- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
"hogy random gugliztam a nevem, es pislogtam, hogy mit keresek az aldi honlapjan.."
édesanyám kb. 2 hónapja vett egy 120k-s hűtőt a mm-ban.
akkor volt ez az idióta, kapura lövöldözős, %-os visszanyerős akció.
nem ezért vettük a hűtőt, de gondoltam, csak rúgdosok egyet, ha jár.
odamegyünk a pulthoz a blokkal, erre ők: így kell regisztrálni, úgy mail címet adni, emígyen meg a telefonszámomat...
-"azt a bújtatott, marketinges adatvadász anyátokat..."
és eljöttünk... -
szab.tam
nagyúr
ilyen még tudtommal nincs.
olyan létezik, hogy a pc elektromos alkatrészei, (döntően itt a cpu), ad ki bizonyas "hangokat", amiket "lehallgatva" ellophatóak az adatok.
mármint azok, amelyekkel a cpu dolgozott a fülelt időszakban.
de ehhez kell egy közelben elhelyezett, poloskaként funkcionáló mikrofon.és van még pár hasonló mód, jó része nem is ismert a nagyközönség számára.
valszeg ezeket színezték át a félértesült nagyotmondók.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Quasi_modo #73 üzenetére
nem értem...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Quasi_modo #68 üzenetére
semmiféle telefonlopásról nem volt szó a történetben...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#40553216 #62 üzenetére
a lényeget nem érted.
minket általában nem a reklámok zavarnak, hacsak nem elfuseráltak, és lezabálják a procit.
hanem az, hogy listázva vannak a keresési és netes látogatási szokásaim, és annak alapján tolódik a pofámba a cucc.
értem én, hogy a részükről a reklámok személyre szabása célirányossá, így költséghatékonyabbá teszi a rendszert, csak hát megint az origóhoz jutunk ki: ahogy hozzájutnak az ezek alapjául szolgáló infókhoz.és azt is megértem, hogy ez egy it fórum, ahol koncentráltan jelen vannak azok is, akik munkájuk révén haszonélvezői a rendszernek.
el sem várom tőlük, hogy egyetértsenek velünk egy ilyen kérdésben. elég fura lenne, hiszen ebből élnek... -
szab.tam
nagyúr
az, ha gugliban keresel valamit, és utána ez napokig visszaköszön, már megszokott.
(én okj-s tanfolamokkal jártam így...)
de hogy hangfelismerő szoftver rá lenne erre eresztve, és ezt jól megfejtené, majd marketingre visszatolná az arcba.
talán nem valószínű.
ez csak a pénisznővelő- és fogyasztószerek reklámdömpingje.****
ennél sokkal aranyosabb, tizenévve ezelőtti történet.
"béla" kódnevű egyén rosszfiú.
a félkonspiratív fajtából.
telefont cserél.
sim ki, eldob, de a készüléket odaadja egy nőismerősének, aki leviszi az anyukájának vidékre.
mama saját sim-jét betolja.
2 hét múlva "bélát" 2x is keresik a telefonon, hogy merre van..."béla" telefonszáma biztos nem volt "kihajlítva", lehallgatva.
amikor "béla" elnémult a telefon és kártyacserekor, a szerv biztosan nem bosszankodott, hogy elvesztettek egy jó kis hallgatni valót.
az imei alapján biztosan nem tudták beazonosítani az új, mama használta sim-et.
biztos nem hallották, hogy egy nő csacsog rajta "béla" helyett.
és nem próbálkoztak be, hogy a nő hátha nem szól el valamit "béláról"...
de pechükre a nő nem ismerte "bélát"...kb. 14-15 évvel ezelőtti történet.
és olyan mesélte röhögve, hogy elhiszem... -
szab.tam
nagyúr
"okosazonosító"
nekem erről a szókapcsolatról az jön le, hogy a belénk ültetett chipen rajta lesz az iq értékünk.
és hát ennek megfelelően korlátozva léphetünk majd be helyekre, vehetünk igénybe szolgáltatásokat, nézhetünk műsorokat.
tesco-ba majdnem mindenki bejuthat majd, de a helyi kocsma látogatása és a "betti a csúnya lány" megtekintése már eléggé korlátos lesz.
példákat vég nélkül lehetne sorolni. -
szab.tam
nagyúr
szerintem nem fura.
1xrűen már nincs mit tenni.
sok évvel ezelőtt, ha azokat nem kiröhögik, akik ezt vizionálták, akkor még talán lenne.van olyan, aki még most is azt gondolja, hogy 10 év múlva tényleg jön az alucsákó.
annyira elszabadult a dolog, hogy ez az állapot gyakorlatilag már most itt van...*****
egy komoly kibabrálást lehetne tenni ezekkel.
de azt is csak ideiglenesen.
ha a társadalom erre kihegyezett össznéplieg elkezdene a telefonbeszélgetésekben, sms-ekben, mail-ekben, face-en, minden kommunikációs csatornán rendszertelen mintában olyan kulcsszavakat használni, amikre rá vannak izgulva.
akkor rendesen behülyülne a kémrendszer.
hirtelen megjelenne 200 millió terrorista, 100 millió szervezett bűnöző gyanús személy a világban...
és ha elég rendszertelen ezen kifejezések használta, akkor a kamu szivatás algoritmusos kiszűrése sem könnyű.
szerintem.de ez nem segítene azon, amikor üzleti alapon a vásárlási és netes látogatási szokásainkat listázzák.
a navnak is kicsit könnyebb lett a munkája...
(hacsak nem kezdene el mindenki online vásárlás, eladás helyett állatos poreszt nézni netkávézóban.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest