Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vesa

veterán

válasz DummyBoy #16 üzenetére

"A konzolok célHW-ek, amik persze nyomába sem érnek a high-end PC-knek, viszont a rájuk optimalizált SW-eket lényegesen hatékonyabban futtatják."

Egy szimulátornál nem (csak) ez a lényeg, sokkal inkább a vezérlés. Mint írtam, a kontroller nem alkalmas profi szimulátorozásra. Pl. nem tudom, hogyan programoznék fel egy FMC-t konktrollerrel? Ha meg már egeret, billentyűzetet aggasztok rá, akkor mi értelme konzolon szimulátorozni? Hangsúlyoznám ismét a komoly szimulátorozást, mert ez az a terület, ahol a konzol sajnos elvérzik.
    De az Fs-ben szerencsére vannak kisebb gépek is, sőt, a nagyobbak is csak dísznek vannak benne, a gyári Boeingek régen is úgy repültek, mint egy Cessna, tehát ezeket simán lehet repülni konzolon is, a látvány miatt pedig végképp teljesen jó. De az igazán komoly kiegészítőket el lehet felejteni, ezt biztosra veszem.

Absolute nem degradálni akarom ezzel a konzolt, szimplán nem erre találták ki. Olyan ez, mint hogy Photoshoop-ot sem használ senki tableten, nem azért, mert a tablet rossz, hanem azért, mert erre a speciális faladatra nem alkalmas.

• Vesa

veterán

válasz DummyBoy #10 üzenetére

Igazából arcade repülni természetesen lehet konzolon is. De az FS erőssége az volt, hogy megcsinálták hozzá a nagyobb gépeket (B737NG, 747-400, 777, Airbus gépek stb.) rendesen, ami azt jelenti, hogy egy közel tökéletesen működő FMC-t, overhead panelt, pedestalt stb. kaptak, ezeken pedig a legtöbb rendszer a valóságnak megfelelően működött is. Egy Level-D B767-et pl. masszív tanulás nélkül még beindítani sem tudja egyszerű földi halandó, nemhogy szabályszerűen repülni vele. A megszámlálhatatlan lemodelezett rendszert pedig vagy a grafikus felületen keresztül az egérrel lehet vezérelni (gonbokat, kapcsolókat, nav rádiót, hidraulikus rendszert, FMC-t programozni stb. ), vagy az irdatlan mennyiségű hotkey-en keresztül. Ezt konzolon nem lehet szerinem megvalósítani, vagy ha mégis, akkor tkp. értelmét veszti a konzol, mert rá kell aggatni egy billentyűzetet, HOTAS-t, pedált stb. és akkor tulajdonképpen kaptunk egy gyenge PC-t.

Abban viszont egyetértek, hogy valami kisebb géppel repdesni (pl. Cessna), műszeres repülés és nagygépes üzemeltetés nélkül, egy konzolon, kontrollerrel is lehet.

Bár a katonai szimezés igen régóta nem érdekel már, annak idején nagyon sokat játszottam ilyenekkel is. F117A (2db 1,44-es floppy-n volt :-)), EF2000, Falcon 4.0 stb.Akkor vettem életem első HOTAS rendszerét, egy TM F16 FLCS-t. Csak DOS-os szoftver volt hozzá, egy text editorban kellett hozzá írni a makrókat, de működött! :-)

• DigitXT

félisten

válasz DummyBoy #10 üzenetére

olyan grafikája volt, hogy valószínűleg a telefonomra találok jobbat
    Én azon dobtam hátast, ahogy a linkelt videó elején szépen végigmegyünk
    a verziókon, és persze többre emlékeztem is belőle: nosztalgikus volt picit
    a visszatekintés, milyen gagyi kinézettel is mennyit elszórakoztunk, erre a
    sor végén beesett az új szim grafikája és a döbbenet, hogy ILYENNEK kell
    lennie! Ez fantasztikus! Nekem nincs ilyen szimes múltam. Nem ismerem,
    mik vannak a piacon. De mindig hiányzott egy nagy adag minőség a tájból,
    mondjuk az FSX esetében (én kvázi csak Budapesten repkedtem vele csak
    pár perceket anno, még a kiegészítőt is megvettem): lehet, hogy modokkal
    fel lehetett húzni hasonló szintre, de hogy ez gyárilag ilyen = instant get!:K

Ettől még lehetne szar a szimulált élmény, de végignézve a videót NEM az!
    Hogy konzolon milyen lesz, nem tudom, de van PC-m. Igaz öreg, de van.:DDD
    Mindig elég nagy gépigénye szokott lenni a FS-oknak - erre még ugye nem
    mondták meg, mi lesz, de az elhangzott, hogy lónak a f.szát DX12 ez DX11.

Szóval várom a megjelenést, és valószínűleg be is fogom szerezni. Ha csak
    azért a pár percért, akkor azért. Ha már az életben nem lehetek pilóta hehe!
    Van ismerősöm, akinek ez volt az álma és az is lett: maxi respekt neki.:R

Új hozzászólás Aktív témák