- Nokia 6310 - nem az, ami volt
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
m.jeno
senior tag
Nekem nem sikerült összehoznom, mert egy-két fájl összeveszett, nem teljesen kompatibilis a két verzió, de próbáld ki, készíts egy content mappát sz SD kártya gyökerébe töltsd bele mindkét program alatti content mappa tartalmát, - itt lesz már ütközés a második másolásnál - és mindkét programban a sys.txt-ben irányítsd át a contentn elérési útvonalát az általad kreált új helyre.
-
m.jeno
senior tag
Bocsánat
a DIMKA skinnél lehet ilyet csinálni, most néztem
-
m.jeno
senior tag
válasz
bakterka #203 üzenetére
1. A skin-eknek nincs magyarítása, a Lang_Hungarian.gro file határozza meg, hogy mit ír ki, azt cserélj másikra, ha nincs írj.
2. A háttérben az égbolt ugyan úgy működik, a skin határozza meg a helyét, általában a gfx könyvtárban kell lenni, de a skin leírását olvasd el hozzá, egyébként fekvő képernyőnél nem sok szerepe van, az állított képernyőn mutat igazán.
3. A libafos zöldet a content\scheme alatt lévő fájlokból tudod csereberélni ha van több lehetőséged, ha nincs, akkor keress, vagy írj. A beállítások-szinek és témák-nál tudod megnézni, hogy mi van. illetve cserélni. -
m.jeno
senior tag
Most jut eszembe, a save mappát minde egyes skinváltáskor töröld, mert meglepetés érhet, hogy nem működik rendesen, mert a régi ini fájlok vezérlik a programot.
-
m.jeno
senior tag
válasz
bakterka #197 üzenetére
Kétféle variáció van:
1. Ultra skin - csak a data.gro-t kell lecserélni - viszont utánna mást skint erre rátölteni nem lehet, vissza kell tenni az alapot.
2. A letöltött skin fájlokat a content\skin\ alá kell bemásolni, majd az egyebek- beállítások - témák menüben ki kell választani az adott skin-t és újra kell indítani a programot, ha nem indulna újra a magától. -
m.jeno
senior tag
Attól függ milyen TMC vevőd van, nézd meg a 8 alatti beállításokat és a. sys.txt-be ehhez hasonló, vagy ha Royaltek akkor a kövekező kell:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1" -
m.jeno
senior tag
A WayteQ fórumon már kaptál rá választ, valóban azt jelenti, hogy kevés a memóriája a készüléknek.
Ez attól lehet, hogy
- egy időben több dolgot futtatsz a naviprogrammel eggyütt, próbáld ki, hogy csak a navit futtatod.
- a naviprogram "túl sok" infót olvas fel - pl. speedcam.txt sok hülyeséget tartalmaz, sok saját poi-id van, stb.
- nagyon hosszú útvonlata tervezel + az előző. -
m.jeno
senior tag
nat !
Ha az emélkeim nem csalnak, akkor volt egyszer egy olyan kérdésed, hogy a teherautó adatait, be lehet-e állítani, szélesség, magasság, súly, stb,
Akkor nemleges voltt a válaszom, viszont most futottam bele a legújabb dimka skinbe, amiben találtam egy truck_profiles.ini-t, (1134-es verzió.)
-amiben a meg lehet adini a következőket:name=""
lenght=1200
widht=250
height=400
weight=4000
actualweight=3000
trailers=1
axles=4Egyenlőre nem volt időm kipróbálni, szedd le és nézd meg hátha tudja, azt ami neked kell!
-
m.jeno
senior tag
Több variáció lehetséges a nem elérhető helyen fekszik felvetésre:
1. A térképed régi - nem tartom valószínűnek
2. A terület amit bejelöltél gépjárműforgalom elől elzárt terület, sétálóutca. stb.
3. Ha skint használsz és a gépjárműved men szgk. hanem teherautó, és az nem hajthat be arra a területre, akkor szintén ezt írja ki.Semmi esetre sem készülékhiba, inkább térkép, vagy beállítás.
-
m.jeno
senior tag
válasz
gyáliSanyi #167 üzenetére
Az iGO8 a felnőtt változat az Amigó a "szőke nős", de skinnel felturbózva megközelíti a 8-ast, sőt egyszerübb a kezelhetősége, nekem az útvonal kezelése is szimpatikusabb, de ki mihez szokott. Ha lehetőséged van rá próbáld ki mind a kettőt, azt döntsd el, hogy melyikkel volt könnyebb közlekedni.
-
m.jeno
senior tag
A dj_daynight.exe pontosan mit változtat nem jöttem rá, a beállításoknál, ott, ahol a térképváltás kapcsoló - hogy legyen választási lehetőséged, vagy ne legyen - található ott van egy daynight kapcsoló is, egyenlőre teljesen mindegy, hogy mire állítottam nem vettem észre semmi változást.
Ha valaki többet tud róla írjon!!
Érdekelne engem is hátha valami jó funkció rejlik mögötte.
A térképváltást már használtam, mert a TA térképek jóval pontosabban mutatják a sebességhatárokat - a kitett táblák után szinte 50m-en belül váltanak az egy és kétszámjegyű utakon, mig TM térképek sokszor kilóméterekig mutatnak egy 70-es korlátozást - hosszabb utakon nekem bejött.Utólag jut eszembe, lehet, hogy a sys.txt-ben a utility-hez hasonlóan meg kell hívni?
Kipróbálom, hátha akkor történik valami. -
-
m.jeno
senior tag
válasz
Little.John #162 üzenetére
Ugyan azon az oldalom menjél be a letöltés - amigo -nyelv -be.
A telepítése attól függ, hogy neked milyen verziód van meg most, a teljesen alap, vagy a már módosított ultra.
Ha a teljesen alap, akkor a csak át kell másolni a mappákat a megklévőre, majd indítás után - egyebek - beállítások - sinek és támák - menütémáknál válaszd a Dj témát, és indítsd el újra a programot, - ha nem inulna magától, az újraindítás után bejelentkezik az új felület, az -egyebek - beállítások - DJ skin beállítások alatt kinyílik egy új világ. A nyelvi filét ne felejtsd el előzőleg betenni a helyére - content - lang mappába, a bentlévő magyart töröld, ja és nem árt ha a save mappát is törlöd az Amigo alól, hogy az új nyelvi file-t fel tudd tenni.Ha valamire szükséged lenne belőle akkor mentsd el törlés előtt.
Ha ultra skinek lenne, akkor előtte vissza kell térni az alapra, mert az ultra nem enged skint váltani. -
m.jeno
senior tag
válasz
Little.John #159 üzenetére
Használj olyan skint, ami tudja, mint pl. Sbertaud vagy DJ vagy Dimka.
A skinek használatával meglátod. mernnyire fog hasonlítani 8-ashozés nagyon kevés hiányossága lesz. -
m.jeno
senior tag
Miután átnézem egypár verziót az alábbi következettésre jutottam:
Teherautó vagy kamion beállítására nincs lehetőség az eredeti iGo8 és Amigo -ban.
A különböző skinek használatakor tudsz csak teherautót megadni járműnek, mint pl.
iGo8 esetén Risk vagy Gurjon - ezeket próbáltam, Amigo estén a Az Ultra skinnél még nincs teherautó állítási lehetőség, de a Dj vagy Sbertaud vagy Dimka esetém már tudsz választani teherautót - ezeket szintén próbáltam.
A tehetató paramétereinek megadására egyik skin használatánál sincs lehetőség, szereintem ez abból ered, hogy a jelenlegi térképek nem tartalmaznak ehhez szükséges adatokat, vagyis valószinüleg nincs súly, magasság és szélesség info letéve az utakhoz, viszont a teheratóval behajtani tilos területeket a TM térkép tartalmazza, mert tilott útként mutatja, ha a teherautó beállítása után olyan területre kívánok behajtani, ahova teherató nem hajthat be, sőt az utat ennek megfelelően tervezi, vagyis kikerüli ezeket az útvonalakat. De ha tévednék az útvonalinfokkal kapcsolatosan, akkor igazítson ki, aki jobban tudja, - csak akkor nem értem, hogy miért nem lehet paraméterezni.Szerintem még egy kicsit várnod kell, hogy a Te elvárásaidnak megfelelően legyen kialakítva ez a rendszer, legalább is NNG-éknál.
-
m.jeno
senior tag
Nem.
Ami most az alsó soron látszik, érintsd meg, és feljön a három sáv, amelyikre ráböksz azt teszi önállóan láthatóvá az alsó soron és fentmarad a sebesség és a sebességhatár, ha nem választasz közülük, akkor mind a három kintmarad a kijelzőn, és nem látszik a sebesség és a sebességhatár.
A beállításokban mindenhol ott hagyhatod a pipákat, nincs befolyással ennek a láthatóságára, legfeljebb soha nem látod a sebességet és a sebességhatárt. -
m.jeno
senior tag
Igen be lehet állítani, de akkor nem látszik a sebességhatár és a pillanatnyi sebességed.
Mindenképen három mezőt láthatsz egyidőben
1. variáció : Hátralévő távolság - Hátralévő idő - Érkezés ideje
2. variáció: Pillanatnyi sebesség - Sebességhatár - a harmadik a fentiekből kiválasztott egy.Ez van,
-
m.jeno
senior tag
Törölj ki mindent a Speedcam mappa alól, majd töltsd vissza a speedcam.txt filet és
indítsd el az amigót, önállóan generálja a szüséges file-ket, onnan tudod, hogy jó, ha sokáig tölt be, elsőre nekem sem töltötte be rendesen, de a követezőnél már minden működött, és működik is. A legfrissebb speedcam.txt a speedcam.hu-ról tudod lekérni.
ja.. remélem a menüben beállítottad, hogy jelezze őket, valamint a sys.txt-ben szerepel a következő sorod:[warning]
speedcam_maxdistance_from_road=150 -
m.jeno
senior tag
A képenyő beállításod a sys.txt-ben kell megadni, ha támogatja egyáltalán az adott verzió.
A következőt kell beírni :
[interface]
resolution_dir = "xxx_yyy"
screen_x = xxx
screen_y = yyy
vga = 1[rawdisplay]
class = "landscape" ; fektetett képernyő , ha álló kell hagyd ki!
screen_x = xxx
screen_y = yyy
Új hozzászólás Aktív témák
ma Új navigációs szoftvert mutatott be a CeBIT-en a Nav N Go
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest