- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brutális eb
addikt
Slcd a király nekem.
Elsőre fakóbbnak tünik mint a samoled de mindenapi használatra sokkal jobb nekem.
Két napig használtam samoledet és fájt tőle az agyam.Persze mindenkinek más az igénye.
Kinek a pap kinek a pap fia -
rerros
tag
valaki felvilágosítana h mit jelent a Pentile Matrix? és ami nem pentile matrix az milyen? mi a hátránya, előyne?
-
kocsonya
tag
"Google acknowledged these problems for Android 2.1 phones including the Nexus One, Motorola Droid and Galaxy S. The next major release of the Android OS will fix these issues and provide full 24-bit color and improved scaling."
Ez a te általad linkelt cikkből a Galaxy S résznél a "Google confirmed" hivatkozást követve olvasható, ahol az általad elfogulatlannak nevezett oldal a LEGJOBB ÚJ MOBILKIJELZŐ TECHNOLÓGIA díjjal jutalmazta a Samsung törekvéseit.
Tehát szerintem a korrektséghez hozzá tartozik ezt is megemlíteni és figyelembe venni, illetve azt, hogy a Android 2.1-es verziója nem igazán van felkészítve az samoled kijelző meghajtására. Tehár a tesztet illendő lenne megismételni egy 2.2-es Andoroidot futtató Galaxy S-sel.
A színmélység teszt egyből egál lenne, fényerőt szerintem nem lehet egzaktan összehasonlítani a technológiai különbözőség miatt, egyébként nem kizárt, hogy az is mérhetően változik majd az új rendszer alkalmazása által. Colour temp is közelebb kerülhet az 6500K-hez és még a fogyasztás is javulhat a helyes meghajtás miatt.
Egy szó mint száz, nem feltétlenül a hardware a gyenge! (Persze attól még pentile matrix, de a bűvésznek is figyeled a kezét mégis megcsinálja a trükköt, anélkül hogy rájönnél. Remélem érted, hogy itt mire gondolok.)
Én is a héten lettem egy SGS tulajdonosa és engem nem zavar, hogy vannak színek a kijelzőn. A betűket, ha arra figyelek, akkor tényleg látom, hogy "szőrös", de a p*na is az mégis szeretem. -
Bluegene
addikt
nagyon behalt ez a topic
-
joey04
titán
-
Bluegene
addikt
AMOLED/S-LCD dologra visszatérve: szerintem annyira fölöslegesen vitáztok ezen, hogy az már fájdalmas.
Kb. olyan jellegű a vita, mintha azt mondanánk, hogy a BMW 7-es 3 lityós dízele, vagy az Audi 3 lityós dízele nyomatékosabb amikor elindul a tehénszaros főúton.+1
szőrszálhasogatás ez, olyan mint egy Firefox és Opera/Chrome vita, mindakettő jó és kész, kinek mi a szimpibb
-
plus44
veterán
Kb. itt annyi a lényeg, hogy (relatíve) keveset fogyasszon.
-
Köszönöm, örülök hogy összefoglaltad gondolataimat
joey20: na, mégegy MU fan?
zsírfóka!
AMOLED/S-LCD dologra visszatérve: szerintem annyira fölöslegesen vitáztok ezen, hogy az már fájdalmas.
Kb. olyan jellegű a vita, mintha azt mondanánk, hogy a BMW 7-es 3 lityós dízele, vagy az Audi 3 lityós dízele nyomatékosabb amikor elindul a tehénszaros főúton.Amúgy AMOLED napfényben-re az a tapasztalatom, hogy forgatni kell ahhoz, hogy eltaláljak egy olyan pontot, ahonnan olvashatatlan.
Amúgy a napi használat során még nem adódott olyan probléma, hogy ne lássam. -
Bavid
senior tag
Ahogy ismerem a magyar támogatást külföldről, biztos a sz@rabbat kapjuk.
-
skajwa
senior tag
Ha az oroszok super lcd-t kapnak, vajon mennyire nagy a valószínűsége, hogy mi magyarok super amoledet?
Nem kérdés, ide is super lcd-s változatban érkezik.
-
leslieke
Jómunkásember
Ezt a sok válogatós f@szt. Bezzeg, amikor nem voltak csak sz@r monokróm kijelzők, senki nem hisztizett az élesség, színhűség, mátrixok és pixelek miatt. Örült, hogy volt telefonja és 100 Ft/percért beszélhetett.
-
Xaels
félisten
válasz
Lotusomega #61 üzenetére
Mint làthattad, nem mondtam neveket. Nem vèletlen, mert messze àlljon tőlem a szemèlyeskedès. Te eseted csak azèrt emeltem ki mert nagyon szembetűnő volt, legalàbb is azoknak biztos akik sokat fórumoznak erre. Kàr, hogy egyből magadra vetted.
-
Misály
addikt
Detto, meglattam t-nel es amultam hogy milyen eles kepe van, aztan kollega vett egyet, es egy ido utan raebred az ember hogy tul elenkek a szinei. ( legalabbis en ezt a kovetkeztetest vontam le ), mivel eddig csak zart terben volt a kezemben napfenyrol nem tudok nyilatkozni, sot igazabol fingom nincs mi a technikai kulonbseg samoled es amoled kozott. Most amoledem van, teljesen jol teljesit napfenyben.
-
keIdor
titán
Igen, mert szokás szerint a nagy kapitalista Egyesült Államok lett legjobban behülyítve a Super Amoled-el (mint mindennel), egyértelmű, hogy ott nagyon fogy a Focus...
De egyébként a WP7-es HTC-k szerintem mind egytől egyig szarok lettek, de itt most nem a kijelzőre gondolok, hanem másra. (kamera, anyaghasználat, MicroSD NAND helyett stb.)#69:: Naja, tudnak rendes Amoled-et is gyártani, szóval az i8910HD és a Nokia-ban rendes darab van. Hehe, tudom kiről van szó. NagyVörösDicsőségért, mi?
-
törölt tag
azért az elég durva, hogy márka fanatikusok miatt hangsúlyozgatni kell, hogy a saját hozzászólásodban, csak a saját véleményed írtad le.. nem is értem..
Keldor papa: még a T-pont sem segít, mert szinte mindegyikben ki van rakva az a remek kijelző-összehasonlító valami, amin "láthatod, hogy mennyire lemaradt technológia a sima LCD"
nekem a SAMLOED túlszaturáltnak tűnik, bár tény, hogy kijelzőállítgatással nem bíbelődtem, amikor próbálgattam a telefonokat.
AS: de az, hogy jobban fogy nem jelenti azt, hogy jobb is.
Apple ellenes hozzászólásokban ez slágerszöveg. -
AS
félisten
Akkor írok még valamit, Wp7 készülékekből Samsung-nak fogyott legtöbb, nem HTC.nek.
Biztos hogy Super Amoled kijelző miatt.
Wp7 fronton ki is lett emelve hogy Samsungnak Super AMoled van. ÉS legnagyobb Amcsi oldalon a Super Amoledes WP7 Samsung nyert. -
joey04
titán
egyébként a napfényben az i4 egy kicsit gyengébb, mint a 3G. Ebben volt visszalépés, sajnos.
68: igen, meg a nokia n8 sem az, ezért jár egy
a Nokiának. A t-pont helyett ha nincs hosszabb időre nyomogatós lehetőség, érdemesebb a speedshopba menni, nyugodtabban, több ideig lehet próbálgatni. Meg van a fórumon is egy t-s dolgozó (sgs tulaj), aki majdnem elzavarta az i4től a nézelődőt, mert ő akarta megnézni. és felháborodott, hogy 10 percet képes volt eltölteni a telefonnal.
-
keIdor
titán
Nem, csak sajnos nem mindenkinek van lehetősége hosszabb órákra nyomkodni több modellt. Én már össze tudtam hasonlítani a Galaxy S kijelzőjét 11 készülékkel, meg nekem itt a HD2 is ugye, de nem mindenkinek van erre lehetősége. Nekik marad a T-Pont.
Egyébként mintha nem lenne minden Amoled Pentile-os. Az i8910HD mintha rendes 640x360 lenne.
-
Jadro
veterán
Több helyen is olvastam hogy csökken a videofelbontás. Csodálkoztam is rajta. Meglátjuk akkor a végeredményt.
Az amoled szerintem sem elég jó napfényben. Omnia2-n teszteltem. Bár látható, nem elég jó. A szuper amoled viszont nekem eddig a csúcs, nagyon jól használható. (Hozzáteszem, I4-et nem nyomogattam még napfényben.) Az amoledet és a samoledet ne vegyük egy kalap alá.
Pl az E71 lcd-je is nagyon jól látható volt, bár a színek elég fakón jelentek meg. A Pulse kijelzője viszont félelmetesen szar volt napfényben. Árnyékolva is alig láttam hogy ki keres.
-
joey04
titán
A t-pontos nyomkodás nem biztos, hogy elég egyébként. Ilyen pár perces nyomkodás után én is elismerően bólogattam a samoled láttán. Amikor pár órára hozzám került, és tényleg ki tudtam próbálni, netezgettem rajta, na akkor döbbentem meg, hogy ez nem az igazi... Persze nem rossz ez, de nagyon nem hibátlan...
-
keIdor
titán
Erről van szó. Ha használhatatlan lenne a kijelző, akkor nem lenne nálam már 5 hónapja a Galaxy S. (viszont ha megjelenne egy IPS, PVA, MVA, S-LCD változat gyorsan lecserélném) Viszont ettől még a hibáit látni kell és azokat le kell írni, szembemenni a hatalmas hype-al és marketinggel, ami mögötte van.
Amikor valaki telefonvásárlás előtt áll és megemlíti, hogy neki az Amoled előny, mert annyit hallott róla én ezért szólok mindig, hogy inkább menjen el egy T-Pont-ba, nézze meg, hasonlítsa össze egy LCD-vel és ha azt mondja, hogy ezzel ki tud békülni, akkor nyugodtan, de nehogy utána jöjjön rá, hogy zavaró a szőrös karakter. Ezért kell előtte összevetni mással.Szegény Everman is kapott már hideget, meleget Galaxy S fanoktól régebben, pedig tisztán látszik, hogy melyik oldalon van több fanatikus, aki véres, izzó szemekkel vadászik minden negatív kritikára.
Örülök, hogy vannak még olyanok akiknek nem az az Isten, amit megvettek.
-
joey04
titán
Mondjuk abban egyébként nem szabadna vitának lennie, amiről a hír szól. Ugyan én azt írtam, hogy nagyon helyes, de ahogy arra egy másik fórumozó is reagált, ez valóban az én saját véleményem, igaz nem is mondtam mást. Viszont! A (s)amoled kijelző az itt is olvasható fanatikus megnyilvánulok miatt többre van értékelve a piacon. Ez tény. Így az, hogy máshova drágábban érkezik a készülék, és még a kijelző is a piac által kevesebbre taksált verzió, mindenképpen szemét húzás. Más kérdés, hogy egy szerencsére egyre nagyobb rétegnek ez kimondottan előny. Emlékszem, az elején csak én voltam az amoled ellen, de meg lehet nézni ezt a topikot. Egyre többen látnak át a marketingszövegen.
-
törölt tag
válasz
Lotusomega #57 üzenetére
no, azért!
amúgy igen, egyezzünk ki a régi jó öreg b&w lcd kijelzőkben
-
Lotusomega
senior tag
NEM vagyok SGS fanatikus, számtalanszor leírtam már hogy egyáltalán nem jön be az sgs okádék kinézet, no vaku, fos készülékház, halvány kijelző(wavehez képest) és android.
Szóval nem vagyok sgs fan, de wave fan se, tetszik a wave kijelzője, az sgs-é NEM tetszik annyira. Ez a valódi helyzet, szóval tessék leszállni erről a témáról.
szerk: az ájfón fanság vádolsért pedig mrá elnézést kértem, de megteszem újra ha kell, maradjunk ak ijelzőknél valóban
Písz!
-
Xaels
félisten
Na ez az a hír ami a végeláthatatlan kijelző vitát képes kirobbantani. Személy véleményem szerint teljesen mindegy, hogy Samoled vagy SLCD kijelzőt raknak ebbe a ronda házba, attól még a telefon összességében nem fog tetszeni.
Jelenleg Amoled-es Desire tulaj vagyok, de nem sírnék ha sikerülne DHD-re váltani a kijelző miatt. Nekem mindkettő megfelel és ha azt vesszük, hogy a DHD kisebb teljesítményű akkuval de sokkal nagyobb kijelzővel is hozza a sima D üzemidejét akkor meg pláne nem fog zavarni. Amúgy meg már néha hányingerem van attól amit az SGS fanatikus, Samoled az "Isten" berögződésüek képesek művelni 1-2 topikban. Pl. itt is megjelent a példa, hogy olyannak szólt be valaki almafikázós hangnemben akinek köze nincs az almához. Gyerekek nőjetek már fel! Ha valami hiba van egy technológia mögött azt el kell fogadni, attól még a saját felhasználási szokásaidnak megfelelhet, de ha meg nem akkor ebben az árkategóriában úgy is van választási lehetőség. Emiatt fröcsögni meg szánalmas, persze az észérveket is normális hangnemben kell tálalni. Nem hiszem el, hogy ennek a topiknak is ilyen sorsa lesz 1-2 személy miatt.
-
Lotusomega
senior tag
válasz
#16820480 #50 üzenetére
Nem mondtam h fan vagy csak ájfón hírdetésnek tűnt az ips miatt, de bocsánat érte
Tényleg te a meizuval voltál régen is oda, már valami rémlik
Szerintem amúgy meg hozzuk vissza a jó kis 2 soros megvilágított lcd kijelzőket, azokkal nem voltak iylen gondok, és mindig lehetett őket normálisan látni
-
keIdor
titán
Te miről beszélsz? Mit nem látok?
#47: Itt látszik mennyire ért hozzá... de én már korábban is vitáztam vele, meggyőzni lehetetlen, egyszerűen nem lehet, tehát megpróbálni se érdemes.
#50: Aki azt írja, hogy ez nem a legjobb technológia egyből iPhone fan. Én is voltam már, az a nevetséges, hogy egyik se tudja megnézni az adatlapom, csak mondja a baromságait. Ez van, ha 300.000-en regisztráltak már ide.
-
Everman
addikt
válasz
Lotusomega #40 üzenetére
"De ahogy látom itt is arróll van szó hogy az ájfónnak al egjobb a kijelzője, nyílván hiszen a faxán egy erőművet igénylő beégős foltosodós jókis ájfón ípées panel elhozza a "jövő egy csodás darabját""
Nem tudom miről beszélsz, hisz a foltosodás éppen az SGS SAMOLED kijelzőjére igaz.
Lásd a fejléc beégett szellemképét landscape módbanKorrekt és elfogulatlan teszt meg inkább ez: [link]
Abszolút győztes nincs, de a legtöbb tekintetben a SAMOLED biza elvérzik.
-
joey04
titán
-
Bluegene
addikt
-
Jadro
veterán
Jól van, megy a samoled, slcd hitvita.
Nekem mondjuk mindent megér hogy kültéren, akármilyen fényviszon is van ,remekül tudom használni. Egy kis szőrösödés belefér. Szeretem a mediterrán típust.
Mondjuk ez a telefon már ott elhasalt nálam, hogy nem tud 720p videot. Ezt a visszalépést nem kellett volna.
-
törölt tag
válasz
Lotusomega #26 üzenetére
én mint iphone fan
hát ez hatalmas
amúgy rossz az, aki rosszra gondol. direkt gyártástechnológiát írtam, nem márkát. lehetne emlegetni a PVA és MVA panaleket is, de azokat nem teszik telefonokba (amennyire tudom), de az SLCD is elméletileg ezekkel közel egy szinten emlegethető cucc, csak nem az folyik a csapból is, hogy milyen hűdefasza...
Gengi: igen, például egy truecolor képet
-
Gengi
senior tag
Az én lelkem tökéletesen jó. Baromira kiegyensúlyozott ember vagyok. Bírom a kritikát.
Csak engem nem érdekel. Én nem próbállak meggyőzni arról ,hogy neked legyen jó ,de te mindenáron meg akarsz engem
. Én annyit mondtam ,hogy nekem bejön és szeretem. Te meg azt ,hogy "nem szeretheted.." Nem fikáztam egyiket másik kijelző típust se. Noha tehetném
.
-
gombsadi
aktív tag
Az S-IPS panelnek magasabb a kontrasztértéke. Bocsi
Ezen jót röhögtem
Ez már kinek nagyobb... A sávosodás kamu, tegnap hívták fel a figyelmem egy képemre, ami tömörített, ezért volt sávos a telefonon, egy HTC Legend. Semmilyen más, jó minőségű kép nem sávosodik, a pentile, az amit negatívumként hozhatsz fel, ja meg azt, hogy I4 ips
-
Bluegene
addikt
válasz
Lotusomega #43 üzenetére
ráadásul pont tegnap este láttam sötétben egy IPS panelos iphone 3GS mellett az én SGS-em, hááát kmm-kmm nem mondanám hogy az IPS jobb
de mindegy addig úgyse lehet meggyőzni az okostónikat(Keldor, Everman) amíg a saját szemükkel nem látják
-
keIdor
titán
válasz
Lotusomega #40 üzenetére
Én speciel nem az iPhone4-el hasonlítottam össze, hanem egy rendes 800x480-as telefonnal. Galaxy S a HD2, Desire HD ellen is kikap, pedig azoknak +0,3 (7cm) collal nagyobb a képe és mégsem szőrösek a betűk.
Wave-ben nem fogod észrevenni a Pentile-t, ahhoz kicsi a 3,3 méret. A szőrös betűt mondjuk ott is látni... Akkor fogod észrevenni a szőrös betűket, ha összeveted egy LCD-vel, aminek rendes 800x480 a felbontása. Nehogy azt mond, hogy ha nem veszed észre akkor mindegy, mert elég egyszer kölcsönkérned néhány percre valakitől egy LCD-s telefont és onnantól zavarni fog az Amoled-en a nehéz olvashatóság.Próbálj meg Wave-n úgy olvasni, hogy nem zoomolsz rá semmire, kíváncsi vagyok menni fog-e. Ha nem, akkor vetted észre a szőrös karaktereket.
-
ThorsHUN
őstag
válasz
Lotusomega #26 üzenetére
Az ott egy eros mellé... Sheratan minden csak nem iPhone majom fan...
Viszont az M9 is hasonlo kijelzot fog hasznalni. -
Lotusomega
senior tag
Én nem tudom lehet hogy színvak vagyok, de még egyszer sem vettem észre az itt többek által említett sávosodást, sőt a betűk is jól olvashatóak nekem, lehet valami baj van velem
A gsmarena tesztjében pedig VOLT slcd és mégis a samoledeket hozták ki legjobban hoppá biztosan ők is színvakok vagy hülyék, és a marketing áldozataiDe ahogy látom itt is arróll van szó hogy az ájfónnak al egjobb a kijelzője, nyílván hiszen a faxán egy erőművet igénylő beégős foltosodós jókis ájfón ípées panel elhozza a "jövő egy csodás darabját"
No comment..
-
Bluegene
addikt
válasz
Lotusomega #23 üzenetére
+1
-
Everman
addikt
válasz
Lotusomega #26 üzenetére
"Egyébként pedig nem, nem sávosodik, és nem rikító hanem magas kontrasztú. "
Az S-IPS panelnek magasabb a kontrasztértéke. Bocsi
"Az meg erősen zárójels dolog, hogy kíváncsi lennék nagyon hogy mit írnának a nagy ájfón fanok ha iPhone 4ben Samoled lenne "
Ha az iPhone 4-ben SAMOLED lenne, akkor az azt jelentené, hogy a Samsung képes lenne natív 640x960-as panel gyártására, mivel az iPhone 4-en nem igazán működne a pentile matrixos szemfényvesztés. Sajna még a natív 480x800 sem megy nekik, így ez a kérdés igencsak elméleti.
-
keIdor
titán
válasz
Lotusomega #26 üzenetére
Wave-n annyira nem zavaró a Pentile, de vesd össze a Galaxy S-el.
Nem csoda, hogy Samsung nem meri ezt a típust tenni a Tab-ba, ott lenne ám pixel háború.
Az simán elképzelhető, hogy iPhone 5 megkapja a Super Amoled 2-t amiben már javítva lesz minden.#32: Látom tényleg nem megyek semmire a Super Amoled tulajokkal.
Jót, vagy semmit, mi? Nehogy beletapossak a lelkedbe... ne félj, többet nem taposok.
-
Gengi
senior tag
Ohh Mr. tudatos vásárló
. Legalább egy vagy azok közül ,akik már megvilágosodtak a mobil kijelzők terültén. Neked már bejött az élet XD...
Everman # Jajj mer ez nem volt marketing duma? Mondom örülj neki ,ha úgy van örömködj rá a kijelzőre és boldogan fogsz aludni. De engem nem érdekel
. Mikor megvettem az SGS-t bementem egy boltba megfogtam megtapogattam. Azt mondtam ez tetszik.
Elképzellek titeket ,hogyha már egy ilyen ügyböl keresztesháborút vívtok. Mit tesztek egy ház vagy egy autó vételénél :s.. Ami ezerszer komplexebb :S..
Az emberek a reitna és a samoled előtt is használtak nagy kijelzőjű készülékeket és mégse sírtak.... Meg voltak elégedve.. Ha nem tetszik a telefonom már megfogom elhajítom a francba bemegyek a boltba veszek egy másikat. Te is meg fogod tenni úgy is. Csak azért mert Steave majd csinál neked egy agymosást az I5-tel. Ami persze nem marketing...
-
Everman
addikt
"Mit vettem?"
Egy, a marketing által feltuningolt kijelzőt, aminek a fizikai felbontása alig több, mint az iPhone 3GS-é és ennek még örülsz is. Te tudod, de aki többet olvasgat a készüléken és már volt a kezében IPS panelű natív felbontású eszköz, az a pentile matrixos SAMOLED-től nem fog elájulni, mert rögtön látja a raszteres képmegjelenítést, a szőrös karaktereket, a sávos színátmeneteket és természetellenes színkezelést.
"A szaksajtó leszarozza?"
Igen. Az összes olyan tesztben, ahol SLCD-vel hasonlítják össze, gyengébbnek minősítik.
"Ahhoz a sávosodáshoz már olyan ábrát is kell látni ,amin meglátszik. "
Ne nagyon nézzél fotókat, mert a legtöbb képen az ég sem 1 színű, hanem színátmenetes
(volt olyan naplementés képem, ami ZX Spectrumos időket idézett, olyan sávos volt). -
Saccco
nagyúr
Hehe most lehet szidni a Blade-t, hogy csak az UKban oled...(illetve már ott se)
Nem csak a kínaiak ganék.
-
keIdor
titán
válasz
Lotusomega #23 üzenetére
Igen, azt ha megjelenik a sávozódás Samoled-en, vagy ha hamarabb lemerül a telefonod, mint egy LCD-s, akkor onnantól lefele görbül majd a szád.
Ezt az Amoled-et bétának, vagy prototípusnak kéne nevezni Super helyett.
Mindegy, akinek Amoledes telefonja van azzal úgysem megyek semmire, szóval be is fejeztem... és még mielőtt köcsög ájfonos lennék, inkább leírom, hogy nekem is van egy Galaxy S-em, de mégse áradozok róla... és mert nekem van mégse állítom be legjobbnak, sőt, inkább szembemegyek a marketinggel és leírom, hogy messze van a tökéletestől.Samsung inkább nyomjon ide a Balkánra egy LCD-s Galaxy S-t olcsóért és váltok is.
-
AS
félisten
Továbbra is azt mondom Super Amoleden a legjobb filmet nézni vagy képeket.
Galaxy S sikere is részben Super Amoledben rejtőzik. -
Lotusomega
senior tag
válasz
#16820480 #24 üzenetére
Köszönjük az ájfón fizetett hírdetését.
Egyébként pedig nem, nem sávosodik, és nem rikító hanem magas kontrasztú. És nem pixeles(wave 3,3" kijelzőjéről beszélünk még mindig, az SGS kijelzőjét csak párszor láttam néhány percre, az talán kicsitt sötétebb volt mint az enyém)
Az meg erősen zárójels dolog, hogy kíváncsi lennék nagyon hogy mit írnának a nagy ájfón fanok ha iPhone 4ben Samoled lenne
-
Gengi
senior tag
Ha minden kis szarnak utána néznék ,ami egy normális embert nem zavar, már réges-régen a diliházba kötnék ki. Mit vettem? Egy baromi szép színekkel ellátott mobil kijelzőjű mobiltelefont ,amin én speciel kényelmesen tudok mindent megtenni mérete miatt. Zavar a Pentile mátrix
.. Kb én ezt az opciót leszarom. Amit látok rajta az tetszik ,amikor használom élvezem.
A szaksajtó leszarozza? Nem egyáltalán nem szarozza le.. egy -két lelkes user a fórumokon megteszi. Mit írt róla a sajtó egy esetleges nagy mobil kijelző tesztben ,akik ne adj úr isten többet láttak már mint én: Ezt.
Sheretan# Ahhoz a sávosodáshoz már olyan ábrát is kell látni ,amin meglátszik. Lásd Fehérből-Feketébe átmenet. Illetve direkt ezt kell figyelned.
-
törölt tag
válasz
Lotusomega #23 üzenetére
helyesbítsünk azért picit: ránézel egy TN panelre, és az hányás. ránézel egy (S)AMOLED-re, és sávosodik, rikító. ránézel egy IPS-re/ASV-re, és színhű, természetes.
-
Lotusomega
senior tag
Én pontosan tudom hogy mi az a Samoled, és hogy mi az a pentile matrix, de mégsem érdekel a technikai háttere, és hogy néhány subpixellel kevesebb van benne, mikor ha ránézek egy lcdre akkor egy hányás, és utána ránézek a samoledre akkor meg elmosolyodom és lejjebb ereszkedik az ember álla.
Itt az élmény a lényeg nem az hogy számokban kinek nagyobb az e-pénisze...
És élményre eddig ez a legjobb kijelző amit valaha láttam...ennyi -
^Clown
addikt
Balkánra jóaz, dupla áron...
-
Straw
senior tag
Nekem a desire amoledje még simán jó, viszont a samoled már túl harsány, és 10 perc után kiesik a szemem tőle. De izlések és pofonok.
-
keIdor
titán
Jobban járunk az LCD-vel, a SAMOLED az eddig "szar". Használható, de nem a legjobb.
Everman: Szerintem az majd csak a Galaxy S 2-ben jön majd.
rankesz: Mutass rá kérlek mivel jobb a SAMOLED. Mert szerintem a feketén kívül a jelenlegi Pentile-osnak csak hátránya van. Hasonlítottad már össze valódi 800x480-as kijelzővel a Galaxy S kamu felbontását?
-
Everman
addikt
Ha ugyanarról a szemfényvesztő megoldásról van szó, mint ami az SGS-ben is van, akkor ez pozitív hír. De én még reménykedem, hogy már valami továbbfejlesztett SAMOLED kerül bele, ami már nem pentile matrix-os gagyi (a Nexus S oldalán 1,5x-es fényerőt írnak a TFT-hez képest és ez a SGS kijelzőjére nem igaz, úgyhogy még reménykedek, hogy valami javított cuccos).
-
catroot
veterán
Arról nem tudsz valami információt, hogy a mostani forgalomban lévő Desire-t már csak és kizárólag LCD-panellel árulják? Úgy értem, hogy az AMOLED már nem is lehet raktáron, vagy ha szerencséje van az embernek, talán úgy kapja... Esetleg használtan... Mert akárhol nézem, még AMOLED van kiírva gsmboltok adatlapjánál, bár elképzelhető, hogy cseszték átírni LCD-re.
-
L4mie
veterán
Alja piac vagyunk mi még az utolsó gyárnak is.
Ha az oroszok LCD-t kapnak akkor majd pont mi fogunk Ledet kapni...
na persze. -
AS
félisten
2011 q2 ben már csak Super Amoled lesz addig meg lesz S-LCD
Amcsik a legjobban vevők a Super Amoledre ők mindig azt kapnak.
-
Luser2000
addikt
ez most egy kacsa hír?
nehezen tudom elképzelni azt a gyártási folyamatot (stb), ahol ugyan abban a programban két különböző alkatrész volna ugyan arra a feladatra. -
Rickazoid
addikt
Maradt volna a Google a HTC-nél. A Samsung már megint nem akar elég mennyiségű ugyan olyan panelt gyártani/gyártatni. Nem értem miért jó ez neki.
-
leslieke
Jómunkásember
Jövőre épülnek fel/készülnek el az új samoled gyárak, akkor tudja növelni a gyártást a Samsung. Addig meg marad az slcd.
-
joey04
titán
Nagyon helyes. Számomra több hátránya van a samolednek, mint előnye.
-
Lotusomega
senior tag
És még ebből akartak TV szabványt csinálni, mikor még mobilba sem tudnak eleget gyártani
-
stewe780
őstag
Balkanra jo lesz az lcd is. Koszonjuk google. Vagy inkabb koszonjuk samu?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest