- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- A legolcsóbb és a legdrágább új iPhone fogy a legjobban
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
na, ez pozitív
majdcsak el is fogadja mindenki és akkor "örömbódottá" (legalább havi szinten pár kiló hús meg egy guriga sajt bekerül a kosárba a megszokott boltból) de emellett pizza+néha étterem is lesz
#48: nálunk a buborék kocsma ott van a közelben, megkérdezem majd, hogy elfogadnak-e csekket és egyik héten kipróbáljuk... vagy mizsén keresünk valami olcsó/jó éttermet és ott is kipróbálunk valamit... (hétvégén viszont pizzarendelés lesz... valentinnapi program előreláthatólag: pihenés+pizza+filmnézés+kádbanfekvés-koktélozás kettesben, stb
rühellem, hogy arra buzdítják a népet, hogy ilyenkor vásárolja fel a virágüzletet meg mindent... persze triplaáron
pár éve kaptam már ilyenkor 750huf-ért rózsát... pofátlanság az egész)
-
mephi666
nagyúr
még pár éve rendeltünk tőlük pizzát, de nem nyerte el a tetszésem, mellesleg kb. 1-1.5óra alatt hozták ki hidegen
azóta beülni a la verdébe mentünk (nagyon jók a pizzáik, öntetük meg a csapolt pilsnerük is), rendelni pedig labirintusból vagy a király pizzától szoktunk... ezekkel meg vagyunk elégedve... nem ritka, hogy 15-20perc alatt kihozzák és normális árban vannak a pizzáik... volt még 1-2 hely, ahonnan rendeltünk, de az ízlésünket nem találták el... nem akarom felsorolni, melyikek voltak ezek, mert másoknak viszont bejönnek a pizzáik
-
mephi666
nagyúr
sajnálom, ha ilyen félreérthető a post... nem olyan célból másoltam be, hogy akkor ötleteket gyűjtsünk, hogy játsszuk ki a szabályokat... eddig is 90%-ban végső soron a saját étkezésemre (étkezésünkre) lett fordítva ez az összeg... inkább az volt a célja az egésznek, hogy nagyjából összegyűjtsük, milyen olcsó, de jó helyeken lehet felhasználni az adott összeget... eddig kb. az olcsóbb vendéglők, kínai kajáldák meg pizzériák jöhetnek számításba...
ez a jegyrendszer meg ahogy tudom, külföldön is divat... sógorom mesélte, hogy angliában is nagyon megy ez a dolog... ott még sokkal többféle utalvány létezik és az emberek a szociális támogatások nagy részét ilyen csekkekben kapják: ételcsekk, pelenkacsekk, ruhacsekk, stb... ott működik ez a dolog, de nálunk nem igazán működhetne... nem akarok konkrét példákat felhozni, miért... szerintem nem ez volt a fő probléma, hogy valaki a melegétkezési utalványon mosóport, húst, tejterméket vagy akármit vett, ami a közértben kapható és szükséges(!!!) az inkább a probléma, ha valaki a családi segélyt bedobálja a játékgépbe, vagy elissza, de ez tényleg más téma, ebbe ne menjünk bele... -
mephi666
nagyúr
nem sírok végtére (hiába érintett kellemetlenül a dolog), el fog fogyni így is a csekk... ettől nem félek... 1éve még lehetett választani, hogy 10ezer ft-nyi melegétel vagy 5ezer ft-nyi hidegutalvány kell... (hideget kb. mindenhol elfogadják bármire) így is legalább kapunk, ez a lényeg... mondhatjuk majd az éttermi kajálások után, hogy: "jobban élünk, mint 4éve"
meg szerencsére a pizzériák is elfogadják egytől-egyig...
ui: végső soron én is szívtam, de másoknak még rosszabb lehet... pl. aki minimálbér mellé kapja, van csomó kiadása és legalább tudott rajta venni alapvető élelmiszereket meg ami épp kellett... ők jártak igazán rosszul, mert szvsz. nem boldogítja őket a tudat, hogy mekiben meg éttermekben elkajálhatja esetleg bébiadag kaját rendelhet rajta
-
mephi666
nagyúr
nem ez igazából a probléma, hanem, hogy "becsuktak" egy olyan kiskaput, amit rendes adófizető polgárok használták előszeretettel és (akár) úgy számoltak azzal a pénzzel, hogy a havi megélhetésükhöz is elengedhetetlen... más területeken meg a "nagyok" csomó kiskaput nyitva hagynak maguknak
ez igazából szerintem a probléma...
-
mephi666
nagyúr
válasz
#53246592 #17 üzenetére
úgy, hogy olyan helyeken itt-ott elfogadták, ahol meleg kaját is lehetett kapni... senki nem foglalkozott igazából vele, hogy ki mit vesz rajta... ez lényegében a boltnak is pénz volt és a vevő is azt vett rajta, amit akart... ennek mostantól vége
szomorú, de ez van... (cserébe viszont akkor keresek valami közeli jókis vendéglőt, ahol elfogadják és próbálom támogatni a helyi vendéglőket... elvből ritkán vásárolok emiatt nagy multiknál is, mert jó a tudat, hogy: amit költök, annak nagy része magyar termelőkhöz/kereskedőkhöz/vendéglősökhöz kerül)
-
mephi666
nagyúr
hát igen, ez így elég hülyén jött ki: a hideget sokan azért nem választották (vagy választhatták, mert a cég nem engedi...) mert adóköteles volt és kisebb értékben kapták... viszont bárhol elfogadják... a melegutalványt nálunk 1 helyen fogadták csak el és mindenki ott vásárolt az egész városból pont ezért... miután már mindenkinek le kellett adni az igényét, hogy mit szeretne kapni, azután módosították a jogszabályokat
nem esek azért kétségbe, de gyenge p*csönrúgásként ért azért ez a változtatás... jó volt kimenni néha oda és venni 1 guriga sajtot meg több kiló oldalast, csirkecombot meg egyebet
ui: rendelgetni nem akarok így kaját... hozzá van szokva a szervezetem, hogy napközben pár szendvicset eszek és otthon főzök több személyre és akkor kajálunk be normálisan
jobban szeretek otthon dögleni/emészteni, mint munkahelyen...
-
mephi666
nagyúr
1-2 kollégám evett már hasonló kaját, de nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet
van a közelben (kb 700m) egy kínai kajálda is, ott még nem jártam... szerintem bepróbáljuk azt is
(mekdonácban azt nem szeretem, hogy a kaják kegyetlenül fel vannak nyomva ízfokozókkal/aromákkal meg tartósítószerrel... mellesleg kész vagyon ott "jóllakni": kb 1/5 annyiból olyat főzök/sütök, hogy napokra elég és sokkal egészségesebb/finomabb)
-
mephi666
nagyúr
rendben, hogy melegétel-utalványt melegételre lehessen költeni... mármint olyan helyeken, ahol a cégnél saját kajálda van, ami olcsó, aránylag normális és elfogadják... de ez egy ekkora telephelyen nem működik már, ahol melózok... (kevesen vagyunk, soha nem lesz itt étkezde) a közelben 1 vendéglő van, ahol normális a kaja, de ott el sem fogadják
ez így szívás... örültem, hogy vehettem rajta húst meg amit épp kellett... pazarlásnak tartanám viszont mekdonálcban és hasonló helyeken elverni...
azon gondolkozom, mi lehetne a legjobb felhasználás: eddig olyan ötleteim vannak, hogy időszakosan a pizzarendelés belefér (eddig is megvolt néha), mert az 2személyre megáll 2000 alatt... felderítem a környéket majd és valami olcsó/jó étterem is beleférne néha... meg ami nem rossz ötlet: közelben egyik vendéglőben akkora 2személyes tálat adnak 4-5ezer körül, hogy az 2személyre 2napi kajával felér... egész hétvégére meg lehet oldani belőle a kaját néha... felderítés kell... (mekdonálc, börgerking, stb alapból kilőve)
#6: hát tényleg nem jó, de ez van
most tervezgettem, hogy ha elolvad a hó nagyjából, akkor a megszokott boltban ellövöm a múlthavi csekkeket, de ez így ki fog maradni... (bringával szoktam bevásárolni és nem jó a jégen manőverezni 10-15kg hasznos teherrel)
-
mephi666
nagyúr
erősen gondolkoztam, hogy szabad legyen-e hozzászólni, de bízok benne, hogy nem szabadulnak el az indulatok túlságosan...
engem felháborított ez a húzás... havi 10ezer ft-nyi ebédcsekket kapok, amit itt kecskeméten 1 szupermarketben fogadnak (fogadtak) csak el vásárláskor... ez a hely elég drága is lett, de legalább elfogadták, mert tudtam rajta húst és különböző éppen szükséges dolgokat venni... néha-néha befért 1 kis extra is... szó, mint szó: jól jött ez a havi 10ezer ft, amit bevásárlásokkor elkölthettem... gyakran elment belőle azonnal 8-9ezer ft és a maradékból vagy lett pizza rendelve, vagy átment a következő hónapra...
mostantól ez már nem így leszfőképp a húsok miatt örültem a csekknek, mert 2személyre fel lehetett tölteni a fagyasztót rendesen... nem is tudom, mit tudunk majd így kezdeni ezzel a helyzettel, mert azért havi szinten 10ezret étteremben elkölteni elég morbid főleg úgy, hogy eléggé kiürül mindig hónap végére a kassza...
még egyszer kérek minden érintett hozzászólót, hogy nagyjából maradjon fröcsögés és politikamentes a topik... esetleg jobbnál jobb ötleteket lehetne írni, hogy leggazdaságosabb felhasználásra ki milyen ötleteket tud...
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Apple iPad air 4 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest