- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Nokia 6310 - nem az, ami volt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.jeno
senior tag
A képenyő beállításod a sys.txt-ben kell megadni, ha támogatja egyáltalán az adott verzió.
A következőt kell beírni :
[interface]
resolution_dir = "xxx_yyy"
screen_x = xxx
screen_y = yyy
vga = 1[rawdisplay]
class = "landscape" ; fektetett képernyő , ha álló kell hagyd ki!
screen_x = xxx
screen_y = yyy -
Fulmi
senior tag
megvan a megoldas, hatha mas is fogja majd hasznalni:
kell csinalni egy sys.txt-et, amibe ezt kell bemasolni:
[gps]
port=4
baud=57600hogy folyamatosan vilagitson a kijelzo, ugyanoda meg ezt is be kell masolni:
[registry]
oninit1="HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power\Timeouts\ACSuspendTimeout:DWORD:0"
oninit2="HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power\Timeouts\BattSuspendTimeout:DWORD:0"
oninit3="HKCU\ControlPanel\BackLight\BatteryTimeout:DWORD:0"
oninit4="HKCU\ControlPanel\BackLight\ACTimeout:DWORD:0"
onexitreset1="HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power\Timeouts\ACSuspendTimeout:DWORD"
onexitreset2="HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power\Timeouts\BattSuspendTimeout:DWORD"
onexitreset3="HKCU\ControlPanel\BackLight\BatteryTimeout:DWORD"
onexitreset4="HKCU\ControlPanel\BackLight\ACTimeout:DWORD"No warez!!!
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
Fulmi
senior tag
hello!
meg tudjatok mondani, hogy hol lehet beallitani, hogy melyik porton keresse a gps-vevot, mert igy a pda-mal nem tud muholdat talalni..
esetleg meg azt is tudjatok, hogy a jatekok miert ures, amikor az sd-kartyara azt is raraktam?
koszi elore is: fulmi
-
koma106
senior tag
Szevasztok!
Létezik már olyan skin, ami lehetővé teszi az uticél GPS koordinátorok szerinti megadását? Egyedül csak ezt hiányolom az amigo-ból.
-
Tompa
csendes tag
Sziasztok!
Pár hozzászólással korábban volt szó róla, hogy felbontás probléma van. Na nálam is ez van .. nem fér ki a képernyőmre a buli, pedig látszólag működne. Van erre valami megoldás? -
laccy88
senior tag
és a világítás problémára van esetleg valami más megoldás, a rendszer világítás állításon kívül?
mármint, hogy ne menjen el a háttérvilágítás... -
laccy88
senior tag
na próba megvolt, jól működik, 1 kevés dologgal okosabb lett az amigo
köszi a segítséget! -
poltools
csendes tag
Sziasztok! Nekem olyan problémám van,hogy nem vált át automatikusan nappaliról éjszakai színre és vissza. Van valami külön beállítási lehetőség valahol? ( v.8.4.2.81333 és a diMka by Wert VRV v.A.1.1.1 skin van fenn.) Előre is köszi!
-
monosz
őstag
Amit elküldtél PÜ-ben,én abból is csak a lang fájlt másoltam át,nem az egészet.Így hát nem is csoda hogy nem működött! Áthúztam mind,és lám működik.
Na ebböl is látszik,hogy "nagyon értek hozzá".
Mégegyszer bocs az értetlenkedésemért,de hát mindig tanul az ember! Kösz!!!
Üdv. -
AirBundy1
tag
iPhone-on használom az amigo-t, és a korábban említett ultra skin data.org file-t lecseréltem a programon belül, azonban így nem volt hajlandó elindulni az iGo. Nincs ötletetek, hogy lehetne az iPhone-on is működőképessé tenni ezt a skint?
-
sgamez
tag
Helo!
Valaki megtudná mondani hogy az Amigo térképeit lehet frissíteni az Igo8 térképeivel?
Ha nem akkor hogy lehet frissíteni az Amigo-t? -
-
MrM
csendes tag
Még egy pici apróság. Az ultra skin feltétele esetén nem árt menteni a data.gro-t. Ha skint akarsz cserélni a progi futása közben az Ultra -tapasztalom szerint- nem engedi. Ez csak akkor lesz újra lehetséges, ha vasszarakod az eredeti data.gro-t.
Sokáig DJ.Amigo-t használtam -nagy meglégedésemre- bár már picit bonyolítja a kezelőfelületet. (Kínál a honlapon Magyar nyelvet is) [link]
Most az iGO8 8.3.2.xxxx alól jól ismert diMka skint tesztelem. [link] -
MrM
csendes tag
A probléma megoldódik, ha az "Amido\Save" mappából mindent kitörölsz.
Következő induláskor pedig már fel kell kínálnia a Magyar nyelvet is.Ezt a megoldást tanácsolják, ha pl skint cserélünk. (Ebben az esetben elvész a mentett keresések, útvonalak stb...!)
Macerásabb megoldás, ha a fentebb említett mappában a sys.ini fáljt szerkeszted. -
pókerface
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Gondolkozom egy Navon N470-es megvételén, de nem nagyon értek a navigációkhoz. Olvastam hogy az Amigonál kivettek néhány hasznos lehetőséget, viszont a neten keresgélve lehet találni egy ultra skint hozzá, ami pótol néhányat belőle. A kérdésem az lenne, hogy biztonságosan felrakható ez a skin vagy esetleg ezel kockáztatjuk a navigáció stabilitását?
A válaszokat előre is köszönöm. -
tomi07
tag
válasz
zsolt1129 #57 üzenetére
Ha nem haragszol máris javítalak, csak egy amigo ultra skin kell ami igazából csak 1 data.gro fájl. Cseréld vele az eredetit és máris tudsz köztes pontot felvenni. Plusz az aktuális sebességkorlátozást és a pillanatnyi sebességet is mutatni fogja, de emellett nem lesz bonyolultabb a felület sem.
Ha valakit érdekel ez a skin itt található: [link]
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Végig olvastam a hozzászólásokat és sajnos sejtem a választ, de azért megkérdezem:
Tudja valaki, hogy Amigo-val lehet-e (és hogyan) részletes útitervet készíteni? Arra gondolok, hogy településről-településre adnám meg, hogy merre szeretnék menni.... -
monosz
őstag
Hali!
NAVON N470-em van,ami amigo-t használ,és vettem hozzá egy 4GB SD HC-t.hogy majd áthúzom a térképet rá,meg még sok mindent.(képeket,videót,mp3-t)Rá is ment,de nem hajlandó betölteni a térképet,adathibára hivatkozik.A média file-okat fel ismeri és le is játsza.egyedül a térképet nem tudom elindítani. Az eredeti SD-s térképpel működik.
Igazándiból azt szeretném elérni,hogy a média lejátszós felületet töltse be elsőnek,és ha a navigációra nyomok,akkor induljon az AMIGO.(kezdő vagyok e-téren)Megköszönném,ha valaki felvilágosítana,hogy lehetséges-e ezt megvalósítani. -
Gravity69
csendes tag
Helló!
Valaki megtudná nekem mondani, h iGO Amigo-ra hogyan lehet telepiteni egy skint?
Már mindenhol kerestem, és mindennel próbálkoztam, de sehol nem találtam rá értelmes választ!
Előre is köszi! -
MrM
csendes tag
Lassan érkeznek Amigora is a skinek. Még nem próbáltam, de itt egy kép:
http://1.bp.blogspot.com/_xd8LIIS3Nv8/SfQ0YhRgRvI/AAAAAAAAEco/OOb2i_0_IpM/s1600-h/1a.jpg -
MrM
csendes tag
válasz
aggressor #46 üzenetére
Probléma forrása, hogy a branding.gro és-vagy data.gro nem tartalmazza ezt a (és lehet több is) fájlt. Kerestem és találtam pl.:
http://www.gpsunderground.com/forums/showthread.php?t=6952&page=16
#155 bejegyzés
http://www.easy-share.com/1904819928/DATA.gro
(Lehet kisérletezni) Nekem megy!
Vagy szerkezd ezeket a gro-kat. Konvert zip-be (kapod mint iGO8), módosítás, konvert gro-ba. (Ezt kersd: GROconvert.exe) -
gyena
csendes tag
Időközben rájöttem, hogy a Sys.txt-be írt az bekerül a Save Sys.ini-jébe , de ott nem a debug szekcióban van, hanem a Maps-ba. A Save megoldásba írás hatása, ha Save könyvtár törlésre kerül kimúlt, újból be kell írni.
A baj, hogy nincs hatása a show_oneway=1-nek a navigáláskor.
Sajnos a Sys.txt-re való leírás nem egészen érvényes a az inire. Leírás jó lenne valóban. -
-
gyena
csendes tag
Az IGO beállításait a sys.txt fájlba beírással lehet finomítani. (Pl. az egyirányú utcák jelzését a debug szekcióban a show_oneway=1 sor beiktatásával.) Hogyan lehet mindezt megtenni az Amigoban?
-
aggressor
aktív tag
Az Amigonál mikor a hasznoshelyeknél a benzinkutakra kattintittok ezt az üzenetet írja "Failed to open file: poi_brand.spr exting application." és ha az ok-ra katt akkor kiléé az Amigóból. De csak a benzinkutaknál csinálja ezt.. É a játékok futatthatóak e full kijelzőn vagy csak 320x240-ben?
-
komzs
tag
az amigo menűjében sehogy /le van egyszerüsitve,csak PNA készülékekre irodott, ezért pl ha a PDAon be van állítva hogy kikapcsoljon a képernyő akkor vszinű az amigonál is ki fog/, de a PDA-d beállitásaiban el tudod forgatni /és be tudod állitani, hogy ne kapcsoljon ki/, így az amigo is elforgatva jelenik meg.
-
-
geri|
aktív tag
szeretném szifonra
-
aggressor
aktív tag
van egy igo amigo demo a pna-mon... de nem jön létre a gpr kapcsolat, csak keresi egyfolytában.. azért mert demo le lenni tiltva a gpr?
-
attes17
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki tud, segítsen
Tegnap váltottam IGO8-ról Igo Amigo-ra. PDA-n használom egyelőre semmi gondom vele
Hogyan lehet a képet 90 fokkal elforgatni, az IGO8 nál menüből meg lehetett oldani.
Köszi a választ! -
Mulderpapa
aktív tag
A napokban érkeztek hozzánk új Navon PNA-k, Amigo-val.
Ami elsőre feltűnt, hogy egy 2 GB-os SD-n van az egész cucc. Nem úgy volt, hogy a "másolásvédelem" miatt nem lesz elérhető ilyen formában? A kártyát kivéve a Navon-nak a menüje jött elő a szokásos menüpontokkal. Navigáció (ugye kártya hiányában nem csinált semmit), Zenelejátszó, E-book olvasó, BT, stb... -
ha5nx
csendes tag
Az Amigo nem kicsit, hanem nagyon lebutított változata az iGo8-nak. Legalább is funkcióiban.
Olyanoknak készült érzésem szerint, akiknek egy új TV felprogramozása is leküzdhetetlen kihívásokat okoz és a telefonjukon a legbonyolultabb eddig használt funkció az SMS küldés.
Ez nem "jó" vagy "rossz", azaz nem minőségi kategória, hanem felhasználói.
Az Amigo könnyű, csillivillibb, de felejts el olyan alapdolgokat is mint pl. a pillanatnyi sebesség megjelenítése a kijelzőn navigálás közben vagy pl. saját POI-k hozzáadása.
(Trip computer, több úticélból álló utazás, útiterv lépésről lépésre végigkövetése, utazás elmentése... pedig végképp elérhetelten távlat.)Nekem az egyik alapdolog, amiből látszik a célcsoport, hogy a szövegbevitelnél nem a már majdnem mindenütt megszokott qwerty billentyűzet kiosztás jön fel, hanem abc sorrendben vannak a gombok. Mert annak, aki nem használ számítógépet még ez a logikusabb.
Szóval azt gondolom, hogy az itt fórumozóknak inkább az iGo8, mint az Amigo, de anyukának apukának Karácsonyra inkább az Amigo.
-
LonGleY
veterán
A videóban mindent elmondtok, ami le van írva, de azt háromszor is. Személy szerint ezért nem szeretem nézni őket. A Bonobo az jó.
-
Dé
aktív tag
a kivitelezés tetszik de ahogy írtátok van bőven hiány a megvalósításban , szolgáltatásokban
-
kovi80
csendes tag
Sziasztok,
a navonokkal mi a helyzet tudtok róla valamit?
Rokonom szeretne venni és nem sokat tudok róla. Amit találtam az uj igo amigoról azmég tul sokat nem mond nekem bár árban hasonló jó lenne és térképfrissítés is van a navonokhoz.
Az egyszerű kezelés ami miatt gondolkódóba ejt + hogy teljesen uj legális iGOm lenne.
Van ötletetek, mi az ami hasonló áron számításba jöhet egy évi max 2 nagyobb utazáshoz mert a városban még eligazodom
de külföldön már elkell a navigáció?
-
Érthető a lépésük, de tény, hogy egyre szarabb, amit szolgáltatás szintjén nyújtanak...
Nekem nem tetszik ez a videós téma, amivel próbálkoztok néha. Inkább viccesnek hat. De ez szubjektív.
-
czipaocsi
aktív tag
Bog: konkrétan nem az LCP, hanem a TMS Kft. fogja kiadni azt az SD kártyás frissítést, ami a Mio készülékekkel is kompatibilis lesz, mivel egy topmap-es 2008 10. havi Magyarország data lesz rajta.
Az Amigorol annyit, hogy tulajdonképpen egy átskinezett, nem kicsit lebutított iGo8-ról van szó, mindezt ha nem is drágábban, de biztos nem olcsóbban, mint az eredeti iGo8. Ugyanaz az exe dolgozik a háttérben - ha jól tudom. A kezelőfelület nem néz ki rosszul, de van egy pár idegesítő hiányossága. Az útvonal tervezés kevesebb lehetőséget kínál, nem ismeri a köztespont fogalmát pl., így lehetetlen vele egy komolyabb útvonal tervet összerakatni, gyorsnak sem nevezném, bár ez lehet, hogy a gyenge vasnak volt köszönhető, amin fut.
Nekem az iGo8 sokkal jobban bejön, mert ott is vannak skinek (lásd iconX készülékek pl.) amin választható egy normál meg profi mód. Ha vki nem akar profin tervezni meg nem egy expert az itt is választhatja az egyszerűbb üzemmódot. A különbség az, hogy az Amigoban nem választhatsz, kapsz egy "light" verziót és kész. Pedig a szoftver tudja, amit kell, csak nem lehet hozzáférni...nem értem ezt miért kellett teljesen új szoftként piacra dobni....
-
erdoke
titán
A Naviextras-ra bő egy éve folyamatosan "rövidesen" kerül fel az R700 és társai. Sőt, talán egy rövid ideig a legelején szerepelt is az Anus.
Érdemes elolvasni Schaf cikkét, amit a #12-ben linkelt be.
Mondom ezt annak ellenére, hogy az én Omniámra jött már ki szoftver- és térképfrissítés is. Na persze ott is meg vagy lőve, ha 8.3-ast szeretnél, mert akkor az összes térképedet meg kell venned újra. Frissítési csoda, ami az utóbbi 1,5 évben folyik navengóéknál...Elpasszoltam a C720-amat, és majd veszek az árából kétszer WEU frissítést azon időszak alatt, amíg van "Ingyenes" frisítésem a TopMapesekre.
-
Versus
senior tag
-
Bog
HÁZIGAZDA
Szia,
két napja küldtem el a kérdéseimet a Nav N Go felé. Legkésőbb hétfőn mindenre lesz válasz (PNA-k frissítése, R1 és R3 verziókkal kapcsolatos panaszok, satöbbi).
Úgy tudom, hogy a naviextras.com-ra tényleg hamarosan felkerülnek a frissíthető Asus termékek is, de szeretném megvárni ezzel kapcsolatban a hivatalos választ.
-
Versus
senior tag
Kedves Bog !
Elnézést hogy hozzád fordulok a kérésemmel de te talán kapsz valami értékelhető választ akár a Nav N Go-tól akár az Asus-tól mert én egy 72 ezerért vásárolt full-eu-s R300-assal vagyok úgy hogy egy éve nincs semmilyen támogatás miközben bőszen árulják a készüléket a mai napig !
Felhívtam az Asus ügyfélszolgálatot hogy udvariasan érdeklődjek de kb azt a választ kaptam hogy fogalmuk sincs ?!
Hátha te tudod annak a telefonszámát aki tud bármi apró információt.
Sajnos egyet kell értenem annak a fórumtársnak a véleményével aki szerint PNA-t venni értelmetlen ,hiszen miért fizessek kemény összegeket mikor 25 ezer bruttó magyar forintért árulnak az autósboltokban csupasz PNA-t szoftver nélkül amire szó szerint minden sarkon felpakolják neked gyakorlatilag a memóriakártya áráért a legfrissebb IGO-t ,friss térképekkel ?!
És igen tudom,úgy kell nekem minek vettem meg !
-
SzlobiG
félisten
PDA-ra akkor teljesen kizárt, hogy elérhető lesz?
Mert tetszik nagyon.
-
borsodika
őstag
olvastam 1 pc újságban, hogy az új igo neve Amigo lesz. Mit lehet tudni mikor jelenik meg ill milyen újitások lesznek benne?
-
blueMerle
veterán
Egyszeruen nem éri meg venni PNA-t. Egy olcsóbb PDA + dobozos navi kombó sokkal de sokkal jobb befekteteés hosszabb távon erre sajnos utólag jöttem rá.
A vicc az hogy amíg nem volt ez a nagy szakítás, gond nélkul mentek fel a frissítések, természetesen nem a Mio szoftverrel, hanem a NavNgo saját szoftverével, amióta pedig a két cég szakított érdekes módon ezt nem lehet megtenni. Normális választ nem kapok, hebegés-habogás, hogy ezzel a Miót zargassam, de a butafejüek nem bírják felfogni hogy ez az Ö felelösségük.
-
blueMerle
veterán
Tessék, lehet venni iGo-val szerelt PNA-t utána a kedves NavNGo kft magasról ...rik rád.
Itt vagyok a C310-es Miommal meglöve, amin gyári iGo van, nem MioMap szóval az hogy a két cég szakitott engem nem kellett volna hogy érdekeljen hiszen gyári iGo-m van, kifizettem anno ezt a plusz felárat direkt azért, mert nem akartam MioMapet. A navit fejlesztö cég válasza, miszerint nem tudom frissíteni a terméküket, hogy vegyek!!!! minden frissítésnél frissítö kártyát tizenakárhányezer forintért tölük, és akkor boldog leszek.Kétszer is gondoljátok meg hogy gyárilag iGo-val szerelt PNA-t vesztek, mocskos, rabló, szemét banda
Tudom hogy jó cucc az iGo, csak nem ez a pénzéhes utolsó pénzügyi banda kellene hogy mögötte legyen. Mert feltételezem hogy nem a fejlesztö röhögött ki, mikor megkérdeztem miért nem tudok frissíteni.
-
ByB
addikt
válasz
RandomGosu #13 üzenetére
A hírből és az első hozzászólásból az szűrhető le, hogy igen!
-
VD
őstag
válasz
RandomGosu #13 üzenetére
„A Nav N Go illetékeseitől egyéb információkat is kaptunk, készül a Symbian alapú szoftver" idézet a cikkből
-
RandomGosu
senior tag
igo-ból van/lesz symbian verzió?
-
Schaf
tag
http://www.pdacafe.hu/navigacio/igo8-vagy-igo8-ez-itt-a-kerdes.html
Témának.. :-))
-
ByB
addikt
-
Wajk
addikt
Ha jól értem, sok funkciót kivettek amikor az AMIGO készült, mert szerintem leegyszerűsítve ez egy skin akárhonnan nézem. Profi meg minden, de alapjaiban ez egy skin, amivel sokkal egyszerűbben használható és áttekinthető az iGO8.
Gondolom kikerült pár extra funkció, hogy ne kavarják meg a usereket...
-
ByB
addikt
Ki van emelve jó párszor, hogy az iGO 8 többet tud, mint az Amigo, de mivel? Mert elsőre inkább fordítottnak tűnik a helyzet, mintha az Amigo tudna többet.
A Symbian-os verzió nagyon várva van, remélhetőleg kemény ellenfele lesz a Garmin Mobile XT-nek.
Összességében viszont még mindig nem tűnik az ergonómia csúcsának az Amigo sem. Jelenleg egyszerre használok iGO 8-at és Mobile XT-t, abból a kettőből lehetne összegyűrni egy igazán jót...
-
Wajk
addikt
Apple kapja be, azt hittem a fejlesztők miatt van probléma az iPhone-os verzióval, hátha leveszik ezt a korlátozást amikor bejelentik az OS 3-at.
Jéé ez ma lesz most jut eszembe...
-
ThorsHUN
őstag
"Dzsunka kinai pnakat" "elkapjak a toket"
korrekt -
VD
őstag
Én azt nem értem, hogy:
"Sem DVD-n, sem SD kártyán nem hozzáférhető, kizárólag az erre szerződött PNA gyártók navigációs készülékein lesz elérhető."Ezek után hogyan akarják ezeket:
„A Nav N Go illetékeseitől egyéb információkat is kaptunk, készül a Symbian alapú szoftver, szinte már készen van az Android rendszerre tervezett verzió, s ezer éve elkészültek az iPhone változattal is, ám az Apple üzletpolitikája miatt ezt nem jelentethetik meg a piacon.”Csak nekem nem egyértelmű, hogy az üzletpolitika hogyan fér majd meg a különböző verziókkal?
Nem hinném, hogy Nokia majd kész örömmel kivágja a kukába a maps-et csak, hogy az amigo rögtön telepítve legyen a symbian alapú cuccokon. (egy samsungból még kinézem…)
Az android az más, ott lesz/van az online store.
Az iPhone meg így járt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Új navigációs szoftvert mutatott be a CeBIT-en a Nav N Go
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest