-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacopapi
addikt
válasz RAiN91 #37299 üzenetére
Ebben az esetben talán jobb lenne követni a filmet...de ha pillanatragasztó,akkor csakis Loctite Precision...drága,de príma.Tex mindenre jó szinte,de kicsit rugalmas,ami lehet,hogy itt nem jó.
Lehet,hogy a zárszerkezet kicsit leharcolt...nálam szépen rásimul az oldalra.
[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
válasz Lacopapi #37298 üzenetére
De érzem. A rögzítési pontnál (ahol zárni kell), ott ki emelkedik a feszülés miatt. Akkor ez így jó? Csak mert kívülről eléggé le van harcolva a Defy-m, nem tudom mit csinált vele az előző tulaj.
szerk: nem tudjátok, milyen műanyagból készült a Defy? Digitizer ragasztásához kellene. Videóban pillanatragasztóval ragassza, de én a Palmatex híve vagyok
[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
Én 100 megás csomagot használok már régóta. Droidwallal engedélyezem, hogy mobil hálózatra csak a gmail, és pár egyéb alkalmazás léphessen fel.
A böngészőkből a legkevesebb adatot fogyasztó program az Opera mini, messze veri a Dolphin Mini, és a többi mini böngészőt.vétó: köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lacopapi
addikt
Opera Mini,ha nem akarsz nagy forgalmat,ez a töredékét használja a gyári böngészőnek,a szinkron minimális adatforgalmat generál és 500 mega elég sok..ne nézz youtube-ot,ne tölts le filmet...bőven elég egy hónapra.FB,Google és mail szinkron,időjárás widget meg ilyesmi pár mega mindössze naponta,ne izgulj..De a Gmail,FB szinkront mindegyik romban le lehet tiltani.
[ Szerkesztve ]
-
Pit23
csendes tag
sziasztok egy olyan kérdésem lenne milyen progit használjak browser-t hogy az 500 mb net csomagom neszivja le a netezés és hogy tudom kikapcsolni a háttérben szinkronizálo progikat? elöre is kösszönöm
[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
Valamelyik gyári programmal meg lehet csinálni, hogy fájlokat tudjak másolni telefonról gépre, és fordítva is, WIFI-n? (több gépre is ami a hálón van). A Mediashare és a DLNA -val valahogy nem akar összejönni.
-
Lacopapi
addikt
válasz -Gerzson- #37251 üzenetére
Ha megnézed,kétféle leírás van,a második alapján lehet a zöldre feltenni,pontosabban azok a plusz lépések kellenek.Na meg még egy batt.d fájlcsere,hogy felismerje az akksit.Nekem a 2.2 nagyjából fél napig volt fenn,tehát erről nem igazán tudok nyilatkozni,mindenesetre az én tetszésemet elnyerte,bár persze messze nem olyan gyors,mint egy CM,vagy más főzött rom,de felhasználói szempontból nincs kivetnivaló benne,legalábbis nekem nem volt.Azonban a különféle bejegyzések alapján úgy látom,hogy nem szeret minden telefont,sokan vannak akiknek nem jó.Ebből meg az következik,hogy az én -és minden más-,szubjektív véleményem nem sokat számít,hiszen az az én telefonomra,az én szokásaimra vonatkozik,az én appjaimmal,stb. Ki kell próbálni,ha jó,akkor jó.Ugyanolyan rossz is lehet.Ezt én személy szerint inkább ajánlom,mint az MS2Gingert,ami abszolút nem volt jó nálam.Velem ellentétben Mozzarella (aki inkább Cottage Cheese szeretett volna lenni),inkább ez utóbbit ajánlja.Igaz,hogy zöldre egyiket sem.
Na itt tegyél rendet,ha tudsz.
Saját tapasztalatot nem tudunk pótolni.Más : Elnézést az Uraktól,hogy telefirkáltam a topikot,de ahogyan olvasom,úgy válaszolok.....
[ Szerkesztve ]
-
Lacopapi
addikt
-
szabof1
őstag
válasz Lacopapi #37286 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy nem pont a magyarított 2.2 CEE a legjobb alap a főzött romokhoz.
Legalábbis nekem ez jutott eszembe: ha már úgyis CM7 vagy MIUI lesz, akkor minek egy újabb hibalehetőség (magyarított 2.2), menjen fel a tiszta eredeti 2.2 alapnak.[ Szerkesztve ]
-
kacel
csendes tag
Működik! köszi!!!
-
törölt tag
Én az AVG ingyenest használom, az valószínűleg nem sokat ér (ráadásul a közelmúltban egy kis adatgyűjtési botrányba keveredett), de a „komoly” cégek még nem nagyon kínálgatnak Androidra. Sokakkal ellentétben azt gondolom, hogy már manapság is felettébb szükség lenne jóféle védelmi szoftverekre, mert veszélyek már bőven vannak, akkor is ha egyébként óvatosan használod a mobilt.
-
Verhóó
tag
Mi számít régi SIM kártyának?
-
Apir
tag
Előzetesen:
messengernek ebbudy-t fölraktam, ez elvileg jól küldi, mást nem próbáltam.
Lecseréltem sokéves SIM-kártyámat is (a telefonszám ugyanaz maradt), olvastam hogy a régi jobban tudja meríteni a telefonokat (sőt van amivel el sem indul).Ma terhelésnek vetettem alá a gépet és éjjeli repülő módban hagyás után 10-től 7 órát bírta Non-stop böngészve ; zenélve ; hangosan is, máskor fülhallgatón lejátszott, mobilra optimalizált (youtube, 22 perces sorozat + legalább még 20 perc innen-onnan) és nem-optimalizált (megavideo-s oldalon egy másik 21 perces sorozat ami akadozott az oldalról megnézve) dolgokat lejátszva, ebuddy végig "on", közte operáztam végig, 5%-ra vittem le a batteryt.
Vagyis naphosszat úgy is kibírja durván hogy fel sem állok közben és nem csinálok mást
[ Szerkesztve ]
-
-
-Gerzson-
aktív tag
Sziasztok,
CM7-ben hogyan tudom eltűntetni a lehúzott statusbar tetején lévő kapcsoló gombokat (wifi, bluetooth, hangszóró,...)
-
student
őstag
be lehet valahol állitani cm7-be angol nyelvnél is magyar szotárt használjon ill a hireknél magyar hireket tegyen be ne angolt?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
A gyári programokkal valahogy meg lehet csinálni, hogy windows intézőben lássam a képeket, amik a telefon SD-jén vannak, Wifi-n keresztül? A Phone portallal csak annyi sikerült, hogy böngészőből a motorola programjából lehet látni, de bonyolult több képet letölteni úgy. A Mediashare és a DLNA valamiért nem jött össze. Routerem van. -
JeffDebr
tag
válasz bigsee #37249 üzenetére
szia.
persze első gondolatom a "tégla" volt. de utánagoldolva eszembe jutott nekem is a volup+power kombináció. sikerült rátenni a 2.2-est, majd a magyar 2.2-est. most megy. de nem tudom milyen rom-ot tegyek rá, amivel megy a BT headset-em???
CM7 és a stable CM nem jó[ Szerkesztve ]
Motorola V2288, Nokia3310, Ericsson T20i, SonyEricsson F500i, Motorola V3i, E8, Defy, Nexus4, Jiayu G3T, LG G2mini, Lenovo P70A, Samsung J5 '16, Honor 6X, Nokia8, Samsung Note9, S23 Ultra
-
kacel
csendes tag
köki a válaszokat megpóbálom!!
-
-
chab7
addikt
válasz plussuni #37255 üzenetére
Nem csak betűméretben jó
+ very flexible to configure the design of every view (sort order, fonts size, color, transparency)
+ configurable contact view, how it should show the list (*show contacts as* / *sort order* for last name, first name, nick name, ...)
+ support for all account types (local, Google, ms exchange, ...) [bár ennél a FB-t valahogy nem tudom közé tenni, ebben segíthet valaki akinek megy]
+ search contacts by any attribute (name, nick name, phone number, organization, notes, address, email, relationships, websites, birthday, ...) + voice search
+ set ringtones on single- and multi select (contacts, groups, organizations, titles) [valakinek ez kellett tegnap]
+ dialer(phone) with T9-search - has many options to make it exactly to your wishes...és még mi minden másban
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
kacel
csendes tag
Sziasztok!
Fenn van a CM7 a defyn. Jól müködik , de nem tudom hogy lehet csengőhangot rendelni nevekhez. Ha tudja valaki , megoszthatná velem!
Köszi -
kacel
csendes tag
Sziasztok!
Fenn van a CM7 a defyn. Jól müködik , de nem tudom hogy lehet csengőhangot rendelni nevekhez. Ha tudja valaki , megoszthatná velem!
Köszi -
poller
tag
Szép jó reggelt!
Ilyes féle tokot megéri venni?
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon_tok_es_tarto/motorola_tok_tarto/motola_defy_mb525_tok_motorola_defy_bor_tok_1493032376.html
byebye droid! Hello winphone! (Nokia Lumia 625)
-
bigsee
addikt
válasz JeffDebr #37241 üzenetére
Nyugodt, tiszta fejjel indulj neki és menni fog! Sztem azért nem olyan könnyű téglásítani egyetlen okostelefont sem, kivéve persze, ha nem hibás a Nand esetleg, vagy vmi más hiba van.
Én elindulnék egy akksi ki/be, VolUp+bekapcs és Moto driver telepítés a gépre útvonalon...
Vagy megnézném a Recovery-t, hogy megvan-e még, meg ilyenek...
Hajrá!
szerk.: ha nem csináltál Nandroid backup-ot, akkor azért csak is magadat okolhatod, Recovery-ből én is csak azzal tudtam életre kelteni a minap, mert ráégettem minden szart, ami csak itthon volt, de életre kelt!!!
[ Szerkesztve ]
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
georef
tag
Sziasztok!
Ha CM7.1-re felteszem a nightlikat akkor elég a battery wipe vagy kell a battery calibration is?
Vki használ nagyobb kapacitású akksit, ha igen melyiket ajánljátok.THX
-
szabof1
őstag
válasz Heimdallr75 #37238 üzenetére
Én azért tartom fontosnak, hogy ez a megoldás is ismert legyen a régi tulaj Google fiókjának törlésére, mert korábban jól jött volna már nekem is, de akkor még csak a Factory Resetes megoldást ismertem:
Bátyámnak állítottam be az új Galaxy S-t, de a tesztek miatt egy saját Google accounttal és nem gondoltam rá, hogy akkor hiába telepítgetek, mert úgyis FR kell majd az ő accountjának a beállítása előtt.
Nos, ha ismertem volna Heimdallr75 kolléga megoldását a data/system/accounts.db törlésére, akkor egy csomó munkát megspóroltam volna... -
rum-cajsz
őstag
válasz Heimdallr75 #37238 üzenetére
na, igen, ez is jó ötlet.
Mondjuk én mégis javaslom a FR-et.=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
baradi
senior tag
Aki esetleg erosodo csengetesi megoldast keres, annak talan ez okes lesz:
Increasing Ring
Nagyon jonak tunik leiras es kepek alapjan, de meg nem volt modomban kiprobalni, mert nem enged a marketre jelentkezni. Ha esetleg valaki kirobalja, lsz ossza meg a tapasztalatat!
Koszi! -
baradi
senior tag
Sziasztok,
Nem enged bejelentkezni marketre defy-on, es ezt irja ki:
"Can't establish a reliable data connection to the server.This could be a temporary
problem or your phone may not be provisioned for data services. If it continues call customer care."Mi lehet a gond? Kerestem itt is a valaszt a regi hozzaszolasokban, de nem igazan talaltam meg a megfelelot...
Koszi elore is !
-
JeffDebr
tag
lett egy "téglám"
feltettem a - miuiandroid_Defy-1.10.28.zip -et, amit WIUI-ra telepítettem
de elindulásnál a piros Motorola logot kaptam, kék led nélkül. a szabof1 -féle bootlop-os leírás nem segít, mert az RSD Lite 5.3-s nem látja a Defy-t, így semmilyen rom nem telepíthető.
úgyhogy reggel újra E8-t használok, amíg vmi segítséget nem kapok[ Szerkesztve ]
Motorola V2288, Nokia3310, Ericsson T20i, SonyEricsson F500i, Motorola V3i, E8, Defy, Nexus4, Jiayu G3T, LG G2mini, Lenovo P70A, Samsung J5 '16, Honor 6X, Nokia8, Samsung Note9, S23 Ultra
-
tzl
senior tag
Hát, azért ez felvet adatvédelmi kérdéseket. Vagy Az előző tulajnak kéne a mentés? Ha neki kéne, akkor sms backup +, lementi az smseket és a híváslistát gmailbe. Annyi kell csak, hogy a fiók kijelölése után megadd a jelszót és autorizáld a programot. Miután végzett, simán törlöd az ő accountját és kész is.
Ha viszont nem tudod a jelszavát és nem neki kell a backup akkor irgumburgum és töröld az accountját iziben. -
Ba.G
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lementeni az előző tulaj híváslistáját és sms-eit, de - mivel az ő google accountja az elsődleges - nem tudok ehhez való (pl. zegoggles) progit felrakni. (Az én fiókom is él valahogy, mert pl. a gmail levelek stb. szépen lejönnek.) Valami zavar van ugyanakkor az erőben, mert ha nem usb-drive-ként csatlakoztatom a géphez (XP), akkor azt újraindítja...
A végén megmérgelem magam és ledózerolok mindent... EIK!
-
JeffDebr
tag
fent van a WIUI 1.7.15-ös verzióm, de dobálja a Bluetooth-t, nem tudok zenét hallgatni vele.
ugyanis restartol a WIUI!!! találtam még más verziókat:
- miui.hu Defy 1.10.21 Signed (100.9MB)
- miuiAndroid 1.10.28 (102MB)
- WajkIUI multilang 1.10.21 (137MB!!!)na most a 2ndinit 1.4.2-sel lett futtatva, de a boot menü v0.8.9-defy verzió!!! (összefügg???)
jó az nekem? vagy nem? segítsetek lécci'
melyik IUI-t rakjam fel, esetleg aki BT headset-et használ, milyen rom-ot futtat?[ Szerkesztve ]
-
denorbi
tag
-
Verhóó
tag
Chuck, inkább gyere személyesen
NA senkinek nincs hangerőszabályzós lejátszója ne csináljátok máár -
V.Stryker
nagyúr
-
nagyúr
Rakta már fel vki a Defy+ romot SOC kamerával szerelt sima Defyre?
-
Ájvé
veterán
Nem is mondtam, csak példának hoztam fel laptopot, de ha töltőn van a telo szerintem nem akkuról megy már ezért nem merül az akku ha feltöltöd és rajta hagyod (szerintem), nyilván telonál benne kell lenni az akkunak a teloba szóval se mondtam hogy nem.
Verhóó:
Rádión zenét biztos nem váltasz maximum állomást, de igaz, szóval lusta vagy feloldani és magad váltani valld be[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
Nem árt neki, Li-ion akku igaz hogy töltéssel veszít a kapacitásából de csak teljes töltés ciklusokkal történik meg (szóval mondjuk 0%-ról 100%-ra töltöd az egy töltési ciklus de ha 50%-ról töltöd az is csak fél kétszer feltöltöd 50%-ról az csak egy lesz vagyis nem árt neki, ha meg feltöltött az akku onnantól kezdve nem lesz töltés alatt a telefon ilyenkor közvetlen USB-ről kapja az áramot nem az akkuból legalább is szerintem csak így lehetséges ha képernyő zárat kikapcsolod és órák után se kezdi újra tölteni az aksit a telefon, laptopoknál nem kérdés hogy így megy az akku nélkül is működik hálózati áram alatt szerintem itt is az áramforrásról működik a telefon töltés alatt és nem akkuról):
http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%ADtiumion-akkumul%C3%A1tor -
R19
senior tag
Az USB-ről való töltés letiltható a Defyn?
Alap 2.2.2 ROM van rajta.
Lehet, hogy nem árt az akksinak, de én nagyon díjaznék egy ilyen lehetőséget. -
chab7
addikt
-
Verhóó
tag
Még mindig hangerőgombbal zeneváltós, mp3 lejátszós, Motorola DEFY-vel kompatibilis zenelejátszót keresek (szóval nem haead-set gomb, mert a Skullcandymen nincs olyan).Mortplayerben nincs, Winampban nincs, a gyári MIUI lejátszóban sincs, Powerampben sem.Ötlet esetleg?
-
törölt tag
válasz Psychlo #37209 üzenetére
Hmmm, nem is tudom, a négy hsz közül melyikre válaszoljak...
Magyar nyelvet joe30 kolléga mókolt a gyári ROM-ra, keress rá (a Mélyvíz fórumban is).
"Legstabilabb" és "legfrissebb" ROM van egy csomó, menj ezügyben a Mélyvíz fórumba, ott mindig ott vannak a legaktuálisabbak. CM7, MIUI, WIUI, CMIUI, Defy+, Ginger...[ Szerkesztve ]
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellenr nekem a Defy-vel kapcsolatban. Magyar nyelv kellene rá. Mit tudtok ajánlani? Ja és jelenleg mi a legstabilabb és legfrissebb ROM, persze ami tud magyarul?
Köszönöm a segítséget előre is!
Na oszt! Vótál fenn szombaton?
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellenr nekem a Defy-vel kapcsolatban. Magyar nyelv kellene rá. Mit tudtok ajánlani? Ja és jelenleg mi a legstabilabb és legfrissebb ROM, persze ami tud magyarul?
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
-
törölt tag
válasz RAiN91 #37198 üzenetére
1Gigásat értelmetlen venni, hiszen szinte ugyanannyiért, vagy néha már olcsóbban is kapsz 2Gigásat, másrészt alig drágább a 4Gigás, vagy a 8Gigás... 1-2Gigát ma már nagyon hamar meg lehet tölteni, persze az a kérdés, hogy mire akarod használni. Azt tehát neked kell tudnod, hogy neked elég lenne-e 1Giga, arról mi hogyan is mondhatnánk "véleményt", de ma már a 8-16-32GB a "divat".
A Defy-on azért van alapból 1,3GB szabad hely a ROM-on, hogy bátran oda telepíthesd az alkalmazásokat, ne kelljen az SD kártyára. -
josada
csendes tag
válasz Lacopapi #37173 üzenetére
Képzeljétek:
A szabof1 válaszában szereplő ringo pro-ra kerestem és helyette taliztam egy "Rindtones & Text Tones nevű app-ot. (Telepítés után Ringo Lite lett belőle.)
Ez Indítás után a Contacts fülön egyből átméretezte a kapcsolatok betűméretét. Érdekesség: Az ékezetes betűk hátra kerültek.Ja, és pontosításként: gyári telóm van!
Lacopapihoz: hogyan lehetne felvenni a kapcsolatot Joe30-cal? (Nem találtam reg-si linket.)
[ Szerkesztve ]
-
etooo
senior tag
válasz RAiN91 #37198 üzenetére
Egy nandroidos backup több száz mega, így az 1 giga szvsz kevés. Nomeg ha esetleg kipróbálnál valami hd játékot, azokból is vannak 600-800 mega körüliek. Persze ha nem akarsz játszani/filmezni/zenét hallgatni/custom romokat telepítgetni, akkor elég lehet az 1 gigás is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest