- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
"A konzolok célHW-ek, amik persze nyomába sem érnek a high-end PC-knek, viszont a rájuk optimalizált SW-eket lényegesen hatékonyabban futtatják."
Egy szimulátornál nem (csak) ez a lényeg, sokkal inkább a vezérlés. Mint írtam, a kontroller nem alkalmas profi szimulátorozásra. Pl. nem tudom, hogyan programoznék fel egy FMC-t konktrollerrel? Ha meg már egeret, billentyűzetet aggasztok rá, akkor mi értelme konzolon szimulátorozni? Hangsúlyoznám ismét a komoly szimulátorozást, mert ez az a terület, ahol a konzol sajnos elvérzik.
De az Fs-ben szerencsére vannak kisebb gépek is, sőt, a nagyobbak is csak dísznek vannak benne, a gyári Boeingek régen is úgy repültek, mint egy Cessna, tehát ezeket simán lehet repülni konzolon is, a látvány miatt pedig végképp teljesen jó. De az igazán komoly kiegészítőket el lehet felejteni, ezt biztosra veszem.Absolute nem degradálni akarom ezzel a konzolt, szimplán nem erre találták ki. Olyan ez, mint hogy Photoshoop-ot sem használ senki tableten, nem azért, mert a tablet rossz, hanem azért, mert erre a speciális faladatra nem alkalmas.
-
DummyBoy
senior tag
Arcade repülni már most is lehet, de az más.
Isten ments, hogy egy szimes topikban PC vs konzol vitát indítsak, de azért a konzolokat nem csak a rádugható perifériák differenciálják a PC-ktől.
A konzolok célHW-ek, amik persze nyomába sem érnek a high-end PC-knek, viszont a rájuk optimalizált SW-eket lényegesen hatékonyabban futtatják.
Egy középkategóriás VGA árából lehet kapni használt konzolokat, amelyekkel a mai multiplatform játékok élvezhetően játszhatóak.
Kiváncsian várom, mit fog majd tudni a next-gen, de a "gyenge PC"-nek megfelelő konzolon biztos lényegesen élvezhetőbb lesz minden mint egy hasonló árkategóriájú gyengébb PC-n. (Rákerestem, 35k-ért van Xbox one hardveraprón, abból elég necces gaming PC-t építeni xD)
Sok barátom és ismerősöm dobta el a PC-t egy ideje már, nekik is jó lehetőség lenne ez.
Ha már avionika: én a DCS Black Shark-kal voltam így
Messze nem nagygép, de ott is volt minden, sokszáz oldalas kézikönyv, a kollégáim mindig azt hitték valamire tanulok
)
-
Sefneni
őstag
Ez igen.
Habár sosem volt kedvencem a repülés, erre azért valószínűleg benevezek.
-
Vesa
veterán
Igazából arcade repülni természetesen lehet konzolon is. De az FS erőssége az volt, hogy megcsinálták hozzá a nagyobb gépeket (B737NG, 747-400, 777, Airbus gépek stb.) rendesen, ami azt jelenti, hogy egy közel tökéletesen működő FMC-t, overhead panelt, pedestalt stb. kaptak, ezeken pedig a legtöbb rendszer a valóságnak megfelelően működött is. Egy Level-D B767-et pl. masszív tanulás nélkül még beindítani sem tudja egyszerű földi halandó, nemhogy szabályszerűen repülni vele. A megszámlálhatatlan lemodelezett rendszert pedig vagy a grafikus felületen keresztül az egérrel lehet vezérelni (gonbokat, kapcsolókat, nav rádiót, hidraulikus rendszert, FMC-t programozni stb. ), vagy az irdatlan mennyiségű hotkey-en keresztül. Ezt konzolon nem lehet szerinem megvalósítani, vagy ha mégis, akkor tkp. értelmét veszti a konzol, mert rá kell aggatni egy billentyűzetet, HOTAS-t, pedált stb. és akkor tulajdonképpen kaptunk egy gyenge PC-t.
Abban viszont egyetértek, hogy valami kisebb géppel repdesni (pl. Cessna), műszeres repülés és nagygépes üzemeltetés nélkül, egy konzolon, kontrollerrel is lehet.
Bár a katonai szimezés igen régóta nem érdekel már, annak idején nagyon sokat játszottam ilyenekkel is. F117A (2db 1,44-es floppy-n volt :-)), EF2000, Falcon 4.0 stb.Akkor vettem életem első HOTAS rendszerét, egy TM F16 FLCS-t. Csak DOS-os szoftver volt hozzá, egy text editorban kellett hozzá írni a makrókat, de működött! :-)
-
DummyBoy
senior tag
Nekem is az volt, faterommal mentük a repülőnapokra mindig, de sajnos álom maradt.
C64-en ACE-vel kezdtük, aztán mikor elkezdtem dolgozni, akkor indult be igazán a szimezés.
Lock-on, IL-2, Rise of Flight, DCS ...
FS csak azért volt mindig, hogy olyan tájakra repkedjek, ami érdekel
Sajnos egy idő után elkezdett túl sok helyet, időt és pénzt felemészteni (Mármint az asszony szerint xD ) és így feladtam.
-
DigitXT
félisten
olyan grafikája volt, hogy valószínűleg a telefonomra találok jobbat
Én azon dobtam hátast, ahogy a linkelt videó elején szépen végigmegyünk
a verziókon, és persze többre emlékeztem is belőle: nosztalgikus volt picit
a visszatekintés, milyen gagyi kinézettel is mennyit elszórakoztunk, erre a
sor végén beesett az új szim grafikája és a döbbenet, hogy ILYENNEK kell
lennie! Ez fantasztikus! Nekem nincs ilyen szimes múltam. Nem ismerem,
mik vannak a piacon. De mindig hiányzott egy nagy adag minőség a tájból,
mondjuk az FSX esetében (én kvázi csak Budapesten repkedtem vele csak
pár perceket anno, még a kiegészítőt is megvettem): lehet, hogy modokkal
fel lehetett húzni hasonló szintre, de hogy ez gyárilag ilyen = instant get!Ettől még lehetne szar a szimulált élmény, de végignézve a videót NEM az!
Hogy konzolon milyen lesz, nem tudom, de van PC-m. Igaz öreg, de van.
Mindig elég nagy gépigénye szokott lenni a FS-oknak - erre még ugye nem
mondták meg, mi lesz, de az elhangzott, hogy lónak a f.szát DX12 ez DX11.Szóval várom a megjelenést, és valószínűleg be is fogom szerezni. Ha csak
azért a pár percért, akkor azért. Ha már az életben nem lehetek pilóta hehe!
Van ismerősöm, akinek ez volt az álma és az is lett: maxi respekt neki. -
DummyBoy
senior tag
Nem értek veled egyet a konzolos témában.
Ahhoz hogy a repülést élvezze valaki, elég egy joy. Nem kell más.
De ha tényleg csak az irányítás miatt gondolod ezt, akkor van Xbox komptaibilis Hotas és Rudder is. Való igaz, nem a legkomolyabbak, de van (TM T.Flight).
Billentyűzetet, Button Boxot már régóta kezel az Xbox, ha a játék is zámogatja, akkor pontosan ugyanúgy mint PC-n. (pl. Project Cars 2-ben a kormány mellett lehet billt is rákötni a boxra, és mindenfélére bekonfigurálni.)
Amit hiányolnék az a fejmozgásérzékelés, de ez nem katonai szim, itt nincs olyan nagy jelentőssége a dolognak. És ezek persze csak a hab a tortán!
Ezen felül persze még vannak az extra kütyük, amivel mindent IS lehet Xboxra kötni, és végül ott a DIY.
Arról nem is beszélve, hogy ha elfogadható kompromisszumokkal is, de kijön mondjuk One-ra az új FS, az a budget szimeseknek maga lenne a menyország.
De legyen akár a Scarlet, az is messze olcsóbb lesz mint egy decent flight sim-re alkalmas PC.
A kompromisszumok meg? A hétvégén lehetőségem volt pár percet repkedni egy oktató helikopterszimulátorban, aminek olyan grafikája volt, hogy valószínűleg a telefonomra találok jobbat, mégis gyermeki mosollyal szálltam ki belőle. Legyen kellőképpen realisztikus, skálázható és élvezhető, nagyon sokan örülnének neki! Maxolásra meg ott a PC.
És hogy picit továbbmenjek, ha mindez még elég követőt is vonzana, valószínűleg a perifériák és a szim-ek száma is növekedhetne idővel konzolon! Ami mindenkinek jó lenne, hisz eléggé rétegtéma a dolog. (Bár engem már most szétver az ideg miatta, nem érdekel a polgári repülés, és ráadásul az egyik fő oka az volt hogy konzolra váltottam, hogy ne költsek több pénzt a repülősdire, de amint ez kijön, valószínűleg megint beszállok a mókuskerékbe...)
-
dreampage
aktív tag
Xbox One-on ez sehogyan nem fog kinézni, a konzolos változat ugyanis csak 2021-ben érkezik, addigra pedig már a Project Scarlett is piacon lesz, és arra fog jönni - remélhetőleg ilyen látvánnyal. One-ra ezt már csak nagyon durván visszaskálázva lehetne kiadni, annak meg szerintem a fejlesztők se sok értelmét fogják látni.
-
Vesa
veterán
A látvány valóban megdöbbentő, de kérdéses, hogy milyen lesz a modding támogatás, mert anno is csak ez volt az erőssége, alapból kb. sz*rt se ért a program. Kérdés az is, mennyire lesz élethű a repülési modell -mondjuk az X-planehez képest, ami ebben igencsak jó-. Elég csúnyán cserben hagyták annak idején a jelentős repszimes közösséget, amikor lezárták ezt a több évtizedes szériát. Aztán meg kiadták azt a rettenetes, arcade hulladékot, aminek csak az volt az értelme, hogy minél több gépet adhassak el hozzá DLC-nek. Rájöttek, hogy a kiegészítő bizniszt sem kéne kihagyniuk. Ez utóbbi miatt tartok tőle, hogy nem lehet majd úgy moddolni, mint az FSX-et vagy az FS2004-et.
Az meg lényegtelen, hogy fog kinézni konzolon, mert ez a cím nem konzolra való! Hacsak nem csináltak belőle is valami arcade hulladékot. Ha minimum az FSX szimulációs képességeit tudni fogja, akkor ahhoz egy kontroller nem elég. Konkrétan több száz hotkey funkció van egy rendes szimulátornál, nem beszélve arról, hopgy minimum egy jó HOTAS (külön joy+gázkar kombó), de inkább egy rendes FightStick+Throttle+Rudder pedál vezérlő szett kell ahhoz, hogy élvezni lehessen a repülést.
-
sheep
addikt
Szép az tény, de én nem vagyok tőle annyira ejálulva, majdnem ugyanezt tudja az X plane 11 is (ami már 2 éve megjelent), custom scenery-vel. Szóval ők most csak felzárkóznak a konkurenciához. Újítás hogy a térkép a MS Azure-n van tárolva és real time húzza be a játék, de itt azért megint csak lehetnek fennakadások. A másik nagy kapufa ha nem fogja támogatni a vr-t (ezt még sajnos nem erősítették meg).
Szóval meglátjuk, a grafika szép a többi m eg kérdéses. -
rdt89
addikt
Iszonyat lélegzetelállító ahogy ez kinéz
-
Azért ez nagyon durva! Első napos vétel. Ja, nem! Jó lesz Game Pass-szal is.
"...de egyelőre nem tudjuk elképzelni, hogy mindez hogy fog kinézni Xbox One-on." - mármint One S-sen? Mert X-en szerintem egész jól mutathatna. De egyébként kit érdekel? Scarletten biztos, h hibátlan lesz.
-
DigitXT
félisten
Megdöbbentő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5000 napja regisztráltam
- GTA V
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest