Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoki
senior tag
válasz
üzenetére
el lehet lassan kezdeni nézelődni felőlem új modpackok felé, én még 1-2 hetet kérnék ha lehet (tegnap vihar miatt megúszták a boss-ok, pont mire beléptem volna ment el az áram...
), addig gondoljuk át tényleg milyen fajta modpack legyen: questes, kalandozós, nehéz, könnyű?Körkérdés azokhoz, akik szoktak ph modos szerveren lenni (vagy esetleg jönnének): milyen modpackkal játszanátok most? akár konkrét vagy csak típust mondjatok
-
törölt tag
-
PeL
addikt
Annyira nem vág földhöz, mekanism szélerőművel "ingyen" van az RF, csak meglepett
Azt hittem csak az IC2-es fabricatornak van ilyen étvágya...Lassan lesz AE2-m Project Ozone 2 Kappa-ban, már eljutottam addig hogy van mindenhez anyagom kivéve az ME Controller-hez, amihez kéne ugye Osmium Crystal és annak előállításához vagy 5 féle folyadék 4 különböző mekanism-os gépből, és nem tudom hogy ezekből létezik fluid cow-os verzió vagy sem, már 3/4 órája repkedek mining dimensionben de nem találtam még egyikből sem, a configban utánanéztem és elvileg spawnolódhatnak, de a szokásosokon kívül még nem láttam egyiket sem (alap fém - üzemanyag teheneken kívül), pedig megspórolna nekem egy csomó craftolást

-
PeL
addikt
Ezek a Mekanism-os gépek nem semmi mi áramot meg tudnak zabálni, a Metallurgic Infuser 8/8-as energy és speed upgrade mellett 100M RF-et elhasznált 128db Enriched Alloy legyártásához
Még jó hogy van egy 3 milliárd RF-es capacitor bankom... -
-
törölt tag
Mi az a mod, ami ilyen lila, enderman méretű izéket spawnol be, amiknek meg lehet mondani mekkora területet ássanak ki ?

Ezerszer láttam használni és soha nem jövök rá hogy az mi volt

-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Fiaim imádják a Minecraft-t, de olyanokat kérdeznek róla, hogy csak a fejem fogom... Pl. a youtubeon láttak videókat, amiben többen játszottak, és egymás ágyát kellett elfoglalni, meg valami ugrálós pálya is volt. Ezeket hol lehet bekapcsolni vagy letölteni? Fiaim androidos telefonon és xbox one x-en játszanak. Ezekre meglehet oldani? Köszönöm.
-
apatyas
Korrektor
válasz
üzenetére
Szerintem nem az lesz a baja.
Most is teljes képernyős neki, csak nem tűnik el a keret. (feltételezem, nem a sima ablakos megjelenítésre nyomott kitöltést)
Ha F11-el nem javul meg (mellesleg, ESC, options, Video settings, full screen alatt találod kb fejből), akkor a java beállításoknál keresgélném az okát. Már ha nem a win10-es beépített minecraftról van szó, mert az más tészta. -
vaakuum
addikt
A gyerek gépére újonann telepítve a játék teljes képernyős ablakos üzemmódban fut.
Nem találtam a beállítások között olyan opciót, ami keret nélküli teljes képernyős. Hogyan lehet azt beállítani? -
törölt tag
Ha lesz majd új szeró, ki kéne próbálni a large biom generálási módot. Ez ugyanolyat generál, mint a seed szerinti csak minden blokkot négyszerez és az átlag ezer blokkos biomok négyezer blokkosak lesznek.
De csak akkor, ha nem szól bele az egyéb biomgeneráló modokba (Natura, BoP stb.). -
csoki
senior tag
válasz
Serricon
üzenetére
jó kis játék az is
kb 2 éve játszottam utoljára, azóta kijött egy-két patch ahogy nézemráadásul azt is lehet moddolni, bár én csak videót láttam róla, mert az is kb annyira bonyolítja meg a játékot mint vanilla mc után egy ftb modpack: tele új ércekkel, gépekkel, folyadékkal...

-
Sanyaaa26
aktív tag
Ajánlom a Factorio-t, most vettem meg, nem semmi mennyire komplex... Ja és van benne multi

-
törölt tag
A társaság hiányával van a probléma. Ezt a játékot a pub hangulat tartja össze, ha ketten vagyunk rajta vagy inkább egyedül akkor egy egyszerű homokozó amit még egy gyerek is hamar megun, nemhogy egy felnőtt.
Megcsináltam az IC érctriplázást aztán annyi. Nincs senki, nincs kinek megmutatni az építményeket, nincs kiét megnézni, összehasonlítani, dumálni, totál széthullik a játék a szociális háló nélkül. Mint egy gyerek a játszótéren egyedül. -
PeL
addikt
PO2 Kappában tegnap értem el a Pneumeticcraftot és Mekanism-ot ~200 in-game nap alatt, úgy látom innen kezd igazán szivatós lenni a pack, ezt a két modot sem ismerem egyáltalán, de végre csináltam capacitor seed farmot is mert borzalom volt őket egyesével craftolgatni és úgy látom rengeteg capacitor fog kelleni, autocraft nélkül idegbajt kapnék sztem szal jó h legalább harvestelni lehet őket capacitor palántákból
Galacticraftot szeretném elérni de egyáltalán nem ismerem még azt sem, pedig az is kell hogy megnyíljon az AE2-t
Hypnotizd PO2 Kappa youtube sorozatát nézegetem mikor elakadok valahol vagy nincs öltletem, aztán meg próbálom nem teljesen lemásolni 
-
csoki
senior tag
válasz
icemad
üzenetére
Szia,
hol/kinél lett indítva a világ először? az milyen eszköz?
(#22763) Dorothy elhiszem ebben a melegben ha nincs légkondi nincs kedve az embernek ott ülni egy székben/fotelben órákat
meg mondjuk lehet azért is mert egy sima modpackot játszol amiben semmi kihívás nincs, ugyanazokat a dolgokat csinálod már 10-jére
gyere sevtechezni 
amúgy cuki az Ap féle rózsaszín eucalyptus drawerek
(#22764) jonnyjoker01 launcherből kiválasztod simán azt a verziót
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok

Nosztalgiázni támadt kedvem 1.2.5-tel, de crashel valamiért a játék már betöltődéskor.
Hogyan tudnám elindítani azt a régi verziót? -
törölt tag
Hát eddig jutottam, rohadtul nincs kedvem játszani mostanában az az igazság.

-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Kellene egy kis segítség. Kb. fél éve kezdtünk el a Minecrafttal játszani a fiaimmal. Eddig semmi gond nem volt a játékkal. Május 25. után, ha az egyik fiam játékához szeretnénk csatlakozni, akkor nem jelenik meg az ő világa a választható opciók között. Ő viszont tud hozzám csatlakozni, meg a másik fiamhoz is. Próbáltuk mindenféle kombinációban. (Win 10, androidos telefonok/tabletek, xbox one x) Sehogy sem jó. Van valami ötletetek?
-
choco01
addikt
Hali.
Valaki tudna IP-t dobni a ph-s szerverhez? Már elfelejtettem mi volt..

-
-
Zotya21
senior tag
Sziasztok
azt hogyan tudnám megoldani a szerveren hogy ne tudják megnézni sima playerek a pluginokat és a help se működjön ? mert ugye akkor megint kidobja milyen pluginok vannak

-
csoki
senior tag
válasz
Tomix24
üzenetére
Alapból nem fog menni mint konzolon, viszont moddal igen, ahogy olvasom/nézem (ehhez java-s minecraft kell,nem jó a win 10és verzió)
ezt olvasd eltöbbieknek tegnap hajnalban végre age2be értem, így már van vas, arany, lapis is
plusz lehet menni betweenlandsbe, ami nem egyszerű ahogy nézem dw20-ékat -
Tomix24
addikt
Sziasztok. Pc-n új vagyok minecraftban.
Adott 2db xbox joy. Pc-n mi a legegyszerübb módja a split screen 2 joy-os játéknak? Bill egér még nagy nekik. Xbox- ot nem tartanék meg e miatt ha menne.
2.gyerkőcöm játszik vele
-
apatyas
Korrektor
Hol volt tárolva a világod, magadnál single player?
Ilyenek akkor fordulnak elő, ha nem ugyanazzal a felhasználónévvel jössz fel legközelebb.Kivéve, hogy olyankor a ládák tartalma megmarad, szóval nem ez a helyzet.Ha tippelnem kellene, akkor a \AppData\Roaming\.minecraft\saves\New World\***ddc93-fdf8-42bd-95dc-8504b5f45***.dat fájlod sérülhetett, mert asszem az tartalmazza a user adatait.
A ládák adatai a környezethez tartoznak, amit pedig a régiófájlok tárolnak r.0.0.mca közülök egy pl. De annak nem kéne így szelektíven sérülnie.. Jól állt le utoljára?
Rakd újra és másold rá még egyszer. Ha még mindig vacak, akkor így jártál, ha ragaszkodsz ahhoz amid volt akkor addoljad vissza ami elveszett.. -
Zolix
tag
Sziasztok!
Újratelepítettem az oprendszert és újraraktam a minecraftot, de amikor visszamásoltam eltűntek a ládákban tárolt dolgaim és az invetory is üres. Ami építettem az mind megvan.
Ilyenkor mi van? -
törölt tag
Az Agricraftnál a multiblokkos fatartályt ami generálódik néha az üvegházaihoz is, mi tölti fel a modon belül? Ha esik az eső akkor telik bele vagy mi?
-
Amur
addikt
Évek óta készítek modpackokat, aki követi a videóimat láthatott már párat.
Az aktuális a legkiforottabb. A modok configjait is a packhoz hangoltam.
Ez amolyan kalandozós pack, de tele kényelmi és end game modokkal.
Sokáig el lehet vele lenni.
Sajna már nem curse van hogy csak megosztom , de google drive-ra felrakva sem sok hely.
A mod lista:
ambientSound,Animalium,aromabackup,Avaritia(legkönnyebbre configolva),Baubles,better builders wands,
betterbedrockgen,better fps,bloodmoon,bookshelf,chameleon,chest transporter,chicken chunks,chisel,
compactlayer,connected textures,cooking for blockheads,craftweaker,dense ores,
Doomlike dungeons,ender compass,enderbags,everlasting abilities(Black ajánlása után),Extra utilities,
farming for blockheads,fast leaf decay,God's eeapons,gravestone,hwyla,ingame info,inv tweaks,
iron backpacks,iron chests,journeymap,JEI,JER,Lootbags,Malisisdoors,mobrecipes,modtweaker,more overlays,MPutils,Mystical agriculture,not enough wands,notes,openblocks elevator,quark, reauth,
Rougelike dungeons,shadowfacts,simple grinder,simple quarry, sleeping bags,spartan shields,
Storage drawers,Tiny progressions,Waila,WawlaHa gondoljátok egyszer egy ilyennel is próbát tehetünk.
Nagyon régóta tesztelt, bugmentes. 1.10.2 alapokra épül.
Vidik a packról: [link] -
törölt tag
Akinek nem tetszik a hardcore az jöhet Sanyi szerverére, ott alap Beyond fut. A Continuum-mal az a gond megint, hogy nem sima expert mint régen az Infinity volt, hanem ez is nehezebb már.
Nagyjából egyszerre fog a két szeró unalmas lenni, majd akkor el lesz döntve melyikre mi legyen feltéve legközelebb. -
csoki
senior tag
köszi Tali a frissítést

még jó hogy tegnap megnéztem gametrackeren milyen verzió van fent mielőtt elindítottam klienst, mert fórumban/pü-ben/dynmapon nem láttam semmi erre utalót
(mondjuk most jut eszembe hogy simán taliga.hu-n is látható, de az ugye nem működött jó ideig)Tegnap még Amur is fent volt szerveren, kár hogy a többieknek nem tetszik a pack vagy csak nincs idejük/kedvük(/esetleg gépük) játszani vele
mindekinek: ezután a pack után (min 1 hónapot várjunk még, de lehet 2-t) felőlem jöhet az Ftb Continuum, úgy készüljön mindenki aki azzal a packkal akar esetleg multival játszani.
Vagy valami lightosabb pack, nekem mind1, majd eldöntjük ha ott lesz az idő
-
törölt tag
Úgy látszik Sanyival ketten fogunk játszani.

-
Nagytoll
senior tag
Felnéztem én is a szerverre mert most van itthon egy kis időm. Érdekesnek tűnik ez a sevtech viszont tényleg elég nagy a gépigénye. Tudja valaki hogy a betterFps options-ben melyik a legjobb algoritmus?
-
csoki
senior tag
válasz
janos1988
üzenetére
1. várjunk még vele amíg kiforrja magát
2. sevtech még 10 napja megy csak és nekem nagyon bejön
Anti is most kezdte
3. ez is ugyanolyan ram igényes sztem mint bármelyik másik 1.12-es pakk, és ráadásul ahogy olvasom itt is egymásra épülős modos-questes nehezített pakk (bár azt írják nem kötelezők a questek, de nagyon ajánlottak hogy tudd mi-merre), ami nekem nem gond, de az utóbbi 2 is ilyen volt fent (MS3,ill Sevtech)Black: te nem jössz?

Tali: hétvégén lehetne kérni frissítést sevtechre?
(fyi hosszú hétvégén én nem leszek gépközelben) -
janos1988
addikt
Új ftb expert modpack jött ki. Ftb Continuum. Mehet a ph-s szerverre. 😎
-
csoki
senior tag
-
Sanyaaa26
aktív tag
Ha valakinek esetleg kedve támadna egy kis FTB Beyond-hoz, 1.11.0 akkor írjon, van egy elég kis slotos szerver.
-
csoki
senior tag
úgy tűnik, akad egy kis probléma: szerveren nem találkoztam/nem látok dynmapon se "shoggoth lair"-t, elvileg folyókban és mocsarakban generálódik, ami pedig kell hogy tovább lehessen haladni, este még futok egy nagy felfedező körutat keletre is, hátha
nem akarok beaddolni magamnak dolgokat
-
apatyas
Korrektor
válasz
Nagytoll
üzenetére
Szia!
Az eddigi hozzászólások alapján, megtalálható az Atlauncherben és a Technic launcherben is, utóbbi van nekem is a tvics mellett.
Akkkor most már tudom, miért nem indult el nekem az utóbbi két pakk közvetlenül a tviccsből, pedig egy ideje már 8.101-es javám volt, aztán ment fel 161 aztán 171-re.
Megteheted, hogy bedobod a pakk tartalmát egy külön pakk kezelő kliensbe magadnak. Vagy rátolod egy vanillás launcherre a megfelelő forge fölé. Csináltam már róla leírást régebben. -
Nagytoll
senior tag
Hello! Lenne pár kérdésem.
Ezt a Sevtech ages packot melyik launcherből célszerű indítani? Én most a twitch klienset használom.
Mit kéne csinálnom hogy normálisan el tudjam indítani a játékot? Mindig rinyál, hogy a java 8-ban már nincs permgen meg ilyesmik. Most Lecseréltem valami új paraméterre a permGen-t, viszont ez minden indításkor visszaáll az alap beállításra amit nem támogat a java 8. Így nem tudok több ramot adni a játéknak. -
PeL
addikt
Ja el is felejtettem említeni: Az Infinity Evolved 3.0.2. expert-ben nem működnek a thermal expansion machine frame receptek a BC lézerben, nem jelenik meg a craftolás lehetőség ha bepakolod a szükséges komponenseket az assembly table-be. Nem egyedi hiba, valami modpack bug lesz mert itt is panaszkodnak, bár itt még 3.0.1.-ről van szó de úgy látszik ott sem működtek már.
-
Most a másik notimon próbáltam sevtech-et azon éppen jó. (i7 4720qm, gtx960m de szerintem az integrálton megy, 8gb ram)
Meglepő de a spawn helyen már le is telepedtem, viszonylag sík terep, egyből látótávon belül egy közepes falu amit több helyen folyó szel át, van hogy az épület alatt vagy mellett de olyan is van hogy benne áll félig a lakók meg úszkálnak lejjebb a sodrás miatt.
Mellette vadászház. Én meg a sok sok folyó között találtam sík terepet, alatta barlangal ha később bányászatra kerül a sor. Most még peacefull-on nyomom amíg az alap dolgokkal ismerkedek. Age0-t elvileg ki lehet így húzni. A folyók miatt van hal, meg ha lesz vizimalom is jól mutat majd. -
PeL
addikt
válasz
üzenetére
Valami biztosan megváltozott mert nagyjából a duplája lett a pakkok memória igénye, ami pont elég ahhoz hogy 8GB-al már necces legyen játszani. Kartellezés szagot érzek a dologban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más kérdés: A játék mennyire VGA intenzív? Mert szoktam nézni AIDA-val véletlenszerűen a TDP-t meg a hőfokot, és az esetek nagy részében 6-8%-on megy a TDP, a hőfok 38 fok körül, de van mikor a TDP felugrik 30-40%-ra és a hőfok is felmegy 45-48 fok köré (nem biztos de asszem olyankor van ez mikor a NEI-ben keresek), ilyenkor már a venti is bekapcsol a kártyán. Infinity Evolved-el játszom, más modpacknál még nem néztem ezt, most csak a Project Ozone 2 - Reloaded van még fent mellette. Én eddig azt hittem hogy a VGA-t nem is nagyon használja a játék

-
törölt tag
-
csoki
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
alap mc-t vinné szerintem most is laptopod, csak a moddolt szekció szállt el valamiért ram ügyben (meg prociban java miatt).
ha nem java-s lenne, akkor sokkal kissebb gépigénye lenne, ahogy írod, de hát notch ebben írta annak idején, nem gondolta ő se hogy ekkorára nő ez a játék
-
Szomorú hogy alig viszi, tisztán emlékszem rá hogy P4 vitte mx400-al játszhatóan a minecraftot. Igaz ez még az ősidőkben volt. Egy ilyen játéknak egy kenyérpiritón kellene futnia, jópár éve leírtam hogy ha lenne alatta grafikus motor akkor nem kellene neki ekkora gép. Meg persze nem java-ban megírni mert az nem erre való. De nyilván nem érdeke a készítőnek hogy jól fusson gyenge gépen.
De a vicc az hogy ugyan ezen gépen simán játszható a 7daystodie ami szintén hasonló ráadásul unity-s. -
csoki
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
10 éves notin csoda h fut egyáltalán

majd tudsz veinmine-olni (oreexcavate itt) ha elértél egy bizonyos fejlettségi szintet

vagy ugye tinkers-nek pl a lumberaxe, de ahhoz is nyilván min age 2 kell szerintem -
Eddigi vélemény Sevtech ages 3.0.7-ről
Smoothfont-ot kikapcsolva, Taylor optimalizatonnal, minden low-on optifine nélkül (bemásoltam a modba de nem látja) játszható a tíz éves notimon. Igaz hülyeségeket csinál. Ha állítok valamit a videó menüben akkor pár másodpercig felgyorsul a játék olyannyira hogy egy gombnyomásra akár melyik irányba szinte teleportálok az első tereptárgyig amibe beleütközök. Vsync kikapcsolva is mintha speedhack-em lenne, néha begyorsul a játék és csak azt veszem észre hogy sík terepen is pár ugrástól lemegy az életem meg az állatok is a saját tengelyük körül pörögnek ami elég viccesen néz ki. Pl egy birka pörgött mint az állat de közelebb megyek akkor abbahagyja. 4-es látótávval 30-40fps a komolyabb részeken, az egyszerűeken 50 is megvan.
Na így inkább az erősebbik gépemet kezdtem el játszani nehogy elcsesszen valami mentést, azon nincsenek ilyen bugok.
Szóval kellőképpen nehéz és részletes, eddig bejön de azt nem értem hogy ennyi mindent sikerült belerakni a gravitáció és a fák kidölése kimaradt. Nem tudom hogy hozzá lehetne-e rakni azt hogy ha fát vágok ki akkor a fa minden blokkja egyszerre essen szét mint régen volt egy ilyen modban, de úgy hogy a balta is annyira sérüljön mintha az egész fát vágtam volna ki. -
csoki
senior tag
válasz
üzenetére
1.12-es dw20 packban is van annyi mod (btw nemsokára frissítik thaumcraft, enderio-val és egyebekkel), hogy ugyanúgy kell neki min 6 GB ram
"hiába unlockolható akkor is végig kell menni rajta"
pont ezért jó ez a pack
nyilván aki tizedjére akarja ugyanazt a gépparkot összedobni első héten annak nem 
Beyond-nál az expertre vártunk de tudtommal nem csinálták meg végül vagy legalábbis nem adták ki
-
törölt tag
Kell kutatni az 1.10-es pakkok között, biztos van még valami értelmes. Bár azok meg bugosak voltak, de legalább játszottunk rajtuk. Vagy valami kevés modos 1.12-re. Direwolf mennyire ratyi vajon? Azt szerintem nem próbáltuk ki csak 1.10-en.
Nagyon nehéz most memóriát bővíteni, az alap alaplapok ami a gépeink nagy részében van mind 2 slotos 2x4 Gigás kittel, úgyhogy mindenképp venni kellene 2x8 Gigás kitet amik 40+ ezerbe kerülnek jelenleg. Vicc az egész, az Ivy félkonfigomat vettem ennyiért anno a 2x4 Giga memóriával együtt.

Amúgy igen, a probléma ott is van, hogy hiába unlockolható akkor is végig kell menni rajta. Az előző skyblocknak is ez volt a gondja.
A Beyond miért is lett lemondva végül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- LEGO klub
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- További aktív témák...
- ThinkPad P1 Gen6 16" 4K+ OLED érintő i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjolv gar
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- PlayStation 5 Slim Digital Edition
- Samsung Galaxy S10 - 128GB Fekete
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
én is 10 de inkább 11 után jövök játszani amikor már alszik a család 

ma megyek ha minden jól megy a minotaurus labirintusba + hydrát kivégezni
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hypnotizd PO2 Kappa youtube sorozatát nézegetem mikor elakadok valahol vagy nincs öltletem, aztán meg próbálom nem teljesen lemásolni 
gyere sevtechezni 

Most játszom normálisan a PO2-vel igazán először, eddig meg csak Infinity Evolved volt amivel sok időt töltöttem el. PO2-t Kappa-ban játszom...
Asszem nyugdíjba küldöm az OP Lumium crossbowom, azt hittem ennél OP-bb már nem lesz... Eléggé cheaty...