- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Az, hogy valami nekem látszólag elkezdett némileg drágulni, az még nem jelenti azt, hogy szerintem már vissza is jutott, vagy hogy akár valaha vissza fog jutni oda, ahol valamikor régen járt a köztes csökkenés előtt (mert ja, nyilván olyan is volt), pusztán azt hogy most épp emelkedni látszik (szerintem).
De mikor valami a semmiből néptermékké válik, érthetőbb az árcsökkenés, mint ha elkezd kiszorulni onnan az ár magasabbra kúszása miatt (újra "elit" termék szaga kezd lenni, legalább is ha vadul extrapolálunk a jövőbe a közelmúlt pontjaiból).
Persze tudom, hogy az utóbbi években onnan is jön ez az emelkedés, hogy meg kellet próbálni visszahúzni a legutóbbi (2008 utáni) árcsökkenéseket (vagy legalább is pénzrontást nem lekövető stagnálást) követő eredetileg tervezett görbére, ami mostanra már valószínűleg teljesen ellapult volna így is, úgy is (most már nem csökkenne tovább semmi, ha lett volna közben "válság", ha nem), és jött hozzá idő közben jelentős pénzromlás (így magasabbra landolhat az árcímke, mint régen).
De ezeket összevonva sem biztos, hogy jó ez az irány. Nekünk vásárlóknak biztos nem, de kicsit hosszabb távon talán a gyártóknak se (most pár évig emelik az árakat, aztán ha túl jól sikerül, megint vissza fog esni a kereslet és akár csökkenteni kell az árat).
-
Ciccuka
veterán
-
janos666
nagyúr
Az utóbbi években azért jóval a pénzrontás feletti arányban nőtt a hasonló cuccok ára. Már van akiben 2-3 éve is hyper-normalizálódott az, hogy ha kijön egy új generációs VGA, ami gyorsabb mint az előző gen, akkor az drágább is, mert hogy gyorsabb, és így nő az ár évről évre teljesítménykategórián belül, gyorsabban mint a pénzrontás + valós teljesítménynövekedés, miközben alig van értelmes új feature (szerintem a raytrace preview se az, ingyen jó móka tesztelgetni, de nem ingyen adják, növeli a GPU méretét a Tensor).
-
Micsoda hozzáállás ez? Nekem is bassza csőröm, pedig RTX 2070-et használok és Intel CPU-im vannak.
Akkor én is AMD agymosott vagyok, mert zavar, hogy a GTX 680 SLImen vagy a 780Ti-omon nem megy?
Ezt a legkönnyebb ráhúzni a másikra, ha nem egyezik vele a vélemény.Még a végén sajnálni is kell az nGreedia-t, hogy üzleti érdekből a piszok drága Gsync mellé engedélyezte a szabványos technológiát amit már illett volna évekkel ezelőtt.
Vicc az nV amit csinál. Pont mint az Intel.
-
Loha
veterán
Azóta jött hivatalos válasz is az NV-től:
"Maxwell and below do not support the Displayport 1.2a standard.
Adaptive Sync requires DisplayPort 1.2a."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest