- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
"Ambivalens erzeseim vannak a 0%-os THM hitelek kapcsan, mert valami atveres biztos van benne" - csak annyi, mint egy ingyenes Windows 10-ben, amit ugye mivel fizetsz ki? Hát az adataiddal. Ezeknél ugyanez a helyzet:
Bekerülsz az adatbázisukba, így, tudnak ajánlani neked termékeket (kezdve azzal, amikor X pénzügyi szolgáltató minden kérdés nélkül kiküldi a címedre a hiteligénylést követően az 500e Ft kerettel adott hitelkártyát) de ezekről azért lehet nyilatkozni általában - csak ugye, sokan elfelejtik, az már üzlet lehetőségét adja a szolgáltatónak, vagy elkezdik használni a hitelkártyát, hopp.. máris van egy ügyfelük.
Fentieken túl, az ügyfélnél az adott szolgáltató - már, ha korrekten lement az adott áruvásárlási hitel - "felkerül a térképre", tehát a jövőben számolni fog azzal a céggel is.
Ez így mindenkinek jó. Én nagyon szeretem a 0% THM-es akciókat, mert azért egy 20-30e/hó 10 hónapra kamatmentesen - ahogy fentebb is írták - kigazdálkodható havi szinten, és nem kell egyben kicsengetni mondjuk 2-300e Ft-ot.
A "3 havi fizetésért vegyél autót" mondatod valljuk be, tréfás: nem várhatod el egy vidéki embertől(ahol az átlagkereset eleve alacsonyabb), hogy egy 10 vagy 10+ éves autóra vágyjon, csak mert mondjuk 240e-t keres, ahol az olyan kevés, hogy a 3 havi 720e-ből kb. a tolatókamera update csomagot kapja meg egy új autó esetén.
De ha kiválaszt egy 5 éves futamidejű alacsony hiteles autót ahol mondjuk 30-40e fix törlesztője lesz, azt 2 keresővel simán - de adott esetben 1 keresővel is - elbírja a család.
Ha mellé teszed, hogy az első 5 évben sok cég ad garanciát erre-arra, akkor akár már egy régebbi autón simán jelentkező, mondjuk havi átlag 30e Ft karbantartási költség is többre jöhet ki már 1 éves időtávon is, mint az új autó törlesztője, épp csak a réginél nem tudod előre, hogy a 16 éves "roncshalmazon" (tudom, nem mind az) melyik hónapban kell majd lambda szondát cserélni (70e Ft pápá) vagy netán kuplungtárcsát.Tehát én inkább a részletfizetést választanám, mert gazdaságilag jobb döntés, és mivel a család is sokszor veled fog utazni, a modernebb, biztonságosabb modell még akkor is megéri (életed/-tük csak 1 van), ha valakire nem lenne igaz a fenti számításom..
-
thamasz
senior tag
Korábban írtam, ha T-nél az 5990 Ft-os előfizura veszem az S10-et, 11710 Ft 22 havi kamat mentes részlet fizetéssel. A kisbetű az, hogy az 5990 Ft minimum költési szintet bevállalom 2 évre. Mivel úgyis kell egy előfizetés, ez nekem nem gond. Felfelé bármikor lehet módosítani az előfizetést, ha kevésnek bizonyulna, majd vissza is lehet csinálni 5990 Ft-ig. Magasabb előfizura pont a minimum költési szint bevállalása miatt nem kötnék hűséget, mert annyival nem csökken a havi részlet fizetés, hogy nekem megérje. Biztos van akinek szükséges a korlátlan csomag.
-
törölt tag
Saját példámat leírtam a 109-ben is.
Sokadik hűségnél kapsz annyi kedvezményt díjcsomagváltás nélkül is, hogy mellé a kamatmentes részlet szinte csak bónusz.
És itt térnék vissza arra, hogy ügyesed kerülöd a válaszadást a 427-es hozzászólásban feltett kérdésemre. Most a készülék értékétől, és a megtakarítás mennyiségétől függetlenül egy kamatmentes részlet szerintem mindig nagyobb szabadságot ad, mint egyszerre megszabadulni egy nagyobb összegtől. Persze azt én sem vitatom, hogy a készülék teljes áránál többnek érdemes meglennie mielőtt belevág az ember egy ilyen részletfizetési műsorba. -
<Lacy85>
addikt
Azt hittem, hogy ez a más zsebében matatás, meg az "én tudom, ki mit engedhet meg magának" már kikopott a fórumról, de ahogy elnézem, még mindig betéved 1-2 diplomás közgazdász, aki kiszámolja, mit vehet meg magának a nép.
Szolgáltatóknál kamatmentes részletre egy közepes csomagban havi 10 ezerért kihozod az S10-et.
De ha esetleg tudsz várni pár hónapot, akkor ezt megúszod havi 6 ezerből. Kb. ősz óta ennyi az S9.
Havi 200+ ezerbe azért be lehet szorítani 3 pizza árát, nem? -
-
-
Most itt kb.300ezerFt ról van szó,ez 600ezer fele pont.Ugye?wow..
(hogy kiszámoltam)
Tehát,ha szerinted “beteg” dolog venni egy új Samsungot 300ezerért,akkor mit vegyen az Átlag Jani ezen a pénzen?Vagy egyáltalán szabad vennie bármit is ennyiért?Pedig Átlag Jani nagyon szeretné ezt a telefont... -
B-L-A-C-K
titán
Mondok egy másik példát. Mint írtam nem vagyok hitel párti, egy munkáltató hitelem van, ~2M, 20 évre havi 8e, kamatmentes, és fix, azaz 15 év múlva is 8 ezret fizetek. Na most erre nem lett volna szükségem felvenni, viszont hülye lettem volna nem kihasználni, mivel 8 ezret nem érzek meg havi szinten, így mondhatni 2 millió ölembe ugrott. Te gondolom ezt se használtad volna ki akkor...
-
törölt tag
Megtennéd, hogy nem kevered a hitelt a részlettel?
Nem érzem magam jómódúnak, de nem okozna problémát megvenni egy ilyen készüléket.
Ha ennyire vágod ezt a dolgot, akkor fussunk neki. Melyik életképesebb gazdasági modell:
1; Átlag János a megtakarítása 50-70%-át egy összegben költi el egy telefonra, és bármilyen esemény van, akkor a maradék 30-100% összeggel rendelkezik a két év alatt. (Feltételezve, hogy folyamatosan folytatja a megtakarítást)
2; Átlag János kihoz a szolgáltatótól 24 hónap kamatmentes részletre egy készüléket, és a megtakarításai megmaradnak, esetleg lassabb ütemben nőnek (eddigi megtakarítás- törlesztő) amíg a részletfizetési periódus tart. Viszont bármilyen nem várt kiadás esetén van mihez nyúlnia. -
B-L-A-C-K
titán
Senki se mondta hogy nem tud, csak valakinek kényelmesebb hogy 300 ezret nem vesz ki a pénzéből, inkább havi 10-15 ezresével fizeti, amit mint írtam észre se fog venni.
Amiről te próbálsz beszélni, az az amit már leírtam, hogy aki keveset keres, és úgy vesz fel 300 ezres telefonra hitelt, azt én is ellenzem.
Na meg másnak lehet ez a hobbija, sok olyat ismerek aki nem cigizik, nem bulizik, inkább ilyenekre költ.
-
B-L-A-C-K
titán
Én se vagyok hitel párti, viszont ezt az oldalát is meglehet érteni. Nem azokra gondolok akik keresnek 80 ezret, és behiteleznek egy 300 ezres telefonra. Hanem azokat akik normálisan keresnek, de nem akarnak kiadni 300 ezret egyben, most havi 10-15 ezret sok ember nem érez meg, és van egy olyan telefonja amire vágyik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple IPhone 14,Midnight,128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- Garanciális iPhone 14 Pro Max 128GB, Fehér, gyönyörű állapotban eladó (független)
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 14 Pro max 128GB gyári független akku 92% 2026.08.06 iStyle jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest