Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Create. #105 üzenetére

Passzív adapter esetén szerintem natív HDMI 1.4 módba vált a DP 1.x port (az olyankor logikai szinten effektíve egy HDMI port, aminél mellékes, hogy fizikailag a DP elektromos vezetékezését használja fel), már amelyik tud ilyen módot (egyébként nem működik a passzív adapter, ha nem).

Aktív adapter esetén pedig a VGA kártya tulajdonképp magát az adaptert látja (néha a kábel csatlakozófejébe rejtett, de akár egy külön, csatolófejtől méretesebb kis doboz, ami vagy a DP-ből kap magának tápáramot, vagy akár külön kis külső táp is kell neki), mint kijelző, és az adapter látja csak a HDMI eszközt. Ilyenkor az adaptertől függ, hogy mit és hogy másol át a HDMI oldali EDID-ből, mit láttat "magából" és mit a kijelzőből, de ilyenkor szerintem magának az adapternek is ismernie kéne a VESA Adaptiv Sync-et (már ez se triviális), sőt még azt is tudnia kéne, hogy ezt pontosan miként kell "lefordítani HDMI nyelvre" (ami pedig még annyira se egyszerű, hisz nem a HDMI <=2.0 szabvány része, 2.1-es adapter pedig szerintem még nincs - és ezt most szerintem csak az AMD tudja, hogy van-e és milyen különbség a DP 1.2a és HDMI 2.0 FreeSync megoldások közt, "lefordítható-e" egy-egy, vagy "titkos a szótár").

Új hozzászólás Aktív témák