- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaj, srácok!
Szálcsiszolt - vagy öntött müanyag, egyremegy!Én bedőltem a szálcsiszolt nagyságának. De már nem eszem meg.
Tök mindegy, hogy milyen a külső. A belső a lényeg. -
Rolly: neked minden telefon egyforma 90%. Nem?
hóember ezt írta, erre reagáltam: "Azért jobb érzés egy szálcsiszolt aluminiumot fogni 85-ért, mint egy fröccsöntött gagyi műanyagot 130-ért szvsz."
Amit írtam a samuról az meg azért volt, mert egyszer én is elcsábultam egy szálcsiszoszolttal....
De kiköszörültem a csorbát!!! Megtértem az eN8-al! /Jaj, tervezőm!/
A régi "nívós" samuknak volt egy "igen undormány" vonása: Ha nem a shop-ból volt a zeneszám - akkor blokkolta a lejátszást és nem lehetett bemásolni sem a számítógépről.
Ha kivettem a kártyát és abba másolam be - akkor vagy ment, vagy nem!
/Zene ment. A gyári svéd nyelvlecke továbbra sem ment!!!!/
Agyvizem rövid idő alatt felfort!!! A nyavaja cseszegesse a körülményes kerülgetést és a tervezők elszállt megvalósítását!!!!!Halál rá! /Más nagyon örült neki, mert igen rendben lévő - karcmentes gépet kapott - dobozzal, garival./
Én meg örültem a követő telefonnak, meg NAGYON ÖRÜLÖK a jelenlegi nokiámnak.
Szóval.. Lumia: jó felé megyünk! Az a műanyag kaszni is rendben van.
-
Kapanyél
őstag
Szerintem félreértettél. Nálunk mindig ügyfélközpontú volt a kiszolgálás, sokszor le is beszéltem őket pár dologról, vagy esetleg egy rossz szériáról. Vannak sajnos kifejezetten bunkó vásárlók is, ilyen volt az említett egyed is. Kikéri a véleményed, aztán közli, hogy "csaknokia". És hát tíz éve legfeljebb 2 Nokia volt a kínálatban az alsó szegmensben. Így hiába voltak olyan készülékek, amikből egy darabot nem hoztak vissza gariztatni, eladtam a 3410-est, amiből meg minden harmadikat visszahozták. Ezzel nem lehet mit csinálni. És de, a feliratért vették. Presztízs, pérmium, izé.
(#43) =Mentor=
Egyáltalán nem így gondolom. Iszonyatos szűklátókörűségre vall(ott), ha valaki a "csaknokia-csaknokia" refrént szajkózta. Egykutya mind, semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint bármelyik készülék, szóval más márkáról sem gondolom azt, hogy azokat esetleg nem a nevükért szerethetik, de talán abban egyetértünk, hogy a Nokia esetében ezt már nevezhettük erős hype-nak is.
-
Jaj, hagyjuk mááááár a szálcsiszoltat 85-ért, mint műanyagot 130-ért!!!
Egyszer /ismétlem: egyszer!/ vettem egy szálcsiszolt samut, mert olyan nehéz, igényes, szálcsiszolt!!!! /mégegyszer a varázsszót: szálcsiszolt! Ha-ha-ha!!!/ nyomható gombok!!, látható kijelző!!!
Még azt az utolsó f.o.s. !!!! tudást!!!!!!Soha többet samu!!!!!!
A kisf****, hogy nem engedte bemásolni a nyelvleckémet a memóriába, mert nem támogatott művelet!!! Szervízes: "jogi okokból zárolt" /Nem is értem miért volt ericssonja a szervizesnek!? Ha-ha!!!
/
Egy hét múlva ment a kereskedőhöz vissza és vettem megint egy sony-t.Majd egy Nnyócast!
Azóta a szexuális életem is rendbejött... (HA-HA-HA!!!)
-
törölt tag
-
talamasca
senior tag
Miért?
- Második generáció (7.5),
- Brutálisan növekvő alkalmazáskínálat (minőségi appokról beszélünk),
- A Nokia meg hozza a GPS szoftvert, meg általában is tud szép és minőségi telefont összerakni. (A kamerát már csak úgy mellékesen említem....)Nem sorolom tovább. Érted?
-
Lumia!
Jó a név! Frappáns - minőségi érzetet sugároz.
Nokia - jó telcsiket nyom.
Hál istennek tavaly nem samut vettem, hanem jó áron kifogtam egy N8-ast.
FM transmitter istenkirály! Most is az megy Macy Grey-el..
Kamera über!!! Etalon.
Térképet hasznolom kiránduláskor és ha külföldieknek mutogatni kell.. :-)Symbian nekem oké! Belaktam, igen kezes, semmi felesleges franc. Teszi a dolgát. Nem ezzel szórakozom, ha kézben tartom.
Nokia N9 - Wooooaaaaaa!!!!!!!
Lélegzetelállító minőség!!!!! Megnéztük!!!Winphone csempe - igen csinos - ügyes.
Megy az a szekér, nem kell félteni a döntést, fognak eladni még ezekből.
Egyáltalán nem csodálom, hogy kelendő lesz. A tervezést időben fel kell majd újítani természetesen nekik és ennyi. A Winpho számomra fejlődőképes, várjuk mi lesz még rá.Én szurkolok nekik!!!!!
-
-
-
gabancs
addikt
Az élet csak engem igazol, pedig még gyakorlatilag meg sem jelent. Néhány vélemény egy másik topic-ból:
" Kicsit unalmas....
Ezt most direkt csinálják? Itt a wp7, itt van indulásnak néhány jó telefon, de ha most a 3.(összességében 4.) ugyan olyan telóval jönnek ki, hát..
Kicsit unalmas tény, de az olcsó kategóriában több olyan telefont láthattunk, ami 1 dizájnra hajaz..."
-
válasz
Evil Snowman #103 üzenetére
Az összes EQ-t kidobhatod a πcsába, ha nincs gapless lejátszás. Egyébként azzal együtt is. De még sorolhatnám végtelenségig, mi hiányzik teljesen, megoldhatatlanul a badáról.
A felsorolt alkalmazások mindegyike megtalálható egy átlagos androidos telefonon (SGS) előre telepítve, beleértve a teljes értékű officet is.
-
zotyesz66
őstag
Tegnap megtapogattam a két Lumiát egy T-boltban. És bizony az olcsóbbik is meglepően korrekt, csak a 8 gigás memóriát keveslem. A Lumia 800 meg nagyon tetszik.
És nagyon gondolkodom hogy ősszel lecseréljem az androidos SE-met egy valamilyen WP-s Nokiára. Pedig azt kell mondjam, hogy relatív jól működik most a Mini Pro... de csak relatív. Várom az ICS-t, milyen lesz. -
HaZse
őstag
válasz
Evil Snowman #103 üzenetére
EQ nélkül kell, hogy szépen szóljon egy zene.
Nekem spec. nem kell akku %-os kijelzés. Ha merül, amit úgyis tudok, hogy mennyit bír, akkor este felteszem és reggel leveszem. Egy akku kb. 1000 ciklust tud. Ha naponta töltöm, akkor is majd 3 évik jó egy akku. Ha meg egy telefon normális használat mellett nem bír ki 1 napot, akkor azt felejteni kell. Itt nem az állandó tapicskolást és a GPS-t értem, hanem, hogy telefonálok vele, max 1-2 dolgot megnézek ha fontos.
NEt előfizetés meg sajnos így van ahogy írod. De sajnos ezt a net függőséget a jelenlegi társadalom okozza.
-
Zenelejátszó: android, wp7, ios és minden telefon egyideje le tud játszani, tehát nem mérvadó - itt arra gondoltam, hogy ha a saját száj ízed szerint akarod hallgatni a zenét kell egy EQ is, ami az alap droidban és WP7-ben nincs meg (én pl rühellem ha túl sok a mély)
office fájlkezelő app: na ezt nem teljesen értem. Tehát: szövegszerkesztő, táblázatkezelő akar lenni? Mert a fájlkezelő számomra az nem office - igen itt a szövegszerkesztőre gondoltam csak elírtam
Adatforgalommérő: véleményem szerint egy felesleges alkalmazás. Ma már szinte mindegyik net előfizetés korlátlan, max. a sebességet korlátozzák. Ha net-et használsz, akkor nem legyél feltöltőkártyás - ez lenne a helyes hozzáállás, de az ügyfelek nagy része nem ilyen sajnos. nekem korlátlan anet, szóval engem nem érint csak úgy gondolkoztam, mint egy átlag user
Akkuhasználatmérő. Erre külön alkalmazás kell? Tudtommal mindegyik telefonon legalább a főképernyőn kint van az akkuszint - természetsen itt nem akis elem ikonra gondoltam, hanem aszázalékos kijelzésre. az sincs alapból a droidon meg a wp7-en
-
A wave meg szerintem azért csinála a samsung fém borítással, hogy a bada os-t valami ellensúlyozza.
Szvsz nem biztos, hogy ez az oka. Samu tudta, hogy tonna számra fogja eladni az Androidos telókat és szerintem egy minőségi fémház előállítása több időt és erőforrást (CNC marógép) vesz igénybe, mint kiönteni műanyagból valamit.
Meg a wave-t úgy dicsőiteni, hogy vannak rá játékok, hát....... Ezzel nem dicsőíteni akartam. ha dicsőíteni akarnám, akkor ott inkább a Galaxy W-vel kapcsolatos összehasonlítást ajánlanám figyelmedbe. Játékokon kívül meg más nem kell, mert minde alapból benne van a telefonban minőségi formában. -
HaZse
őstag
válasz
Evil Snowman #99 üzenetére
A bada nem okostelefon. Csak annak tűnő OS. A régebbi telefonokra is tudtál letőlteni alkalmazásokat JAVA-ban. Mégse volt okostelefon.
(zenelejátszó, rádió, teljes értékű office fájlkezelő app, adatforgalom mérő, akku használat mérő etc.) Akkor ezeket elemezzük csak ki:
Zenelejátszó: android, wp7, ios és minden telefon egyideje le tud játszani, tehát nem mérvadó
Rádió: szintén érvényes rá az előző
office fájlkezelő app: na ezt nem teljesen értem. Tehát: szövegszerkesztő, táblázatkezelő akar lenni? Mert a fájlkezelő számomra az nem office
Adatforgalommérő: véleményem szerint egy felesleges alkalmazás. Ma már szinte mindegyik net előfizetés korlátlan, max. a sebességet korlátozzák. Ha net-et használsz, akkor nem legyél feltöltőkártyás.
Akkuhasználatmérő. Erre külön alkalmazás kell? Tudtommal mindegyik telefonon legalább a főképernyőn kint van az akkuszint. -
BobTail
őstag
Én még mindig azt mondom, hogy a Lumia sorozat (eddig) az N9 külsejének köszönhetik elsősorban a nagy sikert, mert ha eddig nem álltak sorban WP telefonokért, akkor most miben változott volna a dolog?!
-
Ez idáig rendben van és igaz is. De bada-ra SZÁMOMRA nem kell semmilyen kiegészítő program, mivel minden bele van integrálva. (zenelejátszó, rádió, teljes értékű office fájlkezelő app, adatforgalom mérő, akku használat mérő etc.) A felsoroltak nagyrészét mind-mind le KELL tölteni droidra. egy valmit szedtem le, az pedig egy flashlight app. De az is minőségi.
-
HaZse
őstag
Ez az okosteló mánia sajnos manapság már mindenhol érezhető. Bezzeg régen.....
Szerintem az okostelefon táborának van 3 féle felhasználója:
Az első villogni és játszani szeret rajta. Ugyebár ezek a fiatalok a maguk 1x évével.
A második tábor az, aki a telefont azért veszi, mert másnak is ez van.
A harmadik tábor viszont azért vesz okostelót, mert a munkáját könnyíti meg. A cégtársamnak is csak azért van Desire HD-ja, mert azon kényelmesebb menet közben az e-maileket megnéznie. (Nekem egy Nokia 6300-s van és egy Nexus S)
A wave meg szerintem azért csinála a samsung fém borítással, hogy a bada os-t valami ellensúlyozza. Meg a wave-t úgy dicsőiteni, hogy vannak rá játékok, hát.......
Ismerősnek LG optimus 3D-je van és a minap ellenőrizte le és még mindig a legfrissebb OS a 2.2.
Az, hogy a Nokia elérte az 1.3 miliós határt szerintem igenis nagy szám. Eleve a WP7 elég nagy hátránnyal indult.
-
válasz
Evil Snowman #96 üzenetére
teljesség igénye nélkül.: Asphalt 6 HD, Adventures of Tintin, Sims3, FIFA11, Splinter Cell HD
Ezek játékok, nem programok, és a droidos Samsung Appsban is ott vannak.
-
Előre jelezném, hogy no offense.
Azt kijelenteni, hogy a BADA OS halva született szerintem kicsit túlzás. Viszonylag friss a még ez a rendszer, nincs is annyira hypeolva. Az Android sem lett rögtön világsiker.
Lassan 2 hónap használat után azt kell, hogy mondjam semmiben sem nyújt kevesebbet, mint amit az Androidos Dézi-m vagy Defy-m anno, pluszban még gyors is. Minap direkt összevetettem egy Galaxy W-vel (mivel mindkettőben ugyan az a hardware) és csináltam egy házi sebesség versenyt. Mindkettőn megnyitottam egy kamerát, egy zenelejátszót, egy böngészőt megy egy markatet (Wave-nél a Samsung Apps-et értelem szerűen). Hát hadd ne mondjam, hogy a Galaxy W szépen megfeküdt. Főképernyőn a scrollozások, illetve a menüben lévő scrollozások elég szépen akadtak, míg a a Wave röccenés mentesen futott.
Nem lenne rossz, de elegendő minőségű alkalmazás híján az egész csak egy csicsás és drága featurephone.
Ezt meg kell, hogy cáfoljam.Samsung Apps-on bár kevesebb az app, de minőségibbek (teljesség igénye nélkül.: Asphalt 6 HD, Adventures of Tintin, Sims3, FIFA11, Splinter Cell HD etc.) Az meg, hogy csicsás-e vagy sem szerintem user függő. Azért jobb érzés egy szálcsiszolt aluminiumot fogni 85-ért, mint egy fröccsöntött gagyi műanyagot 130-ért szvsz.
-
kokkasss
csendes tag
Szerintetek a windows mobilok felveszik majd a lépést az androidosokkal?
-
b4zsi-
őstag
Nekem az összes Wavenek tetszett a külseje a minőségi anyaghasználat a kinézet minden, de a mindenhonnan összebugázott szoftver...tárgytalan. Lehet valóban elkellene felejteni és az eddig Wave házakba beletennének egy android 4.0-t akkor jól járnának. Nokiának is bejött az N9 készülékház csodálom, hohy Symbianos nincs belőle. Samsungtól ugyancsak mindent megvesznek régeb a Dell bebukta a félig tábla telefonnal Samsung várt eg évet kidobta a Notet és bejött...
-
keIdor
titán
Ez a fragmentálódás egyáltalán nem jó, meg a Java sem. Ezer sebből vérzik. Igaz, hogy a WP7 egyszerű, mint a faék, de stabil, gyors a skinezés meg engem sem annyira érdekel már, kinőttem ezekből. Fontosabb a gyorsaság, stabilitás. Bár engem a Windows 8 érdekel inkább csak arra váltanék. Most ott tartok lassan megint, hogy Sensation elad, i4S megvesz. Valahogy i4 után megint az Androidot annyira fapadosnak érzem. Mintha egy 40k-s telefon rendszere lenne egy 120k-s telefonon, olyan érzés. Gyors, de mégis döcög. Sok minden van rá, de valahogy mégsem igazi a tartalom. Főleg, hogy a qHD miatt itt-ott 1-2 alkalmazás ronda is. Fragmentálódás, ez ilyen.
-
b4zsi-
őstag
Összezuhanni ha nem is, de nem tudom meddig lesz még sláger. Ez az év sok újat hoz. Végre a Nokia helyt áll a csúcskategóriában igaz nem a saját oprendszerével! Mi lesz akkor ha a Bada iránt elkezd nőni a kereslet akkor a Samsung csökkenti a Galaxy széria ömlesztését? Az azért kicsit megcsapolná az androidot...
-
kiskaktusz
addikt
Csak nem megy csődbe a Nokia
-
Abysmal
aktív tag
-
keIdor
titán
Véleményem szerint a WP7-nek van jövője, csak mire jobban megerősödik jön a Windows 8 és majd inkább az fog mindent vinni, főleg ha ugyanaz fog menni PC-n, telefonon és tablet-en is, csak más-más UI-al.
Számomra inkább az a kérdés meddig növekszik még az Android. Hosszabb távon szerintem az fog majd lerohadni az iOS és WP8 mellől, főleg ha folytatódik a jelenlegi tendencia. -
feliks
senior tag
válasz
Nietzsche_ #45 üzenetére
Hallottam, de annyira nem fogott még meg egyik telefon sem(ez sem) hogy folyton adapterrel szaladgáljak.. olyan mint a pendrive.. csak akkor nincs az embernél, ha kéne..
Amíg 10ből legalább 5 telefon nem microsimes, addig tutira bem veszek olyat, amibe microsim való.. -
Samsung Galaxy S : néha elfelejt ébreszteni
Ugye nem a kollégád telefonja, aki erre szokott hivatkozni, amikor elkésik. Nálam még sosem fordult elő hasonló másfél év alatt, és SGS fórumban sem olvastam ilyesmit.
Az meg hogy milyen mókolt rom mikor rohad össze, az nem a készülék hibája, hanem user error. Ha emberünk mókol, akkor csinálja rendesen, és nem fog összeszakadni a rendszer. -
Az android pont ezért lett sikeres, mert minden sz*rra azt raktak a 0 ft-os és olcsó telefonokra és akkor már ha telefon akkor már miért ne legyen okos ... és itt adtak elbelőle brutál mennyiséget .... Tehát a wp-nek várnia kell kb 1 évet mikor a 800 mhz-s procik lesznek low kategóriában és akkor ez is ugrásszerűen növelni fogja a részesedést ...
pár sztori:
- Samsung Galaxy S: néha elfelejt ébreszteni (gyári nem heckelt firmware)
- Samsung Galaxy S: havi egyszer összeszarja magát (ezen moddolt firmware van)
- ZTE Libra: haver 2 hét után eladta, pedig nyerte ...3 telefon 3 különböző vélemény
... persze van még kb 10 ismerősöm akinek androidja van és jól megvannak vele, de ez a 3 nem fog többet droidot venni és ha a vásárlók 30%-a így gondolkodik és 1 év múlva vált akkor wp7-t (meg ha lesz az apple erre kapcsol ios-t) fog venni és lás csodát olyan felhasználói élményt kap amit előtte nem tapasztalt ... (én 54000 ft-ért vettem T-mobilnál az omnia 7-esemet és mindenki hülyének nézett ... s még most is a nagy androidos ismerősök, fikázzák, de használni jó, van hozzá 60+ ezer app azaz mindent találni amit akarok.
Kérek valami Androidos mókust, írja le mit nyújt az android amit a wp7 nem....
Amiben fejlődni lehet kell és fog is a platform: dualcore magok használata, full hd támogatás hdmi kimenet, nfc de ezek szerintem idén már melesznek az Apolloval. 3D? 5"-on abszolút hülyeség
max játékhoz de ki játszik ilyen játékkal telefonon?
-
biczotibi
csendes tag
Jó a lumia,bár az aksifix nem hozott jelentős üzemidő javulást(talán kicsitt jobb)
Simán elad belőle a Nokia jó sokat remélem.Érdekes hogy a sok szifonos haverom kapkodja ki a kezemből elsőre és alig lehet elvenni tőlük -
KennyONE
aktív tag
Énis dolgoztam T-nél,de amit leírtál nekem elég furának tűnt...kb. annyit vettem le belőle hogy pontnemérdekel a vevő csak odacsapsz neki egy nokiát oszt' GTFO...
Igen,nagyon sokan Nokia pártiak főleg az régebbi korsztályok akik nem akarnak váltani.De szerintem ez a hozzáállás valamennyire megbélyegez egy üzletet,vagy egy eladót.Mert nem mindegy hogy hogyan állnak az ember kéréseihez.Nekem is volt rossz napom,de akkor is megpróbáltam mosolyogni.
Egy készüléket nem csak a Nokia feliratért fogják venni.
ON:
Nagyon tetszik ez a telefon,de az N9 mégjobban,főleg az ívelt kijelző. -
catroot
veterán
Igen, elég szimpatikus. Csak dolgozzanak még rajta. A Nokia Maps nem rossz, viszont a Drive iszonyat fapados. Igaz, hogy Omnián próbáltam, elvileg még az van a Nokiákon is. Egyelőre csak online lehet haszálni, hiába töltöd le a térképet, poi-ra is macerás keresni (külön nem is lehet, csak ha a címhez írod be), útvonalat csak egyfajtaképpen tervez... szóval van hova fejlődni.
-
Abysmal
aktív tag
Lehet igazad lesz, bár nekem ezek nem kellenek, legalábbis amíg 15 perc után fejfájást okoznak a legtöbb embernél. Akiknél nem okoz, azoknál sem hiszem, hogy nem okozna valamilyen károsodást hosszútávon. A 3D jó irány, de a technológia úgy tűnik még nem jó. Amúgy a HTC is jött ki eggyel és az is csöndben eltűnt, bár az tény, hogy nekik nincs akkora marketing gépezetük, mint a Samsungnak. Az eddigiek alapján úgy vélem, hogy amíg az Apple nem teszi be a 3Dt a következő iPhoneba, addig nem fog elterjedni. Ők azok, akik akkor lépnek be egy adott piacra, ha a technológia már megvan, és a korai selejtes/nem túl minőségi verziókkal nem rombolják a cég hírnevét.
-
Abysmal
aktív tag
Azért évek múlva aki a régi WP7ese után vesz egy újat, az nem ezzel a vassal fogja venni. Az Apollo hozza a nagyobb felbontású kijelzőket és a több magos processzorokat, ha minden igaz. Az Android alatt nem azért dübörögnek a több magos processzorok, mert az alkalmazások igénylik, hanem azért, mert a rendszer még ezen is csak nagyjából tud folyamatosan elfutni. Az Androidon a fejlesztők egyszerűen nem tudják kihasználni az erős vasat a töredezettség miatt. Nagyon sok olyan játék van rá, ami iOS port, és csak a >1,4 Ghz-es, több magos, szuper grafikus gyorsítós csúcs Androidokon fut el, meg akár az első iPhone-on a kb 400 (?) MHz-es ARM11-es processzorával. Gondolom érted a problémát. Fontos a hardveres fejlődés, de nem így.
Mindenesetre ebbe inkább ne menjünk bele, ha most veszel egy WP7-es telefont, akkor 2 év múlva nem ugyanezzel a hardverrel fogod venni a következőt.
Az okostelefon őrület előtt senkit sem zavart, hogy az illető régi és az új telefonjának a rendszere ugyanaz, és legfeljebb a kamerában tud többet + 1-2 olyan funkció, ami az előző telefonján nem ment. Az emberek általában nem azért cserélnek telefont, mert a régi elromlik, hanem mert újat akarnak, de lehetőleg annyira ne legyen más, hogy hetekig kelljen tanulniuk. Ebben ott lesz a WP7.
Annak a kijelzőnek a 2D-s változatát WP7-es mobilokba is betehetik, nem Androidos sajátosság. Egy fecske nem csinál nyarat, így jó eséllyel semmi más 3D nem lesz rá, mint amit az LG belepakol gyárilag, a 3D-t leszámítva meg csak egy nagyon drága, erős hardverű Android lesz, valószínűleg akadozó/késő frissítéssel, meg a szokásos, a rendszerre jellemző problémákkal. Ha már nem csak rétegigény lesz a 3D, akkor úgyis bekerül a WP7-be és az iOSbe is, és akkor már 3D-s tartalmat is fognak rá készíteni nagy számban, amit utána portolhatnak Androidra.
Mellesleg az iPhone a bizonyíték, hogy ez a modell még évi egyetlen telefonnal is működik.
Kicsit hosszú lett
-
b4zsi-
őstag
Pont, hogy az miatt lesz sikeres. Ott az IOS az is kötött viszont cserébe megbízható és gyors, hogy semelyik főzött rom nem fog a nyomába érni. Androidba 1 éve mennek a kétmagos csodák a szoftver meg kb pár hónapja tud vele mit kezdeni... Csapból is a Samsung folyt a zöld robottal tömegével árasztotta el a piacot...
-
gabancs
addikt
Hát, borzalmasan tévedsz!
1; Nincs android telóm
2; Két éves Blackberry-t használok nagy megelégedéssel
3, Borzasztóan tetszik a Nokia Lumia 800 vagy 900 telefon
4; Nem a Nokiával vagy Samsung-al....HTC-vel van a bajom, hanem az MS igen szigorú előírásával. Szerintem a sikeresség rovására fog menni.Ennyit mondtam nem többet!
-
Blindmouse
senior tag
Jah, csak tudod mi az igazság? Azt, hogy összesen 3 olyan telefont láttam mint az enyém, és abban benne van a mobilarénás kép. Ez az "android testreszabható" arra emlékeztet, mint amikor mindenki vette a 3310-re az előlapot, mert neki aztán nagyon egyéniségnek kellett lennie. Mi meg röhögtünk.
Kiváncsi leszek 1-2 év múlva, szerintem az angroid gagyifonok gazdái lesznek kiröhögve, mint a nokiások voltak pár hónapja. "Tudod, kicsit lassú, meg 320x240, de legalább van saját háttered" -
torma99
aktív tag
Írod, hogy ugyanaz a téma, meg ugyan az a vas.
Na és akkor mi a fityfene van? Azért vegyek új telót, mert kijött rá egy erősebb processzor ami gyorsabban lemeríti? Vagy mert kék helyett zöld a háttér?
A vérfórumozók többsége teljesen el van szállva az átlag emberekhez képest. A többségnek arra kell a telefon, hogy lebonyolítsa a hívásait, megnézze az emailjeit útközben, egy-két infónak utánanézzen a weben. Ennyi. Ezeknek az elveknek egy 2-3 éves teló is megfelel.
A többség inkább azért vesz új telefont, mert a régi elromlik és nem akarja javíttatni sok pénzért, mert már lejárt a gari, vagy egyszerűen megfekszik az akku benne, amit szintén nem szeretne után-gyártottra cserélni. Ami a lényeg, hogy a termék életciklusa akkor jut el ebbe a fázisba, amikor a hűségidő lejár és az újrakötésnél 0 Ft-ért, vagy jelképes összegért 30-50e Ft adnak az embernek egy másikat, ami sokaknak nem téma. (A flottákról és céges korlátlan telózásról nem is beszélek, mert ott szintén tervezetten néhány évenként cserélgetik még nagyobb kedvezményekért, vagy szimplán ingyen.)
A lényeg a lényeg, ha neked nem tetszik a wp nem kell, de ne kommenteld szét a topicot, egy hozzászólás bőven elég. Nem tartom az erkölcs bajnokainak azokat az embereket, akik letették a voksukat valami mellett, aztán a "valami" versenytársának topicjaiba mennek írogatni.
-
b4zsi-
őstag
Igen tavaly is az első két magos telefont az LG dobta ki... Aztán még most se tudja a szoftver kiszolgálni a két magot. Hol van az lg a Nokiahoz képest. Lehet a Wp7es modellek hasonlóak , de Nokiánál már egyből ott az offline navigáció... Melyik gyártó ad neked ingyen életreszóló navigációt? A Nokia fogja pont megerősíteni a Wp7-t. Tiszta gyors stabil megbízható rendszer mint az IOS. Valakit az egyszerű működés érdekel. Rootolhatos az androidot nem lesz olyan gyors és megbízható mint a Wp7...
-
gabancs
addikt
válasz
Namelesske #54 üzenetére
A válaszom megint csak ugyan az.
"... mi azt szoktuk mondani, hogy ha egy WP7-es telefont láttál, láttad az összeset..."
-
Namelesske
addikt
Szerinted üzleti modell évente újra megtanulni használni a telefont? Meg esetleg kiveszik alólad amit megszoktál. Neked kell a változatosság. A Windows Phone évek múlva nem lesz ugyan olyan mint most. Szerinted még mindig magóval fogják adni a 4 magos mobil eszközöket? A hardver változik. A rendszer is változik, nemsokára jön a Windows Phone 8, és még egy kukkot nem tudsz arról mi lesz benne. Az android nem üzleti modell. Az android a mindenki azt csinál amit akar modellje.
-
gabancs
addikt
Igyekszem válaszolni! Nem az a baj, hogy nem lehet "témázni". Hanem, hogy mint vas, gyakorlatilag ugyan az. Ebből következik, hogy aki vett egyet, az sok sok év után vesz talán! még egyet, hiszen ugyan azt vehetné megint. Ugyan az a téma, ugyan az a vas.
Ez üzleti szempontból nagyon nem kóser. Mint egyéni felhasználó lehet nagyon elégedett, de se a Nokiának, se az MS-nek nem tesz jót.
Ezzel szemben az Android már a 4 magos procinál tart, van 3D-s teló, ha arra van igény, és millió egy gyártói megoldás. Na ez üzleti modell.Csak egy példa.:
Láttad az LG 3D utódját? Nagyon ígéretes, 4 magos roci, és a szuper NOVA kijelző. Nagyon ütős lesz......
Ezzel szemben. Láttad az új Nokiát? Áááá, persze, olyan mint a többi, nem érdekes. -
Abysmal
aktív tag
Mi az a nagy és jelentős különbség, ami miatt ez bejött az asztalinál, de ne jönne be a mobiloknál? Mondhatod, hogy az asztalira lehet témát rakni, de én még egy Win7-es gépet se láttam, amin téma lett volna. Egyszerűen nincs rá igénye az átlagembernek, mert bejön a felülete.
Ezután még ott van (#47) Rolly válasza is, ami szintén helytálló. Attól, hogy megszoktad az androidnál, hogy mindenféle launchereket tölthetsz le, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez általános igény. Van több iOS-es ismerősöm, és bár jailbreakelt mindegyiknek a kütyüje, de egyik sem telepített rá semmilyen témát. Az Androidosok is az alap felületet használják. A WP7 pedig minden ismerősömnek tetszik, akik látták már, sőt, jó páran váltanának rá, ha a Lumia 800 lenne a 710 árában. (a 710 nem egy szépség) valószínűleg ők se témázgatnák, pedig az unlockoltakat úgy hallottam, hogy lehet.
Nem azt mondom, hogy utálnám, ha lenne benne valami témázási lehetőség, tőlem belerakhatják, de nem kell túllihegni, nem ezen múlik a rendszer sorsa.
-
Cathulhu
addikt
Szep szam, bar ugy erzem ebben benne van a kivaros nokiasok tomege is, akik mar hallottak, hogy vege a symbiannak es a meegonak, es hogy majdcsak jon a wp7, es ok akkor is markahuek maradnak. Ok most vegre megvehettek.
-
Abysmal
aktív tag
Teljes mértékig igazad van, ugyanezen ok miatt az asztali Windowsoknak sem sikerült komolyabb részesedésre szert tennie. Hiszen milyen már az, hogy néhány gyártói alkalmazáson kívül minden gép szoftveresen ugyanaz, nem? Nem tudom mégis mit gondolt a Microsoft!
/szarkazmus off -
gabancs
addikt
:-)
"... Ugyanakkor a Nokia számára nem csupán az a kérdés, hogy le tudnak-e tenni egy szög ugyanolyan WP7-es telefont, mint a Samsung, az LG, vagy a HTC, hanem az is, hogy miképp tudják ezt egyedivé tenni. S ezen szerintem ma is megy ezerrel a fejtörés, a Windows Phone ugyanis elég kevés kókányolási lehetőséget kínál, mi azt szoktuk mondani, hogy ha egy WP7-es telefont láttál, láttad az összeset...."
-
örülünk és köszönjük véleményedet:
- Lenovo laptopok Thinkpad T 10 éve ugyanaz kinézetre mégis sikeres
- Iphone 2-3g-3gs és 4-4s és sikeres
- Ipad, Ipad2 és sikeresilletve egyéni kérdésem? A sok Samsung android telefon nem tökugyanaz? egyedül prociban különböznek ... meg kamerában ... egy Galaxy S és Galaxy Ace között nem sok szoftveres különbség van... pl
-
gabancs
addikt
Bocs srácok, nem akarok senki lelkébe gázolni, de egyszerűen nem hiszem, hogy a WP sikeres lehet. Mondom ezt úgy, hogy a Lumia 800-900 baromira tetszik.
Gyakorlatilag nem tudom elképzelni, hogy sikeres lehet egy olyan üzleti modell, ahol minden telefon szinte ugyan az. Szerintem az MS ezzel nagyon kicseszett a saját rendszerével. -
=Mentor=
őstag
Szerintem elég szánalmas dolog minden Nokia vásárlót "idióta zombinak" titulálni, bezzeg ha más márkáról van szó akkor azért veszik mert szuperjó, de itt csakis a név lehet az oka.
(#13) petbau: A Nokia 2 készülékkel érte el azt a számot, az Android meg 32-vel minimum... Arról nem beszélve, hogy ott vannak függetlenül 30-40 ezres konstrukciók is. Ráadásul a Lumiákat 5-6 országban árulták csak első körben.
-
nekem is bejövős a 900-as és a 800-as modell (bár várok még) de valamelyikre tuti vevő leszek...
azért nem olyan rossz ez a szám: "az S2-ből a megjelenése utáni első nyolc hét alatt máris ötmillió darabot értékesítettek." azaz 3-ad annyi nokiát adtak el úgy hogy új modell új oprendszer és nem volt előző modell ami behájpolta volna a termékvonalat ...
-
-
vicze
félisten
Hmm csak a számokat nézzük sokkal rosszbbul szerepel, mint az N8, ami elvileg bukás volt. 3,5-4millió ugyanakkora intervallumban.
N8 eladások
Akkor most a Lumia 800 1,3-mal siker? -
-
Alwares
aktív tag
Ha ez a leszállított mennyiség, az akkor is jó, mert szinte mindenhol elfogytak a készletek. 1.3 millió pedig nagyon sok a WP7-re nézve, persze az androidos top készülékek sokkal de sokkal jobban fogynak, még a drágábbak is (Galaxy S1-2 pl), de egy új rendszernél ez már impozáns. Fontos lesz az idei éve, remélhetőleg beindul a tendencia és évente nem csak egy időszakban fognak készülékek megjelenni. Hajrá, nem véletlen tanulom több mint egy éve a rendszerre való fejlesztést (fél éve intenzíven inkább).
-
mrlujoak
veterán
Hmm, Andy Rubin megaszondja mi is számít bele a statisztikájukba...
szerk: nah, másfél perccel lekéstem
-
vicze
félisten
@crey:
Az hogy nem olvastad, nem jelenti azt, hogy nem mondák... (Most ironikus lenne mondani, hogy Google?)
http://www.xda-developers.com/android/andy-rubin-over-700000-android-devices-activated-each-day/ -
xlife11
senior tag
Nálunk suliban az i4 meg a GSII után a legfelkapottabb telefon, még a lányok közül is sokan használják.(ez ausztria)
-
petbau
csendes tag
Tudom, és írtam is hogy nem tudom hogy abból mennyi a csúcskategóriás készülék (Samsung, HTC, Sony stb)
De nem nagyon akarok belemenni a számokba (mivel nem mindenhol kapható a Lumia), de ha csak az Iphone-hoz hasonlítom ([link]) akkor is nagyon kevés az 1,5 milliós eladás. -
MaciG
addikt
Én azt várom inkább, hogy mikor hozzák, be a qwerty-s változatot.
-
700 000 aktiválást végez. Azt még soha senki nem cáfolta, egyetlen fórumon sem, hogy ezekbe az aktivációkba bele számít-e az, ha hard resetelek, vagy új ROMot heggesztek fel a telefonra.
Az 1,3 millió pedig igencsak tisztességes szám, ilyen ellenszélben (droid és ios együtt nem kevés felhasználót elvisz).
-
gabancs
addikt
Az a véleményem, hogy jelen pillanatban mind a Lumia 710 és a Lumia 800 nagyon túl van árazva. Amíg ezen nem változtatnak, addig nem lesz sikeres a Nokia.
-
daniel909
addikt
nem meglepetés, egy nem mobilmániás embernek tökéletes választás lehet, külsőre és belsőre is, bár szerintem a lumia 900 üt mindent a wp-s mezőnyben, csak még nem árulják.
a kissebbik lumia pedig nagyon megéri jelenleg is szóval a siker borítékolható továbbra is, bár azért egy előlapi kamera csak belefért volna... -
petbau
csendes tag
1,3 millió véleményem szerint elég kevés.
Ha abból indulok ki hogy az Android 700.000 napi aktiválást produkál az-az ~ 21 millió havonta, így a Nokia 6 %-ot ér el, csak az Androidhoz hasonlítva!
Azt sajnos nem tudom hogy a napi 700.000-ből mennyi a csúcskategória, de ha beleszámoljuk az Iphone-t illetve a BlackBerryt akkor a Nokia talán még a 6%-ot sem éri el.
Szerintem idővel növekedni fog az eladás, amennyiben nem akkor a Nokiának ismét lépnie kell. -
gabancs
addikt
A Lumia 800-900 nagyon bejövős az biztos. A 710 viszont nagyon gagyi az én szememben.
-
Coleszi
tag
Senki nem köthet bele, gyönyörű lett. Ez tény és való. De ez a WP7 nekem is idegen. Imádtam a Nokiákat, az N97-ben retteneteset csalódtam annyi pénzért pl. De symbiannal oké, itt hogy lehet megoldani ezt a jailbreakos dolgot, vagy egyáltalán van rá? Mert azt hallottam, hogy elkezdték, de végül megállapodtak a Microsofttal?!
-
feliks
senior tag
válasz
rudymester #6 üzenetére
Nekem is.. Az egyetlen, akmi miatt nem vennék, a z a microSim. Macerás lenne keresni egy másik telót, amibe beletehetem, ha ez lemerül..
-
Apika
addikt
Végre kezdi magát összeszedni a Nokia!
-
rudymester
senior tag
Várom már a döbbent arcot, amikor egy "ősNokiásnak" megmutatom a megszokott felülett helyett a WP 7.5 csempéit.
Nekem bejön a Lumia vonal és sokat nőtt a szememben a Nokia ezekkel a modellekkel. -
Воланд
titán
nem ennyit adtak el, hanem ennyit szallitottak le.
-
-
nemeth989
senior tag
Nálam is listán van a Lumia 800-as, de megvárom még az új sony-kat, mert szimpatikusnak tűnnek azok is, leginkább a "Pepper".
-
Kapanyél
őstag
Várható volt, mivel a "csaknokiát!" felhasználók tábora nem csökkent.
Dolgoztam T-nél, jött a[z ügyfél], hogy ajánljak neki valami jó telefont. És a jó telefon természetesen ott kezdődik, hogy Nokia és ott is fejeződik be. Rásóztam egy 3410-est, remélem szétszopatta.
Szóval ezekből annyi van mint a rohadás, csak a Nokia feliratért fogják venni. Csak arra nem gondolnak, hogy ezek pont leszarják majd a szoftvervásárlást.Korrekt kereskedő lehetsz. Belőle élsz, de mélységesen lenézed...
[ Módosította: #65675776 ]
-
feliks
senior tag
Nemrossz kezdésnek..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- VoIP telefonálás
- Tőzsde és gazdaság
- OLED monitor topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- Redmi Note 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest