- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Depression #21 üzenetére
Ebben kajakra biztos lehetsz
-
-
-
saja
csendes tag
Zoltan, a kiberkém mindennapjai.
Mondjuk az a "fertőzött cd" fordítás kicsit zavart.
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #100 üzenetére
Nem törlődik, de sokkal nagyobb elhivatottság/szerencse kell hozzá, hogy valaki megtalálja. De ilyen ez az információbiztonság, ha nem tudunk valamilyen kockázatot teljesen megszűntetni, akkor legalább törekszünk a minimalizálására.
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #103 üzenetére
Amúgy egyre több helyen jellemző, hogy erkölcsit kérnek. Olyan területen is, ahol eddig nem volt jellemző, szerintem teljesen jogosan.
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #100 üzenetére
Max. a keresésből/megjelenítésből, magát a tartalmat nem törli.
-
-
szab.tam
nagyúr
"hogy random gugliztam a nevem, es pislogtam, hogy mit keresek az aldi honlapjan.."
édesanyám kb. 2 hónapja vett egy 120k-s hűtőt a mm-ban.
akkor volt ez az idióta, kapura lövöldözős, %-os visszanyerős akció.
nem ezért vettük a hűtőt, de gondoltam, csak rúgdosok egyet, ha jár.
odamegyünk a pulthoz a blokkal, erre ők: így kell regisztrálni, úgy mail címet adni, emígyen meg a telefonszámomat...
-"azt a bújtatott, marketinges adatvadász anyátokat..."
és eljöttünk... -
OgKush
senior tag
mar most is van mindenkinek vonalkodja.. tok m1, hogy mennyire ellenkezel az internet ellen meg minden ellen, ugyanugy benne leszel a rendszerben. csak suliba kell jarnod, es esetleg teljesiteni, versenyeket nyeri, mar felteszik a nevedet, a tudomasod nelkul... vagy nyerjel egy jatekban az aldiban vagy valami boltban.. en onnan tudtam meg h nyertunk 1 tv-t, hogy random gugliztam a nevem, es pislogtam, hogy mit keresek az aldi honlapjan..
-
ricsi99
addikt
válasz
#40553216 #90 üzenetére
Stimm .az biztos.
A fő probléma az hogy itt nem a guggli gyüjti az adatokat hogy hol és mire vagy kiváncsi hanem az állam bácsi...
nekem senki se jöjjön azzal hogy nincs titkolnivalom.... a virtuális kerités mögött legelészö birka esete...én fizetem az adóm /betartom a törvényeket... ezen felül nem igazán szeretem ,ha korlátoznak....
de szép is lessz ha ujra megjelennek a "fekete volgák" az utcákon....
régebben ugye az volt, hogyha más volt a véleményed elvittek és "elbeszélgettek" veled.... ha hazaértél már velük közös véleményen voltál.... ha nem változott a véleményed szerencsés esetben szibériában amig épitetted a vasutat volt idöd átgondolni a dolgot ,és onnét már nem jöttél vissza...
-
törölt tag
Én is kétlem, hogy lenne bármilyen valóságalapja.
Szoktam találkozni érdekes kitalációkkal, amit általában nem hozzáértők találnak ki, viszont rendkívül szórakoztatóak, tehát általában szívesen hallgatom, olvasom.
Viszont már sok mindent kitatálnak, azon sem lepődnék meg, ha nemsokára erre is lenne valamilyen megoldás
-
szab.tam
nagyúr
ilyen még tudtommal nincs.
olyan létezik, hogy a pc elektromos alkatrészei, (döntően itt a cpu), ad ki bizonyas "hangokat", amiket "lehallgatva" ellophatóak az adatok.
mármint azok, amelyekkel a cpu dolgozott a fülelt időszakban.
de ehhez kell egy közelben elhelyezett, poloskaként funkcionáló mikrofon.és van még pár hasonló mód, jó része nem is ismert a nagyközönség számára.
valszeg ezeket színezték át a félértesült nagyotmondók.
-
-
Kékes525
félisten
Csak az úthengerrel felszántott PC a biztonságos!
Vagy az sem?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Quasi_modo #73 üzenetére
nem értem...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Quasi_modo #68 üzenetére
semmiféle telefonlopásról nem volt szó a történetben...
-
davidsone
addikt
ATIsok vigyázzatok komoly számítási műveletekre használják a gépeiteket a tudtotokon kívül.
(Eduárd Sznótatum) -
törölt tag
Nem vagyok az unokatesód, de én már jártam így.
Telefonbeszélgetés bekapcsolt laptop mellett, vacsi készül a konyhában, mondom leteszem, mert megint szétfő a spagetti mint a múltkor.Erre 2-3 napig a youtube tésztafőzős videókat ajánlgatott, átlag googleads 90%-ban konyhai témás/főzésoktatós volt.
Ahogy akkor utánanéztem, a chrome tud google-s weblapokon keresztül reklámokhoz hangalapú keresőszavakat gyűjteni... -
szab.tam
nagyúr
válasz
#40553216 #62 üzenetére
a lényeget nem érted.
minket általában nem a reklámok zavarnak, hacsak nem elfuseráltak, és lezabálják a procit.
hanem az, hogy listázva vannak a keresési és netes látogatási szokásaim, és annak alapján tolódik a pofámba a cucc.
értem én, hogy a részükről a reklámok személyre szabása célirányossá, így költséghatékonyabbá teszi a rendszert, csak hát megint az origóhoz jutunk ki: ahogy hozzájutnak az ezek alapjául szolgáló infókhoz.és azt is megértem, hogy ez egy it fórum, ahol koncentráltan jelen vannak azok is, akik munkájuk révén haszonélvezői a rendszernek.
el sem várom tőlük, hogy egyetértsenek velünk egy ilyen kérdésben. elég fura lenne, hiszen ebből élnek... -
tatabike
őstag
Hasonlót csinált egy sima operátor is régen a westelnél. Egy csajt zaklatott valaki telefonon, megunta, bement a szolgáltatóhoz számot cserélt, fél óra múlva már hívta a zaklató, amikor még a saját anyja sem tudta az új számát... Erre kiderült, hogy az egyik dolgozó a szolgáltatónál adta ki az új számot a haverjának, akit végül is sikerült a zaklatóként beazonosítani. Volt is belőle valami vihar a biliben.
-
szab.tam
nagyúr
az, ha gugliban keresel valamit, és utána ez napokig visszaköszön, már megszokott.
(én okj-s tanfolamokkal jártam így...)
de hogy hangfelismerő szoftver rá lenne erre eresztve, és ezt jól megfejtené, majd marketingre visszatolná az arcba.
talán nem valószínű.
ez csak a pénisznővelő- és fogyasztószerek reklámdömpingje.****
ennél sokkal aranyosabb, tizenévve ezelőtti történet.
"béla" kódnevű egyén rosszfiú.
a félkonspiratív fajtából.
telefont cserél.
sim ki, eldob, de a készüléket odaadja egy nőismerősének, aki leviszi az anyukájának vidékre.
mama saját sim-jét betolja.
2 hét múlva "bélát" 2x is keresik a telefonon, hogy merre van..."béla" telefonszáma biztos nem volt "kihajlítva", lehallgatva.
amikor "béla" elnémult a telefon és kártyacserekor, a szerv biztosan nem bosszankodott, hogy elvesztettek egy jó kis hallgatni valót.
az imei alapján biztosan nem tudták beazonosítani az új, mama használta sim-et.
biztos nem hallották, hogy egy nő csacsog rajta "béla" helyett.
és nem próbálkoztak be, hogy a nő hátha nem szól el valamit "béláról"...
de pechükre a nő nem ismerte "bélát"...kb. 14-15 évvel ezelőtti történet.
és olyan mesélte röhögve, hogy elhiszem... -
Phvhun
őstag
Unokatesómnak olyan esete volt, hogy valakivel beszélt skypeon de nem chaten hanem rendes telefonhívással, és valami baja volt akkor ami nem túl gyakori, szal nem az volt hogy "jajj de jó lenne lefogynom", hanem valami tök random cucc.
Na aztán másnap elkezdtek ilyen banner reklámok megjelenni a neten neki, amik erre a problémára adtak neki megoldást.
Ez tuti nem véletlen volt.
Mindenesetre nem vagyok biztos benne hogy ez rossz, csak jó lenne ha sokkal transzparensebben működne ez az egész rendszer, szóval ha le akarom követni hogy mit miért ajánlanak és ki hogy használja fel a személyes adataimat, akkor nyíltan meg lehetne ezeket találni. Most erre kb esélye nincs az egyszerű embernek.
-
GeryFlash
veterán
válasz
#86973952 #54 üzenetére
,,Amúgy akinek a 16 éves lányát (este 8 -kor az utcán) 3 kan azért veri agyon, mert nem volt nála pénz (amit el tudtak volna venni), az szerintem nem fog ellenkezni, hogy bevezessék a helymeghatározó beazonosítást. Főleg ha még adatot is tárol, visszamenőleg."
Igen, pont így operál a kormány is, ha valahova kamerák kellenek csak hazudnak valamit a bűnözési statisztikáról, és az állampolgár csak úgy szabadul meg a jogaitól és kéri mindenhova a kamerát.
-
-
szab.tam
nagyúr
"okosazonosító"
nekem erről a szókapcsolatról az jön le, hogy a belénk ültetett chipen rajta lesz az iq értékünk.
és hát ennek megfelelően korlátozva léphetünk majd be helyekre, vehetünk igénybe szolgáltatásokat, nézhetünk műsorokat.
tesco-ba majdnem mindenki bejuthat majd, de a helyi kocsma látogatása és a "betti a csúnya lány" megtekintése már eléggé korlátos lesz.
példákat vég nélkül lehetne sorolni. -
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #53 üzenetére
Megköszönöm, ha beilleszted vagy átküldöd PM -ben, érdekelne a cikk
Amúgy akinek a 16 éves lányát (este 8 -kor az utcán) 3 kan azért veri agyon, mert nem volt nála pénz (amit el tudtak volna venni), az szerintem nem fog ellenkezni, hogy bevezessék a helymeghatározó beazonosítást. Főleg ha még adatot is tárol, visszamenőleg.
-
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #51 üzenetére
Szerintem te az okosazonosítóra gondolsz, de igazából az még globális szinten sehol nincs, nem hogy itthon. Az amúgy nem így működik. Az is tuti, hogy az albán kecskepásztornak előbb lesz olyan, mint a magyar munkásosztálynak
Javíts ki ha másra gondolsz, de nem hiszem.
Viszont a technológiai fejlődés miatt elkerülhetetlen, hogy összeépüljön az ember a "géppel", de ez már egy másik téma. Biztos hogy lesznek ilyen törekvések, globálisan.
-
hát ha jól tudom, itthon tervezik, hogy bevezetnek egy egységes azonosítót, amit mindenhova magaddal kell hordanod, mert kb. mindenhova kelleni fog, hogy beléphess, és persze amit megfelelő eszközökkel kilométerekre le lehet olvasni, így nyomon lehet követni.
az már gyakorlatilag ugyanaz, mintha vonalkódot kapnánk. -
ricsi99
addikt
Jó lessz nekünk... majd valaki megmondja ,hogy mit egyél ,mit igyál ,mit dolgozz , kivel feküdj le , hol lakj....s mindenzt a TE ÉRDEKEDBEN!!!!
Pont az amcsiknál van egy kis lista kitéve ,egy helyes kis üvegvitrinben......
Lassan mindenki megkapja a vonalkódját és kész... mit kell ezen ragozni?
-
Воланд
titán
válasz
#79563158 #47 üzenetére
ativ s-en valamelyik elcseszett samsung app miatt lehetoseg volt jailbreak-re, de az csak azt az egy keszuleket erintette (aztan, hogy fixalta-e a samsung a sz*rjat azt nem tudom). meg anno a 920-rol keringett egy video, ami egy jailbreak utani allapotott mutatott, de az igert leiras mar honapok ota nem jott meg, ugyhogy gondolom az kacsa volt.
szerk.: a dev unlock is csak annyira jo, hogy a store-t kikerulve lehessen alkalmazast feltenni, tobb szabadsagot az sem ad.
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #46 üzenetére
Ahhoz előbb egy jailbreak vagy egy root kellene, mert jelenleg tényleg egyetlen app sem tud kitörni csak úgy a sandboxból, mindent contractokon keresztül valósitanak meg.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
#86973952 #20 üzenetére
max. a szennyesedben nem túrkálnak.
De abban is.#23) szab.tam a társadalom erre kihegyezett össznéplieg elkezdene a telefonbeszélgetésekben, sms-ekben, mail-ekben, face-en, minden kommunikációs csatornán rendszertelen mintában olyan kulcsszavakat használni, amikre rá vannak izgulva.
Már megvolt. A szerverek nagyjából meg sem nyekkentek tőle.#25) ysengrin Csak várd ki. Egy jó hackernek nincs akadály.
#38) donmackó Ha a kocsi tetején gyanús antennák vannak, akkor azért gondolkodj el.
-
törölt tag
Felesleges szőrszálhasogatás. Te is tudod, hogy a magyarban (és nagy eséllyel az össze nyelvben) az a puszta jelző, hogy amerikai, a legtöbbször az USA-ra vonatkozik. A szövegösszefüggésből ez ki szokott derülni. Épp ezért a CSIS-re sosem mondod, hogy amerikai titkosszolgálat, mert nem az. Ahogy az amerikai szenátus esetén sem a kanadai Parlament szenátusára gondolsz.
-
mikej95
aktív tag
Látom hasznos dolgokra költik a magyar adóforintokat is. Mindenesetre az alucsákó már készen van.
Aztán ez csak egy cég.. Ez a jéghegy csúcsa csak, olyan mint az MK Ultra: 50 év után büszkén mutogatják, hogy már nem csinálnak ilyet...
...mert van jobb.Szép hogy az NSA(és gondolom nem egypár pénzesebb állam titkosszolgálata) színes képekkel teli katalógusból rendeli az eszközöket és a kormányoknak office csomaghoz hasonlóan kapják a kémkedéshez szükséges csomagokat terméktámogatással, kézikönyvvel és csicsás GUI-val. Addig szegény hackerek kínlódhatnak a különböző sebezhetőségek felkutatásával és kihasználásával. Ez esélyegyenlőtlenség, szólni kell az ombudsmannak!!!
-
tatabike
őstag
válasz
sz.balazs.95 #33 üzenetére
Amerika az a kontinens. Nem az USA. Az USA is csak amerikai, benne van a nevében (of America).
-
-
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #12 üzenetére
Nem lesz támogatva, mert egyszerűen hiányoznak a megfelelő API-k egy ilyen kémprogram megírásához.
-
Router
őstag
Csak értelmet nyer a tizenéves The Matrix és a több tíz éves Orwell amin a maga idejükben csak pislogtak az emberek. Továbbra is azt gondolom, hogy ez a pár kiszivárgott infó a jéghegy csúcsa és eszméletlen kavarások mennek a háttérben, viszont kezdi elérni a rendszer a kritikus tömeget akik már foglalkoznak is ezzel, nyalogat visszafelé a fagyi. A hiba a mátrixban az emberi becsület, lásd Snowden-nek sem tudták pénzzel befogni a száját és ezek az informátorok sorra fognak köpni.
-
szab.tam
nagyúr
szerintem nem fura.
1xrűen már nincs mit tenni.
sok évvel ezelőtt, ha azokat nem kiröhögik, akik ezt vizionálták, akkor még talán lenne.van olyan, aki még most is azt gondolja, hogy 10 év múlva tényleg jön az alucsákó.
annyira elszabadult a dolog, hogy ez az állapot gyakorlatilag már most itt van...*****
egy komoly kibabrálást lehetne tenni ezekkel.
de azt is csak ideiglenesen.
ha a társadalom erre kihegyezett össznéplieg elkezdene a telefonbeszélgetésekben, sms-ekben, mail-ekben, face-en, minden kommunikációs csatornán rendszertelen mintában olyan kulcsszavakat használni, amikre rá vannak izgulva.
akkor rendesen behülyülne a kémrendszer.
hirtelen megjelenne 200 millió terrorista, 100 millió szervezett bűnöző gyanús személy a világban...
és ha elég rendszertelen ezen kifejezések használta, akkor a kamu szivatás algoritmusos kiszűrése sem könnyű.
szerintem.de ez nem segítene azon, amikor üzleti alapon a vásárlási és netes látogatási szokásainkat listázzák.
a navnak is kicsit könnyebb lett a munkája...
(hacsak nem kezdene el mindenki online vásárlás, eladás helyett állatos poreszt nézni netkávézóban.) -
ng0ofy
KORREKTOR
Amikor ilyen hireket olvasok arra gondolok kajanul, hogy hatha valaki az en cuccaimban is kotoraszott es rajott: nincs semmi erdekes. Persze mindezt jo dragan. Az a baj, hogy az emberek ugy altalaban nem ertik, hogy miert rossz az, hogy beleneznek a dolgaikba, csak siman felnek tole.
-
törölt tag
Szerintem már semmi meglepetés nincs ebben. Lassan már általánossá válik, hogy max. a szennyesedben nem túrkálnak.
Kb. a 80 -as évektől kezdve minden amerika krimi/akció, egyéb kategóriás film ilyenekről szólt. Aztán aki hitelt adott ennek, azt lehülyézték vagy Mel Gibson -nak hívták (Film).
Kérdés az, hogy kik állnak mögötte, az ügyvédi irodák, akik a szerzői jogok miatt az illegális letöltés felől érdeklődnek, esetleg más érdekek is...
-
válasz
sz.balazs.95 #18 üzenetére
Azért tök örülök, hogy az általam befizetett adóból építik azokat a rendszereket, amikkel megfigyelhetnek.
Tök jó érzés
Kellene valami rakétaelhárító rendszert elhárító rakétát kitalálni már xDDe az igazán felemelő az lesz, amikor egy ezer km-es aszteroida telibebassza ezt a bolygót, de előtte a sok látszathatalommal rendelkező, és ezzel visszaélő agyamputált visít majd, mert most odalesz a látszathatalma a többi ember felett.
Az lesz az én napom, és kaján vigyorral fogom nézni azt a vinnyogást. -
-
Phvhun
őstag
Fura hogy ilyen kevés a komment.
Mintha kezdenénk már hozzászokni?
-
flash-
veterán
Aki profi bűnözö az már rég nem használ(vagy nem is használt) mobilt,internetet,számítógépet...
megvannak a régi jól bevállt módszerek... -
-
sagem
addikt
válasz
sz.balazs.95 #9 üzenetére
Semmi nincs biztonságban, maximum ettől a szoftvertől
Ez a cég nem egy hivatalos szervezet, gondolom azon országok számára kínálják a megoldásaikat, akik nem rendelkeznek saját megoldással (ezért is nincsenek a listájukon a nagyhatalmak, nekik jobb célszerszámuk van
)..de az utóbbi idők botrányai pont arról szóltak, hogy a mindenféle hárombetűs szervezeteknek eleve szabad bejárása van minden platformra, nem kivétel egyik cég terméke sem (Alma/Win/BB eleve amerikai cég, ne legyenek illúzióink..)
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nagyon helyes! Így jár, aki a kerítés rossz oldalára vizel!
-
Dhampir
félisten
-
törölt tag
A fagyi visszanyal.
-
Picco
addikt
Ha igy folytatodik, akkor nemsokara(par 10 ev) tenyleg ulhetunk alufolia csakoban ha nem akarjuk hogy a gondolat rendorseg furgonjainak gumicsikorgasara felkapni a fejunket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest