Nokia Lumia 800 - támadnak a finnek

Bevezető, tartozékok

Idén februárban nagy fordulatot vett a Nokia: a finn óriás végre elszánta magát a szaksajtó és a felhasználók zöme által elavultnak tartott Symbian lecserélésére a felső kategóriában. Bármennyire is igyekezett a gyártó, a Symbian a viszonylag gyakori frissítések mellett is folyamatosan vesztett a népszerűségéből a konkurens mobil operációs rendszerekkel szemben. A változás előszeleként tavaly szeptemberben Olli-Pekka Kallasvuo-t az ex-microsoftos Stephen Elop váltotta a vezérigazgatói székben, melynek következtében beindult a nagyipari összeesküvés-elméletek gyártása. Barcelonában megrendezett Mobile World Congress 2011 kiállítás előtt két nappal pedig kiderült, hogy a finn gyártó a Microsoft új rendszere mellett tette le a voksát.

Nokia Lumia 800
[+]

A Nokia első Windows Phone 7-et futtató készülékei hivatalosan a szeptemberben megrendezett Nokia World 2011-en mutatkoztak be; az eseményen szerkesztőségünk is jelen volt. A két modell közül a Lumia 710 a fiatalosabb (és valószínűleg olcsóbb) vonalat képviseli, tesztalanyunk, a Lumia 800 pedig a finnek WP7-es palettájának csúcsát jelenti. A telefon érdekessége, hogy a formaterv terén szinte egy az egyben a Meegót futtató N9-re épül a készülék, természetesen a Microsoft előírásainak megfelelő apró módosításokkal megspékelve.

Nokia Lumia 800
[+]

Az XXL GSM-től kapott készülék egy aprócska sötétkék kartondobozban érkezett, amely magán viselte a Nokia jellemző stílusjegyeit. A csomagban találunk egy szilikon tokot, egy töltőt, néhány kézikönyvet, egy microUSB-kábelt és egy sztereó headsetet. Utóbbi egy kissé kényelmetlen, cserébe kellemes hangja van, a korrekt dinamikatartomány miatt a magas és mély hangok is képviseltetik magukat zenehallgatás közben.

Nokia Lumia 800
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés