- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mályki
aktív tag
válasz
thompherkins #7972 üzenetére
Igen igen arra....bocsi elpötyögtem a telómon...
Vállal valaki teló birizgálást egy amatőrnek hogy gyrosabb legyeb a telója?
-
SztiviVander
addikt
válasz
thompherkins #7930 üzenetére
Persze az oké hogy a navi programok mennek (még jó), csak idegesít hogy valami mégsem oké. Viszont érdekes módon egy GPS NMEA nevű app látja a holdakat (csatorna, jelszint). Szóval az lehet hogy a legtöbb app nem az nmea adatokból mutatja a holdak infoit hanem abból ami a másik (valami L1 meg L2 frekvencián csorognak az adatok) sávon jön és úgy tűnik hogy az nem működik. A navigálás viszont az NMEA adatok alapján megy, ezért van hogy a sygic és a többi is működik. Szétszedtem, visszaraktam az eredeti nem-maxx akkukeretet, hátsó részt (amiben az antennák is vannak) de azzal is ugyanaz. A legvalószínűbb hogy amikor cseréltem a cuccokat akkor sikerült megnyomni a bekapcs gombot és bekapcsolódott a telefon mikor még nem volt rajta az antennás hátsó keret (ez halványan ködlik is) és valószínűleg valami alkatrész ezt zokon vette. Mindegy ez van, megy amíg megy.
-
glehel
senior tag
válasz
thompherkins #7928 üzenetére
használj AdAway-t!
-
SztiviVander
addikt
válasz
thompherkins #7928 üzenetére
Köszi!
Hát nekem 0/0 műhold még mindig. Viszont a magasság/kkordináták/pontosság meg a többi cucc is oké. Tegnap szétszedtem darabokra hogy hátha valamelyik antenna érintkezőjét elgörbítettem amikor maxxosítottam, de nem. minden a helyén, minden jónak tűnik. Rejtély, de ha nem fw hiba (nálam cm-ben sincs semmi), nem a műholdakkal van hiba (mert nálad jó) akkor maradna a hw hiba amit meg nem találok -
SztiviVander
addikt
válasz
thompherkins #7923 üzenetére
elég érdekesen néz ki nálad ez a stock JB
-
kurion
senior tag
válasz
thompherkins #7923 üzenetére
szerintem ez kerneltől és feszeléstől is függ mennyit mutat. lehet mindegyik romban más a feszelés.
-
kurion
senior tag
válasz
thompherkins #7912 üzenetére
Kikapcsolt állapotban töltsd fel és akkor jó lesz mindenhol
ha van időpont amikor tudod hogy nem nagyon fognak keresni akkor dugd fel és utána nagyjából mindenhol azonost mutat általában.
-
morfondőr
addikt
válasz
thompherkins #7906 üzenetére
-
válasz
A MIUI-is jó, én szerettem, csak választanod kell a 4.1-es és a 4.2-es verzíó között.
-
kurion
senior tag
válasz
Itt szerintem mindenki CM11-et használ, elég jól működik. a cyanogenmod.org-ról lehet leszedni. OTA-n frissíthető.
-
kojo02
tag
válasz
thompherkins #7569 üzenetére
RSD-vel próbáld...
-
Phoenixy
senior tag
válasz
thompherkins #7569 üzenetére
Wipe-olj mindent.
-
SztiviVander
addikt
válasz
thompherkins #7567 üzenetére
ázsiai ICS-re szerintem nem fog felmenni az EU-s JB ota fájl.
-
kojo02
tag
válasz
thompherkins #7564 üzenetére
http://motorola.wow-panda.com/index2.php?lang=hun&page=officialrom#eu
De valahogy nekem hiányos a hozzá szólás.... nem találom magamat ott.
Pont a macerás részt nem találom....Lehet hogy meg fog állni az RSD 99%-100%-nál, várj vele 10-20 percet ha nem megy tovább... azt teló újra indit... remélhetőleg jó lesz... de semmi garancia nincs rá....
És vagy egy fél emberöltő lesz mire újra indul a teló... -
kojo02
tag
válasz
thompherkins #7560 üzenetére
Én javaslom a gyári JB.
RSD-vel felteszed az eu-s/vagy UK ICS-st és erre mehet fel az eu-s vagy UK JB.
nekem is Asian retail ICS volt fent...
valahol meg fent van a leírás is, a fenti folyamatról....
A kamerával lesz egy kis gond, nekem nem jegyzi meg h kiveszem a flas-t, azaz a vakut. :/
Ezt az egy hibát tudom felhozni a JB-vel szemben. Nekem gyorsabb, stabilabb és nem eszi az akksit. -
iguana
őstag
válasz
thompherkins #3537 üzenetére
-
iguana
őstag
válasz
thompherkins #3533 üzenetére
d-wiz-t safestrap-el raktad fel, ahogy a leírásban írtam?
ha, igen, amikor beboot-ol nem állítja be magától az apn-t? nekem semmit nem kkellett vele tennem. ott van/volt és működött. az előző verzióval is, és az új 1.0-val is.miui-t mivel akartad feltenni? bm? ss? és hogyan? némi leírás kéne, mit csináltál
-
iguana
őstag
válasz
thompherkins #3512 üzenetére
nekem semmit nem kellett állítanom, magától felismerte az apn beállításokat is. (t-mobile)
működött 2g-n, és 3g-n is az elvárt sebességgel.próbáld meg az új verziót D-WiZ 1.0.0 sok minden lett javítva.
-új cpu freq és feszültség összerendelés (~100 mV csökkentés, az alkalmazott cpu frekvenciák 100(!), 300, 600, 800, 1000)
-hotplug governor módosítva, még jobb energiagazdálkodás
-sd kártya írás/olvasás sebességének javítása
-tartalmazza a nova launcher-t
-több finomhangolásokfelrakás:
ss recovery-ben kiválasztod a slot-od, majd Wipe Data, Cache & Dalvik, Format System, utána install#LM02
ami most fent van neked az ics leak, tehát nem hivatalos. ha viszed a szervizbe szerintem rsd-vel tedd fel a telefonodnak megfelelő gyári ics rom-ot. (mentsd le a dolgaid, pucold le teljesen a telefonod, csinálj factory resetet előtte) [link] -
hito
nagyúr
válasz
thompherkins #3505 üzenetére
Többi google alkalmazást nem próbáltam, de gondolom igen, mert a gmail is működik, csak a küldés nem. Más klienst nem akarok, gmail-re gmail-t szeretnék használni. PC-n gond nélkül üzemel.
-
nemszamit
tag
válasz
thompherkins #2776 üzenetére
Köszi!
Go launcher-t már néztem, az nem nagyon jött be...
-
iguana
őstag
válasz
thompherkins #2621 üzenetére
ezt használom kapcsolgatásra:
[link]
mindent tud, status bar-os okosság.nagyon is érezhető, sokkal többet fogyaszt 3g használatkor.
pont ezért csak akkor használom a 3g-t, amikor kell. egyébként szépen ketyegjen csak 2g-n.magyar nyelvről:
már találkoztam olyan custom rom-al, ami úgy tűnt, hogy teljesen magyar.
(nem nyomkodtam végig, mert én az angolt használom)
ez is fent van nálam, valami cm9-es black widow-ra épülő mod.
...és a miui is magyar[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]a képeket sajna így menti jelenleg a razr-ra portolt cm9, ezért ilyenek a képek.
-
Skynet258
veterán
válasz
thompherkins #2582 üzenetére
Egy Nikon DSLR mellett engem sem mozgat meg, hogy a telefonom milyen képet csinál, csak van akinek számít.
Na meg feltűnően tré képeket lő sokszor, és mondom ezt így, hogy megszámlálhatatlan Androidos telefon megy át a kezeim között.
A pentile matrix kijelzőt én már egész jól megszoktam, SII után pár napig szúrta a szemem (hogy egy HTC One X-et ne is említsek), de végül is mára már nincs vele különösebb bajom.
-
Skynet258
veterán
válasz
thompherkins #2578 üzenetére
Ez nem blog, hanem fórum.
BTW a kamera szerintem a leggyengébb a RAZR-ben, összerakás viszont példás.
-
fkrinya
tag
válasz
thompherkins #2566 üzenetére
Okés, köszi. Csak azért kérdezem, mert az xxl-nél 3 év garival lehet kapni, viszont tartozékok nélkül. Nekem headset nem kéne, csak a töltő, de akkor jó hozzá a meglévő is
-
cicmanyek
aktív tag
válasz
thompherkins #2563 üzenetére
Köszönöm.
-
cicmanyek
aktív tag
válasz
thompherkins #2554 üzenetére
És lett benne magyar nyelv?
-
Phoenixy
senior tag
válasz
thompherkins #2503 üzenetére
Szerintem Samsungnál mondták valamikor az S3 bejelentése környékén, hogy az S3 azért kapott pentile matrix-os kijelzőt, mert az kevésbé ég be.
-
Pista0001
addikt
válasz
thompherkins #2443 üzenetére
még egy régi Aura 2.1.3-at használtam Samsung Galaxy Tab-on, aztán egy 7 hüvelykes Huawei-n is, a barátnőm Galaxi Mini-jén is tökéletes, a Razr-en viszont 3D gyorsítás hiányára (!) hivatkozva megáll.
-
iguana
őstag
válasz
thompherkins #2393 üzenetére
672.180.33.XT910.Retail.en.EU
A 2-ik pontban ezt a file-t kell használnod:
[link]
Cak a 9. pontig kell elmenned.Rootold.
-
iguana
őstag
válasz
thompherkins #2390 üzenetére
-
iguana
őstag
válasz
thompherkins #2387 üzenetére
razr/razr maxx mindegy ics és miui tekintetében.
ugyanaz megy/mehet rá.A 676.226.3.en.EU leak van fent lassan 1 hónapja. Ez már egy nagyon jó, stabil leak, és gondolom lesz még jobb is.
Nekem nincs fc, nem bugos, jó az akku időm is. A saját használatom mellett alig veszem észre, hogy kevesebbet bír akku időben. (Ahogy a GB-n is, ICS-en is rendesen ki van takarítva a telefonom. Kb. 60 felesleges alkalmazás fagyasztva titaniummal, Autostarts-al rendszabályozva, mikor, ki indulhat el, setcpu-val profilok létrehozva)
GB-re nem lehet visszalépni, de ha lehetne se jutna eszembe.
Szóval, ez a te döntésed. -
iguana
őstag
válasz
thompherkins #2385 üzenetére
akkor tessék ICS-re frissíteni
az is le van írva lépésről-lépésre itt.már teljesen támogatott lett a razr miui részről:
MIUI ROMs
2b78da6813375efdb36e74b92fcf4496 miuiandroid_umts_spyder-2.7.20.zip (Motorola RAZR XT910)2.7.20 a legfrissebb, az van nekem is.
-
iguana
őstag
válasz
thompherkins #2383 üzenetére
Egy kis leírást csináltam, aki ROM-olgatni, CWM-et szeretne használni biztonságosan.
Amire szükség lesz:
-razr/razr maxx
-root jog
-az ICS kernel verzió 3.0.8 (Settings->Sytem settings->About phone, Kernel version)
-BootMenu Manager (ingyenes)Telepítsük a BootMenu Manager-t (továbbiakban BM), és indítsuk el.
Action-> Install hijack, Install packages.
Az Installer menuben ellenőrizzük a Status-t.(mindenhol pipa)
Ezzel engedélyeztük, hogy a telefon bootolásakor elérjük a BM-et. (A Motorola bootloader után, de még az Android boot process előtt indul el)
A többi beállítással most ne foglalkozzunk.Indítsuk újra a telefont.
Bootoláskor tap a zöld robotra, ezzel beléptünk a BM-be.
Navigálás fel/le hangerővel, Power gomb aktiválás.
--Motorola ROM
--Another ICS ROM
--Custom recoveryNézzük a menu-t, elsőnek a Custom recovery-t válasszuk:
Custom recovery menu:
-A menuben fent a Touch-nál piros négyzet: Le van tiltva a touch navigálás. Javaslom így hagyni, kisebb az esélye, hogy valaminek mellé nyúlunk. Az Advanced->Enable touch&slide to select-el tudjuk ki/be kapcsolni.
-MODE:stock
Stock módban vagyunk, tehát minden, amit csinálunk a gyári ROM-ra fog vonatkozni.
A BM képes dual bootra, tehát a gyári, meglévő rendszered mellé más ROM-ot is feltehetsz. Így nyugodtan cserélgetheted a ROM-okat a másodlagos "homokozó" sytem partíciódon, és a stock mindig ott lesz. (Zseniális)
-Toggle second system recovery
Ezzel tudunk váltani MODE-ot. stock/secondary (később használjuk)-Install zip package
Install zip package-Backup & restore
Válasszuk ki.Fast backup: data, sytem, cache lesz backup-olva.
Full backup: Minden.
Selective backup: Te választod ki.
Restore: Visszaállítás korábbi backup-ról
Selective restore: Egyéni visszaállítás korábbi backup-ról
Én először egy Fast backup-ot csináltam. Ezzel megvan a "nandroid" backup-om, bármikor vissza tudok állni az utolsó mentésem állapotára.
Majd csináltam egy selective-t a webtop partícióról, mert ezt jelenleg semmire nem használja az ICS (csak tableteknél van használva), és ezt fogja használni a BM a másodlagos ROM futtatásához. A mentés azért kell erről a webtop partícióról, mert hátha a Motorola valamire mégis használná a későbbi frissítések során, így jó ha megvan mentésként.
A webtop partíció mentése kb. 1 óra, szóval türelem.
A mentések a sdcard/clockworkmod mappába kerülnek.Go back.
-Mounts & format: formázni, és mountolni tudjuk az egyes partíciókat.
-Wipe & clean: Wipe, clean funkciók.
-Sytem keeper: Nagyon fontos! Akkor van jelentősége, ha végeztünk pl. ROM telepítéssel, sytem restore-al és a Power options->Reboot-ot választva újraindítanánk a telefont és figyelmeztet, hogy "bye-bye boot menu? Y/N". Ez azt jelenti, hogy ha így indítanánk el a telefont, akkor a következő bootolás után nem lesz lehetőségünk belépni ebbe a boot menube, ergo nem is tudjuk használni a CWM-et sem. Ha ezt a
figyelmeztetést kapjuk még van lehetőségünk, hogy az új ROM-on is elérhető legyen ez a BM menuO-t válaszuk ki és Sytem keeper-> Install bootmenu hijack, Install su to sytem és után reboot. Ha nem kérdez rá, minden rendben.
-Power option: Egyértelmű.
-Advanced: Egyértelmű.
Ezzel a megoldással van már nyugodtabban cserélgethetjük a ROM-okat is (Install zip package), mert van CWM mentésünk, amire vissza tudunk
állni egy másik ROM után. (Természetesen akkor, ha a telepített ROM elindítása előtt feltettük a Sytem keeper-> Install bootmenu hijack, Install su to sytem. )Vaaagy párhuzamosan használhatunk két különböző ROM-ot, bootoláskor választva, hogy melyik induljon el
Amire szükség lesz:
-razr/razr maxx
-root jog
-BootMenu Manager telepítve, saját nandroid mentés, webtop partíció backup-olva, eltéve biztonságos helyreElőször is fel kell szabadítanunk a webtop partíciót.
USB-vel összekötve a telefon (media deviceként), PC-re feltelepített android SDK alól parancssorba:adb shell
su
mkdir /tmp/webtop
mount -t ext3 /dev/block/webtop /tmp/webtop
rm -r /tmp/webtop/*(temészetesen minden sor végén ENTER van. Csak a telefonodról is el tudod ezt végezni, ha telepítve van valamilyen terminal emulator. Ekkor az "adb shell" sor nem kell)
Ezzel lett helyünk a másodlahos rendszernek.
Fontos, hogy max 1,3 GB hellyel rendelkezhetünk, ez a webtop partíció mérete.Ha ezek után a BM-ben a Custom recoveryt választjuk, majd átváltunk a másodlagos "módra" (Toggle second system recovery), akkor itt a Restore funkcióval már fel is tehetünk korábbi backup-ot. (persze előtte Wipe & clean menuben pucolunk és max 1,3 GB lehet)
A lényeg azonban a második ROM felrakása:
Ha letöltöttünk egy ROM-ot pl. hivatalosan Razr támogatott MIU, akkor a következőket kell tennük, mielőtt a BM-ben telepítenénk:A letöltött zip-ben a \META-INF\com\google\android alatt az Updater-Script-et módosítani kell.
Keressük meg ezeket a sorokat:mount("ext3", "EMMC", "/dev/block/mmcblkXX", "/system");
mount("ext3", "EMMC", "/dev/block/mmcblkXX", "/data");
mount("ext3", "EMMC", "/dev/block/mmcblkXX", "/cache");és cseréljük le ezekre:
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/system");
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/data");
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/cache");Ha nem találunk data, vagy cache sorokat, akkor csak a sytem részt módosítsuk.
Visszatesszük zip-be, azip-et felmásoljuk a külső SD-re, bootolunk, BM menü-->Custom recovery-->Toggle second system recovery-val kiválasztjuk a másodlagos módot, Wipe & clean alatt pucolunk, majd Install zip package, betallózzuk a zipet, és telepítjük.
Újraindításkor BM menü-->Custom recovery-->Another ICS ROM és ha eddig mindent jól csináltunk bootol is a MIUI
Fontos, hogy az első boot 3-4 percig is eltarthat.
Más ROM-oknál is hasonlóan kell elárni.Egyéb:
A telefonra telepített BM-ben tudjuk kiválasztani, hogy melyik rendszer legyen aktív defaultként induláskor, mi legyen a nevük, mennyi ideig legyen látható a boot menü (timeout) stb.
Ha el akarjuk távolítani, aki először uninstall hijack, uninstall packages, és utána maga a BM unistall. (ezzel megszűnik bootoláskor a menü).
Van amikor nem indul el a BM a telefonodon (többen jelezték, nekem is előfordult), csak sötét képernyő van. Csak lődd ki a taskját, és indítsd újra a BM-et.
Van saját widgetje is, különböző boot opciókkal, érdemes használni.Forrás:xda
Jó ROM-olgatást, mindenki ésszel nyomkodjon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged