- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
slimshady
senior tag
Valóban olyan sokkal dobta volna meg az árat, ha minden piacon egységes telefont adnak ki?
-
-
Potrien
senior tag
Szinte az összes komoly zeneszerzőt a kelet adta a világnak, vezeték nélküli töltés pedig nem kell európába, mert itt csak kis távolságok vannak.
sz@r LG! -
hajbel
addikt
Ki mondta, hogy egyszer töltöm 0-ról 100-ra napont? Ezt csak Te értelmezed kedved szerint. Azért is nem írtam az első táblázathoz magyarázatot, mert azt hittem, hogy egyértelmű, de már látom, hogy nem. Mivel LiPo akkumlátorhoz hozzácsapod az NMC-t is. Csak a második oszlop vonatkozik NMC-re. Én rendszeresen töltök 30-40%-ot melóban, otthon a telóra, viszont ha rendszeresen töltöd és teljesen tele, az kártékony. A feszültségingadozás a legkártékonyabb, amikor leveszed, felteszed tölteni pár pillanatra, főleg 100%-nál. Na mindegy, nem offolok többet.
-
shiftac
aktív tag
Köszönjük az interjút!
Érdekes volt, én alapvetően szeretem az LG termékeit. Ha nem lesz bootloopos a G6, akkor minden rendben lesz vele. -
mirci18
addikt
válasz
WinstonWolf #90 üzenetére
Na majd mikor egy nyílt forgalmas helyen te a telefont kirakod egy asztalra tölteni és eltűnik akkor is azt mond hogy hú de jó ez a qi töltés.
Mert ha én egy közösségi térben vagyok vagy beszélgetek vagy azt figyelem folyamatosan hogy az asztalon levő telefonom elviszi e valaki.
-
Már bocs pajti, ez lesz részemről az utolsó komment a témában, mert időpazarlásnak találom a hsz.-eidre való reagálást.
Az általad belinkelt oldalt irgalmatlanul rosszul értelmezed, pont az ellenkezőjét mondja, mint amit Te lent állítottál. Hogy a megfelelő angol tudás hiánya, a szakmai felkészületlenség, vagy egyszerűen csak figyelmetlenség miatt, nem tudom, igazából nem is lényeges.
Hogy a lényegi pontra rámutassak, a linkelt cikkből egy táblázat:
Amit itt látunk, hogy milyen mélységű kisülés (100% DoD = teljes lemerítés, 10% DoD = értelemszerűen 10%-os lemerítés, ie.: 90%-ra való merítés) utáni töltési ciklusoknál, mellette az, hogy hány kisülési / töltési ciklus kell ahhoz, hogy az akkumulátor teljesítménye az eredeti teljesítményének 70%-ára csökkenjen. Hozzá kell tenni, hogy ez Lítium-Polimer aksiknál tesztelték.
Az adatok hozzávetőlegesek, és azt mutatják, amit eddig is mindig emlegettek a Lítium-aksiknál, mely szerint ezek az aksik a teljes lemerítést kevésbé szeretik, inkább a relatív kisebb mértékű kisülés / töltés az, amit jobban viselnek. Ha megnézzük a 100 és az 10% DoD értékeket, azt látjuk, hogy a 100%-os kisülés/töltés ciklusból elég mindössze 300-600 a 70%-os degradációhoz. 10%-osból ehhez 10-15 ezer ciklus szükséges. Ez teljesítmény terén ugyebár 1000-1500 teljes kisülésnek felel meg.Tehát ez alapján pont, hogy a sűrű kisülés/töltés ciklus az, ami jobb, magyarul az, ha a telefonodat amikor csak tudod, töltőre dugod. Ezt állítottam én is, és a saját tapasztalatom is ez amúgy.
A vicc az, hogy bárhol is nézegeted, ugyanezt az állítást látni a Popular Mechanics-tól a Tech Republic-ig...
End of Story...
-
hajbel
addikt
válasz
kovaszoskeny #118 üzenetére
Milyen urban legend? Kutatási eredményekkel támasztottam alá, hogy a gyorstöltés kártékony. Az az urban legend, hogy nincs hatása az akkura (csak megsúgom, hogy a gyártónak ez egy hangzatos fícsör, az meg, hogy tönkremegy az akku külön öröm nekik, tehát két legyet egy csapásra). Egyébként ez örök vitatéma fórumokon. Aki kétféleképpen használja a telefonját, az észreveszi a különbséget. Olyan jó, amikor egy szakmai oldal cikkére ráföröccsögnek. A wireless töltő is ugyanilyen. Semmi haszon nincs belőle, max annyi, hogy a haveroknak mutogatod, hogy jujj de menő vagy.
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz
WinstonWolf #98 üzenetére
Ott a pont.Ráadásúl mér a vezeték nélküli töltés is fejlődött tudja a gyorstöltési szabványokat is,Sokan nem vágják ezt és azt hiszik 0.5 A a töltése.....
(#102) hajbel
Urban legendekkel ne fárassz Amióta van lehetőség gyorstöltésre és vezeték nélkülire mindene esetben használom.Egyik akkum sem lett roszabb tőlük.Illetve a kb 2.5 év után lett látványos a gyengülés(kábeles töltésnél is) dehát a legtöbben 2 évent cserélünk telefont vagy...AKKUT! Mindenféleképpen....
-
-
janeszgol
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #115 üzenetére
Egy négyezresnél nagyobbat nem kell, ha a vésztöltőt eredeti nevén használod. Vésztöltőnek.
Többen is elkövetik azt a hibát, hogy beszereznek valami tizenezres töltőt, aminek súlya van, aztán megunják hordozni. -
válasz
janeszgol #114 üzenetére
Na ezen is lehet vitatkozni.
1 - Nekem pl. nincs powerbankom.
2 - Én fentebb csak egy példát írtam, de nem egyszer volt olyan, hogy két nap használat után a telefont töltőre raktam volna (30%), de hirtelen közbejött dolgok miatt el kellett mennem több órára (helyzetből adódóan közben is muszáj volt használni a készüléket), és mire végeztem, addigra 3%-on volt a szerencsétlen.
Oké, lehet, hogy be kéne szereznem egy powerbankot. De én a vezeték nélküli töltéssel nem mennék semmire. -
janeszgol
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #112 üzenetére
Kidobom a telót, mert
1, nem nekem való, ha ennyire hagyom lemerülni a power bankok, elektromos hálózatok idejében.
2, kidobom a telót, mert egy kalap, ha ennyire lemerül váratlanul. Ha nem váratlanul, lásd 1. -
-
Figyi.
Van indulás előtt 5 perced, hogy vigyél egy minimális életet a merülés szélén álló telódba.
Hív a gyereked.
Nincs BT headseted, nincs powerbankod.
Mit csinálsz?
Vannak ilyen-olyan helyzetek, erre ez, arra pedig az a jobb megoldás, és mindenki különböző mértékben tart igényt erre vagy arra.
Neked bevált a vezeték nélküli töltés.
Másoknak nem.
Ebben egyetértünk.
Szerintem vegyél vissza a lekezelő stílusból, főleg, ha másokat meg akarsz meggyőzni egy vitában. -
Zsebob
senior tag
Birom ezt a palit, de ez a DAC tema mekkora lőzung mar?
A tradicinalisan audiofil orszagokban ( Olasz, osszes skandi, Anglia )
nehogy mar nem fontos a hangminoseg? A gangamsztájl es az ugralo kinai
kislanyok rozsaszin zokniban? Na hagyjuk.... -
Sinisi
senior tag
Azért ez is egyfajta előrelépés a kényelemesség irányába...
-
válasz
WinstonWolf #98 üzenetére
Étteremben leülsz egy asztalhoz enni. Leteszed a telefont és tölt. De basszus, a főnököd írt, és sürgős a válasz.
Kezedbe veszed a telefont.
Hopp, nem tölt. -
Ricardo
titán
válasz
Dr. 444Hertz #93 üzenetére
Hosszabb távon valóban nem jó stratégia "mostoha gyerekként" kezelni egy adott régiót. Eleinte csak azok nem vedzik akiknek valóban kellene a kihagyott funkció, később már azok sem akik nem is használnák, de zavarja őket, hogy az adott cég másodlagosnak tekinti őket.
-
hajbel
addikt
válasz
tomboy0013 #92 üzenetére
A másik meg, hogy ott görnyedsz a telefonod felett két órát, amíg feltölt, vagy otthagyod valahol őrizetlenül mexikóban?
Mennyivel több értelme van egy powerbanknek, főleg, hogy mostmár az elfogadható árúak is gyorsan töltenek
A DAC hiánya engem is sokkal jobban érint.
-
törölt tag
válasz
Tök kényelmes, csak marha lassú. Ha mondjuk északára leteszed az éjjeliszekrényre, akkor még oké, de nap közben, amikor mondjuk leülsz egy italra valahol, akkor a gyorstöltés sokkal praktikusabb, mert mondjuk 5 perc alatt annyi szuflát nyom a telefonba, mint egy ilyen vezeték nélküli fél óra alatt.
-
khron78
őstag
Valóban jó lett volna megtudni, hogy miért egy butított verzió jön az EU-ba. Nem fizetünk érte kevesebbet.
Nagy forma a Ken Hong, amellett, hogy egy igazi profi. -
válasz
tomboy0013 #92 üzenetére
Ott a pont.
A dac meg a "vezeték nélküli" töltés kihagyása lehet, hogy rövid távon jobban megéri pénzügyileg, mint meggyőzni egy szélesebb kört a plusz fícsörökkel, de hosszú távon ezek az apróságok fognak oda vezetni, hogy az emberek egy része, és később egyre nagyobb része inkább más gyártó felé fordul, akikben lehet érezni némi "törődést".
Szóval hiba kihagyni ezeket, ha kényelmes, ha nem. -
tomboy0013
veterán
válasz
Az mitől nem egységsugarú, hogy te csak a kényelmet látod benne és próbálod győzködni az embereket hogy ez bizony az? Mint írtam én is próbálkoztam a használatával, de több volt a kényelmetlenség mint a kényelem ezzel a tipusú vezetékes töltéssel(mert ugye ez is vezetékes). Nem olyan bonyolult dolog megérteni, hogy más igények szerint használjuk az eszközeinket ezért más vélemények születnek arról, hogy kinek mennyire kényelmes használni. Attól, hogy azt írod kényelmes még nem feltétlenül lesz az. Mexikóban sem mindenki nyaral, meg sokunknak az autókázást is kibírja töltés nélkül a telefon.
Ettől függetlenül haragszom az LG-re hogy kispórolják az EU verzióból a quad DAC-al együtt mert a lényeg az lenne, hogy minél szélesebb rétegnek kedvezzenek a kényelmi funkciókkal. Meg hát ugye az én igényeim is változhatnak és jó ha én is megkapom azt ami az amerikai és kóreai piacon alap. -
hajbel
addikt
válasz
Kocsiban polcon nem rázkódik? Tölt, majd megáll? Mexikóban viszont nem számítottál vezeték nélküli töltőre, tehát vitted magaddal a töltőt, szóval nem volt létszükséglet. Nekem az volt a bajom, hogy amikor valami értesítésem volt, oda kellett menni, a telefon fölé kellett hajolni, hogy megnézzem, mi baja van, nem lehetett szokás szerint felkapni. Vagy pl. akkor mi van ha hívnak közben?
-
WinstonWolf
senior tag
Minden alkalommal érdeklődéssel figyelem azokat a vitákat, melyek a vezetékmentes töltés tárgykörében bontakoznak ki. De soha nem fogom megérteni, hogy akik nem használják miért gondolják úgy, hogy Ők az etalonok, akik a nagy többséget képviselik, és aki mást mond az hülye. Nos ezen az egységsugarú hozzáálláson próbálok mindig változtatni. Sikertelenül.
Pedig:
A vezeték nélküli töltés kényelmes. Nekem a kocsimban van kifejezetten a telefonnak egy polc, ahová ha beteszem töltődik. Mindegy, hogy milyen csatlakozója van, nem kell bedugni semmit semmibe, odateszem és tölt. Aki szerinte ez nem kényelmes, és modern, az szerintem hordjon magánál tárcsás telefont hosszabbítóval.
Amikor Mexikóban nyaraltunk, a szállodában, a reptéren egy csomó helyen volt olyan asztal, amire letettem a telefont és töltött. Nem számított, hogy milyen dugója van a töltőmnek, mert volt vezeték nélküli töltés, ami bármilyen készülékkel kompatibilis, amibe be van szerelve.
Egy biztos, az LG eddig se nagyon kápráztatta el a tulajokat ezzel a funkcióval. a G4-hez nem is tudom, hogy lehetett-e hivatalosan kapni ilyen kiegészítőt, de nekem az amazonról kellett rendenem hozzá. A V10 szintén zenész.
Persze minden bizonnyal Ken úr jobban tudja mi kell a népnek. A fórumozók meg pláne.
-
TTommi
aktív tag
Jó fej ez a Ken Hong, nagyon élvezetes beszélgetés volt. A telefon is jól néz ki és tetszik az LG hozzáállása is. Köszi srácok
-
Hallosz
senior tag
Jó fej a fickó! De ezt, vagy majdnem ezt hallottuk tavaly is.
-
Matada2.3
veterán
Mr. Hong
Mint már öt éve, most is nagy élmény volt. Az meg főleg fantasztikus, hogy még telefont is kaptatok. Tökéletes marketing ez így.
Nagyon kíváncsi leszek a G6-ra.
-
hajbel
addikt
Inkább azt kellett volna kutatni, hogy milyen hatással van a fogyasztókra a tudat, hogy egy rosszabb készüléket kapnak ugyanannyiért, mint a fent említett országokban...
-
Weeman1
veterán
A G Flex irány abbahagyását nagyon sajnálom.
Volt.mindkettő,de az 1. jobban sikerült szerintem. -
-
Reinkz
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #81 üzenetére
Hidd el ez réteg itthon is meg van.
Nezz körbe hany tizen/huszon evesen lóg ott a beats vagy egyeb más 200$+ fejes.
És nem hobbiból vették hanem pont abban tudatban hogy jót es trendit kaptak. -
-
törölt tag
Most itthoni viszonyok ide vagy oda, a hallás nem GDP-től függ
Értem én, hogy nyugaton, vagy nagyon keleten simán megveszik a 100+€-s füleseket, ültem úgy boltban, hogy a srác ilyen 300€-nál kezdődő cuccokat próbált a fülébe, és nem tudta megmondani a különbséget köztük, én meg fogtam a fejem, hogy akkor meg minek...?
-
tomboy0013
veterán
válasz
RaveForce #71 üzenetére
Szerintem meg jelenlegi formájában a QI a visszamaradott. Lumia 930-hoz használtam, de 1,5 év alatt ha 10-szer rátettem lehet sokat mondok. Egy olyan embernek oké aki irodába csücsül, de én csak a lassúságát vettem észre, meghogy forróbb tőle a teló mint jelenlegi gyors töltés közben. Piszok lassan töltött, meg így is helyhez volt rögzítve, mert valójában ez is csak egy vezetékes töltési forma. El is ajándékoztam a töltőt mert totál haszontalan volt a hétköznapok során. De hát mások vagyunk más igénnyel így egyáltalán nem lehet rá mondani, hogy csak haszna van és mindenkinek jó mert ez nem igaz.
-
törölt tag
Most igazából a saját igényeidet vetíted ki mindenkire. Az emberek jelentős része nem audiofil, sőt, nem is hallja a különbséget egy ilyen DAC és a nagy átlag közt. Arról nem is beszélve, hogy vesznek valami igénytelen fülest, az elsőt, ami olcsón van a MM-ban, és boldogok, amíg be nem döglik. Akinek nem ez a hobbija, azt jellemzően nem érdekli, és egy fillérrel többet nem adna érte. Ahogy mondjuk a legtöbb embert nem érdekli, hogy egy Focus ST-t mennyivel jobb vezetni, mennyivel közvetlenebb a kormányzás, jobb az úttartás, a fék, stb. Simán vesznek egy alap Reanult-t, és elvannak, amíg ki nem kopik alóluk.
Ha marginálisan kevés azoknak a száma, akik potenciálisan megvennék a drágábbat a jobb DAC-kal, akkor nem fogja megérni a gyártónak bevinni az adott piacra. Ha annyira kell, még mindig ott vannak a kiskapuk, hogy megveszed GSM boltostól, aki behozza saját kontóra, vagy megrendeled netről valahonnan.
-
s4tch
veterán
Azért a V10 távolról sem tömegtermék, sem a dizájnja, sem a mérete végett. (Én az utóbbi miatt tettem le róla, qrvanagy dög, pedig más szempontból bőven megfelelt volna.)
A V34 ("V20 mini") sem jön egyelőre Európába, pedig azt valószínűleg zabálná az európai nép: relatíve kicsi, jó kamera, jó audio, SD kártya, vízállóság, amit akarsz. A dizájn átlagos, de kb. ennyi baja van a telefonnak. Olyanok is simán választanák, akik a G5-re nem mentek rá. Erre érthetetlen módon meghagyják Japánnak. Ken biztos jó arc, ezzel együtt az LG marketing stratégiája teljesen csubakka.
(#75) hard74: egy 10 dolláros Rock Zircon teljesen máshogy szól az otthon lévő hordozható forrásokról (Xiaomi Mi3, Benjie S5, Meizu Pro 6). Nyugat-Európában teljesen általános 100 euró körül fülhallgatót vásárolni telefon mellé; végre újra lenne egy olyan A-brand telefon a piacon (az iPhone kiherélése után), amihez érdemes jó fülest illeszteni.
-
-
RaveForce
veterán
válasz
Remekelek28 #72 üzenetére
Fu akkor megkavarodtam.. ha "jart hozzá" akkor nem kulon megvasarlasrol beszelunk, nem? Sorry most ez nekem tenyleg homaly lett igy
-
RaveForce
veterán
Nekem pl a kedvencem hogy akarmikor leraktam regen a telefonomat..merult. most akarmikor lerakom töltődik, ugy hogy nem kell szenvednem a tolto ki be dugdosásával, es kímélhetem az akksit a gyorstoltes alol, ez a 2(+1) erv tobb mint donto a Qi mellett
jah plusz egy negyedik: ha toltes kozben hivnak siman egy mozdulattal felveszem majd visszarakom, ahelyett hogy zsinorral a seggeben szerencsetlenkednek vagy ki be dugdosnam a hivas miatt.. tehat egyértelműen ez a jövő.. mit jövő.. evek ota a jelen..
-
RaveForce
veterán
válasz
Remekelek28 #26 üzenetére
LoL. Hat a g5bol nem azert fogyott olyan keves amennyi, mert nem akartak kifizetni a dac "felárát"
ezt ugye nem komolyan gondoltad..
-
RaveForce
veterán
+1! Tipikus marketinges a csavo. Valszeg interju elott le lett egyeztetve az interju vagy tudatosan terelte a szot hogy csak a csucsmodellrol legyen szo es minden happy es szuper legyen az LG korul... ahhoz képest latjuk mi van evek ota. Ezt az arcot tuti jol megfizetik mert zsenialisan csinálja azt, ami a dolga... mar csak az LG mérnökeinek es vezetoeinek kellene utana csinalni..
-
zack
nagyúr
Ken ide kevés, hiába a kedves, és pozitív hozzáállás a részéről. Ő képviseli az LG-t, de nem ő 1 személyben az LG. Már régen rossz, ha 2017-ben az az innováció, hogy kisebb készülékházba nagyobb kijelzőt tesznek...
Amitől pedig eladhatóbb lenne, azt pedig az EU nem kapja meg.
Ez a közvéleménykutatósdi elég nagy blama náluk.
Nem vagyok marketinges, de a vásárlók egyre sokoldalúbb felhasználhatóságot várnak az okostelefonoktól, amibe nem fér bele, hogy egy "ziccert" kihagynak az EU felé (quad DAC). Értem én, hogy sokan azt se tudják, hogy ez mi, és mire való, de azt azért mindenki hallja, ha szebben szól. A rossz minőségű forrásokat meg hagyjuk a Spotify Premium, és Tidal Hi-Fi korában. A G6 se lesz népszerű telefon, csak akkor, ha jó lesz az ára a konkurenciához képest.
2017-ben még mindig ott tartunk, hogy megy a sakkozás, mit ne rakjunk bele egy telefonba, nehogy kiadjunk egy mindenki számára tökéletes telefont, amivel igen széles vásárlóréteget tudnánk lefedni.
V20 hiába lett jó, ha nem jön. Szürkéből beszerezhető magyar nyelv nélkül. Bravó. Itt tartunk 2017-ben.Cserélni szeretném a Note5-öt idén, de nem a G6-ra, az biztos. Legrosszabb esetben az új Note-ra.
Sokan lesznek ezzel így, hogy nem cserélnek, mert minek. Annyira minimális a fejlesztés, hogy egyszerűen nem éri meg 100-150e ráfizetni a jelenlegi 1-2 éves csúcsmodellekre.Majd a gyártók is rá fognak erre jönni, hogy a marketing maszlag kevés a cseréhez, és nem fog nőni a bevétel, csak akkor, ha nem kizárólag a profitot hajszolják, és érdekelni fogja őket a minőség, és az innováció.
-
doooo
veterán
Jó volt ismét látni Ken Hong uraságot!
Ez a G6 meg egész szimpatikus... a videókon meg egyébként jobban is néz ki, mint a hivatalos rendereken...
De egy új Flex vagy valami kicsit izgalmasabb tényleg jól jönne... persze abszolúte érthető, hogy, ahogy mondta is, kicsit visszalépnek a hagyományos útra, de remélem nem sokáig tart majd ez a visszalépés.Azt a kis nyakbaakasztható, patkóalakú, szürke, vibráló nyavaját meg szívesen kipróbálnám... mondjuk a változatosság kedvéért egy Far Cry Primal mellett...
-
Balzak83
senior tag
Köszi az infót!
Bal oldali panelon ott a napi keresések száma, 3310-es, meg a Nokia 6 viszi a prímet
A V10 egy nagyon-nagyon eltalált telefon, nagyon nagyon magas árral. Én G4 után arra szerettem volna váltani, nagyon tetszett, de még a használt példányok is 100e körül futottak. Egyszerűen ennyit sajnáltam adni érte. A V20 nagyon hiánypótló alkotás lehetett volna a Note7 botrány idején, de ez a ziccer is kimaradt, gondolom túl hirtelen kellett volna piacra dobni mindenhol, és nem ment volna simán. Emiatt is reménykedtem, hogy a V20 alapjait fejlesztik tovább a G6-ban.
-
-
Quqesz
nagyúr
-
Quqesz
nagyúr
Azért nézd meg hányan vettek V10 telefont(főleg a dac miatt) és hányan G4-et. Nem sokan mentek át y V10 megjelenés után. A HTC megoldása is jó, még is nem veszik tonnaszámra. A QI viszont sokkal több embert érdekelt volba, na azt hiányolom.
Cikket köszi, Ken jó arc. Ami biztató, hogy míg tavaly az interjún csak megmutatni hozta a G5-öt(G4-et használt), most a G6 volt nála.
-
Aryon87
félisten
Ez a szoveg megakasztott:
Az LG számára nagyon fontos a G6 sikere, ezért idén először Ken Hong rögtön a kiállításon átadott szerkesztőségünknek egy előszériás G6-ot, hogy minél hamarabb be tudjuk mutatni a termék legfontosabb újításait, de hangsúlyozta, hogy a részletes teszttel várjuk majd meg a végleges modellt, már csak azért is, mert az előzeteshez egyelőre csak amerikai verziót tudott biztosítani, ami bizonyos pontokon eltér majd attól, amit Európában lehet majd kapni. Mindenesetre hamarosan a G6-ról tudunk egy előzetes tesztet publikálni.
Vagyis, a bemutatott G6 is csak egy felig kesz verzio, igy mar ertheto a keses a kiadassal. A videot meg nem neztem meg, csak a cikket olvastam el.
Hmhmhm..... -
törölt tag
Bocsánat hülye vagyok a DAC témához:
ha bluetoothos fejhallgatóval hallgatok zenét a telóról, ott ez számít valamit, vagy az számít ami a fejhallgatóban van? -
Ricardo
titán
Nagyon szép lett a G6. Ken Hong még mindig szimpatikus.
-
pit stop
addikt
Egy moduláris felépítést sokkal nehezebb szondázni, mint hogy kell e valakinek a dac.
Modularitással trendet akartak teremteni, nem nagyon jött be.Balzak83: Csak ott bukik az elmélet, hogy nem is tudják mi az, így nem is venné meg azért. Nyugaton se olyan elterjedt a Beats, és ha érdekelné minőség lenne is jobb választás
-
Balzak83
senior tag
Tőlünk nyugatabbra, vagy ha szimplán csak szétnézel egy európai reptéren, mindenki nyakában ott lóg a 100ezres Beats meg társaik. Tudom hogy ezen felhasználók nagy része is csak divatból veszi, de a másik fele jó zenét akar hallgatni. És pont a telójuk miatt nem tehetik meg.
A másik fele a dolognak, hogy ugye a pali ismondta, hogy ki akarnak tűnni, meghallgatják a usert, és olyan telót akarnak letenni az asztalra, ami minden igényt kielégit. Pont ez nem valósul meg. Ez a teló kb 1 hónapig lesz kuriózum, mert a kijelzőn túl nincs benne semmi extra. Egy jó DAC szerintem megdobta volna az eladásokat, rámenni a minőségi zene vonalra, ahogy a HTC csinálta még anno a beats-el. Így meg jön az S8, meg a többiek, és beleszürkül szépen a futottak még kategóriába, nem lesz semmi egyedi benne. És szerintem idén az árelőnye sem lesz meg a G6-nak, pont amiatt, mert a 2016 rossz év volt, olcsóbb volt a G5, és úgy se fogyott.
-
-
mirci18
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #44 üzenetére
De az ilyenek nem is veszenek G6 szintű csúcstelefont.
Beérik az olcsó tucattermékkel.
De ők legalább nem is villognak vele mint egy Iphone-os. -
Gyula88
tag
Birom ezt a palit, ilyen oszintel egy cegtol sem hallani senki.
Ki nem hagynam az interjut.
Koszonom fiuk -
Remekelek28
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #44 üzenetére
igen,ez pontosan igy van..
-
Amúgy ázsiában tényleg az van, hogy kb. a fiatalok 70%-a tisztában van a hardveres dolgokkal, így pl. egy jobb DAC-os telóért többet hajlandóak áldozni.
Ellenben pl. itthon a felhasználók 99%-a annyit tud a telefonjáról, hogy Samsung, 13MP-es kamerája van és tud rajta netezni.
Megkérdezem, hogy milyen modell, és nem tudja, vagy jobb esetben "valami Jé"... -
palesz53
senior tag
Azért azt hadd ne higgyem el, hogy egy dac okán megszondáztatják a különböző piacokat, míg egy gondolom hosszabb távra kiötlött moduláris felépítésre meg nem. (G5 kapcsán említette, hogy nem jött be a vásárlóknak).
Naaaa!!! -
mirci18
addikt
Hol volt szó arról hogy nem adják a plusz opciókkal felszerelt telefont más árban az európai modellhez képest.
Ken Hong is elmondta az európaiak nem akarnak plussz pénzt fizetni ezekre a dolgokra.
Ez számomra azt jelenti hogy lesz árdifferencia.
De amíg a pontos eladási árak nincsenek kint országonként nincs miről beszélni.Szerintem az is számít hogy a szolgáltatók hogyan állnak hozzá hiszen sokan ahogy én is szolgáltatótól veszik a telefont s ők mondják úgy is meg a gyárnak hogy milyen telefont és mennyiért akarnak árulni.
-
mirci18
addikt
A DAC mivel speciális dolog az átalgnép nem használja így nem ismert.
A vezetékmentes töltés számomra csak egy felesleges dolog.
S sok embernek is általában ugyanazokért amiért nekem is.
-Lassabban töltődnek általa a telefonok.
-Több energiát igényel
-Pontosan kell a telefont rárakni mert ha valamiért lecsúszik a töltőről már nem tölt.
-Amíg töltöd a telefon nem tudod használni
-Tokon keresztül a töltési sebesség romlik.Ami plusz az az hogy nincsenek kábelek.
De valahogy úgy érzem hogy ez a Qi töltés a 3d-s tv-k sorsára fog jutni.
Szépen lassan kihal a köztudatból. -
xmaas
őstag
Amig semmivel se kapod meg olcsobban azt a keszuleket azert mert nincs benne "extra" a jobb DAC vagy Qi addig mirol beszelunk ?
Akkor egyszeruen hulyenek neznek mert siman ideadjak a "gyengebb" keszuleket amig Azsia es USA kap egy "premiumabb " felszerelest ugyan annyi penzert , es ezt siman elmagyarazzak hogy nesze Jozsika jo lesz neked a szarabb ugyan annyi penzert mert te szar europai hulyegyerek vagy ugyse tudod mi kell neked -
pit stop
addikt
Tételezzük fel, hogy valóban ugyan annyiba fog kerülni, az általad írt árral, és esetleg így eladnak 1 millió darabot, akkor a z 20 millió zöldhasú. Tényleg nem oszt nem szoroz
Amúgy tényleg vannak ilyen belső piackutatásaik, és ha ott lenne 100 jellemző amiből választani kell 5-öt kevesen tennének DAC-ra, alig lenne valaki aki tudná mi az. Vezeték mentes töltés jobban elterjedt köztudatban, de a mindennapokban az sem annyira népszerű valamiért.
-
mirci18
addikt
válasz
tomboy0013 #1 üzenetére
Az elején mesélte a piac nem igényli ezért megy Usába Qi töltés Ázsiába meg DAC.
-
-
Dave1984
őstag
válasz
A kialakitas miatt, nem azért mert nincs igény rá!
Egy vevőt vesztettek az tuti.
Remélem lesz olyan gyártó aki a DAC ra is figyel majd. -
xmaas
őstag
Ilyen az amikor egyenesen a pofajaba hazudnak az embernek ja biztos Azsiaban meg USAban dragabban adjak azt a rohadt keszuleket .......jaaa varjal ugyan annyi lesz mindehol es legyunk mar realisak az a rohadt 20-30 dollaros extra plusz koltseg amennyibe kerul az extra DAC vagy Qi toltes persze jo esetben annyi mert valoszinuleg joval olcsobban oldjak meg a beszerelest/beszerzest ,de minden esetre rohadtul nem oszt nem szorozz amikor egy "flagshiprol" beszelunk ami ugyan annyiba fog kerulni mint a konkurencia hiaba van vagy nincs a plus DAC vagy Qi .
Koszonjuk szepen a nagy "oszinteseget" kedves Ken koszonjuk hogy leszarjatok Europat es koszonjuk hogy hulyeknek nezitek a vasarlokat az a par szaz milla EU lakos nem piac nektek ugy latszik,na mindegy kar idegeskedni ilyen dolgokon
-
hemaka
nagyúr
Celebration, meno volt.
-
válasz
Japánban se biztos, hogy a DAC modult vitték, mint a cukrot, ugyanis az LG nem egy ismert márka ott kint.
Korea, na ott viszont elképzelhető, hogy volt kereslet a modulokra.A videóhoz: Ken mindig is szimpatikusan tolja a marketingdumát, most sem volt ez másképp
-
willope
tag
Na igen, valószínüleg a legtöbb ember észre se venné, ha jobb DAC kerülne bele.
De ez mindenhol így van, nem csak Európában. Föleg azt a sok nyávogós langyi ázsiai popzenét kb mindegy, milyen minöségben hallgatod.
Meg amúgy is, ha a 3mb-os torrentes mp3-at teszed rá az eszközre, az fullos audiofil csippel sem lesz kellemesebb.Ken Hongnak kellett volna bemutatnia a G6-ot, mert az a sok vízfejü nagyember hiába mondta angolul a magáét, ha azt mondják, hogy kínaiul beszéltek azt is elhiszem. Kennek meg jó az angolja is meg a csiripelöje is.
-
pit stop
addikt
Flex kaszálása várható volt csönd miatt, én sajnálom.
G6-ra, hogy nincs piacra kerülési dátum elég negatív... Ezt még TLC féle BB is megoldotta...
-
válasz
#16820480 #24 üzenetére
Attól még össze lehet hasonlítani az azonos spec. mellett kiadott más telefonok árával. Az LG G6 pedig Koreában a legfelső csúcs-telefonok árkategóriájában jött ki (a Samu Galaxy S8 és az iPhone 8 várhatóan e felett fog jönni, de per pillanat nem nagyon van más felette).
Eleve nekem gyanús, hogy az LG nem említett árat a bejelentéskor...
-
törölt tag
Nehéz azért ezt közvetlenül összehasonlítani. Ha lenne is azonos verzió, akkor sem hinném, hogy ugyanannyi lenne az ára itt felénk. Más az adókulcs, mások a szabályok. Eleve Koreában úgy tudom csak számlás tarifacsomagok vannak, így a független ár gondolom elég lényegtelen, ha úgyis szolgáltatónál vennék az emberek.
-
Balzak83
senior tag
Ez az ember nagyon tudja a töltelékdumát tolni.
Nem lesz DAC az európai g6-ban, mert azért nem akarnak az európaiak(!) fizetni, bezzeg a szar cammodult letolták a szolgáltatókon tavaly... A modularitást eladták a világnak, mert azt hitték hogy milyen frankó dolgot találtak ki, idén meg megtanultak páneurópai fejjel gondolkodni. Pont a DAC adta volna el a G6-ot.Egyébként itthon "csóróföldön" a V10 is sikeres volt annak ellenére, hogy drága volt és csak függetlenként árulták.
Azt rakjuk a telefonba, amiben jók vagyunk: jó kijelző, nagy akkumulátor, jó készülékház. Na ezen is csak nevetni lehet, 4-5 éve gyártják a beégős kijelzőiket, meg a cellazárlatos akkukat. A k észülékházakról inkább ne, g3 repedt, g4 krómutánzat volt (bár szép design) g5-nél meg telibemázolták a fémet, és az alját ledugózták műanyaggal.
Na mindegy, várjuk a G6-t és az árcéduláját.
-
válasz
#16820480 #20 üzenetére
Lásd #18.
Oké, de akkor legyen olcsóbb az EU változat. Jelenleg a Koreai ár ismert, az ~800 US$, de az ugye a "teljes értékű" változat. Ha az EU változat mondjuk 550-600 EUR lesz, akkor valóban korrekt lesz, ha kihozzák 749 euróért, akkor nettó rablás...
-
törölt tag
Valószínűleg amúgy nekik ténylegesen konkrétabb számok állnak rendelkezésükre, hogy melyik régióban miből mennyi fogy és mire mutatkozik kereslet. Ha mondjuk úgy kalkulálnak, hogy a sima EU verziót megvenné mondjuk 5 millió ember, a Qi töltéssel meg DAC-kal drágított változatot meg mondjuk 10 ezer, akkor nyilván nem igazán éri meg behozni ide.
-
Amennyiben az angol nyelv problémás, amíg Bocha frissíti a cikket, tessék, gyorsfordításnak:
'Csaba, mi azon dolgozunk, hogy a G sorozatot könnyen elérhetővé tegyük, nem erőszakolunk a vásárlókra olyan extrákat, amelyeket nem használnának. Az adott piacra való specifikációkat piackutatással állapítjuk meg, hogy a szolgáltatók és vásárlók miért hajlandóak fizetni. Nem azt mondjuk, hogy az összes Európai vásárló szerint felesleges a drót nélküli töltés, néhányuk szeretné ezt. De a többség nem hajlandó fizetni érte, vagy nem hajlandó a töltési sebességben áldozatot hozni emiatt.'
Megjegyzés: Ez egy üres és értékelhetetlen, de jól prezentált marketing-maszlag.
Kevésbé diplomatikusan: hazugság.Egyfelől kihozhatnának például az EU-ba is két féle G6-ost (Qi-töltéssel és prémium DAC-al, illetve ezek nélkül), másfelől ha ez így van, akkor az EU-s változatnak olcsóbbnak kellene lennie (van rá egy ezresem, hogy nem így lesz), harmadrészt megnézném azt a piackutatást, amely szerint a G5 moduláris megoldására vágytak a vásárlók és a szolgáltatók tavaly...
Ken Hong mint marketinges továbbra is jól végzi a dolgát, de a válaszai ezt leszámítva a cég kissé cinikus hozzáállására mutatnak rá....
-
tomboy0013
veterán
-
s4tch
veterán
-
-
dlaj
őstag
Nagyon jó ötlet az a nyakbaizé.
Ha tényleg jól szól,akkor jó lehet otthon a mindennapokban.
Lelki szemeimmel már látom az eBay-en a 15 dodós kínai változatát sorjás szélű fröccsöntött lila színű műanyagból. -
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
tomboy0013 #1 üzenetére
Itt a vágatlan válasz, mindjárt beleírom a cikkbe: Csaba, it's something we are trying to give the G series a lower barrier to entry, by not forcing customers to pay for features they won't use. The specific features for each market are based on market research as to what we feel carriers and customers are likely to want to pay for. We're not saying all European customers don't want wireless charging, some will. But the majority won't want to pay for it or won't like the sacrifice in charging speed they'll have to make.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Teljesen jogos ez a felvetés, nyilván gondolkoztunk előtte, hogy mit kérdezzünk, és úgy döntöttünk, hogy inkább a cég útjáról fogjuk faggatni Kent. Nem érzem helytállónak azt a kijelentést, hogy kizárólag a G6-ról beszéltünk, hiszen végigvettük azt, hogy mi vezetett a G5 bukásához, hogy áll most a cég anyagi és egyéb szempontból, mi várható a jövőben, és ezek nagyon releváns kérdések, ha valakit az LG mobilos divíziójának sorsa érdekel, úgy is éreztük, hogy a Mobilarenán ez relevánsabb, mint a low-endről kérdezni. Illetve szó esett a szintén frissnek számító kiegészítőkről is.
-
s4tch
veterán
válasz
tomboy0013 #1 üzenetére
Egyik sem lesz az európai verzióban? Az fasza.
-
Az interjút köszönjük szépen!
De....
Konkrétan ismét alapvetően egy telefonról volt szó, a G6-ról. Egy fél kérdés volt a Flex-ről és ennyi. Pont. Vége.
Minta az LG nem is árulna mást, csak flagship telefont...
Lehetett volna kérdezni a belépő szintű telefonokról és azok botrányos korábbi használhatóságáról, hogy ez javul-e.
Lehetett volna kérdezni a támogatásról, mert dettó leginkább csak a flagshipeknél van jelen.
Lehetett volna kérdezni az LG X Power 2-ről, hiszen nemrég az is hír volt...Bocsánat a negatív hullámokért, de picit többet vártam...
-
szami777
addikt
Szimpatikus a fazon.
Amit nagyon sajnálok, hogy parokolópályára teszik a flex sorozatot.
De legalább nem reménykedek tovább. -
Xrx
csendes tag
Szerintem az LG telók nagy részét ez az ember adja el
Viccet félretéve szerintem sokkal jobb ilyen beszélgetést végighallgatni mint pl a Sony féle interjút.
Azt a hangszórós-nyakas izét meg addidenagyongyorsan -
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
tomboy0013 #1 üzenetére
Jogos, meg akartam kérdezni, de elfelejtettem. Írtam most neki, a szöveget kiegészítem majd, ha megjött a válasz.
-
atikó
őstag
azt sajnálom, hogy a DAC hiányozni fog az EU verzióból.
-
petipetya
nagyúr
Respect és köszönet Mr Ken Hong számára az újabb interjúért.
A G5-öt és a többi vakvágányt ügyesen kidumálta, de hát ez (is) a munkája része. A G6 valóban jó választás volt tőlük az idei zászlóshajónak, hiszen minden szempontból ott van a szeren. Nekem külsőleg és belsőleg egyaránt tetszik, az első olyan teló a G2 óta, amely felkeltette a figyelmemet. Viszont érdekes módon a nagy youtuberek nem igazán tesztelik az LG kameráit, csak a többi modellt (Samsung, Iphone, OnePlus stb.), úgyhogy nem tudom hol lehet majd látni a fotók minőségét.
A csontrezgetéses és beépített hangszórós füles érdekes koncepció, csalódnék ha Mr Mobile (Michael Fisher) nem tesztelné, feltéve ha az USA is kap belőle.
Ui.: megváltozott a frizurája is.
-
Az komoly, hogy konkrétan már kaptatok egy modellt tesztre.
Látszik ,hogy jó viszony alakult ki már az évek alatt.
Az LG Ken Hong nélkül elképzelhetetlen.
@Bocha: Videó közepe felé mikor magyarázza Hong úr a G6 kvalitásait, akkor G5 került a szövegbe.
-
tomboy0013
veterán
Megkérdezhettétek volna tőle azt is, hogy miért herélt G6 jön az EU-ba Quad DAC és vezetéknélküli töltés nélkül.
Ettől függetlenül várom nagyon a G6 tesztet, különösen a kamerás részt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Nintendo Switch 2
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest