Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Auratech

őstag

Szóval, hogy a tárgynál maradjak, ilyen kialakítással, ennyiért nem kérdés, hogy vennék.
    Lehet, hogy van olyan részlete a terméknek, amit fel lehet majd hibául róni, de ha nagy baki nincs az architektúrában (például elégtelen hűtés, és emiatt szapora órajel csökkentgetés..).. ez mindenképpen erősen must have kategória lesz...

• Auratech

őstag

válasz fuze #158 üzenetére

Társulok a szarozáshoz.
    A korábban említett ProTools kivetítés problémájához hozzácsaphatom a nagy pdf, psd, és cdr, indd.. fájlok kezelésének lustaságát, amiből tökegyértelmű, hogy a korábban használt dedikált gpu-t izzasztó book-kal ellenttétben(amik még mindig valahogy erősebbnek tűnnek) az integrált intel gpu és/vagy a hozzácsapott memóriakezelés alulméretezett az 5. Gen i5 macbook air ben. Egy adott pontig minden flott, aztán fék. Főleg tükrözött monitor módban.
    Lehet, sőt biztos, hogy egy aktuális iris pro grafikájú mobil proci szépen meg fog birkózni minden átlagos feladattal. Nagyon finom, kompakt a gép, de az elvárásokkal ellentétben az egy éves gpu alulmértezett. Főleg, ha az ember a megszokott módon több alkalmazást parhuzamosan használva benyit egy méretesebb cdr fájlt..
    A CoreM Airról meg ne is beszéljünk, azt egy hét után csalódottan adtam vissza. Túl nagy ára van a passzivitásnak.. Azért egy Pro kémyényt elviselnék az asztalomon.. A régi dual vizes G5-ös prot egyenesen imádtam a stúdióban. Nem vagyok a jó ellensége. A duál G5 oldalát lenyitva minden pc kábelvadász irigykedve lesett, hogy ezt meg hogy lehet ilyen profin megoldani.. sehol egy kábelkorbács, mégis megy..
    Tesómnak 27-es iMac-jét rendezem, meg egy régi 21-est amit 8Gb rammal, ssd-vel bővítettem. Nagy guru nem vagyok de azért nem ismeretlen a rendszer..
    A fent emlegetett pdf fájl az iPad Ai2-n csodálatosan folyekonyan megy, hdmi adapterrel kitükrözve is.

• Auratech

őstag

válasz doc #143 üzenetére

Aki ilyet akar venni, annak ez jó ajánlat. Nekem nem kéne 300-ért almabook ilyen featúrákkal.
    200-ért megvettem az iPad Air2-t, mert megláttam és használok olyan lehetőségeket, ami miatt ez magától értetődő volt. Egy percig sem hezitáltam. Az alap almás notinak presztízsértéke van leginkább és tartós, csinos..
    Ha laptopot vennék, akkor az a lehető legnagyobb hordozható teljesítményt adja a legkompaktabb méretben, tehát sok ram, gyors tár, dedikált vga, érintőképernyő, minimum fHD. Adott áron ez a xiao.. nem tűnik túl hibásnak ebből a szempontból.
    Ki kell próbálni. Lehet, hogy jó, lehet, hogy szar, mert ki tudja... Még nem tudni de sejthetően nem adnak ki használhatatlan vacakot, mert őrült verseny van. Lenovo Yoga, Asus Transformer, Dell, Acer..oldalon..
    Evvel a laptoppal az a meglátásom, hogy pont azt hozza a laptopok közé, mint a telefonokkal.
    A neves gyártók által gyakran indokolhatatlanul felárazott kialakításokat, elfogadhatóbb áron.

A 13-mas friss macbookkal volt egy kis fiaskóm. Hangfelvételkor kitettük a futtatott Protoolst egy tévére is. Na ekkor kiderült, hogy a beépített megjelenítés fel-leskálázása, tükrözése a külső fHD monitorra lefárasztja az apu grafikáját. Meg se gondoltuk, hogy ez előfordulhat.
    Miközben a (táskámban felejtett és bevetett) 80e forintos Lenovo G40-45-nek nem, ami pedig gyengébb az iPadomnál is...

• Auratech

őstag

válasz _cHAos_ #133 üzenetére

Esélyes de azért kipróbálnám..
    A telefonokat ismerve azért van olyan érésem, hogy pld egy Samu Galaxy A5 75-ért flottás listaáton nem olyan jó, mint egy Note3 pro azonos áron. A xiao.. árképzése közelebb áll ahhoz, amit a belepakolt tudás alapján naprakészen el lehet kérni.
    A több éves architektúrákat jó drágán eladó neves gyártók visszaélnek avval, hogy a felhasználható teljesítmény nagyságrendileg fél évtizede alig változott..
    Egy lapi 5.gen i5/gt840-nel, ssdvel simán kinn van 3k felett, 1333 ddr3-mal.
    Szóval a puding próbájára azért én mégis kíváncsi vagyok..
    A kínai piacon is erős a verseny. A Xiao.. megteheti, hogy erőből fejleszt...
    (Amúgy az XPS gyári wifi drivrerével (win10) szívott rendesen, míg rám nem tolta a feladatot)

• Auratech

őstag

válasz _cHAos_ #131 üzenetére

A grafikus kollega épp Dellt vett 16 Gb rammal, 256-os ssd-vel, windowssal 378-ért..múlt év decemberében.. XPS-t, akciósan..
    A nagyobbik Mi annak a paramétereit hozza..nagy vonalakban.

Eszközválasztásnál mindig belefuthatunk, a "kicsit jobban zsebbe nyúl" effektbe, aminek nehéz véget vetni..
    A legelső, amit meg szoktam kérdezni a tanaraktól, hogy mi plafon az árban és, hogy van-e dobozos Windows a birtokában, ami valamilyen kukaérett masinán esetleg telepítve volt..

• Auratech

őstag

Nekem jónak tűnik mindkettő. A kis káva és súly, a kialakítás. Lehetne érintős de nem az. Lehetne háttérvilágitásos a billentyű, de nem az.
    Az elmúlt évben tanárainknak kábé 20 laptopot kerestem. Jellemzően 150-200 ezer környékén. Indokoltan több is lehetett volna picivel. Ennyiért hasonlóan pofás új notikat nem találtam csak műanyag lapokat max i3- mal, freedos-sal.
    A kisebb kiváló lehet egy nem cgi-t oktatónak, a nagyobb bármire, főként ha még mehet bele ram.
    A 13-mas paramétereit kábé 200e-rel drágább dell masina hozta, amit egy grafikus tanár vett. Masszívabb, bár majdnem dupla súllyal.
    Itt a modern apu ssd, ddr4 ram és dedikált gpu win10 mellett elég jó kombinációnak hat, ha már csak a dx12 hasznát nézem. A 250-es gyors ssd teljesen élhető méret, főként ha van két usb3 port is. Egy prima 128 GB pendive (nekem sandisk ultra flair 128-as van és imádom, még fűt is..) szolíd áron hibátlan kiegeszitő és ha a mem kártya gyors csatolón van, semeddig nem tart a bővités, elég olcsón.
    A kialakításban nyilván van gyenge pont, kérdés, ami a billentyűzet minőségét, és a hűtés hatásfokát illeti.
    Nem olvastam, hogy az oprendszer opciós vagy oem. Ha oem, akkor az ár áfával is kedvező.
    Az 1Mp webkamera, az viszont fájt. Nem is nagyon hiszem el, hogy igaz. Talán az ultravékony képernyőkialakítás az oka... vagy a félmillás almás masina 480p-FaceTime kameráját le kellett nyúlni..
    A design forrásául szolgáló almás masinák egyedüli értéke mára az oprendszer és a vele érkező kulcsrakész megoldások, szolgáltatások sora, ami az irodai csomagtól a filmszerkesztőig használható integrált megoldásokat nyújt.
    A forma hasonlít. Nem sok mozgástér van egy minimalista kialakítás esetén, ahogy az autóiparban sem, ha a cv értéket, tömeget... hozni kell, jóformán egy kaptafára keszül minden.
    A tableteknél kibirta az Apple, a telefonoknál is. Ki fogja bírni a notiknál is, hogy ő a mintaadó.
    Tessen sokkal jobbakkal kirukkolni, például olyan Macbook Proval, amiben az i7 mellett a komoly gpu is passzívan megy a beepített hőcseves rendszerrel...
    A beltartalom meg telepítés kérdése. Lehet, hogy a végén Chromebook Air lesz belőle... esetleg egy hackintosh projekt sem lehetetlen...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés