Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stevve

veterán

válasz Sanyix #85 üzenetére

Ez azért így nem teljesen igaz. Egyáltalán nem garantált, hogy egy open source cuccot többen és nagyobb tudással fejlesztenek. Ráadásul a tesztelés is annyiféle, ahányan hozzányúlnak.

"gémerekből lesznek a szakemberek, akiknek 90% win központú, 9% képes tanulni, de alkalmazkodik mert nem tud mást, 1% azért is más os-t használni."

Ez légből kapott és nem is fedi a valóságot. Játszani tényleg Win kell, de nincs analógia a játékosok és a szakemberek között. aki nem játszik, nem is érthet hozzá?

"Érdekes módon a normális szintű alkalmazás általában free vagy free opensource."

Ezt magyarázd meg az AutoDesknek is vagy a Microsoftnak vagy az Adobe-nak vagy bármelyik óriásnak, akiknek a profi cuccaik fizetősek - és nem hiába. Ne csak kicsiben gondolkozz... VLC meg Opera... bah, ezek se linux exclusive cuccok. :U

"Most is a 3ds max helyett a blender felé kacsintgatok, mivel jóval használhatóbbnak tűnik."

Ez személyes vélemény, nem érv.

"Azt hinni hogy egy fizetős csak jobb lehet az ingyenesnél, eléggé beszűkült tudatra vall."

A fordítottja is. :D

"Tudod vannak emberek akik nem önzők, vannak akik maguknak csinálják, de megosztják másokkal is."

Én sem vagyok önző, de fizetővendégeknek fejlesztek. Ez megint nem összefüggés. Aki csinálja nem biztos, hogy az, aki eladja - ne a házi szoftverekre gondolj csak.

A routerekben tényleg hülyén nézne ki egy Embedded Win. teljesen más a céleszköz és egy általános. Az android nem Linux, csak Linux alapú. Ha fejlesztettél Androidra, tudhatod, hogy nem ugyanaz.

Amúgy jó az aláírásod. :DDD

• Everman

addikt

"Tudod miért lett totális bukás a tömegek felé nyitás? Hát azért mert a gémes dolog full igaz...,"

Igaz volt.

Ma már pár terület kivételével ez inkább a konzolok fele tolódik el.

• Alex91

félisten

Rajottem, te is csak azert nyomod Win-en, mert GAMER vagy :DD!

• majom2

senior tag

válasz Sanyix #64 üzenetére

sajnos pedig a linux baromira le van maradva, bármennyire is szeretnénk h ne így legyen. a vérkockákon kívül senki nem használja. és ez már 10 éve is így volt, pedig akkor már nagyon szerettek volna nyitni a tömegek felé is. hát ez sajnos totális bukás lett, pedig reméltem h nem így lesz.
    ahol pedig nincs meg a megfelelő fizetőképes vevőréteg, oda senki nem fog fejleszteni (lásd linux). garázsprojectekből pedig ritka mint a fehér holló a normális szintű alkalmazás. egyszerű ez a képlet nagyon.
    ez a gém körül forgó világképed meglehetősen hibás imo...

• rii

nagyúr

válasz Sanyix #62 üzenetére

szerintem meg nem hogy "nem kényszerítheti versenyre", henem éppehogy már versenyre is kényszerítette... win-es csóka szólta el magát újságírók előtt, hogy "olyat akartak beletenni a win7-be, mint ami az OSX-ben is van" és ez csak egy apró beismert szösszenet.

2. ki van zárva, hogy valamely felsőoktátatási intézmény OpenSource-tól hangos közegében ne találkozzon FreeBSD, vagy Linux, Unix-variánsokkal. Ennyie csőlátás csak fanatizmus esetében alakulhat ki, ha valaki megrögzött win-fan-boy

3.a Linux nem csak game, de graf. dtp, 3d programok terén is jobban hátrányban van. OSX alá azért game-k is jobban vannak - bár kva nem vagyok benne- és minden munkafolyamatra tökkkkéletesen alkalmas, és Mac-re hivatalosan fel lehet tenni win-t, szóval ha a hardware bírja, akármilyen game futhat MAC-en.

4. az apple nem is akarja tömegcikké tenni gépeit, ezért nem célozza meg a gamer-eket, mert 4.a) ekkor olyan erős gépet kellene kiadni a játékokhoz, ami már minden más munkára is elég, és akkor lőttek a Mac Pro iránynak 4.b) exkluzivitás érzését kelti a mac, ha nincs 10 userből 9 asztalán

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés