- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaffafa
aktív tag
Azért csak kibökted a végén, hogy bizony bizony, az árral van a probléma. Nos ez relatív. Nyilván sokan "nem engedhetik meg maguknak", de erre meg ott van a spórolás nevü dolog. Egyébként a héten próbáltam egy tabletet win7-tel és nem rossz, de azért a kettö nem egy és ugyanaz.
-
majom2
senior tag
hát ja. az biztos h nem olcsó. ennek ellenére ha pl anyámnak most kellene gépet venni, lehet h mégis ezt választanám. meg nyilván magamnak is csak egyfajta játéknak venném, mert rászorulva nem vagyok. használhatod még ilyen képkeretnek is
(erről jut eszembe, képzeld a nagymamádnak hogy tetszene, ha a családi képek mennének rajta slideshow-ban amíg nem használja. sztem ez hatalmas ziccer. mert ugye akár éjjel-nappal mehet, hiszen hangja nincs, fogyasztása a villanyszámlán pedig kimutathatalan)
mondom, még egy andoidos tablet lehetne alternatíva, de annak közel sem vagyok meggyőződve a funkcionális integritásáról - néhány ismerősöm tapasztalatai miatt. meg ugye a store...
biztos nagyon jó a win7-es, de én már erről a vonatról lemaradtam sajnos -
majom2
senior tag
hát igen, az extra billentyű sajnos nem olcsó, de a géphez képest azért annyira nem is drága. (ugyanakkor lehet használni iphone-hoz is
)
jópofa ez a kihajtható kijelző. régen gondolkoztam én is hasonlóban, csak akkor még irreálisan drágák voltak. igazából ennél csak annyi gond van, h egy desktop xp-t terelgetsz aminek a felülete nem tacsszkrínre van optimalizálva. nem mondom h használhatatlan, mert nyilván nem, de nekem nem kéne. ráadásul én örülök h megszabadulok egy komplett desktop gép nyűgeitől, pl. tűzfal, vírusvadászat, driverek, stb. persze az, sokkal többmindenre jó, de arra nekem is van egy asztali gépem. ez meg egy ilyen kis casual device másodgépnek.
vagy csajoknak, ahogy Jaffafa esetében.
vagy esetleg elsőgépnek olyanoknak akik nagyon nem értenek hozzá és csak netezni meg levelezni akarnak. pl anyámnak egy ilyen tökéletes lenne ha tudna magyarul. soha nem tudná tönkretenni, a win-es gépét meg minimum évente rakom újra. miközben tudom h míg azt szereti (bár fél tőle), ezt egyenesen imádná. vihetné mindenhova, meg neki is könnyű lenne talán kezelni (nem úgy mint most az xp-t). de pl egy xp-s netbookkal garatáltan csak szenvedne szegény. na, jól elkanyarodtam a témától
ha már mindenképpen más, akkor már inkább egy androidos arm-os tablet, de ott meg nincs appstore a jó kis progikkal... -
Jaffafa
aktív tag
Elsösorban az, hogy egy olyan netbook, ami már sebességben is jobb kb 400€ alatt felejtös.
Igaz, hogy van rajta USB meg egyéb dolgok, de jelen esetben nekem az iPad CSAK EGY KIEGÈSZITÖ a többi gép mellé. Van 2 gépem, plusz az asszony lapija, egy MSI S271 sempron szutyokkal amin a win7 el-el döcög, de tapasztalatból mondom, hogy az XP jobb volt rajta. Öreg is, az akkuja se bírja annyira már, no meg egy rohadt youtube videot se lehet megnézni rajta mert akadozik. Tehát mindenképp csere. Miután az asszonynak lesz (akit abszolut nem érdekel semmi az e-mail-en meg böngészésen kivül) az ö igényeit veszem figyelembe. Nekem pl semmi pénzért nem kellene napi használatra, de ö kipróbálta és tetszett neki, pedig nincs is iPhone-ja, mert "az túl nagy".
Sokáig én is az "apple ellenzök" táborában voltam, de mára már a "neutrális" táborba tartozom. Szerintem az apple nagyon jó minöségü termékeket gyárt csak sajnos ezért el is kéri az árát. (Érdekes módon egy Audin nem kérik számon, hogy miért kerül többe egy VW-nál.) Szal a kérdésedre a válaszom :Igen-igen sokáig vacilláltam, mert az asszonynak extra elvárásai voltak :
- ne legyen nagyobb a mostaninál (12") , esetleg 13", de az általam favorizált 15" már túl nagy neki
- legyen könnyü (a mostani MSI 2kg akksival, szóval már a "nehéz" kategóriába tartozik)
- menjen sokáig akksiról, mert a mostanival új korában sem lehetett végignézni egy filmet
- ha lehet akkor legyen a billentyüzete világítós (bár ez nem annyira fontos)Elöször arra gondoltam, hogy na akkor most beruházok valami normális gépre (apple akkor még fel sem merült) és veszek egy Latitude-ot vagy egy ThinkPad-et. Mindegyiknek a "legalapabb" verziója, ahol még világítós a billentyüzet kb 1600€ és a határ a csillagos ég. Egy olyan, amit el tudtam volna én is képzelni és SSD is volt benne 1900€. Itt merült fel elöször az Apple. Apple Macbook Pro 13" (mert ha már 1000€ a sima müanyag MB akkor inkább hozzávágok 150€-t és akkor alu a ház) kerül 1149€-ba, SSD-vel meg távirdával asszem 1450€-ba.
Tehát olcsobb, mint egy Latitude vagy Thinkpad. Az egyetlen hátránya a többivel szemben az az, hogy csak 1 év gari van rá. Aztán egy Asus UL-re esett a választás, de az is kb 600-700€. Telt múlt az idö és az asszony kibróbált élöben egy iPad-et, s azóta nem érdekli más, nem kell neki a billentyüzet sem, mert amire kell neki, arra jó lesz a képernyön is. Annyit még hozzátennék, hogy öt aztán abszolut nem érdekli a gép, még életében nem játszott sz.gépen. Remélem elég részletesen leírtam, hogy miért
KELL nekem egy iPad.
-
majom2
senior tag
nekem is volt már szerencsém netbook-hoz, de nekem nem jött be. pont azért amit írtam. szerintem lassúak. sztem az ipad gyorsabb és szebben is tesz a dolgát. egyiket sem mértem le, de nekem ez jött le.
eleve egy netbookot egérrel lehet normálisan használni, mert az a 4x5 centis pad nem sokra jó. ehhez viszont hely kell. pl ágyban használva elég körülményes.
a billentyű valóban jó, ha írni akarsz. ekkor beteheted az ipadot is egy billentyűs dokkolóba, vagy bt-s billentyűt köthetsz rá. vagy végszükségben még mindig ott az onscreen billentyű. viszont ha nem akarod használni, akkor csak útban van, felesleges kolonc.
nincs felesleges venti ami mindig ott zizereg és fele olyan nehéz. ellenben egy kicsit nagyobb a felbontása, amit a rá szabott oprendszer miatt sokkal hasznosabban használ.
az ips-t meg addig nem hiányolja a user amíg nem lát egyet
és azért a kijelző minősége nem egy elhanyagolható szempont. szerintem persze
-
Alex91
félisten
és azért valljuk be, kevesebbet kapj a pénzedért
Ez mondjuk relativ... Azt kellene megerteni, hogy o valoszinulg mas szempontokat tart fontosnak, mint te. Ami neked ertek, az lehet, hogy neki nem, es viszont. Mert esetleg o tudja pl., hogy mi az az IPS panel, te meg nagyban teszel ra, hogy mit nezel
. Neked lehet, hogy eleg a 4-6 ora uzemido, de neki meg kell a 10...
-
majom2
senior tag
a legfontosabb dolgokat tudja (böngészés, levelezés, esetleg játék, esetleg zene), sőt ezeket sokkal jobban (szebben, gyorsabban) csinálja mint egy netbook. nameg 10 óra műsoridő, szép kijelző, igényes kivitel...
ha majd lesz benne kamera meg beépített usb csati, akkor sztem én is veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Whitestone Dome Glass 2 pack üvegfólia
- Pitaka MagEZ 4 Samsung Galaxy S24 Ultra MagSafe tok, Black/grey, 1 hónapot használt tok
- Apple iPad Pro 12,9 Magic keyboard
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest