- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blyan
félisten
válasz simongab #596 üzenetére
Ostoba vagy és sötét,
Mint mondtam a jelen cikk írója csinálja a blogot, és pont azért, mert a Magyarországon így vagy úgy megjelent összes WP7-es telefont használta és tesztelte már.
És ezzel nem azt mondom, hogy esetleg ÉN nem ismerném jobban magát a rendszert, mivel féléve mindennap használom, de az biztos, hogy elég tapasztalat áll a rendelkezésére mind a WP7-ről, mind a mobiltelefonokról, mobilkommunikációról úgy általában, ahhoz hogy blogot írhasson.
Az külön poén, hogy - szvsz - a legobjektívabb és az egyik legfelkészültebb cikkírót nézted ki magadnak Te ornitológus.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
simongab
senior tag
Kissrác, ez nekem teljesen mindegy. Mondjuk azt gondolom ha valaki népszerüsít egy általam jónak tartott platformot, azzal egyet kell értenem. És a Windows egy ilyen dolog, a Nokia is. Én a BLOG on szerzett bölcsességektől tartanám távol magam, és inkább a logika, és a tapasztalat vizeire eveznék a ludak és a papagájok helyében is...
-
-
simongab
senior tag
Asszem ez pont egy BLOG amiről beszéltem Az Apple is az ilyen blogon csüngő véleményirányítóknak köszönheti a sikerét szerintem
-
Blyan
félisten
válasz simongab #590 üzenetére
pff.
Windows Phone 7 blog rovat
Szerző: dr. Kind.
Oké, nem tévedhetetlen a srác, de hogy nem egy felületes zöldfülű, az is biztos.Sem a bővíthetőség, sem a HDMI nem a rendszer sajátja - lehet kötözködni, de ez ne a telefonnak legyen felróva.
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
simongab
senior tag
Szerintem nem blogot kell olvasni, mert ott ( mint ahogy itt is látszik) mindent ellepnek a ludak meg a papagájok És sajnos sok mindent összekevernek. Azért arra kiváncsi lennék hogy a sokkal inkább vizuális téren használt iPad-ot hány centiről nézi a tisztelt nagyérdemű, és nem e zavarja az ott megmutatkozo gyenge felbontás? Egy alapvetően telefonnak és nem grafikus munkaállomásnak használt ezköznél meg igénytelen ekkora felbontást használni a szuperretina standard miatt?
A bővíthetőségbe , a hdmi csatlakozóba és a transmitterbe mért nem köt bele senki...Én pont ezt szerettem volna tiszelettel elmondani, hogy ezek hiányoznak a Lumia 800 ból (nekem nagyon)
-
Az "alkalmazás indító csempe" ugyanúgy egy szimpla, statikus shortcut, mint Symbianon. Nincs körülötte semmi, ami miatt misztifikálni kéne, erre utaltam. Maximum szélesebb.
Az offtopik rész meg szarkazmus akart lenni. Tudom hogy elégedett WP7-es tulaj vagy. Én nem birtoklok WP7-es telefont már lassan nyolc hónapja, de azért nem évültek el az emlékeim a témában.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
NGA
addikt
Én azokra a pici kis ikonokra gondolok. Természetesen bármilyen weblapot ki lehet rakni, de ikont nem tudsz kirakni szabadonválasztottan, csak program inditó csempét, aminek az ikonja nem változtatható. De ilyen csoportikont nem lehet kirakni
"Melyikünknek is van perpillanat WP7-es telefonja?"
Ezt most tőlem kérdezed? Szerinted ezt most miről irom? Optimus 7-em van.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
igaz teljesen szűzre volt resetelve.
nekem is ezt kéne tennem, de sok év "emléke" van rajta. lementeni és feltenni, ( HA fellehet utólagosan) macerra." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Blyan
félisten
válasz - = Zk = - #584 üzenetére
Nekem is volt 5800, majd egy évig használtam. A lassúságát leszámítva nem volt vele bajom - bár emlékszem, mikor eladtam az androidos telefonommal együtt és előtte kipróbáltam meglepően gyorsnak tűnt - igaz teljesen szűzre volt resetelve.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
elolvastam, de mivel ilyen téren buta vagyok, ezért jöttem inkább ide... voltaképp amit kérdeztem, választ kaptam rá. ennyi lett volna a lényeg
igen, nokia vonalon szeretnék "feljebb" lépni a létrán.N9-et néztem, tetszik, de nekem nagy. most egy 5800-át használok. tökéletesen a kezembe illik. igaz, nem öltönyös mukát végzek, hanem igazi koszosat (hidraulika-szerelő), tehát a telefon nem sokat lenne a zsebemben/kezemben ilyen téren, mert pl ha kimászok egy 4 tengelyes Kerax alól, vagy ha pont a nyakamba folyik a szívattyúolaj, nem lennék boldog, ha a telefon kapna zuhit/ütést. semmilyen telóm, helyesbítek!...
mint mondottam, ha lesz rá lehetőségem, kézbeveszek egy ilyen telefont, és megelsem. de érdekes, hogy mikor az 5800 "megjelent" Mobilarénán, megtetszett a telefon. nézelődtem, olvastam, és bementem, megvettem. azóta használom.
(#581) woland_y2k
mindenképp!
amint lehetőségem adódik, azon nyomban... nem árt az input[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Blyan
félisten
No meg el kéne olvasni a mindent a WP7-ről cikket, WP blogot, ha már ilyen telefont akar az ember.
Vagy ha csak a Nokia volt a lényeg akkor erre most nem tudok mit mondani...
illetve de, N9 vagy Symbian tovább.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Воланд
titán
válasz - = Zk = - #579 üzenetére
nem csak nyolc. annyit teszel ki, amennyit akarsz.
"balra igazítva"
probald ki a rendszert, szvsz meg fogsz lepodni. igy vagy ugy.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
- = Zk = -
félisten
Értem Urak.. köszönöm.
hát elszomorodtam. de lehet, hogy szokás kérdése lenne a dolog csak. de voltaképp ezért van már tizenX éve Nokiám, mert a menürendszert nagyon megszoktam.esetleg ha valahol sikerül kézbefognom, meglesem, Tbolt, telenyor stb. megvizsgálom.
megláttam, mondom oké, részemről kimarad a Droid, és maradhatok Nokia vonalon. háát, kicsit megrendűlt a hitem... van rajta 8db hatalmas négyzet, az is balra igazítva!..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
NGA
addikt
válasz - = Zk = - #575 üzenetére
Ez egy más rendszer, itt a csempék információhordozók, és ezért ilyen statikus ikonokat nem lehet kirakni.
-
Blyan
félisten
Értem, de akkor sem lehet, minden úgy néz ki mint a videóban.
-
Воланд
titán
nincs ilyen. erre (es tulajdonkeppen meg tobbre) a kezdokepernyo van. oda azt es olyan sorrendben pakolsz ki, ahogy szeretned.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
- = Zk = -
félisten
ilyen-re gondoltam leginkább. igényesebbnek tartom, mint a jelenlegit
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Blyan
félisten
válasz - = Zk = - #573 üzenetére
Nem lehet, a csempék száma, helyzete módosítható, de a menü felsorolásos elrendezése fix.
-
- = Zk = -
félisten
nah, asszem megvan az 5800-ám utódja, persze, ez am enüelrendezés nagyon dislike. lehet ezt módosítani? hozzászoktam S60-on az "igényesebb" elosztáshoz...
-
-
Sequoyah
tag
válasz simongab #558 üzenetére
De a szemeddel van baj. Vagy mindenki hülye csak te vagy helikopter?
Szubjektíven 100ból 99 ember azt állítja, hogy a magasabb felbontású telefonnak jobb a képe (a maradék 1 ember kimerül benned).
Objektíven az iPhone4 felbontása éri el a szem felbontóképességét normál használat alatt (ezért is retina display), minden ami ez alatt van, az pixelesebb, mert a szem meg tudja különböztetni a pixeleket. Igen, még 800x480nál is tudnám kicsinyíteni a betűket, hogy normál távolságból olvasni tudjam, de már túl pixeles.
Az hogy neked elég a kis felbontás, a te igénytelenséged, de más ennél többet akar, és többet is kap egy jó telefonnal.[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
"A szememmel semmi baj, az Iphone telefon képe 20 centiről sem jobb mint egy Galaxy vagy egy N8- C7 - N9 képe. A DPI is egész másról szól, inkább a nyomdatechnikáról és a monitorokhoz vonatkoztatva nagyon meg van eröltetve a dolog ..."
Te ezt olvasod valahonnan? Mert, hogy saját tapasztalatod nincs, az tuti!
A dpi-s állításod aláírásnak való...''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
-
Remus389
veterán
abban igaza van hogy rendeltetésszerű használat mellett kb ezt látod
igazából csak közelről van különbség, olyan közelről ahol úgysem használod
itt van az összehasonlítás: [link]
látható a zsiráfos képen hogy egyértelműen jobb az ips(leszámítva a feketét), de ha megnézed az utána jövő képet, ugye nem mikroszkóppal hanem normális távolságból, szvsz...
az N8 Amoled, hasonló mint az összehasonlításban
[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
Alakul ez a topic, látom...
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
"A szememmel semmi baj, az Iphone telefon képe 20 centiről sem jobb mint egy Galaxy vagy egy N8- C7 - N9 képe. "
Bizarr. Szerinted a jobb oldalon említett négy telefonnak komolyan ugyanolyan a képe?
Kezdek azért rájönni, még sose láttál se N9-et, se SGS-t, se iPhone 4-et közelről. Vagy fennáll az, amit az előbb írtam, de érdekesmód arra konkrétan válaszolni nem sikerül.
Vagy csak trollkodsz, most még sikerrel, mert foglalkozunk veled.
[ Szerkesztve ]
-
drzsoo1
aktív tag
válasz simongab #546 üzenetére
Ez itt a lumia topic, senkit nem érdekel az N8 kijelző felbontása, beszélgess erről az N8 topicban.
Csak Motorola, jubileumi 30 éve: Int. 2000(1995 február )-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
simongab
senior tag
Ez a semmihez nem értő papagájkommandó szubjektív véleménye szerintem, és nincs jelentősége. A szememmel semmi baj, az Iphone telefon képe 20 centiről sem jobb mint egy Galaxy vagy egy N8- C7 - N9 képe. A DPI is egész másról szól, inkább a nyomdatechnikáról és a monitorokhoz vonatkoztatva nagyon meg van eröltetve a dolog ...
Összességében szerintem akkor is a jelenleg legjobb választás az N8, és remélhetőleg pár év múlva lesz megint egy ilyen saját szempontomból jól használható telefon
-
MODERÁTOR
Tessék már olvasni is, és értelmezni:
Ez egy erősen demagóg poszt részemről"Viszont 316dpi-s monitort akkor sem szeretnék az asztalomra." - én viszont igen.
NGA:
Értem a logikád, te meg értsd meg az enyém: attól, hogy az Apple is gyárt telefont, és a Samsung is gyárt telefont, a Samsung az Apple alkatrész beszállítója / partnere.
De! Az Apple soha nem fogja a Samsung Galaxy rendszert hírdetni a telefonján.
A Sonynál ugyanez a helyzet, hogy PlayStation / xbox vonalon. Ha mégis meglépik, az a világ legnagyobb baromsága lenne.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
djzolko
tag
És hol tudsz venni mondjuk 4K-s filmeket? Vagy letölteni, vagy streamelni, vagy fogni egy ilyen sugárzást az antennával? Szerintem nem csak Magyarországon nem menne, de Japánon belül is 1-2 kivételtől eltekintve sehol máshol a világon.
Egyetértek vele, hogy a legszebb kijelző az iphone4-ben van. Van a környezetemben ilyen, és páratlan. Nemcsak a felbontás miatt, hanem az IPS panel gyönyörei miatt is. Az a kijelző csúcs. Viszont 316dpi-s monitort akkor sem szeretnék az asztalomra.
-
MODERÁTOR
válasz simongab #552 üzenetére
"Az N8, és az IPhone kijelzője között nincs minőségi különbbség"
De van, mégpedig az iPhone javára. Ez de facto tény.
Az megint egy másik kérdés, hogy ez nem azt jelenti, hogy az N8 innentől kukába való, mert kisebb DPI-vel rendelkezik, stb.
Egy jó készülék, egy jó kijelzővel. Pont.
Részemről off, mert felesleges ezen vitázni.
(#552) simongab:
Pont a broadcast területén ne szállj vitába velem
Mint említettem volt, ez csak itthon gond.[ Szerkesztve ]
-
simongab
senior tag
Azért a Broadcast technológiában még a Full HD is nagy falat ! Sok a szűk keresztmetszet! Ezt fogadjuk el
-
simongab
senior tag
A távolság témában igazatok van, de ez az élvezés dolog szerintem nem egy fizikai paraméter. Megint egy szubjektum. Egy 1920x1080 as monitort 10 centiről is tűélesnek látni. Az N8, és az IPhone kijelzője között nincs minőségi különbbség, aki erre élvez az túl sokat vagy túl keveset foglalkozott ezzel a témával Grafikus munkaállomásoknál sincs ekkora iszonyatos felbontás, mert a felhasználhatóság szempontjából nincs jelentősége
-
MODERÁTOR
Tévedés, senki nem állítja, hogy az N8 felbontása nem használható. Csak simongab kijelentette, hogy hülyegyerek, aki 17" ilyen magas felbontásokat használ.
Speciel ez Air traffic controll monitor - azért ekkora a felbontása és mérete, reptereken használják, és oda kell is.
Amúgy multimédiához csak azért nem tudjuk megtölteni megfelelő tartalommal, mert Magyarországon vagyunk.
Az NHK japánban évek óta csinál 8k-s közvítítéseket, de az összes komolyabb kamera gyártónak van 4k-s modellje - vagy referencia terméke, nem beszélve a digitális filmkamerákról, amik bizony bőven alkalmasak ilyen felvételek készítésére.Igaz, normál mezei ember ilyen termékekhez nem jut hozzá, és nem is fogja használni egy jó ideig. Ez egy erősen demagóg poszt részemről, de hadd ne kelljen már bizonygatni, hogy jelenleg a felbontás szerinti legszebb kijelző mobiltelefonban az i4-be és i4s-be jutott, és törvényszerű, hogy ugyanakkora méreten, sűrűbb pixelaránnyal szebb képet kapunk - ettől függetlenül, az N8 kijelzője a mindennapokban egy teljesen jól használható megjelenítő.
-
Remus389
veterán
-
válasz simongab #544 üzenetére
"És ahhoz meg idős vagyok már hogy hülyegyerek helyett trollt írjak "
Mostanában töltötted a 14-et?De egy utolsó alkalommal még etetlek:
1) Ha nem látod a különbséget egy egymás mellé rakott N8 és Lumia 800 kijelzője között, nem a marketingesekkel vagy velünk van a baj, hanem a szemeddel, a látóidegeiddel vagy a látóközpontoddal. Ha ezek mellé még lehülyézel minket, mert mi látjuk a(z egyébként elég számottevő) minőségbeli különbséget, sőt orrunk alá dörgölöd a hamis elméleted, máshol is lehetnek gondok.
2) Csak mivel nekiálltál "elrontjátok a szemeteket gyerekek" szöveget nyomni, gondoltam megjegyzem, hogy a helyes megoldás nem a felbontás levétele, hanem a DPI megemelése a rendszerben, ha éppen nem látnád a képernyőt. Nem kell megvakulni.
3) A számításaidról, ami egyébként teljesen el van tévelyedve, a többiek már elmondtak mindent. Nem tudom a képleteidet honnan szülted, de keress más forrást.
Különösen ajánlom crey #543-as hozzászólásának a második felét.
[ Szerkesztve ]
-
djzolko
tag
válasz simongab #546 üzenetére
Szerintem az előző hozzászólásomban taglaltakon kívül azt is kifelejted a számításból, hogy a monitort mondjuk 80cm távolságból nézed, a telefonkijelzőt pedig 20cm-ről. Nagyon nem mindegy. TV nézős távolságból nagyon szép egy 40"-os HD tv képe, ahhoz, hogy ugyanezt reprodukáld 20cm-ről, kell a nagyobb DPI. Ha a telefonod kijelzője olyan pixelsűrűségű lenne, mint egy mai átlagos 19-20"-os LCD monitor, a menün kívül minden élvezhetetlen lenne rajta.
-
Sn00PiG
aktív tag
válasz simongab #544 üzenetére
Tényleg nagyon el vagy tévedve... Egy monitort (mivel nagyobb) messzebről nézel, de ha közelről nézed (mint mondjuk egy kis kijelzős telefont), akkor láthatod, hogy a FullHD sem tökéletes.
A telefonon olvasáshoz csak 40-50cm-re tartod magadtól (vagy durván belenagyítasz), a monitortól lényegesen messzebb ülsz szvsz. Ha a monitornál azt akarod, hogy a teljes perifériádat betöltse baromi közel kell hajolnod, és láthatod is, hogy pixeles. Ha telefonnál akarod h eltakarja a perifériád akkor centikre kell tartanod, úgy meg az N8 (mondom ezt N8 tulajként) hányadék, hatalmas a különbség pl egy i4-el összehasonlítva.Nokia Lumia 625 - Innokin iTaste SVD - Rocket
-
djzolko
tag
Ezek a nagyon-nagy felbontású monitorok főleg munkaállomásokra valók, ahol esetleg több program nézet is kell párhuzamosan. Ilyen felbontás mellett simán internetezni és emailezni, fórumozni úgy, hogy a weboldalak mindegyike 10-12-es font-ot használ, kínszenvedés, ráadásul egyik weboldalt sem optimalizálják 2000, 2500 pixel szélesre. Multimédiához pedig nem tudjuk megfelelő tartalommal megtölteni, nincsenek 2K x 2K, vagy 2560 x 1440 (a Dell U2711 felbontása ennyi) felbontású filmek. Ezek persze nem baj, hisz nem erre vannak kitalálva. Ettől függetlenül az n8 kijelzőmérete és felbontása használható párosítás, de nem lenne baj, ha nagyobb lenne a pixelméret. A telefonon megjelenő GUI-t ugyanis az olvashatóságra szabják, ha a nagy felbontás miatt összemennek a betűk, akkor megírják nagyobb betűmérettel. Egész más, mint a számítógép monitor.
-
simongab
senior tag
Szeretem amikor itt mindenki ismételgeti a marketingesek által kitalált buta szövegeket meg paramétereket, de nem számol utána hogy miről is beszél !
És mi az a normális DPI beállítás ?
Egyébként arra akartam kitérni hogy pl az N8 felbontásával arányosan egy 17.5 coll os monitor felbontása 3200 x 1800 lenne ami nemhogy kevés hanem túl sok, és csak a buta tesztekben rugóznak ezeken a paramétereken, aminek a valós életben semmi jelentősége nincs. Aminek meg van jelentősége azon nem rugóznakEnnyi
És ahhoz meg idős vagyok már hogy hülyegyerek helyett trollt írjak
-
MODERÁTOR
válasz simongab #536 üzenetére
Ööööhhhmm... tessék már mondani megfelé, hogy akkor az is hülye, aki ilyet használ?
Mert ugyan nem 18", de 2K x 2K felbontás. Megfelel?
Amúgy meg mi alapján írtad azt, hogy a szem felbontása nem képes többre?
Én úgy tudom, hogy ezt a számot vonalpár / mm-ben szokás megadni, és bizony függ a megtekintési távolságtól is.Azaz ha közelről nézem a kijelzőt, nem baj, ha nem látom pixelesedni.
[ Szerkesztve ]
-
simongab
senior tag
Hülyegyerek vagy akkor ha a monitorod mondjuk 17.5 re számolva 3200 x 2400 as felbontáson fut. Elszarod vele a szemed vele ha így használod
-
válasz simongab #527 üzenetére
Lősz itt hülyeségeket mindenhová, mintha támadnának a vietcongok.
Már hogyne lenne lényegi különbség a 640x360@3.5" és a 800x480@3,7" között? Természetesen az utóbbi javára.
A pixelek megkülönböztethetősége egy dolog, egy másik meg a részletgazdagság (ehhez nem kell egyesével látni a pixeleket), illetve a több mozgástér a tartalomnak, pl. weboldalaknak. Tudom javasolni, hogy akármilyen monitorod van, állítsd 640x480-ra és végezd a netezést így.
A második felét a hozzászólásnak meg mire is írtad?
Az N8 és a Lumia 800 is OLED kijelzős...De meg kell hagyni, ilyen agresszív N8 trollt már hónapok óta nem láttam.
Merre bujkáltál eddig?[ Szerkesztve ]
-
simongab
senior tag
számold csak ki hogy az N8 felbontása hány coll os full HD felbontású kijelzőt jelent? És utána áruld el hogy hán coll os a laptop monitorod!
-
simongab
senior tag
válasz Sequoyah #531 üzenetére
A két felbontás közti különbbség: iPhone és N8 egy nem látható "paraméter" . Azt kijelenteni hogy kevés: butaság. Lehetne azt is mondani, hogy sok
A rajta futó rendszer szubjektív. A Belle az Androidhoz és az IOS hoz képest "fapadosabb" de jobban össze van integrálva a telefonnal, jobban használható. Egyszerűen logikusabb mint az android. Nem vitás hogy az IOS inkább a hülyebiztos megoldás kicsit sok sallanggal....
-
NGA
addikt
A felbontás növelésének semmi értelme, mert a képminőséget nem növeli. A szem már ennél a felbontásnál sem tud a képpontokból adódó különbbséget tenni.
Ez most vicc? Vagy ennyire N8 fan vagy, hogy mindenáron a saját lovadat dicséred?
Basszus én vagyok a hülye, hogy FullHD-s laptopot vettem, úgysem látom a különbséget :-) -
Sequoyah
tag
Túl kicsi a felbontása. A 800x480 is határeset. 3.5-4 col között az iPhone felbontása az ami jó.
Az N8 GUI-ja pedig minden csak nem könnyedén használható (Belle-t még nem láttam). Ha megtanultad lehet használható, de a jobb GUI-kat nem kell megtanulni, anélkül is minden könnyedén megy.
Van egy két jó feature benne (fm transmitter, usb rácsatlakoztatása), de ezek mind 3adlagos funkció az emberek nagyrészének. Az elsődleges funkciókban, azaz az információközvetítésben sajna elvérzik. -
simongab
senior tag
A telefonok nyilván nagyrészt készenléti állapotban vannak Vagy tévedek ?
-
simongab
senior tag
A felbontás növelésének semmi értelme, mert a képminőséget nem növeli. A szem már ennél a felbontásnál sem tud a képpontokból adódó különbbséget tenni. A legnagyobb felbontású laptop monitoroknak is nagyobb a képpontjuk. Viszont az OLED technológia 30-40 % fogyasztáscsökkenés az LCD vel szemben. Ezzel együtt jár a hosszabb üzemidő!
-
simongab
senior tag
Jó ez a telefon a Windows os integrációval DE
Szerintem minden idők legjobban eltalált legnagyobb tudású mobilja az N8.
Mert ellentétben a közvélekedéssel a simbian logikus, kiforrott jol használható platform.
Az N8 szolgáltatása egyedülálló: transmitter ( amit én gyakran használok), jól működő offline navigáció, telefonokhoz viszonyított egyedülálló kép és video minőség, SD kártya bővíthetőség USB csatlakozás és HDMI csatlakozás ( akár egy Divx es filmet is meg lehet nézni vele). Tehát nagyon nagy tudású és jól használható telefon, amilyen jelenleg NINCS a piacon.
-
Remus389
veterán
Ez megint csak bullshit, mert fényképről volt szó, és nem videóról, már ne haragudj, de mi az a kijelentés hogy bullshit(tudom mit jelent de miért)? igen fényképről beszéltem és nem videóról, jó hogy megállapítottad a nyílvánvalót
jobb összehasonlítást nem találtam mint az engadget-es teszt, nekem nincs se iphone 4S-em, se N8-am (SGS-em van) így egyik pártra se állok, de ott szebb képet lőtt az iPhone, és egymás mellé vannak rakva tényleg, tehát ebből azt veszem le az új iPhone legjobb kamera szempontjából jelenleg
ilyen érvekkel meg ne gyere hogy elszalad a mókus az volt a bullshit
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Na ennek már itt volt az ideje. Remélem elkezd végre teret hódítani ez az oprendszer is.
Bár számomra az okostelefon jelző, eltűnt az N73-al, és az Omnia 2-vel.
Végül is mindegyik telefon okostelefon már amit lassan a szolgáltatók árulnak. persze 80%-uk androidos, ami meglehetősen kommersz kategóriává tette a palettát.
Most Optimus black-em van, de a legközelebbi telóm egy nokia WP7-es lesz, az már tuti. -
Remus389
veterán
válasz Quasi_modo #520 üzenetére
ez nagyon értelmetlen vita, nyilván szelíd mókust fotóztak, vagy állatkertit
egy mogyoróval odacsalogatták
egyébként ha ráközelítesz a szemére, a tükröződésből látszik hogy ott a fotós a közelben és nem 500m-ről lőtték
na kérdésem tud-e ilyet az n8? hogy minden szőrszál éles, gondolom hasonlóra képes, de szerintem inkább a 4S
ami nem baj hisz van fejlődés
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
-
Sn00PiG
aktív tag
válasz Remus389 #516 üzenetére
Az engadget teszt alatt olvasd el a kommenteket, ott is fel vannak háborodva, hogy mennyire rossz képeket lőttek az N8-al, mikor 1000x jobbat is lehetett volna... keress egy másik tesztet, vagy nézz be az N8 topicba példaképekért, és meglátod a különbséget.
És azért baj, ha képek alapján ítéled meg, mert azokat lehet manipulálni (pl. az általad linkelt tesztben olyan, mintha az n8 lencséje össze lenne tapizva, és azért lenne homályos)Mind1, nem akarok flamelni, de hidd el, hogy (a kínai optikai zoomos lumix "csodákat" nem számítva) a jelenlegi telefonos kamera felhozatalból az N8 még mindig a tuti. Lehet másban le van maradva, de ebben csúcs!
Nokia Lumia 625 - Innokin iTaste SVD - Rocket
-
Remus389
veterán
Egyébként te mindent videók meg képek alapján ítélsz el?? miért baj az ha a kamerát képek alapján ítélem meg
egyébként linkeltek egy másik topicba n8 fotót szép-szép, de a 4S szerintem jobbat csinál
nem vagyok se Nokia se Apple fan, Androidos vagyok, de én elismerem ami jó
és az új iPhone a király fényképezési szempontból
egyébként nézd meg milyen képeket lehet lőni vele, kiváncsi lennék olyat mint a mókusos tud-e [link] tudom ez Apfel honlap, de nem hinném hogy hamisítványt raknának ki(botrány lenne), szerintem ezt az iphone-al csinálták
[ Szerkesztve ]
-
Sn00PiG
aktív tag
válasz Remus389 #458 üzenetére
Csendben jegyezném meg, hogy valószínűleg nem ismered eléggé az engadgetet, akiknek barna az orruk, mert ritkán húzzák ki az Apple s*ggéből, a Nokiát meg ott fikázzák ahol tudják.
Nézz meg máshol egy tesztet, sehol nincs se az i4S optikája, se az SGS2-é. Széleslátószög, 12mpx, Carl Zeiss, Xenon vaku (nem csak fosom LED villanó)...
Több mint fél évig volt N8-am, tudom miről beszélek, és pont egy engadget tesztbe kapaszkodni ilyen témában vicc kategória.Egyébként te mindent videók meg képek alapján ítélsz el?? Néha nem ártana élőben is megnézni 1-2 telót, és joggal fikázni...
Nokia Lumia 625 - Innokin iTaste SVD - Rocket
-
válasz Emilchen #512 üzenetére
Szervizben kicserélik. Meg azért szét lehet kapni, ha nagyon akarja valaki, persze vérhugyozós kategória.
(Tudom, ez N9 kézikönyv, de ugye nincs nagy különbség.)
[ Szerkesztve ]
-
Emilchen
tag
A teszt szerint az akkumulátorhoz nem lehet hozzáférni. Mi van, ha az aksi élettartama véget ér? El kell dobni a telót?
-
Blyan
félisten
A WP7-es gyártóknak van saját alkalmazásai, ami nem érhető el más készülékre, és bár ezek a Marketplacen érkeznek elvileg másik gyártó terméke nem fér hozzá (HTC-re HTC Hub, Sound Enchancer, Flashlight, Connected Media, stb Samsungnál Now hub, és arra is vannak egyéni appok), gondolom hasonlóan van megcsinálva a Nokiára is.
-
drzsoo1
aktív tag
válasz Quasi_modo #509 üzenetére
Az számomra még kérdéses, hogy lesz e nokia exclusive wp7 programok? Pl létezik a Samsungnak is saját app store android vonalon. Erről vmi infó?
Csak Motorola, jubileumi 30 éve: Int. 2000(1995 február )-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz manchester85 #504 üzenetére
Tehát a finnek kb. feldughatják maguknak az adatátviteli technológiájukat
amit a mobilkommunikációs szakma a Nokiának köszönhet, az jelenleg az alsó kategóriához elég
Lehet, hogy ebben a témában hiányosak az ismereteid ?valami
-
Dada(SzB)
tag
Nem tudja valaki mikor lesz itthon kek ben?
-
djzolko
tag
válasz manchester85 #504 üzenetére
A SE a csőd szélén állt, amikor elkedett androidot használni. Ha ezt akkor nem lépik meg, a gyártó ma már nem létezik. Ráadásul elég vacakul is kezdtek, mert bár a telefonjaik fogyogattak, de elavult rendszert használtak és frissítéseket sem adtak a vásárlóknak. Ehhez képest ma a motorola mellett a legjobb androidos telefonokat gyártják. A nokiának minden esélye megvan, hogy sikerre vigye a wp7-et. Erős a márkanév, jók a dizájnerek, tudnak bánni az anyagokkal és most úgy tűnik, korrekt marketingeseket is alkalmaznak.
Én itt lezártam, parttalan a vita.U.I.: Blyan kolléga mondásai abszolút helytállóak még most is, majd a piac eldönti. Tetszhet neked a lumia, meg nem is, ha több embernek tetszik, mint amennyinek nem, akkor bizony sikeres lesz. Azt pedig engedd meg, hogy ne értsünk veled egyet.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Erre már nem is válaszoltam volna, ha nem egy személyeskedő gondolattal zártad volna le a hozzászólásodat. Remélem, azért azzal tisztában vagy, hogy ma már nem csak arról szól egy jó telefon, hogy GSM hálózatokra tud csatlakozni. Az adatátviteli technológiákért és szabadalmakért szépen be is zsebeli a Nokia a többi gyártótól a pénzt. Viszont szoftveres tekintetben 3 nagy úr van jelenleg: az Apple a Microsoft és a Google. Ezt a Nokiának is be kellett látnia. A különféle processzorok fejlődésében, gyártásában, kijelzőtechnológiák, magyarul minden, ami hardver, szintén nem a Nokia vitézkedik. Tehát a finnek kb. feldughatják maguknak az adatátviteli technológiájukat, ugyanis az amiről te beszélsz, és amit a mobilkommunikációs szakma a Nokiának köszönhet, az jelenleg az alsó kategóriához elég, a történelemből meg nem igazán lehet megélni. Minél közelebb áll egy telefon a számítógép fogalmához, annál inkompetensebbé válik a Nokia, ami se nem szoftveróriás, se nem PC gyártó. A Samsung az Apple vagy a HTC nemcsak hogy sorra dobálja ki a komolyabbnál komolyabb telefonjait, de a tablet illetve PC piacon is dominánsan jelen vannak. Mai szemmel nézve a Nokia egyelőre bizonyítani szeretne, nem pedig jó referencia a sikerre. Remélem ezzel tisztában vagy a tág látómeződdel együtt.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
djzolko
tag
válasz manchester85 #501 üzenetére
A nokia pedig kommunikációs és adatátviteli technológiák ezreinek megteremtője. Az elmúlt két évtizedben több tíz milliárd dollárt ölt a nokia kutatás- fejlesztésbe és főleg hang és adattovábbítási technológiákat fejlesztettek ki. Több ezer ilyen irányú szabadalmuk van, amiket nem csak simán megvásároltak, hanem kifejlesztettek. Iszonyat sokat köszönhet az egész mobilipar neki. Éppen ez a mai fogyasztói társadalom lényege, hogy fogalmunk sincs arról, mi zajlik körülöttünk, csak vesszük, amit a tv-ben látunk. Nagyon nem kis cég ez, azért, mert ültek a symbianon évekig, amit nem kellett volna, a korábbi érdemeik még nem semmisülnek meg. A többi gyártó az android hátán kapaszkodott meg, azok sem saját találmányok. A samu anélkül sehol sem lenne, a htc meg pláne. Az lg, a motorola és egy rakás másik gyártó meg még így is veszteséges, hogy szintén kész oprendszerre építenek. Továbbra sincs értelme annak, amit leírsz. Ettől függetlenül gondolhatod így, csak beszűkült látómezőre vall.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Jah, biztos azt várom...
Ezzel kezdődik a hsz-em, amire reagáltál: "legyenek is, nem kell egyetérteni,"
Felhasználói szemszögből valóban igaz, amit írsz. Ezek a tények, amik közvetlenül összefüggnek a júzerrel. Viszont a Samsung speciel kijelző- és egyéb hardveres fejlesztésben is sokkal előrébb jár a Nokiánál. Alkatrész beszállítók, stb. Nekem viszont fontos, hogy ha egy gyártót választok, az ne csak a nevéből éljen. Érdekes, nem a Samsungnak, a HTC-nek vagy az LG-nek kellett utolsó utáni megoldásként új platformot választani a csőd elkerülése érdekében. Nálam valahogy ez elég erőteljes súllyal bír, mikor gyártót választok, főleg ha egy 100k fölötti telefonról beszélünk. De ezzel nem (sem) kell egyetérteni, ez az én személyes preferenciám, és majd én eldöntöm, hogy van-e értelme.
i6 Silver
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- IPhone 15 Pro max white gyári független 100% hibátlan 2025.10.17. Apple jótállás
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Huawei P30 Pro // ÁFÁS Számla+Garancia //
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest