- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blyan
félisten
válasz V.Stryker #15303 üzenetére
Appokat nézd meg, és a különböző - esetlegesen kimaradó/hiányzó - értesítéseket még gondold át.
Ha ezek megvannak, és oké akkor vágj bele, amondó vagyok. Talán a legjobb WP7-es készülék.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
-
Blyan
félisten
válasz csibusz0314 #11323 üzenetére
Azért tegyél egy próbát..
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz Sly Bp. #11219 üzenetére
Ez az általános a mai okostelefonoknál. HA lekapcsolsz mindent, akkor max két nap. A Symbianban lévő hw sokkal kisebb energia igényű (hiszen jóval gyengébb teljesítményű), plusz majd fele akkora kijelző.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz Intel fan11 #11216 üzenetére
Igen, ha nullára lemerül, akkor kell neki egy 10-30 perc töltőn mire vissza lehet kapcsolni - lehet több is. Szóval ezt nem árt észben tartani, mikor merül a telefon.
-
Blyan
félisten
válasz Sly Bp. #11210 üzenetére
Ez a legfrissebbb 7.5-ös WP 7.10.8773.98
A képzavart feloldva, a Windows Phone 7.5 a terméknek a neve (software), a 7.10.xxxx.xx meg a szoftver verziószáma (OS version).
Lásd a képen: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz banderasz77 #10969 üzenetére
Hotmailest, vagy már meglévő WLM-es címet használni.
-
Blyan
félisten
válasz aprokaroka87 #10757 üzenetére
Semmilyen WP7.x nem játszik le Avit, külső lejátszó nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz Milan24 #10696 üzenetére
Hááát, a gagyi megoldásom a következő.... minden általános szót (tehát közneveket, nem tulandonneveket ) kisbetűvel vegyél fel. Ha nagybetűsen kell egy szó, akkor az automatikusan megtörténik, de fordítva sosem.
-
Blyan
félisten
válasz Pálin(t)ka #10436 üzenetére
Nem lehet azon változtatni.
-
Blyan
félisten
válasz SpongyaBob #10417 üzenetére
Külön kell beállítani imappal, és nem lesz push változat, hanem csak időközönkénti ellenőrzés.
-
Blyan
félisten
Megjött már a 7.8?
-
Blyan
félisten
válasz germinator66 #4130 üzenetére
Tehát ha olyannak válaszolsz, aki nincs a címjegyzékben?
-
Blyan
félisten
válasz germinator66 #4128 üzenetére
hülyekérdés Biztos a válasz gombot nyomod a továbbküldés helyett? /hülyekérdés
-
Blyan
félisten
válasz kissandras20 #4121 üzenetére
Inkább az a baj, hogy sok alkalmazásra nem fordítanak elég időt, és akadnak olykor olykor, vagy csak a színvonala nem hozza a kívánt szintet.
Sajnos ez egy darabig ilyen lesz, az Android is 4. életévére érett meg annyira, hogy a rengeteg alkalmazás közt feltűntek az igazán jól megírt és profi alkalmazások.
Az Apolloval remélhetőleg ez is finomodik majd.Azt kell mondjam, alkalmazások minősége szintjén magasan az iOS van legfelül, aztán az Android és a WP még bőven le van maradva a második helyezettől is, de ez jobb lesz, egyre jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
(Én vagyok csak azon kevesek egyike, aki megtalálta a számítását a rendszerben, és el tudja fogadni a hiányosságait? )
A válasz viszonylag egyszerű... ha többen lennén(e)k nem itt tartana a market share....
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Durva, hogy 4 hónappal a megjelenés után is ennyi baj van ezekkel.
Hölye Nokia.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz Iván_78 #4021 üzenetére
Elég nagy +1.
De azért az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy amikorra az Androidra el kezdtek szállingózni a minőségi appok, addigra átlépte a negyedik életévét. A WP még 2 sincs, és sajnos azt kell mondjam ez a OS-ek sorsa. Idő kell, csak hát a MS-nek az nem sok van, és ami igazán baj, hogy ennek ellenére az öreges tötymörgés látszódik.
-
Blyan
félisten
Amikor belépsz ide, akkor ahova a neved kell írni, a jobb oldalon csekkold be az összes pipát, és akkor megjegyzi. Másként nem. És nem árt azt sem megjegyezni, hogy a több gépeden/telefonodon is csináld meg ezt, mert ha nem, akkor mindig kiléptet majd.
Más megoldás nincs.
-
Blyan
félisten
válasz tylerddd #4009 üzenetére
Ezzel én is így vagyok... csak asszem rohadtul hiányozna a WP, ha váltanom kéne. Sokat gondolkoztam ezen, eléggé rajongója vagyok az iOs-nek, kinézet, szolgáltatás, appok, minden. De számomra a WP minimálja dizájnja, logikája, kinézete nekem mindent visz, nagyon sajnálnám, ha le kéne mondani erről. Ezért nagyon remélem, hogy a MS nem szarja el az Apollot.
-
Blyan
félisten
válasz kecsi76 #3999 üzenetére
Nem kellett volna, minek? Azt mondtam, hogy a hozzám hasonló WP tulajoknak nincs értelme előreszaladni, hogy Lumia900-at vegyünk, amikor semmivel sem tud többet, mint a mi telefonunk - max nagyobb és szebb, ami meg szubjektív - ergó az új telefon megvételéig ráérünk várni az Apollo megjelenésére.
Aki most akar magának WP7-es telefont venni, hogy nincs neki, annak kár várnia még 8-9 hónapot. Mi értelme lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz kecsi76 #3986 üzenetére
Én most sem aggódom, de pszt ne mondd el senkinek.
Amit nem értesz meg, mert valszeg nem vagy túl régi WP használó, hogy most azért elég mindenre a hw, mert nincs WP-os app, ami elég követelményt támasztana vele szemben - ami nem meglepő, hiszen ugyanarra a teljesítményű SoC-ra fejlesztenek másfél éve.
De amikor az Apollo kiszélesíti kicsit a rendszer adta lehetőségeket, akkor ugyanúgy észreszed a különbséget az adott hw-ek között, ahogy most is látszik egy iPhone 3GS és egy i4s (és direkt nem Androidot írtam, ahol ez még hatványozottan előfordul a szar Dalvik miatt) között. Mert látszik bizony, aki szerint nem, az vak vagy hülye, és most nem arról van szó, hogy a Pictures Hub-ba belépve mennyire gyorsan rajzolja fel a felületet a rendszer, mert azt a mostaniakra optimalizálták és kötve van, tehát egy SGSIII is ugyanolyan sebességgel mozgatná az animációkat.[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz Don't Panic #3983 üzenetére
TAKE IT! Jó cucc az, én is venném, ha nem sajnálnám rá a pénzt, illetve nem aggódnék a 6-8 hónap múlva megjelenő újoncok miatt. És mivel van WP7-em jelenleg, nincs is értelme egy ekkora váltásnak.
Ha nem lenne ilyen telefonom, talán én is belevágnék a 900-asba. Hiszen most akarnám használni, nem fél-egyév múlva.[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz Don't Panic #3981 üzenetére
De csak az Android, ami 4 magnál jár, sőt mitöbb trendnek kell LENNIE a legfelső kategóriában.
Az ésszerűen megcsinált Apollo egy Qualcomm S4-el is bőven felvehetné a versenyt MINDEN területen a 4 magos zöld robikkal.
Az ésszerűség alatt meg azt értem, hogy ne olyan korlátozások legyenek, amire most a WP7-nél az újoncok kérdéseit nézve csak széttárjuk a kezünket, és aszondjuk, sorry de ez nincs, nem is lesz (tárhely, alkalmazások, csengőhang, akármi).[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz Don't Panic #3979 üzenetére
Az Android idióta trendje ez, nem felejtsük el. A többi platform sehol nem tart még a quad core-nál, de szüksége sincs rá.
-
Blyan
félisten
válasz #32711680 #3976 üzenetére
A 3GS amellett, hogy ma is viszonylag erős hw-rel van szerelve (gyakorlatilag a középkategóriában bőven megállja a helyét, nem sokkal gyengébb, mint a mostani WP-k ), majd harmad akkora felbontásával (a mostani még standard WVGA-hoz mérve) komoly előnyhöz jut.
A 4S az egyik legerősebb kétmagos hw-rel rendelkező telefon, és platform jellegéből adódóan alacsonyan tartható az órajel is (na ez már az optimalizáció kérdése). És bizony erőből vág oda a mobilos mezőny 90%-ának.
EZT kellene megvalósítani az Apollón is. Ugyanis az emberek nagyrészét nem hatja meg, hogy akadásmentes a felület. Kell némi plusz is emellett.[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz #32711680 #3974 üzenetére
Lószart, optimalizációval nem lehet mindent megoldani. Ahol komoly számítást kell végezni, azon nem tudsz optimalizálni, a matek az matek, akármilyen programozózseni is vagy.
Android (bár nem a kedvencem) legnagyobb rákfenéje a Dalvik VM, azon nem sokat lehet optimalizálni.A bekapcsolásról meg annyit, Samsung Ace 2, dual-core 800Mhz. Fogadunk, hogy jobb lesz mint az első Ace, ugyanazon szoftveren?
Ahogy a WP8 esetleges Tegra3-mal is gyorsabb lesz, mint a mostani akár Lumia900-as (böngészés, 3d-s alkalmazások, ).
Oké, a menük nem, de nem is erről beszélünk.Szerk: de most is tökéletesen látszik, akármilyen jól optimalizált a rendszer, ha aktív adatforgalom van, akkor képes lassulni a folyamat, mert a SoC nem bírja kapacítással.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz Gabesz77 #3970 üzenetére
De ez egy baromság, nem azért kell az erős hw mert akad a UI, vagy nem folyamatos a YT lejátszás, lassan tölt be az akármi. Képtelen vagyok felfogni, hogy ezt nem látják be.
1. Azért kell, mert fel kell venni a versenyt a számháborúban a többiekkel.
2. Mert ez befolyásolja a platformra írható alkalmazások milyenségét. Az optimalizáció egy dolog, a számítás kapacitás igénye pedig megint egy másik. Már pedig az utóbbit nem lehet optimalizációval megoldani, illetve lehet, nem írnak olyat appot, ami komoly kapacítást igényel - ahogy most is így van. Teszem azt már egy komolyabb böngészőélményhez is elengedhetetlen ma már egy erősebb SoC, lehetőleg kétmagos. Négymagos nem kell, ez tény.Aztán vegyük a szórakoztatás részét a dolognak. A komolyabb játékok, játékfejlesztőket is vonzaná, ha nem csak 8 bites programokat írhatnának (oké, erősen csúsztatok).
3. A több magos SoC-kat energiatakarékosságból is érdemesebb használni.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz #32711680 #3954 üzenetére
Bőven lesz előnye azoknak a telefonoknak, kezdjük például a hardverrel, ami a 900-asban bőven a középkategória.
Persze, szép meg gyors az UI, meg minden, de ha felfut az Apollos alkalmazáskínálat, játékok, akármi, már kevés lesz, a felbontás is elég szerény, NFC nuku. Szóval nem egy csúcsajánlat, csak a WP7-et tekintve, de igazából ott is csak 12 egy tucat. Najó 4-5 akármennyi.[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz tomi0529 #3860 üzenetére
Tökéletesen tudom mire gondolsz és a válaszom az amit az előbb írtam.
Szóval vagy mindig egyensúlyban tartod az appokat (fontos tudni, hogy nem 45 általad telepített alkalmazásról van szó, hanem az ÖSSZESRŐL, ami a telefonon van, még a játékok is beleszámítanak), és akkor nem lesz jelen, vagy megszokod ezt az amúgy nagyon is hasznos funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz tomi0529 #3858 üzenetére
Nem. 45 alkalmazás után ez automatikusan megjelenik. Ha jócskán túlléped ezt a számot, akkor már az appok törlésével sem tűnik majd el, kizárólag Registry hackeléssel megy a levesbe, de ahhoz meg tört telefon kell, egyelőre a Lumiákkal ez nem lehetséges - legalább is ha jól tudom.
-
Blyan
félisten
Ezekszerint nincs beállítva Neked email fiók? Mert így tudom elképzelni a dolgot. Ez esetben már nem tudod visszarakni, de nem is érdekes ez, hiszen az csak a fiók beállításra vonatkozik, nincs rá szükséged. Új fiókot meg a beállítások email részen tudsz hozzáadni.
Ha csináltál/csinálsz egy fiókot, az bekerül a menübe, azt meg pinelheted.
-
-
-
Blyan
félisten
Mi a túróért zavar mindenkit az a fránya kezelőgombok. Sosem értem.
-
Blyan
félisten
válasz cassius.clay #3665 üzenetére
Átlagáron kb 97.500 forint. Független árként picit meggyőzőbb, mint az itthoni...
-
Blyan
félisten
Bakker, ettől agyfaszt kapok... [link]
1500 lei-ért nyomták a Lumia800-at?
-
Blyan
félisten
Szerintem próbáld meg cseréltetni.
Van némi probléma sajnos a 800-zal.
"As you all already know my Nokia Lumia 800 user experience has been plagued with some serious issues that I didn’t hesitate to publicly report here in the past few weeks. Poor battery performance, disappearing battery status, poorly grounded screen digitizer, audio and camera issues, etc. The list isn’t short and many early Lumia 800 owners have suffered the same fate. My latest post made enough noise for Nokia to notice that something wrong was going on and made them gracefully replace both my handsets with brand new ones coming straight from the factory.
So here are my recommendations based on my experience with the brand new phones:
1) If your device suffers from the missing battery bug: Get it replaced by your Operator/Carrier or Nokia Care
2) If your phone suffers from a really badly grounded digitizer (screen jitters even when the device is not being charged: Get it replaced. All Lumia 800 I have seen have a jittery screen when charged but it shouldn’t happen when the device is unplugged.
3) Battery Life: Seems to be fine on both new handsets but I need to test it further in the coming days. Don’t pay attention to the readings in the diagnostic app because they are all wrong (charge capacity etc..). Make sure to disable the OS Update notification via cell network in the settings to save some standby battery life and remember that setting the screen brightness to high will nuke your battery really fast (It would be really great if the medium settings was as bright as the one on the Omnia 7…).
4) Audio and Camera issues will be addressed in upcoming updates. One of my handsets doesn’t suffer from the pink/purple spot as much as the other so your mileage may vary
5) Screen viewing angles and color seems to be random depending on the device: as with my previous devices one of them is yellowish while the other is perfectly fine. As if the polarizing process wasn’t perfectly done on one of the two.
Continue reading: Nokia Lumia 800 issues continued: looking better"
-
Blyan
félisten
válasz kristof83 #1003 üzenetére
A fogyasztás azért lehet kisebb, mert a fekete megjelenítésekor az adott pixelek inaktívak, tehát nem világítanak, nem úgy mint a sima LCD-k, ezért is olyan jó kontrasztú a feketéje.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz kristof83 #1001 üzenetére
Nem azt mondtam , hogy azzal lehet használni csak, annyit, hogy az Amoled lényege ez, a fekete hú de fekete. Kb. A fehér meg sajnos fogyaszt mint az állat. Persze nem napokban mérhető a különbség.
Igen amiatt van, elvileg kékes fehér, de lehet, hogy a CB polarizáció miatt inkább kissé szürkés.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz Urban Terror #940 üzenetére
Ajjaj...
Nincs tallózás, a Zune-ban meg kell adnod azokat a könyvtárakat, hol a képeidet, mp3-maidat tárolod, ekkor megjelenik a Zune-ban is Zene, Videók, Képek fülek alatt azok tartalma.
A felmásolás meg úgy megy, hogy a kívánt zenét, albumot, képet, stb ráhúzod (drag&drop) a bal alsó sarokban lévő telefon ikonra, vagy jobb gombbal rájuk kattintva a menüből a szinkornizálás a(z) xy eszközre kiválasztásával.Office dokumentumokat nem lehet a Zune-nal másolgatni, az egy médiaszinkronizáló rendszer.
Skydrive-ra fel kell tölteni, és onnan lehet szinkronizálni a telefonra, az Office Hubon keresztül, de használhatod a SkyDrive appot is. [link]
Vagy elküldheted magadnak a levélcsatolmányként.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz tylerddd #926 üzenetére
Még azt sem tudni, hogy a WP8 egyáltalán elérhető lesz-e frissítés formájában.
Amúgy nem hiszem, hogy a régebbi telefokon akkor lesz majd háttértár mód, szvsz az a rendszer jelenlegi integritását veszélyezteti.(#927) woland_y2k
Szvsz a kártyát majd médiatartalomhoz lehet használni, és appok nem települnek majd rá.
Legalább is szerintem így lenne értelme, hogy ne váljon instabillá a cucc.[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Olyan van, hogy törölsz egy közbenső képet a mappából, akkor nem rendeződnek át a képek, és fekete marad a helye, de ez csak addig marad így, amíg nem történik valami változás - szóval kilépsz a mappából, vagy megnézel egy képet, ha legközelebb bemész a camera roll-ba akkor már nincs az ott. Ez akár tekinthető bugnak is, persze, egy tartalomfrissítést kihagytak a buliból.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
A Tileon azért jelenik meg, mert egy temp mappába kerülnek, hogy a live tile működhessen.
Ez egy idő múlva eltűnik. Egyszerűen úgy lehet használni, hogy a számodra tetsző képeket felveszed a kedvencek közé, akkor csak a kedvenceket mutatja a csempén (vagy a choose background menüben saját magad választasz ki egy képet, és akkor az lesz, változás nélkül).Azt viszont kétkedve olvasom, hogy a camera roll-ben ott lenne törlés után - soha nem fordult még ilyen elő velem, s mástól sem olvastam. Ezért kérdeztem, hogy ez Nokia bibi lenne-e (ami szintén elég necces).
iOS-ről való váltást meg furcsálom, erős igényeket támasztanak az i júzerek, ennek még nem felel meg a WP7
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Mondjuk ez a camera roll bugos dolgot nem értem, még sosem láttam bugosnak. Valaki más?
Vagy az Nokia örökség?The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
Ezen jól megjelent a kezdőoldal, bár nem tudom, hogy funkcionalitásban milyen.
-
Blyan
félisten
Nézem a nemzetközi visszajelzéseket, és úgy látom hogy a Nokia magasra tette magának a lécet a Lumiaval, kíváncsi vagyok mit tud tenni a később megjelenő 900-asba, hogy az átvigye azt.
A formatervet már ellőtték, max nagyobb kijelző és gyro+előlapi kamera lehet a plusz, kérdés az elég-e a sacc 20%-kal magasabb árhoz.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz simongab #596 üzenetére
Ostoba vagy és sötét,
Mint mondtam a jelen cikk írója csinálja a blogot, és pont azért, mert a Magyarországon így vagy úgy megjelent összes WP7-es telefont használta és tesztelte már.
És ezzel nem azt mondom, hogy esetleg ÉN nem ismerném jobban magát a rendszert, mivel féléve mindennap használom, de az biztos, hogy elég tapasztalat áll a rendelkezésére mind a WP7-ről, mind a mobiltelefonokról, mobilkommunikációról úgy általában, ahhoz hogy blogot írhasson.
Az külön poén, hogy - szvsz - a legobjektívabb és az egyik legfelkészültebb cikkírót nézted ki magadnak Te ornitológus.[ Szerkesztve ]
-
-
Blyan
félisten
válasz simongab #590 üzenetére
pff.
Windows Phone 7 blog rovat
Szerző: dr. Kind.
Oké, nem tévedhetetlen a srác, de hogy nem egy felületes zöldfülű, az is biztos.Sem a bővíthetőség, sem a HDMI nem a rendszer sajátja - lehet kötözködni, de ez ne a telefonnak legyen felróva.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz - = Zk = - #584 üzenetére
Nekem is volt 5800, majd egy évig használtam. A lassúságát leszámítva nem volt vele bajom - bár emlékszem, mikor eladtam az androidos telefonommal együtt és előtte kipróbáltam meglepően gyorsnak tűnt - igaz teljesen szűzre volt resetelve.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
No meg el kéne olvasni a mindent a WP7-ről cikket, WP blogot, ha már ilyen telefont akar az ember.
Vagy ha csak a Nokia volt a lényeg akkor erre most nem tudok mit mondani...
illetve de, N9 vagy Symbian tovább.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz - = Zk = - #575 üzenetére
Értem, de akkor sem lehet, minden úgy néz ki mint a videóban.
-
Blyan
félisten
válasz - = Zk = - #573 üzenetére
Nem lehet, a csempék száma, helyzete módosítható, de a menü felsorolásos elrendezése fix.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Facebook és Messenger
- Samsung LCD és LED TV-k
- ASUS routerek
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Renault, Dacia topik