- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Magisk
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Xiaomi Scooter 5 Pro - emelkedőkre, városba, megfelelve a szabályoknak
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cane
őstag
válasz
Dragon3000 #127 üzenetére
Az egyik biztos. Másiknál nem írta, adatlapban sem látszott.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Dragon3000 #125 üzenetére
Azt a moncsit ki lehet húzni egyelőre az NV-vel használható synces monitorok közül, tehát valakinek sokat mond, bár a monitor típusa miért nem került leírásra azt viszont nem tudom
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Dragon3000 #123 üzenetére
Még szerencse, hogy pont azokról kell a felhasználói infó, amelyek nem szerepelnek az NV támogatási listáján
-
Cane
őstag
Eddig ketten jeleztek vissza, hogy működik az új funkció, csak szellemképes és akad. Khmm...
-
mike710
aktív tag
Olvasva az emberek hozzászólásait és “érveit” én már csak szimplán boldog vagyok, hogy ennyi hülye embert letud húzni az nvidia
Védjétek csak őket foggal körömmel aztán további jó munkát/gyűjtögetést a további feláras ötletekre.
-
válasz
janos666 #115 üzenetére
hát nekünk sehogy nem lehet jobb ha valami drágább mint volt ez egyértelmű, hisz vásárlók vagyunk.
De annak idején egy középkategóriás kártyán erős kompromisszumokat kellett kötnöd grafika és sebesség terén, a konzolok ugyan úgy drágák voltak, lásd Snes és társai, ráadásul nem is tudtál játszani egy Unreallal rajt.míg manapság egy 1060 vagy egy 5 éves GTx 970/ 290 kártyával is eljátszhatsz szinte max grafikán FHD-n .
El kell döntenie mindenkinek hogy kíván e beszállni abba a malomkerékbe amit a gyártók manapság már nem a grafikai fejlődéssel próbálnak elérni, hanem a felbontás @ képfrissítés párossal próbálnak kicsikarni.Szerintem egy 1060 kártyáért nem sok manapság 50 K, tekintve hogy szinte mindenre elég FHD@60hz-n, csak úgy mint egy Rx 480. -
janos666
nagyúr
Az, hogy valami nekem látszólag elkezdett némileg drágulni, az még nem jelenti azt, hogy szerintem már vissza is jutott, vagy hogy akár valaha vissza fog jutni oda, ahol valamikor régen járt a köztes csökkenés előtt (mert ja, nyilván olyan is volt), pusztán azt hogy most épp emelkedni látszik (szerintem).
De mikor valami a semmiből néptermékké válik, érthetőbb az árcsökkenés, mint ha elkezd kiszorulni onnan az ár magasabbra kúszása miatt (újra "elit" termék szaga kezd lenni, legalább is ha vadul extrapolálunk a jövőbe a közelmúlt pontjaiból).
Persze tudom, hogy az utóbbi években onnan is jön ez az emelkedés, hogy meg kellet próbálni visszahúzni a legutóbbi (2008 utáni) árcsökkenéseket (vagy legalább is pénzrontást nem lekövető stagnálást) követő eredetileg tervezett görbére, ami mostanra már valószínűleg teljesen ellapult volna így is, úgy is (most már nem csökkenne tovább semmi, ha lett volna közben "válság", ha nem), és jött hozzá idő közben jelentős pénzromlás (így magasabbra landolhat az árcímke, mint régen).
De ezeket összevonva sem biztos, hogy jó ez az irány. Nekünk vásárlóknak biztos nem, de kicsit hosszabb távon talán a gyártóknak se (most pár évig emelik az árakat, aztán ha túl jól sikerül, megint vissza fog esni a kereslet és akár csökkenteni kell az árat).
-
Ciccuka
veterán
-
janos666
nagyúr
Az utóbbi években azért jóval a pénzrontás feletti arányban nőtt a hasonló cuccok ára. Már van akiben 2-3 éve is hyper-normalizálódott az, hogy ha kijön egy új generációs VGA, ami gyorsabb mint az előző gen, akkor az drágább is, mert hogy gyorsabb, és így nő az ár évről évre teljesítménykategórián belül, gyorsabban mint a pénzrontás + valós teljesítménynövekedés, miközben alig van értelmes új feature (szerintem a raytrace preview se az, ingyen jó móka tesztelgetni, de nem ingyen adják, növeli a GPU méretét a Tensor).
-
janos666
nagyúr
Passzív adapter esetén szerintem natív HDMI 1.4 módba vált a DP 1.x port (az olyankor logikai szinten effektíve egy HDMI port, aminél mellékes, hogy fizikailag a DP elektromos vezetékezését használja fel), már amelyik tud ilyen módot (egyébként nem működik a passzív adapter, ha nem).
Aktív adapter esetén pedig a VGA kártya tulajdonképp magát az adaptert látja (néha a kábel csatlakozófejébe rejtett, de akár egy külön, csatolófejtől méretesebb kis doboz, ami vagy a DP-ből kap magának tápáramot, vagy akár külön kis külső táp is kell neki), mint kijelző, és az adapter látja csak a HDMI eszközt. Ilyenkor az adaptertől függ, hogy mit és hogy másol át a HDMI oldali EDID-ből, mit láttat "magából" és mit a kijelzőből, de ilyenkor szerintem magának az adapternek is ismernie kéne a VESA Adaptiv Sync-et (már ez se triviális), sőt még azt is tudnia kéne, hogy ezt pontosan miként kell "lefordítani HDMI nyelvre" (ami pedig még annyira se egyszerű, hisz nem a HDMI <=2.0 szabvány része, 2.1-es adapter pedig szerintem még nincs - és ezt most szerintem csak az AMD tudja, hogy van-e és milyen különbség a DP 1.2a és HDMI 2.0 FreeSync megoldások közt, "lefordítható-e" egy-egy, vagy "titkos a szótár").
-
Ciccuka
veterán
N Sync= No Sync.
G-Sync Vs V-Sync Vs No-Sync -
Cane
őstag
Pedig a 90-es években volt már ’N Sync. 😀
-
Televan74
nagyúr
Most már tudom sok freesync -es monitoron miért nincs DP port, csak HDMI és DVI! De nemsokára kiforrja magát a DP -os adaptíve sync és el is feleltjük a Gsyncet.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
electrodoki #98 üzenetére
Jelen hírben, pont nem szemét az nv, mert fizikailag nincs olyan csatlakozó a 900as szérián, ami kellene az adaptive sync szabványhoz, a hdmi-s megoldás amd-s fos és nem szabvány, ezt mind úgy írom, hogy full amd gépem van, csak ezt sokan nem akarják megérteni.
-
electrodoki
aktív tag
Megint megy a vita! Miközben végig olvastam a kommenteket, néha felnevettem. Az a helyzet, hogy nem az AMD szimpatizánsok csinálják a felesleges balhét, hanem az elvakult nv fanok. Gondoljuk már át. Egyik sem jobb, a másiknál. De olyan hülyeségeket írtok az AMD-ről, hogy az valami elképesztő. Jelenleg intel-NV kombóm van, mert jelenleg ez jobb. ÚGY ÍROM EZT! De ez már vicc. Az nv az isten stb... Ennyire nem lehet valaki hülye? Undorító amit ők is csinálnak évek óta. Kapjatok már a fejetekhez!
-
janos666
nagyúr
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
Csak arra céloztam, hogy saját tapasztalatom szerint az AMD általában rövidebb ideig hoz új driver-eket régi hardware-re, mint az nV, jelen esetben pedig kvázi új driver feature a VESA Async az nV-nél.
Amúgy is kívántam már addigra a cserét a játékos PC esetén.
A notim még mindig Bulldozer+TeraScale (amihez évek óta nincs új driver). Lassú, mint a dög (főleg a CPU része, de igazából még a GPU, sőt az utóbbi UVD egysége is gyengus így az évtized második felében, max 5 éven át volt elfogadható, amit tudott a cucc, max 3 évig "élvezhető"), de ritkán használom, sohasem szánom rá a pénzt, hogy kicseréljem, és nyilván működik (úgy, ahogy, de új korában is lassúcska volt, nem várhattam sokat). -
A multiGPU támogatást kevered az SLI vel.
És még az is probléma, hogy tudod használni Win 8.1 gyelhivatalosan ezt nyilatkozták anno.
The device will function on windows 8.1, it just isn't officially supported. (it has nt6.3 strings for installation in the inf)
Ismét egy hardveres limitációval találtad szembe magad , csak most az oprendszer részéről ugyanis a Win 8 nál az USB C VRlink funkciója nem támogatott és egyéb limitációk is vannak itt, Microsoft nem teszi lehetővé ezt ,és az RTX 2070 általában rendelkezik ezzel a csatlakozóval.
Hoyg AMD miélrt nem támogatja a windows 8 verzióüt semilyen formában azt esetleg kérezted tőlük, mer szemét Nv.
Szar helyzetek ezek mikor maga a Microsoft is elismerte a 8 bukását a legkisebb felhasználóbázisú Windowsként és inkább kitolta a Win 7 támogatását tovább.Ettől függetlenül ugyan úgy működik minden Nvidia kártya rajt, de mind AMD mind NV a Windows 7 drivert tette elérhetővé a 8 userek számára,semmi extra optimalizálás. -
hapakj
őstag
Ez nem SLI. Ez a low level API-k multi adapter módja. Ezt teljesen más. Ez nyilvánvalóan működik bármilyen kártyával ami támogatja a low level API-kat.
Azért kell tesztelni, mert a funkcióval felelősséget vállalnak, pl az OEM-ek felé is, akik mondjuk perelhetnek.
"Hányszor volt, hogy régi driver-be pár sor begépelése után mégis csak támogatta a modernebb hardvert?"
Régi driverrel működik az új hardver. Már benne voltak a kódok, de még nem merték hivatalosan vállalni, ennyi. Lehet azért volt gyorsabb, mert bugos volt például? Viszont DX12 támogatása Fermi-n pont a fordított irány volt, új driverrel régi hardware-t támogattak.
Nem azt állítják hogy nem működik Windows 8.1-el, hanem azt, hogy nem támogatott, tehát nem garantálják. Környezetemben van gép amiben 7300 GT vígan megy Win 10-el, holott már rég nem volt támogatott a Win 10 megjelenésekor (asszem Vista-s vagy Win 7 driverrel megy, de ez csak a Windows drivermodeljének robosztusságát bizonyítja)
-
GTX 1060 SLI: [link]
Csatlakozó az kell. Ja, nem.Okkal nem engedélyezték annak idején a DX12-t, aztán rejtélyes okból évekkel később mégis.
Miért kéne tesztelni? Szerinted hány sor kell egy hardveres funkció engedélyezéshez?
Hányszor volt, hogy régi driver-be pár sor begépelése után mégis csak támogatta a modernebb hardvert? Ja, hogy az "unsupported" driver sokkal jobban ment mint a supported? Vagy pl GTX 900 széria + XP csak driver reszeléssel ment, mert az nV szerint NEM alkalmas rá. Aztán két sort bele írsz és, jéééé, minden működik, ahogy kell.
Vagy az RTX széria, Win7-Win10 support 8.1 meg nem. Jelenleg is Win8.1-en használom. Ja, unsupported a 8.1, aztán mégsem.Kösz nV.
Egyébként, már jó ideje nem LVDS-t használnak a notik, hanem eDP-t a belső kijelzőhöz. eDP, mint external Display Port...
-
hapakj
őstag
"A hardware software nélkül csak homok". Szóval igen, minden joguk megvan korlátozni a funkcionalitást driverből, hiszen a kettő együtt a termék és meg van a lehetőséged tájékozódni, hogy mit vásárolsz.
Notebook LVDS-t használ nem DP-t. Teljesen lehetséges, hogy Desktopon hardware akadályai vannak a freesync-nek.
1030-on nincs SLI csatlakozó, egyáltalán nem értem milyen SLI engedélyezésről van szó.
"Remélem nem feltételezed, hogy nem volt a Fermivel egy időben kész driver oldalról a DX12 támogatás, mert az borzasztó naivitás lenne."
Remélem nem feltételezed, hogy folyamatosan fenntartottak meg teszteltek egy olyan funkcionalitást, amit évekkel később egyáltalán nem éri meg aktiválni. (amikor kijött a DX12 support Fermi óta már 4 generáció megjelent Kepler, Maxwell 1/2, Pascal, aki akart már rég váltott)
-
Ja, hogy a következő driverben egy nullát átírtak egyesre? Kemény meló, magam is megizzadnék vele.
Remélem nem feltételezed, hogy nem volt a Fermivel egy időben kész driver oldalról a DX12 támogatás, mert az borzasztó naivitás lenne.
Egyébként meg egész biztos hogy sokat hozott, mert plusz egy indok volt lecserélni az amúgy is ócska 400-500 szériát a kétes teljesítményű 600 szériára. (GTX 580/680 SoC rulz!) -
Loha
veterán
Jó hogy linkelted a Fermi DX12 -t, mert az aztán biztosan nem hozott 1 dollár bevételt sem az NV -nak, viszont költsége meg biztosan volt, mégis megcsinálták, mert technológiai akadálya nem volt...
Jó példa arra, hogy az NV -t nem csak a pénz vezérli... -
TTomax
félisten
Az AMD nem szabványos eljárást használ a HDMI FShez... jahh szemét nV miért nem teszi ö is...fermi dx12,meg 1030SLI MINEK,teljesen értelmetlen fermit dx12ben használni,meg 1030at SLIben!Süt már SLIt se kb semmivel nem érdemes csinálni,miért lapátolnának ki egy rakat pénzt értelmetlen dolgokra?
-
válasz
Dragon3000 #82 üzenetére
Van akinél meg a szöveg értelmezés hiányzik. Ilyen ez a fórum dolog.
Mint már említettem, az nV rendszeresen butítja a kártyákat szoftveresen. Az AMD HDMI-n és DP-n tudja az AS-et, az NV csak DP-n, legalábbis ők ezt állítják. Erre hoztam példának a Fermi GPU-k DX12 képességét, a letiltott SLI támogatást.
Gondolom az AS szintúgy HW hátteret igényel, de akkor vajon miért tudták most mégis aktiválni, ami eddig nem volt? Ez olyan DownloadMoreRAM dolog, csak a driver letölti a plusz HW-t helyettem? -
h_143570
addikt
Roviden AMD kartyan mukodik NV eseten (egyenlore) nem.
Hosszaban, a VRR a HDMI 2.1 resze, az NV csak a VESA VRR-t tamogatja.
A VESA szabvanyos verziohoz mind 2 eszkoznek 2.1-nek kell lennie.HDMI 2.0 eseten AMD kartyakkal azert mukodik, mert a monitor gyartok es az AMD megoldottak egy nem szabvanyositott megoldassal.
Elmeletben az NV is meg tudja oldani, visszont a gyakorlatban sok tenyezos kerdes. Uzletpolitikai, marketing, szabadalmak, stb.
-
arn
félisten
Megkerdem itt is, ha mar ennyi sync szakerto van itt
vga bemenetrol menne a 70hz ezeknel a monitoroknal? Mongy vga-dp atalakitot meg nem nagyon lattam.
-
ates2
senior tag
másnál nincs ilyen akad probléma illetve szellemképes dolog?
-
Inkább az a vicc hogy egy ilyen hírből is Nvidia fikát csináltok, pedig csak a józan paraszti eszedet és a Google kellene használnod.
Nvidia Gsync compatible =adaptive sync.
Az adaptív sync kizárólag display porthoz kötött szabvány, amit a Vesa 1.2a DP vel hitelesített minimum.Ha nincs ilyen DP csatlakozó akkor nincs adaptive sync.
Az AMD féle HDMI nem szabványos Adaptív sync eljárás.
Az első HDMI A. S. HDMI 2.1hez kötött és új hardver igényel mint megjelenitomind VGA téren. -
K0vasz
aktív tag
válasz
andy19770128 #43 üzenetére
mit kukáznak le? ezután nem lehet majd használni a Maxwelleket, vagy mi?
-
talmam
tag
Hello,
Lehet hogy ez full noob kérdés majd megköveztek.
Keresek DP kábelt ám sehol nem tüntetik fel hogy 1.2a csak 1.2 van ahol azt sem.
Monitor freesync-es de hdmivel jött alapból, de ugye ehhez a mókához displayport kábel kell.Jó az ha megveszem a sima 1.2 es DP kábelt vagy sem ?
Köszi
-
Norbikkka
csendes tag
Sajnos nagyon sok mindent vehetünk genyóságnak, de ez így működik. Biztosan megtehették volna, mint nagyon sok mindent, de üzletileg hoztak egy döntést, ami jelenleg nem csak őket érinti pozitívan, hanem azt a hatalmas bázist akinek 10es kártyája van. Megtehették volna,h oké majd lesz Freesync, egyszer, talán az RTX-hez, szóval mindenki vegye. Ha innen nézzük, egész pozitív a kép
Amúgy arra is kíváncsi leszek, hogy milyen monitorokkal lesz ez majd perfect a jövőben.
Amúgy meg nem tudom technológiailag, hogy mit jelent ha ott integrálva van a GPU és úgy van fejlesztve, és miben különbözik ha Display porton dugod rá, mit tud az újabb szabvány, ami ezt "kötelezővé" teszi. Majd a tech emberek megmondják
De én is inkább üzleti dolognak tartom, de legfelül leírtam
-
Norbikkka
csendes tag
Leírtam, hogy nem neked ment, mellé kattintottam, de ahogy nézem kicsit még is fáj.
Amúgy, hogy jön ide az AMD? Attól, hogy ő kezdte a techet, egy szóval sem érdekelt, hogy mi van vele. Most az NV-ről van szó. A márkahűség engem is messze elkerül."Elég rossz érzés lehet annak, aki elszánta magát, év végén megvette a drága feláras monitort, majd két hétre rá bejelentik ezt. Nem gáz ez kicsit szerinted? Nincs benned empátia? Tudom, dögöljön meg a szomszéd tehene is..."
Most nem azért, de ha most megveszek egy TV-t, jövőre kijön egy jobb technológia, sajnáljam magam? Hogy hú, most beinvesztáltam, de a geci Samsung nem mondta, hogy jövőre mit hoz ki.. Tudom béna példa, de a lényeget tükrözi. Hát szerintem a dögöljön meg a szomszéd tehene is, pont nem az én felfogásom.
Hanem pont annak, akinek régebbi hardvere van és kiakad. Amúgy meg fogyasztói társadalom vagyunk (sajnos), ennél sokkal gecibb húzások mennek a világban...
Amikor megvettem tisztában voltam mit vettem. Ezt nem értik meg az emberek. TUDATOSAN vásároltak. Azt meg, hogy mit hoz a jövő, nem mindig lehet belőni. Akkor is ez egy kva nagy lehetőség, hogy 2 éve vásárolt termékekkel is használhatjuk ezt a funkciókat.
-
Nem az a lényeg, mire kell 1030-ra SLI, hanem hogy azt mondják, hogy hardveresen alkalmatlan rá, aztán csak driver-ben kell módosítani és hopp, mindjárt megy, de lehetne RTX 2070-is, nem kell feltétlenül 1030-cal példázni.
Fermi DX12Ezek után igen, azért lázadok, mert üzleti megfontoláson kívül semmi indok nincs a régebbi kártyák FreeSync/Adaptive Sync től való megfosztására.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Norbikkka #55 üzenetére
Talán ha értelmezted volna a mondandóm, nem fröcsögnél, ha már ezt a szót használtad.
Nem a saját minimális feláram miatt vagyok szomorú, hanem másokat sajnálok, és úgy gondolom sokan jogosan lehetnek frusztráltak. Elég rossz érzés lehet annak, aki elszánta magát, év végén megvette a drága feláras monitort, majd két hétre rá bejelentik ezt. Nem gáz ez kicsit szerinted? Nincs benned empátia? Tudom, dögöljön meg a szomszéd tehene is...
Valamint az is véleményes, hogy Maxwellen nem engedélyezték, de azért a notis Maxwelleken működik, ugyanez a technológia. Mivel azokban a monitorokban nincs feláras G-Sync modul, csak a driveres megoldást kéne kiterjeszteni, amit nem lépnek meg. Tapsoljak?
Egyébként pont olyannak pattogsz aki rendszeresen épít és ajánl AMD-s vasakat is, mert számomra ismeretlen ez a márkahűség nevű bullshit.
-
Norbikkka
csendes tag
Nem értem az itteni fröcsögést... Kövezettek meg, de aki ezidáig vásárolt Nvidia kártyát, tisztában volt vele, hogy ha megveszi az AMD-vel ellentétben nem lesz Freesync! Tudatában volt vele, ha pedig G-sync kell, az biza rendesen feláras. Aki anno a HD-DVD-re esküdött, és leállt a tech, még sem kapott free Blu-ray lejátszót, és azért itt még nem tartunk.
Most erre az NV még is beadja a kulcsot, teljesen mindegy mennyit kaszál belőle, mi a cél (mert persze a pénz) de a lényeg az, hogy bizonyos kártyákon ez elérhető lesz, ő döntésük melyiken.(meg ahogy olvastam hardver követelmény is van) Még egyszer kihangsúlyozom, amikor TE megvetted, pontosan tudtad mit veszel, senki sem mondta, hogy talán lesz, vedd meg. Erre most nagyon fáj, mert Pistikének 10es kártyája van, és neki jobb lesz mint neked..
Szar is ízetlen.... De ezt már megszoktam a fórumokon
@Redneck Sorry, nem neked ment, elbasztam
-
TTomax
félisten
Mi a francnak 1030ra SLi támogatás,és mi a francnak fermire DX12?A Pascalokon VAN DP 1.2A, a maxwellen nincs.Te tényleg most azért lázadsz,mert vettél valamikor egy vgat és nem hajlandóak neked ingyen upgardelni?Mutass egy olyan maxwellt ahol a dobozon DP1.2A van,vagy egy olyan fermit ahol DX12,vagy egy olya 1030at ahol SLI,egyiken sincs,amikor megvetted se volt,akkor?Ez kb olyan amikor veszel egy autot,rá két honapra kijön a facelift,de erre te visszaviszed hogy neked ingyen upgradeljék,mert miért ne...
-
válasz
Dragon3000 #48 üzenetére
Ahogy nincs SLi tamogatás, aztán még a 1030 nál is lehet aktiválni szoftveresen. Vagy a Fermi GPU-k letiltott majd évek múlva feloldott DX12 támogatása.
Ez megint a szokasos szoftveres korlátozás.
A Pascalokba sem utólag szerelik be, hanem azok vannak még polcon, azokat kell eladni. -
-
Az időzítés mindig kétélű dolog. Én november végén váltottam AMD-re a FreeSync miatt, és tekintettel arra, hogy elégedett vagyok az új szerzeménnyel, eszemben sincs visszaváltani. Nem azért, mert az NVIDIA húzásai heves érzelmeket keltenek bennem, hanem azért, mert why bother.
(nem erre a hszként válaszul) Úgy általában, már megint itt egy topik, amiből pillanatokon belül AMD VS NVIDIA lett - vagy egyre inkább csak VS NVIDIA. Nem lehet, hogy itt (jó)páran kissé túlreagáljátok ezeket a mozdulatokat? Eszemben sincs elkezdeni sorolni a többi cég hülyeségeit / disznóságait, de aki egy picit is józanul gondolkodik, az tisztában van vele, hogy az NVIDIA pont azt csinálja, amit a többi sikeres kapitalista cég. Ehhez képest minden apróságon hatalmas megdöbbenések és indulathullámok bukkannak fel. Biztos kell ez?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
andy19770128 #43 üzenetére
Akkor mond már el, hogy oldja meg az nv, ha nincs olyan csatlakozás egy 980ti-n, amit megkövettel az adaptive sync szabvány?
-
Redneck
nagyúr
Abszolút egyetértek. A leginkább unszimpatikus az, hogy le van szarva aki eddig kifizette a feláras technológiájukat. Legalább egy ingyen játékkal megdobhatták volna a vásárlókat, hogy kicsit kompenzálják a keserű szájízt. Elég dühítő lehet annak aki az ünnepek alatt beruházott egy G-Sync monitorba.
A hírek alapján várható volt hogy ez lesz. A 3D Vision kapcsán már pedzegették hogy képesek lazán meglépni.
-
Micsoda hozzáállás ez? Nekem is bassza csőröm, pedig RTX 2070-et használok és Intel CPU-im vannak.
Akkor én is AMD agymosott vagyok, mert zavar, hogy a GTX 680 SLImen vagy a 780Ti-omon nem megy?
Ezt a legkönnyebb ráhúzni a másikra, ha nem egyezik vele a vélemény.Még a végén sajnálni is kell az nGreedia-t, hogy üzleti érdekből a piszok drága Gsync mellé engedélyezte a szabványos technológiát amit már illett volna évekkel ezelőtt.
Vicc az nV amit csinál. Pont mint az Intel.
-
Loresz
tag
Ha csak az üzleti részét nézed akkor örűlhetsz, h a 10-es sorozat támogatva van/lesz! Gondolom elég sok van még raktáron aztán ki kell szórni......
-
Redneck
nagyúr
Az nV sem szeretetszolgálat, így sajnos ez van. Persze véleményes, és kiábrándító, főleg hogy vannak Maxwelles adaptív szinkronos notebookok, ahol nem modulos a G-Sync.
-
andy19770128
aktív tag
-
andy19770128
aktív tag
Ez egy tipikus vadkapitalista szemét húzés némiárukapcsolással. ha tetszik hanem cseréld le hülye paraszt a vga-dat .. pedig egy 880 vagy egy 98 tökéletesen életképes vga még mindig ha nem vagy 4 k buzi vagy maximalista
-
-
csongi
veterán
Amonitoromon 1.2a van a kartyan 1.4.
Elmeletileg ez akar mukodhet is? -
ATi GAMES
tag
Én elsöre azt tippeltem volna hogy csak rtx re. Ehhez képest máris jobb egy fokkal 😎
-
Semin
őstag
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
jól látod
Szerintem ez volt az oka annak, hogy a 1.2a-t sem támogatta, félt attól, hogy a jelenleg piacon lévő monitorok mennyire felelnek meg az eredeti VESA szabványnak.
De valamit lépnie kellett, mert a Freesync miatt vásárlókat veszít és kompenzálni kell a Bányászláz lecsendesedése miatti mínuszt.
-
Dragon3000
nagyúr
De az az amd saját megoldása nem? Vagy azt is tartalmazza a szabvány?
(#34) janos666
Kérdés, hogy maga a gpu támogatja e az 1.2a-t vagy ez nem így működik, meg kérdés, hogy egy firmware frissítés megoldaná e a dolgot, meg itt jön képbe a sok gyártó általi kiadással lenne e gond, mivel csak az 1.2 szabványnak kellett megfelelnie a vga-nak. Szerintem jobban jár az NV a nem támogatással, minthogy az esetleges gondok miatt lenne negatív hatása a rosszul működő adaptive sync megoldásuk miatt.....(#36) janos666
Azért mert nincs hozzá új driver miért kellene eladni, ezen akkor kell gondolkodni, ha valami gebasz van vele. -
janos666
nagyúr
Jajj már... Nekem jövőre újra meg kell majd vennem ugyan ezt az OLED TV-t VRR-al kibővítve, pedig idén vettem meg újra a tavalyit, csak BFI-vel kibővítve és javított HDR színkezeléssel (azelőtt pedig megint csak majdnem megvettem már ugyan ezt, csak mégsem, mert akkor még túl sok minden hiányzott, így elálltam tőle 2016-ban
). Ezt kvázi mind át lehetett volna tolni firmware frissítésekkel, de semmit nem adnak.
(Most csak azért hozom ezt ide off-ként, mert a VRR-hoz VGA és kijelző is kell, nekem pedig a TV a kijelző...)
A Maxwell még ettől egy generációval öregebb cucc.
Több Radeon-om pedig általában akkor adtam el, mikor áttette őket az AMD legacy státuszba (sohasem várták meg, míg tényleg használhatatlanná elavul). -
janos666
nagyúr
Az AMD-t az mozgatja, hogy megmutassa hogy lehet kevesebb pénzt csinálni abból, amiből előtte valaki sok pénzt próbált csinálni, melynek része hogy próbálják a köztudatban (abban a kis szeletben, aki erre vevő) lejáratni azt, aki először sok pénzt akart csinálni, hogy az milyen buta és gonosz volt.
(#33) Dragon3000
Elképzelhető, hogy ha nagyon akarnák, akkor firmware frissítés megoldaná (vagy még az se kéne, csak driver). Viszont az is tény, hogy ha 1.2-re hitelesítve adták el 1.2 matricával, akkor abszolút jogos, ha nem adják oda ingyen ajándékba az extrát, akkor se ha tudná a hardware (de lehet, hogy nekik ez tényleg némi extra kiadás lenne, mármint végigtolni a Maxwell-eket a hitelesítési teszteken, vagy foglalkozni a panaszosokkal akkor is, ha "unsupported / as-is" alapon adják oda). -
Dragon3000
nagyúr
Az adaptive sync-nek nem 1.2a displayport kell és a maxwelleken meg csak 1.2-es van, nem?
szerk.: Közben látom, hogy már írták. -
janos666
nagyúr
Tippre a vörösöknél ezzel együtt átlapátolták volna legacy státuszba az összes Maxwell, vagy régebbi VGA-t (tehát csak biztonsági javítás, vagy kritikus bugfix = gyakorlatilag nincs több driver, de ha mégis, az sem jobb/gyorsabb, nincs benne új feature támogatása, csak egy-egy elszigetelt változtatás), csak hogy kényelmesen elejét vegyék az egésznek (= tuti nem jön semmi driver).
-
válasz
nightvison #28 üzenetére
Jó kis moncsi az, egy 1060 kártyát már kapsz olcsón ,6GB verziót, használtan,kb 20 K-t kellene rádobnod. Annyit lehet megérne a mutatvány meg teljesítményben is lépnél előre egy kategóriát( GTX 980)+ Adaptive syncet is kapnál.
nightvison: hát akkor adott a lehetőség, hajrá.
A freesync nem biztos hogy ott is biztosan jó lesz de ezt inkább a topikjába kérdezd meg -
törölt tag
válasz
nightvison #28 üzenetére
Ezt ok em latjak
Szerintuk az NV a jo fej, aki mar evek ota lehuzza oket, most hogy ipari hulladekot gyartanak nagy a kaki, kell a figyelem eltereles
-
TTomax
félisten
válasz
nightvison #25 üzenetére
Az jó,ha véleményt formálsz,de előtte tájékozódj.A támogatás csak A DP portra készült el,DP porton pedig 1.2A kell a synchez.Az pedig maxwellen nincs.Azt,hogy HDMIre elkészül-e még nem tudjuk.Egyébként pedig 2019ben egy kapitalista cégre rácsodálkozni,hogy a pénz mozgatja öket,kissé humoros... vegyél radeont,az AMDt biztosan nem a pénz mozgatja,az egy szeretetszolgálat.
-
válasz
nightvison #25 üzenetére
itt [link] Loha linkelte hogy a te kártyádon is DP1.2 van csak és az Adaptive sync pedig 1.2a-t kíván meg alapból. Szóval nehéz egy olyan szabványt támogatni aminek a minimum követelményének nem felel meg a kártyád.
-
nightvison
tag
Igazság szerint, nem örülök ennek, mivel itt a 970-em. A napokban sikerült beújítani egy Acer KG241P-t, nagyon költséghatékonyan, így vétek lett volna kihagyni. Reméltem, hogy fogják támogatni, de kicsit pénzvágy hajtja az Nvidia-t, mivel nem volt akkora bevétel a gsync-es monitorokból, így a 10XX 20XX széria freesync támogatásával, gondolom remélik, hogy nőnek az eladások.
Én nem vagyok egyik oldal párti se, mivel szervizesként, találkozok erről is arról az oldalról is furcsa hibákkal, bajokkal. Nincs ezzel baj, tény, hogy a pénz vezérli őket is, de azért a 9XX széria még megkaphatta volna a támogatást, holott nem hiszem, hogy túl bonyolult dolguk lenne, csak nincs benne motiváció nekik.
Nagyon elgondolkodtam, hogy a 970 helyett, RX580 fog költözni. -
Gicz
addikt
Kipróbáltam, de kicsit akadozik és olyan mintha szellemképes lenne, szóval egyelőre kikapcs, hátha később javítanak rajta. 34UC79G + GTX 1080.
-
EVL2
aktív tag
Az NV bejelentette, hogy visszamenőleg 10 generációra megcsinálja az adaptív sync támogatást és előre is elnézést kér azoktól az aktivista AMD fan közösségtől, akik tagjai még 1990 előtti Geforce kártyával rendelkeznek. Természetesen ezen kártyák teljes vételárát visszafizeti.(többségüknek természetben, mert többen is jelezték hogy szeretik élesbe hátulról)
Továbbá mélységesen elszégyelli magát a mostani RTX technológiája miatt is, mert beismeri hogy rettenetesen rosszul van optimalizálva az AMD jelenleg futó RTX-et megszégyenítő projektjéhez képest. Magától értendő,hogy ezen vásárlóknak is visszaküldi a vételárat és szintúgy meg...őket.Az AMD bejelentette hogy hamarosan nekikezd ő is egy RTX-hez hasonló technológia kidolgozásához....
to be continued...
-
Loha
veterán
Azóta jött hivatalos válasz is az NV-től:
"Maxwell and below do not support the Displayport 1.2a standard.
Adaptive Sync requires DisplayPort 1.2a." -
FLATRONW
őstag
válasz
fornettisuti #17 üzenetére
Elérhetőnek elérhető, de kérdéses, hogy milyen minőségben. A jelenlegi Adaptive-synces monitorok közül nagyon kevés kapja meg a G-Sync Compatible minősítést.
-
Szerintem már az is nagy szó, hogy az Nvidia megnyitotta a kaput valamilyen formában a Freesync fele, nem hogy még a Maxwellen is fusson. Aki meg Maxwellt vett, az soha nem is hiszem hogy álmodott olyanról, hogy egyszer Nvidia kártya Freesync monitorral fog működni.
(#14) arn +1
(#17) fornettisuti Elvileg igen.
-
fornettisuti
veterán
Nemrég váltottam Radeonról. Van egy 1070Ti és egy AOC freesynces monitorom displayporton összekötve, ebben a kombóban elérhető nekem ez funkció?
-
arn
félisten
En azon csodalkozom, hogy nem rtx only.
-
FLATRONW
őstag
A helyzet az, hogy a régi modulos G-Sync egészen Keplerig visszamenőleg használható. Ami azt jelenti, hogy pontosan egy generációval több kártyával lehet használni a variálható szinkronizációt, mint a konkurenciánál.
Aki akart, az már a Kepler-Maxvell korszak alatt megvette ezeket a monitorokat.
És lesznek olyanok is, akik ezek után is inkább az ilyen monitorokat fogják választani. -
törölt tag
Először megnézzük egy ilyen összeállítást élőben működni, csak aztán kezdem sajnálni, hogy lemaradok róla.
Van egy maxwell alapú Quadro kártyám, de eddig nem merült fel bennem gondolatként sem, hogy: de jó lenne egy Adaptive-sync-es kijelzőt rákötni. Persze, holnap új nap kél.. -
törölt tag
Tehát aki nagyon sokat fizet lehet ingyen freesync-e ami a másik oldalon mindenkinek , viszont itt abból is csak a legdrágább monitorok fognak működni...
értemmm..
és ezt a céget azok az emberek védik legjobban akiknek a pokolra kellene kivánnia. -
do3om
addikt
Szó sem volt róla hogy lesz nem?
Inkább azon ment találgatás hogy Pascalra mind elérhető e.
Így már viszont pozitív lenne a cím: Pascalra szériára is elérhető! -
Cane
őstag
Szokásos pitiáner nvidia hozzáállás.
-
envagyok
veterán
Bek@ph@tják.
Verik magukat, hogy gtx600-as sorozattól naprakészek a driverek, erre most 6-7-8-9 kilőve. -
AtHoS
nagyúr
Várható volt ez a döntés, így növelhetőek a piacon lévő új kártyák eladásai
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest