Új hozzászólás Aktív témák
-
Cynicelectro
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak!
Olyan fórumot keresnék, ami kimondottan a Win8.1-es tabokkal foglalkozna. Most vásároltam, igen jutányos áron egy kínai tabot. 59Font - 23600,-Ft.
Proci: Intel® Atom™ Processor Z3735G 1GB RAM 32GB memória. Mini HDMI. Nagyon gyorsnak tűnik. Komolyabb alkalmazással még nem próbáltam. A laptopomat toronymagasan veri sebességben (AMD A4-5300)
Érdekelne a téma, mert idáig csak Androidos tabokat használtam(Nexus 7 gen1).
Van egy Logitech K400 billentyűzetem, így nem jelenthet akadályt a gépelés sem. -
oleandro
tag
Sziasztok!
Arról van valamilyen adat, hogy a tesztben szereplő tabletek közül, melyiknek a legerősebb a wifije?
Van egy Lenovo Thinkpadom és nagyon gyatra, viszont nagy szükségem lenne rá.
Köszi!
-
-
zoltan6
addikt
válasz
margithid #133 üzenetére
(#132) zdanee igen én is olvasgattam,ezt a kapcsolós,ellenállásos mokolást.
az a legjobb egyébként én ezt az egeret vettem hozzá,de nagyon elégedett vagyok vele.
Microsoft Sculpt Comfort Mouse bluetooth egér, fekete
billentyüzetet nem vettem még hozzá,de ezen gondolkozom:
Microsoft Wedge U6R-00020 Bluetooth-os billentyűzet
ezekhez nem kell usb-s vevőegység,hanem közvetlenül a tablet bluetooth-ja veszi a jelet. -
zoltan6
addikt
ez így nem teljesen igaz,200ft-os ebay-es kina usb elosztóval töltöm.meg használom a másik usb aljzatot.megy rajta pendrive,tv-tuner,netes stick.(lenovo miix 2 8)
Micro USB OTG HOST Cable -
margithid
veterán
Nem 8", de elég jó ár: [link]
64 GB háttértár és van micro HDMI is. -
zoltan6
addikt
válasz
margithid #115 üzenetére
minek a 4gb ram? ez nem egy játék gép.még soha nem éreztem hogy elfogyna a 2gb ram,pedig használom rendesen arra amire való.munkahelyen netezem mobil stickkel,tv-t nézem,filmet nézek,játszom vele.vettem hozzá egy bluetooth-os egeret,teljesen megvagyok elégedve vele.nem bánom hogy windowsos tabletet vettem és nem androidost.
-
zdanee
őstag
válasz
margithid #115 üzenetére
Nem akartam elhinni eredetileg én sem, de tényleg sokkal jobb! 4GB RAM-ot nem fogsz 8"-os tabletben találni, még a 10"-osoknál is ritka és nem 10e Ft a különbség, hanem inkább 50e Ft... majd a következő generációs tableteknél lehet, hogy alapfelszereltség lesz a 4GB RAM, de emiatt még nem adódott problémám, pedig nyitom a Chromeban az ablakokat rendesen.
-
zdanee
őstag
válasz
margithid #113 üzenetére
A cerka B800 kb hasonló teljesítményű, mint a Z3740D Atom (kb 10%-al még gyorsabb is). Az eMMC sem egy SSD, de a wincsiket azért állva hagyja. Ha a régi gépedben is 2GB RAM volt, akkor kb ugyanarra a teljesítményre számíthatsz. Csak mindezt teljesen csendben, mozgóalkatrész nélkül, egy olcsó 8"-os gépben.
-
zoltan6
addikt
válasz
margithid #108 üzenetére
azért ne hasonlítsuk már a 4 magos atom procit egy celeron procihoz,meg egy lassú mozgóalkatrészes vinyot az emmc meghajtóhoz,kb. mintha egy trabantot ferrárihoz hasonlítanál.az a "lassú"háttértár azért betölti pár másodperc alatt a rendszert.miből gondolod hogy lassú?
-
zdanee
őstag
válasz
margithid #110 üzenetére
Persze, olyan, mint egy PC, akár az USB-hubba is beledughatsz négy másik hubot! Viszont az USB csak 2.0-ás, tehát ha sok dolgot akarsz ráaggatni, akkor saját tápos USB-hubot érdemes használni. A legegyszerűbb, ha az egér és a billentyűzet Bluetooth-os, és csak a videokártya használja az USB-t.
-
margithid
veterán
Köszi.
Teljesítményben néztem, hogy a celeron B800-as procit is veri ez az atom, ami azért nem semmi.
A háttértár mennyire gyors? Hozza egy átlag 5400as merevlemez sebességét? Vagy ez gyorsabb?
Inkább asztali dolgokat futtatnék.
Azt látom, hogy egy usb kimenet van. Erre egy usb elosztót kell rakni és akkor mehet a bill, egér?
Ha nincs HDMI, akkor usb-n keresztül is valahogy lehet csatlakozni monitorhoz? -
zdanee
őstag
válasz
margithid #106 üzenetére
Normálisan futtat mindent, ahogy egy ugyanilyen hardverrel szerelt notebook tenné. Ha Metro porgramokat akarsz, akkor a 64-essel jársz jobban, de ha nagyon olcsón jön szembe a 32-es, az sem rossz vétel, mindegyik bővíthető microSD-vel, csak a Metro programokat nem lehet a kártyára tenni. Van USB-VGA átalakító, de csak a DisplayLink 3-as chipseteseket érdemes használni, régebbihez nincs driver vagy nagyon merítik az akut. Én használom monitor-bt egér+bill kombinációban, igen, pont olyan, mint egy asztali gép. Nekem a Dell Venue 8 Pro van: [link]
-
margithid
veterán
Asztali programokat mennyire jól, akadás mentesen futtatja?
Mondjuk egy metatrader 4-et?
Azt jól sejtem, hogy csak 64 GB-os verziót érdemes venni?
Használja valaki monitorra kikötve, billentyűzettel, egérrel? Tényleg igy olyan mint egy asztali gép?
USB-HDMI átalakító van? -
Gusztáv
addikt
válasz
Grga_Pitic #99 üzenetére
Mivel a Win 8 Pro licenc is kb dupla árban van. Office-ból meg a nagyobb cégek általában mennyiségi licences verziót használnak, és évente számolnak el az MS-el. Így a hozzá adott Home & Student verzióval nem sokat tudnának kezdeni.
-
alevan
őstag
válasz
Grga_Pitic #99 üzenetére
Vállalatoknál nem vesznek office licenszet. Ott az Office 365 előfizetés a menő.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
eszement24 #100 üzenetére
Lehet, hogy mivel újonnan már felrakták rá az Office-t a hozzá adott kulccsal - még mielőtt valamilyen hardveres problémával visszavitték -, a javítás után már nem kaphatott Office kulcsot ismét. De ez csak tipp, nem volt szerencsém refurb modellhez.
-
eszement24
aktív tag
válasz
Grga_Pitic #99 üzenetére
Kb fele annyi volt, mint az eredeti ár, így nem hiszem, hogy win pro modell lenne, egyszerűen csak azért is volt ilyen olcsó, mert ezt is lespórolták belőle. Gondolom
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
eszement24 #98 üzenetére
A Win Pros modellek a drágábbak, hiába nincs Office bennük. Ezek vállalati célra vannak, külön megveteti az MS az Office Prot.
-
eszement24
aktív tag
válasz
Grga_Pitic #94 üzenetére
Igen, ez igaz, csak ez refurbished model, és a leírásban is benne volt, hogy nem tartalmazza az officet. (jó, persze az ára sem annyi volt..)
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
MrPetya19 #95 üzenetére
Ez nem így van, a Thinkpad 8 csak Atom procival jön, de van 8.1 és 8.1 Pro változata, és utóbbihoz nem jár Office:
[link]Azért van majdnem igazad, mert nem nagyon van olyan Atom procis Windows tábla, ami 8.1 Proval jön (Thinkpad 8-en kívül alighanem a Venue 11 Pronak van ilyen változata), illetve talán egyáltalán nincs Core procis, ami meg sima 8.1-gyel.
-
válasz
Grga_Pitic #94 üzenetére
Csak rt-hez és atom procishoz jár office.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Nem, lásd #49-es hozzászólás, legalábbis én nem találtam olyat.
(#91) eszement24: amennyire én tudom, minden sima Windows 8.1-el szerelt tablethez jár az ingyen Office (Home&Student változat).
Azokhoz nem jár, amelyek a vállalati célokra szánt Windows 8.1 Proval jönnek - pl. a Thinkpad 8-nek van ilyen változata, a többinek (Vivotab Note 8, Venue 8 Pro, Miix 2 8, Encore, W4) lehet, de nem nagyon fogsz ilyenbe belefutni. Érdemes azért alaposan megnézni a termékleírásokat. -
GIJoe
addikt
Nagyon nem vagyok Apple fan, de azt a bizonyos miniPad méretet- méretarányt nagyon eltalálták. A hasonló méretűek viccesek a nagy 10"osak kézbe fogva, különösen.
Grga_Pitic: A de, vagy a co.uk amazon sem szállítja ide? (EUs...)
-
zdanee
őstag
válasz
eszement24 #91 üzenetére
Igen, ott a dobozban a kulcs hozzá egy borítékban. Le kellett tölteni az Áruházból a telepítőt, és utána beírni a személyes adataimmal. Ezt jól hozzákötötte a MS fiókomhoz és kész.
-
zdanee
őstag
válasz
Grga_Pitic #87 üzenetére
Amazon hozott volna (több forgalmazó van), de az vám + ÁFA + szállítással jó 80eFt-ra jött volna ki. Vehettem volna refubrished készüléket (azt is szállítanak Mo-ra), ami a fentiekkel 73eFt lett volna (32GBs), de végül egy ismerősöm hozott nekem az USÁból, így a kinti ÁFA és ferihegyi vámolás után 62eFt lett
-
nexus6
aktív tag
Nagyon vártam már egy ilyen tesztet, nagyon jó lett köszi...
Folyamatosan nézem a win 8 tableteket, és a fórumjaikat is. Én majd még egy lenovo thinkpad 8 és kis felbontású gép összehasonlítást még meg várok. Mondjuk a surface mini is mozgatja az érdeklődésemet.
Nekem is a dell tetszett még a legjobban.
Más (de win8): sokan említik az android gördülékenységét és kezelését. Ha jól tudom akkor van már andoid emulátor, amin futnak az androidos app-k. Illetve nekem a win adatkezelése(-hozzáférés a személyes dolgokhoz) fontosabb szempont, mint az android jelentései.
No meg én is régi őskori játékokat akarok majd egyszer-egyszer lezúzni...Még android vonalon a samsung galaxy tab 8.4 pro érdekel, filmnézésre.
-
törölt tag
válasz
Grga_Pitic #60 üzenetére
De, azt igen, de ez igy egy laptop :-)
Surface es type cover detto...
-
zdanee
őstag
válasz
eszement24 #83 üzenetére
Nem, én stylus nélkül használom, touch-only, illetve van egy BT billentyűzettel egybeépített tokom, otthon pedig pluszban egy bluetooth egér és egy USB-VGA adapter. A stylusról én sem hallottam sok jót, ezért nem is erőltettem, majd ha jól működik, veszek egyet.
-
zdanee
őstag
válasz
eszement24 #80 üzenetére
De igen, de a Dellnek Synaptics érzékelője van, a Wacom toll nem megy vele.
-
zdanee
őstag
válasz
CharlieDrop #78 üzenetére
Lehet úgy tömöríteni, hogy csak egy részét kelljen kitömöríteni egy-egy fájlhoz, plusz számos tömörítési algoritmust az SSD-k és a vezérlőik beépítve támogatnak, azaz a processzort egyáltalán nem terheli. Másfelől nem kell valami brutális tömörítésre gondolni. Meg ezt a Microsoft hivatalosan a 16 és 32 GB-s tabletek kedvéért csinálta, illetve a nagy cégeknek az egyszerű telepítésért, szóval ha valaki, akkor a Microsoft talán ért hozzá, hogy csomagolja be a Windows-t
-
zdanee
őstag
válasz
CharlieDrop #76 üzenetére
Nem lassú, csak ha titkosított lemezen van, ez az egész az SSD előnyét használja ki, nem kell kicsomagolnia semmit, az imagefile megfelelő helyére mutatnak a pointerek, mint egy virtuális read-only lemez. Ezek a fájlok nagyon ritkán változnak, de ha mégis felül kell írni valamelyiket, a pointer az imageben lévő fájl helyett a módosítottra mutat. Ha a gyári állapotra akarod visszaállítani, egyszerűen az összes pointert visszaállítja az imagefileban lévőre. Vírusok sem tudják megfertőzni így az imaget (azaz bekaphatsz ugyan egy vírust, de a rendszerfájlokat nem tudják elvileg módosítani, max a Windows Updaten keresztül), azaz még biztonságosabb is. Egy alap Windows telepítés kb 3GByte-ban elfér, ez kb egy Samsung-féle Android mérete.
-
zdanee
őstag
válasz
CharlieDrop #74 üzenetére
[link]
Lényegében a Windows egy image fileban van telepítve, ami csak olvasható, így egyszerre backup is. Az egyes fileokra pointerek mutatnak, így felül lehet írni, de ugye a Windows nagyrészt statikus dolog, max a frissítések írhatnak felül valamit. A user elől pedig el van fedve az egész, ugyanúgy egy C meghajtót látsz. -
Uzi74
senior tag
válasz
Bogyó bá' #69 üzenetére
Ezek a tabletek arra vannak, hogy ne gondolkozz rajta betedd-e a táskádba - szóval mindig nálad van.
A kritikus programok meg ráférnek a 32Gb-ra is, adatok meg mehetnek a micro SD-re. Miix 2-n nekem 8 GB továbbra is szabad, pedig vannak rá fejlesztőeszközök is telepítve. (recovery partíciót töröltem/mentettem)
(Mikor vettem, a 64GB-os modellekre nem volt akció, 32GB-ért meg nem akartam 100 Eur-t adni)A képernyőérzékenységgel van egyedül problémám, mintha a kapacitív tollat nem olyan jól érzékelné néha...
-
barnam_
nagyúr
Karácsonykor volt jó tabletet venni Xbox-al...
Nekem volt Lenovo és Toshiba is, a HDMI és a több gari miatt utóbbit tartottam meg, nagyon megvagyok vele elégedve.Nem olyan érzés használni, mint egy Androidost (Nexus 7), de jó
-
zdanee
őstag
Dell tulajként állítom, hogy a Venue 8 Pro jelenleg a kategória legjobbja ár/érték alapján. Többnyire $250 a 32GB-s verzió, de láttam már a Microsoft boltjában $199-ért is. Csak itthon nem árulják és amazonról meg jön a vám, áfa és minjdárt 80eFtnál tartunk. Amúgy még annyiért is jó vétel. Majd előbb utóbb a cikkem is kikerül a logoutra róla...
-
kpal
nagyúr
annyira egy kaptafára készülnek , hogy szinte az ár ami döntő . Mikor lesznek Win tabletek 15-20 k környékén
-
C$abi
aktív tag
A Dell egész jónak tűnik, de élőben is ki kéne próbálni...
-
Tigerclaw
nagyúr
-
-
BatchMan
senior tag
-
törölt tag
Nekem van Asus T100asom, mint tablet a win8 nagyon döcögős, egy androidos tab fényévekkel használhatóbb. Ez sok hónapos tapasztalat, nem két perces benyomás alapján mondom.
-
vm93hun
aktív tag
De ez sem lesz tömegcikk. Hogy miért nem az könnyen kikövetkeztethető.
Tehát (részemrő legalábbis) az Asus nyert. Teljes Win8.1, adnak hozzá tollat, übersuper! -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Tigerclaw #43 üzenetére
Az árazással nincs gond, a pozícionálással igen, egyelőre rétegtermék a Windows tablet.
Valamelyik fórumon már boncolva volt, hogy a Bay Trail-T CPU-ban lenyomja a Snapdragon 800-at, GPU-ban marad el az Androidos megoldásoktól. A kijelző felbontásban lemarad a jelenlegi Android/iOS kínálattal szemben, de pl. a Nexus 7 2012 és az előző iPad Mini hasonlót nyújt.
A 100 ezerért beszerezhető 64 GB-os Asuson 40 GB szabad tárhely marad, a 32-64 GB közötti iPad Mini és hasonló teljesítményt adó Android tabletekkel összehasonlítva pedig nem drágább.
A Dell Venue 8 Pro 32 GB kint 230 euró, árban az LG G Paddel összemérhető, egyikben ez jobb, a másikban az, nem egyértelmű az LG előnye.
A pozícionálással van alapvetően baj, a 100 ezer körüli kategóriában egyelőre nem lehet az iPad mellett labdába rúgni (Android se igazán tud, független attól, hogy tudásban hol vannak egymáshoz képest), a 40-60 ezres középkategóriába (ahol az Android egyeduralkodó) való x86 CPU pedig még nincsen.(#44) zoltan6 Az Asuson is működik másoknak, én még nem próbáltam, nincs ilyen kábelem. Kösz a kiegészítést, ugyanakkor ez egyfajta "workaround", és sokan nem ismerik.
(#46) MrPetya19: sem az amazon.co.uk, sem az amazon.de nem árulja saját maga (ami azért érdekes, mert az amazon.com-on elég jól fogy), és nem is szállítja más helyett. Az amazon UK-n és DE-n áruló "Jóskapista Bt-k"meg nem szállítanak Magyarországra, legalábbis én nem találtam olyat.
-
törölt tag
Azt azért hozzátenném, hogy a Lenovo Miix 2 wifije olyan gyenge, hogy az már a bűn kategóriába esik. Többek között ezért is adtam el én is.
-
VIC20
őstag
,,Melyik Windows 8.1-es, nyolccolos tablet a tuti?"
Rossz a kérdés.
-
válasz
Grga_Pitic #41 üzenetére
Amazon.de ?
-
zoltan6
addikt
válasz
Grga_Pitic #41 üzenetére
lenovo miix 2-öt egy 200ft-os ebay-es kábellel töltök usb használata mellett.
Micro USB OTG HOST Cable USB Power -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Grga_Pitic #41 üzenetére
Az természetes, hogy aki windows-ra írt szoftvert akar futtatni tableten azt csak ezt a platformot választhatja, de más előnye nincs is. Jobb hardver kellene, sokkal-sokkal több tabletre tervezett app és sokkal jobb árazás.
-
szab.tam
nagyúr
"egyenlő pályák, egyenlő esélyek. én biciklivel megyek."
azért ez így elég cinkes...
(azért kíváncsi lennék, hogy csak szimplán ennyire nagy a kikerülésre való sorban állás, vagy tényleg zavaró tényező voltál...)****
(#35) westlake
de van:
pl. haccentis.****
most már kellő képpen kigyökérkedtem magam. most már a tesztet is elolvasom...
-
Grga_Pitic
aktív tag
Szűk egy hete használom az Asus Vivotab Note 8-et. Nálam a Dell volt egyértelműen a favorit a cikkben is leírtak miatt (legszebb, legjobban összerakott, legjobb kijelző), azonban Magyarországra szállítással horror a beszerzése - én legalábbis nem találtam megbízhatónak ítélt és megfelelő árú forrást (a notebooksbilliger.de-vel kacérkodtam sokáig, és egy akciójukban meg is rendeltem volna, de csak akkor vettem észre az apróbetűs részt, hogy magánszemélyeknek nem szállítanak külföldre - meg tudtam volna oldani, ha akarom, de nem ért annyit).
Mivel a W4-et és az Encore-t csúnyának találtam, a Miix 2 8 szimplán nem tetszett, és ragaszkodtam a tollhoz is, így kézenfekvő megoldás volt az Asus. Beszerzési forrás a (#13) tjb007 kommentjében linkelt áruház volt, a 64 GB-os verzió 100 ezerért.
Eddig meg vagyok vele elégedve, de nem volt még elég időm nyúzni, hogy kiterjedt véleményt írjak róla.A cikkből hiányolom annak említését, hogy a microHDMI hiányában is át lehet vinni külső monitorra és TV-re a tablet képét. Egyrészt léteznek a DisplayLink alapú megoldások az USB porton keresztül (viszont párhuzamosan nem lehet tölteni a tabletet) - egy kábel ~15 ezer Ft, dokkolós megoldás ~25-30 ezer Ft (ami tud több monitort és USB portot is kezelni), másrészt a Miracast adapterek (Asus és Dell biztosan tud MIracastot, többit nem tudom). Miracasttal az a baj, hogy ezek közül még a 20 ezer Ft feletti cuccok sem éppen kiforrottak az általam olvasott vélemények szerint.
(#20) Tigerclaw. Azért ez nem ennyire egyértelmű, meghatározza az is, mire akarod használni.
Nálam túl sok szempontot kell teljesítenie a tabletnek, ami miatt az Android és az iOS is kiesett.
1. Munkaeszközként, ha mozgok az irodák között, vagy otthonról dolgozok, hogy ne kelljen cipelni a laptopot. Ehhez nagyon jól jön az Office, Android és iOS felejtős. Sajnos tökéletesen nem tudja kiváltani a laptop cipelést, mert a céges policy nem engedi az idegen gépről történő VPN elérést.
2. Jegyzetelésre a megbeszéléseken, hogy ne kelljen a noteszt túrni később - itt kell a Wacom toll
3. Autóban mesenézésre a gyerekeknek. Megfelelő méretű (vagy nagyon drága) tárhely, illetve SD bővíthetőség hiányában az iOS kiesik, és még számos Android tablet is (pl. Nexus 7).
4. Nagyszülőknek a gyerekekről készült képeknek a mutogatása külső winchesterről (iOS - no go, Android kétesélyes).
5. Oktató/fejlesztő játékok gyerekeknek - itt persze van elmaradás a másik két rendszertől, de vannak Windows-ra is programok.
6. Általános tablet célok - internet böngészés stb. - ebben sincs mit szégyenkeznie a Windows-nak -
Nekem az Acer kéne a HDMI csati, a fizikai Win gomb, és a kétcsatornás memóriavezérlő miatt. Aztán lehetne rajta tolni a Torchlight 2-t...
A Switch lesz mondjuk az igazi, ahogy a T100ta is az volt, de a Miix 2 10"-os változata külsőre/dizájnra viszi a pálmát. Kérdés, hogy hogyan viszi a 1080p-t?
-
Akula
őstag
Dell. Kérdés sem fér hozzá.
-
Jó teszt. Csalódnom kellett az átlagos felhasználóknak szánt kicsi tabletekben. Utolsó reményem a Thinpad tablet 8 volt, de az is csalódás. Az viszont jó, hogy legalább egy tableten van rendes sztereo hangszóró.
Kíváncsian várom az új thinkpad tabletet, állítólag az új atom lesz benne és 4gb ram. -
Gusztáv
addikt
Nekem személy szerint az Asus a legszimpatikusabb a Wacom tollal, de nálunk úgyis Dell lesz a cégnél. Remélem előbb-utóbb csak sikerül egy használható firmware-t írni a tollhoz.
-
westlake
félisten
"nyolccolos"?
Szerintem ilyen (helyes) szó nincs. -
GBotond
tag
-
Orcsi
aktív tag
A lenovo MiiX2 höz nagyon jó kis mágneses tokot lehet kapni csak el kell menni érte Pozsonyig (mert persze Mo-ra nem szállítanak
) Természetese a stylus ami benne van az valami űbergagyi cucc életemben ilye sz*** nem láttam még...
[ Módosította: mobal ]
-
zdanee
őstag
Másfél hete, hogy beküldtem a logoutra a Dell Venue 8 pro cikkemet és még nem került ki. Erre mit látok...
-
danilla
őstag
Vivotab Note 8, mert ahhoz adnak Wacom stylus-t
-
Bdanyy
addikt
Androidos telefonomnal a 2gb ram sokszor túl kevésnek tűnik, mert folyton bezárja a cuccokat a háttérben ha multitaskolok, de a miix 8nal bőven elegendőnek érzem. Mondjuk hiányzik néha egy erintokijelzore optimalizalt app pár dologhoz.
-
törölt tag
Az Asus és a Tos"h"iba versenyzője után az Acer Iconia W4, a Dell Venue 8 Pro és a Lenovo Miix 2 8 került terítékre.
Egy kicsi hiba -
Polllen
félisten
A végszóval egyetértek. A MiiX-l pont ennyi gondom volt csak.
-
margithid
veterán
-
alevan
őstag
Ha PCre kötöm a tabletet USBvel, hogy jelenik meg?
-
satz18
őstag
válasz
Bogyó bá' #15 üzenetére
Én pár ilyet berendelnék a helyedben a vásárlás előtt.
Bár ha teljes értékű PC-t akarsz én maradnék a helyedben az asus t100-nál.
#24 Nekem sehogy. Nekem csak töltésre, vagy OTG vel bemeneti interfésznek működik, bár lehet én voltam a balfék, és kéne látni a PC alól háttértárként.
-
Tigerclaw
nagyúr
Tudom, hogy ez más kategória, hiszen ezeken windows fut, de az átlagembernek ez is csak egy tablet a sorban és úgy látom, hogy ilyen árakkal, hardverrel ezek csak egymásnak lesznek konkurenciái, de az androidos, iOS-es tableteknek nem.
-
.mf
veterán
"Én azt várom igazából, hogy 11.6-os méretben adjanak ki 64 GB tárhellyel és 4 GB rammal notebook/tablet készüléket.
Egy ilyenre vevő lennék, atom proci bőven elég lenne nekem."Dettó, én is úgy vagyok ezzel, hogy ez a generáció már egy lépés a jó irányba, de még nem az, amire én várok. A 2 GB RAM korlátozást mindegyikben nem értem, ezen már néhány droidos gép is túllép, ez meg egy asztali OS, könyörgöm. Ez a kevés csatlakozó is idegesítő... igazán rakhatnának rá egy-két teljes méretű vagy legalább micro USB3-at.
A 8" hordozhatósághoz már nagy, de használhatósághoz (legalábbis sztem azért venne az ember asztali os-es gépet) még kicsi.
Jelenleg arra várok, hogy a Thinkpad 145-nek érkezik-e utódja: ugyanis eddig ez volt a legközelebb (11.6", strapabíró váz, alacsony fogyasztású platform + nagy akku = közel 20 óra idle), csak sajnos a kijelzőjét nagyon elrontották (sötét, kontraszt nélküli TN panel... miközben mindenben már IPS van, miért?...). A benne lévő procinak már jön az utódja, remélem erre épülve adnak ki egy hasonló utódmodellt, de már javított kijelzővel. -
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi, ez már nem is olyan rossz ár!
Lehetne még egy buta kérdésem? A windowsos tabletek USB-csatija "számítógépként" vagy "perifériaként" működik? Azaz - pl. terepen - a rádugott digitális fényképezőgépről át tudom-e rá másolni a RAW-formátumú fényképeket? A fotógép normál SD-vel megy, a tablet meg ugye micro-SD-s, tehát a kártya átpakolása nem megoldás. Jelenleg sokszor erre (gyors képválogatásra, RAW-konverzióra) használom a netbookot, de utálom magammal cipelgetni. Ez meg bárhová elférne...
-
tjb007
nagyúr
Abban a táblázatban van egy-két elírás, pontatlan információ. Menjünk sorba:
- A Dell Venue 8 Pro-ban és az Acer Iconia W4-ben sincs GPS.
- Acer Iconia W4-820, nem 810, az a W3-nál volt.
- A Dell Venue 8 Pro gyárilag megadott tömege 395 gramm, nem 387, a mérete pedig 216 x 130 x 9 mm, nem 220 x 134 x 11,3 mm. Ha ezek saját mérések, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam.Ezeket leszámítva elég jól össze lett szedve a lényeg.
Első ránézésre egy kaptafának tűnhet az összes 8 hüvelykes modell, de azért van bőven különbség köztük, ami megkönnyíti a választás. A jelenlegi felhozatalból neken az ASUS VivoTab Note 8 a favorit, ha Windows 8.1-es tabletet vennék biztosan ezt választanám. -
kill_bill1
tag
Én egy 64GB-os Lenovo-t vettem néhány hónapja akciósan 80k-ért. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Előtte androidos tabletem volt, de azt eladtam. Ez sokkal használhatóbb, androidnál túl sok volt a kompromisszum. (Próbaképp a poén kedvéért felraktam rá a Diablo3-at, és meglepően jól vitte
, ahhoz képest amire számítottam egész játszható volt)
-
rudi
nagyúr
Igazából a második kör lehet érdekes ezekből a termékekből. A most piacon lévők beárazásakor még sem az ingyenes Windows sem az Intel ártámogatása nem volt. Meglepődnék, ha őszig nem jönne ki egy következő generáció, ami elviekben hardverben nem lehet erősebb (mert nem jött újabb hardver), de árban lejjebb mehet. Ennek a körnek az előfutára az Acer Switch, amiről azt rebesgetik, hogy billentyűzettel sem lesz lényegesen drágább az Iconia W4-nél.
-
petipetya
nagyúr
Nálam a végén az Acer és a Lenovo maradt a micro hdmi kimenet és a billentyűzetes tok miatt. Mivel engem irritál a tablet előlapján található fizikai gomb, így a Lenovo a győztes.
Köszi a tesztet.
-
satz18
őstag
Nagyon jó cikk, szépen lefedted a piacot. Én személy szerint 10 col alatt nem látom értelmét a tabletteknek, és az immáron fél éves használat után az is kiderült, hogy dokkoló nélkül se nagyon. Ha mégis 8 hüvelyken kéne választanom, akkor szinte csak érmefeldobással tudnék dönteni az 5 masina közül. Viszont a t100 a 30W-os aksijával, alacsonyabb terhelési hőmérsékletével, teljes méretű USB-jével, amiből adódóan lehet egér + billentyűzettel tolni töltés közben BT nélkül, nem utolsó sorban, pedig a klasszikus játékokban használatos 1024*768-as torzítatlan, gyakorlatilag natív felbontásával nálam viszi egyenlőre a prímet.
Egyedül a Lenovo Miix 10 2-t tartom valódi alternatívának az FHD és a jobb anyaghasználat miatt. -
margithid
veterán
Bizony, 32 Gb nem tudom mire elég, egy-két frissítés és kb nem marad hely már.
Az áruk amúgy elrugaszkodott, főleg annak tudatában, hogy ingyen van az oprendszer is már.
60k körül lenne reális ez a teljesítmény.
Én azt várom igazából, hogy 11.6-os méretben adjanak ki 64 GB tárhellyel és 4 GB rammal notebook/tablet készüléket.
Egy ilyenre vevő lennék, atom proci bőven elég lenne nekem.ArsenalF
Annyit nagyon megért, én is nézegettem ebayen meg amazonon, de szállítással áfával együtt kb ott lenne mintha itthon venném.
-
ArsenalF
aktív tag
Én nem rég vettem kint 230 dolláért egy Dell-t. Mondhatom nagyon megérte azt a pénzt. Van egy Surface Pro 2-m, a munkához jórészt, de gondolkodtam hogy magamnak is vennék mellé egy Dellt. Nem részletezném, mindent leírtak kb a cikkben. Tényleg nagyon jó kis gép, főleg ennyi pénzért szinte ajándék volt.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Jó teszt, de annyira egyformák végeredmény szempontjából, hogy még mindig nem tudom, melyik lenne a jó választás: az ára miatt nekem valószínűleg a 64GB-ios Lenovo lesz a befutó, a mostani e125 netbookom (E-450, 8 GB RAM, 64 GB SSD) is nagyon bevált tőlük. Mondjuk azt fel nem foghatom, hogy windowsos gépet hogyan mernek kihozni 64 gigánál kisebb háttértárral...
-
azbest
félisten
Ahogy nézem Rudi mosolyával egyenes arányos a kamerák minősége. Minél vidámabb, annál jobban sikerül a lőtt fotó
-
Fáraó
őstag
Jó teszt! Köszi!
Salamoni döntés a konklúzióban.
Nagyon jó meglátás, hogy majd az akciók döntik el melyiket is érdemes megvásárolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen program, ami...?
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest