Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abysmal

aktív tag

válasz keIdor #74 üzenetére

Azért az nagy csavar lenne, ha a PC piacon tapasztalt helyzet alakulna ki a mobil OS-ek piacán is pár év múlva. :D Szerintem ez a Win8 és WP8 fúzió nem fog megtörténni, már csak a gépigény miatt sem, de bizonyos részei szerintem is kompatibilisek lesznek egymással.

• Abysmal

aktív tag

válasz schawo #64 üzenetére

Lehet igazad lesz, bár nekem ezek nem kellenek, legalábbis amíg 15 perc után fejfájást okoznak a legtöbb embernél. Akiknél nem okoz, azoknál sem hiszem, hogy nem okozna valamilyen károsodást hosszútávon. A 3D jó irány, de a technológia úgy tűnik még nem jó. Amúgy a HTC is jött ki eggyel és az is csöndben eltűnt, bár az tény, hogy nekik nincs akkora marketing gépezetük, mint a Samsungnak. Az eddigiek alapján úgy vélem, hogy amíg az Apple nem teszi be a 3Dt a következő iPhoneba, addig nem fog elterjedni. Ők azok, akik akkor lépnek be egy adott piacra, ha a technológia már megvan, és a korai selejtes/nem túl minőségi verziókkal nem rombolják a cég hírnevét.

• Abysmal

aktív tag

válasz gabancs #53 üzenetére

Azért évek múlva aki a régi WP7ese után vesz egy újat, az nem ezzel a vassal fogja venni. Az Apollo hozza a nagyobb felbontású kijelzőket és a több magos processzorokat, ha minden igaz. Az Android alatt nem azért dübörögnek a több magos processzorok, mert az alkalmazások igénylik, hanem azért, mert a rendszer még ezen is csak nagyjából tud folyamatosan elfutni. Az Androidon a fejlesztők egyszerűen nem tudják kihasználni az erős vasat a töredezettség miatt. Nagyon sok olyan játék van rá, ami iOS port, és csak a >1,4 Ghz-es, több magos, szuper grafikus gyorsítós csúcs Androidokon fut el, meg akár az első iPhone-on a kb 400 (?) MHz-es ARM11-es processzorával. Gondolom érted a problémát. Fontos a hardveres fejlődés, de nem így.

Mindenesetre ebbe inkább ne menjünk bele, ha most veszel egy WP7-es telefont, akkor 2 év múlva nem ugyanezzel a hardverrel fogod venni a következőt.

Az okostelefon őrület előtt senkit sem zavart, hogy az illető régi és az új telefonjának a rendszere ugyanaz, és legfeljebb a kamerában tud többet + 1-2 olyan funkció, ami az előző telefonján nem ment. Az emberek általában nem azért cserélnek telefont, mert a régi elromlik, hanem mert újat akarnak, de lehetőleg annyira ne legyen más, hogy hetekig kelljen tanulniuk. Ebben ott lesz a WP7.

Annak a kijelzőnek a 2D-s változatát WP7-es mobilokba is betehetik, nem Androidos sajátosság. Egy fecske nem csinál nyarat, így jó eséllyel semmi más 3D nem lesz rá, mint amit az LG belepakol gyárilag, a 3D-t leszámítva meg csak egy nagyon drága, erős hardverű Android lesz, valószínűleg akadozó/késő frissítéssel, meg a szokásos, a rendszerre jellemző problémákkal. Ha már nem csak rétegigény lesz a 3D, akkor úgyis bekerül a WP7-be és az iOSbe is, és akkor már 3D-s tartalmat is fognak rá készíteni nagy számban, amit utána portolhatnak Androidra.

Mellesleg az iPhone a bizonyíték, hogy ez a modell még évi egyetlen telefonnal is működik.

Kicsit hosszú lett :DDD

• Abysmal

aktív tag

válasz gabancs #50 üzenetére

Mi az a nagy és jelentős különbség, ami miatt ez bejött az asztalinál, de ne jönne be a mobiloknál? Mondhatod, hogy az asztalira lehet témát rakni, de én még egy Win7-es gépet se láttam, amin téma lett volna. Egyszerűen nincs rá igénye az átlagembernek, mert bejön a felülete.

Ezután még ott van (#47) Rolly válasza is, ami szintén helytálló. Attól, hogy megszoktad az androidnál, hogy mindenféle launchereket tölthetsz le, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez általános igény. Van több iOS-es ismerősöm, és bár jailbreakelt mindegyiknek a kütyüje, de egyik sem telepített rá semmilyen témát. Az Androidosok is az alap felületet használják. A WP7 pedig minden ismerősömnek tetszik, akik látták már, sőt, jó páran váltanának rá, ha a Lumia 800 lenne a 710 árában. (a 710 nem egy szépség) valószínűleg ők se témázgatnák, pedig az unlockoltakat úgy hallottam, hogy lehet.

Nem azt mondom, hogy utálnám, ha lenne benne valami témázási lehetőség, tőlem belerakhatják, de nem kell túllihegni, nem ezen múlik a rendszer sorsa.

• Abysmal

aktív tag

válasz gabancs #46 üzenetére

Teljes mértékig igazad van, ugyanezen ok miatt az asztali Windowsoknak sem sikerült komolyabb részesedésre szert tennie. Hiszen milyen már az, hogy néhány gyártói alkalmazáson kívül minden gép szoftveresen ugyanaz, nem? Nem tudom mégis mit gondolt a Microsoft!
    /szarkazmus off

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés