alkalmazkodik mert nem tud mást, 1% azért is más os-t használni.Érdekes módon a normális szintű alkalmazás általában free vagy free opensource. Nekem a vindózon használt programjaim nagy része is free, pedig nem érdekel ha warezolnom kéne, dehát jobbak mint a többi(opera, foobar2k, mpc-hc, vlc, virtualbox, imgburn. Most is a 3ds max helyett a blender felé kacsintgatok, mivel jóval használhatóbbnak tűnik.
google milyen project is volt hol is tart most? apache? stb.
Azt hinni hogy egy fizetős csak jobb lehet az ingyenesnél, eléggé beszűkült tudatra vall. Tudod vannak emberek akik nem önzők, vannak akik maguknak csinálják, de megosztják másokkal is. Eleve egy open cuccon sokkal több ember dolgozik mint a fizetősökön.
Amúgy végül is a linux népszerűsítése nagyon is sikerül. A routerek nagy részén ilyen van, a telefonok nagy részén ilyen lesz (android ugyanis linux), netbookok egy részén is linux van, csak az asztali pc-n nem, a játékok miatt.[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Jaffafa
aktív tag
"tényleg nehezebb egy netbook (nem sokkal), viszont bárhova letehető, mindig látod a képernyőt, az iPad hiába könnyebb, tartani kell magad felé, és ez már rövidtávon is nehezebb, ha írsz rajta, akkor még nehezebb..."
Ez meg ki a fütyit érdekel? Ezek a te szempontjaid, fentebb meg az enyémek olvashatóak. Nehogymár te mondd meg, hogy mi a jobb nekem v. másnak. Azt meg, hogy spec neked mi a jó, ki nem szarja le?
-
Dotcom
aktív tag
a netbook lassú? ugyanmár, a Ipad részfeladatot hajt végre, ehhez képest.
egy számológépet elővenni, és megcsinálni rajta egy szorzást sokkal gyorsabban lehet, pl ipadon, vagy bármin...egérrel használni? én vettem hozzá BT egeret, az első hónapban használtam reflexből, mert azt hittem másképp nem megy, azóta rá se néztem.
ha valakit zavar a venti, van anélküli netbook is (pl Dell)
tényleg nehezebb egy netbook (nem sokkal), viszont bárhova letehető, mindig látod a képernyőt, az iPad hiába könnyebb, tartani kell magad felé, és ez már rövidtávon is nehezebb, ha írsz rajta, akkor még nehezebb...
Jaffafa:
ha nem akarod nincs értelme...[ Szerkesztve ]
-
Dotcom
aktív tag
"Érdekes módon egy Audin nem kérik számon, hogy miért kerül többe egy VW-nál."
Nade az Audi tudja mindazt amit a VW.
De ha az audi pl nem tudna jobbra kanyarodni csak balra, csak mert az audivezér úgy képzeli el a világot, hogy az semmi más, csak egy nagy körforgalom, akkor már tuti számon kérnék egyesek...
Mások meg védenék,hogy tényleg igaza van, és nekik különben sem kell, hisz balra laknak, ha meg mégis kéne, inkább mennek egy kört...[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igen, a nagyvállalati rendszerekhez az opensource nem passzol. Nem hiába ad mindent az MS: AD, tűzfal, levelezés, biztalk, stb... ezeket ők már teljesen integrálták és ennél jobbat jelenleg nem nagyon lehet találni. a Novell rendszerek egyszerűen eltűntek, más alternatíva meg nincs is igazán.
-
Jaffafa
aktív tag
Épp most végzünk egy rollout-tal. Win2000-et migrálunk XP-re. 5000 kliens összesen.
Eleve nem win op rendszer nem is biztosítja a lehetöségeket, ill. alkalmazásokat, amikre itt szükség van. S akkor még arról nem is beszéltünk, hogy egy Open office mennyire nem használható nagyvállalati környezetben. Persze kicsiben minden más, ott nagyon is reális lenne."Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
peterk
senior tag
Hát, nagyvállalati szinten pont nem tipikus, hogy a gépeket OS-el együtt vegyék. A nagyvállalatok mennyiségi licenszelést használnak, beteszik a helyére az új gépet, majd hálóról a rendszergazda rányomja az előkonfigurált oprendszert, alkalmazásostól mindenestől.
Ez a gyakorlat, ami működhetne linux-al is. Más okai vannak annak, hogy nem sok helyen működik.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
Jaffafa
aktív tag
Elsösorban az, hogy egy olyan netbook, ami már sebességben is jobb kb 400€ alatt felejtös.
Igaz, hogy van rajta USB meg egyéb dolgok, de jelen esetben nekem az iPad CSAK EGY KIEGÈSZITÖ a többi gép mellé. Van 2 gépem, plusz az asszony lapija, egy MSI S271 sempron szutyokkal amin a win7 el-el döcög, de tapasztalatból mondom, hogy az XP jobb volt rajta. Öreg is, az akkuja se bírja annyira már, no meg egy rohadt youtube videot se lehet megnézni rajta mert akadozik. Tehát mindenképp csere. Miután az asszonynak lesz (akit abszolut nem érdekel semmi az e-mail-en meg böngészésen kivül) az ö igényeit veszem figyelembe. Nekem pl semmi pénzért nem kellene napi használatra, de ö kipróbálta és tetszett neki, pedig nincs is iPhone-ja, mert "az túl nagy".
Sokáig én is az "apple ellenzök" táborában voltam, de mára már a "neutrális" táborba tartozom. Szerintem az apple nagyon jó minöségü termékeket gyárt csak sajnos ezért el is kéri az árát. (Érdekes módon egy Audin nem kérik számon, hogy miért kerül többe egy VW-nál.) Szal a kérdésedre a válaszom :Igen-igen sokáig vacilláltam, mert az asszonynak extra elvárásai voltak :
- ne legyen nagyobb a mostaninál (12") , esetleg 13", de az általam favorizált 15" már túl nagy neki
- legyen könnyü (a mostani MSI 2kg akksival, szóval már a "nehéz" kategóriába tartozik)
- menjen sokáig akksiról, mert a mostanival új korában sem lehetett végignézni egy filmet
- ha lehet akkor legyen a billentyüzete világítós (bár ez nem annyira fontos)Elöször arra gondoltam, hogy na akkor most beruházok valami normális gépre (apple akkor még fel sem merült) és veszek egy Latitude-ot vagy egy ThinkPad-et. Mindegyiknek a "legalapabb" verziója, ahol még világítós a billentyüzet kb 1600€ és a határ a csillagos ég. Egy olyan, amit el tudtam volna én is képzelni és SSD is volt benne 1900€. Itt merült fel elöször az Apple. Apple Macbook Pro 13" (mert ha már 1000€ a sima müanyag MB akkor inkább hozzávágok 150€-t és akkor alu a ház) kerül 1149€-ba, SSD-vel meg távirdával asszem 1450€-ba. Tehát olcsobb, mint egy Latitude vagy Thinkpad. Az egyetlen hátránya a többivel szemben az az, hogy csak 1 év gari van rá. Aztán egy Asus UL-re esett a választás, de az is kb 600-700€. Telt múlt az idö és az asszony kibróbált élöben egy iPad-et, s azóta nem érdekli más, nem kell neki a billentyüzet sem, mert amire kell neki, arra jó lesz a képernyön is. Annyit még hozzátennék, hogy öt aztán abszolut nem érdekli a gép, még életében nem játszott sz.gépen. Remélem elég részletesen leírtam, hogy miért KELL nekem egy iPad.
-
majom2
senior tag
nekem is volt már szerencsém netbook-hoz, de nekem nem jött be. pont azért amit írtam. szerintem lassúak. sztem az ipad gyorsabb és szebben is tesz a dolgát. egyiket sem mértem le, de nekem ez jött le.
eleve egy netbookot egérrel lehet normálisan használni, mert az a 4x5 centis pad nem sokra jó. ehhez viszont hely kell. pl ágyban használva elég körülményes.
a billentyű valóban jó, ha írni akarsz. ekkor beteheted az ipadot is egy billentyűs dokkolóba, vagy bt-s billentyűt köthetsz rá. vagy végszükségben még mindig ott az onscreen billentyű. viszont ha nem akarod használni, akkor csak útban van, felesleges kolonc.
nincs felesleges venti ami mindig ott zizereg és fele olyan nehéz. ellenben egy kicsit nagyobb a felbontása, amit a rá szabott oprendszer miatt sokkal hasznosabban használ.
az ips-t meg addig nem hiányolja a user amíg nem lát egyet és azért a kijelző minősége nem egy elhanyagolható szempont. szerintem persze
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Inkabb maskep . Valakinek ez jon be, masnak meg mas... Mondom, a te raciod, igenyed szerint amaz a jobb, masnak meg mas... Te nem fizetnel ennyit erte, mas meg kipengeti. Es ettol o se hulye...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
veterán
Az MS most valóban az Apple mintáit követi, főleg mobil OS vonalon a WP7-tel, de e mellett lesz/van egy (ők nevezik így, mielőtt leszólnátok) professzionális vonal is, ami egyelőre WM 6.5.x, majd silverlight alapokra fog építkezni és funkcionalitásában, használatban sokkal bővebb lesz, mint a WP7 (csak ezzel is lemaradtak).
Asztali vonalon az MS már régen nyúl le dolgokat az Apple-től, de ettől még versenyhelyzet Amerikán kívül nem hiszem, hogy lenne. Legalábbis nem komoly. Annyira beivódott már az MS a mindennapokba, hogy nehéz lenne megszorongatni is. Vegyük csak a hivatalokat, irodákat, az átlag, informatikai tudással nem nagyon rendelkezőket. Ők csak MS termékekben gondolkoznak és nem csak itthon.
Ezzel el is kényelmesedett az MS és a mobilos piacon látszik is ennek az eredménye. Már a HTC, a legnagyobb WM partner is Androiddal adja legtöbb modelljét és a nem rég kiderült eredmények fényében nem is mostanában fog visszatérni 50% fölötti WM vagy WP telefonok kihozatalára. Ezt a piacot most az Apple és az Android fogja elvenni MS-től (illetve már el is vette és ebben az MS politikája nagyban felelős).
Ebben az exkluzivitás dologban igazad van. Ez kb. olyan, mint egy BB telefont kézbe venni az üzleti szférában...
[ Szerkesztve ]
-
ClioRS
őstag
Az 1005ha is tudja a 10órát, tapasztalatból mondom, barátnőmnek az van, pont ezért ezt a típust mondtam.
Az, hogy gyorsabb és jobban tudja azokat a dolgokat, szebben meg stb bocs, de nem. Ugyanúgy esetleg. Gépelni pedig szerintem kényelmesebb egy netbookon. Próbáltam iPad-et, tudom miről beszélek, nem csak mondok valamit.
A fentebb leírt leendő felhasználó szerintem nem tudja, hogy IPS vagy nem. Valóban szebb a képe, de kb ennyivel több az iPad, ez megéri a kétszeres árat?
Ne értsetek félre, tényleg jó kütyü, ötletes meg minden, de fele ennyiért lenne jó vétel. -
Alex91
félisten
és azért valljuk be, kevesebbet kapj a pénzedért
Ez mondjuk relativ... Azt kellene megerteni, hogy o valoszinulg mas szempontokat tart fontosnak, mint te. Ami neked ertek, az lehet, hogy neki nem, es viszont. Mert esetleg o tudja pl., hogy mi az az IPS panel, te meg nagyban teszel ra, hogy mit nezel . Neked lehet, hogy eleg a 4-6 ora uzemido, de neki meg kell a 10...
-
majom2
senior tag
a legfontosabb dolgokat tudja (böngészés, levelezés, esetleg játék, esetleg zene), sőt ezeket sokkal jobban (szebben, gyorsabban) csinálja mint egy netbook. nameg 10 óra műsoridő, szép kijelző, igényes kivitel...
ha majd lesz benne kamera meg beépített usb csati, akkor sztem én is veszek. -
majom2
senior tag
szerintem nagyvállalati szinten nem elsősorban a win support adja el a terméket, hanem a brand pc-k árucsatolása. régebben nem is tudtál win nélkül ilyen gépet venni. most nem tudom mi ezzel a helyzet. ráadásul egy brand pc árának kb 10%-a az os, az meg nem nagy érvágás senkinek. ugyanakkor előre van telepítve, bekapcsolod és megy. bingó.
másrészről nem elsősorban magával az os-el van a gond (mert az általában elég jól karban van tartva), hanem a ráépülő programokkal/kiegészítőkkel. pl egy komoly cég nem fog elkezdeni használni egy opensource levelezőprogramot, mert semmi garancia nincs egy-egy később felbukkanó súlyos probléma kijavítására. persze a fizetősnél se sok, de ott át lehet tolni a gyártóra a felelősséget. opensource-nál meg kb azt vennék elő, aki meghozta a döntést az átállásról.
ettől függetlenül az eu-ban elég sok kormányzat átállt már linuxra, szóval van ilyen is.mindenesetre úgy tűnik a linux egyszerűen képtelen elterjedni akár a magánfelhasználók akár a céges felhasználók között. ez pedig elég szomorú a jövőre nézve.
[ Szerkesztve ]
-
ClioRS
őstag
Mivel te venni akarsz lapos helyett egy ilyet, azt szeretném megtudni, hogy mivel tud többet ez, mint mondjuk egy Asus Eee 1005HA vagy 1005Pe? Most minden kötekedés nélkül, tényleg szeretném megtudni, hogy mi késztet arra, hogy 1,5-szeresét fizesd, és azért valljuk be, kevesebbet kapj a pénzedért.
Nem kívánok részt venni az itteni harcban, csak szeretnék egy véleményt olvasni, így kérek mindenkit, hogy ne támadjanak.
-
Jaffafa
aktív tag
3 hónapja raktam fel az Ubuntut (netbook edition) az asszony laptopjára és semmi baj nincs vele, megtalált minden hardvert és automatikusan feltette a driver-eket. Átlag júzernek böven jó. Sokan inkább azt nem fogják fel, hogy míg a Microsoft minden termékéhez x éven át supportot nyújt, addig pl a Linux/Unix nem, vagy csak pénzért. S addig te egy nagyvállalatot sohasem fogsz meggyözni arról, hogy igenis Linux/Unix desktopot használjanak Win helyett. Nem az otthoni juzerekböl él a Microsoft, hanem a többmillió vállalati felhasználókból. Ráadásul aki még mindig XP-vel pöcsöl és fikázza a Microsoftot, annak meg úgy kell.
[ Szerkesztve ]
-
majom2
senior tag
sajnos pedig a linux baromira le van maradva, bármennyire is szeretnénk h ne így legyen. a vérkockákon kívül senki nem használja. és ez már 10 éve is így volt, pedig akkor már nagyon szerettek volna nyitni a tömegek felé is. hát ez sajnos totális bukás lett, pedig reméltem h nem így lesz.
ahol pedig nincs meg a megfelelő fizetőképes vevőréteg, oda senki nem fog fejleszteni (lásd linux). garázsprojectekből pedig ritka mint a fehér holló a normális szintű alkalmazás. egyszerű ez a képlet nagyon.
ez a gém körül forgó világképed meglehetősen hibás imo...[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
2. hallani hallhat róla, de kipróbálni soha nem fogja, nem kötelező, suliban is wint tanítanak, és ha betanulta ezt, nem képes felfogni ha valami akár picit is másként működik.
3. linux nincs lemaradva, főleg nem 3d-ben. Tényleg macen létezik egyáltalán valami 3d modellező?
graf programokban sem, csak nincs 1 az egyben fotosop felületű program, ami sok megrögzött fotosoppernek elfogadhatatlan, mert nem képesek mást megszokni hasonlóan mint az oseknél. egyébként meg semmi 0 piac, ettől aztán nem függ semmi...
Amúgy os-ről volt szó. mac windózzal = pc, lehet morogni, de a macet csak az os-e teszi maccé, amúgy egy sima corei7-es pc egy alsó kategóriás nvidia gpuval.4. ja nem akarja, miért is lenne ez az érdeke egy kapitalista nagyvállalatnak
4.a) mióta kell a játékoknak 2x4 meg 2x6 magos corei7? Semmióta, uh nem veszélyezteti a protszövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
rii
nagyúr
szerintem meg nem hogy "nem kényszerítheti versenyre", henem éppehogy már versenyre is kényszerítette... win-es csóka szólta el magát újságírók előtt, hogy "olyat akartak beletenni a win7-be, mint ami az OSX-ben is van" és ez csak egy apró beismert szösszenet.
2. ki van zárva, hogy valamely felsőoktátatási intézmény OpenSource-tól hangos közegében ne találkozzon FreeBSD, vagy Linux, Unix-variánsokkal. Ennyie csőlátás csak fanatizmus esetében alakulhat ki, ha valaki megrögzött win-fan-boy
3.a Linux nem csak game, de graf. dtp, 3d programok terén is jobban hátrányban van. OSX alá azért game-k is jobban vannak - bár kva nem vagyok benne- és minden munkafolyamatra tökkkkéletesen alkalmas, és Mac-re hivatalosan fel lehet tenni win-t, szóval ha a hardware bírja, akármilyen game futhat MAC-en.
4. az apple nem is akarja tömegcikké tenni gépeit, ezért nem célozza meg a gamer-eket, mert 4.a) ekkor olyan erős gépet kellene kiadni a játékokhoz, ami már minden más munkára is elég, és akkor lőttek a Mac Pro iránynak 4.b) exkluzivitás érzését kelti a mac, ha nincs 10 userből 9 asztalán
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Sanyix
őstag
nem kényszerítheti versenyre... ugyan azért nem mint a linux: nincs rá elég játék
Lehet mondani hogy de nem csak gémerek vannak, de bizony a gémerektől függ minden. Pistike megkapja az első gépét 10 évesen, játszik winen linux, osx szarfos mert nem megy rajta semmi játék, aztán az it irányába megy tovább, 2 irány lehetséges:
-rendszergazda lesz, és mivel otthon csak a wint ismerte, továbbra is winen marad, bár már nem játszik
-fejlesztő lesz, és mivel otthon winnel ismerkedett, marad winen, na meg a rendszergazda is wines gépeket használ, ezért winre kell fejleszteni, és a többiek is, ezért méginkább.
-ritka kivétel lesz, és képes más irányba mozdulniÉs a vége egy öngerjesztő folyamat.
Szóval lehet sipákolni, de a win sikerének alapja a játék, közvetlenül, és közvetetten is.[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
rii
nagyúr
mert - az én meglátásom szerint - az apple (OSX) az egyelten, aki igazán versenyhezetbe kényszerítheti a microsoft-ot (windows-t). Ezért nem jön ki hivatalosan az OSX PC-re, mert -szerintem- olyan erővel bír, hogy egyesek azért MAC-et vesznek, hogy OSX-te használhassanak.
nem vagyok oda, nem nyáladzok az apple design-ért, de részemről elsimerésem - és sok PC gyártó részéről is, amikor sorra az epöl-koppintások csak jönnek-és jönnek. Nekem az apple túl letisztult, megfelelő környezetben mutat igazán jól, megfelelő környezet alatt tér, és szintén nagyon letisztul bútorokat kell érteni.
továbbá szerintem az OSX a viszonylag régi design-jával simán felveszi a harcot a win7 mostani kinézetével, pedig az osx nem most jött ki.
ahogy én látom, az apple egy emberen áll vagy bukik, Steve Jobs-on. És nem tudom mi lesz, ha nélküle kell a piacot megtartani, vagy még tért is nyerni. a környezetemben levő apple fan-oknak is ez az aggájuk a jövőre nézve, ezért részemről a "drukk"
mindez személyes vélemény, mely abból fakad, hogy láttam megpustulni az OS2 Warp-ot, látom és sajnálom a Linux gyengéjét, és végre egy OS, ami win-alterníatíva.
#57) fi:zi'k: láttam-láttam (-: csak soká tartott .... remélem nem kapok agyonverést érte, de én így látom. 2 és fél éve használok melóhelyen OSX-et, meg apple-t, és annyira megszerettem, megtetszett, kifinomult, felhasználóbarát, ésatöbbi ésatöbbi, hogy nem kevés szenvedés árán feltuszkoltam a pc-mre a 10.5.8-at a 10.5.2 után.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
ez nekem is szól persze
-
Morden24
nagyúr
Mondjuk ha levelet olvas, akkor gondolom ír is. Arra nem lennék meglepve, ha nem lenne valami zseniális alternatíva.
Persze távol álljon tőlem, hogy jólmegaszondok, csak ez felmerült bennem, mint gondolat. Egyébként nem tudom, milyen lehet gépelni egy iPad-en.Sectumsempra - For Enemies
-
Jaffafa
aktív tag
Alig várom már, hogy végre nálunk (Ausztria) is elérhetö legyen. Sokáig gondolkodtam, hogy mi legyen a köv. laptopja az asszonynak és végül ennél kötöttem ki. Lehet fikázni meg minden, de akik ált. a Prohardvert látogatják azoknak már alapból más az igényük és ez a kommentek többségéböl rendesen ki is olvasható. Ezt a cuccot pont azoknak találták ki, akiknek nem kell semmilyen "bövíthetöség", flexibilitás etc. Az én páromnak van egy 3 éves laptopja, de semmi mást nem csinál rajta, mint levelet olvas meg netezik. Na erre tökéletes lesz ez is. Árban meg semmivel sem drágább. Mondom ezt úgy, hogy egyetlen apple cuccom van egy 4 éves iPod.
-
Dotcom
aktív tag
látom uncsi lesz nektek nélkülem
-
Morden24
nagyúr
Nekem aztán nem, mert sem Apple fan nem vagyok, sem iPad-et nem akarok, de tényleg uncsi minden alkalommal ugyanazt a szardobálást végigolvasni.
Az egy dolog, hogy a fanboyok nyáladzása gázos, de az utóbbi időben az Apple topikokból érdekes módon egyre jobban kikoptak az Ulkesh-féle kereszteslovagok.
Emlékeztetni kezdenek a Windows-topikokra, amiket spártai 300-ként kellett tartani az állandóan beömlő unintelligens winfosozást (mondjuk a múlt idő túlzás, de javult a helyzet).És egyébként tök unalmas, hogy mindig sznobozáshoz, újgazdagozáshoz meg fájó igazsághoz lyukadunk ki, amikor nincsenek érvek.
Véleményedet elmondtad, tök felesleges a normális fórumozók (nem a fanboyok) szemében csökkenteni a hiteledet azzal, hogy utána meg trollkodsz.[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
-
Morden24
nagyúr
És nem lehetne olyat csinálni, hogy nem tiltanak ki, mert nem ingereled feleslegesen az embereket?
Már azok is rádmorognak, akik a legkevésbé sem Apple fanboyok (lásd o07; ha tudnád, hogy ki kicsoda, nem feltételeznél marhaságokat), pedig nehéz ám elérni, hogy valamiben Apple fan és nem-Apple fan is egyetértsen.
Persze ha ez a célod, akkor maxima mea culpa.A múltkor pont te toltál le valakit, hogy ne poénkodjon állandóan a felrobbanó iPhone-okkal, mert nem vicces. Más szemében a szálkát, sajátodban meg az Exxon Valdez-t sem?
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Jhonny06
veterán
Elég vicces kritikának csúfolni azokat a beböfögéseket, amiket itt produkálsz. Arról nem is beszélve, hogy nem esik le, hogy ezt az eszközt enyhén irracionális okos telefonhoz/PDA-hoz hasonlítani, teljesen más a kettő felhasználási területe. Már a megjelenéskor tisztázták, hogy ez egy tartalomfogyasztó eszköz, semmi más. Na most ezt nagyjából mindenki fel is fogta, Te meg lemaradtál..
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
Igazából van neki létjogosultsága, az egyetlen komoly hibája a szarul kezelhető billentyűzete, ami miatt inkább csak a net olvasgatására, filmek, könyvek, zenehallgatásra való. A note/netbook meg inkább munkára, mint szórakozásra.
Jah meg vkinek volt egy elképesztően jó ötlete arra, hogy ekkora kijelzővel, gps vevővel baromi jó navigáló eszköz lehet. Csak találj neki megfelelő autós tartót. -
Dotcom
aktív tag
az a baj, hogy ők magukból csinálnak viccet...
semmilyen kritikát nem tűrnek, semmilyen formában.
az elején leírtam a véleményem, miért jobb egy PDA szerintem, a kép csak egy kitekert illusztráció...
Jhonny Bravo, ez kemény volt....
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Mindig meglepődöm azon, hogy milyen érzelmeket és hitvitákat képes kiváltani egy egyszerű eszköz, főleg ha Apple.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
rii
nagyúr
mert már alapból kiélezett a helyzet
és erre meg rádobsz még egy lapáttal minden lényegi vélemnyílvánítás nélkülvan aki szeretné -én pld. okáért-, ha megerôsönde az apple, és zavarja ôket, ha valamit elk*rnak, erre egyesek -pld Te- viccet csinálnak belôle.
-
-
veterán
Ha nem látjátok, hogy nem ez "A" termék, az a ti bajotok. én csak arra akartam utalni az első kommentben, hogy senki nem mondta, hogy bukás lesz, de ettől még nem tökéletes. Ezen mit kell annyit lovagolni és miért kellene 30 igazoló linkkel és kisregénnyel megmagyaráznom a plénum előtt? Vagy a fórum átment valamiféle Apple-inkvizícióba?
Na mindegy, látom, felesleges koptatni a számat, ha lesajnáltok minden hsz-t.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Senki sem nevet. Nem kellenek ide az ilyen flame-keltő hozzászólások, de szerintem ezt Te is látod.
Az antenna problémának meg jó lenne egy kicsit komolyabban utánanézni, mert látom leragadtál a legelső hírnél, hogy rossz, de tovább már nem sikerült olvasni..
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Mi tobbet A multitaskot megkapja. Tudom, flash meg igy sem lesz rajta .
Es milyen Apple arcra gondolsz? FaceTime majd az ujabb sorozatban .Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
veterán
Nem rossz, csak nem a legjobb. Használható és kényelmes, de mindenki többet várt tőle és kicsit kisebb Apple-arcot mellé.
Nem (csak) magamról beszéltem és nem is a fórumról, hanem a világról. Mindegy, kár volt hozzászólni, látom.(semmilyen személyes preferenciát nem írtam... szándékosan, de még erre is harapnak errefelé)Itt vagy Apple-imádás megy vagy semmi. Kár.
[ Szerkesztve ]
-
Erősen kétlem, hogy sok "szakmai szempontot" tudnál felsorolni a jelenlegi iPad ellen, amit nem befolyásolnak a személyes preferenciáid.
Nomeg ki az a mindenki? Én és én meg az Irén?
Dotcom: Érdekes mód csak a Te humorodat nehéz megkülönböztetni az anti-Apple fikázástól és egyéb kapcsolódó trollkodástól. Ki érti ezt
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Dotcom
aktív tag
A nemzeti együttműködés nyilatkozatát ne tegyük be minden forumhozzászólás elé? , kiegészítve azzal, hogy tilos off-olni, vicceskedni, mosolyogni, tiltsuk be a smiley-kat, egyet meghagyhatunk az okoskodó szemüvegest?
-
Alex91
félisten
Ja, mar ott is ekezetet latok, ahol nincs
De ha jobb lesz, akkor lehet, hogy meg tobbet eladnak belole
(Amugy nem hiszem, hogy ennyien megvennek, ha annyira rossz lenne ez a verzio is...)
-
veterán
Vagy én írok oroszul vagy te olvasol fordítóval. (csak vicc volt)
az újabb modellek alatt iPad modelleket értettem (ezt valóban odaírhattam volna). És nem garantálja semmi, hogy többet vesznek majd, de pont ezt írom, hogy nem kell ilyen értelemben összefüggést keresni minden áron.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Hol Es azokbol tobbet fognak eladni Ha kijonnek szerinted az Apple is majd ul a baberjain (Az uj iPhone-bol kiindulva sejtheto, hogy ez is lesz megjobb .)
-
Alex91
félisten
Nem azt mondták, hogy bukás, hanem azt, hogy jelen formájában nem jó.
Az eladasok nem ezt mutatjak . Se nem bukas, se nem rossz...
-
plus44
veterán
Az lehet, de sem fanboy nem vagyok, sem hülye, szóval személy szerintem elegem van a hülye humorérzékedből és ajánlani tudom a Logout-ot. Másnak sem szabad off-olnia, még ha nem is ő kezdte, hanem halmozódott, akkor megkérlek szépen, azon kedves olvasók helyett is, akik érdemben olvasnák a hírt és a kommenteket, hogy ne csináld. Se itt, se más témájú topicban/hírnél/tesztnél/stb.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
veterán
Én is épp írni akartam, hogy nem a rendeléseit növeli, hanem a beérkezett rendelések száma nő. De ettől a hír értéke megmarad.
(#15) D1Rect:
Nem azt mondták, hogy bukás, hanem azt, hogy jelen formájában nem jó. Nagy különbség. Legalábbis azok ezt mondták, akik nem csak fikázni akarták. Ja, flash tényleg nincs rajta (hivatalosan), ezt nem kellett mondani.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Pedig annyira megmondták az okosok, hogy mennyire nem jó, és bukás, és még flash sincs rajta.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
gygabor
csendes tag
a hazai szállításokat is növelhetnék (elkezdhetnék)...
-
oO7
őstag
olyan fura ez a cím... a szóhasználat... nekem első olvasásra az jutott eszembe, hogy az Apple több iPad -et rendel és nem az, hogy többet gyártanak...
na mondom így aztán nem nehéz nagy eladási számokat kreálni ha csak SJ -nak 30.000 iPad van a padlásánamúgy itt láttam, már most kezdődik a tablet vs netbook harc... szerintem most hagyjátok abba mert ez a kettő eszköz egymásnak nem ellenfele...
[ Szerkesztve ]
-
Dotcom
aktív tag
nekem se jön be, nem azért mert nem jó, hanem egyszerűen kevésbé mobilis mint egy okostelefon, tartani kell, ahhoz meg hosszabb távon nehéz, egy netbook pedig sokoldalúbb és kényelmesebb használni hosszabb távon.
-
Norbi21
senior tag
Csak megveszik ennyien, gondolom nem poénból emelték meg a számokat. Ettől függetlenül nekem sem kellene.
-
sagesz93
addikt
Aztán ki a ráknak kell ennyi ipad?
-
-igu-
addikt
Az enyém nyílik, de hiába: üres.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
FRENK1988
veterán
Nekem valahogy nem nyílik a pénztárcám erre a "marhaságra"
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 18W Fast Charge Power Bank 20000mAh - Fekete
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Spigen AlignMaster üvegfólia iPhone
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült