Hirdetés

Négy készülékkel jött meg a Galaxy S10

A szokásos S10 és S10+ páros mellett akad egy 5G-s verzió is, de a legütősebb az S10e lehet, főleg azért, mert kompakt, mégis erős.

Bevezető

Teljesen egyértelmű volt, hogy a Samsung komoly erőket mozgósít majd a legfrissebb Galaxy S modellek bemutatója kapcsán. Egyrészt ez a jubileumi, tizedik kiadás, nem sok olyan konkurens szériát tudunk mondani, aminek ilyen hosszú múltja lenne, másrészt viszont az S9 nem szerepelt olyan fényesen, mint ahogyan várták tőle. Plusz közben erősen a fejükre nőtt a Huawei is, úgyhogy a koreai cégnél is érezték, hogy az S10 esetében ideje komolyabban is odapörkölni a konkurenciának. Hogy ez mennyire sikerült, azt nyilván majd a piac dönti el március 8-tól, hiszen ez az a dátum, amikor ténylegesen megvásárolhatók lesznek az újdonságok, ám valóban látszik, hogy a Samsungnál most nem csak a szokásos, az aktuális évhez hozzáigazított hardver és néhány apróság képezi a modellváltást, hanem komolyabban is hozzányúltak a koncepcióhoz.

Tíz generációnyi Galaxy S
Tíz generációnyi Galaxy S [+]

Ez pedig első ránézésre is egyértelmű, mert az összes új S10 modell kijelzőjén van kameraluk, a csúcsmodelleken kettő is. A Samsungnál valószínűleg pontosan tudták, hogy a szenzorszigetet még véletlenül sem próbálhatják meg; annak idején pont ők gúnyolták ki az Apple-t egy emlékezetes reklámmal akkor, amikor a notch megjelent. Így viszont kicsit nehéz helyzetbe lavírozták magukat, mert a notch a legolcsóbb és legegyszerűbb módja volt annak, hogy úgy nézzen ki, mintha a kijelző majdnem az előlap teljes felületét elfoglalná, a koreai gyártó viszont úgy tudta ezt eddig is kvázi kimaxolni, hogy az oldalsó kávákat a kerekítéssel (edge) nullára csökkentették. Ettől amúgy a Galaxy S termékek az átlagos mobiloknál picit nyúlánkabbnak érződtek.

A négy friss készülék
A négy friss készülék [+]

Most viszont itt van a kameraluk, amit minden készüléknél a jobb felső sarokba tesznek, lézerrel vágott a kijelző, hogy tényleg pontosan a kameraszenzor fölött legyen és ne tűnjenek el pixelek, nyilván ízlés dolga, hogy kinek mennyire tetszik, de megszokni elég könnyű, ezt mi magunk a Honor View20-nál tapasztaltuk, de a most a bemutatón sem volt zavaró a dolog. Ez viszont azt is jelenti, hogy a kijelző még a korábbinál is nagyobb százalékban lepi be az előlapot, az S10-nél ez 93,5%-os arányt jelent.

A négy újdonság hátulról
A négy újdonság hátulról [+]

Az eddigi két telefonhoz képest az S10 sorozat immáron négy tagot számlál. A szokásos sémát megtartva van a “klasszikus” S10, ennek pedig továbbra is akad egy nagyobb testvére S10+ néven. Ez eddig nem meglepetés, de mindezek mellett egy teljesen új vonalat képvisel a csökkentett méretű S10e, ahogyan az S10 5G is egy új vonal, mert ez utóbbi nem csak arról szól, hogy majd egyszer, olyan helyeken ahol már lehet, akkor fel tud kapcsolódni az 5G hálózatokra, hanem ez még nagyobb, mint az S10+.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Variálható lesz a Bixby gomb funkciója

    Legalábbis minimálisan. A Samsung Galaxy S10 szériában lesz lehetőség más funkciót is adni a dedikált vezérlőnek.

  • Ilyen lehet a Galaxy Note10

    Akár Galaxy S10 Square is lehetne a neve, mivel úgy néz ki, mint a tollatlan Samsung csúcskészülék, szögletesebb kivitelben.