- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Tuty
csendes tag
válasz
tigrici #3745 üzenetére
Sziasztok!
Már hosszú ideje probléma mentesen használtam NSA320+ffp párosítást. Sajnos azonban a legutolsó fw frissítés (v 4.60) után előjött egy nagyon zavaró probléma. Éjszakánként időzítéssel kikapcsol a NAS, majd hajnalban be. Ekkor valamiért az ffp nem indul el, csak ha újraindítom a NAS-t. Valaki találkozott már ilyen problémával? (FW frissítés kihúzott pennel történt, de azóta már 1x "újratelepítettem" az ffp-t az sem segített)
Választ előre is köszönöm!
-
Balinov
titán
válasz
tigrici #3740 üzenetére
nincs meg veletlen a konyvjelzoid kozott az a leiras, ami alapjan feltetted? Kulonosen az a rohadt java install resze erdekelne.kicsomagoltam az arm5 csomagot, inditanam a telepitest, de java -version-re ismeretlen parancs, pedig a telepitos parancsokra semmi errort nem dob.
-
Balinov
titán
válasz
tigrici #3732 üzenetére
szia, DLNA szerverkent hasznalom, ill. remelem, hogy annak
a guide is irja, hogy hagyjuk install utan par orara beken, ez megtortent, mikor belottem, beallitottam a browseres interfacen keresztul, utana hagytam molyolni, majd 24h mulva nyultam csak hozza. a media library-m nem tobb, mint 100GB.
Valami amugy nem okes vele, valszeg valami szar/bugos verziora updateltem. Amit linkeltem guide utani forumon is irjak, hogy nem minden verzio stabil,bugmentes es sokszor eloferdult, hogy az ujabb verzio rosszabb volt mint az elozo.
Lehet este ujrarakom, de nem updatelem. Aztan ha tovabbra is hulyen viselkedik, megprobalkozom a miniDLNA-val. (bar jo lenne az LG Plex tamogatas miatt ha mukdone)
milyen dlna szervert lehet felheggeszteni? twonky, roviio, minidlna, plex, ezket lattam eddig.
Nem lehetne esetleg egy ARM alapu linuxot felkuldeni az NSA325-re valahogy?
-
Ivory9
csendes tag
válasz
tigrici #3713 üzenetére
A pendrive tesztelését hogyan érted? Van erre valami progi? Az usb hiba alatt csatlakozó problémára gondolsz? Mert arra nem igazán gyanakszom, ugyanis tegnap estig 1x bedugtam a pendriv-ot és azóta nem lett piszkálva. Azt, hogy miért szívok a telepítéssel én sem értem, mert az első alkalommal minden simán ment. Most még a megosztás törlését sem volt hajlandó megcsinálni. Mondjuk ezen még nem akadtam fenn mert kezdettől fogva, hogy úgy mondjam szeszélyes a kicsike, de szinte minden lépésnél volt valami gyíkja pl. nem akart download mappát készíteni stb.
-
Clark78
tag
válasz
tigrici #3624 üzenetére
Rotating logfiles...
rm /mnt/parnerkey/ffpboot.log.9.gz
mv /mnt/parnerkey/ffpboot.log.8.gz /mnt/parnerkey/ffpboot.log.9.gz
mv /mnt/parnerkey/ffpboot.log.7.gz /mnt/parnerkey/ffpboot.log.8.gz
mv /mnt/parnerkey/ffpboot.log.6.gz /mnt/parnerkey/ffpboot.log.7.gz
mv /mnt/parnerkey/ffpboot.log.5.gz /mnt/parnerkey/ffpboot.log.6.gz
mv /mnt/parnerkey/ffpboot.log.4.gz /mnt/parnerkey/ffpboot.log.5.gz
mv /mnt/parnerkey/ffpboot.log.3.gz /mnt/parnerkey/ffpboot.log.4.gz
mv /mnt/parnerkey/ffpboot.log.2.gz /mnt/parnerkey/ffpboot.log.3.gz
mv /mnt/parnerkey/ffpboot.log.1.gz /mnt/parnerkey/ffpboot.log.2.gz
cat /mnt/parnerkey/ffpboot.log | gzip -c >/mnt/parnerkey/ffpboot.log.1.gz
Script fun_plug.sh version 20120113 running from /mnt/parnerkey
ffpstick started at Mon Jun 10 18:34:05 UTC 2013
Try to determine NAS type...
according to /zyxel/mnt/info/modelid: DD01->NSA320
type NSA320, fw V4.50(AFO.0)
Find the current usb device...usb device is /dev/sdb1 on device /dev/sdb
No after_booting.sh in the root of the ffpstick found
This is not the first run, or FFP is supposed to run from a different place
Copy myself to /tmp...And execute...
/tmp/.ffpstick/fun_plug.sh BackgroundPolling -d /dev/sdb -n NSA320 -f "V4.50(AFO.0)" -r no -l & -
morad666
csendes tag
válasz
tigrici #3414 üzenetére
Akkor ha jól értem:
Azaz ha a TV- tudja a DLNA-t LAN-on keresztül, akkor a NAS mehet LAN-ra és a MB meg vagy nem kell, vagy mondjuk HDMI-vel kötöm össze a TV-vel. Ha a TV nem tudja a DLNA-t, akkor a MB-ot IS a hálóra kell tennem.
Jól értelmeztem tigrici válaszát?
Köszönöm!
-
Balinov
titán
válasz
tigrici #3390 üzenetére
hali, serviiot mennyire volt pilotavizsgas feltenni? Ez alapjan csinaltad?
-
spiky03
veterán
válasz
tigrici #3384 üzenetére
Én igen, egy Pioneer BDP-150-el.
Viszi DLNA-n az mkv-kat, alegyen akár 720p vagy 1080p.
A külső feliratokat viszont nem látja, így előtte mindig bele kell muxolni az mkv-ban.
Viszont valamiért néha a belső feliratoknál lemradnak az utolsó szavak. Erről írtam már korábban is -
Max78
csendes tag
válasz
tigrici #3351 üzenetére
Igen telnettel sikerül belépnem, beírom a két paracssort ez lett az eredménye:sh-4.1# /ffp/start/sshd.sh start
Generating public/private ecdsa key pair.
/ffp/etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key already exists.
Overwrite (y/n)? n
WARNING: sshd: Already running
sh-4.1#
VAGY:
sh-4.1# /ffp/start/sshd.sh start
Overwrite (y/n)? y
Your identification has been saved in /ffp/etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key.
Your public key has been saved in /ffp/etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key.pub.
The key fingerprint is:
0f:e2:a0:6f:8a:19:9c:be:20:cb:67:be:6f:f6:d3:0d root@nsa310
The key's randomart image is:
+--[ECDSA 256]---+
| |
| |
| |
| |
| . . S |
|. .. o . E |
|+o. . . + |
|== +.o . . . |
|++*=*.... |
+-----------------+
WARNING: sshd: Already runningÉs nem lép be SSH-n
-
Max78
csendes tag
válasz
tigrici #3349 üzenetére
Na most már ilyen a log file, de most sem megy az ssh:
Rotating logfiles...
cat /i-data/md0/admin/zy-pkgs/ffp/ffp.log | gzip -c >/i-data/md0/admin/zy-pkgs/ffp/ffp.log.1.gz
Try to determine NAS type...
according to /zyxel/mnt/info/modelid: A203->NSA310_ZyXEL
type NSA310_ZyXEL, fw 4.50(AFK.1)
Starting /usr/local/zy-pkgs/ffproot/after_booting.sh version 20120924 at Wed May 29 23:06:08 GMT 2013...
Try to create a /ffp symlink...done
To chroot or not to chroot...FFP 0.7/arm, no
Change root shell
Change admin shell
Generate helper file 1 /tmp/.ffpstick/helper.inc...done
Generate helper file 2 /tmp/.ffpstick/helper.inc...done
Generate convenience symlink /mnt/HD_a2
exec /ffp/etc/rc
* /ffp/start/SERVERS.sh inactive
* /ffp/start/portmap.sh inactive
* /ffp/start/nfsd.sh inactive
* /ffp/start/LOGIN.sh inactive
* /ffp/start/telnetd.sh ...
Starting /ffp/sbin/telnetd -l /ffp/bin/sh
* /ffp/start/sshd.sh ...
Overwrite (y/n)? Starting /ffp/sbin/sshd
* /ffp/start/rsyncd.sh inactive
* /ffp/start/kickwebs.sh inactive
* /ffp/start/lighttpd.sh inactive
* /ffp/start/inetd.sh inactive
* /ffp/start/fp_master.sh inactive -
Balinov
titán
válasz
tigrici #3314 üzenetére
erre gondoltam en is, soot, a Plex wikijeben (vagy a gajdban) irjak is,hogy allow 30min, de a legjobb az overnight sync, ha sok cuccot pakolsz, pont ezert nem raktam a NAS-ra (a Plex altala meghivott mappakkal egyutt) 2-3 SD tv ripet a LOL csapattol, meg 1-2 720p filmet. (bar az is igaz, hogy hozzaadtam egy kb 3-4000db RAW-bol allo kepgyujtemenyt is, de utana nasolas off volt, aludni is kellett..
-
Balinov
titán
válasz
tigrici #3310 üzenetére
detto igy csinaltam, slacker -i-vel., ment is, webadmin reszebe is be tudtam lepni, de aztan most meg nem.
chmod a+x /ffp/start/plexmediaserver.sh
/ffp/start/plexmediaserver.sh installparancsok lefutnak error nelkul, done-val, start-ra meg a fent emlitett hibauzenetet kapom. Elkepzelheto, hogy NAS reboot kellhet? Mert csak azt nem probaltam meg (jelenlegi tudasommal).
-
Balinov
titán
válasz
tigrici #3296 üzenetére
igen, mc-t is sikerult feltennem, azzal buheraltam a TM konfigfajljat nemreg. A sikeres Plex install utan el tudtam a Plex MS-t erni a webes feluletrol, be is allitottam a nyelvet, meg hozzaadtam a NAS-on a megfelelo konyvtarakat videohoz, kepekhez es zenehez. Azert is furcsallom, hogy ezt kapom most. Probaltam a linkelt guide alapjan uninstall-t, latszolag ok, majd ujboli install-t (valszeg nem inditottam ujra a NAS-t), de ugyanazt a hibauzenetet kapom
-
Tonyk
veterán
válasz
tigrici #3115 üzenetére
Nem kell ahhoz Nero Media Home. Windows Media Player is tud DLNA-n szórni (Media adatfolyam továbbítás bekapcsolása)
-
stomi76
tag
válasz
tigrici #3006 üzenetére
Én is most próbáltam, de nem jött össze
Most úgy állok, hogy kicseréltem a NAS-ban a lemeztm és most valahogy át kellene varázsolnom rá a fájlokat a régi lemezről....és itt akadtam el.
Linuxot nem ismere
egy windows 7-es gépem van egyébként.
Valaki tudna egy jó leírást összerakni róla?
-
gahor72
aktív tag
válasz
tigrici #2861 üzenetére
Köszi a választ!
Ha jól emlékszem ezt már válaszoltad valakinek megoldásként.
A 936-OS leírásban az összes általad javasolt függőség benne volt,elvileg telepítette is.
De már meg is bántam,hogy bele kezdtem.Most gondolkodhatok,hogyan szedjem le az egészet....
A pc-n volt plex is de nem tetszett,mert sok fölösleges dolgot csinált.
Most isedora media server van fönt,egyszerű mint a pofon,de felirat nincs.
Ez állítólag a DLNA hibája.
AZ egyik problémám az volt a felirat mellett,hogy valamiért nem minden mappát hajlandó a twonky megjeleníteni.
Nem jöttem rá mi szerint válogat,pedig nincs különleges karakter a nevekben,és hiába frissítem az adatbázist.
Más.
Amikor megvettem a kütyüt,egyből cseréltem azt a kínai sz@rt amit ventinek hívnak,azóta halkabb is.
Külföldi fórumokon ezt javasoljál a gyári helyett:http://pcgear.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-stock.tpl&product_id=5599&category_id=169&option=com_virtuemart&Itemid=6
Én semmilyen plombát,jelölést,matricát stb nem láttam a csavarokon,bár a szervizben,ha vinni kell egyből levágják a buherálást.
-
FeRkE
őstag
válasz
tigrici #2732 üzenetére
Távolról sehogy sem tudok csatlakozni a NAS-ra a console-al. Laptopról és egy asztali gépről is próbáltam. A szerverbe be van állítva a -Dserviio.remoteHost=192.168.1.5, mobilrl tudok is csatlakozni hozzá a ServiiDroid-dal, meg leszedtem vmi WebUI-t hozzá, azzal is tudok hozzá csatlakozni (a webiu-nál ugyanezt a -Dserviio.remoteHost=192.168.1.5-t kell hozzáadni az indító batch fájljába, mint a serviio-console.bat-ba, ugyanúgy is van megadva, a console mégsem működik. Nagy szar ez az egész, nem tudom, miért nem lehet megcsinálni, hogy magától megkeresse, a ServiiDroid progi az magától megtalálta a NAS-on futó Serviiot, semmit nem kellett rajta konfigurálni. Na mindegy, azt hiszem, nem kínlódok vele tovább, csak amiatt kellett volna, hogy online stream-eket hozzáadjak, ls azt tudjam nézni TV-n.
-
FeRkE
őstag
válasz
tigrici #2191 üzenetére
Serviio-nál amikor megadtad ezt:
---- A végére ha távoli konzollal akarod.
-Dserviio:remoteHost=( Nas IP )Milyen formátumban kell megadni neki? -Dserviio:remoteHost=192.168.1.5 vagy
-Dserviio:remoteHost=(192.168.1.5) ? A serverben is beírtad a servvio.sh-ba meg a konzolnál is a ServiioConsole.exe.vmoptions-ba ? -
Jumpalaja01
tag
válasz
tigrici #2648 üzenetére
Pirossal bejön, hogy online a státusz, az ip address, firmware, Name-nél nincs adat szerepel. A configure network setting-nél inaktív minden szóval nem tudok belépni. Ha kilépek és újraindítom az utilityt akkor be tudok lépni de Nem tudom mi a fenét írjak a host name-hez és a többihez. Ha beírok, mondjuk, hogy Server és mindent automatikusra állítok majd next-el tovább akarok lépni akkor a program működése leáll címszóval kilép mindenből.
-
Tonyk
veterán
válasz
tigrici #2595 üzenetére
A fentiek alapján net van, tehát akkor nem az a gond. upnp meg nem ide tartozik
.
Full resetre sem reagál?
Gondolom próbáltad eltávolítani az FFP-t, utána full reset, újra HDD-re FFP.
Nálam a 320 simán engedte a visszafelé lépést FW verzióban.Esetleg próbáld beleerőltetni a jelenlegit még1x.
-
spiky03
veterán
válasz
tigrici #2588 üzenetére
Ha esteleg újra visszahoznád az életbe a 310-est, és mndjuk utána frissítenéd az fw-t, úgyhogy rajta hagytál mindent, akkor oszd meg velünk az eredményt.
Hogy megmaradt-e minden beálíltásod.
Amúgy mi baj volt a 310-el?
Megnéztem a 320-as-t és szerintem csak abban különbözik a 30-től, hogy abba 2 winyó megy. A kezelőfelülete ugyan az, mint a 310-é.
E teszt szerint -
Söri
tag
válasz
tigrici #2467 üzenetére
Minden függőséget telepítettem már.
Sehogy se akar működni.root@nsa310:~# /ffp/start/minidlna.sh start
Running /ffp/bin/minidlna -v -f /ffp/etc/minidlna.conf -P /ffp/var/run/minidlna.pid
/ffp/bin/minidlna: can't load library 'libavformat.so.54'ez van telepítve: minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
-
-
törölt tag
válasz
tigrici #2275 üzenetére
Köszönöm! Megoldom. Sztem format, aztán új barázdát szánt az eke. Ami igazán fontos, arról van másolatom a datás táramon is. Nem torrentezek, úgyhogy csak ezért nem vacakolok az FFP -vel. Tudom, hogy nem helyes ez a Windowsos gondolkodás, de ebben a helyzetben egyszerűbb újrahúzni az egészet, mint keresgélni a hibát. Keresztbe fordult egy elektron és elzárta az adat útját. Ennyi. Új fejezet.
-
törölt tag
válasz
tigrici #2273 üzenetére
Nem. Gondoltam, előbb kérdezek. Nekem van egy tippem, csak nem tudom, mennyire reális. A Puppy -t nem nagyon szokta érdekelni a fájljogosultság. Lehet, hogy a másoláskor átírta és a NAS ezért csak látja, de nem tudja kezelni a mappákat? Alapvetően nincs pánik, mert a tartalom ott van a 310 -en, csak ha nem muszály, akkor nem akartam nulláról kezdeni a konfigot. A gyári visszaállítás mit eredményez? Törlődnek a beállítások és alapról kell beolvastatni a megosztásokat, vagy a vinyót is újra formázza?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest